Terug

Deel deze pagina:

Oud FC trainer Danny Buijs blijkt (medio april) toch gepolst te zijn om het seizoen af te maken

Door Redactie 14 reacties

Een opmerkelijk bericht vandaag via RTV Noord en VI. Danny Buijs blijkt in aanloop naar het uitduel tegen RKC (op initiatief van de RVC) gepolst te zijn om het seizoen af te maken bij FC. RTV Noord en daarna VI brachten vanmidddag dit nieuws naar buiten. Aan VI heeft Buijs bevestigt dat het bericht juist is. Buijs die vorige maand de boot afhield, baalt er van dat dit alsnog naar buiten is gekomen en vindt het opmerkelijk omdat slechts weinig mensen binnen de club hiervan op de hoogte waren en iemand toch gelekt heeft. 'Niemand heeft hier iets aan. Ik niet, want mensen denken dat ik het gelekt heb, terwijl dit niet zo is. Dennis van der Ree niet, die het seizoen afmaakt. En Wouter Gudde niet, met wie ik niet gesproken heb en nog steeds een prima band heb.' 

 

Voor Buijs was medio april tekort dag om in te stappen om nog iets te kunnen veranderen. Daarbij was er na de overige zes duels (komst van Dick Lukkien) voor hem geen toekomst perspectief. Ook de periode kon niet optimaal benut worden voor gesprekken met andere clubs. Als FC Groningen in december of januari was gekomen zou Buijs de klus waarschijnlijk wel hebben aangenomen. 

Na de nee van Buijs besloot de directie dat Van De Ree het seizoen te laten afmaken.

 

 

 

Reacties:
Stadjer8110-05-2023 om 17:27

Toen was het allang 5 over 12. Dit geeft de onkunde van deze RvC wel aan.

 

 

Tanner05010-05-2023 om 17:35

De enige die er baat bij heeft dat dit lekt is het bestuur. Zo kunnen ze aantonen dat ze wel een uiterste poging ondernomen hebben en dat er actie ondernomen is, om het zinkende schip van het onheil te redden 

marcelfcg10-05-2023 om 18:41

Mwoah, Buijs terughalen die je eerder de deur hebt uitgekeken is nou geen actie waarmee je sterk bestuurderschap aantoont.

Lijkt me eerder een medewerker die popie jopie wil doen.

 

Fan op afstand10-05-2023 om 19:28

Weer zo'n onmenselijk iets van de FC. Weet niet of Van de Ree ook op de hoogte is geweest van deze actie maar nu zeker. Lekker om dit te weten en nog drie wedstrijden voor de boeg. Blijk van geen vertrouwen in de huidige trainer. Wat een amateurisme. Wat een blijk van wanhoop om eventueel met Buys in zee te gaan waarbij ik denk dat Buys wel het verschil had kunnen maken. In ieder geval niet slechter. Maar dat is mijn mening.

Holwierde10-05-2023 om 20:02

had jij wel vertrouwen in deze clown

 

Marco10-05-2023 om 19:28

Beetje vreemd dat er buiten Gudde om mensen worden gepolst. Hoe serieus het dan is moet je je ook afvragen.

Er wordt wel veel geschreven over de rol van de RvC. Ik vindt dat die ook weinig te verwijten valt. Ze hebben ingestemd met het vertrek van de tegenvallende trainer en technisch directeur. Dat lijkt mij rolvast.

Of er meer voetbalknow in de RvC moet komen is maar de vraag. Ze gaan dan al snel op de stoel van de trainer of TD zitten. Met Westerhof was er ook adviseur voor de trainer aangesteld met een RvC profiel. Zijn adviezen hebben ook geen ommekeer gebracht. 

 

BROMBEER10-05-2023 om 20:48

Kan je na gaan wat een stel achterlijke mongolen zonder enige voetbal knowhow er in die rvc zitten. 

marcelfcg11-05-2023 om 18:32

Erik Mulder ontbreekt het wellicht aan echte voetbal know-how maar is financieel wel heel kundig. Onnodig om zo iemand als mongool te bestempelen.

