Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest ook van NEC en is nagenoeg klaar in de Eredivisie

Door Redactie 42 reacties

De wedstrijd die zaterdagavond na het incident abrupt werd stilgelegd, en waarbij ieder woord om daar (nog) wat over te zeggen/schrijven één teveel is, werd hervat zonder publiek. 

vervolg eerste helft
Trainer Van De Ree moest noodgedwongen beginnen met twee wissels. Antman en Hove waren ziek. De eerste kans was voor NEC, een voorzet werd via Márquez recht in de handen gekopt van Leeuwenburgh. Een aantal minuten later was er een aanval waarbij Schöne hard naast het doel schoot.

In de 31e minuut kon Suslov uithalen op doel na een fout van Sandler, Cilessen had de bal. Beide teams kenden fases waarin de tegenstander kortstondig onder druk werd gezet. Uitgespeelde kansen bleven (voorlopig) uit. 

tweede helft
Een voorzet van Pepi rolde voor de voeten van Määttä die Cilissen onder vuur nam. De rebound werd weggewerkt. Namens de bezoekers kopte Dimata net naast. Een schietkans voor Pepi verdween hoog over het doel. 

De gasten kregen meer het overwicht. De Groningers hielden de organisatie overeind. Leeuwenburgh onderscheidde zich met een knappe redding op een doelpoging in de verre hoek van Bruijn. Er zou buitenspel zijn geconstateerd. 

Manu en Van Bergen losten Irandust en Chalus af. Leeuwenburgh keepte attent bij het onschadelijk maken van twee voorzetten. Pepi was dichtbij een doelpunt. Een lange bal op Márquez volgde die uitbrak en onderuit werd gehaald door Duarte in de eigen zestien. Een penalty volgde met een rode kaart. Bruijn legde aan en scoorde 0-1. De Nijmegenaren waren nog dichtbij een tweede. Deze bleef uit. 

Met de 21e nederlaag van dit seizoen is alle hoop op een goede afloop vervlogen. Met nog vier wedstrijden te gaan en op elf punten achterstand van Excelsior en FC Emmen, is FC Groningen nagenoeg gedegradeerd. 

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Balker, Chalus, Sorensen, Willems (Musampa/13), Irandust, Hove, (Duarte/17), Antman (Valente/17), Suslov, Määttä, Pepi                                   

Opstelling NEC: Cillessen, Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani, Proper, Schöne, Bruijn, Tavsan, Dimata, Mattsson  

Reacties:
Nachtwacht25-04-2023 om 16:56

Wat hebben we er een puinhoop van gemaakt.

We zakken heel diep door de ondergrens... 

Marco25-04-2023 om 17:03

 Zielloos ten onder. Tegen een zwak NEC.

Als je zo speelt, verdien je het om te degraderen. Waardeloze sport mentaliteit. 

Spelers en trainer stellen supporters zwaar teleur.

Stuur alles maar op vakantie, want hoe ze nu lopen te spelen is Groningen onwaardig. 

grunn196725-04-2023 om 17:07

Deze selectie is zo ongelooflijk slecht.

Hoe krijg je het voor mekaar, met dit spelers budget.

Wat een puinhoop, 6 maanden 1x gewonnen!!!

FC hoort in het rijtje RBC Dordrecht kwa degradanten. 17 punten!!!

Moet je doorgaan met Gudde???

Kan eigenlijk niet meer. 

Bayco25-04-2023 om 17:11

Die zal zeker eigen hand in boezem moet steken.

In mijn ogen ook fout op fout gemaakt op technische vlak. Of bedrijfsniveau prima..  maar einde van de rit zijn we een voetbalclub... dus ja zijn positie moet hij ter discussie stellen 

Marco25-04-2023 om 17:20

Gudde is een zeer bekwaam directeur, en de beste kans voor promotie en stabiliteit. Denk dat hij dit jaar 10 jaar ouder is geworden met alles wat er is gebeurd dit seizoen. 

Degradatie is meer het falen van scouting, spelers en trainer. Ook in die volgorde.

In de functie van technisch directeur had hij de laatste maanden wel moeten ingrijpen. Van der Ree had na het debacle tegen Spakenburg al teruggezet moeten worden. Ook hadden er wat vuurvreters gehaald moeten worden in de selectie.

Gudde is nog jong en Fc Groningen blijft ook wel bestaan. Uithuilen en volgend jaar voor het kampioenschap gaan. Volgend jaar rond deze tijd naar de Grote Markt. 

 

Bayco25-04-2023 om 17:29

Degradatie is falen van scouting spelers en trainer... maar beste Marco... daar is hij uiteindelijk verantwoordelijk voor.

Heeft al td kop gekost. Trainers.. spelers..  en vast nog aantal functies en nu uiteindelijk kost het de fans iets ...

Door fouten leer je uiteraard. Maar naar mijn idee zijn er teveel fouten gemaakt.

Ja hij mag plan voor kkd opstarten..rust brengen. En dan zijn positie ter discussie stellen. 

Het kan toch niet zo zijn dat het voor veel mensen iets kost en voor hem niet..

