FC Groningen wint overtuigend op bezoek bij Jong AZ

Door Sven Heikens 0 reacties

FC Groningen heeft een overtuigende zege geboekt bij Jong AZ. Groningen won liefst met 0-5 in Wijdewormer en zet de ingezette lijn naar boven door.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven stonden dezelfde elf namen aan de aftrap. Het vasthouden aan deze startformatie lijkt zijn vruchten af te werpen, want Groningen begint met de wedstrijd beter te voetballen. Ook Jong AZ wilde graag voetballen, dus het werd een leuk duel om naar te kijken.

In de tiende minuut wist Groningen de score al te openen. Van Bergen werd in de diepte gestuurd, legde de bal voor en Schreuders schoot binnen. Niet veel later was het opnieuw raak toen Valente een ingebrachte kopbal van Peersman kon promoveren tot doelpunt. Jong AZ was het voor rust even kwijt, Groningen zette hoog en fel druk en veroverde de bal al snel weer terug.

Na de rust zette Groningen het goede spel door en wist het halverwege de tweede helft ver weg te lopen bij Jong AZ. Postema schoot raak na een assist van Hove, Balker kopte een corner raak. Het slotakkoord was voor Van Bergen.

Opstelling FC Groningen: Jurjus; Rente, Balker, Peersman (Blokzijl), Prins (Määtä), Pelupessy (De Jonge), Hove; Schreuders (Duarte), Valente (Bacuna); Van Bergen en Postema