Duel Harkemase Boys en FC Groningen onder-23 eindigt in 1-1

Door Redactie 0 reacties

In deze laatst gehouden Noordelijke derby tegen de Harekieten is vanmiddag gelijk gespeeld. Harkema kwam al snel via Renken op voorsprong na een makkelijk gegeven strafschop. Breij trok de zaak in evenwicht hetgeen ook de ruststand van 1-1 tot gevolg was. Na de pauze waren de beste kansen voor de thuisploeg. Doelman Jan Hoekstra wist zich te onderscheiden met prima reddingen.

eerste helft
De gasten kwamen al snel op achterstand. Na 8 minuten lag de bal op de stip na een onschuldig duel tussen (oud FC-er) Veldman en van der Kaap in het zestienmetergebied. Renken (eveneens iemand met een FC verleden) benutte de strafschop, 1-0. Uit de tegenaanval bracht Jannik Pohl zichzelf in bijna scoringspositie maar stuitte op doelman Jansema.

Nadat er lange tijd vrij weinig gebeurde gaf Breij die ook nog werd aangetikt een knappe voorzet vanaf de rechterkant. Jannik Pohl die oog in oog vrij stond voor doelman Jansema miste waardoor de bal voorlangs ging.

Van Duinen kreeg een schietkans maar schoot namens de thuisploeg diagonaal over. Tien minuten voor de rust kwamen de ploegen dan toch op gelijke hoogte. Een loepzuivere pass naar voren kwam aan bij Breij in het Friese zestienmeter gebied die wist af te ronden in de verre hoek, de verdiende 1-1. Van der Kaap had kort daarna de 1-2 op de schoen nadat een corner half was weggewerkt, de verdediger schoot wild over.

tweede helft
Margaritha werd ingebracht voor Pohl. De eerste doelpoging was voor Breij diens schot gepakt werd door Jansema. Kort daarna ontsnapte Jong FC aan een 2-1 achterstand bij een hoekschop. De bal bleef liggen voor het doel van Hoekstra bij een scrimmage. Deze kon worden ingeschoten waarbij Hoekstra met het been een doelpunt voorkwam. Niet veel later kwam Veldman goed door en wist uit te halen, Hoekstra verrichtte opnieuw een prima redding. De doelman had ook antwoord op de knal van de doorgekomen Renken, een weergaloze safe! De corner die volgde werd naastgekopt. Daar kwamen de gasten heel goed mee weg!

Een omhaal van Hardijk ging ruim over het Friese doel.

In de slotfase schoot de geheel vrijstaande Bouius de bal uit het stadion. Weer zwijnde Jong FC! Ook Beimers kreeg niet veel later een beste mogelijkheid maar evenaarde het kunstje van collega Bouius.

Zo kende het duel geen winnaars. FC Groningen onder-23 zet de ongeslagen reeks dit kalenderjaar door en houdt de vijfde plek. Aankomend weekend speelt het thuis tegen de Ajax amateurs.

Opstelling FC Groningen onder-23: Hoekstra, Sopacua, Kramer, v/d Kaap, Absalem, Bouman, Postma, van Kaam  Hardijk, Pohl, Breij