BROMBEER25-04-2023 om 21:01

Flikker op marco , hij heeft er zo'n puinhoop van gemaakt dat hij verdient om met pek en veren  gestenigd het stadion moet verlaten,  oprotten met die vent en langeler, beuving , van Gestel  het heke zootje meenemen 

Marco25-04-2023 om 17:33

Zonder Gudde zal het eerder nog veel minder worden, ik zou blij zijn als hij blijft. 

Gudde zal ook de vernedering moeten onder gaan om naar Oss en jong Fc Utrecht te moeten. Menig directeur zit liever op een tropisch eiland te wachten op een mooie aanbieding.

grunn196725-04-2023 om 17:57

Beste Marcel, nog minder dan dit Kan niet. Alles maar dan ook echt alles is fout gegaan, verder zakken dan dit Kan niet.

In ieder gerespecteerd bedrijf zou de eindverantwoordelijke de laan uitgestuurd worden met deze puinhoop.

Gudde is denk ik te licht voor deze functie, alleen al het aanstellen van de huidige trainer is een ernome blunder en niet durven in te grijpen. Heeft daar genoeg kansen voor gehad. Directeur moet vooruit kunnen zien, anticiperen en beslissingen nemen.

Hij lult makkelijk, maar een hoop gebakken lucht. Duo Fluderus, Gudde heeft enorm gefaald en kost de club bakken met geld en sportief het grootste dieptepunt in de geschiedenis van de club. 

Daarom denk exit Gudde, ik verwacht eigenlijk dat hij zelf wel de conclusie trekt. Cijfers liegen niet. 

Clubje als Excelsior past prima bij hem, weinig druk. Geen degradatie mooi meegenomen.

Rob197025-04-2023 om 17:45

Het is bijna klaar en duidelijk dat de degradatie een feit is, en voor mij is het een zegen. Het eind van de lijdensweg is in zicht, en er kan opgeruimd worden.

De wedstrijd van vanmiddag was weer eens de bevestiging, het lijkt niet eens op voetballen. Er wordt maar wat gedaan, het holt naar voren zonder ook maar enig idee. Breien, breien en als de bal weer bij de tegenstander is lopen ze er maar weer dom achteraan, en zijn over het algemeen nog te laat ook.

Geen enkel idee, maar ook geen passie die je het idee geeft, dat er een doelpunt in de lucht hangt. Dit heeft er sinds de aanstelling van van der Ree, ook niet 1 keer ingezeten. Zoals eerder geschreven door meerdere posters, stoppen met de kansloze voetballers en doorrrrrrrrrr, maar dan ook direct. 

Dat Sorensen nog de aanvoerdersband draagt zegt genoeg over de denkwijze van de huidige beleidsbepalers, wat een enorme prutsers zijn het. Helemaal niets maar dan ook helemaal niets hebben ze er van gemaakt. Gudde, zal het zich wel aantrekken, maar dat doet Rutte ook met ons en scheept ons af met een fooi. Gudde en Co, hebben ons de laatste jaren niets gegeven, maar hebben er ook niets aan gedaan om het ons wel naar het zin te maken. Dennis mocht niet ontslagen worden, dan weet je toch genoeg.

Gudde en Co hebben toch echt toestemming gegeven, om Abraham, Sher, Sorensen, Manu, Maatta enz enz te halen, en niet een van deze spelers hebben ook maar iets kunnen brengen van een ommekeer of een toevoeging waar het elftal behoefte aan had.

Een trainer is zo goed als zijn spelersmateriaal, gooi ik er nog maar 1 keer in. Deze prestatie had iedereen kunnen doen. 

 

Tanner05025-04-2023 om 17:53

Het kan nog! Schokeffectje

Herman Badkuip25-04-2023 om 17:53

Tis bijna over, na de volgende wedstrijd uit tegen Go Ahead Eagles is het definitief afgelopen in de Eredivisie! Geef de laatste wedstrijden onze eigen jeugd maar de kans om iets te laten zien! Tis niet anders, zie komend seizoen FC Groningen niet meer in Alkmaar, Rotterdam, Amsterdam óf Volendam, maar in IJmuiden tegen Telstar.......óf is er nog een allerlaatste strohalm?

Tanner05025-04-2023 om 17:54

Positief puntje deze wedstrijd: Leeuwenburgh. Keepte nagenoeg foutloos

Rob197025-04-2023 om 19:03

Deze topkeeper, zegt zelf dat het nog steeds kan, de gedachte waar de Fc maanden in hebben geloofd, en ben het dan ook eens met Grunn, Gudde is toch niet geschikt. De moeilijke beslissingen kan hij niet nemen, en een voetbalvisie heeft hij ook niet, want dan had hij dit gepruts aanzien komen.

Heel Nederland zag het gestuntel, alleen de mensen die werken in de Euroborg niet. 

hermank196925-04-2023 om 18:01

Toch best raar, Volendam, Eagles, Emmen, RKC blijven er in en mogelijk Excelsior zelfs. Dit kan toch niet!

BROMBEER25-04-2023 om 20:58

Een woord herman...  WANBELEID 

Hinderk25-04-2023 om 18:45

Hé Tanker050 zaterdag eerste 17 minuten niet gezien, stond toen al drie keer te schutteren de prutser.

Vandaag ook weer alle tijd nemen met de doeltrappen of anders de bal weer in het spel brengen.           Totaal geen idee wat er op het spel stond de andere tien trouwens ook niet en die etalagepop aan de kant ook niet.

