Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen supporters niet welkom bij de laatste twee wedstrijden van het seizoen

Door Redactie 22 reacties

Na overleg tussen burgmeester Koen Schuiling en de clubleiding FC zijn beide kampen overeengekomen (refererend aan de incidenten tijdens de wedstrijd tegen NEC en Ajax in eigen huis), dat de groen-witte aanhang zowel in de uitwedstrijd tegen Vitesse als thuis tegen Sparta Rotterdam niet welkom is. 

Gedupeerde supporters kunnen bij de club een tegemoetkoming claimen. Er komt een mogelijkheid om 3/17 gedeelte van de seizoenkaart en/of het volledige bedrag van een los gekocht ticket vergoed te krijgen aangaande de gemiste minuten tegen: NEC, Ajax en Sparta. Supporters die tickets hebben aangeschaft voor de uitwedstrijd tegen Vitesse krijgen hun geld terug.  

Op de clubsite kunnen supporters die een tegemoetkoming van de club claimen, vanaf maandag 22 mei om 13.00 uur een formulier invullen waarbij FC Groningen vraagt om dit te doen voor dinsdag 30 mei.

FC Groningen biedt haar oprechte excuses aan voor een uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet.

 

Reacties:
Boerentrien17-05-2023 om 18:00

  

BOUWE17-05-2023 om 18:11

Ik kan mij het wel voorstellen ik vind dat de RADDRAAIERS nu eens beseffen wat ze kapot hebben gemaakt wat ze bereikt hebben door hun idioten wand daden door hun zijn duizenden mensen gedupeerd laten de daders maar eens de schade betalen wees nu ook een kerel en sta.op en zeggen ik heb hier aan mee gedaan ik ben ook schuldig dus ik draai voor de schade op wees nu eens een kerel en sta op of je blijft een mietje 

BOUWE17-05-2023 om 18:27

Denk a.u.b eens na stop hier mee.. jullie maken de hele club kapot stop met vuurwerk mee nemen naar stadion stop met relschoppen stop hier mee ..fc Groningen is een sfeervolle ambiance en een begrip voor onze regio we komen nu al weg negatieve in het nieuws straks op zoon manier helpen we de club niet laten we er een sfeervolle trouwe supporter zijn gedraag je zoals het moet ik heb de volstrekte vertrouwen in de volgende seizoen 

Nachtwacht17-05-2023 om 18:54

Schade beperken... begrijpelijke beslissing. 

BOUWE17-05-2023 om 19:00

Laten we nu eens nadenken wat voor slechte nieuws dat dit brengt voor onze fc Groningen..onze prachtige trouwe supporters die sfeer vol is en blijft maar door een paar raddraaiers hier slecht in het nieuws brengen we kunnen niet altijd eens zijn met de beslissing maar dit heeft absoluut geen zin hier maken we onze club finaal kapot al die boetes al die negatieve in het nieuws dit kan niet zo door gaan ik doe een beroep op onze supporters we gaan volgen seizoen ons beter laten zien dat we een prachtige en gezond club zijn met fantastische publiek die sfeer vol en zingen en dansen en verder niks geen trameland of gedonder we moeten als fc Groningen weer positief in het nieuws komen a.u.b doe dit

De Föhn17-05-2023 om 19:35

Volkomen logisch en terecht. Enorm zonde dat het zover heeft moeten komen. Het plezier na 24 jaar een seizoenskaart is er wel af. 

Met dank aan de veroorzakers van de ongeregeldheden.

De Generaal17-05-2023 om 20:09

Na 2 gestaakte thuiswedstrijden de juiste keuze. Nu de hele zomer de tijd om deze hooguit 50 raddraaiers te identificeren en aan te pakken.

Boerentrien17-05-2023 om 20:57

Ik ben het wel met je eens. Ik had er eigenlijk ook al helemaal geen zin meer in. Daarom ben ik ook zo boos op die raddraaiers. Ze hebben het plezier van de echte supporters helemaal vergald. Ik kan me voorstellen, dat de spelers ook liever even zonder publiek spelen. Wie wil er nu zijn werk doen met het risico geraakt te worden door een rookbom of voorwerp of nog erger. 

