Terug

Deel deze pagina:

FC komt dreun eerste helft in Arnhem niet meer te boven en is klaar

Door Redactie 10 reacties

De return tegen Vitesse is met 3-1 verloren gegaan. Het seizoen is daarmee voor onze groen-witten ten einde. FC Groningen kwam in de eerste helft binnen een half(!) uur op een 3-0 achterstand door doelpunten van Ödegaard en twee goals van Matavz. De ruststand had nog veel hoger kunnen zijn. Ook na de pauze behielden de Arnhemmers het beste van het spel met de betere kansen. Tien minuten voor tijd deed Sierhuis nog wat terug en eindigde de wedsrijd in 3-1.

 

eerste helft
Na iets meer dan een minuut viel de 1-0 en dat terwijl Groningen net een corner had gehad. Reis die ongelukkig uitverdedigde maar ook totaal geen steun kreeg, werd na dit kostbare balverlies uitgespeeld. Ödegaard (die deze wedstijd alle ruimte kreeg te excelleren), liet Padt kansloos, 1-0. Wat een vreselijke domper! De Arnhemmers hielden behoorlijk de druk erop, zodra Groningen in balbezit kwam en wou opbouwen, werd het op alle fronten afgejaagd. Dit leverde bij vlagen hachelijke situaties op. Er brak een fase aan dat de gasten toch wat meer in balbezit kwamen. Tot mogelijkheden kwam het niet omdat ballen simpel werden ingeleverd. Waar was de teamspirit?

Een Gelders omschakelmoment bracht Matavz in stelling die naast schoot. Luttele tijd later een voorzet van Büttner die dreigend voorlangs ging, de bal werd opnieuw ingebracht, Matavz werd bijna opnieuw gevaarlijk. Uit een spaarzame aanval bereikte Warmerdam bijna Bruns de net geen controle kreeg. Aan de andere kant van het veld bracht Padt ternauwernood redding op een inzet van Linssen. Op de speelhelft van Vitesse schoot Mahi vanaf een meter of twintig voor doel ruim over.

En in de 28e minuut de 2-0 op aangeven van Ödegaard die met een hele slimme steekpass Matavz bereikte die heel knap kon afronden. En direct daarna de 3-0. Uit een corner was het weer Tim Matavz die nauwelijks werd gehinderd en schuin voor de eerste paal met het hoofd raak knikte. Wat een mokerslag! Reis onderging een blessurebehandeling na een beuk op zijn mond van Büttner maar kon verder spelen.

Bijna was het ook nog 4-0 na een gevaarlijke vrije trap van Ödegaard.

Een doelpoging van Sierhuis werd gestopt door Pasveer. De grootste kans was opnieuw voor Sierhuis waarbij Pasveer in de weg lag. 

tweede helft
Linssen leek al snel 4-0 te maken maar deed dit in buitenspelpositie. De VAR zag dat net zo. Sierhuis voorkwam op de lijn de 4-0 die gelukkig maar niet zou vallen. Trainer Danny Buijs paste een dubbele wissel toe. Reis en Handwerker mochten naar de kant, Hrustic en Gladon kwamen daarvoor terug.

Ödegaard schoot kansrijk nipt naast. Matavz die nog geen hele wedstrijd kan spelen werd gewisseld voor Buitink die al heel snel een levensgrote kans kreeg en rakelings naast schoot. FC Groningen wist aanvallend maar niets te bieden en kreeg totaal geen vat op de aanvalsgolven van de Arnhemmers.

Sierhuis was opnieuw dichtbij een zeer spaarzame kans op aangeven van Hrustic, de bal ging naast.

Pijnlijk was het om te zien dat Grunn het zeker probeerde om meer naar voren te komen, de onderlinge offensieve afstemming was dramatisch. Bruns kreeg geel vanwege commentaar. Een vrije trap van Ödegaard eindigde in de handen van Padt. El Hankouri werd met nog een kwartier te gaan als derde wissel ingebracht voor Mahi. Ook Linssen mocht naar kant voor Ali.

