Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest in de slotfase met 2-1 van RKC en incasseert twintigste seizoensnederlaag

Door Redactie 51 reacties

Een puntje had er misschien nog ingezeten na de enorme misser van Jozefzoon. Ook toen de ploeg na de pauze via Kramer op een 1-0 achterstand kwam. Groningen toonde veerkracht door kort daarna (via Pepi) op gelijke hoogte te komen. In de slotfase haalde Verrips een aanvaller onderuit in het eigen strafschopgebied en veroorzaakte daarbij een knullige en geheel onnodige penalty. Deze werd benut door Kramer. Met nog vijf wedstrijden te gaan is degradatie onvermijdelijk. 

eerste helft
FC Groningen begon de wedstrijd door hoog druk te zetten. Ondanks het veelvuldig op de speelhelft van de thuisploeg te zijn, leverde het nog geen kansen op. In de veertiende minuut was er een drukmoment in en rondom het strafschopgebied van de Waalwijkers waarbij Pepi uiteindelijk naast het doel schoot.

Irandust werd weggestoken en kon uithalen, Vaessen verrichtte redding. Aan de overkant van het veld werd Clement door Seuntjens in stelling gebracht die zijn man uitkapte en nipt naast schoot. RKC begon meer aan te zetten. In de 27e minuut ontsnapten de Groningers aan een achterstand. Jozefzoon die (uit een voorzet op maat van Seuntjens) de bal in het doel kon lopen, miste een (bijna) niet te missen kans. Kort daarna ontsnapte Groningen opnieuw, een gevaarlijke voorzet rolde voor het doel van Leeuwenburgh langs met inkomende aanvallers. Een schot op doel werd geblokt.

Beide ploegen bleven zoeken naar de opening waarbij het spelbeeld op en neer ging. Tot aan de rust gebeurde er weinig meer. Chalus kreeg kreeg geel na het onderuithalen van Kramer. 

tweede helft
RKC begon fel maar de eerste mogelijkheid was voor Pepi die onder de bal doorging van Määttä. Kort daarna was er verre een uittrap van Vaessen die Lobete lanceerde diens inzet de lat trof. Lelieveld was niet attent en verspeelde de bal aan Pepi. Irandust werd ingespeeld en werd neergelegd door Vaessen die geel kreeg. Van De Eijk wees naar de stip. De VAR oordeelde dat er sprake was van een duikpartij. De strafschop werd geannuleerd. 

Uit een vloeiende aanval was RKC dichtbij een doelpunt via Lobete, Verrips bood redding. In de 64e minuut was het wel raak, een voorzet van Clement eindigde op het hoofd van Kramer die de verre hoek trof, 1-0. Enkele minuten later kwam Grunn op gelijke hoogte. Musampa leverde een voorzet op maat die werd ingeknikt door Pepi, 1-1. Beide teams waren op zoek naar een voorsprong waarbij RKC het meest dreigend was. 

Een kwartier voor tijd was er een prima aanval van FC waaruit Hove het doel van Vaessen onder vuur nam en de doelman tot een redding dwong. Aan de andere kant van het veld ging een voorzet van Seuntjens voorlangs. Musampa en Irandust werden afgelost door Van Bergen en Duarte. De thuisploeg begon weer aan te zetten. Met nog een minuut of vier te gaan ging Verrips kinderlijk de fout in door in te grijpen terwijl de aanvaller die was afgeschermd door Määttä niets meer kon. De bal werd op de stip gelegd. Kramer mocht aanleggen en scoorde zijn tweede van de avond, 2-1. Daarmee was de wedstrijd beslist. 

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Lelieveld, Gaari, Adewoye, Lutonda, Clement, Anita, Oukili, Jozefzoon, Kramer, Seuntjens             

Opstelling FC Groningen: Verrips, Dankerlui, Balker, Chalus, Musampa, Antman, Hove, Suslov, Irandust, Määttä, Pepi

Reacties:
Nachtwacht15-04-2023 om 21:01

Wat een seizoen. Eenvoudigweg teveel zwakke plekken. We komen kwaliteit te kort en verliezen door oerdomme fouten

Door de hele club de bezem en helemaal van onderaf opnieuw beginnen.

Stuur alle dure krachten maar met vervroegde vakantie (inclusief de keeper)

 

Trainer weg hoeft ook niet meer. Het is te laat...

GroenWithart16-04-2023 om 01:04

Er moet nu actie ondernomen worden voor komend seizoen maar ik hoop dat het niet te laat is.

Een jaar KKD is niet erg maar als dat mis gaat treed het verval in, kijk naar Roda, NAC, Willem2, De Graafschap en ADO..Err zijn daar aan het begin van volgend seizoen ongeveer 11 clubs die om promotie gaan vechten!

PEC had vorig seizoen een desastreuze eerste seizoenshelft. Toen zijn er in de winterstop drastische maatregelen genomen, waardevolle spelers kwamen er bij en een nieuwe geweldige trainer. Het elftal speelde steeds beter en had zich bijna gehandhaafd. Die lijn is in de 1e div doorgetrokken en het stadion was bijna steeds uitverkocht.

Wie neemt in Groningen het voortouw?

Marco15-04-2023 om 21:01

Zou Verrips gegokt hebben op een nederlaag, wat een prutser.

Aanvallend ideeloos. Eerste helft gelukkig,Tweede helft onthutsend zwak en dom. Waarom geen kruger en Manu ingebracht, we hadden een doelpunt nodig. Blij dat Van der Ree volgend jaar geen trainer meer is, slechtste trainer ooit van Groningen, misschien inmiddels wel in de historie van de hele Eredivisie. 

1x dat Pepi goed aangespeeld en scoort gelijk.

Suslov die een strafschop opeist, waarom? Pepi moet de strafschoppen nemen.

Benieuwd of Suslov dit seizoen nog gaat scoren. Iedere week een handvol hopeloze pogingen, waarmee hij het balbezit weggeeft, niemand die hem corrigeerd. Hij had beter als mandekker op Seuntjes gezet kunnen worden of wissel. 

Nachtwacht15-04-2023 om 21:12

Daar zeg je wat... als hij dit seizoen op degradatie van Groningen heeft ingezet, zal hij flink cashen. En het zal die grote ketsers van Verrips verklaren. Hij heeft ons meerdere wedstrijden punten gekost, met zijn geblunder

Herman Badkuip15-04-2023 om 21:12

Weer een teleurstellende uitslag voor FCG, RKC had veel moeite met het 4-4-2 systeem en in het begin van het duel hadden we moeten scoren.....FC Groningen heeft ontzettend veel moeite met het scoren van een doelpunt, alleen Ricardo Pepi heeft de klasse om goals te maken! Toch vind ik, dat FCG minstens een gelijkspel verdiend had vanavond, maar het zat weer eens tegen....Sneu voor aanvoerder Michael Verrips, dat hij net iets té laat was bij het penalty-moment....Had gewoon in zijn doel moeten blijven, dan was er niets aan de hand geweest.....Het gat met Emmen blijft na dit weekend 8 punten, 't wordt met de week zwaarder, maar we liggen er nog niet uit! Jammer van een aantal vervelende posts van FCG-supporters op deze Boerenmachtsite......totaal géén respect voor medeposters en spelers van FCG!

Nachtwacht15-04-2023 om 21:15

Het is niet sneu vor Verrips... het is een grote blunder van een goed betaalde prof-voetballer. Het is wel sneu voor ons, supporters. 

