Op een zonnig maar later fris Sportpark Corpus den Hoorn speelde FC Groningen o19 vanmiddag de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige FC Utrecht o19. Bij FC Utrecht een opvallende naam in de basis want met nummer 14 speelde Ruben Kluivert, de zoon van Patrick. Bij FC Utrecht op de bank zat assistent trainer Michael Mols, wie kent hem niet? Een zeer uitgedund FC Groningen. Het team miste veel spelers door blessures en een aantal jongens die zijn doorgeschoven naar het eerste. Zondag zal o.a. Remco Balk zijn opwachting maken bij het eerste. Algemeen Directeur Wouter Gudde was ook aanwezig om de mannen te zien spelen.

Thom van Rotterdam
       Yannick Hettinga, Milan de Koe, Noklas Talo, Bjorn Meijer
Joris Reiziger, Oussama El Azzouzi, Guus Beaumont,  Max Hamelink
                           Joel van Kaam, Giovanni Zwikstra,

Voor deze competitieronde stond FC Groningen 5 punten voor op de Utrechtenaren en kon bij winst een groot gat slaan naar de ploeg die plaats 3 (FC Utrecht) bezet hield. FC Groningen stond tweede achter koploper AZ. Onder leiding van een scheidsrechter mevrouw Hoogendijk, assistente mevrouw de Haan en assistent de heer Bruinsma, werd er om 15.00 afgetrapt.

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd.  In de 2e minuut scoorde Joel van Kaam op aangeven van Giovanni Zwikstra de 1-0. FC Groningen bleef de betere ploeg maar kon de mogelijkheden die men creëerde niet benutten. Veel strijd werd geleverd met heel vele balveroveringen. FC Utrecht kwam nauwelijks aan voetballen toe.

De Groningers hanteerden wel vaak de lange bal (en misschien wel te vaak) maar er lag veel ruimte achter de Utrechtse defensie waardoor  het te.begrijpen was dat men het probeerde. Opvallend was dat Ruben Kluivert veel van die ballen wegwerkte. Hij speelde een hele goede wedstrijd en was nauwelijks te passeren. Een heel dubieus moment in de eerste helft was tijdens een scrimmage waarin een FC Utrecht speler de bal met de hand speelde. De scheidsrechter zag het niet en zo werd FC Groningen een stafschop onthouden.

In de 2e helft begon FC Utrecht beter want in een mum van tijd stond het 1-1. Een verdedigende fout van de Groningers werd afgestraft door Yassine Tekfaoui. FC Groningen was het daarna even kwijt. De gasten waren even de betere ploeg maar echte kansen kon men niet creëren.

Na een kwartiertje nam FC Groningen de wedstrijd weer in handen en kreeg ook een paar mogelijkheden om tot scoren te komen. Dat lukte helaas niet. Zo kwam Bjorn Meijer op links door en schoot een beetje te gehaast de bal over. Een kopbal van Oussama El Azzzouzi verdween net naast de goal en een prachtige uithaal van Milan de Koe verdween jammer genoeg ook nipt over.

Ondertussen keek men met een schuin oog naar de wedstrijd die in Alkmaar werd gespeeld tussen AZ o19 en Feyenoord o19. Vorige week was FC Groningen o19 de Rotterdammers met 3-1 de baas en nu stonden diezelfde Rotterdammers binnen 10 minuten met 3-0 voor in Alkmaar. Dat was zeer verrassend maar de Alkmaarders wisten de wedstrijd toch nog in hun voordeel te beslissen. In de 94ste minuut scoorde AZ de winnende 5-4. Wat een spektakel moet dat geweest zijn. Om bij te blijven moest FC Groningen eigenlijk winnen maar dat lukte niet en zo bleef het op Corpus 1-1. Dure punten bleven liggen.

8.   FC Twente   6-0

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en interviews met Joel van Kaam, aanvoerder Oussama El Azzouzi en trainer Melchior Schoenmakers.