Van der Werff kopte op de paal. Memisevic passeerde bijna zijn eigen doelman. Een aktie van El Hankouri die uiteindelijk een voorzet kon geven eindigde bij Sierhuis die de 3-1 kon binnentikken. Wie gehoopt had dat dit het startsein zou zijn op een groen-wit slotoffensief, Grunn was niet meer bij machte. Padt verslikte zich nog bijna bij een uittrap, het liep maar net goed af. 

Er kwamen nog drie minuten bij. Grunn leek desondanks en uit het niets nog even heel dichtbij maar Pasveer voorkwam een tweede tegendoelpunt.

De finale van de play offs is tussen Vitesse en FC Utrecht. Voor TS en spelers breekt voor FC de vakantieperiode aan. Wij verwachten een turbulente transferperiode.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Karavajev, v.d.Werff, Doekhi, Büttner, Ödegaard, Serero, Foor, Linssen, Dauda, Matavz                               

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Doan, Reis, Bruns, Warmerdam, Sierhuis, Mahi

Reacties:
Johan21-05-2019 om 23:23

Clavan, Matusiwa, Cerny, Schouten, Gladon, Kersten. Sowieso afscheid nemen van Handwerker, Warmerdam, Hrustic, Bruns. Vindt El Hankouri ook niet bijzonder maar zitten we aan vast denk ik. Sierhuis kan nog wel wat worden. Verder hopen op wat verrassingen uit de Balkan. Wedstrijd was niks maar was te verwachten.

kees21-05-2019 om 23:38

eerste uitwedstrijd volgend seizoen verliezen met 5-1 ?  Dan komen we dat ook niet meer te boven...althans niet in de eerste seizoenshelft

 

Ben bang dat ze (weer,  net als onder Nijland ) ex-geblesseerde spelers of jonkies met te weinig ervaring aantrekken .  Ik bedoel maar: wisselvalligheid kan je ook grotendeels uitsluiten door de selectie zo samen te stellen dat er scorende aanvallers komen, en middenvelders die overwicht en inzicht hebben. 

 

Marco21-05-2019 om 23:47

Door domheid uitgeschakeld. Een Padt die Reis in de dekking aanspeeld is vragen om grote problemen. Sommige spelers leren nog van hun fouten maar een minuut later speelt Padt de bal naar Memisevic die vol in de dekking staat. Dan blijf je tot je 40sfe bij Groningen onder de lat, voor een stapje hogerop moet je slimmer worden.

Verder overklast, is geen schande wel pijnlijk.

Ook had Vitesse geoefend op hoekschoppen. Zo scoort Matavz prachtig en was het steeds gevaarlijk. Wat een verschil met de hoekschoppen van Groningen. Te Wierik en Memisevic kunnen goed koppen maar de bal komt niet bij ze in de buurt, met als dieptepunt de hoekschoep in de 69 minuut.

Moet kwaliteit komen. 2 Kansen van Sierhuis moeten erin op play-offs niveau. 

 

 

Robinn20122-05-2019 om 06:47

Poeh wat een zeik wijven hier boven. Jullie lijken wel in de overgang. 

Vitesse heeft gewoon meer kwaliteit. Odegaard maakte het verschil vandaag. Wat is die goed zeg! 

En de FC? Die hebben gewoon naar hun kwaliteit gepresteerd. Hoop dat Buijs een iets betere organisatie weet neer te zetten volgend seizoen. Dan hoeven we hopelijk niet meer 2x te verliezen van Emmen. FC en Nijland bedankt! Verheug me al op de voorbereiding van volgend seizoen. 

Bikkel 22-05-2019 om 07:59

Ze lieten vitesse voetballen... Gewoon een wanvertoning... Die odegaard is goed maar ik ken spelers die hem wel even gezaagd hadden. Want leek wel of niemand hem aan durfde pakken... 

Ben niet rouwig dat het afgelopen is, had ik eerder al gezegd... Je hebt ten eerste niks te zoeken in Europa en je hebt een waardeloze voorbereiding met een bijna nw elftal!... 

Nachtwacht22-05-2019 om 15:06

Eens... 8-ste plek is gewoon prima. In Europa hebben we op dit moment niks te zoeken.

Ben heel benieuwd wat Fledderus en Gudde uit de hoed toveren....