Dijk15-04-2023 om 21:24

Fijn badkuip dat jij wel je best hebt gedaan  jij verdient vast een eervolle vermelding volgende week ligt er vrijkaartje voor je klaar. Meest hardnekkige optimist.

marcelfcg15-04-2023 om 21:36

Wanneer ga jij eens inzien dat deze kut spelers helemaal geen enkele wedstrijd meer gaan winnen en zeer waarschijnlijk zelfs geen punt meer gaan pakken.

Deze fucking losers gaan de hoon krijgen die ze verdienen met die kut trainer voorop.

Cantona16-04-2023 om 00:38

Dapper dat je nog zo positief bent maar ik kan het niet zijn.....

Ik heb pas respect voor de spelers als ze zich na degradatie niet te groot voelen om in de KKD te spelen.

Maar ja er zullen er wel een paar zijn die zich daar te groot voor voelen.

BROMBEER17-04-2023 om 15:11

Sneu voor verrips? Flikker op het is gewoon de grooste kutkeeper van de laatse 15 jaar van fc groningen, heeft nog geen enkel punt gered voor de club dit seizoen gepakt. Kost ons enkel en alleen punten en ook nog eens een waardeloze aanvoerder in deze tijd! Zelf leeuwenburgh zou het beter gedaan hebben ... En het is mooi dat je zoveel positieve dingen zag zaterdag, waarschijnlijk ben je een van de weiningen overigens.

Het enige dat ik zag is een ploeg met veel zwakzinnigen met als uitblinker van de ree,  die niet alles op alles wilde geven om alsnog te proberen toch nog misschien de nacompetitie te bereiken.

grunn196715-04-2023 om 21:28

FC had nergens recht op, grote kansen waren voor rkc.

RKC speelde op 50% en dat doet elke tegenstander. 

Volgende heeft nec een weekendje rust, hoeft zich niet in te spannen.

Puntjes zijn gratis op te halen. 

Had 20 punten voorspeld dit seizoen, maar gaan ze ook niet halen.

Nog 5 verlies partijen en laatste speeldag een 0-0.

Vd Ree lekker laten zitten, geen geld meer uitgeven. Uit wedstrijden met de trein, hoeven geen wedstrijd premies meer betaald worden. Douchen thuis. Geen cent meer uit geven aan deze selectie en seizoen. Wat mij betreft alle huurlingen wegsturen, auto inleveren, huur opzeggen woning. 

Volgend seizoen weer vrolijk verder op vrijdag en maandagavond tegen jong Utrecht,  Telstar, 

marcelfcg15-04-2023 om 21:39

Morgen een duurkoop door de stad laten lopen met die Van de Ree voorop.

TomOkker15-04-2023 om 21:43

Nou Marcel jij kunt ook wel een duur loopje gebruiken kom eens van die bank af man!

marcelfcg15-04-2023 om 21:48

Fantastische trainer hè die Van de Ree. Of niet dan Okker, je ziet de hand van die visionair wekelijks terug.

De Generaal15-04-2023 om 21:43

Vandaag moest het gebeuren en het had ook gekunt tegen een inspiratieloos RKC. Maar niks lukt dit seizoen. Keer op keer worden verkeerde keuzes gemaakt, buiten en binnen het veld. Vandaag was het Verrip en wederom de trainer. Kan er aub de laatste wedstrijden en andere trainer komen? Door Lukkien al aan te stellen voor volgend seizoen, terwijl hij nu nog niet vrij is, heb je jezelf klem gezet tav van der Ree.

Mot Rekko15-04-2023 om 21:51

Had nooit zover mogen komen maar inmiddels krijgt de club exact wat het verdient...

Bas3815-04-2023 om 22:03

Gewoon klaar nu eigenschuld gewoon een kut elftal simpel 

Mot Rekko15-04-2023 om 22:13

Trainer weer met een onnavolgbaar verhaal na afloop en een elftal waarvan de meeste spelers een degradatie niet zo interesseert. Huurlingen in plaats van hart voor de club. Eigenlijk een logisch gevolg van dit wanbeleid.

Japie-R15-04-2023 om 23:05

Het is niets nieuws onder de zon. Als je een bedrijf runt met een manager die er niets van begrijpt ga je ook failliet. Fc gaat natuurlijk niet failliet maar loopt een behoorlijke deuk op van deze degradatie. Door wanbeleid van een stevige subtopper naar een degradant. Het zat er vorig jaar al aan te komen, waarin de laatste 7 wedstrijden onder die snotneus van Buijs oook verloren gingen en ternauwernood aan de verkeerde nacompetitie ontsnapten. Heracles ging ons voor, die vermoedelijk gaan promoveren, en wij gaan de vrijdagavond in een schakelprogramma kijken hoe FC-Groningen zich weer uit de shit opricht en hopelik weer snel eredivisie gaat spelen maar eerst een jaartje Keuken Kastje spelen.

Herman Badkuip15-04-2023 om 23:17

Heb veel respect voor de spelers en trainers van FC Groningen, die ondanks alle nederlagen en teleurstellingen, elke week blijven vechten voor een goed resultaat! Zij hebben na dit weekend nog 5 wedstrijden om het gat van 8 punten met Emmen te dichten. En ook al ben ik misschien de enige, die daar nog in gelooft, dat gaat zeker gebeuren! Jammer voor alle FCG-supporters, die nu al dromen over de KKD-competitie....Heb vanavond ondanks de teleurstellende nederlaag toch nog lichtpuntjes gezien. Weer een mooie kopgoal van Ricardo Pepi, sterk spelende vleugelverdedigers en centrale verdedigers, vooral de al na Volendam verguisde Matej Chalus! Jammer dat Laros Duarte weinig speeltijd kreeg, al moet ik toegeven, dat Tomas Suslov vanavond echt een teamspeler was! 

Marco15-04-2023 om 23:36

Suslov teamspeler? Door bij iedere gelegenheid super egoïstisch en slecht, op het doel te schieten als hij in de buurt van de 16 is gesjokt. Speler grossiert in balverlies en vertraagt het spel met zijn gewandel. 

Iedere trainer met persoonlijkheid had die jongen allang op zijn plek gezet. Bizar dat een Duarte of Valente voor zo'n figuur moet banken.

 

 

Dijk16-04-2023 om 05:44

Heb heel respect voor de supporters die hier altijd door jou badkuip als pessimisten werden neergezet.  Wat de waarheid was nee dat mocht men niks over zeggen.  

Het positieve van badkuip dat telt diepe respect voor diegene die er een puinhoop van gemaakt hebben.

Wat een ellende dieptepunt voor de echte supporters van de fc die degraderen naar de KKD. Aantal wedstrijden verliezen is al geëvenaard 20 nou daar zal vast nog iets bijkomen.  

En als ik de reacties van de posters terug lees over bv Suslov die jij vind een echte teamspeler nou Suslov was de grootste egoïst die er rondliep alles mislukte bij de zogenaamde vedette. 

Nou geniet lekker nog ff van de laatste 5 wedstrijden badkuip licht puntjes haha. Nieuw record komt eraan nederlagen dat zal het lichtpunt zijn!!!!

