Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen in eigen huis tegen FC Eindhoven

Door Sven Heikens 32 reacties

Matchday! FC Groningen neemt het vanavond in de Euroborg op tegen FC Eindhoven. De nummer 14 tegen de nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie, waar Groningen bij een overwinning de aansluiting richting het linkerrijtje weer kan vinden. Na de interlandbreak met goed contractnieuws is een driepunter tegen Eindhoven een must.

FC Groningen

Afgelopen week bracht Groningen een tweetal berichten m.b.t contractnieuws uit. Eerst werd het contract van Wouter Prins opengebroken tot en met medio 2027. De linksback uit eigen opleiding maakte tegen De Graafschap zijn debuut en staat sindsdien wekelijks in de basis. Naast Prins kreeg Lukkien nog meer goed nieuws. Nick Bakker heeft een contract getekend voor de rest van het seizoen. De 31-jarige linker centrale verdediger traint sinds de voorbereiding van dit seizoen mee bij de Trots van het Noorden. Bakker is door het tekenen van de overeenkomst ook tijdens officiële wedstrijden inzetbaar voor de technische staf en gaat spelen met rugnummer 15.

Kortom, Lukkien heeft veel te kiezen vanavond. Ook bijvoorbeeld captain Bacuna is fit genoeg om weer in de basis te spelen. Alleen maakte zijn vervanger Schreuders een dusdanig goede indruk tegen Dordrecht en Roda, dat de verwachting niet is dat Schreuders gepasseerd zal worden. Ook Blokzijl is weer fit genoeg om vanavond te spelen.

FC Eindhoven

De tegenstander van vanavond uit Eindhoven speelt al sinds enkele jaren zeer constant in de KKD. Ook dit jaar presteert de ploeg van trainer Willem Weijs erg constant met een 12e plek in de subtop die dicht bij mekaar staat. Het gat naar de nummer 6 is immers slechts drie punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Weijs' Eindhoven speelt in een formatie met drie centrale verdedigers en twee wingbacks. Naar verwachting zal Eindhoven vanavond dan ook inzakken en het spel aan Groningen laten. Op 10 staat Ozan Kokcü, de broer van Orkun Kokcu (nu Benfica, ex-Feyenoord) speelde net als zijn broer Orkun in de jeugd van FC Groningen.

FC Groningen verloor nog nooit van FC Eindhoven in Groningen. De laatste overwinning van Groningen was ook tegen een ploeg uit Eindhoven, namelijk Jong PSV. Tijd om weer eens drie punten te pakken in een aantrekkelijke pot voetbal. Come on FC!

Reacties:
Marco24-11-2023 om 00:06

Hopelijk gaan de jonge jochies voorin een keer scoren, het gaat om doelpunten.

Lukkien moet eerder verse spitsen gaan brengen. 

Onder normale omstandigheden zou bij opnieuw puntverlies de trainer ontslagen worden. 

Herman Badkuip24-11-2023 om 09:35

Wat het wisselen betreft moet ik jou gelijk geven Marco....en Lukkien heeft vanavond ruim voldoende verse aanvallers om op tijd te kunnen wisselen!

appie happie24-11-2023 om 07:27

Goedemorgen,gelukkig is er weer " geluid" van de redactie BM.

Ik heb de laatste 3 wedstrijden geen FC gekeken ik was er echt klaar mee!!

Vanavond ga ik voor het eerst wel weet...alhoewel..ff kijken nog hoe het weer is natuurlijk.

Thuis kijken is eigenlijk ook wel aantrekkelijk!!!

 

Ik hoorde goede berichten over het spel,de doelpunten is nog een probleem..maar dat is het al 4 jaar ! 

Kijk een aantal thuis wedstrijden achter elkaar,stel dat we die nu eens allemaal winnen..dan schieten we omhoog en is erbineens weer hoop.De comp. Is nog lang..

In winterstop maar kijken of we die spits vsn MVV kunnen overnemen of Kaars..