DanMan197125-04-2023 om 18:54

Over en uit. Bezem door de selectie, alhoewel; als het leger huurlingen  is afgezwaaid blijft er weinig over. Balker en Suslov zie ik wel vertrekken. Vanaf mei gaan werken met de jeugd die nu rondloopt. Scouten in de kkd en een kijkje in de keuken nemen bij Sparta. (Wat een heerlijk ploegje is dat) 

Herman Badkuip25-04-2023 om 18:59

Of anders een kijkje nemen bij de jeugd van AZ? Zie 't zelf ook niet meer gebeuren dat ons FCG het nog gaat redden....ons team speelt zonder zelfvertrouwen én Emmen en Excelsior zitten in een flow en blijven wél punten pakken! Elf punten achterstand is té veel.....

Rob197025-04-2023 om 19:55

Herman, met alle respect, deze gedachte heeft van der Ree, ook iedere week gehad. Het niveau van iedere wedstrijd geeft toch aan, dat deze selectie, met technische staf, nagenoeg nooit een wedstrijd zal winnen. Daarom was dit ook te voorspellen. 

Wij mogen denk ik blij zijn dat Lukkien trainer gaat worden, samen met Goedkoop, en nog enkele andere echte trainers er bij, beschik je over een degelijke trainer, die wel een idee en visie heeft. Dat zal in het begin ook niet makkelijk gaan, maar op de langere termijn zal dit juist de kracht worden. 
De Euroborg gaat nog leeglopen, ook dat is een zegen. Een juiste verdeling voor de mederwerkers die wel blijven. 
Wat misschien ook een idee kan zijn, om de medewerkers een taak te geven waar hun kracht ligt, hierin is Gudde ook nalatig geweest. Arts nog steeds bij het eerste betrokken, op welke basis, hij heeft namelijk helemaal geen visie. Het aantrekken van onze videoscout, heeft hij goedgekeurd, maar heeft ook niet ingegrepen na alle flaters van aankopen. Hij heeft alleen Fledderus de deur gewezen. De overige medewerkers die het pand al hebben verlaten, zijn er op een schandalige wijze door Fledderus uitgewerkt. Zelfs een normale teammanager aanstellen is niet gelukt en zo kan ik nog wel uren doorgaan.

Misschien hadden ze naar de reden van van Hintum kunnen luisteren waarom Wormuth geen goede keus zou zijn geweest. Daar is het allemaal dit seizoen al begonnen, met als gevolg dat van Hintum de deur dicht trok. Wat heb ik nog vele wedstrijden naar hem verlangt. Maar ook het verhaal de Leeuw, is een schande, eerst terughalen met daarbij de vooruitzichten op een functie binnen de club, maar ook dat was geen optie. Ook naar hem heb ik terugverlangt, de Leeuw had zich zeker nog wel tien keer kwader gemaakt over het dramatische spel als de lamgeslagen voetballers die nagenoeg geen punt hebben gehaald.

Ngonge, van Kaam weg, lastige jongens, pasten niet in de groep. Verkoop Kasanwirjo, mooi bedrag voor een speler die lastig was en volgens de huidige staf niet goed genoeg was. Te Wierik moest ook maar weg, is misschien ook wel iets te traag geworden, maar was ook te lastig voor de trainers van de Fc.

uiteindelijk hebben wij gezien wat deze keuzes allemaal hebben uitgehaald. Een niet functionerende achterhoede, die nagenoeg nooit in dezelfde samenstelling hebben gespeeld.

Het had ook heel anders kunnen zijn, als Fledderus niet zo star en eigenwijs was geweest, dan had er op de bank, niet mijn keus, maar Kees van Wonderen op de bank gezeten, met daarbij een legende van de club. Toch een betere basis als deze door het ijs gezakte trainers. 
Ach en zo kan ik ook nog wel uren doorgaan, als, als en als, gaat het dan worden, maar wat zeker geen als is, is dat het beter was gegaan zoals het namelijk nu gegaan is. 

Een collectief falen, met degradatie als gevolg.

GroenWithart25-04-2023 om 19:22

Laat iedereeen nu ophouden met commentaar geven waar het aan schortte. Het belangrijkste is dat er zsm een nieuw team wordt geformeerd. .De juiste trainer is er al. En hij moet daar ook zijn voorkeuren bij uitspreken. In 1 jaar terugkomen lijkt een mooie kreet maar is nu erg moeilijk in de KKD die in de breedte veel sterker is geworden dan 10 jaar geleden.

Er moet heel wat gebeuren wil je bij de 2 beste teams van de KKD gaan behoren. Willen2, VVV, De Graafschsp, NAC, FC Den Haag, Roda JC en al die andere kleffe tegenstanders lukte het ook niet..Met dit huidige team zit je onderin met een niveau van FC Den Bosch / TOP Oss....

BROMBEER25-04-2023 om 21:21

Eerst een nieuwe rvc en directie !! 

Marco25-04-2023 om 20:19

De keuze is meer of je jeugdspelers wilt gaan inpassen, of gaat voor een ervaren kampioenselftal.

Als we al zien dat alle jonge elftallen van psv, az, Utrecht en ajax, competitievulling zijn, maar ook dat een groot talent als Postema bij Roda nauwelijks het niveau aan kan, en contracten ook bij talenten vaak nog maar 1 seizoen trouw aan de club betekent, zou mijn advies zijn: koop van ieder linkerrijtje club in de eerste divisie hun beste speler en zorg dat de selectie op 1 juni rond is. 