Nu puinruimen, puinruimen en nog eens puinruimen en hopen, dat we volgend seizoen met een schone lei kunnen beginnen. 

Holwierde17-05-2023 om 20:21

deze tokkie supporters maar naar oekraine sturen deze gasten ,kunnen ze daar vechten en met bommen gooien.

Marco17-05-2023 om 20:55

De overheid vindt alles maar prima wat er gebeurd. Politici zijn heel geschokt en verontwaardigd, maar een fatsoenlijke wet om het reltuig aan te pakken kunnen ze niet schrijven. Alle arrestanten lopen weer vrij rond, zonder uitzicht op een beetje straf.

Doe maar waar je zin in hebt in het stadion vindt onze overheid. Gudde mag een kopje thee met die relschoppers gaan drinken.

Hopelijk neemt Gudde een paar goede advocaten bij de arm en gaat de club de schade van de club en supporters verhalen bij de daders. Anders zijn wedstrijd met publiek weldra afgelopen. 

Misschien komt de lokale overheid in actie als Gudde de huur van het stadion a 5 miljoen per jaar dreigt op te zeggen.. 

 

Boerentrien17-05-2023 om 20:58

Helemaal mee eens!!

Herman Badkuip17-05-2023 om 21:04

Nou, de hooligans rond FC Groningen hebben hun zin hoor.....géén FCG-supporters bij de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie! Hoop dat deze hersenloze relschoppers allemaal opgepakt gaan worden én een levenslang stadionverbod gaan krijgen met meldingsplicht tijdens de wedstrijden van FCG in de KKD-competitie! Laten wij als échte FC Groningen-supporters nú opstaan en met z'n allen achter onze club gaan staan door het aanschaffen van een record aantal seizoenskaarten voor het nieuwe seizoen. Na alle ellende én imago-schade van de laatste weken, zijn de échte supporters weer eens toe aan een feestje op de vrijdagavond in de Euroborg! Samen met hun vader/moeder, broer/zus, vrienden én eigen kinderen in een sfeervolle ambiance genieten van het voetbalspel van FCG zónder vervelende hooligans! 

Marco17-05-2023 om 21:20

Seizoenkaart heeft zo geen zin, als reltuig wekelijks ongestraft de boel op stelten mogen zetten.

Gudde kan beter met wat goedwillende supporters een petitie aanbieden aan de tweedekamer, waarbij hij een verzoek indient voor een voetbalwet zoals in Engeland.

Zet de landelijke politiek maar onder druk. Zoals het nu gaat, gebeurd er niks en gaat de club de vernieling in. 

Boerentrien17-05-2023 om 21:46

Ja eerst die relschoppers aanpakken en buiten de deur houden. Als dat niet gebeurt zie ik het somber in. 

Dijk18-05-2023 om 07:25

Boerentrien heeft de oplossing Marco en voor Gudde succes. 

Boerentrien18-05-2023 om 09:46

Dijk, de oplossing bedenken is makkelijk, maar zolang we met (privacy)wetgeving zitten, die vooral dit soort criminele relschoppers beschermt, is de uitvoering een heel lastig verhaal. Daar zijn ze binnen en buiten de club nu druk doende mee, heb ik begrepen. En dan heb je ook nog de impulsieve, op zich niet zulke kwaaie lui, die in een opwelling bijv. bier op het veld gooien.

Holwierde18-05-2023 om 08:08

gewoon stroom erop dat ze niet op het veld komen ,en anders een scherpschutter op het dak en als ze over de bording klimmen afschieten ,dan wordt het vanzelf minder.

Marco18-05-2023 om 09:20

Openbaar ministerie had moeten vervolgen op huisvredebreuk. Groningen wil niet dat supporters het veld betreden. Daar staan gewoon straffen op. 

TirolBeuk19-05-2023 om 07:28

Slappe burgemeester ,geen FC liefhebber . Kan wel overgaan tot hardere maatregelen ,maar nee de echte supporters zijn de lul .

marcelfcg18-05-2023 om 09:59

Ik wordt wel moe van het geneuzel dat supporters dit aangrijpen om maar af te zien van een seizoenskaart.

