Terug

Deel deze pagina:

Wedstrijd FC Groningen tegen Ajax na tien minuten definitief gestaakt, opnieuw een zwarte dag in de clubhistorie

Door Redactie 52 reacties

Onder zwarte rook en het 'schaam je kapot' werd er afgetrapt. Nadat het spelbeeld zich over en weer verplaatste werd de wedstrijd in de zesde minuut stilgelegd bij het nemen van een corner door Tadic. Meerdere rookpotten en bekers met bier lagen op het veld. Een aantal veldbestormers werd van het veld gehaald. FC Groningen kan de zoveelste sanctie van de KNVB tegemoet zien... 

Na ongeveer een kwartier werd het spel hervat. De vraag was voor hoelang? 

Tadic nam de corner, deze was ongevaarlijk. Schreuders zwijnde bij een terugspeelbal op Leeuwenburgh, de bal werd bijtijds weggewerkt. Pepi kreeg geel na een overtreding. Kort daarna lag er weer een rookpot op het veld waardoor de match na tien minuten opnieuw werd stilgelegd. 

Kort daarna werd er omgeroepen dat de wedstrijd definitief gestaakt was.

 

Update 20.30 uur - Het restant van de wedstrijd vindt aankomende dinsdagmiddag plaats om 15.00 uur. Het vervolg zal zonder aanwezigheid van het publiek worden gespeeld. 

Reacties:
appie happie14-05-2023 om 15:28

Kansloos  wat een debacle!!!

Ik hoop dat de daders steng aangepakt worden..ik bedoel geen taakstraf maar erger..opsluiten 2 jr oid en 25jr stadion verbod..

Daar zit je dan met je goeie gedrag,zijn er 3 debielen die verpesten het voor 20k..plus 300k voor de tv.

Komt nog bij dat de evt goede spelers van de FC,nu ook denken doeiii er is straks geen speler meer die bij deze club wil spelen. Denk daar ook maar eens aan.

Nou de fiets uit de schuur..

Bayern 14-05-2023 om 15:31

Twee jaar opsluiten voor het gooien van een rookbommetje? Ik vind dat er vooral bij geweldsdelicten in Nederland wel strenger gestraft mag worden. Maar dit slaat natuurlijk nergens op. Stadionverbod ben ik uiteraard wel mee eens.

appie happie14-05-2023 om 16:58

Nou ipv die 2jr naar een opvoedkamp  ook goed.want ontwricht de FC nog meer..wat een elende.

Janpie14-05-2023 om 17:22

Ik dacht meer van een foto in de krant met de naam erbij. Straffen zijn er niet meer dus ze kunnen alles doen, die hersenslozen.

Janpie14-05-2023 om 17:22

Ik dacht meer van een foto in de krant met de naam erbij. Straffen zijn er niet meer dus ze kunnen alles doen, die hersenslozen.

Bayern 14-05-2023 om 15:29

Normaal ben ik altijd tegen dit soort acties. Vandaag zag ik het al aankomen en snap ik het wel. Het zegt toch voldoende dat ik vandaag in 45minuten meer vermaakt ben dan het hele afgelopen seizoen. De supporters hebben voor meer actie gezorgd dit seizoen dan de spelers in alle wedstrijden op het veld. Dit jaar geen enkele keer enige urgentie gezien om de boel nog om te keren. Geen speler kapot op het veld zien liggen. Vorige week was misschien nog wel het meest schrijnend. Aller allerlaatste strohalm en ik heb niemand gezien die zich het snot voor de ogen werkte. In zo'n wedstrijd zou je kotsend van het veld moeten gaan in de wetenschap dat je alles, maar dan ook alles gegeven hebt. Van mijn part doe je de rest van de wedstrijden schriftelijk af. Ik wil namelijk 85% van de spelers niet meer in het mooie Groningen shirt zien. Walgelijk wat een stelletje slapjanussen bij elkaar.

Holwierde14-05-2023 om 16:12

 we hebben ook een softy van een trainen he ,dat straalt ook echt niks uit.

Heiky14-05-2023 om 17:09

Maak je geen zorgen Bayern, op deze manier wil helemaal niemand meer voor deze club spelen.

Jantje14-05-2023 om 15:35

Groningen heeft er teweinig aan gedaan om dit te voorkomen vind als wist dat fout zou kunnen gaan. Waarom laat je geen netten plaatsen voor dit vak achter de doelen. En laat je geen politie in burger in de vakken lopen om ze eruit tepiken. 

Alf14-05-2023 om 15:42

Absurd dat er mensen zijn die deze acties van deze zogenaamde supporters proberen goed te praten. Ik had me samen met de meeste andere echte supporters verheugd op een mooie pot voetbal ondanks dat we al wisten dat we gedegradeerd waren. En dan moeten deze mensen het verpesten. Wat een hufters!

Rob197014-05-2023 om 15:46

Een kansloos seizoen, maar ook een kansloze missie in de directie en omgeving. Iedereen ziet het aankomen, het wordt zelfs in apps gemeld dat er vandaag iets op stapel staat. Je laat het als club ook gebeuren, zoals je het op het veld heb laten gebeuren laat je het ook op de tribune gebeuren.

