Terug

Deel deze pagina:

Malaise Groningen duurt voort na gelijkspel tegen Dordrecht in eigen huis

Door Sven Heikens 58 reacties

FC Groningen weet weer niet te winnen. In eigen huis werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Dordrecht. Hierdoor weet Groningen weer niet te winnen in de KKD en blijft het in het in de middenmoot en het rechterrijtje staan in de KKD. 

Ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen woensdag kwamen Rente en Schreuders in de ploeg in plaats van Van Gelderen en Bacuna, die niet fit genoeg was. Dordrecht startte erg fel aan de wedstrijd en binnen 90 seconden had Dordt zijn eerste corner al te pakken. FC Dordrecht speelt dit seizoen erg aanvallend en fris voetbal en deed dat ook de eerste minuten in Groningen. Binnen 10 minuten kwam Dordrecht dan ook al op voorsprong. Spits Kriwak was het meest alert in de rebound en tikte de 0-1 binnen. De achterstand duurde niet lang, want slechts een minuut later kopte Postema uit een corner de 1-1 stand op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot grote kansen verder, de ploegen wisten mekaar goed vast te zetten en het spel bestond uit veel balverlies- en omschakelmomenten.

In het tweede bedrijf tapte Groningen uit een ander vaatje. In balbezit was Groningen veel zorgvuldiger en de ploeg wist beter druk te zetten op de Dordtse verdediging. De voorste vier (Van Bergen, Postema, Schreuders en Valente) dienden als aanjagers en creërden vanuit hun storen en drukzetten de mogelijkheden, zo schoot Postema in de korte hoek maar kon Plogmann keren. Ook Prins deed goed mee in het storen en wist in de 71e minuut een corner te veroveren na zijn stoorwerk. De corner schoot aan alles en iedereen voorbij, kwam pardoes voor de voeten van Peersman en hij schoot Groningen op voorsprong. Net als Dordt kon ook Groningen niet lang van de voorsprong genieten, want Schuurman schoot enkele minuten erna alweer de gelijkstand op het scorebord. De wedstrijd bloede na de 2-2 wat dood en de eindstand werd een 2-2 gelijkspel.

Positief punt was de energie die de ploeg bij tijd en wijlen op de mat legde, maar het creëren van kansen blijft een enorme zorgenpunt. Beide goals werden weer gescoord vanuit een standaardsituatie. Aan de andere kant gaf Groningen de goals opnieuw te makkelijk weg. 

Volgende week treft Groningen koploper Roda JC, op bezoek in Kerkrade.

 

 

 

Reacties:
marcelfcg05-11-2023 om 19:06

#kevinvanveenindespits

Sammy05-11-2023 om 21:02

Dito!!!

Oeleoptak05-11-2023 om 19:10

Lievervanveenwegpestendanwillenwinnen

ChiChi05-11-2023 om 19:25

Ik heb het helemaal gehad met Lukkien!

Aanvaller er uit (vBergen) middenvelder er in(Maatta) Wil dus niet winnen!

ZEVEN minuten voor tijd pas v.Veen er in. Ongelofelijk.

v.Veen moet ALTIJD in de basis, i.p.v. die dravertjes,die haast nooit scoren!

Hove presteert al weken niet, waarom Duarte niet proberen(is weer fit en viel tegen Cambuur goed in)

Laat Marcel Groninger het maar over nemen, Lukkien is stront eigenwijs steeds spelen met 4-2-2-2,

want het blijkt wel dat dit niet werkt.

Please verlos ons van Lukkien.

marcelfcg05-11-2023 om 19:56

Die Groninger is geen haar beter. Dat is zogenaamd het tactische brein van de twee. 

Komop Kevin, Kop d'r Veur

Bombarda779106-11-2023 om 16:02

Tja, net als velen op dit forum geef je de indruk dat het niet uitmaakt wie er voor de FC werkt, je hebt het met iedereen gehad. Misschien is het beter dat je een andere club gaat ´supporten´. 

Gudde geeft aan dat hij het einde van het seizoen vertrekt. Dan lees je hier dat dat ook niet goed is, het moet per direct. En zo blijft de azijn hier stromen. 

Ik heb het ook helemaal gehad. Niet met de FC maar met vele mensen die hier een bijdrage aan dit forum leveren. 

Nachtwacht05-11-2023 om 20:06

Als je het hoogste budget hebt van de KKD en je bent blij met wat je vanmiddag gezien hebt, zijn we diep gezonken.

Lukkien wil niet inzien dat we op een andere manier moeten spelen en zegt dat er tijd nodig is. Geloof mij, dit komt over nog geen 10 jaar goed. Stap af van je ego en stem het spel af op de enige die bewezen heeft doelpunten te kunnen maken. Denk dat deze selectie dan meer punten gaat pakken dan de 2 uit de laatste 6 wedstrijden van nu. 

Vreemd... je zou denken dat er met Lukkien overlegd is of van Veen gehaald moest worden. Is totaal geen spits voor het oersaaie 'controlesysteem' van Lukkien. Van Veen heeft aanvoer nodig van de vleugels. Had dan het geld in de zak gehouden. 

Als we dan toch vanaf de bodem opnieuw moeten opbouwen, dan nu maar... promoveren gaat toch niet meer lukken. 

#Lukkienout #Beuvinkout

no guts no glory05-11-2023 om 20:41

Hield mijn hart vast de eerste 10 minuten vanmiddag. Zeker ook gezien de opstelling. Schreuders, Prins, Valente,Postema en van Bergen in de basis. Maar vond het herstel in het tweede gedeelte van de eerste helft bewonderingswaardig. Ben ook absoluut geen voorstander van Postema en van Bergen in de voorhoede maar dank zij hun tomeloze inzet stond Dordrecht wel constant onder druk. Ik zie liever Van Veen met Postema of Lien in de voorhoede in een 4-4-2 systeem. Ook zou ik Pelupessy skippen in de basis. Speelt elke bal 5 meter breed of naar achteren en verovert amper een bal. Totaal geen duelkracht. Dan liever Duarte erin. Het zit ook niet mee de laatste 2 wedstrijden hadden we de overwinning verdiend . De KKD is onvoorspelbaar. We staan dertiende maar zijn in geen enkele wedstrijd de echt mindere ploeg geweest. Met een paar gerichte versterkingen kunnen we de playoffs nog wel halen en misschien zit zelfs een stuntje er nog wel in. Ik weet dat het financieel lastig wordt maar ik zou die Kaars van Helmond Sport halen en Thomas van der Belt van Feijenoord huren en dan doe je gewoon weer mee. 