Omdat we er helaas nu wel vanuit kunnen gaan dat we degraderen kan tijdig worden begonnen met de selectie voor komend seizoen. De situatie dat op laatste transferdag nog meerdere spelers moeten worden aangetrokken, is vragen om problemen. 

Rob197025-04-2023 om 20:56

Het moet inderdaad een goede mix worden, de meeste ploegen die kampioen worden of promoveren hebben vaak een geslepen, ervaren spits in de aanval. Muhren is daar een mooi voorbeeld van, daarom pleit ik ook voor om de ervaren topspelers uit de kkd te halen, die garant staat voor goals. 

BROMBEER25-04-2023 om 20:56

Gewoon de bezem erdoor ,zelfs eervol en strijdend ren onder gaan is teveel gevraagd voor het stelletje losers., met de slechtste fcg trainer allertijden aan het roer,  wat een paardelul!! En dan nog maar niet te spreken over het stelletje pseudo managers zonder enkel clubgevoel, die er enkel en alleen uit winstbejag zo'n puinhoop van hebben  gemaakt. 

Reactie verwijderd door redactie

Kabouter25-04-2023 om 21:11

Wanbeleid.

Zie ze komende jaren ook niet terug keren in de eredivisie.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Oeleoptak25-04-2023 om 21:53

Ik heb graag gelijk maar had het nu liever niet gehad. Voordat er een bal getrapt was in deze competitie voorspelde ik al dat Groningen onderin zou gaan bungelen met deze selectie. Dit itt tot Brummie waarmee de discussie vaak was. Degradatie kwam in de eerste wedstrijden al ter sprake. 
Als het gaat om de rol van Gudde. Hij is een laissez faire leider. Laat alles gebeuren en grijpt in zijn geval ook nog te laat (Fleddie wegsturen) of niet (Ree wegsturen) in. Waarbij hij natuurlijk tegen de benoeming van deze ook niet leider had moeten stemmen. 
leiding in het veld ontbrak ook al en werd ook niet gehaald. En zo gingen we stuurloos ten onder. 
Het zijn zeer grove fouten voor een eindverantwoordelijke. Onoverkomelijk. Wat ook zo is, Gudde zal geen ander soort leider worden. Zo is hij nu eenmaal. Het zal zo zijn dat het trio Gudde, lukkien en Veldmate best een nieuw elftal in elkaar kunnen timmeren. Maar op enig moment krijgen we weer hobbels binnen de club en dan moet er ingegrepen worden. Dat is dan aan de directeur om in te grijpen. Maar Gudde is dat niet op het lijf geschreven. Niet nu, maar als de club in rustiger vaarwater zit kan hij toch echt het beste opstappen. Daarvoor heeft hij het nu eenmaal allemaal teveel laten lopen. 

Rob197025-04-2023 om 22:02

Terugkijken heeft geen zin, maar het interview met van der Ree, is toch wel interessant. Hij heeft al weken het gevoel, pfffffff. Daarna het interview met Suslov, wij missen spelers als de Leeuw, pffffff.

van der Ree, Arts, Kuperus, de Gunst en Westerhof, hebben er niets van gebakken. Maar wie is hier voor verantwoordelijk, Gudde, als ik dan al zijn foute inschatting op tel, zit er niet veel anders op dan deze man met alleen een goede financiële visie, ook te ontslaan. Ook in de toekomst is hij verantwoordelijk voor belangrijke beslissingen, dat heeft hij nu niet gedaan en zal hij ook in de toekomst niet doen.

Of geldt voor hem hetzelfde als alle andere medewerkers, dat ze de fouten bij Groningen mogen maken, ik heb mijn buik inmiddels wel eens vol van de beginnersfouten. 
Voor mij is het grote probleem toch wel dat alles wat buiten het groene veld is gebeurd, fout afloopt. Ik kan de spelers daarvoor ook niet de schuld geven, die hebben toch echt naar hun vermogen gevoetbald. Door een dramatische begeleiding en trainerstaf, is het nooit een geheel geworden, maar dat gaat ook niet als er geen duidelijke visie is, met daarbij een evenwichtige selectie. Zoveel geld binnen geharkt en daar niets van gemaakt, pijnlijk.

Marco25-04-2023 om 22:11

Spelers naar vermogen gevoetbald? 

Misschien thuis tegen Excelsior, een helftje tegen Twente en uit bij Feyenoord en AZ. 

In alle overige wedstrijden slecht en onsamenhangend. Verlies tegen eigelijk iedere tegenstander. 

Vanmiddag was het voetballend echt beschamend. Had er publiek gezeten dan waren ze al in de rust onder een striemend fluitconcert naar de kleedkamer gegaan en na afloop zou het publiek cynisch voor Nec hebben geapplaudiseerd. Spelers doen niet meer hun best. 