Er zal zeker zorg zijn geweest, maar het ook nog allemaal laten gebeuren heeft mij sterk het vermoeden, dat ze blij zijn dat het zo gegaan is. Als de verslaggever van Radio 1 al wist dat het de bedoeling was dat deze wedstrijd niet uitgespeeld zou worden, dan had ik in het stadion wel iets meer mankracht verwacht. Je ziet alle activiteiten van de supporters van mijlen ver aankomen, maar er gebeurd helemaal niets. 

Hoe is het mogelijk dat er zoveel fouten gemaakt worden.

Janpie14-05-2023 om 16:51

Zeg dat en hoe is het mogelijk om van alles mee te nemen het stadion in, dat valt toch op!

Nachtwacht14-05-2023 om 15:49

Als je de club bewust beschadigt ben je geen supporter! Voor je eigen ego je frustraties laten gaan en er trots op zijn dat je op deze manier aandacht krijgt. Dit kost sponsoren, seizoenkaarten en boetes. 

Sneu voor al die kleine Groningen-supporters.

Durovski14-05-2023 om 15:51

FLEDDERUS Bedankt !!!!!!! 

 

Herman Badkuip14-05-2023 om 15:51

Door dit soort belachelijke acties van die losgeslagen randdebielen zal onze club terecht zwaar gestraft gaan worden! Denk aan een start van de nieuwe competitie met minstens 10 punten in mindering, nog voor de eerste wedstrijd is gespeeld! Hoe haal je 't in je botte kop om het voetbalplezier van zoveel échte supporters te verpesten! 

Heiky14-05-2023 om 16:04

Dat niet alleen maar denk ook even aan de grote imago en financiële schade die is toegebracht. Je zult als potentiële sponsor wel twee keer achter je oren krabben voor je in zee gaat. Daarnaast kotst heel Nederland de club nu uit. En natuurlijk is een en ander een (indirect) gevolg van wanbeleid maar je moet nu verder. En daar helpt dit soort gedrag niet echt mee.

Bayern 14-05-2023 om 16:18

Er is geen enkel precedent om punten in mindering te geven voor wangedrag onder supporters. Alleen voor financiële malversaties gebeurt dat nog wel eens. Als ze dat nu bij Groningen zouden doen, is eens te meer duidelijk dat de KNVB discrimineert. Twente mocht alles bij elkaar frauderen en had volgens de regels al geen licentie meer mogen hebben. Maar Groningen zal dan zeker weer een straf krijgen die nooit eerder gegeven is. Dat doet me denken aan de 2 keer geel voor zogenaamd tijdrekken van Warmerdam was het geloof ik tegen Ajax voor die tijd nooit gebeurt en na die tijd ook nooit meer. Natuurlijk zal er een geldboete komen en wellicht wordt de laatste thuiswedstrijd zonder publiek gespeeld. Maar punten in mindering voor het volgende seizoen  zou echt achterlijk zijn. 

Zou trouwens wel een makkelijke manier voor supporters van rivaliserende clubs zijn. Gewoon vuurwerk op het veld gooien bij een wedstrijd van een concurrent en die krijgt dan punten in mindering 

Herman Badkuip14-05-2023 om 16:50

Dan schept de KNVB wel weer een nieuw precedent, ben er écht bang voor dat ze op deze harde manier gaan ingrijpen....en terecht, want werkelijk iedereen is het goed zat! En Bayern, je kunt altijd goed zien vanuit welk vak het vuurwerk óf de rookbommen gegooid worden. Dus gewoon vuurwerk op het veld gooien, zal niet zomaar zonder gevolgen voor die club gebeuren! Onze eigen hooligans worden bedankt voor weer een fijne voetbalmiddag.....

Bayern 14-05-2023 om 17:05

@ Herman. Staat niet in de regels en je kunt niet de regels zomaar aanpassen en die dan met terugwerkende kracht toepassen. Zelfs de KNVB niet. Daar maak ik mij geen zorgen om. Wel zal Groningen uiteraard volgens de geldende regels bestraft worden.

skjipke14-05-2023 om 15:55

Altijd trots geweest FC-supporter te zijn. Momenteel niet!! Kansloos. Net als vorige wedstrijd weer een heleboel volwassenen en kinderen(!!) die graag een wedstrijd willen bijwonen gedesillusioneerd naar huis gestuurd. Diep triest.

Fan op afstand14-05-2023 om 16:02

Het is zo jammer en zo nadelig voor de FC. En niet alleen op dit moment maar ook op de lange termijn op allerlei vlakken, zowel binnen als buiten het veld. Hersenloze weekdieren. Je kunt ook op andere manieren je ongenoegen uiten waarbij goedwillende supporters er geen last van hebben en toch overkomen bij diegene die het zich/ haar die zich  aan moet trekken. Wees blij dat je al een nieuwe trainer hebt want een ieder die je nu aan wilt trekken bedenkt zich wel 10 keer inclusief nieuwe bestuursleden en sponsoren. Dit is zo funest en nogmaals zo verschrikkelijk jammer. Al dit mooie sfeeracties van dezelfde mensen in 1 keer teniet gedaan door wat er vanmiddag gebeurd is. 

