Terug

Deel deze pagina:

Persoonlijke fouten doen FC in Sittard de das om, geflatteerd 3-1 verlies

Door Redactie 37 reacties

Een gitzwart weekend voor FC Groningen dat meer en meer afkoerst op rechtstreekse degradatie nu het na deze nederlaag de aansluiting om te kunnen ontsnappen vrijwel kwijt is. FC Emmen won bij SC Cambuur en Excelsior pakte een punt tegen FC Twente. De Groningers kwamen vanmiddag kort na het begin op een 1-0 achterstand, kenden de eerste 45 minuten 75% balbezit en incasseerden op slag van rust de 2-0. Beide goals werden gemaakt door Cordoba. In de tweede helft kende FC de beste kansen maar kwam niet verder dan de treffer van Pepi een kwartier voor tijd. In de extra tijd scoorde Gladon 3-1. Daarmee kreeg Fortuna teveel en deden de Groningers zichzelf vanmiddag meer dan tekort.

 

eerste helft
Binnen drie minuten kwam FC op 1-0 achterstand. Oratmangoen leed balverlies op het middenveld. Via een paar tussenschijven schoot Cordoba op aangeven van Noslin de thuisploeg op voorsprong. FC Groningen probeerde daarna meer tot aanvallen te komen, gevaarlijk werd het voorlopig niet. Wel kreeg het regie over de wedstrijd.

Pandur werkte een hoekschop naast. De corner was ongevaarlijk. Voor het doel van Verrips vloog een voorzet van Noslin voorlangs. Fortuna werd teruggedrukt op de eigen speelhelft maar uitgespeelde kansen voor de gasten bleven uit. De thuisploeg was dichtbij een tweede kans na een onoplettend moment van Blokzijl. 

In de 36e minuut leek Manu op aangeven van Van Gelderen dichtbij de 1-1, Pandur stopte de kopbal en tevens was het het buitenspel. Aan de andere kant van het veld tikte Verrips een hoge bal over de lat. In het zestienmetergebied van Fortuna werd Van Gelderen aangetikt en kwam ten val. Waarom de VAR niet ingreep (strafschop) blijft voor ons een raadsel. In de 42e minuut scoorde Manu maar stond buitenspel. Op slag van rust werd het tegen de verhouding in 2-0. Bij het uitverdedigen werd de bal ingeleverd. Verrips kon nog een redding verrichten op een laag schot van Noslin maar was kansloos bij de rebound van Cordoba.  

tweede helft
De Groningers stonden de eerste minuten na de hervatting kortstondig onder druk. Krüger loste Oratmangoen af. Op aangeven van Willems kreeg Krüger een kopkans dat gepakt werd door Pandur. 

Na ruim een uur werden Irandust, Duarte en Määttä ingebracht voor Suslov, Manu en Antman. Van Gelderen was met een geplaatste kopbal dichtbij een doelpunt, Pandur voorkwam dat. In een andere situatie tikte Pandur een kopbal van Pepi over. Määttä schoot niet veel later op de paal. Blokzijl schoot de rebound naast. Een kwartier voor tijd schoot Pepi met een geplaatst schot in de korte hoek wel raak, 2-1. Een groen-wit slotoffensief bleef daarna uit. 

Bech speelde de resterend tijd vol voor Blokzijl die na een geniepige overtreding op zijn voet niet verder kon. Het spelbeeld verplaatste zich over en en weer. Er kwamen vier minuten bij. Gladon kreeg nog speelminuten en scoorde in de slotseconden de geflatteerde 3-1.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Erdogan, özyakup, Bistrovic, Noslin, Yilmaz, Córdoba         

Opstelling FC Groningen: Verrips, Balker, Blokzijl, Van Gelderen, Willems, Hove, Suslov, Oratmangoen, Manu, Pepi, Antman 

Reacties:
Marco02-04-2023 om 19:14

In de as van het veld moet je de beste spelers neerzetten.