Nachtwacht05-11-2023 om 21:03

Tuurlijk is niet alles inktzwart, maar het probleem is... we zijn nooit de mindere ploeg, maar ook nooit de betere.

Het zit soms niet mee, maar soms ook wel. Zo gingen we onverdiend met de overwinning aan de haal bij Helmond Sport. 

Op balbezit winnen we... lekker veilig kort opzij passen. We creeren echter zo weinig dat we het tot nu toe bijna geen enkele wedstrijd aanspraak konden maken op een dikke overwinning.

appie happie05-11-2023 om 23:26

En die van MVV 

.05-11-2023 om 20:53

Niet echt de mindere....waarom krijgen we dan zoveel en zo makkelijk goals tegen? Wanneer de tegenstander even druk zet is het al gauw over en uit voor de fc.

no guts no glory07-11-2023 om 20:59

De verdediging is inderdaad erg wankel. Geeft te gemakkelijk wat weg. Daar staat tegenover dat we ook veel missen. Het is een wonder dat we niet van Emmen en Dordrecht wonnen. We hadden veel meer kansen dan de tegenstanders. Ook thuis tegen ADO zeer ongelukkig. We hadden zeker 4 a 5 punten meer moeten hebben. En dan sta je toch op een playoff plaats. 

frankism05-11-2023 om 21:02

Lukkien werd nog geen half jaar binnengehaald als de juiste man, groningen DNA en de juiste mentaliteit etc en niet lullen maar poetsen. Nu roepen mensen alweer dat ie ontslagen moet worden.

 

Kan aan mij liggen, maar het SUPPORT gedeelte van veel supporters is niet best.

Nachtwacht05-11-2023 om 21:05

Support is juist het probleem. Ben er steeds doodziek van.

Als je goed wordt betaald om de poppetjes op de juiste plek te zetten en een goede taktiek te bedenken, met de dikste portemonnee en dat lukt je niet... dan moet je plaats maken. Het is geen amateurvereniging (al lijkt het er soms wel op)

En we hebben gewoon niet de tijd om een paar seizoenen af te wachten en toe te kijken hoe de club in het moeras verdwijnt. 

Marco05-11-2023 om 21:28

Gudde begon zijn afscheidsinterview bij rtv noord dat hij "geen middellange termijn perspectief voor zichzelf meer zag bij de club."

Vind nog steeds dat je met een makkelijk scorende middenvelder en aanvaller meedoet om de bovenste plekken.

Als er geen financiële ruimte meer is, blijven we de komende jaren middenmoot kkd. Nare gedachte. Zoveel publiek voor zulk zwak voetbal is onvoorstelbaar. 

Stadjer8105-11-2023 om 23:07

Ja als je een stuk of 3 directe versterkingen haalt, en dus geen 19 jarigen uit het buitenland maar KKD veteranen, dan kun je opeens een serie neerzetten. Maar dat doet deze club toch niet en staan we waar we staan en dat blijft nog wel even zo.

BROMBEER05-11-2023 om 21:54

Lukkien speelt om niet te verliezen  ipv volgas voor de overwinning te gaan in eigen huis,  tis gewoon een laffe hond. En dan willen ze allemaal hard  werken en rennen,  maar ook nu weer was Dordrecht voetbaltevhnisch de bovenliggende partij. De beleidsmakers ( rvc, nijland,mjf , gudde, beuving,  langeler en alle  ts) hebben  het gepresteerd om  in 10 jaar de club van een stabiele middenmoter/subtop  in de eredivisie  tot een wrak in de kkd te maken en geloof  mij het is nog maar we zitten nog maar in de vooravond het moet nog nacht worden oftewel de bodem van de put is nog niet in zicht. En dan hebben we  het nog niet eens over de wederopbouw.  Fcg das war einmal!

.05-11-2023 om 22:06

De bodem is nog niet in zicht omdat alles en iedereen in paniek is. Paniek zorgt voor achterlijk gedrag en beslissingen zoals die van vorige week.

Een goeie td die een paar prima spelers haalt en de zon begint weer te schijnen. Wie binnen de Fc moet deze nu gaan halen? Alle eventuele verbeteringen worden nu uitgesteld...

We roepen het over onszelf af...

BROMBEER05-11-2023 om 22:11

Dus jij denkt nog steeds dat gudde het tij op technisch vlak had kunnen keren dream on Dream on , puntje. Maakt maar weer eens duidelijk dat een aantal leden nog niet een duif heeft hoe ziek fcg is ze zijn terminaal!! 

Stadjer8105-11-2023 om 22:47

Dordrecht heeft een betere ploeg dan wij en staat ook een flink stuk hoger op de ranglijst, dit gelijkspel is op zich een goed resultaat. 

Ik snap dat men teleurgesteld is en dat dit alles FC Groningen onwaardig is, maar dit is het. We zijn een middenmoter in de KKD. En dan is een 2-2 tegen Dordrecht waarschijnlijk het maximaal haalbare. Volgende week is ieder punt ook winst, al denk ik dat Roda JC een regelmatige 2-0 boekt.

Is Lukkien de verlosser? nee. Maar ik denk wel dat hij redenen heeft om te doen wat hij nu doet. Als deze ploeg vol gas speelt worden ze gewoon weggecounterd. Ook in de KKD. Scoren is en blijft het probleem en ook Van Veen lost dat niet op. Ik vind het goed wat Lukkien met hem doen. Je wilt als club onder dat contract uit, ik zou waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan. Wie weet kiest hij eieren voor zijn geld. In ieder geval kan hij er niks van dus het maakt niet uit of hij wel of niet speelt. Lukkien lijkt me niet de rancuneuze persoon, hij vind Van Veen gewoon niet goed genoeg, of nog slechter dan wat ie verder tot zijn beschikking heeft. Hij jankte ook teveel in de media, brengt extra druk mee.. zal allemaal meespelen. Maar van mij hoeft ie er ook niet in.

