Terug

Deel deze pagina:

Matchday! Vervolgt Groningen goede reekt in eigen huis tegen Telstar?

Door Sven Heikens 10 reacties

Vanavond weer naar de FC! Groningen treft Telstar in eigen huis en kan de goede lijn doorzetten tegen een laagvlieger in de KKD, maar Lukkien heeft wel te maken met de nodige afwezigen.

FC Groningen

Lukkien heeft zijn formule gevonden, de ploeg speelt al een aantal wedstrijden met dezelfde elf namen aan de aftrap. De afgelopen weken werd gewonnen van Jong AZ, FC Eindhoven en VVV Venlo waarin ook een stijgende lijn zichtbaar was in het spe. Zelf noemde Lukkien: "We voetballen goed, pakken punten, dus wat dat betreft zijn we mooi op weg. Alleen dan zegt de perfectionist in mij dat het ook zo moet blijven. Sterker nog: dat er nog een tandje bij moet.".

De voorste vier (Schreuders, Valente, Postema en Van Bergen) leggen erg veel strijd en inzet op de mat en jagen de tegenstander zo op, dat de laatste vie tegenstanders van de FC (Roda, VVV, Eindhoven, Jong AZ) nauwelijks kansen weten te creëren. Aan de andere kant weet Groningen veel bijna kansen te creëren, waarbij het vizier voorin bij de 100% kansen ook nog niet altijd op scherp staat, kortom daar valt nog winst te behalen.

Qua personele bezetting heeft Lukkien een paar tegenslagen te verwerken gekregen. Lien en Emeran zijn de afgelopen week in de wedstrijd van onder 21 geblesseerd geraakt en zo slinken de aanvallende opties vanaf de bank voor Lukkien, omdat ook Van Veen nog steeds in Schotland verblijft. Ook Hove is een twijfelgeval nadat hij deze week ziek is geweest. Ook Irandust en Abraham zijn vermoedelijk niet van de partij vanavond. Daarentegen raakt uitblinker van vorige week Duarte steeds meer fit en is vanavond voor +-75 minuten fit. 

Vermoedelijke basisopstelling: Jurjus; Rente, Balker, Peersman, Prins; Hove/Pelupessy, Duarte; Schreuders, Valente; Van Bergen en Postema

Telstar

Tegenstander vanavond is Telstar uit Velsen-Zuid. De ploeg van Mike Snoei staat momenteel op de 18e plek in de KKD en kennen een moeizaam seizoen. Nadat de ploeg in het begin nauwelijks punten pakte, is de stijgende lijn wel enigszins wat ingezet, maar het houdt nog niet over. Dat is ook niet gek voor een ploeg met één van de kleinste begrotingen van de competitie.

Afgelopen maandag speelde Telstar nog 0-0 gelijk bij Jong FC Utrecht in een wedstrijd Joringho Soares de kleedkamer voortijdig mocht opzoeken, hij zal er vanavond niet bij zijn. Thomas Oude Kotte keert daardoor terug in de basis

Er zullen vanavond circa 150 Witte Leeuwen in het uitvak plaatsnemen.

Nog een aantal potjes voor de winterstop. Tijd om de eindspurt door te trekken met een driepunter tegen Telstar. Come on FC!

 

Reacties:
appie happie08-12-2023 om 07:14

Stel je haalt nog 9 punten,Telstar,MvVV ,JUtrecht.

Dan sta je toch gewoon boven in.In jan door trekken en wie weet komt er toch nog iets moois aan.

Makkelijk wordt het niet,kijk Feyenoord -Volendam maar..als je bal er niet in wil...

Maar oke ik reken wel op 3 punten vanavond vooral ook omdat we dan weer een soort van spelmaker hebben,Duarte.!

Zal wederom weer blauwbekken zijn vanavond , dus hopen op hartverwarmend voetbal.

Metworst08-12-2023 om 08:24

Nu doorpakken, maar zoal Appie zegt. Een eenvoudig potje zal het niet worden.

Herman Badkuip08-12-2023 om 08:59

Als de verwachtingen té hoog zijn, valt 't vaak tegen...FCG zit in de winning mood, maar moet geen enkele tegenstander onderschatten. Gewoon hetzelfde spelletje blijven spelen als de laatste weken, lekker storen voorin, Telstar onder druk zetten vanaf de eerste minuut, dan moet 't toch gaan lukken....Kijk uit naar het spel van Laros Duarte, waarschijnlijk vanavond in de basis, gaat misschien weer strooien met heerlijke passes voor onze snelle spitsen. Naast hem Joey Pelupessy óf toch Johan Hove, we gaan 't wel zien. Bij tegenstander Telstar staat een Koeman onder de lat, Ronald jr. een zoon van.....én een goaltjesdief in de spits Zakaria Eddachouri, die moet Radinio Balker heel goed in de gaten gaan houden! Als ik het voor 't zeggen had, zou ik deze Marokkaanse spits in de winterstop aantrekken, past goed bij het aanvallende spel van FCG! Zeker doen als Kevin van Veen in Schotland blijft....Voor vanavond lekker druk blijven zetten, hou ons thuispubliek goed warm door aantrekkelijk voetbal én eerder scoren dan in voorgaande thuiswedstrijden! Forza FC Grunn 

Euroborg08-12-2023 om 09:04

Nóg drie wedstrijden voor de winterstop, dat moet toch een negenpunter worden! En tussendoor koploper Willem II voor de KNVB-beker verslaan, dan kan dit jaar niet meer stuk! Dan ná de winterstop spelers in de uitverkoop én een nieuwe spits en rechtsback aan de haak slaan! Kan een hele, mooie decembermaand worden voor FCG! 