Verder lijkt het me zterk dat Bacuna begint!!zonder hem gaat het toch beter lijkt mij.

V Veen en Irandust mooi laten gaan..en er zijn er nog wel een aantal die kunnen verhuizen wat mij betreft.

Eerst  maar eens werken.

Op naar 3 punten vandaag.

ChiChi24-11-2023 om 09:37

0-0. We hebben een goede traiingsweek gehad,

Na afloop: We hebben wel niet gewonnen,maar de jongens hebben wel hard gewerkt en gerend.

Ik zie pluspunten t.a.v. Ons Proces.

En wat belangrijk is, we hebben nog een VERDEDIGER een contract gegeven en we hopen dat die wel kan scoren.............

Herman Badkuip24-11-2023 om 09:48

Nou die centrale verdediger Nick Bakker heeft weleens een corner erin gekopt.....

Herman Badkuip24-11-2023 om 09:45

Drei punt'n is vanavond het allerbelangrijkste én het zou wel héél fijn zijn als FCG weer eens lekker gaat scoren voor eigen thuispubliek! Zou het basisteam van de laatste weken nog even laten staan, ondanks het feit dat Thijmen Blokzijl en Leandro Bacuna ook weer fit zijn. Trainer Dick Lukkien kan weer keuzes maken om met een sterk FCG te kunnen starten. En als 't in de tweede helft even niet meer zo goed loopt, kan hij óók aanvallend wisselen in het laatste kwart van het duel met al die wedstrijdfitte aanvallers! We gaan 't weer meemaken in een goedbezette en sfeervolle Euroborg! FORZA FC GRUNN, allemaal naar voren en lekker scoren! 

Bierboer24-11-2023 om 09:58

De laatste wedstrijd tegen Roda vond ik het spel beter en dat geeft toch hoop. Bakker erbij als cv vind ik geen verkeerde optie. Heeft toch ervaring op eredivisie niveau en kan denk ik nog wel van waarde zijn. Daarnaast heb je de optie om met 3 man in het centrum te spelen, kun je de backs hoger zetten, welke meer aanvallende dan verdedigende kwaliteiten hebben. Maar goed dat is de vraag of Lukkien dat uberhaupt overweegt. Metbnog aantal wedstrijden voor de winterstop te gaan en nog genoeg punten te halen. als het lukt een goede serie neer te zetten is er nog hoop, kun je in de winterstop afscheid nemen van aantal spelers en misschien nog een spits halen. 

 

Boerentrien24-11-2023 om 10:08

Het wordt een koude bedoening vanavond in het stadion.  Hopelijk zijn het spel en vooral het resultaat wel hartverwarmend.

.24-11-2023 om 11:13

Fc Eindhoven maakt uit altijd minimaal 1 goal. Komt nog bij dat ze weinig tegen krijgen. Veel onbekende namen...die willen dus wat laten zien.

De Fc moet er dus minimaal 2 maken. 

2-1

Groen hart24-11-2023 om 14:21

Irandust en Abraham mogen weg volgens geruchten. Terecht lijkt mij .

Stadjer8124-11-2023 om 17:16

De grootste fout is geweest om dat soort spelers uberhaubt te behouden voor de club. Vorig seizoen is heel duidelijk geweest van wie je direct afscheid moest gaan nemen om ruimte te maken voor een nieuw elan. Dat zou ik onder meer toewijzen aan Abraham, Irandust, Verrips, Duarte etc. En natuurlijk nooit van die domme risico transfers maken. Je gaat met Abraham en Irandust ook niet ineens in de KKD presteren. Je gaat met dit type spelers namelijk nooit presteren. Gewoon niet goed en niet fit genoeg voor profvoetbal in Nederland.

Ik heb nooit begrepen waarom die Abraham gehaald is. Zeker niet omdat het om zoveel geld ging en ook ten midden van de lockdowns vond ik het vrij onverantwoord. Het is karma dat het een van de allergrootste miskopen in de clubgeschiedenis is, en het verbaast me dan ook niet. Zijn statistieken waren bij AIK trouwens nauwelijks beter dan bij ons.