Die hele voorhoede is onderkant KKD qua niveau dus nee die goals komen sowieso niet. Lukkien weet dat ook wel, hij heeft gewoon brandhout voorin en de routiniers geven ook niet thuis dus dan speel je lekker in een niemandsland.

 

 

Rob197005-11-2023 om 22:54

In oktober 2022 hebben wij ook tegen Dordrecht voor de beker gespeeld en met 3-0 gewonnen. Van dat elftal stonden er 2 in de basis die er vandaag ook stonden. Op de bank zaten 3 spelers die vandaag meededen. Nu 40 wedstrijden later speel je wederom tegen Dordrecht in de Euroborg en speel je 2-2. Van de 40 tussenliggende wedstrijden zijn er 6 wedstrijden gewonnen en staat de derde trainer voor de groep. 

Lachwekkend, gelukkig is dit een proces waar niemand iets aan kan doen, want er wordt hard gewerkt en bij vlagen zelfs goed gevoetbald. Dat geeft de burger moed, denk ik dan maar. 

Het is een grote bende, met alleen maar verkeerde beslissingen, in en buiten het veld. 
Hoe langer dit duurt hoe groter de chaos wordt. Nu is het niks en zo wordt het ook niks, er moet wel doorgepakt worden, woorden van een directeur dat hij vertrekt lost niets op. Kennis op de juiste plaats is nodig. Dit geldt ook voor het proces van Lukkien, is er iemand die hem kan vertellen dat hij voor een doodlopende weg heeft gekozen. Ook hier alleen verkeerde keuzes, waarbij de echte voetballers de deur worden gewezen. 
Alles wat met veel bombarie is binnen gehaald mogen ook via de voordeur het pand weer verlaten, wel zo netjes.

Stadjer8105-11-2023 om 23:00

Die teloorgang is jaren geleden al ingezet natuurlijk. Er werd steeds meer op grijze muizen gescout, geen enkele speler die een man kon passeren of een voorzet kon geven. We bleven meestal in de Eredivisie, soms zelfs nog subtop, met maar 40 goals voor. Maar dan hadden nog Padt in de goal en geluk met een huurling als Itakura die veel opruimde. 

Je kon vorig seizoen weten, nadat De Leeuw en Ngonge de deur waren gewezen en JSL was verkocht, dat degradatie een feit zou worden. Ik heb geloof ik na 1 of 2 speelronden hier gepost dat het een heel lastig seizoen zou kunnen gaan worden met vechten tegen degradatie. En ik was niet de enige. Destijds nog pessimist, maar ik ben net zo goed positief als het wel goed loopt. Er valt al jaren niet meer te genieten in de Euroborg, de meeste wedstrijden werden met maximaal 2-1 gewonnen. Maar heel vaak 0-0. Hier is op door gescout.

En nu halen wij dus jongens als Lien en Emeran en ADO haalt Veerman en Van Mieghem. Wie doet het beter?

 

 

 

Rob197006-11-2023 om 09:17

Zelfoverschatting. Met een buutse vol geld, is het makkelijk shoppen. Met deze miskopen als gevolg. Het zijn altijd buitenkansjes en spelers die al jaren worden gevolgd. Stop daar maar eens mee.

Hopeloos onderin voetballen met eigen talenten, zit ik niet op te wachten, ga dan lenen van goede clubs, of haal wat oudere spelers die nog wel willen. Er zijn zoveel clubs in de eredivisie, die alleen maar lenen of transfervrije spelers ophalen en daar goed mee scoren.

De gedachtengang bij onze beleidsbepalers is, dat wij een grote club zijn, die grote talenten heeft voortgebracht, een opleidingsclub zijn, die jonge jongens beter maakt en voor veel geld de club gaat verlaten. Deze onzin kennen wij op dit moment wel. Stap hier van af, sta weer met beide benen op de grond.

Marco05-11-2023 om 23:12

Als je spelers als Lien en Emeran haalt, geef ze dan  ten minste speelminuten. Het is ongelooflijk dat je 3 aanvallers haalt en ze op de bank laat verpieteren. Haal dan niks.  

Stadjer8105-11-2023 om 23:16

Ja maar dat wisten ze van te voren toch wel? Emeran gaat er niet direct staan, en Lien is Derde divisie niveau. Als ze echt een versterking waren had Lukkien ze wel opgesteld. Ik denk dat ze gewoon nog slechter zijn dan de spelers die er in staan. Als je direct wil promoveren moet je een ander type speler halen dat eigenlijk een garantie op dit niveau is.

Met het passeren van al die nieuwe aankopen laat hij wel zien dat het technisch beleid brak is. Ze staan er bijna allemaal naast, en volgens mij gewoon terecht.

Ik zou toch proberen om Lien, Emeran, Hove, KVV etc snel te lozen en de selectie te laten inrichten door iemand die er kijk op heeft. Je kunt niet degraderen uit de KKD, dus je kunt je het nu wel permiteren om volledig te resetten, slechter dan dit wordt het toch niet.

Herman Badkuip06-11-2023 om 08:26

Geef onze eigen jonkies nóg meer kansen, natúúrlijk moeten ze nog veel leren, maar ze zijn enthousiast én willen er écht voor gaan! Gistermiddag stonden er 5 [Wouter Prins, Luciano Valente, Thom van Bergen, Jorg Schreuders en Romano Postema] in de basis en zij zijn niets minder dan de gehaalde krachten! In FCG onder 21 staan er nog een aantal [Tika de Jonge, Kian Slor, Daniël Beukers, Jens Schraven en Maxim Mariani] klaar, die graag met passie en inzet willen strijden voor het eerste team! Pak deze jeugdspelers, zij hebben hét Groningen DNA, geef ze dit lopende KKD-seizoen de tijd én ruimte om zich nog meer te ontwikkelen én we hebben er straks véél plezier van! Neem alsjeblieft afscheid van de meeste zgn. gelouterde spelers met vette contracten!

ChiChi06-11-2023 om 09:10

Met jongens als Valente, Prins, Schreuders en evt. Beukers zie ik het ook wel zitten.

 Maar Postema en v.Bergen zijn dravertjes, die bijna nooit scoren, daar kom je nooit verder mee.

Verder ben ik het wel met je eens.