De Föhn14-05-2023 om 16:03

Je zou toch denken dat fouilleren en vuurwerkhonden deze rookbommen dit hadden kunnen onderscheppen? Cursus fouilleren maandagmiddag...

De Föhn14-05-2023 om 16:03

Je zou toch denken dat fouilleren en vuurwerkhonden deze rookbommen hadden kunnen onderscheppen? Cursus fouilleren maandagmiddag...

De Generaal14-05-2023 om 16:04

Was vandaag in het stadion. Voorlopig voor het laatst. Beveiliging is niet op orde. De malloten regeren. Geen baas in eigen stadion. Op het veld niet, dat heb je soms, maar ook op de tribunes niet. Ik verwacht een excuus van directie richting alle echte supporters van de fc.

Marco14-05-2023 om 16:05

Is gewoon crimineel gedrag en zo behandelen.

In de huisregels opnemen boete van 50.000 euro bij afsteken vuurwerk, veld betreden, gooien van voorwerpen op het veld etc. 

Als ze het financieel gaan voelen; misschien dat ze dan nog bij zinnen komen, en anders maar de gevolgen accepteren.

Triest dat onze supporters de dupe worden van dit soort relzoekers. 

The Cottage14-05-2023 om 16:08

Wat een ongelofelijke  teringzooi is dit FC Groningen geworden het is een zooitje wegkijken durven niet in te grijpen echt zo verdrietig en boos ook op de leiding, politie en de smurfen van het supporters project en natuurlijk de gewetenloze psychopaten criminelen op Noord rechterzijde.

Allemaal op een rij, de criminele psychopaten en nekschot zou je bijna denken...

 

Metworst14-05-2023 om 16:30

Bijna? Doe maar een dubbele voor de zekerheid. 

Holwierde14-05-2023 om 16:11

Deze supporters zijn echte stumpers.

Je maakt je club helemaal kapot ,ook ik ben boos dat we zijn gedegradeerd.

Maar om je club nog verder in problemen te brengen gaat te ver.

Staks raken we veel sponsers kwijt en het geld kun je wel gebruiken om weer uit de KKd te komen .

Het zijn allemaal van die drugs toeters .

Groningen moet nu alles echt op die supporters te verhalen ,dan maar jaren laten betalen tot de laatste cent,laten ze het maar jaren voelen,ook deze jongens zullen ooit volwassen worden een gezinnetje stichten wat geld kost,

 

Boerentrien14-05-2023 om 16:18

Dit zijn echt géén supporters, maar relschoppers. 

BROMBEER14-05-2023 om 16:17

Een zwarte dag is het zeker , maar door deze directie,  rvc, trainer  en beleid is het ook een zwart jaar !!  Oprotten met dat volk!!

Rob197014-05-2023 om 16:27

Als je van der Ree niet als trainer had aangesteld had je 11 punten meer gehad en dan was dit nooit gebeurd. Ze hebben er in alle geledingen een enorme chaos van gemaakt. Dit is het resultaat van heel veel frustratie. Bij bepaalde personen knapt dan een lontje en die gaan het wel even uitvoeren, wat andere voor hun verzinnen, dat een hersenloze dit überhaupt kan verzinnen.

Tanner05014-05-2023 om 16:24

Je wist dat dit ging gebeuren, het minste wat je had kunnen doen was netten ophangen voor de Noordtribune en extra fouilleren. Wederom kapitale fout van Groningen. EXIT GUDDE! Het is klaar. Fout op fout stapelt zich op, zelfs Mark Rutte vindt dit een knappe prestatie.

De Generaal14-05-2023 om 16:29

Dit was het dan. Volgende thuiswedstrijd zal zonder publiek gespeeld worden. Stel ook voor dat het team de noord tribune in het vervolg links laat liggen. Dat zijn niet de supporters waar je het van moet hebben. 

BROMBEER15-05-2023 om 10:31

Flikker op  de hele noordtribune  over een kam te scheren Generaaltje, het merendeel van de noordtribune zijn goed willende supportersdie 90 minuten achter de ploeg staan, van zulke fans als jou moeten ze het zeker hebben dikke lamlul!!!! De Noord tribune is fc groningen , niet het volk in sde skyboxxen en op de familietribunes die zie je als het slecht  is nooit weer, stelltetje klapvee. Waa ik overigens de actie zeker niet goed mee wil praten en verafschuw zelfs, maar ga de noordtribune niet veroordelen sukkel!!

grunn196714-05-2023 om 16:36

Wat deze rand debielen doen valt niet goed te praten, wat mij betreft het vak voor 1 seizoen sluiten, hebben al zoveel ellende veroorzaakt.

Dit is wel het gevolg van het totale wanbeleid bij de FC.

Gudde rot asjeblieft op, jij bent overal verantwoordelijk voor.

Dan komt er hopelijk weer rust binnen de club en weer steen voor steen opbouwen.

Ik schaam me kapot.

Cantona14-05-2023 om 16:49

Ik snap dat de supporters gefrustreerd zijn na zo'n seizoen.

De club is door een stelletje eigenwijze klootzakken naar de kloten geholpen.

Maar hier help je niemand mee.

Alle kosten verhalen op de daders.

