Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen weet weer wat winnen is; 2-0 overwinning op Eindhoven

Door Sven Heikens 14 reacties

FC Groningen weet eindelijk weer wat winnen is. Groningen boekte een verdiende overwinning op FC Eindhoven in winterse omstandigheden in stadion Euroborg.

Groningen begon in dezelfde basisopstelling als in de uitwedstrijd bij Roda voor de interlandperiode. Desondanks dat Blokzijl en Bacuna weer fit waren, hield Lukkien vast aan de formatie die een goede wedstrijd op de mat legde in Kerkrade. Voorin kregen Van Bergen en Postema wederom de voorkeur boven Van Veen. Nick Bakker was nog niet bij de selectie.

Groningen begon energiek aan de wedstrijd en kreeg al snel een hele grote kans. Een aanval via rechts kwam uiteindelijk terecht voor de voeten van Wouter Prins, maar zijn schot ging over de goal. Het was wederom Jorg Schreuders die in positieve zin opviel, hij legde veel energie in de wedstrijd en creërde een flink aantal kansen. Het was ook zijn schot waar indirect de Groningse treffer uit viel. In eerste instantie werd zijn schot nog tot corner verwerkt door Eindhoven goalie Brondeel. Uit de corner kwam de bal aan de rechterkant terecht, alwaar Van Bergen Balker kon bedienen. Laatsgenoemde kon binnenschuiven. 1-0 voor Groningen.

Na de 1-0 ging de Groningse dadendrang wat liggen en kakte het wat in. Eindhoven kreeg langere periodes balbezit, maar wist geen kansen te creëren. Wel kregen de Eindhovenaren een corner. Schreuders wist de bal niet goed weg te werken, waarna Dahlhaus ruimte kreeg voor een schot dat van richting werd veranderd door Balker. FC Groningen-keeper Hidde Jurjus was zodoende kansloos en het stond 1-1. Tevens de ruststant.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. Beide ploegen wisten niet echt mogelijkheden te creëren, totdat Luciano Valente Romano Postema weg wist te steken. Postema was doorgebroken en werd onreglementair gestopt door Eindhoven verdediger Amevor. Scheidsrechter Blank toonde de rode kaart. Iets wat voor de nodige energie zorgde aan Groningen-zijde. Postema kreeg nog een tweetal grote mogelijkheden, maar liet deze onbenut. 

Van Veen en Bacuna kwamen in de ploeg voor Postema en Valente. Duarte was al in het veld gekomen voor Pelupessy. De nieuwkomers brachten de nodige energie met zich mee. Een schot van Schreuders werd nog ternauwernood gekeerd door Brondeel. Een corner werd niet binnengewerkt door Balker en Bacuna, zo mistte Groningen weer de nodige kansen. Het was uiteindelijk Duarte met de bevrijdende treffer. 

Na goed storen van Schreuders, kreeg Rente de bal, passte hem af naar Duarte en de middenvelder wist Brondeel te verschalken. 2-1 Groningen. In het restant van de wedstrijd gebeurde weinig noemenswaardig meer, waardoor Groningen sinds lange tijd weer eens een overwinning wist te boeken.

FC Groningen is dankzij de zege geklommen naar de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 19 punten uit 15 wedstrijden. Komende maandag gaat FC Groningen op bezoek in Wijdewormer bij Jong AZ.

 

Reacties:
appie happie25-11-2023 om 07:24

2-1  was het!

Verder een sterk FC...wel jammer dat vVeen pas laat wër in het veld kwam.

Ik begin me daar wel aan te ergeren,je ziet wanneer Kevin komt het ineens een andere wedstrijd wordt..

Likkien moet van goede huize komen wil hij dit volhouden.Het publiek mort ook hierover.

 

Op maar maandag AZ..hopelijk ook 3 punten.

Daarna weer 2 thuis wedstrijden,ik reken op 9 punten erbij..dan staan we tegen de winterstop op een redelijke plek..en kunnen volgend jaar doorstoten naar plek 2 ????

.25-11-2023 om 08:31

Wat werd er anders door Van Veen dan?

Bacuna gaf meer druk en energie naar voren.