Als je daar het kleuterklasje Suslov, Oratmangoen neerzet krijg je kinderlijke fouten, die hebben we gekregen. 

In oktober had Wortmuth dat al geconstateerd en Suvlov en Oratmangoen op de bank gezet.

 

 

Dijk02-04-2023 om 19:39

Suslov is de vedette van dit elftal, voor op in de strijd. Internationaal van Slowakije week in week uit de beste !!

 

 

Herman Badkuip02-04-2023 om 19:22

Daar heb jij groot gelijk in Marco, de invallers Laros Duarte, Isak Maatta en Delaho Irandust bevielen mij beter! FCG speelde jammergenoeg in een traag tempo de bal naar voren, kregen best wel aardige kansen, maar ‘t zat weer niet mee! Fortuna Sittard speelde een matige wedstrijd, thuispubliek was ontevreden, maar ze waren veel effectiever met hun kansjes....Als het een keer tegenzit, zit ook echt alles tegen! 

Dijk02-04-2023 om 19:43

Ach nog 7 wedstrijden 21 punten.  Badkuip wedstrijd snel vergeten goed dat Utrecht de weg kwijt is nadat van Seumeren in de kleedkamer kwam. Maar nu verbod.

Ja  Utrecht die gaat de fc oprollen aanstaande vrijdag 2x Manu en 3x Pepi. Uitverkocht huis.

Zullen de pampers af laten heeft Verrips beloofd.

Fugazi02-04-2023 om 19:29

Je kan dit moeilijk als pech beschouwen. Onder het mom dat het weer niet meezat. We hebben gewoon een kutelftal en dat heeft 80% van dit forum al aan het begin van dit seizoen gezegd. Dat was geen stemmingmakerij maar gewoon gezond verstand. 

Dijk02-04-2023 om 19:45

  en dan heb je positief verteld.

BROMBEER03-04-2023 om 08:49

We hebben geen kut elftal , maar we hebben gewoon een kuttrainer die er helemaal en dan ook helemaal niks van begrijpt.

Wel hebben we een aantal hele matige spelers oa oratmangoen, verrips en pelupessy  die er gewon helemaal niks van kunnen, maar wel een behoorlijke stem in de groep hebben en veel teveel huurlingen. 

appie happie02-04-2023 om 19:43

Ik haak af   sorry trek het ff niet meer.

Dijk02-04-2023 om 19:49

Accepteren op naar de vrijdag schakelprogramma. Scheelt hoef je alleen de goals te zien. Ergert men zich ook niet meer aan het spel. Moeten ze wel doelpunten maken natuurlijk anders moeten we luisteren naar RTV NOORD Bleeker & co

m o i02-04-2023 om 20:04

Kop op Appie. Trek anders een lekkere Chardonnay open straks, na twee glazen ziet de wereld er al weer  heel anders uit  

grunn196702-04-2023 om 20:08

Ik heb me na cambuur bij neergelegd. Fluderus heeft er z'n rotzooi van gemaakt. Deze man heeft echt alles fout gedaan. Deze narcistische egoïstische zelfingenomen klootzak heeft de hele club kapot gemaakt in alle lagen van de club

Door hem raken heel wat medewerkers van de FC hun baan kwijt en dat is een drama.

Ga er wel vanuit dat we weer snel promoveren. Dan hebben we weer een prijsje.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Volgend seizoen kop d'r veur.

 

 

no guts no glory02-04-2023 om 20:26

@Dijk

Ik verleng mijn seizoenskaart ook volgend jaar gewoon in de KKD hoor. 

We zijn niet allemaal toetsenbord supporters. 

appie happie02-04-2023 om 20:36

M o i heb je raad opgevolgd!! Fles is bijna leeg°

Duurt een paar dagen hoor..vrijdag moet ik werken,zie ik ze toch niet.

Werk veel op vrijdag,volgend jaar zie ik bijna nooit iets dus..kutzooi..