Wie zijn geeft hen het recht om  mijn club naar de kloten te kunnen helpen?

m o i14-05-2023 om 17:17

Alle kosten verhalen, helemaal voor. Dus inclusief de duur betaalde kaartjes (of 1/17e seizoenaart). En iets voor al die kinderen doen die huilend op de tribune zaten. Maar dit gaat net zo aflopen als bij NEC: de FC verwijst naar de huisregels en de algemene voorwaarden van de KNVB: bij staken geen restitutie. Wat ze trouwens vergeten is dat dezelfde KNVB de regels voor het staken ná het uitbrengen van de algemene voorwaarden sterk heeft aangescherpt. Ik heb helaas geen geld voor een proefproces, anders zou ik nog wel eens willen zien wat een rechter daarvan vindt.

Dan de beveiliging van de FC. Zijn niet bij machte om dit aan te pakken. Wij waren al op weg naar de uitgang op de rondgang toen de tweede keer vuurwerk werd gegooid. Toen de eerste twee mensen doken en er weer een zwart tentje werd gebouwd (zodat de rechter niet de dader aan kan wijzen van de acht mensen die er onder zitten) en daar géén blauwjassen op afgingen, zijn wij al opgestaan en vertrokken.

Mij zien ze niet voorlopig niet weer in de Euroborg. De slechten verpesten het voor de goeien, ik heb er zo als "normale" supporter geen lol meer in.  Het voetbal zelf was al jaren lang afzien, de patat veel te zout, maar ik kwam. Maar nu ben ik er klaar mee.

Cantona14-05-2023 om 16:49

Ik snap dat de supporters gefrustreerd zijn na zo'n seizoen.

De club is door een stelletje eigenwijze klootzakken naar de kloten geholpen.

Maar hier help je niemand mee.

Alle kosten verhalen op de daders.

Wie zijn geeft hen het recht om  mijn club naar de kloten te kunnen helpen?

campesino14-05-2023 om 17:21

Het probleem is dat groningen, de politie en de knvb en hier op boerenmacht iedereen als normale mensen denkt. Daar ligt het het probleem en de oorzaak. Deze lui denken niet normaal. Fc Groningen, voetbal in algemeen, medesupporters, het interesseert hen geen ruk. Zijn willen hun glorieminuut. Dus wedstrijden stilleggen, staken, grote artikelen in krant, nieuws, daar doen ze het voor. De zogenaamde straf , het stilleggen, staken, is juist hun premie, hun beloning. Dus daarmee gooi je alleen maar olie op het vuur. Daarmee worden er ieder weekend meer wedstrijden stilgelegt. En een boete voor Groningen daar liggen ze al helemaal niet wakker van. Deze straffen raken alleen maar de goede supporters. Je zal een andere straf moeten bedenken en gewoon weer in kooien die lui. En daarvoor moet je denken zoals hen.

Boerentrien14-05-2023 om 17:38

Precies.  Netten, veel camera's en vooral geen capuchonfiguren met gezichtsbedekking. Minder supporters op de Noordtribune, zodat meer toezicht mogelijk is.

Hier in huis al vette discussie over het al dan niet verlengen. Dan moeten er echt duidelijke en zichtbare maatregelen genomen worden zoals netten. Dat had nu ook al moeten gebeuren. Iedereen zag aankomen, dat het mis zou gaan. Dat voelde ik al, toen ik het stadion binnenkwam. Het kan toch niet zo zijn, dat goedwillende supporters het stadion uitgejaagd worden

Heiky14-05-2023 om 18:06

Ik snap je punt maar ik probeer toch de denkwijze van deze 'heren' te doorgronden. Goed, je hebt je 'moment of Fame'. Maar dan? De wedstrijd moet overgespeeld worden, je brengt enorme financiële en imagoschade aan, sponsors lopen weg net juist nu je ze nodig hebt...dus wat denken ze nu precies te hebben bereikt vraag ik me af?

campesino14-05-2023 om 19:25

.

Marco14-05-2023 om 17:22

Door de KNVB regels worden de supporters gegijzeld door figuren die uit zijn op wedstrijdstaking.

corinti14-05-2023 om 17:41

Ik heb al jaren plek op z-side.En wordt ook nooit gefouilleerd, ook vandaag niet.Hoor gulden zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben...lachertje, geen hond,geen beveiliging gezien..

Enige controle zijn we zelf...

no guts no glory14-05-2023 om 20:12

Ik ook maar dan ben je ouder dan 50 jaar( net als ik ). Dan wordt je nooit gefouilleerd 

corinti14-05-2023 om 17:41

Ik heb al jaren plek op z-side.En wordt ook nooit gefouilleerd, ook vandaag niet.Hoor gudde zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben...lachertje, geen hond,geen beveiliging gezien..

Enige controle zijn we zelf...

Roelofsky14-05-2023 om 17:49

Al jaren supporter van de FC heb Johan Cruijf zijn eerste wedstrijd zien spelen tegen GVAV in het Oosterpark... maar nu schaam ik mij kapot. Geen woorden voor....