Uiteraard zou het niet verkeerd zijn naast financiële expertise een voetbaldier in de RVC te krijgen zoals Buijs ook al suggereert.

Rob197010-05-2023 om 21:12

Groningen heeft van alles geprobeerd, na Wormuth lagen er veel opties, maar door de arbitragezaak was het onmogelijk om een vervanger aan te stellen. Gevolg was dat van der Ree de plek zou innemen tot er eventueel een vervanger zou komen, indien alles was afgehandeld met Wormuth. 
Met verschillende trainers is gesproken, allemaal trainers waarvoor betaald moest worden, waaronder Schreuder en Lukkien. 
Groningen (Fledderus) gokt door, waardoor Schreuder afhaakt (en hierdoor ook van der Belt) en Lukkien.
Fledderus is schuldig aan het afketsen van Schreuder, wederom door aanvullende, aanvullende, aanvullende en aanvullende eisen en veranderingen van de voorwaarden. Lukkien mag niet van Emmen, maar heeft zelf ook geen zin om met Fledderus samen te werken. 

Als Fledderus het pand heeft verlaten, komt de achteraf ook volledig mislukte optie, met extra aanvulling van Westerhof en de al eerder gekomen de Gunst als klankbord en extra ervaring, tot stand. Ook dit mislukt volledig, hierdoor proberen ze met man en macht allerlei opties. De motivatie bij de zittende trainers is inmiddels tot het nulpunt gedaald dat zich in de prestaties laat gelden. 
Met als gevolg een grote dode bende van trainers die geen team maar ook geen enkel systeem kunnen vinden om maar een wedstrijd te kunnen winnen. 
Dat ze bij de zoektocht nog geprobeerd hebben om Buijs te halen zegt genoeg over de wanhoop, maar ook over de situatie waarin de Fc zat, geen enkele trainer wilde zich branden aan de dramatisch samenstelling van de selectie en klassering in de eredivisie. Ik geef ze geen ongelijk. 

appie happie10-05-2023 om 22:56

Ik sluit me hier helemaal bij aan..vooral de mislukte coup Schreuder- vd Belt was onze redding geweest.dus Fleddderus voor de zoveelste x de klootzak..die komt niet meer aan de bak in Nederland...de gek..

Marco10-05-2023 om 22:58

In de winterstop hadden ze betere spelers moeten halen! En Ngonge, Kasanwirjo en Te Wierik moeten houden, als je nog geen goede vervangers hebt.

Van de 3 benaderde trainers was op voorhand al duidelijk dat hun clubs absoluut niet zouden meewerken. Groningen had een ervaren direct beschikbare trainer moeten aanstellen. Er zaten genoeg ervaren trainers thuis die wat kunnen. Helaas is alleen Peter Bosz gevraagd, die man gaat echt niet van Lyon naar Fc Groningen voor degradatievoetbal. 

Ik was zelf voorstander van Fred Grim; op dit Forum zijn in die dagen veel namen genoemd, die direct beschikbaar waren.

 

Rob197010-05-2023 om 23:07

Alle spelers die lastig waren voor de trainers moesten weg en dan achteraf klagen, dat je je gewenste spelers niet kreeg. Die van der Ree is echt het allerslechtste wat je als club kan overkomen. 

Durovski11-05-2023 om 00:04

Fledderus is met Stip het allerslechtste wat onze FC ooit is overkomen. Laat hij hier nooit weer zijn gezicht laten zien. De rat.

 

 

Heiky11-05-2023 om 01:21

Je kunt zeggen wat je wilt over Nijland (investeringsfonds, zelfverrijking etc) maar na zijn vertrek is het 1 grote teringbende geworden. Sportief is het onder Nijland altijd redelijk crescendo gegaan. Met hier en daar behoorlijke uitschieters. Welk succes is er nog geboekt na zijn vertrek? Niks!