FC Bayern22-05-2019 om 08:57

Deze wedstrijd hebben we kunnen zien hoe belangrijk Reis eigenlijk is. Gister speelde die denk ik wel zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen en dan is er dus niemand die dat compenseert op het middenveld. Normaal is Reis namelijk juist degene die andere (mindere) spelers compenseert. Met een Doan die gister weer niet geweldig was, een Bruns die 90 minuten in schildpad tempo rondloopt, een Warmerdam die continu 15 meter achter zijn man aanhobbelt zie je dan dat ons middenveld compleet maar dan ook compleet overlopen wordt. En als dan dat middenveld van hun kant uit o.a. Odegaard en Serrero bestaat, dan kun je uittekenen dat Vitesse een lekker avondje krijgt. De enige op het hele veld bij Groningen die nog een beetje niveau haalde was Zeefuik, dat was naar het leek ook de enige die er nog een beetje zin in had.

Ik maak me ernstig zorgen over volgend seizoen. Als je ziet dat er bijvoorbeeld op het middenveld (zoals het nu lijkt) het volgende overblijft: v/d Looi, Warmerdam, Hrustic, Hankouri (en heel misschien Memisevic & Doan maar dat denk ik niet). Dan mag er heel wat bij komen want anders speel je gewoon voor plek 16, 17, 18 volgend jaar. Maar ik ben bang dat Buijs om onbegrijpelijke redenen best tevreden is met Hrustic en Warmerdam. 

Over Buijs kan ik kort zijn, weg met die vent! Kijk gewoon naar dit seizoen. Op iets van 3 wedstrijden na heb ik van de eerste tot de laatste wedstrijd geen enkele lijn in het spel kunnen ontdekken, door toevalsvoetbal en een hele grote dosis geluk haal je nog heel wat punten de 2e seizoenshelft. Maar als je ziet dat bijna alle wedstrijden gewonnen werden met 1 doelpuntje verschil dan zie je dat het allemaal heel magertjes was. Even kort samengevat: Danny kan in een heel seizoen er nog geen vast patroon inslijpen, oefent volgens mij nooit op standaard situaties (die zijn zowel aanvallend als verdedigend om te janken namelijk), heeft een hoge pet op van mannetjes als Hrustic, Mahi en Drost om compleet raadselachtige redenen en pest anderen om mij ook raadselachtige redenen (hoe lang moet Itakura nog warmlopen Danny?). Maar ben ik nou echt de enige die dit ziet? Hoe kun je als club nou tevreden zijn over deze man? Ik snap er echt helemaal niks van.

De enige manier waarop Groningen volgend jaar een redelijk seizoen neer kan zetten is sowieso de trainer vervangen, en daarnaast een hoop, nee een hele hoop goede vervangers halen. En dat kan alleen door slim te scouten dus ik hoop dat Mark-Jan dat gaat lukken. Maar ze gaan natuurlijk toch door met Danny dus ik vrees dat volgend seizoen met dezelfde trainer en wellicht minder materiaal wel eens een enorme deceptie kan worden. 

Bikkel 22-05-2019 om 12:15

Eens met alles behalve Buijs!!! Ging het bij Jans wel goed z'n eerste seizoen? Om maar een voorbeeld te noemen! Nee een trainer is volledig afhankelijk van het materieel wat ie tot z'n beschikking krijgt!!! En dat was niet veel soeps... Op een paar redelijke wedstrijden na...alleen al een scorende spits maakt zoveel verschil, zie een Heracles... Ook niet heel indrukwekkend maar wel een veel scorende spits wat veel verdoezeld...

 

Groen hart22-05-2019 om 17:35

Jij legt de vinger op de juiste plek! 3 goede wedstrijden gezien en dat was het ondanks de 8ste plek jaagt Buijs iedereen het stadion uit.

al zijn mooie beloftes zijn totaal niet uitgekomen.

Roelofsky22-05-2019 om 09:43

Helemaal gelijk 100% FC Bayern

brummie22-05-2019 om 10:19

De snelle eerste goal van Vitesse zorgde voor vertrouwen bij hun. Wat Ronald de Boer ook aangaf, Groningen speelde niet eens zo slecht, maar Vitesse speelde gewoon heel goed. 