Boerentrien14-05-2023 om 17:54

JIJ hoeft je niet te schamen!!

appie happie14-05-2023 om 18:15

Ik ook  was erbij met Cruijff

Bas3814-05-2023 om 19:38

Hersenloos volk joh help je club naar de klote schaam je kapot kotsvolk ik zat voor de tv maar ik wou gewoon even met 2benen inkomen op die veldbestormer jammer dat ik die beveiliger niet was van mij had die echt een tering schop gehad klootzak 

Nachtwacht14-05-2023 om 20:37

We zijn niet alleen op het veld het lachertje van de Eredivisie, maar ook daarbuiten

Heel Nederland lacht om die domme Groningers die hun prachtige club naar de kloten helpen.

 

Ik vraag me dan af... hoe ga je naar huis als je deze wedstrijd verziekt hebt. Zeg je tegen elkaar:"we hebben die Gudde mooi te pakken?" Ben je trots? Voel je je stoer? 

Fan op afstand14-05-2023 om 20:43

Het verhaal doet de ronde dat er supporters uit zowel België als Duitsland op de tribune zaten die "ingevlogen" zouden zijn door de harde kern supporters van de FC. Deze mensen zijn bevriende supporters. Als dit waar is heb je echt een probleem en zijn de supporters van de FC die hier aan meegewerkt hebben, rijp voor een stadionverbod tot aan hun dood. Wat een zwakte en aanfluiting en grenzeloze minachting van de club en de fatsoenlijke supporters. Echte criminelen.

Stadjer8114-05-2023 om 20:47

Dit komt allemaal voort uit de ellende is die veroorzaakt door de huidige RvC en de hele staf in het geheel. Dit was in een normaal verlopen seizoen niet gebeurd. Het helpt niet nee. Maar ik had het wel verwacht, de meeste hier zagen de degradatie al maanden geleden aankomen en zijn wel redelijk tot bezinning gekomen, echter heb je toch eencelligen die blijkbaar alsnog rotzooi moeten trappen als het daadwerkelijk een feit is.

 

 

lastig14-05-2023 om 21:00

Ik had specifiek vrij gevraagd van mijn werk. dat gebeurt niet makkelijk in de industrie waar ik in werk. Ik keek erg uit naar de wedstrijd, een van de laatste keren de komende tijd om groningen in de euroborg tegen een degelijk team te zien. Ik verwachte helemaal niets. We zouden verliezen, lastig. Het is Ajax. Toen ik in het stadion net voorbij de rij was om mijn biertje te kopen was het al voorbij. Ik begrijp dat het een kutseizoen is, en dat mensen kwaad zijn. Ik begrijp het ook best als mensen een sterke boodschap naar het bestuur van de club willen sturen. Maar vandaag is mijn zeldzame vrije dag verneukt. Door een paar mongolen, die het allemaal om zichzelf moesten laten draaien. En dat maakt mij ontzettend kwaad. 

Marco14-05-2023 om 21:05

Dit soort relzoekers is zelf 100% verantwoordelijk voor hun eigen misdragingen en wangedrag.

Er is geen enkel argument waarom ze zich zouden mogen misdragen in het stadion. 

Het is compleet de omgekeerde wereld dat dit soort gasten zich mogen misdragen omdat de toegangscontrole of het aankoopbeleid tekort is geschoten. Tegen Nec hebben we al gezien dat het gooien van een gekocht beker bier kan leiden tot een staking, dus hiervoor was al dat vuurwerk en lopen op het veld niet eens nodig. Als je de euroborg bezoekt, moet je je fatsoenlijk gedragen en anders blijf je er weg. 

Zonde dat een groep relschoppers onze mooie club kapot maken! 

Hopelijk krijgen ze een giga boete, celstraf en daarna een enkel band en kunnen ze tot aan hun dood zich melden bij de politie tijdens een wedstrijd.

De Generaal14-05-2023 om 21:13

Triest, triest, triest dat mijn mooie club zo diep kan zinken. Denk dat Groningen er goed aan doet om nu al aan te kondigen dat de wedstrijd tegen Sparta vrijwillig zonder publiek gespeeld gaat worden. Nog een gestaakte wedstrijd en je begint met puntenaftrek volgend seizoen.

Nevinsrow14-05-2023 om 21:16

Beste Wouter Gudde,
Aan de voorkant er alles aan gedaan; het heeft geen zin.
De club wordt momenteel geregeerd door een handvol raddraaiers. Tuig dat het verpest voor mij, mijn zoon en duizenden andere supporters.  Ik wil graag trots zijn op onze club, maar ik kan en wil dit niet meer.
Ik ben bang voor de korte termijn toekomst. Welke speler(s) willen nog voor FC Groningen spelen? Welke sponsors kunnen zich nog met de club identificeren? Hoeveel supporters zullen net als ik hub seizoenskaart niet verlengen ? Hoe zal de jeugd vanavond in bed liggen?
Beste Wouter, 
Het zal, vrees ik, heel wat jaren duren voordat ons imago weer positief is. 
Heel veel sterkte de komende tijd!

BROMBEER15-05-2023 om 08:28

Beste Wouter,

Ik hoop dat je opstapt!!

Marco14-05-2023 om 21:18

Goedwilend publiek blijft uit eigen beweging weg. Heeft geen zin in deze ellende. 