Rob197025-04-2023 om 22:23

Het zijn kwalitatief arme voetballers, die voetballen naar hun vermogen. Maatta, werklust, maar geen techniek, Suslov, werklust, maar overijverig en geen gogme genoeg, Balker, sterk, maar nooit met een vaste maat kunnen spelen (Feijenoord en AZ) liet hij zien dat hij met Blokzijl een centrum kan vormen, Pelupessy kan niet beter, wat ook geldt voor Dankerlui. Kruger harde werker, krijgt geen speeltijd, Pepi, wekelijks op een eiland, Irandust, is flegmatisch en speelt op zijn niveau, Duarte, had een kwakkelseizoen, en de rest is gehuurd, en had het na verloop van tijd ook wel gezien dat het hem niet ging worden. Alleen Hove en Antman waren winterse versterkingen en de overige hebben niet meer in hun mars.

Marco25-04-2023 om 22:32

Spelers zijn beperk, maar daarin zijn we niet uniek. Hele rits clubs onder Utrecht hebben hun beperkingen.

Groningen speelt niet naar de mogelijkheden. Pepi scoort makkelijk, maar wordt niet aangespeeld, terwijl je moet winnen hoe bestaat het.

Een Van Seumeren had allang een paar spelers een knal verkocht, omdat ze niet alles geven.

 

Fan op afstand25-04-2023 om 22:48

Gelukkig. Gedegradeerd. Eindelijk rust in de keet, in ieder geval de mijne. Het was vanaf het begin van het seizoen al dweilen met de kraan open en in de winterstop hebben ze de kraan verder opengedraaid en vergeten de dweil uit te wringen. Triest, gewoon diep diep triest. Als men, meneer Knudde, ballen had getoond en binnen de trainersstaf ook schoon schip had gemaakt, dan had ik het nog wel eens willen zien. Maar daar had onze AD niet het lef voor, met een tweede seizoenshelft zo ontiegelijk on Gronings dat de tranen je soms in de broek schoten. Een elftal vol met poessies, die totaal geen idee hadden en hebben waar ze mee bezig zijn. Wat een beschamende instelling en mentaliteit. En allemaal blijven dromen dat het wel goed komt. Totaal geen realiteitsbesef. Sorry, wat simpel. En dan een trainer die totaal geen veld ervaring heeft en die moet het zinkende schip redden. Wat een duidelijk voorbeeld van onkunde. Zeker als hij nog geloofd in sprookjes en zo weinig zelfreflectie toont door veel eerder op te stappen. En zoveel waarschuwingen die in de wind geslagen werden. Wat een toppunt van arrogantie. Tunnelvisie? Nee verkeerde prioriteits stelling. Maar daar heb ik al eerder gewag van gedaan. 
Zoals ik al eerder eens aangegeven heb mogen ze blij zijn dat ze een prima trainer binnengehaald hebben, samen met een hele goede scout. En hoe het elftal er volgend seizoen uit moet gaan zien? Dat laat ik aan de experts over maar wat voor mij bijna zeker is, is het feit dat slechter dan het afgelopen/ dit seizoen niet weer kan worden. En wat meneer Knudde betreft hoop ik dat hij toch achteraf meer kwaliteiten heeft dan zijn vader destijds bij de KNVB ten toon spreidde. Alhoewel de appel vaak niet ver van de boom valt. Dus maar duimen.

grunn196726-04-2023 om 06:47

Het oude beleidsplan kan de prullenbak in. Is helemaal niks van terecht gekomen.

Hoe krijg je het voor mekaar een ploeg als groningen die normaal gesproken tussen plaats 6 en 10 moet eindigen en bij een slecht seizoen een x rond plaats 12/13 eindigt.

Gudde mag binnenkort alles komen uitleggen wat hij allemaal fout heeft gedaan en flink in de spiegel kijken, hij wordt overbetaald voor wat hij gepresteerd heeft.

Wie gaat de chaos in alle geledingen van de club repareren, de club is ziek, zit met een selectie van 80% amateur niveau en dit is niet overdreven. Kijk hoe we door clubs als almere en spakenburg zijn weggespeeld.

Een hoop huurlingen, ook weggegooid geld, kunnen er gelijk uit geschopt worden.  Hopen dat de contracten goed zijn opgesteld dat de FC bij degradatie makelijk van deze troep af kan.

Gudde / Fluderus hoe hebben jullie in 3 jaar tijd de club naar de afgrond gebracht en er een totale chaos van gemaakt.

De trots van het noorden kan voorlopig even de prullenbak in.

Wat mij betreft Gudde trek je conclusie en vertrek, voordat je meer ellende aanricht.

grunn197026-04-2023 om 10:45

Mooi geschreven Grunn1967 ik ben helemaal met je eens 

Roelofsky26-04-2023 om 11:53

Mocht het volgend seizoen ook z'on kut seizoen worden dan trap die Gudde er in godsnaam uit....Hij zou eigenlijk nu al eens flink in de spiegel moeten kijken. Hij trekt volgend seizoen weer alle macht naar zich toe... en neemt geen beslissingen dus.........Gelukkig zijn Henk Veldmate en DIck Lukkien terug en nu maar hopen dat die er wat van bakken. 75% van het elftal mag vertrekken wat mij betreft. Want daar lopen niet veel toppers tussen. Eigenlijk kun je het ook niet goed beoordelen omdat de trainer die er zit ook een ramp is. Haal voor volgend jaar een mix van ervaring en jong talent.... en kijk niet alleen naar de voetbal kwaliteiten maar ook naar de mentale kwaliteiten. O ja haal de club man Paul Mathijs weer terug Gudde....

