Terug

Deel deze pagina:

AZ trekt uiteindelijk aan het langste eind en wint met 1-0 van FC

Door Redactie 10 reacties

Het is voor FC Groningen niet gelukt een resultaat mee te nemen uit Alkmaar. Twintig minuten voor tijd knikte Ron Vlaar een hoekschop achter Padt en werd daarmee matchwinnaar. Op de nederlaag viel dan ook verder weinig op af te dingen. Ondanks een goede verdedigende organisatie, de strijd en werklust was het met name voorin te weinig. 

eerste helft
Een prima openingsfase van FC waarbij het initiatief toonde en hoog druk wist te zetten. De eerste dreiging ontstond echter wel op de speelhelft van FC  waarbij het schot van Idrissi via het lichaam van te Wierik over de achterlijn ging. Deze hoekschop bracht geen gevaar. Mahi moest zich laten verzorgen nadat Svensson in een eerdere situatie bij een valpartij op diens hand stond. Kort daarna brak Seuntjens door de groen-witte verdediging en kwam oog in oog met Padt die zeer attent naar de bal dook en met een uitschuifbare arm redding bracht. 

AZ nam meer en meer het initiatief over. Zo bracht Seuntjens de vrijstaande Stengs in scoringspositie die ruim naast schoot. Aan de andere kant van het veld uit het niets een aktie van Doan die zich door de AZ verdediging heen dribbelde en hard op doel schoot. Bizot verrichtte redding. Na de hoekschop ging Bruns op de bon vanwege een stevige tackle. Doan ontsnapte tot twee keer toe aan geen gele kaart.

Toch wist Groningen voorin weinig potten te breken. Mahi stond meestal op een eiland. Passes naar voren werden vaak onderschept of simpel ingeleverd. Grunn liet zich meer een meer inzakken. Op slag van rust kreeg Maher een gele kaart na het onderuithalen van Mahi.

tweede helft
Svensson's doelpoging kon ternauwernood worden geblokt door Chabot. De corner was ongevaarlijk. Ook Chabot zag niet veel later geel en is dinsdagavond automatisch geschorst. Warmerdam die een tijdje uit de running is geweest verving Bruns. Mahi leed balverlies, AZ nam over en lanceerde Idrissi die nipt naast schoot.

El Hankouri maakte zijn opwachting voor Doan. Idrissi werd er uitgehaald voor Johnsen. Uit een corner kopte Ron Vlaar de 1-0 achter Padt. Direct daarna een counter. El Hankouri bereikte de meegelopen Mahi diens schot via een AZ been naast het doel ging. Gudmundsson verving Stengs. Mike te Wierik raakte geblesseerd en werd vervangen door Sierhuis.

El Hankouri bezondigde zich aan Svensson hetgeen hem ook prompt een gele kaart opleverde. FC Groningen probeerde meer en meer de weg naar voren te vinden maar leverde te vaak de bal in. Til kegelde namens de thuisploeg voorlangs. El Hankouri nam Bizot onder vuur. Bel Hassani schoot ruim naast. Wuijtens werd als laatste wissel ingebracht voor Seuntjens.

Er kwamen vier minuten extra bij. Zeefuik haalde Maher onderuit en kreeg ook geel. Padt onderscheidde zich met een voetballende redding.

Tijd om lang na te treuren over deze twaalfde seizoensnederlaag is er niet. Aankomende dinsdag speelt Groningen thuis tegen de Graafschap.

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan, Midtsjo, Til, Maher, Stengs, Seuntjens, Idrissi   

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, Memisevic, Reis, Bruns, Doan, Mahi           

Reacties:
campesino31-03-2019 om 00:24

Vooropgesteld,bik denk dat groningen zowiezo had veloren, want az is gewoon beter. Masr laten we wel wezen, het is ook geen madrid of Barcelona. Waarom zo"n  defensieve instelling. Na fd achterstand zag je dat groningen wel degelijk kan voetballen  een beetje minder calimero gedrag kan geen kwaad, meneer Buijs.

FC Knudde31-03-2019 om 00:31

Az is een makkelijk voetballende ploeg. Ik denk als je voluit gaat spelen op de aanval dat je een geen leuke terugreis meemaakt 

campesino31-03-2019 om 00:52

Nu wel dan?

