FC Groningen 2 heeft geen kind aan tweede team Willem II, 4-1

Op een winderig sportpark Corpus den Hoorn nam het tweede team van FC Groningen het vanmiddag op tegen het tweede team van Willem II. Het eerste team van de Tilburgers presteren dit seizoen buitengewoon goed, dus iedereen was benieuwd hoe de sterk de reserves waren. De Tilburgers hadden niet veel bekende namen mee genomen, dat in tegenstelling tot de Groningers.

Nicklas Strunck, Ko Itakura, Tapmahoe Sopacua, Thomas Poll

Ahmed El Messaoudi, Samir Memisevic, Tomas Suslov

Joël van Kaam, Giovanni Zwikstra, Ajdin Hrustic

Op de bank zaten: Jan de Boer (k), Remco Balk, Oussama El Azzouzi en Kian Slor.

Na de twee gelijke spelen tegen VVV Venlo en PEC Zwolle dit kalenderjaar, werd het wel eens tijd voor een driepunter voor de Groningers en dat moest dan vanmiddag gebeuren. Onder toeziend oog van hoofdtrainer Adrie Koster werd het een hele gemakkelijke overwinning voor FC Groningen 2.

Vanaf minuut één was FC Groningen de dominante ploeg en creëerden genoeg kansen om tot scoren te komen. Zo ging een mooie vrije trap van Tomas Suslov net aan het hoofd van Samir Memisevic voorbij. In de 10e minuut was het dan ook al raak. Na een prima pass van de vandaag op het middenveld spelende Samir Memisevic was het Ahmed El Messaoudi die de bal fraai meenam en prima binnenschoot, 1-0. Iets later een mooie voorzet van Thomas Poll waarbij de keeper er net tussen kon komen anders had Joël van Kaam kunnen scoren.

In de 21ste minuut kreeg Ajdin Hurstic de bal op het middenveld en hij begon aan een solo en deze eindigde met een schot op goal. De Tilburgse keeper had geen antwoord op dat schot en dat betekende de 2-0. Ajdin Hrustic speelde heel gretig vanmiddag en was echt aanwezig met mooie acties.

Rond een half uur een afstandschot van Tomas Suslov die de keeper niet onder controle kreeg, alleen Joël van Kaam vergat in de rebound te scoren. Vlak daarna kreeg Suslov een gele kaart na een pittige overtreding. De Tilburgers liepen alleen maar achter de Groningers aan en het was een mirakel dat de score nog maar 2-0 stond. Een goede voorzet van Thomas Poll werd verkeerd beoordeeld door Joël van Kaam want hij legde de bal terug terwijl hij beter op doel had kunnen schieten. Een minuut of 5 voor rust ging Ajdin Hrustic een prima duel aan bijna op de achterlijn en werd neergehaald. De scheidsrechter deed niks maar had voor een strafschop kunnen fluiten. Vlak voor rust de enige aanval van Willem II. Een voorzet van Wael Nasser werd op acrobatische wijze door Ko Itakura in eigen doel gewerkt. Zo ging men dus rusten met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam Kian Slor in het veld voor Ajdin Hrustic en dat leverde snel resultaat op want binnen 3 minuten had Kian de bal er al in liggen. Hij kopte de bal goed binnen na een voorzet vanaf de rechterkant, 3-1. Kian Slor die afgelopen zaterdag prima inviel lijkt de laatste tijd vleugels te hebben want het gaat prima met hem. Even later een goede schietkans voor Thomas Poll maar hij schoot de bal over. Kian Slor kreeg nog 2 goede kansen om te scoren maar niet alles kan erin gaan.  Ongeveer een kwartier voor tijd kwam FC Groningen op een 4-1 door een prima vrije trap van Ahmed El Messaoudi die de bal in één keer in de kruising joeg. Zie het filmpje.

Remco Balk en Oussama El Azzouzi kwamen nog in de ploeg voor Samir Memisevic en Giovanni Zwikstra. Remco Balk kreeg nog een goede schietkans maar de bal ging er niet in. Zo bleef het bij een dik verdiende 4-1 overwinning voor de Groningers. Zo hebben de mannen nu 5 punten uit 3 wedstrijden en draaien zo leuk mee. RKC Waalwijk en PEC Zwolle speelden vanmiddag met 1-1 gelijk, Vanavond wordt nog gespeeld Heracles - VVV en NAC - NEC. Morgen spelen Roda JC – GA Eagles en Heerenveen – Feyenoord.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en gesprekken met trainer Sander van Gessel, Ahmed El Azzouzi en keeper Jan Hoekstra.