Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen zet zegereeks voort. Ploeg wint dik verdiend van VVV Venlo met 2-1

Door Sven Heikens 30 reacties

FC Groningen heeft de derde zege op rij geboekt. In eigen huis werd VVV Venlo verslagen met 2-1, waardoor FC Groningen weer een sprong op de ranglijst heeft gemaakt. Bovendien zet het de zegereeks voort en blijft Groningen in de winning mood.

FC Groningen begon de wedstrijd tegen VVV Venlo met dezelfde elf namen waarmee de ruime overwinning werd geboekt op Jong AZ. FC Groningen speelde de afgelopen weken erg goed in deze formatie, maar tegen VVV had Groningen het erg lastig om het spel te maken. VVV zakte ver weg in een lage 4-4-2 formatie, maar daar wist Groningen niet doorheen te spelen.

Aan de overkant was het wel gelijk raak. Een schot van Simon Janssen ging via via nog tegen de lat, de rebound kon Kosidis zo binnen knikken. Groningen moest dus direct in de achtervolging, maar behoudens pogingen van afstand slaagden de Groningers er niet in om echt gevaarlijk te worden. Groningen speelde lang niet zo frank en vrij als de laatste weken en ging met een 0-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft kwam Duarte voor Pelupessy. De invaller trok het spel direct naar zich toe en stuurde Romano Postema met zijn eerste balcontact diep. Postema wist het niet te promoveren tot doelpunt, maar de Groningse intenties na rust waren gelijk duidelijk. Het tempo lag vele malen hoger, Groningen had meer diepte in zijn spel en bovendien was het vele malen nauwkeuriger aan de bal. Valente mistte halverwege de tweede helft nog een levensgrote kans waarin hij Groningen had kunnen belonen met een treffer.

Even later was het wel raak. Duarte schoot de vrije trap achter oud Groningen goalie Jan de Boer. Na de gelijkmaker zette Groningen nog een tandje bij. Een kleine vijf minuten later scoorde Jorg Schreuders de 2-1 en speelde Groningen de wedstrijd vakkundig uit, zonder nog grote kansen weg te geven.

Een wedstrijd met twee gezichten. één mindere helft, maar daarin geeft Groningen nog nauwelijks grote kansen weg en in de helft waarin het wel goed speelde scoorde het twee keer, maar creëerde Groningen nog een flink aantal kansen meer. Kortom, naast de positieve vibe van de stijging op de ranglijst, weet ook Groningen zich hierin week op week te ontwikkelen.

Met Telstar, MVV en Jong FC Utrecht treft Groningen nog drie relatieve zwakke broeders in de KKD. Kan Groningen de eindsprint richting de winterstop inzetten?

Reacties:
Boerentrien02-12-2023 om 12:06

Het voetbal was al weer leuker geworden. Nu zijn er ook een paar resultaten achter elkaar geboekt. Dus het broze vertrouwen groeit weer. En hoe fijn is het om weer in een goedgevulde, sfeervolle Euroborg te zitten. Kortom, ondanks de kou een hartverwarmende avond!!

Marco02-12-2023 om 12:22

Het voetbal is vermakelijk. De sfeer is geweldig.

Om mee te doen voor promotie ontbreekt volwassenheid, fysiek en scorend vermogen. Bij het tegendoelpunt mis je duelkracht. Emmen en Ado zijn completer. 

Herman Badkuip02-12-2023 om 13:46

Emmen en ADO Den Haag zijn misschien completer, maar winnen ook niet alle wedstrijden......Roda JC ook niet! Willem II daarentegen is ijzersterk en gaat voor de titel!

