Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verspeelt punten tegen NAC. 1-1

Door Willem Poppes 26 reacties

Na zes competitiezeges op rij, is FC Groningen tegen duur puntenverlies aangelopen in de eigen Euroborg. Tegen een behoudend spelend NAC kwam de ploeg van Dick Lukkien niet verder dan een gelijkspel. 

In de eerste helft lukte het FC Groningen niet om uitgespeelde kansen te creëren. Een paar keer werd er met afstandsschoten wat gevaar gecreëerd, maar tot uitgespeelde aanvallen kwam het nauwelijks. NAC was dichter bij een doelpunt, maar de poging van Omgba werd knap gered door Jurjus. 

Net na rust kreeg NAC een penalty na een oliedomme overtreding van Marvin Peersman. Deze strafschop werd in eerste instantie gekeerd, maar keeper Jurjus was in de rebound kansloos tegen een kopbal van Manel Royo. 

Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk raak voor de FC. Een voorzet van Marco Rente verdween via het uitgestrekte been van Johan Hove in het doel. Even was er de hoop dat het “erop en erover” zou gaan worden, maar de thuisploeg kreeg het niet voor elkaar de hechte Brabantse verdediging uit elkaar te spelen. Ook wissels Noam Emeran en Rui Mendes wisten niet het nodige te forceren en dus bleef de score hangen op een teleurstellende één tegen één. 

 

In de strijd om directe promotie zijn het dure punten die FC Groningen laat liggen. Roda JC heeft de kans om een gaatje van 3 punten te slaan als zij vanavond van VVV weten te winnen. Een ding is zeker: het einde van deze competitie gaat ongelofelijk spannend worden.

 

Reacties:
Oeleoptak07-04-2024 om 22:18

In principe is er nog niks aan de hand. Maar meer punten verspelen is nu taboe. 
FC krijgt Roda nog thuis en bij de huidige stand hebben ze dan de tweede plek. Ik krijg het gevoel dat die 'finale' wel eens het slotstuk kan zijn. 
Wel blijf ik het jammer vinden dat er geen kopsterke spits is gehaald. Maar Eggens zegt dat hij goed kan koppen dus wie weet. Hoe lang is die jongen eigenlijk? 

Oeleoptak07-04-2024 om 22:19

In principe is er nog niks aan de hand. Maar meer punten verspelen is nu taboe. Doelsaldo is eveneens belangrijk. 
FC krijgt Roda nog thuis en bij de huidige stand hebben ze dan de tweede plek. Ik krijg het gevoel dat die 'finale' wel eens het slotstuk kan zijn. 
Wel blijf ik het jammer vinden dat er geen kopsterke spits is gehaald. Maar Eggens zegt dat hij goed kan koppen dus wie weet. Hoe lang is die jongen eigenlijk? 

Marco07-04-2024 om 23:04

Puntje is genoeg om Roda nog te kunnen inhalen. Vanaf nu kunnen we ons geen puntverlies meer veroorloven, anders wordt het nacompetitie. 

Duarte en Valente speelden een slechte wedstrijd, terwijl zij voor de kansen moeten zorgen. Ze leden veel onnodig balverlies en creërden niks.

Strafschop was dom weggeven. 

Gelukkig een week de tijd om te trainen. 

 

 

 

TomOkker08-04-2024 om 07:05

Ja iemand moet de schuld hebben. Speelden ze echt zo 'slecht' of was het de tactiek van NAC? NAC speelde met veel mensen achter de bal en zette goed en op de juiste momenten druk en had in 1e helft het betere van het spel. Heeft ook een paar leuke spelers. Dat wil niet zeggen dat FCG 'slecht' was, eerder slordige passing. Duarte kan als een van de weinigen, Hove ook trouwens, onder de druk uit voetballen. Valente is nog te driest en denkt een half elftal te kunnen passeren en vervolgens met eén knal van de laatste man in de 2e ring te belandden. Valente moet nog leren dat als er 2 3 mensen op hem afkomen er minimaal 1 speler is om de bal af te geven. In zo'n wedstrijd zie je de tekortkomingen van jonge spelers niets mis mee en ook wel weer leuk om te zien. Beter dan alles als slecht typeren wat meestal uit onderbuik gevoel geroeptoetert wordt. Weet je wat slecht was, die jongen die bier ging halen en mijn buurman vergat i.p.v. zichzelf.