Ergenis troef. En alles wat jammer was heeft een oorzaak MJF Gudde technische staf rvc beuving nee blijf ze lekker handje boven hoofd houden wat een grote TELEURSTELLING 

De Generaal16-04-2023 om 06:47

Bewondering voor jouw optimistische kijk op dit elftal en je vertrouwen in de toekomst Herman. Op dit moment zijn we geen lichtpuntjes nodig maar een bouwlamp. 

Feit is dat de achterstand op Emmen 8 punten  bedraagt met een veel slechter doelsaldo  dus eigenlijk 9 punten. Emmen gaat nog 1-3 punten halen. Dan moet de FC minstens 10-12 punten halen uit de komende wedstrijden. Ik hoop met je mee Herman.

marcelfcg16-04-2023 om 08:20

Blijf je dit soort teksten steeds produceren omdat je geniet van de reacties of spoor je gewoon niet Badkuip.

 

Bayern 15-04-2023 om 23:41

Niks gezien vanavond, wel jammer trouwens. Schijnt dat ik een goede wedstrijd van RKC gemist heb. 

Heerlijk dit, Groningen verdient niks meer dan dit.

En voor alle mensen hier die denken dat we volgend jaar wel weer even gaan promoveren. Vergeet het maar, met de huidige selectie blijf je hangen. Als er goed ingekocht wordt kun je misschien in een jaar of 3 weer terugkeren. En dan ben je financieel inmiddels zo naar de kloten dat je blij mag zijn als je onderin de middenmoot kan meedraaien.

Rob197016-04-2023 om 08:23

Groningen heeft zich al lang neer gelegd bij een degradatie, en sorteert daarop door. Nog jaren zo aanklungelen kan ook niet, daarom is gekozen voor deze stap. Anders is het toch niet te verklaren dat er maar aangemodderd mag worden.

Het is mij allemaal om het even, ik ben helemaal klaar met dit amateuristisch gedoe, en wil de Fc dan ook vragen om te stoppen met in de media een poging te doen om dit alles goed te praten.

van der Ree, ik kan het niet meer aanhoren, persoonlijke fouten, wij gaan het analyseren, enz enz. Westerhof vond het ook zo slim om nog wat doms te roepen, om zijn eigen onzichtbaarheid te laten zien, en zichzelf schoon te praten, want deze man heeft geen enkele inbreng gehad.

De overige trainers ook niet, die lopen dom achter de grootste prutser ooit aan.

Gudde, en de RVC hebben waarschijnlijk gekozen voor een stapje terug en dat gaat ook gebeuren. Wij als toeschouwer, liefhebber en fans, hebben het nakijken.

Dijk16-04-2023 om 10:40

Citaat Ree zit in zwaar weer met de FC. Ree IK HOOP NOOIT MEER IN ZO'N SITUATIE TERECHT TE KOMEN hedenochtend in Telegraaf natuurlijk Story nieuws maar dit vonden ze  ------- in het westen scheelt weer lange reis naar Noorden en naar Emmen en Cambuur blijven mooi in de randstad mooi op tijd thuis na de wedstrijden. En Hansi adviseur van der Ree de zinloze vraag of Westerhof er nog in gelooft. 

Gudde was gewaarschuwd door supporters media week in week uit er waren zijn mensen die  DNA fcgroningen in zich hebben en hadden moeten proberen de fc erin te houden nu 5 wedstrijden voor tijd gooit Ree zelf de handdoek en gisteren Westerhof al en al heel lang de spelers die er geen vertrouwen meer in hebben!!

ONGELOVELIJK SCHANDE 

Fugazi16-04-2023 om 09:10

Ik heb gelukkig niets gezien. Deze slappelingen verdienen mijn aandacht niet meer. Gisteren naar Donar geweest. Daar heb ik mij wel vermaakt ipv geërgerd. 

Rob197016-04-2023 om 10:17

Groningen wilde de subtop bestormen en aantrekkelijk/herkenbaar voetbal, van dit alles is niets terecht gekomen. Dat voetbal vermaak is, dat zijn ze al jaren vergeten.

Bombarda779116-04-2023 om 09:13

Mooi dat ze verloren hebben, dan is de degradatie een stuk sneller een feit. Kunnen we even flink de bezem erdoor halen. Al die buitenkansjes en aankopen op de groei, weg ermee. Ondanks dat Suslov een echte FC Groningen voetballer is, is het misschien wel tijd voor hem om ook eens verder te kijken waar hij wel kan groeien. 

Komt wel weer goed, duurt gewoon even. 

Roelofsky16-04-2023 om 10:31

Bij deze selectie is het geloof voor een overwinning helemaal weg er wordt bureaucraties gevoetbald zonder creatieve verrassingen... Kortom er wordt gevoetbald zoals deze trainer praat... Neem een voorbeeld aan crystal palace (Engeland) voetbalde als een dweil andere ervaren trainer voor de groep en spelen nu iedere tegenstander van de mat....Gudde grijp in of trek je conclusies en vertrek.. niet ingrijpen of te laat ingrijpen dit helpt zo niets ....

Zeeman16-04-2023 om 11:28

De bezem erdoor en alleen nog spelers opstellen die er zeker volgend seizoen nog bij zijn.

In ieder geval Verrips eruit en de Boer er in, want Verrips bakt er wel heel weinig van dit jaar.

 

hermank196916-04-2023 om 11:42

We kunnen ons allemaal afreageren op de spelers maar als het er niet in zit haal je het er ook niet uit. Het aankoop beleid was achteraf niet goed gebleken, teveel jonkies gehaald voor weinig. Er werd vaak gezegd dat we kwaliteiten hebben maar geen kwaliteit zoals bijvoorbeeld Utrecht, dan vraag ik me of wat voor soort kwaliteit de Fc dan heeft en waar ze naar toe willen. Het is loszand, geen peper in de kont en besef waarom/waarvoor ze voetballen! Het is denk ik goed dat ze een trede lager gaan om van hun fouten te leren en daar doel ik de directie mee. Van de Ree kun je ook veel over zeggen maar dit sloopt hem ook, hij is niet de man die het vlot kan trekken maar moet er wel staan, ook hier had de directie in moeten ingrijpen. Er zijn genoeg trainers die meer ervaring hebben en vrij waren en was er tijd genoeg om boven de streep uit te komen. Conclusie is dat de groep veel tekortkomingen heeft, geen collectief, geen leiderschappen dus stuurloos is. Niet de groep maar directie is verantwoordelijk voor dit debacle!

Bayco16-04-2023 om 12:41

Van de Ree had in de spiegel moeten kijken en beseffen dat hij niet klaar is om op dit niveau hoofdtrainer te zijn. Van data analist naar assistent en hoofdtrainer..

Dus ja dat kan je hem kwalijk nemen.! Ook de keuzes die hij maakt tijdens en voor de wedtrijd. Plus manier van wisselen.  

 

Geef je zeker gelijk dat directie gefaald heeft. Te laat in gegrepen. Ware  genoeg trainers . Maar niet die onder mjf wilde  werken.. dat de directie nu ook niet ingrijpt snap ik ook niets van.. mjf laten zitten tot na transferwindow. En zijn gekozen trainer laten zitten..je zit dus nog steeds met zijn nalatenschap. 

Had ballen getoond en van de Ree weggestuurd. Iedereen ziet dit en zouden dat vast ook doen. Je gaat je afvragen wat staat er in zijn contract.. kost het de fc te veel geld...

Over spelers  ik denk dat er onder juiste trainer er veel meer te halen valt. 