Euroborg02-12-2023 om 13:50

Heb weer genoten van een sterk FCG, vooral in de tweede helft met Laros Duarte als spelbepaler kregen wij heel veel kansen op een goal! Hartverwarmend was de wisselwerking tussen het thuispubliek en de mannen van Dick Lukkien. Nu al weer drie overwinningen op rij, ze zitten in een heerlijke overwinningsflow. Laten we dat nog maar even volhouden!

no guts no glory03-12-2023 om 15:50

Helemaal mee eens. Ook de wedstrijden die we gelijk speelden tegen Dordrecht en Roda waren hartverwarmend. Sfeer in het stadion was ook weer top. Al konden vele toetsenbord ridders dit niet volgen omdat het alleen te volgen was via het schakelprogramma. Ook opvallend dat het aantal reacties veel minder is daar het niet live uitgezonden werd. 
Ik zou iedereen die twijfelt aanraden om naar het stadion te komen. Deze jonge enthousiaste ploeg verdient het. En het pressie voetbal levert veel enerverende momenten voor het doel op. En de sfeer in het stadion beleven is tien keer leuker dan voor de buis te zitten. 

Boerentrien03-12-2023 om 16:26

@ no nuts no glory. Helemaal mee eens. Weer of geen weer, live in het stadion aanwezig zijn is en blijft  superleuk. En nu helemaal met deze enthousiaste, goedgemotiveerde jonge gasten.  De wedstrijd  op de buis zien is daar maar een zeer slap aftreksel van. Voorop gesteld natuurlijk, dat je wel in staat moet zijn de wedstrijd te bezoeken.

Herman Badkuip03-12-2023 om 20:32

Moet zo'n 2,5 uur heen én weer terugrijden om een thuiswedstrijd van FC Groningen te kunnen zien, dat gaat mij jammergenoeg niet elke wedstrijd lukken......zeker niet in deze winterse weersomstandigheden. Probeer wel de uitwedstrijden in de omgeving [Jong AZ, Jong Ajax en Telstar] te bezoeken om mijn cluppie te kunnen steunen! Ben ontzettend trots op alle supporters die elke thuiswedstrijd in de Euroborg staan óf zitten én de fanatieke supporters die naar de uitwedstrijden gaan!

Bombarda779103-12-2023 om 18:03

Het begint zoden aan de dijk te zetten. Zowel die van Duarte als Schreuders, dijken van een goals. Tis maar goed dat ze Fledderus aan de dijk hebben gezet. Dijk van een wedstrijd! Nu Telstar. 

Herman Badkuip06-12-2023 om 09:37

Tsja, alleen onze Dijk wordt er hélaas niet warm of koud van......

ChiChi03-12-2023 om 18:47

Het is hartverwarmend hoe er momenteel gespeeld wordt, met vooral Schreuders en Duarte

als uitblinkers!

Het is jammer dat Valente en de ren je rot spitsen haast niet kunnen scoren.

Postema heeft zelfs niet het KKD niveau, Valente en v.Bergen hebben bij mij nog het voordeel van de 

twijfel.

v.Veen zie ik niet terugkomen, volgens posten op het FCGforum is er al met een andere spits gesproken!

Stadjer8103-12-2023 om 19:34

Met wat makkelijk scorende spelers loop je sneller bij deze ploegen weg en tank je veel meer vertrouwen. Dit blijft aldoor zeer miniem.

 

Ze moeten 9 punten halen uit de komende 3. 34 punten is dan waarschijnlijk top 5. Willem II lijkt al niet meer te achterhalen, die winnen met 3-0 van Emmen de nummer 3 op de ranglijst. Dat is wat je als FC Groningen zijnde natuurlijk ook wil. 

 

Maximaal haalbare lijkt me plek 2. Maar ook dat kan alleen als de FC in een soort flow komt en simpelweg geen wedstrijd meer verliest. 

Euroborg03-12-2023 om 20:23

Ook Willem II gaat nog wedstrijden verliezen hoor, alles winnen lukt géén team in de KKD! FC Groningen gaat na de winterstop in de laatste twee periodes echt nog wel genoeg punten pakken om mee te doen aan de nacompetitie! Misschien nog wel om het kampioenschap.....

