FC Groningen o19 wint de mini Derby van het Noorden met 2-1 tegen SC Heerenveen o19

Door Redactie 1 reactie

Lekker op natuurgras mochten de boys van het trainersduo Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers aantreden tegen het SC Heerenveen o19 van oud FC Groningen jeugdtrainer Menno van Dam. FC Groningen deed het vandaag opnieuw zonder Kian Slor, Thomas Poll en Tomas Suslov die bij de selectie zitten voor de wedstrijd tegen Sparta uit. Romano Postema is definitief doorgeschoven naar de eerste selectie en dat is uiteraard een aderlating voor dit team. Ook was spits Giovanni Zwikstra afwezig en dat zal een paar weken duren voordat die terug is vanwege een blessure. FC Groningen o19 deed het vandaag met de volgende spelers:

Thom van Rotterdam

Ayoub Haddad, Milan de Koe, Pim Betzema, Bjorn Meijer,

Leonel Miguel, Oussama El Azzouzi, Max Hamelink, Joris Reiziger

Joël van Kaam, Remco Balk

Guus Beaumont kwam nog in de ploeg voor Joris Reiziger en
Yannick Hettinga voor Pim Betzema.

SC Heerenveen begon iets beter uit de startblokken en kwam in de 9e minuut al op een 0-1 voorsprong toen Pim Betzema zich heel eenvoudig liet wegzetten op de achterlijn. Daardoor kon Djenahro Nunumete de bal terug leggen op Nordin Tahbouri die de 0-1 binnenschoot. Daarna nam FC Groningen het heft in handen en domineerde met veel balbezit. De ene na de andere aanval zagen we richting de Friese goal maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd door de Groningers.

Oussame El Azzouzi kopte de bal over en Max Hamelink kreeg een leuke schietkans maar schoot voorlangs. Joris Reiziger kreeg ook een schietkans maar zijn bal vloog hoog over het doel. In de 38e minuut mocht Remco Balk een vrije trap nemen vanaf de linkerkant en daarop kreeg Milan de Koe een mooie kopkans maar hij kopte de bal net over. Vlak voor rust was het wederom de zeer ijverige Remco Balk die vanaf de linkerkant naar binnen trok en de bal richting de verre kruising schoot maar de keeper van Heerenveen tikte de bal naast, een prima redding. Met de 0-1 stand ging men rusten.

FC Groningen kwam in de 2e helft prima uit de kleedkamer en zette vol druk op het Friese doel. In de 6e minuut na rust resulteerde dat in de dik verdiende 1-1 door Joël van Kaam die de bal binnenkopte, zie de film. FC Groningen bleef druk zetten en kansen creëren en was een paar dicht dicht bij de 2-1. Pim Betzema kreeg een goede kans om de 2-1 binnen te koppen. Ook Max Hamelink kreeg een grote kans maar hij miste de bal volledig. In de 67e minuut kreeg FC Groningen een uitgelezen kans om op voorsprong te komen omdat men een stafschop kreeg. Joris Reiziger ontfermde zich over de bal en schoot de bal in de hoek maar de keeper dook in dezelfde hoek en pakte de bal.

In de 71ste minuut was het dan eindelijk raak toen onder 17 aanvoerder, en vandaag met onder 19 meespelende Björn Meijer na een scrimmage de bal voor de voeten kreeg en de dik en dik verdiende 2-1 binnenjoeg. Dit was tevens de eindstand en zo deden de boys goede zaken.

FC Groningen staat nu met 9 punten uit 4 wedstrijd op plaats 2 in de eredivisie achter koploper AZ. Volgende week zaterdag speelt FC Groningen o19 weer thuis en dan is PSV o19 de tegenstander. Komt dat zien.

Hierbij een fotoreportage van José Reijinga van Jose’s Art Photography en enkele filmpje en interviews.