Terug

Deel deze pagina:

Einde eigen vervoersregeling FC Groningen supporters naar Heerenveen

Door Redactie 7 reacties

Burgemeester van der Zwan van Heerenveen is er klaar mee. Aanhangers van FC Groningen hebben hun recht verspeeld om met eigen vervoer (als FC weer een uitwedstrijd speelt tegen SC Heerenveen) naar de wedstrijd af te reizen. De burgemeester voert aan dat er zeer recent nog heldere afspraken zijn gemaakt tussen de gemeente Heerenveen, FC Groningen en zijn fans. Bij aankomst op P8 zouden er geen grote groepen tegelijk naar het stadion gaan lopen. Men heeft vastgesteld dat een groep raddraaiers de boel heeft opgehouden, waardoor een opstopping ontstond. Daarna werd er vuurwerk afgestoken en geschreeuwd. Volgens de burgemeester zeer intimiderend voor de bewoners en een zware schending van gemaakte afspraken. Ook vorig jaar ervaarden omwonenden overlast van de FC fans. Van der Zwan verbindt er nu consequenties aan. 

De burgemeester zegt dat er afgelopen zondagmiddag Groningen fans zonder kaart naar het stadion liepen. Zij probeerden binnen te komen door een opstopping te veroorzaken bij de toegangspoortjes om in de chaos naar binnen te komen. Stewards van SC Heerenveen voorkwamen dat met als gevolg dat vele FC supporters (zeker) het eerste half uur van de wedstrijd hebben gemist.

Er komt wat de gemeente Heerenveen  betreft nog een evaluatie van de incidenten rond de wedstrijd en de logistiek met fans van de uitclub. Vertegenwoordigers van beide clubs zullen gaan aanschuiven. Van der Zwan wil tevens de KNVB erbij. (bron-DvhN)

Reacties:
Bikkel 15-04-2019 om 23:07

Waarom reactie verwijderen??? Bijzonder weer  . 

 

Door een intern misverstand was het hele artikel verwijderd. Dus niet op basis reactie (s)

Met vriendelijke groet, MOD BM

Nou excuses dan, dacht al wat nu weer ... 

M0i15-04-2019 om 23:12

Vuurwerk in het Friese thuis publiek gooien, op de parkeerplaats de boel ophouden, overlast bezorgen in een woonwijk, zonder kaartje naar binnen proberen te komen, man, wat kan je trots op jezelf zijn als je dáár aan mee hebt gedaan.

Ook bedankt namens het Heerenveense gezin dat werd bekogeld met een fakkel, de échte FC fans die een ruim deel van de eerste helft hebben gemist, en de FC zelf die waarschijnlijk weer voor de gevolgen mag gaan opdraaien.

Zoek toch #*%$#*&%@ een andere hobby waar je alleen jezelf tot last bent, en verbind je zieke geest niet langer aan onze mooie club. Stelletje idioten.

Fan op afstand15-04-2019 om 23:14

Eigen schuld, dikke bult. Men was gewaarschuwd. En ook al is er maar 1 idioot men was gewaarschuwd. En geef deze gast een levenslang stadionverbod. Wie dan niet horen wil moet maar voelen.

Nogutsnoglory116-04-2019 om 00:11

Wat zei de burgermeester trouwens ervan dat 4 van de 8 toegangspoortjes defect waren wat verweg het grootste oponthoud veroorzaakte en er voornamelijk voor zorgde dat de meeste Grunn fans te laat in het stadion waren. Te belachelijk voor woorden, het was al weken bekend dat het uitvak uitverkocht zou zijn hoe krijg je het dan voorelkaar om de helft van de poortjes te sluiten wegens defect. Het zijn gewoon mechanische poortjes geen elektrische. Dit was duidelijk een provocatie van de Heerenveen driehoek. Jullie houden toch een corteo ondanks ons uitdrukkelijke verbod dan sluiten wij de helft van de poortjes zodat jullie een groot gedeelte van de wedstrijd missen. De poortjes gingen ook pas na een kwartier open terwijl honderden supporters stonden te wachten. Nog even extra treiteren. 

Verder ben ik het met de hierboven genoemde kritiek overigens helemaal eens hoor. Slechte beurt van de Groningen supporters , een gering aantal verpest het voor de rest. En degene die de fakkel gooide mag van mij een levenslang stadionverbod krijgen. 

 

Bikkel 16-04-2019 om 08:47

Mooi gezegd... Het eerste deel van je reactie slaat ook nergens op uiteraard en zal me zeker niet verbazen dat dat "bewust  is gedaan... En de fakkel gooier oppakken en nooit meer een stadion inlaten ... Te zot voor woorden 

brummie16-04-2019 om 08:32

Ik vond het geen 'gering' groepje, maar een behoorlijk forse groep die zich niet gedroeg. Zou het woord supporters niet in de mond willen nemen m.b.t. deze lui. Je dupeert de club en verpest voor anderen een voetbaluitje en toekomstige vrije autocombi. 

Buddy16-04-2019 om 16:41

Mee eens. Hopen dat de nieuwe leiding van de FC wel de verantwoordelijkheid neemt waar de huidige het op dit gebied al jaren verschrikkelijk heeft laten liggen. Jammer voor (het merendeel) goede deel 

Marco16-04-2019 om 20:14

Zou procesmatig beter zijn geweest als er eerst een zorgvuldigonderzoek wordt uitgevoerd en dat de burgemeester op basis van de bevindingen passende maatregelen neemt.

Of de raddraaiers ook zijn opgepakt door de politie van de burgemeester is onduidelijk op basis van het bericht. Raddraaiers zonder kaartje heeft in mijn beleving weinig van doen met een auto-regeling voor bezoekers van het uitvak. 

Misstanden moeten worden aangepakt, heb nog niet de indruk dat dit zondag effectief is gebeurd op meerdere momenten. De kwaadwillenden blijven er zo mee weg komen, dat mag het bevoeg gezag zich aanrekenen, zoals ook meegebracht vuurwerk in het stadion vraagtekens oproept of er voldoende goed is gecontroleerd bij de ingang. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!