Stadjer8126-04-2023 om 13:57

Gudde moet ook weg. Ik vind echt dat hij gefaald heeft inzake van der Ree en MJF. En meer dingen. Het voordeel aan deze degradatie is dat je echt schoon scnip kunt maken. 

De Groningers identificeren zich allang niet meer met dit elftal. Ook dat is een probleem die niet gezien is door de staf die zelf ook van buiten komt. Alleen met een totaal ander beleid kun je snel terugkomen en mogelijk beter. Waar is die strijdlust gebleven en die scouting op fysiek sterke spelers.

campesino26-04-2023 om 20:05

Beginnen we elkaar weer allemaal na te roeptoeteren dat Gudde weg moet, omdat hij gefaalt heeft. Tsja dat zal wel. Innmijn ogen is de enige die echt gefaalt heeft MJF. En daarna komt MJF en daarna nog een keer MJF. Schoon schip is er al gemaakt. Iedereen is al weg. 

En dat de groningers zich niet identificeren met dit elftal, waar maak je dat uit op?. Volgens mij zat het stadion tegen NEC nagenoeg vol en dat met een al gedegradeert elftal wat waardeloos voetbal speelt. En meer jeugdspelers? Volgens mij hebben die het minste krediet van allemaal. De bacunas, postemas, suslovs moesten eerst allemaal spelen, maar in no time worden ze uitgekotst.

Volgens mij zijn de spelers individueel niet zo slecht, maar je kunt geen 30 spelers in je selectie hebben. Dat is funest voor het groepsproces. Er moeten zeker 15 weg en hooguit 5 nieuwe spelers erbij. Ik zou niet graag in de schoenen van veldmate en lukkien staan

opa27-04-2023 om 10:03

Wormuth voor de tv zeggen met mij was Fc in de Eredivisie gebleven, dus hij is weg gestuurd omdat hij het zo goed deed

opa27-04-2023 om 10:03

Wormuth voor de tv zeggen met mij was Fc in de Eredivisie gebleven, dus hij is weg gestuurd omdat hij het zo goed deed

Holwierde27-04-2023 om 16:07

Met een betere beleid bij Groningen en betere aankopen ,moet het te doen zijn om gelijk weer te promoveren.

Kijk naar Zwolle en Heracles daar lukt het ook ,waarom zou het niet bij Groningen kunnen .

De rijkste en de grootste stadion in de KKD .

Ik denk dat het wel even goed is om naar beneden te kijken ,en dan weer opnieuw te beginnen .

Marco27-04-2023 om 20:59

Johan Dersen heeft ook ongefundeerd menikje over Gudde.

Toen Dersen nog serieus journalist was, kende hij de cijfers van de club, en duwde hij Groningen bewust het ravijn in door met de fiod samen te spannen en zelf makkelijk te kunnen scoren; terwijl hij Ajax niet wilde aanpakken. Hierdoor 15 jaar ellende, waardoor Hveen kon groeien.

Gudde heeft Groningen voor talloze miljoenen keurig gesaneerd, nadat Nijland, realiteitsbesef had verloren, en zich een onaantastbare zonnekoning waande. Inmiddels zijn we financieel een zeer gezonde club. 

 In de wens om attractief te gaan spelen is het volledig  misgegaan. King Irandust en alle miskopen en trainers die volgden onder MJF. 

 

 

 

Stadjer8130-04-2023 om 09:21

Financieel gezond? Dat zullen we na dit seizoen gaan zien. Ik denk dat de kosten alle winst in rap tempo gaan verdampen. Degradatie is financieel gezien de grootste ramp die je kunt meemaken. Het enige positieve is dat je contracten kunt opzeggen, maar dat zijn dezelfde contracten uitgedeelt door dit beleid. In een vacuum is Gudde goed, anders niet.

Rob197028-04-2023 om 23:25

Volgens de berichten, neemt Groningen Verrips niet over, onze scouting zal nog wel iets op de plank hebben liggen. Ik hoop dat Veldmate al iets op het netvlies heeft, Gorter?

no guts no glory29-04-2023 om 05:15

Ik hoop Mathijs Branderhorst van NEC. Kwam op de bank ivm de komst van Gillessen. Was altijd eerste keeper van NEC. Echt een zeer goede keeper. Wil vast wel weg. Krijgt toch geen kansen zolang Gillessen er is. 

Dijk29-04-2023 om 06:57

Zal mij niks verbazen dat Verrips vorig week te horen heeft gekregen fc gaat optie niet lichten. En daarom nu niet meer keept. Johan Tukker maar terug halen. 

Marco29-04-2023 om 08:55

Verrips kon meerdere keren als aanvoerder geen interviewtje geven na een wedstrijd. Mentaal komt hij kwetsbaar en gebroken over. Onbegrijpelijk dat hij ooit aanvoerder is gemaakt. 

Hierop kun je geen promotie elftal bouwen.