Laat zien dat je een onderdeel bent van de oplossing en ga voor je club staan ipv nu weg te lopen.

Nu weglopen is de club laten stikken op het moment dat de supporters op moeten staan.

Boerentrien18-05-2023 om 10:09

In theorie heb je gelijk. Dat zou ook moeten. Degradatie en verlengen geen enkel probleem. Maar als je niet meer de jongste bent en regelmatig kleinkinderen meeneemt, wordt het nu wel een ander verhaal. Wij hadden afgelopen zondag ook een kleinkind mee. Ik ben er druk mee in mijn hoofd. Heel lastig.

BOUWE18-05-2023 om 12:29

Ik vindt dat de club nu eens moet nadenken de problemen liggen bij de ingang dus zet daar extra beveiliging mensen en politie in zodat we de raddraaiers kunnen aanpakken 

TomOkker18-05-2023 om 13:20

Las net dat stuk van ene Bas (gefingneerd) op Noord, wat ik hier al eerder schetste iedereen van Noord, incl. Stewards en dus FCG, weet wie het zijn. Kan mij iemand uitleggen wat het probleem is om deze mensen buiten het stadion te houden. 

Jantje18-05-2023 om 14:22

Belachlijk dat dat je de laatste thuis wedstrijd speelt zonder publiek. geen goed woord voor over. laat zien als club dat je achter je goede suporters staat. dit juist wat een klein groepje dat alleen willen verpesten voor iedereeen. Wie zegt dat volgende jaar het wel anders zal zijn? dit is niet de oplossing.

BOUWE18-05-2023 om 18:48

Gewoon meer politie bij de ingang zetten scherp opletten 

Dijk19-05-2023 om 06:19

Bouwe jij bent de beste persoon voor om daar op te gaan letten. 

campesino19-05-2023 om 06:32

Kijken of Az ook zo wordt neergesabeld als Groningen.

De Generaal19-05-2023 om 08:54

Uiteindelijk zijn het "maar" een paar rookbommetjes geweest. Bij de FC geen ME/politie in het stadion. De maatregelen van de KNVB geeft de sukkels een heel makkelijk podium om de boel te verstieren voor heel veel mensen. Daarnaast heerst er angst bij de beveiliging blijkt nu. Begrijpelijk, maar dan ben je niet meer geschikt. Vanuit het bestuur moet een duidelijk handhavingsbeleid komen in samenwerking met de politie. 

Roelofsky19-05-2023 om 08:43

Iedereen weet wie de heren zijn. Het staat altijd rechts onder op de Noord tribune. B en kornuiten. Moet door deze malloten nu een heel stadion boeten... Het is weer beleid van pappen en nat houden. Maak een strenge voetbalwet en pak het zooitje op, zodat wij weer met plezier naar het stadion kunnen.

Marco19-05-2023 om 09:14

Het openbaar ministerie heeft zich compleet ongeloofwaardig gemaakt door de veldbetreder niet strafrechtelijk te vervolgen. Had er desnoods een proefproces van gemaakt voor huisvredebreuk, maar niks doen is een heel slecht signaal. OM voelt situatie niet goed aan. 

Door dit soort beslissingen voelt het reltuig zich de baas. Voelen beveiligers zich niet gesteund en denken vooral ook aan mogelijke gevolgen voor eigen veiligheid, zonder de steun van de overheid. 

Voor veel goedwillende supporters het signaal dat de overheid de veiligheid in en rondom het stadion niet gaat regelen. Het besluit van de de VVD burgemeester om dan maar het seizoen zonder publiek uit te spelen past hierbij. Laf, faalbeleid: ongeschikt.

Enige hoop is nog dat de VVD minister van veiligheid het OM een aanwijzing geeft tot vervolging. Anders hebben de relschoppers gewonnen. Goedwillende supporters willen geen stoere tweetjes van de minister als het misgaat, maar dat ze de leiding neemt en het OM oplegd dat er vervolgd gaat worden!

KNVB had de maatregel beter met de overheid moeten afstemmen. Paniek voetbal van de Knvb zorgt nu alleen maar voor meer problemen, waarvan fans en clubs de dupe zijn. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!