De Generaal02-04-2023 om 20:03

Er moet een andere trainer voor de groep de laatste 7 wedstrijden, zo doorgaan is je neerleggen bij KKD. Maar ook hier is het management de fout in gegaan. We hebben al een nieuwe trainer, maar die komt pas volgend seizoen?!? Wie stapt er nu nog tussentijds in?

En de keuze van aanvoerders is ook niet heel gelukkig... 

Ik geloof er niet meer in dat we het redden. Gevolg van verkeerde keuzes de afgelopen seizoenen.

marcelfcg02-04-2023 om 20:18

Er is nu geen fatsoenlijke trainer meer te vinden die in dit inmiddels gezonken schip stapt. Gudde heeft die Vd Ree laten zitten en dat kost ons nu de kop.

 

Rob197002-04-2023 om 20:52

Daar is Hoekie het niet mee eens, Dennis gaat ons nog redden......en toen werd ik wakker. 

Om nog even terug te komen op Dennis, voor de posters die denken dat hij niet de schuldige is, laat #Dijk en Co even links liggen en lees of luister naar de mening van de criticasters, in de media, die er tenslotte veeeeeeel meer verstand van hebben, dan wij de toetsenbord betweters, zoals wij hier bekeken worden.

Dit keer dromen jullie, #Dijk en Co, hebben vanaf het begin de waarde van deze trainer, maar ook van de vorige op de juiste waarde ingeschat. Daarbij komt het dramatische beleid van Fledderus, (buiten het binnenhalen van grote transfersommen en het overhalen van Robben voor een rentree). Wat heeft deze man een hoop ellende op zijn naam staan. Met als grootste fout, het aanstellen van bovengenoemde trainer.

Dat Lukkien trainer wordt bij handhaving of degradatie, zegt genoeg over zijn liefde voor de Fc, en als Gudde eerder had ingegrepen, was Lukkien nu al trainer geweest van Groningen, en hadden wij zeker meer punten gehaald dan Dennis van der Ree.
Met 5 punten uit 13 wedstrijden, zou je ook de liefde voor een club kunnen laten zien, en je ontslag indienen. 

PDI02-04-2023 om 20:04

Wanneer je Duarte, Mättää en Irandust niet laat beginnen en en Oratmangoon wel ....en zeker wanneer je weet dat Fortuna de bus parkeert heb je creativiteit nodig ( Irandust) en werklust ( Mättää), dan ben je als trainer echt niet fc Groningen waardig.

appie happie02-04-2023 om 20:37

Klopt helemaal.

Reactie verwijderd door redactie

Nachtwacht02-04-2023 om 20:17

Geen pech, maar teveel persoonlijke fouten dit seizoen. Eigenlijk gewoon niet goed genoeg.

Laat Lukkien maar de bezem door de selectie halen

 

Manu viel weer behoorlijk tegen. Of Slor inpassen, of Antman naar de andere vleugel en starten met Irandust. 

campesino02-04-2023 om 20:21

Ik had er gisteren al geen vertrouwen in. Toen ik de opstelling zag, ebde het laatste beetje vertrouwen weg.  Weer husdel de husdel, ineens oratmangoen er weer in. Besloot niet te gaan kijken en een lekkere strandwandeling te maken. 

Ik heb er al verde mee, hoewel getalsmatig er nog hoop is, is degradatie een feit. Dankzij gudde en vooral fledderus. Maar nogmaals, ik heb er vrede mee, we zien het al vanaf mei vorig jaar aankomen ( toen degradeerden we niet , ondanks lange reeks nederlagen) hoeveel wedstrijden hebben we in 2022 en 2023 gewonnen? Volgens mij geen hand vol.  We verdienen het gewoon. Nu maar hopen dat het meerendeel van die lamlullen oprot en dan met balker, blokzijl, maata, Duarte, irandust en misschien hove, antman en jeugdspelers een mooi team bouwen.