 

Miss is een harde resset dan wel goed. In de kkd goede bedrijfsstructuur opbouwen . Mix met mensen van de club en goede leiders. En ja laat gudde dit goed opbouwen  en zodra dit loopt..moet hij zijn eigen positie vacant stellen.

PDI16-04-2023 om 12:57

Hou eens op met Gudde de schuld te geven, de man doet zijn uiterste best, erkend de fouten die hij gemaakt heeft, en door zeg ik dan. We zijn een stuurloos schip als er niet iemand als Gudde aan de touwtjes trekt. Door dat negatieve gedoe kom je echt geen vijf plaatsen hoger staan. Dit is een manager pur sang, geef hem de kans, ik zou willen zeggen, kijk naar jezelf, doe jezelf alles goed? Is dit een klotentijd? Ja! Maar de schouders eronder en door!

campesino16-04-2023 om 13:51

Er is maar 1 hoofdschuldige en dat is MJF. Die heeft er qua trainera en selectie een puinhoop van gemaakt. Verder zal iedereen wel fouten hebben gemaakt, maar wie maakt er geen fouten.  Je moet nu domweg vooruit kijken. En daar is Gudde op tijd mee begonnen met het aanstellen van veldmate en lukkien. Niet mijn favoriete keuzes, maar dat is mijn persoonlijke mening. Aan de andere kant lukkien weet wel wat er in de eerste divisie nodig is. En fierekt promover en zal lastig genoeg worden. We konden niet van spakenburg en apeldoorn winnen, we kunnen uberhaupt al anderhalve competitie van niemand winnen, dus waarom zouden we dan ineens volgend jaar van iedereen winnen en dat zonder Pepi en nog enkele sterkhouders. Waar ik ook niet vrolijk van wordt is dat spelers als kruger, pelupessy, Duarte, oratmangoen, mutata, paulus de boskabouter, maata, van gelderen, onze koning, musampa, allemaal een 2-3 jarig kontrakt hebben. Dus schoon schip maken zal nog lastig genoeg worden

grunn196716-04-2023 om 14:45

Als het goed is zit er een degradatie clausule in alle contracten, dat betekend dat de salarissen minimaal met 50% verminderd worden.  Hoop dat mark jan Fluderus dit wel goed geregeld heeft.

Spelers kunnen dan wel transfer vrij vertrekken, dat lijkt me bij geen enkele speler een probleem. 80% van de spelers zijn we graag kwijt.  

campesino16-04-2023 om 16:09

Dat mogen we dan inderdaad hopen. Maar dan nog zitten we aan ze vast. Want wij kunnen ze wel kwijt willen, maar wie zit er op onze koning, boskabouter en Hakuna Matata, om er maar een paar te noemen, te wachten?

appie happie16-04-2023 om 14:00

Heel simpel!!

Emmen verliest alle komende wedstrijden..

Groningen wint er 3  dan is er nog een kans..eigenlijk 2 ..Fortuna zou zo maar terug worden gezet ... dan spelen we nacomp.Ook in eerder genoemd geval..dus we geven nog niet op!!

Waarom zouden we!!!

Kom er maar in boys...

Met een andere keeper en bv Slor en Valente,Duarte...maar wie brengt dat over bij van de Ree!!!

Ben bang dat het zeld ook niet weet..

Maar wij wel! Dus Dennis LUISTEREN...

Rob197016-04-2023 om 17:59

Fortuna, kan naar mijn weten, dit seizoen geen sancties worden opgelegd. In de Coronatijd is afgesproken dat er tot het seizoen 2023 geen puntenaftrek voor clubs die financieel in gebreke blijven, kunnen worden gegeven. Of Fortuna, moet in zijn geheel failliet gaan. 

appie happie16-04-2023 om 21:00

Tot medio 2023  en dat zou nu kunnen zijn.

Rob197016-04-2023 om 21:59

Ik ben er nog even ingedoken, en uit de stukken van de KNVB, maak ik op, dat er deze zomer niets te halen valt. In het nieuwe seizoen moeten de jaarstukken weer kloppen. 

Marco16-04-2023 om 17:07

De flankspelers en de aanvallende middenvelders moeten Pepi van aanvoer voorzien. De aanvoer is niks, spelers doen maar wat. Kruger gaf tegen Fortuna nog een assist maar werd niet ingebracht. Manu heeft veel meer dreiging dan Maatta.

Het gevoel en urgentie om te winnen ontbrak ook. Penalty was vervelend, maar Groningen moest winnen, een puntje hielp ook weinig. 

Een debuterende linksback gaf wel een assist, dat zegt genoeg. Waar traint die van der Ree de hele week op? Echt drama dit. 

no guts no glory16-04-2023 om 20:58

Wat mij ook opviel is dat Seuntjes zoveel ruimte kreeg. Iedereen die de eredivisie een beetje volgt weet dat Seuntjes By far de beste speler van RKC is. Waarom greep de trainer niet in? Seuntjes kon met mooie passes strooien zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd. 

Durovski16-04-2023 om 21:39

Klopt, was in voorgaande wedstrijden ook zo, b.v. tegen Heerenveen kon van Hooidonk gewoon zijn gang gaan,  Sparta schermde hem af en wint met 4-0. Verdedigend op de tegenstader anticiperen is er niet bij.

Rob197016-04-2023 om 22:11

Verdedigend is het nog verder achteruit gegaan, Balker is tegenwoordig ook overal net te laat. Balker had een veel betere click met Blokzijl dan Chalus of Brech. Feyenoord en AZ hadden moeite met het centrum, in vergelijk met vorige week en deze week, is het verval erg groot.

Een degradatietrainer had dit ook nooit zo laten gebeuren. Die had iedere week een blok achterin laten zetten tegen de kleine clubs en dan hopen op een vieze counter of wat standaardsituatie's om niet 1 maar 3 punten te stelen. Puur op resultaat voetballen, het tegenover gestelde van onze trainer. 

Marco16-04-2023 om 22:27

Er ontbreekt ook een goede verdedigende middenvelder in de selectie. Buijs kreeg Matuta; Wormuth kreeg Phelupessi. In de winterstop is Kasanwirjo verkocht die het nog wat probeerde, een vervanger is er nooit gekomen. 

Durovski16-04-2023 om 23:01

En wat moeten we met Verrips, hij is niet beter dan Leeuwenburgh. Hadden we meer gehad aan een volwassen middenvelder.

Johan16-04-2023 om 23:22

Is huur. Kan mooi weg samen met de rest. Volgend jaar gewoon met Hoekstra beginnen. Ben wel klaar met die troep van buitenaf. Zitten helaas aan spelers als Irandust pffffff, Abraham, Oerangnogwat en nog meer van die bagger vast. Graag verder met Blokzijl, Valente en paar complementaire spelers in elke linie. Afscheid nemen van de rest van de gehaalde troep van Fledderus en onze boyscout. Ben klaar met dit seizoen wat dat zijn de spelers ook al een tijdje....

Marco16-04-2023 om 23:15

Verrips is ook niet slechter, maar laten staan.

Wel vreemd dat die jongen aanvoerder is. Komt weinig daadkrachtig en complex over. Lijkt wel op de trainer. 

Balker straalt zelfvertrouwen en kracht uit. 

Durovski16-04-2023 om 23:29

Verhips hij ligt er alweer in.