 

 

.24-11-2023 om 17:38

Bij AIK was hij toen 18-19 jaar en speelde veel wedstrijden voor een 18 jarige, 26. 3 goals en 4 assist op die leeftijd is niet slecht.

Gegokt en verloren. Dat hoort er af en toe bij. Bij de fc wordt er wel te vaak verloren met dat gokken.

 

appie happie24-11-2023 om 18:54

Nou 1 mio is prima..doeii

Oeleoptak24-11-2023 om 20:43

En alweer gelijk 1-1

Groningen dacht het even wat kalmer aan te kunnen doen. Liet Eindhoven komen. Tja. 
was in feite de eerste kans van de tegenstander. 
Schoten van Valente steeds hoog over. 
veld is zeer nat en traag. Dat kan nog voor verrassingen zorgen. 

Bas3824-11-2023 om 20:46

Wat slecht he lijkt we amateur wedstrijd die postema kan er ook hellemaal niks van

Bayco24-11-2023 om 20:52

Na de 1-0 gaat fc spelen alsof ze kampioenschap al binnen hebben... Laten tegenstander komen om ze dan af te straffen.. omdat Lukkien zo'n fan is van dat spel.. 

Maar geen greintje zelf besef.. dat ze niet zo kunnen spelen niet zo goed zijn. En gevolg is dat je Eindhoven in de wedstrijd houd..

Dom

 

Als je loopt te verkondigen dat je spitsen druk moeten zetten en iedereen alles moet geven.. kan je dit niet overkomen. En laat je je spits op de bank .

 

 

Ik snap het niet

 

Maar als ze spelen zoals eerst dan moeten ze dit binnen hengelen met 3-1

no guts no glory24-11-2023 om 20:53

Op de tribune had je totaal niet het idee dat Eindhoven ooit nog zou scoren. Komen amper de middellijn over. Toch 1-1 bij rust. Toch gaan we winnen vanavond. 3-1 

Oeleoptak24-11-2023 om 20:55

Aanvallers zijn heel beperkt. Als de trainer enig benul heeft gaat hij voor het laatste half uur wisselen. Veld is zwaar en het draven zal dan zeker minder worden. 
En dan heb je niks meer aan ze. 

Euroborg24-11-2023 om 21:00

Jammer van de onverdiende tegengoal van FC Eindhoven, FC Groningen was vooral in het eerste half uur heer en meester met aantrekkelijk voetbal! Na de rust gelijk weer volop druk zetten op het doel van Eindhoven, je moet het thuispubliek er achter krijgen, dan moet 't in het eerste kwartier gaan lukken. En net wat Oele zegt, Lukkien moet in deze wedstrijd op tijd frisse aanvallers inbrengen, want het is loodzwaar voor de goed bewegende spitsen van FCG!

Stadjer8124-11-2023 om 21:12

Deze voorhoede kan gewoon niet. Dat is echt staartploeg niveau KKD.

DanMan197124-11-2023 om 21:19

Gevaar zal toch van de flanken moeten komen, door t midden loopt alles dood.

DanMan197124-11-2023 om 21:25

Dit lijkt me HET moment om van Veen te brengen.

Oeleoptak24-11-2023 om 21:26

Hij moet nu Lien en Veen brengen. Die hebben iig lengte. Deze knapen brengen niks meer

Oeleoptak24-11-2023 om 21:27

Trainer is ook een eerste klas sukkel. 

Oeleoptak24-11-2023 om 21:33

Wat me ook mateloos ergert is die trage handelingssnelheid van velen. Niks in één keer doorspelen, altijd balletje even goed neerleggen zodat je de voorzet tegen de tegenstander trapt. 

appie happie24-11-2023 om 21:59

Klopt en Peersman graag wissel Bakker er in.

Dick is niet geschikt,brengt Kevin weer veel te laat.

Kevin brengt meer dan Postema.