Oeleoptak02-04-2023 om 21:23

Schrap Irandust. Vaak geblesseerd en gaat geen duels aan. In de KKD past dat niet

Herman Badkuip02-04-2023 om 20:28

Nooit accepteren, dat de degradatie naar de KKD al een feit is, vóórdat de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta gespeeld is! Blijven strijden de laatste 7 wedstrijden, ondanks de steeds groter wordende druk..... Vanmiddag werd de wedstrijd tegen Fortuna hélaas beslist door drie persoonlijke fouten op cruciale momenten in de wedstrijd. Toch heeft FCG voldoende kansen gehad om met een resultaat naar huis te gaan! Het speltempo was in deze wedstrijd té laag en de combinaties niet altijd even nauwkeurig én er stonden spelers [Tomas Suslov, Elvis Manu en Ragnar Oratmangoen] in het veld, die beter even hadden kunnen banken! De invallers, die er na een uur spelen in kwamen, Delaho Irandust, Laros Duarte en Isak Määttä, hadden eigenlijk in de basis moeten staan.....Wellicht dat trainer Dennis van der Ree de juiste basisspelers komende vrijdag in de Euroborg tegen FC Utrecht wél opstelt? Wedstrijd zal hélaas voor Thijmen Blokzijl té vroeg komen, viel op het einde van de wedstrijd uit met een lelijke enkelblessure.....

TirolBeuk02-04-2023 om 20:47

Sorrie hoor , maar als ik die vd Ree met z’n handen in de zak zie staan en het ongeloof druipt vandat kale koppie dan kun je hem beter nog wegdoen en een vuurvreter die een elftal kan neerzetten halen . Zo niet kkd .

Dijk02-04-2023 om 21:31

Accepteer het maar. Want alles wat jij het hele seizoen hebt gezegd is uitgekomen. Blijf lekker de laatste 7 wedstrijden volharden eeuwige optimist. Was maar keertje realistisch over de fc. 

Maar goed zal wel weer papagaaien.

Blijf lekker dromen Badkuip tot dat jou feit werkelijkheid is geworden. Optimist 

 

DanMan197102-04-2023 om 21:06

In plaats van 5 voor 12 is het inmiddels 1 minuut voor 12. 

Vanaf komende week zal er echt een andere trainer voor de groep moeten staan. Vd Ree zal heus een aardige kerel zijn, maar op dit moment niet de juiste man voor onze FC. De laatste finales (want dat zijn het) zal er een tussenpauze voor de groep moeten komen. Ik snap dat de meeste coaches zullen bedanken, maar een premie van bijvoorbeeld €100.000 bij lijfsbehoud kan wellicht een troefkaart zijn. Degradatie zal veel meer gaan kosten.

Bayern 02-04-2023 om 21:34

Mooie titel wel, maar geflatteerd verlies is ook verlies. Ik heb de wedstrijd versneld afgespeeld en daar zag ik idd vooral Groningen in balbezit. Maar als je dan na 2 minuten alweer kinderlijk eenvoudig mensen laat lopen in de verdediging en onze keeper een volledig achterlijke mongool blijft bij de 2e goal dan weet je dat het gewoon over en uit is. Dat zei ik voor deze wedstrijd al met 7 punten achterstand. 

Ik wens Herman en andere positivo's overigens veel plezier volgend jaar in de KKD maar voor mij heeft Groningen wel afgedaan. En dat is niet alleen om dit seizoen. Maar dat is een optelsom vanaf het moment dat ze langer dan een half jaar besloten door te gaan met Buijs. Vanaf het moment dat het een doel leek om elke week zoveel mogelijk mensen het stadion uit te jagen was ik er snel klaar mee.

En het is gelul dat dat niet anders kon en dat Buijs het goed gedaan heeft. Met een begroting als Groningen moet je gewoon fatsoenlijk voetbal op de mat kunnen leggen. En zodra het Buijs betonvoetval geïntroduceerd werd, werd het een vicieuze cirkel met buijs en fledderus die elkaar negatief versterkten met het vertoonde spel en de gehaalde aankopen.