 

appie happie25-11-2023 om 10:57

Kevin heeft ontzag bij de tegenstander,ze zijn bang voor hem.

De hele ploeg( FC) staat dan ook anders..geeft mij wel een beter gevoel dan daarvoor..zo van nu gebeurt er wat..dat had ik daarvoor veel minder.

ChiChi25-11-2023 om 09:46

Zeer verdiende overwinning in een overigens matige wedstrijd.

Onze ren je rot spitsen scoren wederom niet en dit is zorgelijk en elke bal laten ze van hun 

schoen springen!

Valente had veel eerder gewisseld moeten worden, die is er nog niet klaar voor.

Toen Duarte en Bacuna er in kwamen begon het weer te draaien.

Ik begrijp niet dat ze Bakker nog gehaald hebben,terwijl je Blokzijl op de bank heb zitten.

Ik ben geen fan van Peersman, maar die speelde echt goed.

 

 

 

no guts no glory25-11-2023 om 16:46

Helemaal met je eens. Snap ook niet dat Bakker een contract moet krijgen. Je hebt met Peersman,Balker,Blokzijl en Rente al 4 goede centrale verdedigers. Het geld groeit de FC toch echt niet op de rug. Zou liever zien dat ze wat investeren in een scorende speler. Iemand zoals Mendes van Emmen , die begint alweer aardig op stoom te raken naar zijn zware blessure. Assists verzekerd en hij gaat ook zeker nog veel scoren maar ja die zal nu zeker te duur zijn en Emmen laat hem nu zeker niet gaan. 

Heiky25-11-2023 om 17:41

Ach, Bakker is tot het eind van het seizoen vastgelegd en zal vast geen topsslaris opstrijken. Is waarschijnlijk allang blij dat hij, met z'n blessure gevoeligheid, weer ergens aan het voetballen komt. En altijd handig om iemand achter de hand te hebben in geval van blessures en eventuele schorsingen toch?

Durovski25-11-2023 om 10:24

Mooi 3 punten. Wel weer opvallend dat de doelpunten van een verdediger en een middenvelder moeten komen. We hebben niet scorende aanvallers, daar redden we het niet mee! 

Herman Badkuip25-11-2023 om 10:27

Een enthousiast FC Groningen heeft gisteravond terecht FC Eindhoven met maar 2-1 verslagen....Eerste half uur had FCG meer moeten scoren, maar een uitstekende keeper Brondeel hield de Brabanders in de wedstrijd. Na een lullige tegengoal viel het team van Dick Lukkien iets terug, maar na de rust werd er weer goed via de vleugels opgebouwd. De tweede goal hing lange tijd in de lucht, vooral na de rode kaart voor aanvoerder Amevor....Lukkien bracht deze wedstrijd op tijd extra energie in het veld door het inbrengen van Laros Duarte en Leandro Bacuna! Ook spits Kevin van Veen kwam nog in het veld, maar hij kon mij niet bekoren....Voor mij waren onze youngsters Thom van Bergen, Wouter Prins én vóóral Jorg Schreuders de beste spelers van deze wedstrijd! Spelers met een tomeloze energie, passie én een échte winnersmentaliteit, die met de wedstrijd steeds beter gaan spelen! Vraag mij alleen af waarom Fofin Turay en/of Noam Emeran niet werden ingezet in de laatste fase van dit duel....Maandagavond in Wijdewormer een lastige uitwedstrijd tegen Jong AZ, verwacht wel dat Bacuna én Duarte in de basis zullen staan i.p.v. Pelupessy en Valente......

grunn197025-11-2023 om 11:25

Eindelijk overwinning maar wat ik niet snap dat postema elke keer weer opgesteld is wat is zijn meerwaarde, alleen maar aanjagen want doelpunten maken lukt hem niet, neemt niet weg dat hij zijn stinkend  best doet 

 

grunn197025-11-2023 om 11:25

Eindelijk overwinning maar wat ik niet snap dat postema elke keer weer opgesteld is wat is zijn meerwaarde, alleen maar aanjagen want doelpunten maken lukt hem niet, neemt niet weg dat hij zijn stinkend  best doet 

 

PDI25-11-2023 om 12:58

Waarom speelt Daniël Beukers niet, misschien goed om hem te laten spelen tegen jong AZ.