Herman Badkuip03-12-2023 om 20:20

Ben al heel blij met het spelniveau van de huidige selectie van FCG. Vooral de terugkomst van Laros Duarte en in iets mindere mate Leandro Bacuna doet mij goed!Zou goed zijn als beide spelers weer helemaal wedstrijdfit zijn. Ook de terugkeer van Fofin Turay is alleen maar positief. Nog drie wedstrijden voor de winterstop winnen en we doen weer helemaal mee om de prijzen! 

Twee punt.03-12-2023 om 20:26

Hoezo is Willem 2 niet meer te achterhalen? We moeten nog 21 wedstrijden spelen en staan nu 13 punten onder Willem 2. De 63 punten die nog verdeeld worden, kunnen best een groot gedeelte in de "pocket" van onze club terecht komen. en Willem 2 gaat ook nog wel wedstrijden verliezen en vergeet niet..........op het eind worden de prijzen verdeeld. Willem 2 mag voor mij de winterkampioen worden als wij het op het eind maar zijn. FC-Groningen vooruit!!!!!!!   

Oeleoptak04-12-2023 om 00:43

Als Groningen blijft winnen kan er veel. Een must is wel dat de voorhoede versterkt wordt. Gerucht gaat dat ze met een spits in gesprek zijn. 
Verder schijnt er belangstelling te zijn voor Abraham en Irandust. Balker schijnt al in vergevorderd stadium te zijn met een club (Häcken?). Qua scorend vermogen zou dat een verlies zijn helaas. 

Boerentrien04-12-2023 om 11:04

Hoewel er natuurlijk wel meer rendement zou moeten zijn uit de vele kansen, wil ik het toch voor de jonkies opnemen. Ik zie een goal ook als teamprestatie. Doordat de jonkies onvermoeibaar bezig zijn het de tegenpartij lastig te maken, ontstaat er ruimte voor schoten uit de 2e lijn en doelpunten uit andere spelsituaties. Bovendien is er minder kans op een tegendoelpunt, omdat de jonkies in staat zijn de bal langer op het gebied van de tegenstander te houden, dus vaker weg van ons doelgebied. En het maakt me eerlijk gezegd niet veel uit wie er scoren àls er maar gescoord wordt. En uiteraard vooral winnende goals!

Euroborg04-12-2023 om 15:16

Je kunt er niet meer omheen....vanaf het moment dat spits Kevin van Veen op de reservebank moest plaatsnemen, pakt FCG, gedragen door de jeugdige rakkers, véél punten! Bijna de helft van het basisteam bestaat uit zelfopgeleide jeugdspelers [Wouter Prins, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Romano Postema en Thom van Bergen] en ik voorspel dat ná de winterstop óók Thijmen Blokzijl en Tika de Jonge een basisplek hebben veroverd! En ook vleugelspits Fofin Turay zal regelmatig spelen als hij weer volledig fit is. In de winterstop zullen er waarschijnlijk ook spelers [Radinio Balker?, Paulos Abraham?, Delaho Irandust?] vertrekken en komt er nog meer ruimte voor onze eigen kweek in de selectie! Voor de toekomst hoeven wij ons dus géén zorgen te maken, FC Groningen gaat gewoon meedoen om de prijzen!

appie happie04-12-2023 om 17:22

Zo is het,ik zie ze nog hoog eindigen..als het gaat zoals het nu gaat natuurlijk.

ChiChi04-12-2023 om 18:10

Het is inderdaad allemaal heel hoopgevend.

Maar dan moeten Valente en de ren je rot spitsen wel meer gaan scoren!

Heiky04-12-2023 om 18:41

De 'ren je rot' uitdrukking kennen we nu onderhand wel ChiChi, ook dat ze weinig scoren is inmiddels bekend. Maar wat geeft het: het zijn misschien niet de meest getalenteerde spelers en als anderen gewoon wél scoren is het toch prima verder?

Marco04-12-2023 om 18:44

Van Veen werd niet goed aangespeeld. Slechte rechter flank aanvaller gekocht. Op links Turay en Abraham waar ook geen assists van kwam. De gekochte links en rechtback staan in het centrum en op de bank. 0 aanvoer vanaf de flank. 