Relschoppers deze week verpletterend straffen, zodat er weer vertrouwen kan onstaan bij de goedwiĺlende bezoekers, dat doelbewust wangedrag snoeihard wordt bestraft.

Niet aan dit soort foute figuren toegeven als club.

Geen netten etc. Gewoon keihard straffen. 

Lucian14-05-2023 om 22:19

Vandaag geschreven door mijn vrouw:

Door de ogen van een kind.. 

Voor de televisie zit mijn zoon van 9 in zijn FC Groningen tenue de huldiging van Feyenoord te kijken. Prachtig hoe hij zit te klappen en oprecht blij voor hun is dat ze kampioen zijn.

Toch denk ik dan even terug aan het moment toen hij vanmiddag terug kwam na de wedstrijd FC Groningen tegen en Ajax. Teleurgesteld, verdrietig en hij had het over de angst bij andere kinderen door de rookbommen... 

Mijn zoontje is een sportieve fan, die enkele weken geleden echt verdrietig was toen zijn club waar hij vanaf zijn 3e al wedstrijden bezoekt degradeerde.

Maar van iets negatiefs proberen wij dan ook weer iets positiefs te maken. 

Ze doen hun best, ze trainen hard en wellicht komen ze volgend jaar weer terug in de Eredivisie. We blijven supporter. 

Dat is nog wel uit te leggen. Daarna benoemde hij zelf: 'misschien worden ze dan volgend jaar een keer kampioen, zou ook leuk zijn.'

Maar wij kunnen niet uitleggen waarom de mensen de boel verzieken. Wij begrijpen het zelf niet. Hoe kunnen wij hem opvoeden in sportiviteit, verdraagzaamheid, elkaar respecteren en achter je club blijven staan door te supporten ipv te rellen. Waarom denken die mensen niet aan al die jonge kinderen die van voetbal houden en ze ook een voorbeeld zijn voor deze kinderen. 

Het eerste wat hij vandaag benoemde: 'mama het ergste is dat op het spandoek de woorden van de ziekte van papa staan.' Dan breekt mijn hart! Het had een ontspannen plezierige middag moeten worden en helaas dat is weer niet gelukt. 

Voetbal zorgt in mijn ogen voor verbinding, voor gezelligheid, voor saamhorigheid. Mijn zoon heeft zijn gevoel over FC Groningen ook bij zijn vriendjes bijgebracht. 

Maar het gooien van spullen, rookbommen, schelden etc wordt helaas ook gezien... Wij leggen dan uit dat het geen fans zijn. 

Mijn oproep: beste teleurgestelde supporters die aan het rellen zijn. Gebruik jullie verstand, jullie zijn geen supporters, maar zorgen ervoor dat het voetbalplezier bij vele fans verdwijnt.

Willen jullie aan onze kinderen denken!

Nachtwacht14-05-2023 om 23:10

"Voetbal zorgt in mijn ogen voor verbinding, voor gezelligheid, voor saamhorigheid. Mijn zoon heeft zijn gevoel over FC Groningen ook bij zijn vriendjes bijgebracht." Lucian je vrouw heeft er kijk op !

 

We laten onze club niet kapotmaken door een handvol idioten

Bieldside196915-05-2023 om 10:01

Beste Lucian, je vrouw heeft een zeer indrukwekkende weergave opgetekend. Ik schaam mij diep als FC Grun fan dat het zover heeft moeten komen. Hoe is het mogelijk dat onze club in de greep is van 50-100 'zogenaamde supporters' welke vanuit mijn staplaats op de Noord Tribune bezien linksonder al het gehele seizoen deels wegkomen met puur terrorisme jegens de club en alle supporters. Het zong al dagen rond dat er 'iets op stapel stond'. Dit was ook bekend bij de club en politie waarom dan geen extra beveiliging rondom dit vak? Hoe triest ook. Het lijkt wel of de beveiliging in het stadion zo geintimeerd wordt dat zij NIET durven in te grijpen. De FC kan niet eens de veiligheid garanderen in het stadion. Overigens ben ik al sinds jaar en dag seizoenkaart houder op de Noord Tribune en kwam ik gisteren ook binnen zonder gefouilleerd te worden. Ik steun de club de dik en dun maar getuige de spandoeken welke gisteren vanuit de Noord Tribune werden gepresenteerd zal ik nooit meer een bijdrage geven aan de sfeeracties!

DanMan197116-05-2023 om 12:45

Amen.

De Generaal14-05-2023 om 22:20

Aangezien men dit de hele week al zag aankomen ga ik er vanuit dat in en rond het beruchte vak undercover mensen aanwezig waren die de eencelligen hebben kunnen aanwijzen zodat we daar de komende 20 jaar vanaf zijn. 

Rob197014-05-2023 om 23:35

Bij het filmpje waar de vrouw bij het doek werd weggehaald zie je allemaal mensen staan toe te kijken, die net doen of ze van niets weten., jaja. Het is een merkwaardig verhaal, wat er vandaag gebeurd is. 

Dijk15-05-2023 om 06:07

Inderdaad Rob waar was de beveiliging zou die aanwezig zijn in het beruchte vak? Je ziet dat de vrouw hardhandig opzij werd gezet niemand gezien die de vrouw hielp ? 

