[UPDATE vrijdag 1 februari] - Japan met Ritsu Doan verliest finale Azië Cup

Door Tom Kuiper 0 reacties

Ritsu Doan is met zijn Japan doorgestoomd naar de halve finales van de Azië Cup! Ritsu Doan maakte in het treffen met Vietnam de enige treffer vanaf de penaltystip. De penalty kwam tot stand na een overtreding op diezelfde Doan. Japan treft hoogstwaarschijnlijk Iran, dat op moment van schrijven met 0-2 voor staat in de andere kwartfinale tegen China.

Update vrijdag 1 februari - Qatar versloeg Japan vanmiddag met 3-1 en won daarmee de finale van Azië Cup. De Japanners stonden in de eerste helft binnen 30 minuten op een 2-0 achterstand. Na de pauze werd het 2-1. In de slotfase kreeg Qatar een penalty en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1. Ritsu Doan speelde de hele wedstrijd en wordt over een ongeveer een week terugverwacht in Groningen.

Update maandag 28 januari - Japan is met Ritsu Doan door naar de finale van de Azië Cup. In de halve finale werd Iran met 3-0 uitgeschakeld. Doan werd in de slotfase gewisseld. Aankomende vrijdag 1 februari wordt de finale afgewerkt. Wie de tegenstander gaat worden zal morgen bekend worden. Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten gaan strijden wie als finalist gaat eindigen.