Met dit elftal ga je niet promoveren en de komende jaren ook niet. Zal echt kwaliteit bij moeten. 

 

.04-12-2023 om 21:46

Veel kritiek op Postema omdat hij te weinig goals maakt. Terecht.

Toch heeft hij wel de kwaliteit om vaak op de juiste plek te staan. Hij heeft wel het instinct van een goaltjesdief. Dat op zich is al een kwaliteit die weinig spitsen is gegeven. Zoiets mag je koesteren.

Maar er zijn wel grenzen uiteraard.

Hij is nu nog veel te druistig en te gretig. Wanneer het hem lukt om rustig te blijven bij het eindschot dan kan hij een makkelijk scorende spits worden. 

 

ChiChi04-12-2023 om 22:44

Postema zal nooit een makkelijk scorende spits worden, daar is hij o.a.veel te druistig voor.

Door gebrek aan beter staat hij steeds in de basis, zelfs de TS had weinig vertrouwen in hem,

hij moch zelfs niet eens op de elftalfoto!

Volgens geruchten heeft de FC reeds met een nieuwe spits gesproken (zie FCGforum)het is te hopen dat dit door gaat,

want ik zie K.v.Veen niet terugkomen uit Schotland.

Twee punt.05-12-2023 om 10:03

Heet is net alsof jij de wijsheid in pacht hebt door te beweren dat Postma nooit een scorende spits wordt. Dat werd van Dallinga ook gezegd, weet je nog? Postma is nog erg jong en als FC-GRONINGEN geduld met deze speler heeft, dan gaat hij ook meer doelpunten maken. Postma in een goed draaiend elftal gaat scoren, let maar eens op.

Marco04-12-2023 om 23:06

Mag hopen dat de spits die ze willen halen in de kkd speelt. De 3 spitsen die ze afgelopen zomer uit andere competenties hebben gehaald staan er alle 3 naast. 

ChiChi05-12-2023 om 11:22

Twee Punt! 
Ik kom al jarenlang zeer regelmatig bij de jeugd wedstrijden van de FC.

Ik heb altijd Dallinga beter gevonden dan Postema, maar Dallinga was een hele tijd geblesseerd.

Ik hoop natuurlijk dat je gelijk krijgt wat betreft Postema, maar ik zie dat niet zo!

Dat mag toch???

Twee punt.05-12-2023 om 14:53

Tuurlijk mag jij dat vinden, geen probleem. Postema is 21 jaar en heeft nog een contract tot 2025. In deze periode kan hij zich verder ontwikkelen en ga ervan uit dat FC-GRONINGEN het geduld kan opbrengen om deze speler beter te zien worden. Bij Dallinga hadden ze dat geduld niet, of liever gezegd, had die rare trainer het geduld niet. In die verloren tijd is er nog wel meer fout gegaan (Fledderus,  Buijs, Beuvink en ga zo maar door). Allemaal miskleunen van een paar mensen die ervoor gezorgd hebben met waar we nu staan. KKD, een plek waar we niet horen.

ChiChi05-12-2023 om 11:23

Twee Punt! 
Ik kom al jarenlang zeer regelmatig bij de jeugd wedstrijden van de FC.

Ik heb altijd Dallinga beter gevonden dan Postema, maar Dallinga was een hele tijd geblesseerd.

Ik hoop natuurlijk dat je gelijk krijgt wat betreft Postema, maar ik zie dat niet zo!

Dat mag toch???

Herman Badkuip05-12-2023 om 12:47

Heb beide spelers nooit in de jeugd zien spelen, maar in de korte periode dat hij voor FC Groningen speelde heeft Thijs Dallinga bij mij veel indruk gemaakt. Heb ook nooit begrepen waarom trainer Danny Buijs niet voor hem koos, maar voor Romano Postema....Denk wel dat Romano Postema nog kan groeien als hij meer wedstrijden voor FCG speelt. Positioneel is hij erg sterk, alleen het afronden gaat hem nog niet zo goed af....., maar wat niet is, kan nog komen!