Stadjer8117-04-2023 om 00:14

Doorselecteren, alvast bouwen aan een elftal die een kans maakt om mee te doen in de KKD. Vergeet handhaving. Dat had alleen in theorie gekund als ze deze trainer uit zijn lijden hadden verlost, na Spakenburg. Maar feit is dat deze selectie simpelweg niet Eredivisie waardig is. De behaalde punten en het doelsaldo zeggen genoeg. Ik zie ons nog wel 18e worden. En terecht. Schoon schip maken, helemaal overnieuw beginnen.

 

Volgend jaar KKD, dan winnen we misschien weer wat wedstrijden.

 

 

Boerentrien17-04-2023 om 10:37

Mee eens. Na de wedstrijd tegen FC Utrecht zag ik, dat het hem echt niet meer zou worden. Het is eigenlijk al jaren kwakkelen. Je moest het als supporter echt doen met wat krenten in de pap. Eens komt het moment, dat je als trouwe supporter de oogkleppen af doet en realistisch bent over wat je al jaren krijgt voorgeschoteld. Tenminste bij mij. Het wordt echt tijd, dat er eens een andere wind gaat waaien. Ik heb er wel vertrouwen in,  dat dat ook echt gaat gebeuren. Attractievere wedstrijden en het spelplezier terug bij zowel spelers als supporters. 

Dijk17-04-2023 om 11:23

Nou Boerentrien spijker op zijn kop. Krenten in de pap overwinning op PSV Exelsior gelijkspel tegen Twente. HEHE eindelijk de oogkleppen af en wakker geworden van 2 jaar bagger voetbal voorgeschoteld gekregen.

Deze onthulling zul je inmiddels zijn achter gekomen zal te laat zijn. Had ik maar eerder achteraf koe in de kont kijken. Maar dit is wel punt dat met de zogenaamde pessimisten hier op BM. Over intern en randgebeuren proberen sommige mooi weer te spelen met komt wel goed. Al lang de ziekte met slechte spelers die op voorhand van die klz MJF zijn gekocht de laatste 2 jaren veel miskopen waren. En er te lang werd geteerd daar kwam hij mee weg geld in het laadje maar geen voetbal op het veld . Zie vorig seizoen de laatste wedstrijden gingen verloren nu dit seizoen evenaring 20   20 wedstrijden verloren record bijna gebroken. 

Dat is wat de pessimisten ook binnen de organisatie van de fc hebben gezegd nee werden verbannen o.a. Matthijs en elftal begeleider die niet 1 week op vakantie kon met zijn kids. Ondertussen weet jij ook wel meer wie mjf was en wat er mis gegaan is en dat het tijd wordt dat er andere wind gaat waaien maar dan zullen bepaalde mensen moeten vertrekken o.a. spelers. organisatie etc.

Ja de leuke wedstrijden straks in de KKD  zijn leuk maar vrijdag minder inkomsten mensen die moeten ontslagen worden. Ree gaat weg er zullen huurspelers weggaan die zijn de fc weet vergeten maar jou club zit in de KKD dat is wat de pessimisten altijd al hebben willen zeggen. 

In plaats van week in week uit post lezen en we gaan winnen en we gaan dat eindeloos bla bla bla. Ergenis. en ik geloof er niet in nee aan blijven kwakkelen zoals je zegt bah. Zulke mensen daar wordt ik nou misselijk van maar deze zullen wel van de fc vrijkaartjes af en toe krijgen ja dan zul je niks negatiefs posten op de BM over de FC.

Hoop voor je Boerentrien dat je leuke wedstrijden te zien krijgt natuurlijk alle supporters die de fc een warm hart toe dragen.

Sterkte

Herman Badkuip17-04-2023 om 14:31

Jammer Boerentrien, dat zélfs jij het opgeeft.....en natúúrlijk loopt Dijk weer helemaal leeg én steekt de pessimisten een dikke veer in de kont! Elke keer hetzelfde riedeltje over zijn grote vriend MJF, 20 wedstrijden verloren bijna nieuw record, de schuld leggen bij onze trainer Dennis van der Ree en de huurspelers...eindeloos blablabla waar ik nou kotsmisselijk van wordt! En maar suggereren, dat posters, die er een andere mening op na houden vrijkaartjes van de FCG zouden krijgen.....Belachelijk geouwehoer waar ik en een aantal andere posters ons niets van aan trekken! Natuurlijk zie ik ook wel, dat onze club in zwaar weer verkeerd, máár zolang 't niet zeker is, dat wij gaan degraderen, hou ik de moed erin hoor! Nóg 5 wedstrijden voor de boeg én ik respecteer onze spelers en trainersstaf, die er nog steeds voor willen blijven gaan, ondanks alle teleurstellingen dit seizoen! 

Dijk17-04-2023 om 16:16

Papagaaitje leef je nog ? Badkuip dat jij je hier nog durft te vertonen zijn volgends mij ook andere supporters die je uitkotsen badkuip niet alleen ik zo te lezen!!!!!!! Boerentrien heeft waarschijnlijk te lang naar jou gezwets gelezen?  HAHA je dacht dat Boerentrien achter jou zou staan?  De schow Badkuip die je de hele week opvoert. Je bent niet eens?  supporter aap komt uit de mouw. Of papagaai  WIE IS ER DAN NIET DE SCHULDIG REE  AAN?  LEES ZELF WAT MISTER FCGRONINGEN JAN VAN DIJK ZEGT IN ZIJN VERHAAL REE HAD HIJ MOETEN WEIGEREN TRAINER TE WORDEN MAAR GAUW MOEST MENTOR WESTERHOF KOMEN NOU DEZE HEEFT DE HANDDOEK GEGOOID BADKUIP EN JIJ HEBT MEDELIJDEN OMDAT ER NATTE OOGHOEKEN TE ZIEN WAREN? Jij ziet inderdaad niet dat de fc in zwaar weer zit. Wil je niet zien maak jezelf belachelijk week in week uit en al meer als jaar, hardnekkige optimist maar mij niet. En hou zelf ff spiegeltje voor en heb je naasten lief liever niet natuurlijk wordt toch elke zondag bij jou PAROCHIE GEPREDIKT. Dus ook nog ontkennen van de vrijkaartjes zo ging het vroeger toch bij een elftalbegeleider THEO die ze weg gaf. En nog wat mjf is niet mijn vriend!!!!!! jij badkuip die week in week uit zat te slijmen oh hoe geweldig en fijn mjf het doet onze techn directeur. GIGANTISCHE PUINHOOP BADKUIP en ik wil wel jou badkuipje leeg laten lopen graag zelfs.

aardige man Ree, aardige man Westerhof, aardige man Gudde, ardige mannen techn staf, aardige man Badkuip, citaten Jan van Dijk over mijn lijk mentaliteit.

Jantje17-04-2023 om 12:16

Ik zie Groningen niet snel terug komen uit de KKD. helle elfal zal je van de hand moeten doen volgende jaar. 

appie happie17-04-2023 om 16:22

Nou nou nou

 

Dijk een beetje inbinden aub!!

Het is pas over wanneer de" Fat lady "niet meer zingt!!

 

Laat Badkuip en anderen zeggen wat ze willen..heb daarvoor respect..

Ik zou niet graag willen dat deze site door onderling gekissebis ten onder zou gaan.