 

Sapmeer29-04-2023 om 09:37

De goede financiële positie is geen verdienste van Gudde. Hij heeft gewoon geluk gehad met de transfers van Meijer, Matusiwa , Gudmudson en Strand Larssen. Hij straalt geen enkele bevlogenheid uit, maakt zich drukker om een paar extra velden op Corpus den Hoorn dan om de degradatie van onze club.Het wordt tijd voor een directeur die binding heeft met de club en de regio. Dat geldt ook voor een assistent trainer. Neem een voorbeeld aan Feijenoord waar Clubman John de Wolff een assistent is die ook bij verandering van hoofdtrainer gewoon blijft zitten. Paul Mathijs, Joop Gall, en Martin Drenth zouden hier uitermate geschikt voor zijn. Ben trouwens blij met Dick Lukkien.

H

BROMBEER01-05-2023 om 10:11

paul mathijs uitermate geschikt, maar zolang van gessel werkzaam bij fcg is, zet paul mathijs geen stap meer binnen fcg

grunn196729-04-2023 om 09:47

Dat gelul dat het nu financieel allemaal zo goed gaat, kan ik niks mee. Door de degradatie verdwijnt dit als sneeuw voor de zon, met alle afkopen en minder inkomsten.  De Fc zal een flink jasje uitdoen komend seizoen.

Heb liever leuk elftal en rond plaats 8 spelen dan administratiekantoor gudde en co.

We zullen over 2 weken zien wat er allemaal gesaneerd gaat worden binnen de FC organisatie. Zullen ook mensen moeten vertrekken die meer dan 20 jaar bij de FC werken, dat vind ik wel heel erg sneu.

(Gudde / Fledurus knap werk, chapeau !!!)

no guts no glory29-04-2023 om 15:22

Stond vandaag een heel artikel in het Dagblad van het Noorden. Hoe nu verder naar degradatie. 
Alleen aan huisvestingskosten is Groningen al 5 miljoen euro kwijt. ( is meer dan de gehele begroting van bijna alle eerste divisie clubs )   

Stadjer8130-04-2023 om 09:18

Ik snap ook niet dat mensen Gudde verdedigen. Gudde is uiteindelijk toch verantwoordelijk voor de staf? Deze degradatie komt niet door een FIOD inval of ander drama, het komt door een absurd slechte visie en falend aankoop en scoutingbeleid. Gudde is degene die Ree heeft laten zitten, en helaas heeft die man ook geen zelfreflectie dus die had een zetje nodig. Voor MJF is hij ook verantwoordelijk alsmede het aanstellen van Wormuth met alle gevolgen van dien. Hij heeft simpelweg nergens goed ingegrepen. Denk je dat Nijland zo'n van der Ree had gepromoveerd? Die was ten eerste voor een clubman gegaan. Nijland kreeg kritiek, terecht wel, dat het een old boys network was. Maar dit kliekje Gudde en MJF is nog veel erger. De feiten liggen op tafel dacht ik zo. We degraderen onder dit beleid met minder dan 20 punten behaald te hebben. Goed gedaan.

En die miljoenen voor JSL kun je gedag zeggen. De spelers die daar van zijn gehaald leveren niks op, Groningen heeft geen onderhandelingspositie meer. En de rest kun je stoppen in het verlies van toeschouwers, catering, lagere ticketing, mislopen van TV gelden etc. Ik hoop dat de club uberhaubt overeind blijft.

Rob197030-04-2023 om 11:39

Heel pijnlijk is de ontwikkeling van Dallinga, Buijs en Fledderus vonden het beiden geen bijzondere voetballer, waardoor er geen moeite is gestoken in Dallinga. Voor Dallinga is Buijs ook net weer iets te lang gebleven anders had hij het met een nieuwe trainer nog wel willen proberen.  Hier werd al duidelijk dat Fledderus geen juiste kijk op talenten heeft.

Dijk30-04-2023 om 10:53

Citaat Hans Kraayjr een DOOIE KIPPENNEUKERSCLUB. Zo was de bezieling bij de spelers afgelopen dinsdag. En daar is geen woord aan gelogen. 

Kan van Ree  Gudde techn staf spelers meenemen om er iets aan te gaan doen door snel op te stappen. 

2 jaar geleden nee de fc degradeert niet wat een mazzel hadden ze, dit jaar de grootste puinhoop ooit. En binnen 1 jaar terug dit is een grote fout onderschatting begint nu al. Dit jaar verschrikkelijk niet om aan te gluren. Er zal heel wat moeten gebeuren door Lukkien en Veldtmate.

BROMBEER01-05-2023 om 10:09

lukkien en veldmate gaan het niet redden, zolang mensen als gudde, langeler en sandra van gessel blijven zitten.

Japie-R01-05-2023 om 17:34

Sander van Gessel is trainer van de jeugd onder 21, niets meer en niets minder en presteert naar vermogen. Waarom deze "clubman"afzagen. Heeft met de hele gang van zaken geen enkele affectie. Domme opmerking van een onbenul!!!!