 

Rob197015-05-2023 om 09:31

Er is alles aan gedaan, maar niet overal is aangedacht. Dit kun je de directeur zwaar aanrekenen, je kunt ook je zin doordrijven dat je er echt alles aan doet om dit te voorkomen. Gudde heeft genoeg ingangen bij andere clubs, en Feyenoord had voor de expertise van netten gebeld kunnen worden. Een haag met beveiligers desnoods politie/me voor de supporters. Waar is de tijd gebleven dat alleen een clubcard een toegangsbewijs kan genereren. Risicowedstrijden, moet je boven op de materie zitten.

Aan alleen weten dat er iets kan gebeuren heb je niets, als ik bij het verlaten van het stadion voorbij wordt gelopen door een Ajax-supporters die over 3 hekken is geklommen het stadion in wil, en daar nog de kans toe krijgt ook. Dan is er niet alles aan gedaan. Bij ingang 2 stond geen politie, en bij ingang 3 stonden er 2....oeps, alles aan gedaan. Misschien hadden ze er alles aan gedaan om iedereen te kunnen voorzien van koffie, veel undercover agenten binnen de poorten, zodat ze deze week kunnen worden aangehouden.

Dat is een stap verder, dan de ellende die er nu is ontstaan, met als gevolg, vertrekkende sponsoren, seizoenskaarthouders en spelers.

Het is waar je voor kiest, helaas denkt Gudde en Co, niet verder dan hun vermogen, helaas is dit te weinig om dit soort escalaties te kunnen voorkomen.

BOUWE14-05-2023 om 22:23

Ik denk dat je bij elke ingang scannen moeten tassen alles ook je zelf als supporter gewoon net als Schiphol daar loopt je door de scanner heen en bij elke ingang extra beveiliging mensen en politie staan en als je gepakt worden dan levenslang stadion verbod 

Oeleoptak15-05-2023 om 07:12

Volgens Gudde er alles aan gedaan. Volgens diverse Noordzijde bezoekers werden ze niet gefouilleerd!!

no guts no glory15-05-2023 om 13:08

Boven de 50 wordt je niet gecontroleerd. Dit is ook voor de doorstroming. Mijn ervaring op de Noordzijde is ook dat de 50 plussers beslist geen ellende veroorzaken. 

no guts no glory15-05-2023 om 13:20

Ik sta mijn halve leven op Noord en ik zie dat iedereen altijd gefouilleerd wordt. Mijn vrouw is 59 maar ziet er jonger uit maar zij wordt ook altijd gefouilleerd en ook haar tas wordt gecontroleerd. Mijn kinderen van midden tot eind twintig worden ook altijd gecontroleerd. Zo'n rookbom is niet zo groot. Die stop je vrij gemakkelijk in je onderbroek. Bij het fouilleren wordt je echt niet in je jongeheer geknepen of in je hol gecontroleerd. Het lijkt me erg lastig om die rookbommen uit het stadion te weren. Ik zou het niet weten. 

Hinderk15-05-2023 om 14:12

Stond zondag om twee uur bij ingang twee om naar binnen te gaan staat er een vader met dochtertje van een jaar of acht.

Het meisje mocht niet naar binnen omdat ze een Ajax sjaaltje om had want dit kon wel agressie opwekken bij andere supporters te zot voor woorden,als dat al niet kunt hebben van een kind moet je sowieso al niet naar het stadion komen.

Gelukkig bedacht de kaartjesknipper zich en mocht ze wel naar binnen maar wel op eigen risico.

Om drie uur weer naar buiten gewandeld kom ik in gesprek met een man die diabetes heeft en vertelt mij dat hij bij elke wedstrijd gefouilleerd wordt omdat hij een tasje bij zich heeft met wat te eten en drinken voor zijn suikerziekte.

Twee voorbeelden die toch te zot zijn voor woorden omdat ze honderd meter verder om de hoek met vuurwerk, rookbommen en spandoeken met tekst wat absoluut niet kan zo naar binnen wandelen.

 

Dijk15-05-2023 om 15:55

Angst regeert. Niet normaal.

Tanner05015-05-2023 om 18:15

Uit jouw voorbeeld blijkt dus dat ze mensen met kinderen wel grondig durven te fouilleren, maar de mensen op de Noordtribune durven ze niet grondig te fouilleren omdat ze het in de broek doen voor ze. Ze doen het in de broek, omdat die lui waarschijnlijk erg aggressief en kortaf reageren. Ik zou zeggen: meer mankracht bij het probleemvak. Meer moed verzamelen. Honden erbij zetten en dan wel de probleemvakken grondiger fouilleren.

marcelfcg15-05-2023 om 19:53

Tanner050, je doet allerlei wilde aannames zonder dat je van de hoed en de rand weet.

Wat wil je met dit soort verhalen bereiken vraag ik me af.

Tanner05015-05-2023 om 20:01

Ik doe een aanname op basis van wat ik zie. Als de spullen van vaders met dochtertjes binnenstebuiten worden onderzocht, terwijl mensen op de Noordtribune er in slagen om een arsenaal aan vuurwerk de tribunes op te krijgen, kan ik inderdaad de conclusie trekken dat er redenen zijn dat de fanatieke aanhang niet grondig gefouilleerd wordt. En ik durf wel te beweren dat dit mede komt door de opgefokte reactie van ze gedurende dit proces.