Boerentrien06-11-2023 om 09:43

Sinds lange tijd heb ik me weer eens vermaakt in de Euroborg. Het was een leuke, enerverende wedstrijd om naar te kijken. Heel jammer van de onverdiende gelijkmaker van Dordrecht. Als ze dit door kunnen zetten wordt het èn leuker om naar te kijken èn valt het kwartje vast wel een keer onze kant op. Ik bekijk het maar per wedstrijd. Verder weet ik het ook niet. Maar deze wedstrijd voelde als een opsteker.

Herman Badkuip06-11-2023 om 10:00

Heerlijk weer zo'n positieve post van Boerentrien, doar wort ik weer bliede van!

Fan op afstand06-11-2023 om 11:27

Laten we hopen dat die dure profs zich laten inspireren door de " goedkope" jeugdspelers. En dat er veel van die dure profs verkocht kunnen worden tijdens de winterstop. 

Herman Badkuip06-11-2023 om 12:17

Laten wij een voorbeeld nemen aan Go Ahead Eagles uit Deventer....spelen vooral in de thuiswedstrijden in de Adelaarshorst met veel passie en strijd en hebben heel goed ingekocht met een Willum Willumson en Victor en Oliver Edvardsen! Prima technische staf met René Hake en, jawel een oude bekende van ons, Dennis van der Ree! Technisch manager Paul Bosvelt heeft ook veel jonge spelers naar Deventer gehaald!

Dijk06-11-2023 om 13:47

Wordt fan van GAE, kun je misschien bij Dennis een vrijkaartje regelen. Problemen die er zijn bij de fc zullen eerst opgelost moeten worden. 

Herman Badkuip06-11-2023 om 20:46

Dijk, wat ben jij toch een zielig én kortzichtig mannetje zeg, niet te geloven, alléén maar commentaar geven en mensen afzeiken! Heb jij niets beters te doen jongen, dat noemt zich supporter van FCG!

Dijk07-11-2023 om 06:56

zei de hardnekkige optimist. 

Nachtwacht06-11-2023 om 16:06

Wordt tijd dat we de scouting weer als een serieuze zaak zien en goed inrichten. Eigenlijk zou je als club dat als eerste moeten optuigen. Daarna pas de rest. Zonder goede scout, geen goede spelers.... dat blijkt nu wel.

Veldmate ging in 2016 weg, daarna is het in veel opzichten minder gegaan met de club, met als absolute dieptepunt een piepjonge scout, zonder enige ervaring op voetbalgebied. 

.06-11-2023 om 16:33

Klinkt mooi dat scouting. De FC heeft diverse spelers naar het profvoetbal gebracht de laaste jaren:

- Suslov, Hrustic, de halve selectie van Cambuur, Postema, Valente, Blokzijl, etc. ben er vast een paar vergeten.

De aantallen zijn er. Allemaal kunnen ze meekomen op profniveau, enigzins. Het nadeel is ze zijn het, op Blokzijl na misschien, allemaal net niet. Net niet goed genoeg, ze laten te weinig zien.

Komt ook omdat ze vaak moeten spelen in teams waar het niet zo lekker loopt. Geen spelers om zich heen om je aan op te trekken. Geen toppers om zich heen. Niet voor niks dat Suslov vorig seizoen het idee kreeg dat alles om hem draaide...

Gezien de aantallen doet de FC het gewoon goed. Er zit weliswaar geen Robben tussen maar toch.

Meer kijken naar talent en misschien minder naar rennen en vliegen.

Bombarda779106-11-2023 om 16:10

En nu moet je stoppen Dijk met al dat azijn, man man man. Voordat FC Groningen genezen is van de hele episode met Fledderus, Gudde, Beuvink etc, zijn we wel een jaar of twee misschien drie verder. Het is niet anders. Accepteren Dijk. Of je gaat solliciteren op de functie van algemeen directeur zodat je er invloed op hebt. Maar dit gaat nergens meer over. 

Dijk06-11-2023 om 17:19

Bombarda maakt zelf wel uit met wat ik zeg niet jij. Amen 

Twee punt.06-11-2023 om 21:14

Dat je Bombarda nog antwoord geeft is al een wonder. In een vorige topic heb ik jouw gevraagd waarom je zo op de man speelt. Is dit jouw manier om je frustratie van je af te schrijven of zit het in je bovenkamer iets niet goed als gevolg van het gebruik van teveel stimulerende middelen. Geef es een eerlijk antwoord Dijk, dan kunnen ook andere medebloggers hier rekening mee houden.

Bombarda779106-11-2023 om 22:52

Zeker, je mag zeggen wat je wilt. Maar je doet er weinig mensen een plezier mee met al dat geklaag. En daarom doe ik nogmaals een oproep aan Boerenmacht! Kunnen we een functie krijgen dat je een selectie kunt maken welke poster je wel wilt lezen en welke niet? Dat lijkt me een verademing. Ik wil wel sponsoren. 

Dijk07-11-2023 om 06:52

.. dat jij te lang bij je vader op schoot hebt gezeten is wel duidelijk .. . bombarda stel het voor bij bm. 

appie happie06-11-2023 om 16:32

Ik heb niks gezien,niks gehoord alleen maar hier en daar wat gelezen..ik hou het voorlopig zo.

Moet om mijn hart denken..

En sommige hierboven ook..jonge maak je niet zó druk!

Tis maar voetbal...

.06-11-2023 om 16:53

- zit in de aard van veel Groningers en er is teveel voetbal op tv.

Wanneer de fc wedstrijden van de jaren 80 en 90 allemaal werden uitgezonden toendertijd zou het niet anders zijn met het negatieve. Want ook toen was 80% van de wedstrijden niet om aan te gluren. Eijkelkamp/Meijer dat was top en af en toe een bevlieging van Djurovski. Dat waren leuke jaren. Veel van de andere jaren was het voetbal saai/traag/balletje breed en terug/gewoon slecht. Ik weet nog hoe er gevloekt werd wanneer Van Dijk weer in de basis stond. Wilde alle ballen hebben en dan werd het spel toch traag. Zou Van Dijk beter zijn dan een huidige Suslov?

Idem voor veel andere clubs trouwens. 