Fan op afstand01-05-2023 om 11:03

Alle conclusies en adviezen ten spijt, op dit moment is het aan een dood paard trekken bij de FC. Een AD die denkt de wijsheid in pacht te hebben is amper of zelfs niet te overtuigen van zijn ongelijk. Vandaar dat men bij de FC in deze hele trieste situatie is terecht gekomen. Iets dat door vriend en vijand erkent wordt. Laat duidelijk zijn dat het goed is voor de FC dat (ver) de toekomst ingekeken wordt maar alles op zijn tijd. Meneer Knudde heeft een roze bril opgehad en helemaal verkeerde prioriteiten gesteld want hij wil, naar mijn mening, de boeken ingaan als de man die vrouwenvoetbal gerealiseerd heeft bij de FC, ervoor gezorgd heeft dat de FC eigenaar van de Euroborg zou worden, dat de FC een trainingscomplex zou hebben waar menig club de vingers bij af zou likken. Maar daar zal de gemiddelde fan meneer Knudde niet aan herinneren. Nee, meneer Knudde zal herinnerd worden aan het feit dat hij eindverantwoordelijke was bij de degradatie van onze FC omdat hij niet de ballen, misschien zelfs niet de voetbalinzichten had om de juiste stappen te nemen tijdens de winterstop. Hij kon weten dat rigoreuze maatregelen nodig waren om de FC boven de waterlijn te houden. Echter zijn halfzachte aanpak was gedoemd te mislukken. En volharden in de genomen beslissingen. Maar helaas zijn al deze bespiegelingen een koe in de kont kijken. Het leed is aangericht, in vele vormen.

En hoe nu verder? Tja, het is makkelijk om te zeggen dat meneer Knudde het veld moet ruimen maar wie met de nodige ervaring kan/wil in deze chaos instappen? Een KKD club die de tering naar de nering moet zetten. Een stuk uitstraling is kwijtgeraakt. Vrees helaas dat het een bijna onmogelijke opdracht zal worden. Daarnaast vermoed ik dat er binnen de organisatie weinig behoefte is om meneer Knudde te vervangen. Dus ben ik toch wel benieuwd hoe dit verhaal rechtgebreid wordt richting o.a. de supporters. Tijd zal het leren.

JOS01-05-2023 om 13:24

Verrijst faked een blessure. Opgevangen gesprek op een Gronings terras tussen Van der Ree en Fledderus mqakte duidelijk dat Verrips verder keepen in dit elftal slecht voor zijn carrière vindt

BROMBEER02-05-2023 om 16:19

Japie R "Sander van Gessel een clubman . Laat me niet lachen het is gewoon een dikke achterbakse NS... er,  die Wel een echte clubman en zijn Vriend  Paul Mathijs een mes in de rug heeft gedrukt  ten faveure van zichzelf en hem eruit heeft gewerkt. En fc groningen  tijdens zijn voetbalcarriere heeft ingeruild voor Hoerenveen. Gebruik dus aub niet de term "echte clubman" voor zo'n gast.

Herman Badkuip02-05-2023 om 18:06

Sorry hoor, maar deze reactie van Brombeer vind ik écht niet kunnen! Maar goed, we weten allemaal hoe Brombeer er in staat.....Tóch blijft 't jammer dat hij niet met meer respect kan reageren op een medeposter.....

Japie-R03-05-2023 om 12:39

@Bromsnor,

Jij vind Paul Mathijs dus een clubman? Omdat die man bij FC Groningen heeft gevoetbald, en uit jou redenatie ook nergens anders heeft gebald. Nou laat ik je dan vertellen dat Paul ook nog bij AZ, BV-Veendam en FC Edmonton heeft gevoetbald. Piet Fransen was dus volgens jou ook geen clubman want die heeft nog een blauwe maandag bij Feyenoord gespeeld. Harris Huizingh, een op en top FC-Groninger, heeft bij SC-Heerenveen gebald, dus óók geen clubman. Ik kan nog even doorgaan, maar heeft eigenlijk weinig zin want je lult maar wat uit je nek met jouw eigen interpretatie van het woord "clubman". En Herman jouw opmerking over Bromsnor, onderschrijf ik ten volle en geeft duideljk aan uit wat voor milieu deze figuur komt, want respect naar andere mensen is deze figuur volledig vreemd.

Herman Badkuip03-05-2023 om 17:49

Zullen we 't maar weer over voetbal hebben? Nog vier competitierondes én theoretisch is het nog steeds mogelijk dat FC Groningen in de eredivisie blijft......Zondag 7 mei uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles.....Johan Hove én Oliver Antman zijn er misschien weer bij, 1-2 voor FCG! Op die zelfde zondag speelt Excelsior thuis tegen Feyenoord én Emmen thuis tegen FC Twente, zie beide concurrenten om plek 16 verliezen! Emmen en Excelsior moeten niét winnen, want dan is 't over en sluiten.....

Heiky05-05-2023 om 02:27

Herman, echt, ik waardeer je ongebreidelde optimisme maar zelfs jij zal je erbij neer moeten leggen dat het over en uit is. Excelsior/Emmen hoeven zelfs maar een wedstrijd gelijk te spelen, wat ongetwijfeld gaat gebeuren. Dan kun je als FC al je wedstrijden nog winnen maar is het gat simpelweg te groot. En Groningen gaat de laatste 4 wedstrijden niet winnen, zo simpel is het.

Herman Badkuip05-05-2023 om 07:35

Tuurlijk Heiky, de kans is ongelooflijk klein, dat wij er in blijven, maar de wonderen zijn de Eredivisie nog niet uit......Zal je toch maar gebeuren in de laatste 4 wedstrijden van dit rampzalige seizoen. Blijf er in geloven hoor én hoop doet leven......misschien tegen beter weten in....Wens alle FCG-supporters in hart en nieren véél sterkte in de alles beslissende maand mei!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!