no guts no glory09-04-2024 om 18:05

Ben het volledig met je eens Tom behalve jouw conclusie inzake Valente. Dank zij hem doen we nog rechtstreeks mee om promotie. Okay hij speelde tegen NAC een matige wedstrijd maar hij is juist beslissend geweest de laatste weken met zijn assists en goals. Hij heeft meer rendement dan Hove en Duarte en dat al op zo'n jonge leeftijd. Okay hij speelt met wat meer risico en neemt wel eens wat teveel hooi op zijn vork. Maar deze jongen heeft iets extra's. Let maar op deze jongen wordt de volgende klapper van de FC. Als hij zo door gaat staan de clubs voor hem in de rij. 

Stadjer8108-04-2024 om 07:25

Gezien het resterende programma is de kans groter dat de FC tegen puntverlies aanloopt, bijv. Willem II uit of VVV uit. Roda krijgt de Graafschap op bezoek, dat is de enige lastige opponent voor ze. Roda kan bij TOP en Jong Ajax nog aan het doelsaldo werken en ons daarin voorbij. 

Roda zelf zal ongetwijfeld de pot gaan dichtgooien hier.

appie happie08-04-2024 om 09:25

Roda moet nog tegen Cambuur,die hebben ze ook nog niet gewonnen..

Ik denk dat FCG gelijk speelt bij WII,en dat Roda verliest van Cambuur en gelijk speelt tegen de Graafschap..de laatste 2 doen nog volop mee voor de na comp.Die gaan er dus vol voor.Oja T0p Oss  is ook veel beter dan in begin..

Willem II gaat het vanavond ook niet makkelijk krijgen.

ChiChi08-04-2024 om 09:40

Wij gaan ook nog wel punten verspelen!

VVV ,  Cambuur en Willem 2 kan je punten verspelen.

ik ga er nu van uit dat we nacompetitie gaan spelen en dat is een 

loterij.

 

appie happie08-04-2024 om 11:18

Ik was niet onder de indruk van zowel VVV als Roda gisteren...dus!!

Herman Badkuip08-04-2024 om 12:53

Tis allemaal moeilijk inschatten hoe 't in deze KKD-competitie gaat aflopen voor FC Groningen, maar datzelfde geldt ook voor Willem II, Roda JC en FC Dordrecht.....Volgens mij zijn er op het eind van de rit alleen maar lastige wedstrijden, of je nu tegen Telstar speelt of tegen Willem II/Roda JC. Belangrijkste is, dat onze spelers de passie en intensiteit blijven behouden én dat ze elke wedstrijd, uit óf thuis, blijven knokken voor de winst! Gistermiddag tegen NAC Breda hadden een aantal spelers [Luciano Valente, Laros Duarte en Isak Määttä] niet de vorm van de voorgaande wedstrijden, óók de spitsen Romano Postema en Thom van Bergen speelden minder goed. Positief vond ik de korte invalbeurt van de kopsterke spits Nils Eggen, hem zou ik graag langer zien spelen in de spits bij FCG als 't eventjes niet loopt. Wordt ook tijd dat ze Thijmen Blokzijl in de basisopstelling zetten, centraal achterin met Marco Rente en Marvin Peersman op linksback! Blijf optimistisch over de kansen van FCG om de tweede plek te halen, 't wordt zo goed als zeker beslist in de laatste thuiswedstrijd op VR. 10-5 tegen Roda JC! Zou geweldig zijn als de vechtmachien van Lukkien het gaat halen én anders is er nog géén man overboord, want we hebben altijd nog de nacompetitie!

appie happie08-04-2024 om 16:04

Na comp is lastig    vooral de 2de ronde  want dat zou Dordrecht zijn..

Liever niet dus.

Herman Badkuip08-04-2024 om 18:28

Wij kunnen alleen maar afwachten Appie, laten we met z'n allen duimen dat FCG minstens tweede wordt!