FC Knudde31-03-2019 om 10:51

Nu ook niet, maar dat is lekker achteraf praten. De kans is groter om tegen AZ uit meer verdedigend te spelen om een resultaat te pakken dan dat je vol de aanval in gaat. Als we wel een resultaat hadden gepakt, was iedereen blij en had Buijs gelijk. Maar door een doodspelmoment verliezen we een wedstrijd en ligt alles aan het systeem. Ik vind de kritiek niet terecht 

Ronnie 31-03-2019 om 08:23

Het was wachten op een goal van AZ. Valt die niet, speel je gelijk. Meer zit er niet in, want aanvallend zijn we niet gevaarlijk genoeg.

mooi dat Doan iedere keer voor Japan mag spelen, maar hij raakt al weken geen pepernoot. Sierhuis is in uitwedstrijden te langzaam en beperkt en mahi is mahi. Soms briljant en soms zie je hem niet. Tel daarbij op dat Bruns meedoet, maar toch nog niet de extra meerwaarde brengt die ik had gehoopt en je ziet dat teveel aanvallend ingestelde spelers het verschil niet kunnen maken de afgelopen wedstrijden.

die el jevrich van de graafschap moeten w3 hebben. Samen met el hankoerie hebben we dan volgend jaar een volstrekt onberekenbare aanval op de vleugels. Over Sierhuis ben ik nog niet uit. Doet zijn best maar tot nu toe te weinig rendement. Scoort te weinig.

ach, laat Flederus het maar oplossen voor komend seizoen, gister zat er gewoon niet meer in met dit elftal.

campesino31-03-2019 om 12:05

Fc knudfe, vol op de aanval apelen is natuurlijk zelfmoord en iets anders is alleen masr verdedigen.

In de tweede helft tot de goal hwb ik geen aancsl van groningen gezien, last staan schot op doel..

Countervoetbal kan ook mooi zijn, maar dan moeten er wel counters zijn

Frankism31-03-2019 om 12:45

redelijk ingecalculeerde nederlaag lijkt me. AZ is beter en ook beter ingespeeld.

 Snel vergeten en focus op Graafschap.

FC LICHTBOEI31-03-2019 om 12:57

De reden voor het irritante gedrag van AZ 'fans' richting Bel Hassani is dat ze zich hebben ergeren dat Bel Hassani alleen AZ de schuld geeft voor het niet spelen i.pv. naar zichzelf te kijken.

 

Heb ik gehoord van een kennis die AZ fan is.

Fan op afstand31-03-2019 om 16:39

Krijg het idee dat de verdediging en het middenveld aardig in elkaar zit maar nu nog iemand die de ballen erin schiet. Dat is na de winterstop niet echt beter geworden. En dat gereis van Doan over de halve wereld doet hem ook geen goed. En dat zal ook meegenomen worden door eventuele kopers.

Dat we zonder punt(en) uit Alkmaar zouden terug komen had Ik eigenlijk ingecalculeerd. Nu komende week 6 punten halen tegen de Superboeren op dinsdag en Excelsior volgend weekend. Moet wel want anders wordt het echt een tombola wat betreft play offs Europees voetbal en dan ben ik nog niet overtuigd dat onze FC mee doet in die loterij.

brummie31-03-2019 om 20:33

Vond FC verdedigend sterk tegen AZ. Bij balbezit FC slordig en helaas gingen kansen van Mahi en Doan er niet in. 

Je ziet dat het elftal mentaal gegroeid Is, en veel rustiger is. Het slotoffensief was opportunistisch maar leverde geen kansen op.

Complimenten voor de 600 meegereisde supporters! 

 

Op naar de Graafschap thuis, come on FC

avl01-04-2019 om 07:51

Ik vind Bel Hassani ook geen meerwaarde voor de FC.
En Bruns vind ik ook nog niet overtuigend genoeg.

FC Bayern01-04-2019 om 11:20

Ik heb de wedstrijd door omstandigheden niet kunnen zien. Ik vind het wel raar dat Sierhuis gelijk weer geslachtofferd wordt. Ik snap dat je tegen AZ niet vol op de aanval speelt en dan wellicht met 1 spits speelt. Al zou je ook kunnen zeggen dat je met 2 spitsen meer druk op hun kunt houden en dus achterin minder snel in de problemen komt. Maar goed, dat Danny kiest voor een 1 spitsen systeem voor deze wedstrijd prima als hij daarin de beste kansen ziet. Wat ik dan echt niet snap is momenteel de keuze voor Mahi. Die jongen raakt de afgelopen 10 wedstrijden (en misschien al wel het hele seizoen) echt geen pepernoot behalve een paar penalties. Waarom kiest Danny dan niet voor Sierhuis? Mahi gaat aan het eind van het seizoen weg dus die hoef je zich niet in de kijker te laten spelen. Terwijl Sierhuis je nog wat op zou kunnen leveren. Geef die jongen dan gewoon het vertrouwen! Weet iemand of Danny hier nog een verklaring voor gegeven heeft? Ik heb het gevoel dat hij Sierhuis gewoon niet mag, net zoals hij Reis enorm lang gefrustreerd heeft totdat hij echt niet meer om hem heen kon.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!