Alles bij elkaar opgeteld neem ik met pijn in mijn hart afscheid. Ik ga me straks op dingen richten die me wel plezier brengen. Bayern, F1 en andere prachtige sporten. En voor degenen die me dan een nepsupporter vinden. Prima. Ik ben klaar met elke keer weer de teleurstelling, de ergernis. Hou op man. 

Fan op afstand02-04-2023 om 22:26

Als meneer Knudde nu ballen heeft schopt hij die clown die ze trainer noemen er nu nog uit en zet er een psycholoog met een crisistrainer voor de groep de laatste 7 wedstrijden. En vergeet namen en stel vechters op. Vergeet mooi voetbal. Nu is het tijd voor resultaat.

campesino02-04-2023 om 22:36

Badkuip, ik denk dat het allemaal al veel te laat is, dat naast de trainer ook de selectie niet voldoet en dat er vooral een chronisch gebrek aan vertrouwen is. Maar als je dan nog wat wilt, dan moet je morgen de trainer ontslaan en pak hem beet jopie gal, van dijk of Paul mathijs voor de groep zetten. Ipv  0 heb je dan misschien 30% kans om degradatie te ontlopen. Blijven aanmodderen met van Rhee, gaat ons geen enkel punt meer opleveren

Marco02-04-2023 om 23:33

We gaan geen 7 punten meer pakken. Daarvoor maken ze teveel domme fouten iedere wedstrijd en is het aanvalspel te slecht.

In de winterstop kon het nog gerepareerd worden. Toen, zoals te voorzien was, de verkeerde trainer gehaald. Ook 2 overbodige centrale verdedigers gehaald voor een 5 3 2 systeem.

Nu is het gewoon telaat. Uithuilen en opnieuw beginnen.  Volgend jaar rond deze tijd hopelijk naar De grote markt. 

Roelofsky03-04-2023 om 08:39

Wouter als je een kerel bent grijp in en zet een andere trainer voor de groep de laatste 7 wedstrijden... Ik zeg niet dat het helpt maar zo door modderen lijkt mij zo wie zo kiezen voor degradatie..... Van de Ree aardige vent maar geen hoofdtrainer. Wil je de club nog redden zet dan een nieuwe trainer voor de groep. Er moet nu wat gebeuren...

BROMBEER03-04-2023 om 08:42

Het begint gewoon al met de opstelling van droeftoeter van de Ree. Tgen hoerenveen moest en zou Bech sorensen spelen vanwege zijn leiderschapskwaliteiten, nu kan ie banken. Groningen heeft zijn beste wedstrijden na de winter gespeeld met ihandust, zit op het bankie , de keeper loopt de laatste weken alleen maar te grabbelen  en punten te verkloten en die clown van een oratmangoen heeft niet een wedstrijd gespeeld of ingevallen  de laaste 6 of 7 week. En heeft uberhaupt amper normaal gevoetbald in ons groen wit en grossierde sowieso altijd al in levensgevaarlijk balverlies, terwijl je duarte op de bank zet en tot slot Meneer Manu heeft na zijn hoopvolle start tegen twente amper nog een goede bal geraakt en verdedigd amper mee. Ik durf te beweren , een normale en ervaren trainer had met deze ploeg  zich allang veilig gespeeld, maar deze prutser brengt ons naar de afgrond! 

 

 

                                                                    De Boer

   

Van Gelderen                                Blokzijl                       Balker                                                  Willems

 

 

                                                                               

 

                               Hove                                         Duarte                                    Maatta

                                                                       

 

                            Antman                                          Pepi                                    Ihandust

Snooty10.03-04-2023 om 09:27

Helemaal mee eens Brombeer!