TirolBeuk08-04-2024 om 20:55

De laatste 5 wedstrijden lekker spannend , beetje mazzel de komende weken en terug naar eredivisie .De andere ploegen gaan ook nog zenuwen krijgen 

Heiky10-04-2024 om 14:01

WII verspeelde punten tegen de nummer laatst, JUtrecht. Waarmee ik maar wil zeggen dat geen enkele club in de top onfeilbaar is. WII niet, Roda niet en de FC dus ook niet.

Herman Badkuip08-04-2024 om 22:00

Blijft zeker spannend in de KKD! Willem II de koploper speelt maar net aan gelijk met 1-1 tegen de nummer laatst Jong FC Utrecht! Willem II heeft 6 punten meer dan FCG en 3 meer dan RODA JC.....Tis nog niet gespeeld! Zo zie je maar weer, alle wedstrijden in de KKD blijven lastig,óók voor de topploegen!

hermank196908-04-2024 om 22:21

En W2. krijgt Dordt en Grunn nog.

TirolBeuk08-04-2024 om 23:46

Zeker weten , ze voelen de groene adem in de nek 

appie happie08-04-2024 om 22:53

9.25 mijn post vandaag over WII..kijk winnen we daar is het gat maar 3 punten..laatste 5 wedstrijden   worden een triller!!!

Herman Badkuip09-04-2024 om 06:54

Appie, jij hebt een vooruitziende blik.....vertel ons wie kampioen wordt!

appie happie09-04-2024 om 07:39

Roda..of WII of onze FCG de kans is 33 3%.. winnen we in Tilburg..dan wordt het de FC..

Herman Badkuip09-04-2024 om 12:09

Ik doe eens gek....denk dat Jong Feijenoord oftewel FC Dordrecht kampioen van de KKD wordt én FCG tweede!

Herman Badkuip09-04-2024 om 12:44

Het wordt met de week spannender in de KKD.....speelronde 34 kent weer een paar interessante ontmoetingen :  Koploper Willem II ontvangt het sterke Jong AZ. Een aantal talentvolle Alkmaarders [ Dekker-Poku-Kwakman-Addai-Daal ] hebben dit seizoen al eredivisie-ervaring opgedaan, Jong AZ versloeg gisteravond FC Emmen! Roda JC speelt een uitwedstrijd in Oss tegen TOP, dat nog volop meedoet om de 4e periodetitel! FC Dordrecht speelt in Breda tegen het altijd lastige NAC én FC Groningen speelt op zondag laat in de middag in Venlo tegen VVV! Ben benieuwd welke teams kostbare punten laten liggen komend weekend.......

ChiChi09-04-2024 om 16:47

Het duurt wel erg lang dat er een nieuwe directeur wordt benoemd.

Over van Mosselveld hoor je ook niets meer.

In oktober heeft Gudde al aangegeven dat hij stopt.

Er moeten toch voor het nieuw seizoen allerlei beslissingen

worden genomen. Heel vreemd en erg laks.

 

appie happie09-04-2024 om 19:29

Voorspel comp. Is bijgewerkt!!

Herman Badkuip09-04-2024 om 20:45

Mooi Appie, dan doe ik ook weer mee! We staan dicht bij elkaar in het klassement, maar beiden ver achter koploopster Denise_14......

GroenWit02010-04-2024 om 15:23

Mijn account waarin ik alle wedstrijden 2-1 heb voorspeld doet het ook prima

King Poffel10-04-2024 om 15:49

Hahaha, dat heb ik ook gedaan (alleen maar 2-1 en 1-2) en stond lange tijd in de top 3 totdat ik er op den duur klaar mee was omdat ik drie keer gemist had met invullen en ben toen maar met de voorspellingen gestopt. Had dit vorig jaar ook al lichtelijk getest.

appie happie10-04-2024 om 18:37

Ik had ook veel wedstrijden op 1-1 gezet...wel alle fcg wedstrijden op winst natuurlijk.