.08-12-2023 om 10:25

Telstar krijgt erg veel doelpunten tegen. Vanavond moet de voorhoede van de FC toch een goal of 3 kunnen maken. 

Telstar heeft een aantal leuke pingelaars in de selectie maar die zijn meer geschikt voor in de zaal.

Dit soort ploegen willen vaak wel voetballen(aanvallen) en dat is goed voor de FC want dan komt er meer ruimte. Daar mag de FC van profiteren.

ChiChi08-12-2023 om 12:02

Ik heb een raar gevoel over deze wedstrijd. Er is teveel optimisme, dit doen we wel even!

Ik ben bang voor onderschatting en hoop toch wel dat ze met de juiste instelling het veld in gaan.

1-0 of 1-1

Boerentrien08-12-2023 om 12:40

Ik heb hetzelfde. Er komt hoe dan ook een keer een inzinking of zeperd. En dan de schade beperkt houden en in ieder geval proberen er nog een gelijkspel uit te slepen. Onze FC kan zich geen verslapping of onderschatting permitteren, daar hebben ze nu nog onvoldoende kwaliteit voor. Maar ik ga wel al weer positiever naar de Euroborg. Dat wel.

grunn196708-12-2023 om 16:02

Ik verwacht vanavond geen bananenschil, daarvoor is Telstar te zwak, lukkien houdt de boel wel scherp.

De uitwedstrijd tegen MVV zou zomaar een verlies kunnen zijn en dat past ook in de opbouw van dit team.

Ik verwacht een 2 of 3 - 0 vanavond.

 

no guts no glory08-12-2023 om 16:11

Mee eens. Deze gaan we vanavond winnen. 3-0. Zou prachtig zijn als we MVV uit en Jong Utrecht thuis ook nog gaan winnen. Dan doen we weer mee. Emmen moet voor de winterstop nog tegen Dordrecht en Roda JC. Vanavond oa ADO-Willem 2 en De Graafschap-Cambuur. Ploegen boven ons gaan ook punten verspelen. Ik hoop echt dat we de komende 3 wedstrijden winnen dan doen we weer helemaal mee. Moet kunnen maar het is wel KKD daar vinden de meest onverwachte uitslagen plaats. 
Ik ben er uiteraard weer bij op Noord. Hopelijk is de sfeer weer top net zoals de laatste thuis wedstrijden. 

King Poffel08-12-2023 om 16:03

Er is geen excuus om deze pot niet te winnen. Drie punten en je doet ook weer redelijk goede zaken met ook de wedstrijden ADO - Willen 2 en De Graafschap - Cambuur deze ronde.

Herman Badkuip08-12-2023 om 18:43

We moeten niet te veel naar de andere teams én wedstrijden kijken....zélf punten pakken daar gaat 't om! Vanavond een 4-1 overwinning op het laaggeplaatste Telstar, vanaf 't begin lekker op het doel van Ronald Koeman jr. én laten zien dat we ook snel kunnen scoren! Wens de thuissupporters van FCG in de Euroborg én ook de 150 meegereisde Telstarsupporters een spannende en attractieve wedstrijd!

King Poffel08-12-2023 om 20:09

Eens. Maar laat niet weg dat je goede zaken kunt doen bij winst.

1-0....

Durovski08-12-2023 om 23:21

Geen uitglijder, gewoon gewonnen !!!

De eerste 20 minuten waren prima met een uitstekende Valente. De 2e helft was niet goed maar de scheids was nog veel slechter. Z'n tweede helft laat zien dat we nog wel wat kwaliteit en scorend vermogen kunnen gebruiken. Wanneer we deze reeks goed afronden en in de winterstop goed inkopen worden we zomaar 2e.

Trouwens wel mooi dat Lukkien als wissel zoveel Groningers inbracht. Goedev trainer voor de FC hij heeft het mooi op de rails ondanks de beperkte kwaliteit.

Sammy08-12-2023 om 23:30

Eerste helft prima maar tweede helft wel heel erg verval. Gelukkig deed de spits van Telstar hetzelfde als de onze. Een megakans missen anders had je meteen in de eerste minuut in de 2e helft een doelpunt om de oren gehad. Nog een hele goede redding van Verrips en van de FC stond er niet veel tegenover. Slordig, elkaar niet meer kunnen vinden in de passing en weinig kansen creeerend. Blijf het zorgwekkend vinden dat er zoveel verschil kan zijn. En ja, beide spitsen waren toch ook vandaag weer helaas onder de maat. Daar ga je het niet met redden. Naast Valente vond ik Peersman vandaag een hele goede pot spelen.

marcelfcg09-12-2023 om 10:34

Verrips doet al een tijdje niet meer mee Sammy. Verder wel met je eens.

Sammy09-12-2023 om 18:30

Jurjus natuurlijk Marcel en dat is maar goed ook.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!