Stadjer8111-05-2023 om 06:36

Onder Nijland ging het ook steeds wat minder. Hij zat in een soort vacuum te werken op een gegeven moment. We hebben toen ook wat slechte klasseringen gehad en het publiek liep de laatste jaren sowieso al weg. Ook in die tijd een leger aan middenvelders en spelers die op verkeerde posities spelen. Spelers die elders wel gewoon degelijk meedraaien. Al jaren scoren we heel erg weinig, en is de amusementwaarde in Euroborg meestal 0. DIT is het probleem, we zijn van attractieve ploeg in de midden 00's naar een soort grafclub gegaan die ook thuis boerenkoolvoetbal speelt en regelmatig 0 schoten op doel weet te produceren. 

Het verschil is dat het allemaal verbleekt bij wat er nu is gepresteerd. Wat we nu hebben gezien is ongehoord en ik kan me geen enkel ander voorbeeld herinneren. FC Twente degradatie misschien, maar die club was volledig uitgekleed door die hele situatie Munsterman. FC Groningen was vrij gezond, werkte met de 7e of 8e begroting, stelt als doel nog playoffs voor Europees voetbal en gaat er vervolgens net zo kansloos af als een Dordrecht of RBC.

Het vervelende is, als de club iets minder eigenwijs was en mensen met meer know how had, dan haal je bijvoorbeeld een Ted van Leeuwen op. En dan ga je voor goede spelers uit de ED of KKD onder meer. Wat hier allemaal gehaald is, wie heeft daar serieus wat mee?

Marco11-05-2023 om 09:06

Nijland had veel financiële lijken achtergelaten. Zijn bedrijfsvoering werd financieel onhoudbaar; dat Nijland zelf wel weg moest. Gudde kreeg de moeilijke opdracht om te gaan saneren, zonder sportief een stap terug te zetten. Gudde heeft als een gentleman die taak op zich genomen en nooit Nijland hier publiekelijk verantwoordelijk voor gehouden. Weinig eervol/walgelijk/opportunistisch dat Nijland, nu Gudde, niet onvoorwaardelijk steunt in de media. Buijs perste er een paar keer een play-off plek uit. MJF heeft veel spelers verkocht voor hoge bedragen. Als die lijn werd doorgezet kon je denken aan De grote Markt.

Met de inkoop van nieuwe spelers hebben ze meerdere windows de plank volledig misgeslagen. Daarin zijn we niet uniek, gebeurde een jaar eerder bij Heracles die nog 10 miljoen op de bank had staan. Ook Willem II degradeerde, omdat ze misgreep op de transfermarkt, terwijl ze het seizoen er voor nog Europees voetbal speelden.

In een handelshuis kun je geen meerdere transferwindows falen. Zeker niet als je ook veel talentjes de kans wilt geven. 

 

marcelfcg11-05-2023 om 18:41

Eens, hierin laat Nijland zijn ware gezicht zien.

Opportunistisch als hij is moet hij gedacht hebben ik deel uit richting Gudde voordat men over mijn rol in de teloorgang begint.

grunn196711-05-2023 om 16:01

Niet zoveel in het verleden kijken en naar andere teams, kijken naar het heden.

FC de 7de begroting, hoe krijg je het dan voor mekaar om te degraderen, eigenlijk onmogelijk, met ploegen als emmen Excelsior Volendam Eagles rkc Sittard in de eredivisie. Kunnen je wel stellen wanbeleid 

Dan heb je wel een hele slechte directie en scouting.

Gudde en Fluderus de peppi en kokki, binnen het betaald voetbal.

Knap gedaan jongens, lekker op maandagavond tegen jong Utrecht en jong Az.

Ik stel voor de wedstrijden op maandagavond op een bijveld van helpman te spelen, komt toch geen hond kijken.