Kijk naar deze eeuw. De periode Suarez/Nevland was erg leuk. De jaren erna mochten we blij zijn met af en toe een topspits die de boel een beetje verbloemde maar het werd jaar na jaar slechter. Ik weet nog dat men vol lof was over Granqvist totdat je keek hoeveel goals de FC toen om de oren kreeg.

Dit alles hoort gewoon bij en club als de FC. 

In de Eredivisie spelen 18 clubs. 3 top, ongeveer 5 subtop en de rest is middenmoot. Bij die laatste groep hoort de FC. Het nadeel van deze middenmoot is dat er zo'n 20 clubs voor in aanmerking komen...ze kunnen dus niet allemaal meedoen in de Eredivisie jaar na jaar.

no guts no glory07-11-2023 om 21:16

Ted van Leeuwen is nog vrij en beschikbaar. Hielp binnen een jaar Twente NEC en Vitesse er weer bovenop. Enorm netwerk. Zijn koopjes en gehuurde spelers zijn bijna allemaal voltreffers. 

.07-11-2023 om 22:31

Die man is in de 70...heeft zijn schaapjes op het droge.

Wat heeft de fc hem te bieden? Fc heeft nog een paar miljoen te besteden en meer niet.

Bij Twente hadden ze fraude gelden uit te geven. Vitesse had dubieuze geldbronnen om uit te geven. NEC heeft die Boekhoorn. Wat heeft de fc? Scheuren in de gevel als subsidie geldbron?

Die paar miljoen hebben we nodig om de jaarlijkse tekorten een beetje te dekken.

Vergeet niet dat de Fc jaarlijks een miljoen of 3 tekort komt op de normale begroting. Normaliter werd dit gedekt door spelers te verkopen. Dat zit er nu ook niet meer in....

Kortom we hebben een probleem.

Gudde straks weg...wie gaat dit probleem dan oplossen?

no guts no glory10-11-2023 om 16:36

Ted van Leeuwen is bij Twenthe ingestapt na de fraude periode. Hij had juist helemaal niets te besteden en haalde alleen maar transfervrije spelers of huurde ze. Echt totaal geen budget. Bij NEC idem dito. In een periode dat Marcel Boekhoorn zich niet met NEC bemoeide. 

Johan07-11-2023 om 21:34

Hoezo malaise? 2 wedstrijden ongeslagen!

RKR08-11-2023 om 11:14

FC heeft sowieso een probleem, goed verkopen gaat niet meer lukken. Ze hebben een risico genomen, maar dit uitgevoerd zonder kundige mensen. Ze hebben de selectie verzwakt terwijl ze waarschijnlijk directe promotie hebben meegenomen in de investeringen.

Ik denk dat dat de club nog wel in de problemen komt omtrent licentie en dat er fondsen opgezet gaan worden of de markt op gaat met alle gevolgen van dien. Promotie kun je nu al op je buik schrijven. Maar waarschijnlijk ook voor de komende x aantal jaren. En ik vrees dat we dit keer zo'n pendel club worden zoals Cambuur. We zijn de aansluiting met de middenmoot Eredivisie ook wel permanent verloren. 

Het is zonde. Ik vind de Euroborg al een vreselijk en kil stadion, maar er is niets lelijker dan lege groene stoeltjes. De opkomst is nu nog wel goed, maar daar geloof ik volgend seizoen niks meer van als we kansloos in de KKD blijven.

Wie dit vergelijken met 1998, in die selectie zat nog wel potentie en we hadden net een gedreven directeur alsmede een straatvechter als JvD als coach. We degradeerden met 30+ punten, en hadden goede voetballers als Van Gessel, Leonardo en Hugo onder contract. Er werd gericht ingekocht met bewezen Eerste Divisie goalgetters als Drent, op zich waren de meeste aankopen wel vrij logisch. Tony Alberda was een van de missers, maar die had als wisselspeler toch nog een moyenne waar onze huidige spitsen niet op gaan komen. Ik zie het nu veel en veel somberder in, omdat simpelweg de visie en het beleid er niet zijn. 

 

 

 

Dijk08-11-2023 om 11:58

RkR @ wanneer je de podcast koffiecorner beluisterd j.l. 6-11 schijnt Groningen belasting schuld te hebben. Gudde zegt dan om bedreiging en er moet rust komen bij de fc  daarom gaat vertrekken.  Maar de belasting schuld schijnt nogal hoog te zijn. 

ChiChi08-11-2023 om 12:02

RKR    Volledig mee eens!

Er is niet veel geld meer om in de winterstop versterkingen te halen

Ze willen eerst spelers kwijt, dat zullen waarschijnlijk o.a. Irandust en Abraham zijn.

Verder denk ik dat in overleg er afscheid wordt genomen van v.Veen.

er wordt in de wandelgangen wel gehoord dat ze ook bezig zijn om weer een spelersfonds

op te zetten.

E.e.a. is wel allemaal afgekocht, maar ze moeten toch wat om versterkingen te halen.

.08-11-2023 om 13:24

Zie jaarverslag 2021/2022, Steunmaatregelen rijksoverheid (NOW / TVL / STIK) € 2,5 miljoen, Coronaschuld. Dit is een Belastingschuld.

Langlopende schulden doet de FC het erg goed, verminderd met 5 mln. Lening van maar liefst 5,5mln is afgelost. Lening Stichting Vrienden van FC Groningen.

Kortlopende schulden minder goed, toegenomen met bijna 2,5mln. 

Oorzaak kortlopende schulden is toename Rekening-courant groepsmij. van een dikke 2mln. Is FC Groningen B.V. De Fc heeft een schuld bij de FC lees ik dat goed? Of de FC Groningen B.V. dit bedrag ook daadwerkelijk afgelost wil zien weet ik niet.

Het probleem is denk ik de € 2,5 "Coronaschuld". Hier moet elk jaar 5 ton op afgelost worden. Voor zover ik kan zien is dit niet begroot...misschien dacht de FC dit niet af te moeten lossen? Ik zie de schuld namelijk niet terug bij de langlopende schulden. Moet ook pas sinds oktober 2022 terugbetaald worden...

