Jong FC Groningen wint in Sneek met 0-1

Door Redactie 0 reacties

Op een zonovergoten maar winderig Zuidersportpark te Sneek traden de mannen van Alfons Arts aan tegen de oranje-witte brigade van oud FC Groningen trainer Paul Raveneau. Dit was voor Jong FC Groningen de één na laatste uitwedstrijd van het seizoen. Jong FC dat nog een paar plaatsen kan stijgen op de ranglijst wou vandaag wraak nemen op de zeer slechte vertoning in de wedstrijd van twee weken terug die met 3-1 werd verloren van DOVO. Onder de aanwezigen vanmiddag waren FC Emmen trainer Dick Lukkien. GA Eagles trainer John Stegeman en Heerenveen speler Michel Vlap.

Alfons Arts stuurde de volgende basis de wei in:

Pelle Boevink; Tim Riksman, Marijn Ploem, Kellian van der Kaap, Luuk Wouters; Rano Burger, Daniël van Kaam, Gerald Postma, Jhurrey Margaritha; Daniël Bouman, Matthijs Hardijk

Bank: Oscar Hooiveld, Mees Gootjes, Stuart Ritchie, Giovanni Zwikstra

ONS Sneek deed met het met volgende elf:

Barry Ditewig, Nick Kuipers, Frits Dantuma, Yume Ramos, Martijn Barto, Denzol Prijor, Michael Lanting, Tiemen Landman, Nick Burger, Serge Fatima, Genridge Prijor.

Wissels: Justin van der Dam, Ale de Boer, Tim Oosterbaan, Tom Arissen, Jan Dommerholt, Jelle de Graaf, Curty Gonzales.

Vanaf de eerste minuut had FC Groningen controle over de wedstrijd en was het dominant. Over de instelling en werklust van de mannen kon vanmiddag niets over gezegd worden. deze waren prima in orde. De eerste kans in de wedstrijd was dan ook voor de gasten toen Daniël van Kaam oog in oog kwam te staan met keeper Barry Ditewig. Het uitspelen van de keeper duurde iets te lang waardoor een verdediger van Sneek bijtijds kon ingrijpen.

De grootste kans kwam in de 15e minuut toen Tim Riksman prima doorkwam op de rechterkant maar op doel schoot in plaats van terug leggen naar het centrum. Twee mede spelers kwamen inlopen en hadden de bal zo in het lege doel kunnen schuiven. Echter schoot Riksman de bal tegen Ditewig aan. Kansen waren er nog voor Daniel Bouman en Matthijs Hardijk maar de mannen kwamen niet tot scoren, mede dooraf en toe te slordig aan de bal te zijn. In de resterende tijd tot aan de pauze gebeurde er niet echt veel meer tot het moment dat er een blessure behandeling plaats vond. Keeper Barry Ditewig nam de camera van onze fotograaf over en schoot een paar foto’s... Eentje ervan staat hier op de site.

In de rust bracht Alfons Arts twee frisse spelers binnen de lijnen in de personen van Stuart Ritchie en Giovanni Zwikstra. Zij vervingen de licht aangeslagen Kellian van der Kaap en Jhurrey Margaritha. Zij brachten nieuw elan in de ploeg en Groningen ging door waar het in de eerste helft mee bezig was. ONS Sneek onder druk zetten en kansen creëren. Er werden meer kansen gecreëerd dan in de eerste helft alleen stond het vizier wederom niet altijd op scherp of was er een redding van de ervaren Barry Ditewig. Ook over een beetje geluk hadden de Sneekers niet te klagen want op een gegeven moment mocht Matthijs Hardijk een corner nemen vanaf de linkerkant. Mede dankzij een fortuinlijke redding verdween de bal niet tussen de palen maar werd deze op de lijn weggewerkt. In de rebound schoot Marijn Ploem de bal in maar weer werd de bal van de lijn gehaald. Op dat moment had het al minimaal 0-2 , 0-3 moeten staan maar dat gebeurde helaas niet.

Tot de 80ste minuut. Bij een aanval via het centrum kreeg uitblinker Gerald Postma de bal die spits Giovanni Zwikstra in kon spelen die wegdraaide bij drie tegenstanders en de bal hard via de binnenkant van de paal tegen de touwen joeg.

Eindelijk de dik verdiende voorsprong voor Jong FC Groningen. In de resterende minuten bleef FC de betere ploeg, ondanks de aanwezigheid van o.a. Martijn Barto en gevaarlijke spits Yume Ramos. De jonge groen-witten gaven deze wedstrijd geen kans weg en kregen zelfs nog de mogelijkheid om uit te lopen naar 0-2 maar dat lukte niet waardoor de 0-1 als eindstand op het bord verscheen. Een dik verdiende overwinning voor Jong FC Groningen die alleen hoger had moeten uitvallen.

In de tweede helft kwam Mees Gootjes nog in de ploeg voor Rano Burger.

Door deze overwinning namen de mannen revanche voor de beschamende vertoning van twee weken terug en steeg men weer een plaatsje op de ranglijst en staan nu op plaats 5. De kop van de ranglijst ziet er als volgt uit.

1. Noordwijk       31-71

2. Quick Boys      31-69

3. DVS’33           31-62

4. HSV Hoek       31-61

5. FC Groningen  31-52

Er komen nog twee thuiswedstrijden achter elkaar voor de ploeg van Arts tegen SJC en SteDoCo. Als laatste wedstrijd spelen de mannen een uitwedstrijd tegen DVS’33 Ermelo en dan is het over en uit voor Onder-23 in de Derde Divisie.

Na de wedstrijd wilden wij graag interviews doen met traiber Alfons Arts, aanvoerder Marijn Ploem. Matchwinner Giovanni Zwikstra en ONS trainer Paul Raveneau maar dat werd helaas onmogelijk gemaakt door de mensen in Sneek. Te veel volume uit de speakers en teveel rumoer in de gangen maakten het helaas niet mogelijk.

Alleen met Alfons Arts gunden ze ons een beetje stilte, dus dat interview is hier te zien. De anderen kunt u vrijdag a.s. horen in FCG Radio.