Herman Badkuip03-04-2023 om 09:00

Duidelijke basisopstelling van onze voetbalkenner Brombeer! Ga jij 't vanaf deze week overnemen van trainer Dennis van der Ree? Dan gaat 't vast wel goedkomen! Wij blijven er met z'n allen nog steeds in geloven, nóg 7 finales én op z'n minst 15 punten! Te beginnen a.s. vrijdagavond 20.00 uur tegen FC Utrecht, zijn ook niet in goede doen! Dit wordt de échte ommekeer met onze nieuwe trainer Brombeer!  ps. Hoop wel dat Wouter Gudde meeleest......

RKR03-04-2023 om 09:52

Ook dit seizoen moet je rond de 34 punten gaan pakken. Dat blijkt nu wel met concurrenten die zijn blijven sprokkelen en op 24 staan. Onoverbrugbaar voor ons, want we hebben de helft van ons totaal nodig om te overleven. Dat tover je niet ineens binnen 7 duels uit de hoed. Het besef zit al in deze ploeg, ook dat speelt mee.

En frustrerend is het wel want ik denk inderdaad dat een capabele trainer ons er in had kunnen houden. We hadden echt een schokeffect nodig en dat is nu te laat.

Rob197003-04-2023 om 11:17

Er zijn legio wedstrijden op te noemen, waar ze het hebben laten liggen, en dat is niet de wedstrijd van gisteren, maar de schaamteloze vertoning tegen Cambuur en Emmen thuis, hier leg je de basis voor je klassering en het gevolg daarvan, degradatie. Als je dan kijkt naar de neergeslagen trainers die de boel op scherp moeten zetten, dan is vanaf dag 1 geen enkele uitstraling naar de spelersgroep geweest, die het heeft kunnen opschudden. Een trainer die vraagt om hulp van een derde persoon, is knap, maar ook een moment van grote zwakte. Toen had de directie moeten ingrijpen, en een nieuwe trainer voor de groep moeten plaatsen. Ook Gudde weet niet met dit bijltje te hakken. 

Heel media Nederland merkt dit op, en er wordt helemaal niets mee gedaan. #Badkuip, je grenzeloze optimisme is een mooie eigenschap, maar zo zitten ze ieder maandag ook bij elkaar op het trainingscomplex, en dan kabbelt het voort zoals het nu gaat. Als "misschien" het toverwoord gaat worden, ben je hopeloos verloren. Problemen moet je oplossen en niet hopen op betre tijden, want over het algemeen komen die er niet. 

De twee kapitale blunders die er gisteren gemaakt worden, zijn niet alleen persoonlijke fouten, maar ook fouten die gemaakt worden door een overdaad aan onzekerheid, onwennigheid, geen leiding, geen vaste patronen, geen duidelijke opdrachten, enz enz enz. Echter in deze periode van de strijd is dit alleen op te vangen door een medogenloze inzet, en een strijdwijze om een poging te wagen om te gaan winnen. Dit is namelijk in veel wedstrijden niet het geval geweest. Het willen presteren tegen Feyenoord en AZ was nobel, maar tegen de kleinere tegenstanders komt van dit alles niets uit.

Gisteren tegen Fortuna wederom een andere opstelling, met spelers die door het hele elftal zwerven, geen enkele vaste patroon in de opbouw, dan haalt Oeratmangoen de bal, dan is het weer Suslov, of even later is het Hove, die de bal moet verdelen. De hele organisatie is telkens uit positie, met als gevolg de 2 doelpunten.

Ach, laat ik er maar over ophouden.........en wachten op Breaking News........

 

 

Dijk03-04-2023 om 11:32

BREAKING NEWS ? 

Rob197003-04-2023 om 12:14

Ik had gehoopt op breaking news, maar dat gaat helaas niet gebeuren.

Dijk03-04-2023 om 12:18

Ze hebben net 2 weken de tijd gehad en nu inderdaad kort dag. Je hoort het heilig vuur is er uit!!!!!! Ree gaat geen wedstrijd meer winnen. 

Matthijs Gall Buys van Dijk geef ze de laatste wedstrijden doen het voor de supporters want nu blijven de pampers om en niemand zal opstaan van de spelers. Helaas.