 

 

 

RKR08-11-2023 om 13:37

Irandust en Abraham zijn spelers die ze allang hadden moeten laten gaan. Je weet dat ze niet stabiel genoeg zijn, en Irandust is nog nooit echt fit geweest. Dit is allemaal het wanbeleid van de club geweest. Net als het aantrekken van Van Veen, te oud en te duur en te lang contract voor een dertiger speler die nog nooit op profniveau gepresteerd heeft op vorig seizoen na. Maar dat is in Schotland, niet in het Nederlandse voetbal wat meer vanuit organisatie gaat.

Het is eigenlijk absurd, en bovendien ronduit arrogant, dat je met deze jongens wel even denkt te kunnen promoveren. Licht je eigen selectie door; Ik zie een stel losers dat in de 2e helft van het Eredivisie seizoen welgeteld 1 zege heeft geboekt. Hoe haal je het in je hoofd dat deze samenstelling op prof niveau wel even achter elkaar gaat winnen en zelfs promoveert? Er is 0 draagvlak om deze denkwijze te kunnen onderbouwen. Verkeerde mensen drukken op de knoppen hier.

Eigenlijk zie ik het liefst alle sporen van het huidige beleid gewist worden. Dus niet alleen Gudde en die mafkezen van de RvC. Maar ook die datascout, alle versterkingen die zijn gehaald, eigenlijk ook Lukkien... de hele club renoveren. Dat hele DNA en die verziekte sfeer moet er uit. Volledige reset is volgens mij de enige optie.

 

 

 

 

 

Marco08-11-2023 om 14:01

Het spelersbuget van 5,5 miljoen is maar 20% van de totale begroting van 25 miljoen. 

Corona lening moet de KNVB maar de best voor doen dat dit een gift wordt. Was bizar dat de competitie in 2020 opeens werd beeindigd. In mei-juni 2020 had de competitie gewoon uitgespeeld kunnen worden. 

Onder Nijland is een waterhoofdorganisatie ontstaan, gebasseerd op ieder jaar europees voetbal en iedereen een betaald baantje geven. Meerdere clubs in de eredivisie hebben een hoger spelersbudget met een fors lagere begroting. Gudde moet diep in de organisatie gaan snijden, had direct na de degratie al moeten gebeuren. Daarnaast betalen we veel te veel huur voor het stadion. 

campesino08-11-2023 om 14:27

Ik schreef het een mando geleden al. Zet promotie uit je hoofd en begin eerste weer te voetballen. Leuk voetbal wel te verstaan. Dat zou de club ook moeten uitspreken. Hoewel iedereen die minstens 1 oog in zijn kop heeft, dat inmiddels wel heeft gezien. Maar toch spreek dat uit als club en vergeet het woord promotie. Niet alleen voor dit jaar maar ook voor volgend jaar. Dus ook geen aankopen doen deze winter. Dat is weggegooid geld. Ook geen nieuwe trainers. Dan komt er weer iemand die denkt dat we wel verder kunnen met Abraham, irandust, musampa ,van gelderen Duarte en pelupessy. Er zit niks anders op dan je verlies te nemen en vd zomer gratis spelers ophalen. Maar wel spelers die we nodig hebben en geen buitenkansjes of bacunas of cherry. 

En dan leuk voetbal proberen te spelen. Dat wil het publiek zien. En dan blijft het ook wel komen. Ook in de keukendivisie. En ook al spelen we 3 jaar eerste dividir. So what?  Voetbal met strijd willen we zien en ik denk nog steeds dat lukkien op de goede weg is, ondankd dat rare systeem van hem. 

Fan op afstand08-11-2023 om 14:47

Als we niet oppassen krijgen we een Twente  scenario. 

Bombarda779109-11-2023 om 22:36

Dat is uiteindelijk ook goed gekomen, dus dat lijkt me geen slecht scenario

Fan op afstand08-11-2023 om 23:14

Even off topic. Weet iemand of Tjaronn Chery nog mee traint bij de FC?

Herman Badkuip09-11-2023 om 09:03

Als 't goed is speelt Tjaronn Chery vanavond om 18.45 uur op Cyprus met zijn club Maccabi Haifa tegen Villarreal in de Europa League....en daarna weer trainen bij FCG?

Bierboer09-11-2023 om 09:10

In mijn ogen proberen afscheid te nemen in de winterstop van aantal spelers. Mag ook transfervrij, scheelt salariskosten. Dat verlies moet je maar nemen als gevolg van verkeerde keuzes. 

Musampa, van gelderen, pelupessy, irandust, abraham en indien ontevreden van veen ook maar afscheid van nemen.

Hou je nog genoeg ervaring over in het elftal om in combinatie met (eigen) jeugd seizoen af te maken. Rechtstreeks promoveren gaat toch niet lukken. 

Overige spelers gedurende seizoen op doorselecteren, indien niks toevoegend einde seizoen ook uitzwaaien. Ondertussen voor komend seizoen gerichte versterkingen zoeken. En daar mensen opzetten die er verstand van hebben en geen data scout. Deze mensen hebben dan ook ruim de tijd om spelers te zoeken en hoeven niet achter buitenkansjes of paniekaankopen aan.

Twee punt.09-11-2023 om 14:52

Is al duizend keer gezegd op dit forum,  de grammofoonplaat is al grijs gedraaid. 

Fan op afstand09-11-2023 om 09:41

# Herman. Dat had ik ook inderdaad gelezen. Weet niet of hij nog " lid" van Maccabi is maar kans is vrij klein dat hij bij de FC komt ballen, lijkt mij.

Fan op afstand09-11-2023 om 20:51

Chery niet bij selectie en niet bij reserves.

Men gaat eerst de RvC aanvullen bij de FC en als dat rond is gaat men achter een nieuwe directeur aan. En er wordt niet gesleuteld aan de organisatiestructuur.

.10-11-2023 om 12:22

Nieuwe organisatiestructuur en technische staf is bekend:

AD Piet van Dijken

TD Joop Gall

Persvoorlichter Henk de Haan

Hoofdtrainer Martin Drent

Vuile overtredingentrainer Paul Matthijs

Looptrainer Hugo

Slidingtrainer Sankoh

Passeeractietrainer Arjen Robben

Hebernietzoveelzinintrainer Djurovski

Wachtenoppensioentrainer Henk Veldmate

Scouten doen we niet meer aan. Zijn we mee gestopt.

