Terug

Deel deze pagina:

Boete 15.000 euro voor afsteken vuurwerk, thuiswedstrijd zonder (een deel van) publiek dreigt...

Door Redactie 2 reacties

Maar liefst 15.000 euro boete mag de club aftikken bij de KNVB. Dit naar aanleiding van het afsteken van een paar fakkels op de Tonny van Leeuwen tribune, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo die eerder dit jaar werd gespeeld. De KNVB waarschuwt dat de consequenties nog zwaarder zullen zijn, mocht dit in de toekomst weer gebeuren. Het spelen van een thuiswedstrijd kan wel eens zonder (een deel van het) publiek plaatsvinden meldt de clubsite. Dit geldt voor een competitie, KNVB beker of een play-off's duel. Er is een proeftijd van 1 jaar en deze is inmiddels van kracht.

Het afsteken van vuurwerk in stadions is verboden. Onze club wordt zwaar gedupeerd als mensen zich niet aan deze richtlijn houden. FC gaat bij de thuiswedstrijden alle bezoekers op de hoogte houden middels de LED verlichting en stadionspeaker om de mensen bewust te (blijven) houden wat de gevolgen zijn als er weer vuurwerk wordt afgestoken...

 

Reacties:
Fan op afstand02-03-2019 om 21:44

Begrijp best dat de supporters sfeeracties willen houden. Maar dat kan toch ook op andere manieren? Hoop toch van harte dat bedoelde groep supporters beseffen dat het ernst is van de KNVB. Een gewaarschuwd mens/groep telt voor twee.

Fido03-03-2019 om 11:43

Heb ook het idee dat het gedoogd wordt,kan me toch niet voorstellen dat je het vuurwerk zo binnen krijgt na controle? 

En Feyenoord en 020 dan hoe hoog moet hun boete dan wel zijn daar gebeurt het vaker als bij ons.                  

 

Reacties zijn uitgeschakeld