We zijn van het gekomen en dat je uiteindelijk de play-offs überhaupt haalt, mogen we best trots op zijn. 

Voetballend en aan de bal moet veel beter komend seizoen, dat gaf Buijs zelf na de wedstrijd ook aan. 

Het seizoen zit er op. Mixed feelings, maar knappe comeback 2e helft vd competitie. 

Jammer dat Mahi en Doan een forse terugval hadden. De doorbraak van Reis en het goede spel vd defensie en Memisevic op het middenveld stond daar positief tegen over. 

Nu mag het transfer geweld los gaan barsten, vakantie spelers en daarna weer een start van een nieuw seizoen. 

 

FC LICHTBOEI22-05-2019 om 10:33

Het had op een andere betere manier gemoeten,maar ben blij dat FC NIET Europa in zal gaan daar hebben we namelijk niks te zoeken met dit elftal.

 

Bedankt voor een mooi 2019 FC en met opgeheven hoofd naar het komende seizoen toewerken !!!

Fan op afstand22-05-2019 om 12:20

Gelukkig gaan we Europa niet in. Hebben we niets te zoeken op dit moment. Eerst maar eens een team smeden van de spelers die er zijn aan het einde van de transferwindow. Wordt nog een kunst op zich. Verwacht nog vele mutaties. Hopelijk kunnen we goede en betaalbare spelers halen en direct voor langere periode vastleggen zodat er bij eventuele verkoop tussendoor wat aan de strijkstok blijft hangen. Waar ik mij dit seizoen een beetje over verbaasd heb is de invloed van onze, vertrekkende, assisstent trainer met zijn Ajax achtergrond. Heb eigenlijk geen Ajax trekjes terug gezien in het voetbal.

Over de trainer is en wordt veel geschreven waarbij een ieder een eigen standpunt heeft. Dat kan en mag gelukkig op dit forum. Wat ik mij afvraag is of de FC wel de spelers/ kwaliteit in huis heeft om dat zo gewenste aanvallend voetbal te spelen. En zat er na de winterstop misschien een vorm van angst binnen de groep, kijkend naar de prestaties voor de winterstop. Geen idee maar denk dat het afschieten van de trainer niet helemaal juist is.

waar ik op hoop is dat er, in tegenstelling tot vorig jaar, toch wat meer kwaliteit maar zeker ervaring wordt ingekocht. Spelers die in het veld de boel op sleeptouw nemen en de jongeren “ rugdekking” geven tijdens het spelletje. En hoop dat de trainer aanvallender gaat voetballen en dit ook weet over te brengen op de spelers. Het jaar van experimenteren, van de weg zoeken is nu over.

FC Bayern22-05-2019 om 13:35

Ik vrees dat het jaar van experimenteren nu juist begint. Tenzij je echt een aantal geweldige aankopen weet te realiseren die gelijk het niveau opkrikken zal je namelijk met een vrijwel geheel nieuw elftal moeten beginnen. Alleen Padt, Zeefuik (al is daar ook al interesse voor) en Memisevic (ook nog niet zeker) houd je over van je sterkhouders. De rest is waarschijnlijk allemaal weg. Chabot, Doan, Reis, te Wierik, Handwerker daar moet echt een hele hoop werk verzet worden door de TD.

Groen hart22-05-2019 om 17:38

De assistent trainer oogde als een zombie... was nooit betrokken vanuit de dug out. Blij dat hij weggaat. Het meest kleurloos persoon in de geschiedenis van onze club.

GroningenZuid22-05-2019 om 18:38

8e plek is knap en ze komen uiteindelijk maar 1 goal tekort voor de finale. Inhoudelijk is FC Groningen in de return gewoon vernederd. We hadden een van de minst gepasseerde defensies en Vitesse scoort 3x binnen een half uur.

En als je zo invalt als Hrustic doet dan heb je hier echt niets te zoeken, die jongen is ronduit verschrikkelijk.

Odegaard was geweldig, Reis had niet zijn avond. Dan loopt FC Groningen achter de feiten aan. 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!