Twee punt.24-11-2023 om 21:51

Ja, als de tegenstander dan niet scoort, doen ze het zelf wel, in eigen doel.............sukkels.

Oeleoptak24-11-2023 om 21:52

Rente ook matig vanavond. 
wat ik verder denk te zien is dat ze Veen geen bal gunnen en andersom ook niet. 

Bayco24-11-2023 om 21:58

Nee lijkt alsof er veel meer speelt dan alleen de arbeidsethos van van veen..

 

Oeleoptak24-11-2023 om 21:55

Afgelopen. 2-1

Bayco24-11-2023 om 21:56

Gelukkig 3 punten..

En wat als schreuder zijn ballen in de goal gaan.. hii was wel weer erg goed vandaag.

 

Herman Badkuip24-11-2023 om 22:11

Dikverdiende overwinning voor FCG, uitslag had alleen veel groter moeten zijn! Prima schoten van uitblinker Jorg Schreuders, die goed werden gepakt door keeper Brondeel van FC Eindhoven. Trainer Dick Lukkien wisselde in deze wedstrijd op tijd, Leandro Bacuna en Laros Duarte vielen sterk in, maar spits Kevin van Veen raakte geen bal! Heb genoten van de met veel passie spelende Thom van Bergen, Jorg Schreuders en Wouter Prins! Eindelijk weer eens drie punten, laten we dit maandagavond 27-11 voortzetten in Wijdewormer tegen Jong AZ!

Nachtwacht24-11-2023 om 22:38

Bacuna viel sterk in?

marcelfcg25-11-2023 om 09:04

Hoeveel ballen heeft Kevin van Veen gehad Herman? En bovendien raakte hij wel een bal aan, de 2-1 ging via zijn been de goal in.

Bas3824-11-2023 om 22:27

3punten van veen voor postema en duarte erin voortaan en deze wedstrijd weer snel vergeten 

Nachtwacht24-11-2023 om 22:42

Terechte overwinning. Veel energie geleverd en Eindhoven overlopen.

 

Zou alleen de achterste linie wel wat omzetten. Rente vandaag de minste. Hij hoort centraal met Blokzijl, Balker of Bakker. Peersman stand in voor Prins

Onze twee Zweedse miskopen lozen. In de winter 1 of 2 echte versterkingen, dan kunnen we ons opmaken voor een eindsprint

 

En misschien beter dat we Beuvink in de winterstop even met vakantie sturen. Dat scheelt een hoop ellende

.24-11-2023 om 23:08

Waarom mag Blokzijl nooit meedoen? Achterin krijgen we te makkelijk goals tegen. Blokzijl blijft rustig aan de bal in tegenstelling tot de huidige 2 cv's. Komt nog bij dat Blokzijl een goeie pass naar voren heeft.

Boerentrien24-11-2023 om 23:22

Hè hè, eindelijk loon naar (keihard) werken. Dikverdiende overwinning in barre weersomstandigheden. Spannend tot het eind. 

Sammy25-11-2023 om 00:13

Na een prima start waarin de FC zichzelf eindelijk beloond met een goal was het daarna ook meteen afgelopen met het goede spel. Het druk zetten lukte voor geen meter meer en Eindhoven komt natuurlijk door een ***goal op 1-1. Tweede helft kun je omschrijven als slecht waarbij de voorzetten van voornamelijk Rente verschrikkelijk slecht waren, het gepiemel door het midden was ook het aanzien niet waard. Bacuna die in mijn ogen ook niets extra bracht, van Veen genegeerd werd door medespelers alsof hij al is vertrokken bij de FC maar gelukkig Duarte het doel wel wist te vinden. Het lukt de FC maar niet om langere tijd voetbal te laten zien zoals de eerste 20 minuten en dat is toch zorgelijk. En die twee voorin hebben met alle respect echt niet het niveau van de KKD. Hoop toch wel dat daar in de winterstop een oplossing voor wordt gevonden. In ieder geval 3 punten in een zeer koude Euroborg.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!