FC Groningen 2 wint in Waalwijk van RKC Waalwijk 2 met 2-4

In het Mandemakers stadion speelde FC Groningen 2 vanmiddag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk 2. Dit is één van de verste uitwedstrijden die de mannen van de trainers Alfons Arts en Sander van Gessel moeten afwerken in deze competitie. Wij waren zelf niet van de partij maar toch hebben we informatie over de wedstrijd gekregen via trainer Alfons Arts. De opstellingen van beide teams:

FC Groningen speelde een hele matige eerste helft en kwam al snel op een 1-0 achterstand toen Najim Haddouhi in de 9e minuut de goal maakte. FC Groningen was heel slordig aan de bal en toonde weinig initiatief, al maakten ze in de 18e minuut wel de 1-1 via Tomas Suslov. Nog geen minuut laten stond het al weer 2-1 door een goal van Anas Tahiri. FC Groningen stond niet compact genoeg, daardoor gaf men de 2 goals min of meer weg.

Na duidelijke woorden van de trainers in de rust speelde men een betere 2e helft. Na de hervatting kwam FC 3 minuten later via Max Hamelink op 2-2. In alles speelden de Groningers met meer overtuiging. Beter aan de bal, meer initiatief en veel dynamischer met heel veel dreiging naar voren.

Dat leverde in de 61e minuut de voorsprong op door wederom Tomas Suslov, 2-3. Verdedigend stond het meer compacter bij de Groningers en als RKC een beetje dreigend werd, was keeper Jan Hoekstra op zijn hoede.

Kian Slor maakte er in de 74ste minuut nog 2-4 van en zo was de buit binnen en kon men met 3 punten in de zak huiswaarts keren. Vandaag werden de volgende wedstrijden gespeeld.

RKC Waalwijk 2 - FC Groningen 2   2-4
Roda JC 2 - PEC Zwolle 2   1-4
SC Heerenveen 2 - VVV Venlo 2   2-0
Heralces Almelo 2 - Willem II 2   3-1