 

Dijk17-04-2023 om 17:27

appie goed lezen ik reageer op Boerentrien. Ik beneoem Badkuip niet met naam en als hij zich aangesproken voelt zijn probleem. En vervolgens gaat Badkuip helemaal leeg op mij te papagaaien!!!! 1 1/2 jaar appie gekissebis van die hardnekkige optimist. En voor jou is het misschien over wanneer laatste wedstrijd is gespeeld ?  maar de handdoek is al geworpen. Jij vind badkuip en anderen mogen zeggen wat ze willen. En ik moet mij inbinden? nee

campesino17-04-2023 om 22:38

Appie heeft gelijk Dijk. Niemand Wil je de mond snoeren, maar het kan wel een onsje minder.

Marco17-04-2023 om 12:50

Ze kunnen nog steeds een paar wedstrijdjes winnen; ze gaan maar werken voor hun poen. 

Jan Van Dijk legt het bij de huidige selectie en leiding en vond dat Nijland het goed had gedaan. Nijland had best wel sportieve resultaten, maar de financiele wanboel, met enorme schulden die hij achterliet, is geen goed voorbeeld van hoe je een organisatie leidt. Jan van Dijk had dit publiekelijk moeten afkeuren. De club heeft onderleiding van Gudde jaren nodig gehad om dit weer af te lossen. Dit zorgde ook voor minder armslag in het spelersbudget. Ook ging het onder Ron Jans al ieder jaar een beetje minder. Van der Looi bracht weer sportief succes met het winnen van de play-offs en daarna het winnen van de Beker, een wereld prestatie. Ook Maaskant en Buijs hebben er het maximale uitgeperst met vaak beperkte middelen. 

Groningen heeft om de sportieve ambities waar te maken, gekozen voor een model van handelshuis. Zolang je goede spelers naar Groningen weet te halen en goed weet te verkopen, kan dit prima. maar zodra je een of twee tranferwindow misgrijpt op de transfermarkt dan gaat het snel, heel erg mis. Tegen H'veen speelden er dit voorjaar 11 andere spelers dan een jaar eerder. De omloopsnelheid van spelers is zeer hoog, met bijhorende sportieve risico's. Succesvolle elftallen spelen vaak jaren met elkaar samen. Bij Groningen is pas op de laatste dag van de transferperiode de selectie op sterkte.

Willem II en Heracles hebben dezelfde ervaring. Willem II speelde zelfs in 2020 Europees voetbal, de sterkhouders vertrekken, de vervangers vallen tegen en je degradeerd.  

In de KKD heb je ook scorende spelers nodig. die ontbreken, dus de vooruitzichten zijn zeer somber. 

 

Rob197017-04-2023 om 14:11

Nijland heeft veel goede dingen gedaan, maar wist het op den duur ook niet meer, om de organisatie, die veel te groot was geworden, nog financieel rond te krijgen. Ouderwets zaken doen, hield ook een keer op, met als dieptepunt, Rusnak in de winter verkopen voor nog geen half miljoen, terwijl de waarde van Rusnak 3 keer zo hoog lag. Soms moeten er dingen gedaan worden om de rest overeind te houden.

Gudde heeft dit goed opgepakt, maar dat is ook wel zijn specialiteit. Alleen jammer dat hij het op sportief vlak uit zijn zichtveld heeft laten lopen, en veel te veel blind is geweest over de handelswijze van Fledderus, die slim genoeg zijn eigen omgeving had gecreeerd.

Helaas is een bijna onvermijdelijke degradatie hiervan het gevolg.

Degradatie naar de eerste divisie vergt een heel ander soort voetbal, en daarom mogen wij blij zijn dat Lukkien dit spelletje wel begrijpt, en daar zal de selectie zeker voor klaar worden gestoomd. Van de huidige selectie blijft een dikke 50% buiten de huurspelers over. Met deze spelers kun je zeker een goede basis neerzetten. Spelers die nu op de tenen lopen, zijn een treedje lager vaak veel nuttiger. Een ideale mix van werkers met een stabiele verdediging, en niet onbelangrijk een goede keeper, is een belangrijke stap in de goede richting. 

Groningen moet in ieder geval op zoek naar een goede aanvaller, die minimaal 20 goals gaat maken. In de kkd divisie lopen er genoeg, en als er toch nog geld op de plank ligt, haal hem bij de concurrent vandaan. Maar Kruger, eventueel Antman. Oeratmangoen, kunnen aanvallend zeker in de kkd het verschil maken.

Tanner05017-04-2023 om 13:18

Ik vind Valente een goede speler, helemaal voor de Eerste Divisie. Ik zou hem sowieso meer opstellen nu.
Pelupussy vind ik voor de Eerste Divisie een aardige speler, zou ik ook meer speeltijd geven.
Met die 2 kun je volgend jaar echt wel verder op het middenveld.

Oeleoptak17-04-2023 om 13:57

In de KKD moet je spelers hebben die technisch goed zijn, maar ook mentaal sterk en bereid fysieke arbeid te leveren. Pessy heeft dat laatste niet. Laat steeds zijn man lopen. Bovendien speler met hoogste salaris. Dus moven maar. 

Tanner05017-04-2023 om 17:31

Als je objectief kijkt dan is Pelupessy gewoon prima voor KKD.
Wat betreft salaris is het misschien wel een lastig verhaal.

grunn196717-04-2023 om 15:31

Nu alleen nog maar spelers opstellen die na verwachting volgend seizoen ook bij de FC spelen.

Geen huurlingen meer opstellen , uitzondering voor Pepi.

Vizier nu al op de KKD.

Waarom profileert Fluderus zich nog steeds als TD van de FC. 

Kan de club hier niet wat aan doen. Hij gaat de boeken in als de grootste mislukking binnen de FC organisatie in alle geledingen.

 

Oeleoptak17-04-2023 om 17:15

Verrips geblesseerd. Speelt dit seizoen niet meer. Leeuwenburg vervangt hem. 

Dijk17-04-2023 om 17:49

Nou gelukkig is Leeuwenburg er nog, maar die kan einde van seizoen ook vertrekken toch. RAAR waar is Verrips geblesseerd geraakt want er staat niet waar het gebeurd is?  op de training? Of tussen zijn oren geblesseerd ? Gaat de koop optie dan nog wel door ? Of te horen gekregen koopoptie wordt niet gelicht geen contract van 4 jaar ? Lukkien ziet het niet zitten met hem verder te gaan?

Vanwege een vervelende blessure speelde de doelman al langere tijd met pijn stilling. Dat ging nu niet meer !!!!!!! Nou daar zag je anders niks van toen hij de speler van RKC neer sabelde.Gevolg pingel 2-1

 

En geen aanvoerder meer Pelupessy, en Duarte zitten op de bank. Wie wordt dan aanvoerder Jan van Dijk roept Suslov.

 

Veel vragen raar hoor.

Herman Badkuip17-04-2023 om 19:55

Jammer dat onze eerste keeper Michael Verrips geblesseerd is en de laatste 5 wedstrijden noodgedwongen moet toekijken. Peter Leeuwenburgh gaat hem waarschijnlijk vervangen, heeft dit seizoen ook goede wedstrijden gekeept! Verwacht dat de koopoptie van Verrips wél gelicht gaat worden, want trainer Dick Lukkien kent hem uit de tijd bij Emmen én is erg gecharmeerd van Verrips! 

Hoop dat Laros Duarte de laatste wedstrijden als aanvoerder van FCG gaat volmaken, volgens mij is hij nu wel weer volledig wedstrijdfit!

