Onder -23 verliest de laatste thuiswedstrijd met 1-3 van SteDoCo

Door Redactie 0 reacties

FC Groningen onder-23 heeft de laatste thuiswedstrijd die het speelde in de zaterdag Derde Divisie verloren van SteDoCo. In de eerste helft kwam het op een 0-2 achterstand door twee doelpunten van Schröder. Na de pauze maakte Dallinga de 1-2. Mariana schoot de 1-3 achter Boevink hetgeen de eindstand was.

eerste helft
In de tiende minuut ontstond de eerste kans van de wedstrijd voor Hardijk, zijn schot in de verre hoek werd gekeerd door doelman Smit. Binnen een kwartier kwam Jong Groningen tegen de verhoudingen in op achterstand. Een voorzet van Dos Santos vanaf de linkerkant werd door Schröder binnengekopt, 0-1.

Het spelbeeld ging lange tijd op en neer zonder dat dit tot kansen leidde. In de 27e minuut gaf Van Wanrooij een voorzet vanaf de rechterkant, Schröder die helemaal vrij voor het doel stond kopte de 0-2 achter Boevink. Een domper!

Jong FC probeerde nog wat te forceren om de achterstand te verkleinen, een poging op doel werd voor de lijn weggeschoten. Een kopbal van Riksman werd door doelman Smit overgetikt.

tweede helft
Kort na de rust scoorde Dallinga op aangeven van Bouman de 1-2. Groningen zette aan, de gasten stonden goed georganiseerd.

Prljic en Burger mochten het laatste half uur volmaken voor Wouters en Gootjes. Kort daarna de wissel, Margaritha voor Hardijk. De thuisploeg werd nog even gevaarlijk bij een vrije trap, nadat Riksman op snelheid was neerglegd net buiten de zestien. De bal werd ingebracht in het strafschopgebied en met het hoofd teruggelegd. Dallinga die wat leuks in gedachten had maakte hands, weg kans!

En uit het niets de 1-3 door Mariana. Postma kreeg geel voor het wegtrappen van de bal terwijl het spel stil lag. Dallinga was opnieuw dichtbij de 2-3 op aangeven van Margaritha. Smit verrichtte redding ten koste van een corner. Deze werd prima voor het doel geslingerd, van der Kaap kopt rakelings naast.

In de slotfase leek Margaritha te gaan scoren maar stuitte op Smit. De rebound werd te zwak ingeschoten. Dallinga kreeg nog een kopkans. In de extra tijd schoot Van der Kaap over.

Door deze nederlaag komt SteDoCo in punten op gelijke hoogte. Het doelsaldo van FC is beter. Doordat ook Harkemase Boys hun wedstrijd met 4-1 verloor bij Eemdijk, blijft FC Groningen -onder 23 op de vijfde plaats staan. Volgende week sluit Jong FC het seizoen af met de uitwedstrijd tegen DVS'33 waarna het zich terugtrekt uit deze competitie.

Opstelling FC Groningen onder-23: Boevink, Riksman, Ploem, van der Kaap, Wouters, van Kaam, Bouman, Postma, Hardijk, Dallinga, Gootjes