Eindelijk weer eens een thuiszege voor FC Onder-23

Jong FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek met 2-0 gewonnen. Beide treffers vielen in de eerste helft. Amir Absalem die eindelijk weer eens een wedstrijd speelde en Antonio Sefer waren de doelpuntenmakers. Mateo Cassierra die terugkomt uit een blessure, speelde de eerste 45 minuten. Dankzij deze overwinning stijgt de ploeg van Alfons Arts een aantal plaatsen en staat bij de eerste negen.

eerste helft
Jong FC domineerde de openingsfase zonder gevaarlijk te worden. De eerste gele kaart was voor Luuk Wouters. De vrije trap op ongeveer 20 meter voor het het doel van Jan Hoekstra, eindigde in de muur.

Na een kwartier schoot Antonio Sefer over het doel van Ditewig. Aan de overzijde van het veld werd na kortstondige druk in het groen-witte strafschopgebied de bal naast geschoten. Halverwege ontsnapte Grunn aan een achterstand. Pryor wou de bal over Jan Hoekstra plaatsen maar die kon nog net de bal uit de lucht plukken. Kort daarna scoorde Amir Absalem de 1-0 op aangeven van Mateo Cassierra.

Kelian van der Kaap onderscheidde zich met een prima verdedigende actie. Het spelbeeld verplaatste zich op en en neer. Vlak voor rust schoot Antonio Sefer randje zestien de 2-0 achter Ditewig na prima samenspel met Gerald Postma.

tweede helft
Beide teams hadden één wissel toegepast, voor FC verving Jurguen Margarita,  Mateo Cassierra die direct al een levensgrote kans naast een leeg doel mikte. Aan de overzijde van het veld werd een corner tegen het zijnet gekopt. En niet veel later kon een schot van Lanting richting kruising ternauwernood van richting worden veranderd. De gasten waren op zoek naar de aansluitingstreffer en bleven strijden.

Kuipers ontving de tweede gele kaart van de wedstrijd. Een kopbal van dichtbij van Marijn Ploem kon worden overgetikt door Ditewig. Dantuma werd vervangen door Merraki.

Tim Freriks schoot voorlangs en werd niet veel later vervangen door Matthijs Hardijk. De gasten zouden nog bijna tot een score komen. Een vrije trap werd tegengehouden door Jan Hoekstra en uit de rebound plaatste Ramos de bal naast. Kellian van der Kaap ging op de bon en de gasten mochten opnieuw aanleggen voor een vrije trap. Het schot van 20 meter werd opnieuw tegengehouden door Jan Hoekstra die loste, de rebound voor Pryor ging hoog over. Beide teams pasten hun laatste wissel toe. Juergen Margartitha schoot na een uitbraak nipt over. Pryor schoot in de handen van Jan Hoekstra.

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Sopacua, vd Kaap, Kramer, Absalem, Sefer, Ploem, Wouters, Postma, Freriks, Cassierra