BOUWE11-04-2024 om 13:20

We moeten nu alles winnen en wie zegt dat Roda alles wint

Herman Badkuip11-04-2024 om 16:11

Wij gaan echt niet alles winnen hoor Bouwe, Roda JC en Willem II óók niet.....Maar vlak outsider FC Dordrecht ook niet uit hoor!

Herman Badkuip12-04-2024 om 19:05

Vanavond maar liefst 7 wedstrijden in de 34ste ronde van de KKD....ben benieuwd of Willem II, Roda JC, FC Dordrecht en ADO Den Haag punten laten liggen in de strijd om de bovenste plekken. Willem II speelt thuis tegen Jong AZ, Roda JC speelt in Oss tegen TOP, FC Dordrecht speelt in Breda tegen NAC en ADO Den Haag voetbalt thuis tegen Helmond Sport.....

Oeleoptak12-04-2024 om 22:06

Alleen ADO verliest. Roda wint met drie doelpunten verschil. Dus doelsaldo nu gelijk met FC. Druk ligt nu bij FC. Hopen dat dat positief gaat uitwerken. 

Marco12-04-2024 om 23:10

Groningen heeft promotie nog geheel in eigen hand.

Blijven winnen en in de laatste wedstrijd van het seizoen de promotieplek veroveren. Daarna feest.

Mooie vooruitzichten. 

appie happie12-04-2024 om 23:15

Uitslag zondag 1-4 lijkt me logisch!!

Oeleoptak12-04-2024 om 23:40

Ik ben minder optimistisch. De mindere vorm tegen NAC vind ik zorgelijk. Daar was eigenlijk geen aanleiding voor. I must trust on Dick...

TirolBeuk13-04-2024 om 10:17

Eerst zondag maar eens zien , gewoon erop en erover . Anders is het nacompetitie en dat wil je niet .

Boerentrien13-04-2024 om 11:29

Als ze spelen zoals tegen Ado heb ik wel hoop op een goed resultaat. En als ze het aan het eind van de rit niet redden, dan zij het zo. Dan zijn ze er simpelweg nog niet klaar voor. Uiteraard hoop ik, dat we het wel gaan redden. Maar hoe dan ook, ik heb dit seizoen zoveel meer genoten dan de afgelopen jaren. En dat is echt de verdienste van  Lukkien en het jonge team. En ook wij allemaal als 12e man hebben ons steentje bijgedragen. Maar ben best wel zenuwachtig over de resterende wedstrijden.

King Poffel13-04-2024 om 12:41

Juust'm! 

Herman Badkuip13-04-2024 om 13:26

Heb sowieso dit KKD-seizoen al meer genoten dan het laatste eredivisie-seizoen! En als ze er inderdaad niet klaar zijn voor directe promotie, doen we mee met de nacompetitie. Mocht dat ook géén succes zijn, dan spelen wij komend seizoen weer gezellig in de KKD......Er zijn nog vier teams in de running voor directe promotie, wij hebben nog alle kans dat wij 't halen. Hoop dat de youngsters 't nog even volhouden!

TirolBeuk13-04-2024 om 13:28

Zo denk ik er ook over , mis wel de noordtribune maar ja 1000 km .......gelukkig wel op tv te volgen 

King Poffel13-04-2024 om 14:08

We moeten het natuurlijk zelf doen, maar waar ik me wel mateloos aan erger zijn sommige scheidsrechters met hun beslissingen. Twee weken terug staat Jong PSV met 2-1 voor tegen Roda en wordt er op dat moment PSV een loepzuivere penal onthouden, gisteren gebeurde dit ook bij Willem 2 - Jong AZ waar bij een 0-1 stand AZ een penal werd onthouden. NIet gezegd dat onze concurrenten dan niet gewonnen hadden, maar bij een achterstand van 2 doelpunten in de wedstrijd zelf zou ik het nog moeten zien.

appie happie13-04-2024 om 17:30

Klopt helemaal ik vond dat ook..vooral bij Psv..dat klopte niet!!

Heiky13-04-2024 om 22:59

 Het is te hopen dat onze jonge vrienden met de druk om kunnen gaan. Lukkien heeft er een geoliede machine van gemaakt maar zit het tussen de oren ook voldoende goed nu het er de komende wedstrijden écht om gaat?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!