.05-12-2023 om 15:11

Dat moet dan in de jeugd bij FC Emmen zijn geweest. Dallinga was pas bij de FC vanaf het Beloftenelftal en schoot al snel door naar het eerste.

Stadjer8105-12-2023 om 15:56

Nee Romano wordt waarschijnlijk niet meer beter in het afmaken, hij loopt al wat seizoenen mee in de KKD en het lukt bij geen enkele club echt goed. Dit is vaak een instinct wat een speler heeft of niet. 

Herman Badkuip05-12-2023 om 12:51

Wat is er trouwens met Dijk aan de hand? Ik mis zijn kritische én goed onderbouwde bijdragen op deze Boerenmachtsite! 

.05-12-2023 om 13:06

Dijk zit nog op de tribune...te wachten tot het weer slechter gaat.

no guts no glory06-12-2023 om 01:31

Ha ha humor. Zo gauw we gelijk spelen of verliezen is hij de eerste die post. 

.05-12-2023 om 12:55

Postema zijn salaris moet laag zijn voor profvoetbalbegrippen.

Probeer maar eens een spits te vinden die dezelfde drive heeft, vaak op de juiste plek staat voor het eindschot, laag salaris heeft en ook nog eens 15 goals maakt en ook nog eens in de KKD wil spelen.

Dat wordt weer de knip trekken...uitrekken.

 

 

ChiChi05-12-2023 om 17:13

.    Beloftenteam is ook een jeugdteam!! Tegenwoordig is het onder 21.

Stadjer8105-12-2023 om 18:43

Overigens offtopic, maar die Halilovic speelt toch echt wel erg fijn onder Danny Buijs. En Halilovic prijst Buijs vanwege het vertrouwen dat hij krijgt op zijn positie. Je zou toch denken dat Buijs van het betonvoetbal was, gezien de spelopvatting hier. Dat komt natuurlijk (ook) door de eenheidsworst spelers die hier structureel naar toe gehaald zijn.

marcelfcg06-12-2023 om 17:25

Buijs speelt met Fortuna hetzelfde type voetbal als bij ons. Maar het leverd net als bij ons resultaat op dus wordt het gepruimd. De verwachtingen bij Fortuna liggen ook iets lager dan bij ons het geval was.

val05-12-2023 om 20:33

Diverse clubs hebben fors negatieve resultaten laten zien over 22/23. Bij Volendam heeft dit zelfs geleid tot een crisis binnen de club en een tweespalt in het palingdorp. Bij PEC Zwolle moeten spelers inleveren en wordt er flink gesaneerd. Ook FCG ontkomt niet aan een behoorlijke sanering ongeacht of de club wel of niet promoveert. In de KKD uiteraard forser. Bij een negatief begroot resultaat van 7 miljoen dit jaar, kan worden berekend dat het eigen vermogen meer dan halveert. Tegenover meevallende inkomsten (seizoenkaarten, skyboxen en horeca) staat een stevige afschrijving van meer dan 4 miljoen op vergoedingssommen terwijl de transferinkomsten tot nu toe 1,1 miljoen bedragen. FCG zal dus sowieso moeten bezuinigen. Een sanering van het personeelsbestand, waarbij ook het spelersbudget niet ongemoeid blijft, van 20 a 25% levert 3 miljoen op. Er zullen ook spelers moeten worden verkocht waarbij er in de winterstop waarschijnlijk al zal worden ingezet op een verkoop/verhuur van overbodige spelers. Een verkoop van Balker maakt de weg vrij voor het aantrekken van een rechtsback waarna Rente centraal kan spelen. Blokzijl komt hiervoor nog verdedigend tekort. Verstandig lijkt ook een vertrek van Kevin van Veen, de speler die met zijn mond actiever is dan hetgeen hij op het veld heeft laten zien. Met zijn (vrijkomend) budget is vast wel een betere, scorende spits te vinden.