Boerentrien17-04-2023 om 17:53

Natuurlijk heb ik heel  heel diep in mijn hart nog wel iets van hoop, maar het echte geloof in handhaving heb ik niet meer. Maar ik ben en blijf wel supporter door dik en dun. En volgend seizoen ben ik er, met manlief, gewoon weer bij. En begin ik weer positief  en vol goede hoop! En nogmaals kritiek is prima, maar dan wel op een nette manier. Iedereen heeft recht op een eigen mening.

Herman Badkuip17-04-2023 om 19:59

Je hebt volkomen gelijk Boerentrien, handhaving zal niet makkelijk zijn, maar we houden de hoop vast! Weet dat jij en je man FCGsupporter door dik en dun zijn! Gelukkig zijn er nog veel meer supporters, die ook volgend seizoen sowieso FCG blijven steunen....of het nou de Eredivisie is of de KKD-competitie!

appie happie17-04-2023 om 20:05

Nou Herman  ik ben blij dat verips weg is..kneus met ze'n kut reddingen..hij heeft ons zeker 2 a4 wedstrijden gekost..zat al bijna aan matchfixing te denken.

3 wedstrijden winnen...het kan!!

Marco17-04-2023 om 19:01

Begin met winnen thuis tegen Nec. 

Maak Pepi aanvoerder. Kan die gelijk ballen gaan opeisen. Dat zou het veldspel en winstkansen goed doen. 

Suslov rent zichzelf in zijn geldingsdrang voorbij. Die jongen moet weer simpel gaan spelen en accepteren dat hij er niet staat voor de eindpas of de doelpunten, en daar naar gedragen. 

Dijk17-04-2023 om 19:32

Niet een speler aanvoerder die er volgend jaar staat? in bv KKD en blijft ? Heb koffiecorner geluisterd maar welke speler blijft? en wie gaat weg? is nog wel een speler zou we willen ander niet. 

Maar NEC keeper wat wijfelend. zal mij benieuwen.

Van Gelderen speelt trouwens dit seizoen ook niet meer aparte blessure. En dan Verhips. En wat is er met Manu ? 

Stadjer8117-04-2023 om 19:27

Emmen heeft een beter doelsaldo. Je moet dus 9 punten op ze gaan goedmaken, de helft van ons aantal over 29 wedstrijden. Dit gaat niet gebeuren. Het is over en uit. Ik verwacht eerder dat Emmen ergens nog een punt pakt. 9 punten ga je never nooit niet goedmaken over 5 duels waarvan eentje Ajax is. Ten eerste moet je daarvoor kunnen scoren, en ten tweede kunnen verdedigen. Ten derde hang je af van het resultaat van Emmen. Dus nee het is 100% KKD volgend seizoen. 

FC Groningen had met dit budget en deze faciliteiten natuurlijk nooit mogen degraderen. Als je dan toch degradeert dan voer je echt een wanbeleid. En dat is er ook aan de hand. Twente was misschien een shock, maar die kwam voort uit de hele affaire Munsterman. Daar viel nog wel wat voor te zeggen. Van FC Groningen vind ik dat er geen excuus is, er was niet zo gek veel aan de hand. Dit is puur een sportieve kwestie. De voorbereiding vond ik al alarmerend trouwens, en ook de wisselwerking met Wormuth. Je kon aan alle kanten zien dat het geen lekker seizoen ging worden. Dan die opener tegen Volendam, toen was ik al heel kritisch en plaatste ik ons bij de onderste 4, ik had verwacht dat Cambuur, Emmen, GAE en Volendam onder ons zouden eindigen... dat we het wel zouden redden en dat er in de winterstop routine bij kon komen.

Het is niet dat ik een super pessimist ben ofzo, credits are given when credits are due, maar wat ik zeg; die selectie, Wormuth, het feit dat je wist dat JSL snel verkocht zou gaan worden en met hem erbij scoorden we al nauwelijks. En dan ook nog De Leeuw die wordt afgedankt, en Ngonge die wordt teruggezet. Dan was het daarvoor dus al een team die moeilijk scoorde. En wat ik toen ook zei, we zaten vorig jaar al in een belachelijk slechte serie en ontliepen degradatie op 2 punten. Ik vond onze selectie toen beter. Dus voor mij is degradatie wel een verrassing, ik had een 14e plaats ofzo verwacht, maar ergens toch ook weer niet omdat je slechter bent dan vorig seizoen waarin je 36 punten pakt en vervolgens je hele aanval weg laat lopen. 

Deze dedradatie is bijna logisch te noemen.

 

 

Zeeman17-04-2023 om 22:37

Wel toevallig dat Verrips nu ineens geblesseerd is, na die laatste blunder en een optel som van alle fouten van hem de laatste tijd houd hij op deze manier de eer aan zichzelf, of niet soms?

Of zullen ze hem ingefluisterd hebben dat dit de beste manier is om niet meer te hoeven spelen? Blessure faken?

Rob197018-04-2023 om 09:02

Verrips is wel een "keeper", die hebben bijna altijd moeilijk "tussen de oren" dingetjes. Hij was enkele weken al geblesseerd, maar heeft het telkens wel gespeeld. De technische staf heeft het meeste vertrouwen in Verrips, en dan krijg je dit. Deze technische staf maakt er vanaf de aanstelling al een puinhoop van, waardoor deze er ook nog wel bij kan.

De Boer zal wel niet goed getraind hebben, of misschien het laatste velletje van de toiletrol gebruikt hebben, en dat is bij de trainer volledig in het verkeerde keelgat geschoten, dan is het logisch dat je deze jongen niet laat spelen.

Dat hij uit eigen wil de lange bal speelde tegen PSV is hem natuulijk ook nog niet vergeven. Een moeilijk te coachen onervaren keeper bij een club in nood gaat deze trainer, met helemaal geen ervaring, natuurlijk nooit opstellen. Nog 5 wedstrijden met de grootste prutser ooit binnen onze club langs de lijn.  Dat hij aardig is vergeet ik maar eens, want dat telt niet altijd in topsport. 

En alweer een trainer ontslaan, mag ook weer niet, dat is niet zo chique. De trouwe fans laten zitten met deze afgang, dat vind ik nu weer niet zo chique. 

BROMBEER18-04-2023 om 11:35

Kut keeper, kut aanvoerder, de ratten verlaten als eerste het zinkende schip. Dat werd mij al duidelijk ton het op de noord tribune fout ging met oa willems, stond meneertje de aanvoerder lekker vanaf een afstandje te kijken als aanvoerder, gewoon een waardeloos figuur, nix aan verloren, opzouten naar fortuna!!

Fan op afstand17-04-2023 om 23:04

Hoe kun je een keeper opstellen die al langere tijd geblesseerd is? Die kantoor nooit voor 100% inzetbaar zijn? Na ja hoef je dus ook geen contract aan te bieden. En misschien creëert dit wel een boost. Zeg geen hoop want hoop is een uitgestelde teleurstelling. Ze maken er echt een giga bende van bij de FC. En kan mij niet aan de indruk onttrekken dat alles wat nu plaats vindt binnen de FC een opgezette situatie is. Men wil de hele organisatie omgooien en daarbij is het maken van een nieuwe start in de KKD makkelijker dan in de eredivisie. En daarbij hoort ook het hele schimmige spel aangaande die trainingsvelden. Mijn inziens heeft meneer Knudde wel wat beters te doen in de huidige situatie dan zich druk te maken over al die trainingsvelden, als hij met de FC in de eredivisie wil blijven. Maar dat zal ik wel niet begrijpen. Maar nogmaals ik geloof dat de hele situatie gecreëerd is door de FC.

