Terug

Deel deze pagina:

Danny Buijs berispt door directie na "slechte 1 aprilgrap"

Door Thijs Faber 8 reacties

Hoofdtrainer Danny Buijs is gister na de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap berispt door de directie van FC Groningen. Dit naar aanleiding van zijn uitlatingen over onder andere het trainingscomplex Corpus den Hoorn en de vaste supporters die bij de trainingen komen kijken. Tijdens het perspraatje afgelopen maandag zei Danny Buijs onder andere dat hij het huidige complex "dramatisch" vindt, vanwege alle afleidingen om het complex heen. Ook vroeg hij zich hardop af of de vaste groep mensen die bij de trainingen komt kijken "soms niets beters te doen heeft".

Nadat de nodige ophef ontstond over de uitspraken gaf Danny Buijs tegenover Radio Noord zelf aan dat hij het "deels als 1 aprilgrap" bedoelde. Hoe dan ook was de directie er niet van gediend, en zo is Danny Buijs de eerste trainer in de clubgeschiedenis die een officiële reprimande heeft ontvangen. Hans Nijland vond het een "slechte 1 aprilgrap", maar wilde toevoegen dat de club nu weer door moet naar de orde van de dag: de thuiswedstrijd tegen Excelsior aanstaande zaterdag.

Reacties:
Bikkel 03-04-2019 om 15:25

BELACHELIJK!!!!   

Rooie03-04-2019 om 15:33

Tja, dit is op te vatten als slechte 3 april grap. De beschikbare sportmiddelen van FCG liggen in kwalitatieve zin onder het niveau, om een stabiele subtopper te kunnen zijn en blijven. Een hoofdtrainer dit dat onomwonden benoemd, moet je vooral koesteren.

kees03-04-2019 om 15:37

en dat terwijl het complex op zich nog veel te wensen laat: te weinig parkeerruimte, aantal velden enz.  Maar vreemd weer dat Nijland weer zo bang is voor de trainer... Trouwens die fiscaal opgevoerde kosten van gratis bitterballen voor alle stadionbezoekers uit de tijd van Renze de Vries, dat was toch ook zeker zo'n grap...of niet ?   

marcelfcg03-04-2019 om 16:25

Jammer dat Nijland een zeer betrokken hoofdtrainer publiekelijk op de vingers moet tikken maar in geen velden of wegen te bekennen is als het WOB verslag van de uitwedstrijd tegen Fortuna bekend is. Dat was namelijk een moment dat Hans zelf een tik op de vingers verdiende.

Johan03-04-2019 om 16:47

Te zielig voor woorden dit. 

Hoekie03-04-2019 om 17:52

Buijs maakte een hele slechte 1 aprilgrap en is volkomen terecht op het matje geroepen. Ik lees net de columns van Wim Masker.  Buijs moet zich bezig houden met het beter maken van spelers en zich minder druk maken om de randzaken. 

LeoFCG03-04-2019 om 18:01

Waarom moet dit zo groot naar buiten worden gebracht? Danny Buijs had toch gewoon even de gemeente kunnen bellen en die supporters bij de eerstvolgende training even kunnen aanspreken na de reprimande van Nijland? Zo creëer je alleen maar weer onrust

kees03-04-2019 om 23:00

Ik kan niet in de toekomst kijken...immers er komen nieuwe mensen in het bestuur en TS, en Hr Nijland kan nu nog naar buiten treden met zijn mening.

Ik denk dat als Buys bedoelt dat het beleid transparanter of de organisatie horizontaler moet worden , dat hij in de verkeerde bedrijfstak werkt ! En als hij "terug in z'n hok" niet te verteren vindt qua toekomstige mogelijkheden ( we hebben immers onlangs nog dat intervieuw gelezen met kritiek op een afkalvend spelersbestand t.o.v. de concurrentie bij de selectie, vanwege de beperkte mnogelijkheden van de begroting ), dan voorspelt dat niet veel goeds voor de korte ! termijn:  trainers worden binnengehaald met grootste plannen en een (sub-)topclub in mogelijkheden, maar in de werkelijkheid heeft Buys al ervaren: spelers voor dit niveau zijn niet voor een habbekrats te krijg, en dus moet een trainer steeds met jonge en  onervaren spelers telkens een half seizoen imporoviseren en "opwerken", terwijl hij zijn eigen ideeën over de opstelling en de tactiek maar moet wegstoppen. In zo'n situatie  kan een jaar bijtrekenen/  werken bij FC Groningen emotioneel een zware opdracht voor deze trainer worden ! 

Daarnaast is er natuurlijk deze week overleg (geweest?) over nieuwe assistent trainers, waar Joop  Gall ( via DvhN  ) zich al jaren profileert als de ideale candidaat.  Hij heeft de laatste jaren veel moeten wisselen van clubs van profclubs tot Spakenburg..en hoopte dat Buys hem nu voordraagt als "oude buur".

Wie weet (?) is dit gegeven wel aanleiding geweest om hiermee zo snibbig naar buiten te treden door dhr Nijland 

Dit gedoe tussen trainer en directie is bij de FC zeker niet nieuw, herinner mij nog dat zowel Lukkien als Groninger prompt werden gepasseerd en Buys zal dat moeten respecteren bij de eindbeslissing voor nieuwe assistenten, al heeft hij daar waaarschijnlijk moeite mee.  Ik hoop dat het met de nieuwe alg directeur en de nieuwe TD straks  goed botert in de samenwerking  en dat er niet teveel clashes gaan komen, want er zit naar mijn idee nog steeds een wil bij de meesten werkzaam  bij de club  om het goede/beste voor de toekomst te kiezen met oprechte voetbal-liefhebberij als motivator !  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!