Boerentrien25-11-2023 om 13:32

Geleidelijk wordt het spel beter. Geleidelijk worden de resultaten beter. Nu zien of ze dit vast kunnen houden in meerdere wedstrijden achter elkaar en nog verder kunnen ontwikkelen. Hoe dan ook het plezier als supporter begint bij mij ook weer te komen.

.25-11-2023 om 18:14

Het lijkt wel of de hele wereld draait om dat zwangere gelul van die Van Veen. Lijkt wel of we allemaal moeten meeleven en meegenieten met die vent. Zelden zo'n slappe zak meegemaakt in het voetbal. Alsof hij de allereerste persoon op aarde is die dit meemaakt.

Je zou denken dat een voetballer blij is 1,5 uur alles te geven op het veld en zo even los kan zijn van zijn zogenaamde drama.

Hij kwam stoer binnen en gaat weg als drama queen.

Euroborg25-11-2023 om 19:53

Denk dat het voor zijn eigen gemoedsrust én voor de rust binnen het team goed zou zijn als Kevin van Veen nog voor de uitwedstrijd tegen Jong AZ naar zijn zwangere vrouw in Schotland afreist. Denk niet dat FCG hem hard nodig heeft in de laatste wedstrijden voor de winterstop. Daarna zien we wel weer, of hij komt supergemotiveerd én afgetraind terug uit Schotland óf hij gaat bij zijn oude club Motherwell spelen. Met het geld dat wij dan voor hem vangen en misschien ook wel voor Abraham en Irandust kunnen we misschien een trefzekere spits van een KKD-club overnemen.....Maandagavond weer een heel andere wedstrijd tegen Jong AZ, denk dat zij volop voor de overwinning gaan, waardoor er ruimtes ontstaan voor onze snelle, beweeglijke spitsen. Hoop wel dat Leandro Bacuna en Laros Duarte weer een plek op het middenveld krijgen, als ze een hele wedstrijd aankunnen....Zij kunnen onze spitsen met zuivere passes goed in stelling brengen. 

campesino25-11-2023 om 21:51

Duarte beetje bij beetje. Kan nog lang geen 90 minuten aan. En het niet hetzelfde van het begin te beginnen of no 15-20 minuten mee te doen als de tegenstander op apegapen ligt.

En bacuna voorlopig maar lekker laten banken

Euroborg26-11-2023 om 09:04

Je kan er ook voor kiezen om te starten met Duarte en Bacuna én, als het nodig is, ze later in de wedstrijd te wisselen........

no guts no glory26-11-2023 om 17:27

Mee eens. Heb liever Schreuders dan Bacuna op het middenveld. Bacuna vertraagt het spel enorm, weinig actieradius ook. Als Duarte fit is heb ik hem liever dan Pelupessy. Die speelt alleen maar breed en terug. 

appie happie26-11-2023 om 08:35

Redactie   in de kop staat nog steeds 2-0 !!

En wat is er aan de hand met de voorspelcompetitie?

Herman Badkuip26-11-2023 om 09:06

Volgens mij worden ze helemaal gek van het ingewikkelde speelschema van de KKD met de wedstrijden rond een interlandbreak.....kan er zelf ook bijna géén touw aan vastknopen! Je hebt er bijna hogere wiskunde voor nodig....

Twee punt.26-11-2023 om 10:17

Als je als fansite al niet weet met welke cijfers het team heeft gewonnen............ben je dan als BM dan nog geloofwaardig, vraag ik mij af???.

 

 citaat: "Na de 1-0 ging de dadendrang van Groningen wat liggen en KAKTE het wat in" ...........inderdaad, het was een KAK wedstrijd.

.26-11-2023 om 12:24

De medewerkers van BM hebben nu geen tijd. Ze zijn namelijk met Van Veen mee naar Schotland als begeleiding. Ze willen namelijk zeker weten dat Van Veen vertrekt bij de fc. Op dit moment ketenen ze hem vast aan de eettafel...want ze willen ook 100% zekerheid dat hij niet weer terugkomt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!