 

 

BOUWE11-05-2023 om 17:40

We moeten nu positief blijven er komt allemaal wat nieuwe spelers erbij we krijgen een goede trainer erbij Henk veldmate terug marcel Groninger erbij en dan maar al klachen straks staan we boven aan in de eerste devicie dan komt het publiek zeker wel kijken fc Emmen is ook niet veilig dat is ook nog niet zeker dat ze in eredivisie blijven zei hebben best nog paar zware wedstrijden dus dat is ook nog wankel maar blijft nou eens positief de hoofdsponsor blijft dus straks groot feest in de eerste devicie als we nummer 1 worden of een periode tittel pakt

Jantje11-05-2023 om 21:49

Groningen gaat volgende jaar nog verder achteruit. De druk op de ploeg om mee tedoen om de titel zal erg hoog zijn, dat zal groningen de kop gaan kosten. voetbal is al meer de 5jaar niet om aan te zien. ik geloof niet dat volgende jaar alles ineens anders zal zijn. ook in de nieuwe trainer heb ik totaal geen vertrouwen in dat we beter voetbal gaan zien. zie Emmen staat ook maar beetje onderin. Ik hoop natuurlijk dat ik het fout heb maar ik moet het nog zien. in ieder geval ben ik volgende jaar gewoon weer van de partij op de tribune.

Dijk12-05-2023 om 06:22

Jantje, Gudde zei het zelf een volle gifbeker dat is wat de fc is momenteel. 

En zo lang het zooitje rvc niet vervangen is zal het ze inderdaad nooit lukken zo eerst maar eens dat je überhaupt een oefenwedstrijd wint. 

 En inderdaad al 5 jaar spel van de fc niet om aan te zien. 

 

Herman Badkuip11-05-2023 om 21:36

Waar maken wij ons nou nog druk over? Logisch dat Danny Buijs niet heeft ingestemd met een terugkeer naar FC Groningen, had daar géén toekomstperspectief, omdat FCG al voor Dick Lukkien had gekozen! Fijn voor onze Amerikaanse spits én topscorer van FCG Ricardo Pepi, dat hij zich in de kijker heeft gespeeld van de Nederlandse topclubs! FC Groningen gaat de laatste 3 wedstrijden haar jeugdspelers meer speeltijd geven én gaat zich richten op het komende seizoen in de KKD-competitie! 

Dijk12-05-2023 om 06:01

Waar maken we ons druk om jouw commentaar badkuip altijd maar rozengeur en mannenschijn.

Wat interesseert mij nu pepi dat hij zich in de kijker heeft gespeeld.  Had hij maar meer voor de fc gedaan. 

En jeugd spelers nou jou zogenaamde Tom van Bergen niks maar dan ook helemaal niks laten zien. 

Blokzijl enigste lichtpunt van het seizoen en niet meer dan dat. 

Karma badkuip met je zinloze post we oh zo fijn en onze dennis gvd om te kotsen.  Bang dat jij je vrijkaartje niet krijgt voor de vrijdagavond. Nou die zijn er genoeg. 

 

Zeeman12-05-2023 om 10:44

Veel blablabla, laten we nou eerst maar eens dit seizoen afwerken en daarna met een schone lei aan de KKD beginnen.

Al dat pessimisme van al die zgn supporters helpt ook niet.

Laten we nu eens met zijn allen eens positief aan het nieuwe seizoen beginnen en verleng ook je seizoens kaart om de FC  te helpen om weer  nr de Eredivisie te promoveren.

Boerentrien12-05-2023 om 12:56

Helemaal mee eens. Erop vertrouwen, dat iedereen binnen de FCG voldoende wakker is geschud. En laten zien, dat we supporters zijn in goede en slechte tijden. Dus massaal verlengen!!

no guts no glory12-05-2023 om 16:12

Zo is het kop d'r veur. Allemaal verlengen of een seizoenskaart aanschaffen. Neem een voorbeeld aan Twente,NAC Heracles etc. Onze familie verlengt in ieder geval en ik weet wel zeker heel Noord gaat dat doen. ( dat zijn er al 6.500 man/vrouw) 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!