Alle clubs met negatieve resultaten hebben 1 ding gemeeen; de salarissen zijn onverantwoord hoog. Clubs zouden er verstandig aan doen modale spelers ook modaal te betalen. Cruijff was altijd al een voorstander van een systeem waarbij spelers meer naar prestaties zouden moeten worden betaald, Een lagere basis salaris met een bonussysteem afhankelijk van prestaties of omzet van clubs. Laat FCG hier maar mee beginnen.

Twee punt.05-12-2023 om 21:31

Als ik jou goed lees, wil jij weer terug in de tijd van semi-prof. Toen kregen de spelers een laag basisloon, plus bijvoorbeeld vijf tientjes voor een gewonnen wedstrijd, drie tientjes voor een gelijkspel en vijftien gulden als er was verloren.

.05-12-2023 om 21:35

Postema krijgt betaald per goal...loopt inmiddels bij de voedselbank.

marcelfcg06-12-2023 om 17:31

Dan vraag ik me af of je wel kunt lezen. Er staat niets over terug gaan naar het semi-prof tijdperk, wel invoeren van prestatiecontracten. Iets wat buitengewoon verstandig zou zijn, zij het dat je dit helaas niet eenzijdig in kunt voeren. En dat is ook direct het probleem. Clubs worden gegijzeld door zaakwaarnemers en lopen met hun cliënt gewoon de deur uit als de eisen niet ingewilligd worden.

Durovski05-12-2023 om 22:59

Er is veel Hosanna, maar na de eerste helft tegen VVV werden de spelers toch echt uitgefloten. Dankzij Duarte hebben we gewonnen en de komende 2 wedstrijden tegen de 2 onderste teams gaan we ook winnen denk ik. Maar in de 2e seizoenshelft moeten we ook weer tegen de betere teams en willen we daar van winnen dan moet er makkelijk scorend vermogen bij.

King Poffel06-12-2023 om 09:39

Het is nog niet zo als het moet zijn en er zal nog steeds kwaliteit bij moeten komen. Maar één ding is zeker, de laatste wedstrijden zijn tenminste weer leuk(er) om naar te kijken en er valt ook weer wat te juichen en dat vind ik al heel wat op dit moment.

Herman Badkuip06-12-2023 om 09:50

Jij hebt helemaal gelijk King Poffel.....we kunnen altijd nog wel wat extra kwaliteit gebruiken in de vorm van een veelscorende spits als Martijn Kaars van Helmond Sport óf Zakaria Eddahchouri van komende tegenstander Telstar. Maar na ruim anderhalf seizoen voor veel supporters treurnis om het voetbal van FCG, lijkt het lek boven te zijn....Het zijn weer attractieve, spannende wedstrijden in de Euroborg en bij de sfeervolle uitwedstrijden door de enthousiaste spelopvatting van onze jeugdige selectie. En natúúrlijk zullen wij ook nog weleens punten laten liggen, maar ik weet zeker dat de mannen van Lukkien blijven strijden, totdat ze er bij neervallen! Want we weten allemaal :  Boeren geven nooit op! 

marcelfcg06-12-2023 om 17:35

Zakaria Eddahchouri, daar wordt ik als voetballiefhebber nu ook vrolijk van.

Geen idee of die jongen gewoon een hele goede periode beleefd of dat het structureel is maar als ik Veldmate was zou ik die jongen eens onder de loep nemen. Hele leuke speler waar Telstar er regelmatig een van afleverd.

campesino06-12-2023 om 18:34

Liever geen aankopen in de winter. Laten we het beetje geld dat er nog is liever goed besteden. Eintersankooen zijn zelden een voltreffer. Het is nu in ieder geval weer leuk naar groningen te kijken. Ik vind dat wel mooi met grootendeels zelfopgeleide spelers. Ik kan me wel met dit voetbal identificeren. In ieder geval veel minder tikkie breed en terug in de verdediging. Goed voetbal is het natuurlijk nog niet. Daaevoor mist er kwaliteit. En misschien gaan we tegen telstar wel met 0-3 op onze bek. Maar je moet nu gewoon zo doorgaan. Kijken hoe die jonge jongens zich ontwikkelen en dan un de zomer gerichte aankopen ( geen koopjes op posities waar dat niet nodig is). En vd winter lekker de hand op de knip houden. 

