Jong FC Groningen wint met maar 2-0 van SJC

Onder toeziend oog van o.a. Hans Nijland, Tom van de Looi, Kaj Sierhuis, Django Warmerdam, Amir Absalem en oud FC Groningen speler Tim Waterink speelden de mannen van Alfons Arts vanmiddag de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het laag geklasseerde SJC uit Noordwijk. Op zich zegt dat vrij weinig want het zou niet de eerste keer zijn dat Jong FC Groningen moeite heeft met een lager geklasseerde ploeg. Vanmiddag was het evenwel anders want Jong FC won de wedstrijd met 2-0, een magere afspiegeling van de kracht en kansen verhoudingen.

Jong FC Groningen aan met de volgende basis: Jan Hoekstra; Tim Riksman, Lars Kramer, Marijn Ploem, Luuk Wouters; Daniël van Kaam, Gerald Postma, Michael Breij; Daniel Bouman, Jannick Pohl, Matthijs Hardijk

Wissels: Pelle Boevink. Kellian van der Kaap, Giovanni Zwikstra, Stuart Ritchie

Vanaf de eerste minuut was Jong FC Groningen dominant en waren er kansen voor de boys. In de 7e minuut was het raak. Jannick Pohl gaf de bal voor vanaf links en via-via kwam de bal voor de voeten van Daniel Bouman die hard uithaalde en de 1-0 binnen schoot. Zo kregen alle voorwaartsen een kans om te scoren maar de absolute scherpte ontbrak. Met name Michael Breij, Daniel Bouman, Tim Riksman en Jannick Pohl kregen grote kansen. Jannick Pohl speelde overigens een hele matige wedstrijd. In de 32ste minuut kreeg men pas voor het eerst een mogelijkheid te zien voor de gasten uit Noordwijk maar Jan Hoekstra was de situatie de baas en pakte de bal. Zo gingen beide ploegen met een 1-0 tussenstand op weg naar de thee.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Jong FC en een verdedigend SJC. In de 7e minuut na rust werd er een goal van Michael Breij afgekeurd wegens buitenspel. Direct daarna kreeg dezelfde Michael Breij een kans op de 2-0 maar hij miste. Tim Riksman kreeg nog een goede schietkans maar ook hij wist niet doeltreffend af te ronden. In de 22e minuut na rust werd het dan eindelijk 2-0 door een prachtige goal van Michael Breij. Daniek van Kaam gaf de bal voor vanaf rechts en Breij gleed de bal binnen bij de eerste paal.

De mannen bleven kansen creëren maar gescoord werd er helaas niet meer zodat een 2-0 eindstand op het bord stond na 90 minuten. Als er 6-0 op het bord had gestaan had ook niemand raar opgekeken. De één na de andere kans werd om zeep geholpen vanmiddag.

Alfons Arts was na afloop van de wedstrijd geen tevreden man en dat vertelt hij zelf in het hier geplaatste interview. Jong FC Groningen zal dit seizoen ten hoogste op plaats vijf kunnen eindigen en dat is eigenlijk beneden de doelstelling. Behalve een interview met Alfons Arts zijn hier ook interviews met Michael Breij en Daniël Bouman. Michael Breij vertelt dat hij niet blij is dat hij bij Jong FC Groningen moet spelen.

Volgende week zaterdag speelt Jong FC Groningen de laatste thuiswedstrijd tegen SteDoCo.