Hinderk15-05-2023 om 21:29

Je hoeft heus niet van de hoed en de rand te weten om te durven zeggen dat er bij de controle heel maar dan ook heel veel mis is, en dat de angst regeert.

BOUWE15-05-2023 om 21:56

Ik denk dat je net als bij Schiphol laat alle toeschouwers maar door een scan tunnel lopen en daar politie erbij die dat controleerd en vier uur van te voren moet de politie in de stadions lopen voor voor controle of er niks bij stoelen liggen en de hele stadion controle voor dat de toeschouwers erin mogen 

Marco15-05-2023 om 22:20

Wat ontbreekt is een strafrechtelijke aanpak zoals Engeland dat heeft. Er wordt in Nederland al wel 20 jaar gepraat over een voetbalwet, zonder dat deze komt. Zonder een goed strafrechtelijk kader is het lastig. 

Groningen moet in de huisregels opnemen dat personen die zich schuldig maken aan wangedrag zoals afsteken van vuurwerk, voorwerpen gooien op het veld, betreden van het veld, geweldpleging etc. een boete opgelegd krijgen van 50.000 euro. Ga als club maar consequent naar de rechter om het geld te innen. Door de schadeposten van de stakingen van de wedstrijden tegen NEC en Ajax kun je als club goed aantonen dat het boetebedrag zeer proportioneel is. 

Het stadion verbouwen tot een gevechtskooi zit niemand op te wachten. Ook niet aan beginnen! 

Zodra de eerste mega boetes zijn opgelegd door de rechter, zal het snel afgelopen zijn met wangedrag in het stadion. 

Milko4ever15-05-2023 om 23:49

Mooi voorbeeld maar van een kale kip......

Marco16-05-2023 om 00:35

Het schrikt wel af, ook dat helpt. Vanuit de overheid gebeurd er niks. Zo'n volwassen vent die thuis een filmpje opneemt dat hij het veld gaat bestormen en dit ook doet, staat een dag later alweer op straat. Met de huidige overheidssancties ga je het op deze manier als club nooit winnen van dit soort figuren.

Gewoon als club financieel een mega claim neerleggen. Desnoods moet zo'n figuur zijn auto verkopen of krijgt hij vele jaren loonbeslag. 

 

Nachtwacht16-05-2023 om 10:02

Vind de titel van dit artikel wel passend eigenlijk. 'ZWARTE DAG IN DE CLUBHISTORIE'. Een dieptepunt. 

Milko4ever16-05-2023 om 11:17

Denk dat je ook naar een andere registratie moet gaan. (Seizoen) kaart uitsluitend op je mobiel met gezichtsherkenning. Je komt alleen het stadion in als dat klopt. Al die gasten hebben een mobiel. Denk dat 70% je kan herkennen aan "rotkop" en capuchon. Leeftijdscategorie zal zijn tussen 15! en 50 jaar. Gewoon filteren en zwaar straffen bij overtreding. Daarna nooit meer toelaten! 

Tanner05016-05-2023 om 11:18

Hallo het is Matchday

Wakker worden

Rob197016-05-2023 om 12:44

Wakker worden, misschien was dat wel toepasselijk geweest voor onze directeur. Die heeft in dit verhaal volledig gefaald, hij heeft het zwaar onderschat, waarschijnlijk onder grote druk, maar dan nog mag dit niet gebeuren. Zoals hij de aanstelling van de trainers, de assistenten en de aankopen heeft onderschat m.b.t. ervaring en kwaliteit.

Financieel een sterke man, maar op technisch gebied te licht voor een club als Groningen. Bij Fledderus zat heel veel onvrede in het veld om Fledderus heen, maar die onvrede en onrust heeft hij nog steeds niet weg kunnen nemen. Daarom lijkt het mij toch wel noodzakelijk, ook voor de KKD, als je direct weer wil promoveren om een voetballend verlengstuk in je organisatie aan te nemen.

Als hij de illusie heeft om alles zelf te kunnen regelen, dan kan het wel eens helemaal bergafwaarts gaan. Intern een daadkrachtig man, die niet zo meegaand is, als dat hij lijkt, nog een lange weg te gaan om een succesvol directeur te worden.

grunn196716-05-2023 om 15:26

Het gaat financieel ook een grote chaos worden, het beetje eigen vermogen wat er is gaat snel verdampen en komen binnen een  jaar weer in de schulden.

Afkoop Fluderus meer dan 5 ton, afkoop Wormuth, afkoop spelers, boetes knvb, terugloop seizoen kaarten, inkomsten seizoen kaarten ( goedkoper), sponsors die stoppen of minder gaan betalen, veel minder tv rechten, transitie vergoedingen ontslagen personeel, imago schade, zal nog heel wat vergeten zijn. Duidelijk dat we niet alleen op het technisch beleid in een chaos zijn belandt, maar ook financieel.

Eindverantwoordelijke mag lekker blijven zitten alsof er niks gebeurd is. 

PDI16-05-2023 om 15:44

Weer een Ajax commentator van ESPN .....zeker een paar aandelen gekocht.....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!