Als van veen, irandust, van gelderen, balker en Abraham allemaal vertekken, verandert de situatie natuurlijk.

Balker zou ik overigens niet voor een appel en een ei laten vertekken. Zit nog veel potentie in. Daar krijg je spijt van

Euroborg06-12-2023 om 19:19

Zeker weten Campesino, spelers, die ons evt. gaan verlaten nooit voor niets laten gaan! Zit nog veel potentie in de jonge Radinio Balker, speelt de laatste weken met veel zelfvertrouwen! FC Häcken moet weten, dat Balker niet voor minder dan één miljoen euro mag vertrekken!

King Poffel07-12-2023 om 15:19

@Campesino, ondanks dat ik vind dat er kwaliteit bij moet komen ben ik ook geen voorstander van kopen in de winter. Mocht bijvoorbeeld Balker weggaan dan zou ik bij PSV eens een lijntje uitgooien om Sambo te huren. Deze jongen staat er direct, draaide goed seizoen bij Sparta vorig jaar en komt nu bij PSV nauwelijks aan de bak. Heb je een goede rechtsback en kan Rente op de positie van Balker, tevens ook zijn beste positie.

.07-12-2023 om 20:33

Niet kopen in de winter houdt in dat de huidige selectie DE selectie is waar we het mee moeten doen....

Promoveren met deze selectie dus. Want dat is een must.

 

King Poffel08-12-2023 om 07:02

Tuurlijk niet, je kunt toch huren.

.08-12-2023 om 10:18

Dat kan maar dat is vaak een noodoplossing met heel veel ririco en tegen een hoog salaris. Kijk naar eind vorig seizoen...dat heeft de FC bakken met geld gekost.

King Poffel08-12-2023 om 16:18

We hoeven ook niet direct een half elftal te huren, misschien op twee, hooguit drie plekken gerichte versterkingen. Eigenlijk zijn alle drie de opties belabberd: Het huren kost, zoals jij terecht zegt, geld. Niks doen dan promoveer je niet en dat kost ook geld. Met kopen loop je de kans dat je een paar jaar vast zit aan spelers die misschien goed genoeg zijn voor de KKD, maar te slecht zijn voor de eredivisie mits je dan dus wel promoveert. Huren lijkt mij van deze drie dan minst beroerde oplossing.

ChiChi07-12-2023 om 16:57

Volgens Tweet van Wim Masker:

Hove heeft griep (gehad)

Lien en Emeran zijn geblesseerd en ontbreken.

En jawel: Irandust en Abraham zijn weer twijfelgevallen. Kan ook niet anders met die softies.

Over v.Veen hebben we het maar niet, die is aan het puffen en persen.

marcelfcg07-12-2023 om 18:42

Abraham en Irandust moeten ook maar de Van Veen behandeling hebben. Net zo lang kleineren tot ze hun zaakwaarnemer aan het werk zetten. Deze twee kneuzen zijn nog vaker geblesseerd dan Johan Neeskens, op zijn retour, ooit bij FC Groningen was.

Euroborg07-12-2023 om 21:28

Morgenavond tegen Telstar uit IJmuiden staat Laros Duarte waarschijnlijk in de basis, kan ruim 70 minuten spelen. Wellicht dat Leandro Bacuna ook in de basis start als Johan Hove nog niet helemaal hersteld is van de griep? Voor de rest het basisteam laten staan, de vier jeugdige rakkers voorin moeten weer voor de doelpunten gaan zorgen! Laten we hopen, dat FC Groningen morgenavond vanaf het begin het laaggeplaatste Telstar onder druk zet! Hou bij Telstar vooral spits Zakaria Eddachouri goed in de gaten, lijkt mij een prima spits voor FCG ná de winterstop!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!