ChiChi10-11-2023 om 14:24

Zondag tegen  Roda waarschijnlijk hetzelfde elftal als tegen Dordrecht.

Dus weer met de twee dravertjes, die haast nooit scoren, voorin ( Postema en vBergen) en 

natuurlijk met het fantastische Lukkien systeem 4-2-2-2.

Arme 560 supporters die meegaan. Hulde trouwens hiervoor!!!

Marco10-11-2023 om 15:01

2 punten uit de laatste 6 wedstrijden.

Is gemiddeld nog slechter als de punten die we haalden in de eredivisie. 

Herman Badkuip10-11-2023 om 17:26

Heb zelf de vorige wedstrijd tegen FC Dordrecht genoten van het enthousiaste spel van de jeugdige aanvallers van FCG. Valente, Schreuders, van Bergen en Postema speelden met véél met strijd en passie en hebben 't de verdedigers van FC Dordrecht best lastig gemaakt! Natuurlijk ging nog niet alles vlekkeloos, maar geef deze jonge gasten een aantal wedstrijden de tijd én vertrouwen en je zult zien dat 't steeds beter zal gaan! Er zijn posters, die 't niet meer zien zitten in het team van FCG, maar gelukkig zijn er nog ruim voldoende supporters, die in de uit- en thuiswedstrijden achter het team blijven staan! Zij hebben vertrouwen in de jeugd en dat vertrouwen zullen de jonge talenten niet beschamen in de toekomst! Er zijn posters, die dit KKD-seizoen al als verloren beschouwen, maar er komen nog veel wedstrijden. Ook de teams uit de top vijf verliezen punten, dat hebben wij vorige week al wel gezien. Er is nog van alles mogelijk in dit KKD-seizoen, de verrassingen zijn de wereld nog niet uit én boeren geven nooit op!

ChiChi10-11-2023 om 17:32

De ras-optimist!

Hgz11-11-2023 om 01:07

Sommige mensen hebben oogkleppen op. Zien het gewoon niet

BROMBEER11-11-2023 om 15:32

Lees nu wat je schrijft  badkuip" ze hebben  het de verdediging  van Dordrecht bedt lastig gemaakt "!! Je bent godverdomme  fc groningen,  daar zou moeten  staan " van het kastje naar de muur"" !!

Durovski10-11-2023 om 17:44

OM  Ik ben voor. Dan train ik ook op spelen met majot en handschoenen aan. En peukie roken voordat je het veld opkomt en peuk uittrappen op de zijlijn. En op scoren wanneer het nodig is.

Durovski10-11-2023 om 17:50

Badkuip en gaan ze dan ook een keer hard op de goal schieten  en eens in de hoek i.p.v. tegen de keeper aan.

Misschien eens kijken hoe Berg,  Suarez, Robben, Tadic, Nefland etc. dat deden. Of gewoon weer eens een keer echte voorhoede spelers halen.

Herman Badkuip10-11-2023 om 19:56

Natuurlijk gaan ze ook scoren, zéker als Fofin Turay en Noam Emeran ook weer gaan spelen!

Fan op afstand10-11-2023 om 19:56

Als Roda net zo goed speelt als tegen NEC in de beker dan zou ik vragen of het schriftelijk afgedaan kan worden. Scheelt veel onkosten. 

Euroborg10-11-2023 om 20:01

Wat zijn wij weer lekker negatief zeg, zou zeggen weg met die ouwe hap [Pelupessy, van Veen, Bacuna, Peersman] én de onbevangen jonge spelers erin! Niks schriftelijk afdoen, gewoon bikkelen voor de punten!

Hgz11-11-2023 om 01:10

Sommige mensen zien het gewoon niet. Dit elftal is niks wordt niks.

Dijk11-11-2023 om 07:30

Mooie conclusie @Hgz zal ook nooit wat worden. 

Oeleoptak11-11-2023 om 11:41

Trainer stelt weer van Bergen op. Die draaft zich het schampus en dat waardeert hij. Veen is gewend zijn energie te bewaren voor acties en rendement in de spits. Maar de trainer ziet dat anders. 
Juist in deze wedstrijd zal er meer ruimte komen voor de voorhoede. Kijken wat van Bergen ermee zal doen...

Hgz11-11-2023 om 11:43

Jong PSV wint wel even van Dordrecht met 1-4.  Groningen met moeite 2-2

Moeten echt minimaal 3 spelers bij. En dat moeten ook nog eens voltreffers zijn met vechtersmentaliteit, geen kneuzen. Eigenlijk moeten er meer komen maar ik snap je kan niet alles betalen. Meeste geld is immer al verkwanseld door miskopen. 1 Aanvallende middenvelder, 1 rechtsback en 1 spits graag. Belangrijkste is nieuwe scouting opzetten want wat er nu zit, die halen steeds de verkeerde. 

ChiChi11-11-2023 om 12:03

Ik heb het helemaal gehad met Lukkien en zijn liefde voor de twee dravertjes voorin.(die haast nooit scoren)

Volgens mij is er een conflict geweest tussen Lukkien en v.Veen, anders ben je niet zo 

halstarrig om hem buiten de ploeg te laten en maar zeven minuten in te laten vallen,

wat kan die dan nog iets bereiken?

Morgen 4-1.

Dijk11-11-2023 om 12:15

Vanmorgen was er toch gesprek tussen Lukkien en v Veen op de training? Of ben je vanmorgen niet geweest?

ChiChi11-11-2023 om 12:38

Nee, dat was gisteren na de training, v.Veen was een paar dagen naar zijn zwangere vriendin geweest en

volgens Lukkien bij RTVNoord ging het daar hoofdzakelijk over.

Volgens mij zal v.Veen in de winterstop wel afscheid nemen van de FC. Zal mij niet verbazen.

Hgz11-11-2023 om 12:46

Je hebt iemand die heeft bewezen dat hij doelpunten kan maken en die stel je niet op. Heeft die Lukkien gezopen ofzo? Die is de weg kwijt

Twee punt.11-11-2023 om 13:11

Misschien heeft hij een fles azijn opgedronken, net als veel mensen op dit forum.