Durovski17-04-2023 om 23:34

Ha, Fan op afstand, het lijkt er haast op. Zoveel fouten kan iemand met een normaal gezond verstand niet maken. Alle waarschuwingen van Buys en vele anderen negeren en bijna bewust aansturen op degradatie. Misschien heb je wel gelijk en worden we gewoon bij de poot genomen om de organisatie te reorganiseren en misschien de huur vd Euroborg naar beneden te krijgen.

Fugazi18-04-2023 om 08:07

De huur zal ook wel naar beneden moeten want volgend seizoen zitten er geen 10.000 toeschouwers meer in de Euroborg. 

no guts no glory18-04-2023 om 14:19

Ik denk dat je je daarin vergist. Hele Noordtribune verlengt , dat weet ik zeker. Dat zijn al 6.500 man. Het zal mij niet verbazen dat we gewoon weer 10.000 seizoenskaarten verkopen. Je zag het ook bij degradatie van Twente, Willem 2 , NAC. Het eerste jaar gaat iedereen er vol achter staan maar dan moeten ze wel direct promoveren. Als dat niet lukt dan vallen er wel veel seizoenskaarthouders af. 

Boerentrien18-04-2023 om 17:18

Ik denk ook, dat het mee gaat vallen. Uiteindelijk zullen de meeste supporters hun kluppie niet laten vallen. 

Jantje18-04-2023 om 17:09

Veel zal afhangen wat de prijzen van een nieuwe seizoenskaart zal zijn. en wat voor spelers er zullen staan. doe je mee bovenin dan denk ik dat er best veel publiek zal zijn. en wat de speeldag zal zijn voor de FC. mijn voorkeur gaat dan naar zaterdag avond.

Sammy18-04-2023 om 19:55

In de KKD wordt de vaste speeldag vrijdag-of maandagavond. Er wordt bij uitzondering eens op zaterdag gespeeld. En inderdaad zal er best publiek komen als je mee bovenin draait. Als je de laatste tijd ziet dat het stadion nagenoeg vol zit ondanks het baggervoetbal van onze FC is het natuurlijk jammer voor de jonge fans onder ons. Op zaterdagochtend zullen ze zelf moeten sporten en op dinsdag moeten ze naar school. Dus geen kids, geen ouders mee. Voor mezelf zal ik niet op vrijdag aanwezeig kunnen zijn vanwege mijn werk. Kaart ga ik wel verlengen, kan er altijd iemand blij mee maken. 

Fugazi18-04-2023 om 18:24

Ik heb 3 seizoenkaarten op Noord. Daar worden er 2 niet van verlengt. Alleen mijn oudste zoon gaat nog heen volgend seizoen. Tevens hoor ik veel mensen om mij heen die er helemaal klaar mee zijn en niet gaan verlengen. Maar goed, ik hoop dat je gelijk krijgt en het stadion goed gevuld is volgend seizoen. 

marcelfcg18-04-2023 om 18:41

Veel mensen zitten nu terecht in een negatieve modus. Maar als het in de aanloop naar het nieuwe seizoen aardig loopt gaat het groen witte bloed de boventoon weer voeren bij veel mensen.

Mijn twee kaarten worden verlengd, ik kan mijn club gewoon niet in de steek laten ondanks dat ik er kotsmisselijk van wordt op dit moment.

appie happie18-04-2023 om 18:49

Leg het naast je neer..vanaf augustus  weer met frisse moed er tegen aan..

Nu door de zure appel heen...

Alhoewel   3 x winnen en er zou een wonder kunnen gebeuren..dan moet Emmen alles nog verliezen..kan maar zo..

Herman Badkuip18-04-2023 om 20:52

Nooit opgeven tot 't daadwerkelijk zover is....Nog 5 wedstrijden te gaan, wij spelen nog drie keer thuis [NEC-AJAX en Sparta] én twee keer uit [Go Ahead Eagles en Vitesse], Emmen speelt nog drie keer uit [Heerenveen-AZ en Utrecht] en twee keer thuis [FC Twente en Feyenoord].......Om in de Eredivisie te blijven, denk ik, dat wij minstens 12 punten uit de laatste 5 wedstrijden moeten halen, Emmen mag niet meer dan drie punten pakken....Belangrijk in de eindfase [laatste twee duels] is het feit of de tegenstanders van FC Groningen én Emmen nog ergens om moeten vechten! Kampioenschap, playoffs Europees voetbal óf lijfsbehoud/ontlopen nacompetitie-duel KKD??? Blijft ongelooflijk spannend tot de laatste twee rondes van de Eredivisie......De kans dat FCG er uit vliegt is op dit moment groter dan handhaving, maar je weet maar nooit.......

appie happie18-04-2023 om 20:55

Het kan Herman..

BROMBEER18-04-2023 om 21:17

Zaterdag  gewoon massaal  achter de ploeg en tegen van der ruk. Helpt het niet,  het lucht iig wel.op!!!

Reactie verwijderd door redactie

Marco19-04-2023 om 09:39

Witte zakdoek maar meenemen naar het stadion 

Flabbergast19-04-2023 om 11:11

FC Groningen is als een speler die na een overtreding door een tegenstander al anderhalf jaar in slow motion door de lucht vliegt, wild zwaaiend met zijn armen maar de uitkomst is helder: hij gaat met zijn gezicht op het gras landen. Lullige is alleen dat er geen sprake is van een overtreding; hij heeft zichzelf pootje gehaakt.

De kans is heel klein maar wat zou het gvd mooi zijn als zaken fundamenteel veranderen aan het einde van dit seizoen EN we dat door een klein wonder via play-offs vanuit de Eredivisie gaan doen.  

Herman Badkuip20-04-2023 om 11:54

Hoop zaterdagavond tegen NEC Nijmegen veel talentvolle jeugdspelers in het team van FCG te zien! Jan de Boer op doel, Maxim Mariani centraal naast Radinio Balker,  Luciano Valente en Jorg Schreuders op het middenveld, Kian Slor op linksvoor en Thom van Bergen op rechts naast Ricardo Pepi! Jeugd heeft de toekomst komend seizoen in de eredivisie óf KKD!

appie happie20-04-2023 om 13:21

Eens Kees..geef ze een kans..

Minder dan nu  wordt het nooit!!

King Poffel20-04-2023 om 17:29

Ben het gedeeltelijk met je eens, Herman. De rest van dit seizoen gewoon de talentvolle jeugdspelers laten spelen, kunnen ze ruiken aan het profvoetballer zijn en alvast wat meer ervaring opdoen. Maar volgend seizoen in de KKD is het de eerste taak om ervoor te zorgen dat we ook direct weer promoveren en dan moet je gewoon de beste spelers opstellen en niet per se de jeugd er door willen drukken, die moeten alleen spelen als ze op hun postie ook echt de beste zijn. Wat mij betreft deze zomer een heel zootje lozen en dan alsnog herinvesteren in nieuwe spelers (in overleg met Lukkien en Veldmate).

Herman Badkuip20-04-2023 om 21:59

Kees?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!