Terug

Deel deze pagina:

Blamage in Zwolle, FC Groningen geeft wedstrijd volledig uit handen

Door Redactie 13 reacties

De trots van het noorden is de resterende 34 minuten bar slecht doorgekomen. Het gaf aan Zwolle alle ruimte om te voetballen. Binnen zes minuten kreeg Grunn twee doelpunten (Van Polen en Thie) te verwerken en kwam de klap niet meer te boven. Schrijnend was de fase voor de tegendoelpunten. Voordurend achteruitlopen was troef. Te slap de duels ingaan, te onrustig en te slordig zijn in de opbouw, niet tot uitgespeelde kansen komen en achter de feiten blijven aanlopen. Na de 3-2 werd Groningen wakker om meer naar voren te gaan spelen, maar de absolute scherpte om er nog wat van te maken, ontbrak.

De thuisploeg trok het initiatief direct naar zich toe. Clement kreeg de eerste gele kaart. Van Crooy kwam gevaarlijk door, Handwerker en Padt reageerden attent. Op de speelhelft van Zwolle werd Doan neergelegd vlak buiten de zestienmeter lijn. Bruns nam de vrije trap, Boer tikte de bal over de lat. Zwolle voerde de druk op, van Duinen die ver kon opstomen schoot over het doel van Padt. Trainer Danny Buijs paste zijn eerste wissel toe, Mahi verving Sierhuis. In de 75e minuut kopte van Polen een vrije trap achter Padt, 2-2.

Tien minuten voor tijd werd het 3-2. Een handige aanval over twee schijven eindigde bij Thie die de bal in de korte hoek kon inschuiven. El Hankouri verving Bruns. De aanvaller werd neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Het schot op doel werd gekeerd door Ehizibue die knock out ging. Van den Berg verving kort daarna de getroffen verdediger. Een schot van Mahi ging nog rakelings naast.

Een dure nederlaag waardoor het om deel te nemen aan de play-offs niet meer in eigen hand heeft.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Lachman, van Polen, Paal, Hamer, Namli, Clement, van Crooy, Thy, van Duinen                                           

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, Memisevic, Doan, Bruns, Gladon, Sierhuis

Op zondag 12 mei speelt FC Groningen thuis tegen Fortuna Sittard.  

 

Reacties:
Groen hart29-04-2019 om 21:02

Einde seizoen . Wat mij betreft afscheid nemen van alle huurlingen zie niemand met meerwaarde. Sierhuis een kloon van Hoessen.

Johan29-04-2019 om 21:02

Stuur Mahi aub op vakantie. Wanvertoning vd rest. 2 goals aan de verkeerde kant dekken. Tja waar hebben we het dan nog over....

M0i29-04-2019 om 21:05

Het zou de spelers sieren wanneer ze de meegereisde supporters in hun onkosten van vandaag tegemoet zouden komen. Die zijn behoorlijk in hun hemd gezet door dit lamzakkerige optreden. 

Bikkel 29-04-2019 om 21:08

Amateurisme ten top!!! Werkelijk niet te geloven ... Juist wat zo stabiel was de verdediging stond nu te schutteren als pupillen...seizoen eindigt zoals het begon, bagger!! 

kees29-04-2019 om 21:14

als je speelt om te winnen, dan lukt dat meestal ook, zeker als je 35 minuten voor tijd vóór staat;  speel je om niet te verliezen dan is dat niet alleen een teken dat spelers dit laten gebeuren , maar de trainer mag wmb hiervoor als eerste aansprakelijk voor gesteld worden... en die komende twee wedstrijden van de FC zijn zeker niet al bij voorbaat gewonnen.   

Groen hart29-04-2019 om 21:29

We zijn het een x eens 

kees29-04-2019 om 22:43

ja! kan ik eindelijk rustig slapen

Nachtwacht29-04-2019 om 21:20

Behoorlijk teleurgesteld. Hoe kun je nou zo... al tijd rekkend.. deze wedstrijd ingaan.