Rob197003-04-2023 om 12:20

Je moet ook nog geluk hebben dat er een trainer is, die er in wil stappen. 

Dijk03-04-2023 om 15:08

Houden Ree, Gudde heeft gebeld met Pompje dvhn te horen podcast vandaag. 

RKR04-04-2023 om 15:30

Ik had na Volendam thuis al een naar gevoel, die ploeg speelde in de Euroborg beter voetbal dan wij en hadden een stuk of 4 grote kansen om met een grote score te vertrekken. Toen werd nog gezegd, Volendam heeft mogelijk een goede ploeg. Nou nee, die ploeg heeft een vergelijkbaar doelsaldo, echter 10 punten meer. 3 overwinningen meer gepakt, oa 4 punten tegen ons als ik het goed heb.

Dat nare gevoel kwam ook door Wormuth, waar ik geen vertrouwen in had. En het feit dat het duidelijk zou zijn dat JSL verkocht zou worden. En De Leeuw was afgedankt. Dit laatste zat me niet lekker omdat we al dun in de scorende spelers zaten en geen routine in de ploeg hadden. Dan Ngonge disciplinair straffen, ook uit de roulatie dus. 0 scorend vermogen. Toen wist ik dat het heel moeilijk zou gaan worden. Dan worden er spelers gehaald van ver weg om het lek te dichten, deed mijn vertrouwen ook geen goed. Liever had ik gezien wat we een paar jaren geleden deden met Bruns, Bel Hassani en Gladon. Routine, en spelers die de Eredivisie kenden. Toen bleven we er uiteindelijk met gemak in.

Maar die selectie die er stond, je kon in de voorbereiding en eerste duels dit seizoen al zien dat er geen hol van klopte. 

Groen hart03-04-2023 om 10:10

Haal petrovic vandaag nog .

wel een idee van Piet van Dijken .

Dijk03-04-2023 om 12:19

Petrovic alleen ? of liefst oud fc spelers ?

Marco03-04-2023 om 12:57

Wormuth zei al dat de Hierarchie niet klopte. Suslov denkt dat hij de leider is, maar brengt voetballend helemaal niks. Groseert in foute passes, brengt negatieve agressie en dribbelt teveel met de bal, waardoor de snelheid uit de aanval gaat. Speler geeft nooit geen assist en schiet op het doel, zonder dat hij ooit zal scoren. Helaas heeft Van der Ree, Suslov veel te belangrijk gemaakt. Een ervaren trainer die boven de groep staat zou Suslov met een lollie bij de kidsclub op de tribune zetten. 

Hove en Kruger kunnen wel als spelbepaler spelen. Beiden speler geven assists en kunnen scoren. Kruger speelde vorig jaar uit tegen Utrecht een prima partij en had tegen Fortuna een assist op Pepi. 

Zet Duare en Valente achter de spelbepaler. Helaas ontbreekt het aan een goede verdedigende middenvelder. 

Tegen Utrecht is het verder de keuze hoe hoog je wilt staan. Kies je voor hoog te spelen, dan kun je als linksbuiten Maatta of Oratmangoen neerzetten en op rechts Irandust. Wil je inzakken en spelen op de counter, dan kun je beter spelen met Manu en Antman op de flanken. 

Fortuna wachte geduldig op de fouten bij Groningen en werd al na 3 minuten al beloond. 

TirolBeuk03-04-2023 om 21:15

Wormuth is de lachende derde , vd Rhee doet het slechter dan slecht , tis gvd net of het afgesproken is , Gudde wil met die kale sukkel door terwijl 99% van de mensen hier totaal geen vrede mee hebben .      Helaas dit lijkt wel afgesproken werk , niet te geloven ????????????????????

Dijk03-04-2023 om 22:19

Schokeffect gaat niet door!!!

Marco03-04-2023 om 23:01

Laat van der Ree dan zelf opstappen, want dit is onhoudbaar.