Hgz11-11-2023 om 13:20

Nee joh het gaat allemaal fantasties goed

Sammy11-11-2023 om 13:14

Lukkien geeft het duidelijk aan. Van Veen is gewend in een team te spelen die de lange bal speelt en dan gaat van Veen rennen en zijn actie doen. Lukien wil  hoog druk zetten en vanuit de kleine ruimte de kansen creeeren. Zegt Lukkien met droge ogen dat ze daar met hem nog aan moeten werken maar dat ze gekeken hebben naar de potentie van van Veen. Dus je haalt voor veel geld een spits op die niet in je systeem past. Hoe stom ben je dan als je wilt promoveren. Daarbij genomen het feit dat de zwangerschap van van Veen's echtgenote heel veel energie kost van van Veen. Ook dat had je van te voren kunnen weten. Echt amateurisme ten top. Nou ja, we moeten het weer doen met onze dravertjes voorin. Maar onze trainer wil graag tegen Roda zien hoe goed we nu zijn en we moeten weer top zijn. Weer??? Onze trainer heeft er nog alle vertrouwen er in, het wordt 'vaster' moeten meer doelpunten maken maar dat begint met voetbal erin te krijgen. Dat mag ook wel een keertje na 4,5 maand.

Graag in de winterstop een spits die kan draven als een idioot, balvast is en kan scoren, een rechtsback waardoor Rente weer naar centraal kan, Balker wieberen, Blokzijl en Peersman heb je voor de andere centrale plek waarbij Peersman natuurlijk dan ook kan concurreren met Prins. Hopenlijk kun je Abraham en Irandrust ook lozen waardoor er wat geld vrij kan komen voor een goede middenvelder want van Pelupessy maar ook van Hove wordt je op dit moment niet vrolijk. Weinig vertrouwen in morgen maar de energie zal wel weer goed zijn.

Marco11-11-2023 om 13:39

We zijn in een jaar tijd afgedaald naar amateur niveau. 

Achterhoede gevechtje met Van Veen, geeft aan dat Lukkien het niveau van assist trainer nog niet is ontstegen. Iedere beetje trainer zou het aanvalspel op Van Veen afstemmen. 

appie happie11-11-2023 om 14:32

Precies..dat vind ik ook..

BROMBEER11-11-2023 om 15:26

Lukkien  moet gewoon oprotten,  begrijpt er helemaal nix van. Krijgt morgen even een taktische masterclass van xijn voormalige assistent.  

BROMBEER11-11-2023 om 15:29

Wij mogen  vorige week blij zijn met een punt tegen dordt en die krijgen gisteren een draai om de oren van jong psv. Geeft maar aan hoever we zij. Afgegleden  15 e kkd godverdomme.  Om te janken 

no guts no glory11-11-2023 om 16:09

De ploegen in de KKD zijn allemaal heel wisselvallig. Ik vond Emmen in de Euroborg helemaal niets en mochten niet klagen met het gelijkspel tegen Groningen. Gisteravond speelden ze Den Bosch helemaal weg met goed voetbal zonder de vele kansen te benutten. Wij verliezen met 0-3 tegen Den Bosch. Dordrecht vond ik het eerste kwartier imponerend tegen ons, daarnaar kregen ze geen poot meer aan de grond en mochten ze blij zijn met de 2-2. Dordrecht verliest met 1-4 van Jong PSV waar wij weer van winnen. Wij waren erbarmelijk tegen Jong Utrecht maar hadden die pot zelfs nog kunnen winnen terwijl Jong Utrecht door een rode kaart nipt verliest uit van nummer 2 Willem 2  Ook koploper Roda JC wint maar 2 van zijn laatste 6 wedstrijden    Het kan dus alle kanten op  Vorig jaar waren echt 2 ploegen duidelijk sterker. Dat maakt de competitie wel leuker . Met een paar aanpassingen in het team en een paar versterkingen kan het na een goede serie opeens wel gaan lopen en doen we misschien toch nog mee  

 

Herman Badkuip11-11-2023 om 17:01

Jij hebt volkomen gelijk hoor no guts no glory, laat die azijndrinkers maar zeuren.....Iedereen kan van iedereen winnen in deze knotsgekke KKD-competitie! Zou mij niks verbazen als wij morgenmiddag RODA JC gaan verslaan. Heb wel vertrouwen in de jonkies in de voorhoede van FCG, eens gaan óók Romano Postema en Thom van Bergen scoren! Verwacht in de tweede helft ook nog wel dat Fofin Turay en Noam Emeran komen opdraven! En als wij niet rechtstreeks promoveren, hebben we altijd nog de nacompetitie voor een plek in de Eredivisie!

ChiChi11-11-2023 om 17:09

Weer de rasoptimist met de groenwitte bril. En niet realistisch.

Morgen 4-1

Sammy11-11-2023 om 20:47

Toch weer vreemd dat als je er anders over denkt je niet meer achter de ploeg zou staan en een azijndrinker bent. Ook ik hoop dat ze morgen winnen al vindt ik dat we zeker geen promotiewaardige selectie hebben, Lukkien zijn keuzes waardeloos vindt,de tam tam verhalen van onze directeur aan het begin van het seizoen een broodje aap is en de FC de afgelopen 5 á 6 jaaralleen maar slechter is gaan voetballen. Morgen vrees ik 3-1 al laat ik me graag verrassen.

Herman Badkuip11-11-2023 om 17:46

Haha ChiChi, ouwe grappenmaker, jij bedoelt natuurlijk 1-4!

ChiChi11-11-2023 om 17:58

HaHa, geheel niet realistisch.

Ik hoop het natuurlijk wel!

.11-11-2023 om 20:34

Morgen het wonder van Kerkrade. De dag van de grote ommekeer. In de geschiedenis zal dit te boek staan als het 8ste wereldwonder. Nog generaties lang zal men verhalen over deze wedstrijd, wereldwijd. Fuck Ajax, fuck Manchester City. Fc Groningen is de baas.

De Fc houdt de nul en maakt in de slotminuten de winnende.

De mannen van Lukkien gaan gepassioneerd hun werk doen, energiek en gemotiveerd staat men op het veld.

Twee punt.11-11-2023 om 23:44

Zoals altijd!!!!

Fan op afstand12-11-2023 om 08:39

Ze zijn bij dit forum de draad ook kwijt of geloven er ook niet meer in want er is helemaal geen voorbeschouwing van de wedstrijd van vanmiddag geplaatst. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!