De opmerking over de huurlingen deel ik overigens niet. Denk dat Bel Hassani wel van meerwaarde is. Voor 1 mei moeten ze AZ antwoorden. Bruns is na een sterk begin behoorlijk teruggevallen. Sierhuis is jong en moet beter bediend worden

Ronnie 29-04-2019 om 21:24

Sterker nog Kees, twee ploegen die nog volop redenen hebben om met het mes tussen de tanden de wedstrijd te starten tegen een ploeg die uitgespeeld is. Ik verwacht eerlijk gezegd een puntje tegen fortuna en nul tegen Emmen

Emmen blij en wij geen nacompetitie. 

Gronngen heeft het goed gedaan na de winsterstop. De punten zijn verspeeld voor de winterstop met een bedroevend slechte selectie. Dat kost met terugwerkende kracht een hoop geld in de eindstand.

na Fortuna nog fatsoenlijk afscheid nemen van Nijland. Wat heeft die man veel betekent voor de fc. Zonder die man hadden we niet gestaan waar we nu zijn met de fc. Hulde!

Op naar volgend jaar. Mark FLedderus mag het nu gaan doen, Gudde wens ik veel succes want Nijland vervangen is geen gemakkelijke opgave.

strik erom dit jaar en weer doorrrrrr

M0i29-04-2019 om 21:54

Tweede ring kan wel dicht volgend seizoen, behalve bij de top 3. Kan me niet voorstellen dat men hiervoor nog naar het stadion komt en de veel te zoute patat zonder eierbal erbij trotseert. Vorig jaar was mijn prognose juist, dit jaar verwacht ik maximaal 8500 verkochte vaste plekken. Er is maar 1 speler die dit kan veranderen, maar ik kan me niet voorstellen dat ie nog instapt bij dit zooitje. 

skjipke29-04-2019 om 22:13

Ongelooflijk. Krijgen bijna geen goals tegen en dan nu 2 in een half uur. Buijs dacht dat de buit binnen was zeker. 

By the way: wij verlengen onze kaarten wel. Heb veel vertrouwen in het nieuwe seizoen. Minder dan de eerste seizoenshelft van dit jaar wordt het vast niet.

Poar neemn29-04-2019 om 22:15

We missen een figuur als Maikel kieftenbeld op het middenveld. Iemand die soms iemand keihard onderuit schoffelt dat iedereen weer wakker is!

Prik nam pla29-04-2019 om 22:44

Met Reis was dit niet gebeurd, middenveld was te zwak. Onze andere uitblinker dit seizoen, Zeefuik, ging helaas in de fout. Taktiek was niet goed, ze hadden niet zo moeten tijdrekken en verdedigen. 

M0i29-04-2019 om 22:57

Ik denk dat jij de vinger op de zere plek legt Prik. Met Reis als stofzuiger op het middenveld heeft de verdediging het een stuk makkelijker. Zonder hem vallen ze door de mand. Dat was ook 1 van de zwakke punten in de opstellingen van Buys voor de winterstop. Zou hij weg gaan, dan moet er een hele goeie 6 voor terug komen, anders zouden we zomaar eens richting de keukenkastjes kunnen afdalen. 

Marco29-04-2019 om 22:50

Ongeschikt voor play offs.

Na 1,5 jaar degradatie voetbal doorselecteren en kwaliteit binnen halen.

 

Rob197030-04-2019 om 13:20

Kritisch kijken naar de huidige trainer, ik heb totaal geen vertrouwen in deze man. Hoe hij gisteren coachte straalde arrogantie uit. Iets wat niet op basis van dit seizoen kan.

kees30-04-2019 om 00:18

(mijn) cijfers spelers van FC  Groningen:  Doan 6, Chabot, Zeefuik en Te Wierik en Padt:   5, Handwerker 4, Memisevic 3, Bruns 4, Sierhuis 3, Mahi 4, Bel Hassani 5, Gladon 4;     trainer Buys: 3

Bikkel 30-04-2019 om 15:43

Boeiend 

GroningenZuid01-05-2019 om 12:49

Buijs is een slapzak. Je ploeg vrijwel direct al laten tijdrekken, wisselen... tegen een niet al te best presterend en lager geklasseerd Zwolle. Gewoon slap. 

Hij heeft punten gepakt na de stop, maar veel viel onze kant op waar het eerder steeds mis ging. De transfers hebben ook wel het verschil gemaakt, zeker in het begin.

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!