 

grunn196704-04-2023 om 06:42

Lijkt me, einde van het seizoen ook afscheid nemen van slapzak Gudde. Durft geen verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen. 

Weet in crisis ook niet meer wat hij moet doen. Lekker terug naar Kralingen en nooit meer terugkeren.

Is ook verantwoordelijk voor deze gigantische puinhoop binnen de organisatie en heeft een beleidsplan opgesteld en waar niks van gehaald is.

Dus dik door het ijs gezakt, nokken.

m o i04-04-2023 om 07:43

De regionale omroep alhier meldt een inval in een woning op naam van Jetro W. voetballend alhier, waarbij vuurwapens zijn aangetroffen. Rol van genoemde voetballer in deze zaak is onbekend, maar ja, het leidt wel weer ontzettend af van hetgeen waarvoor hij is ingehuurd. Kon er ook nog wel bij.......

Voorzitter Knudde komt vandaag met een reactie, aldus de regionale omroep. 

Groen hart04-04-2023 om 09:57

Het stopt maar niet 

Fan op afstand04-04-2023 om 12:12

Volgens mij heeft meneer Knudde allang aanvaard dat volgend seizoen KKD onze bestemming is want als hij echt wil dat de FC in de eredivisie blijft zou hij echt alles op alles zetten om degradatie te voorkomen. Maar krijg het idee dat ze bij de FC allemaal lijden aan tunnelvisie. Dat ze oogkleppen op hebben. Blijkt volgens mij duidelijk uit het feit dat vele mensen vanuit alle kanten aangeven dat trainers wisseling de laatst mogelijke ingreep is om degradatie te voorkomen. Maar niets van dat tot nu en dat vind ik een minachting van o.a. de trouwe fans. Laat als FC zien dat je er alles aan doet om de meubelen te redden, ook al geloof je er zelf niet meer in.

BROMBEER04-04-2023 om 12:34

gudde is gewoon ook een laffe hond , net zo als de rest van de directie en commisarissen!! En breek met de bek niet open over de mentaliteit ( mooi stuk van john de jonge, spijker op zijn kop)van een groot deel van de selectie, Maar zoals ik vorig seizoen al zei  op het einde van het seizoen,Dit fc groningen is ziek tot op het bot, bijna terminaal. Tis gebeurd 

TomOkker04-04-2023 om 13:32

Ik denk dat Gudde wel een punt heeft, een schreeuwerd voor deze groep gaat averechts werken. Schokeffect of hoe je het ook noemt bestaat statistisch gezien niet. Er is maar eén coach die deze titel oprecht mag dragen en dat is wijlen Herr Frits Korbach. Maar die vloog er door tegenvallende resultaten het eerstvolgende seizoen er net zo hard weer uit, dat dan weer wel. Conclusie: Financieel gered door verkopen en ten onder gegaan aan aankopen. 

Fan op afstand04-04-2023 om 14:52

Blokzijl 6 tot 8 weken uitgeschakeld. 

TirolBeuk04-04-2023 om 15:15

Gewoon de euroborg leeg laten vrijdag ,dan worden ze misschien (te laat )wakker , jammer maar helaas er zit met dit angsthazen bestuur niet meer in als je zo’n schlemiel de boel laat trainen ,walchelijk .

BROMBEER05-04-2023 om 09:04

Gewoon weer het veld op en nu met het halve stadion, laffe honden zijn het.

Zachte dokters......, maken stinkende wonden en dit groningen is verrot tot op het bot in alle geledingen.

Nachtwacht04-04-2023 om 15:40

Helaas... vd Ree handhaven is degraderen zonder overwinningen in de laatste wedstrijden

Geen enkele bezieling

RKR04-04-2023 om 15:42

Je moet nu voorsorteren op KKD. Met deze ploeg promoveer je in geen lichtjaren. Je moet echt een ander profiel voetballer gaan halen, het opportunistische type. Ik heb wel vertrouwen in Lukkien, hij kent de KKD goed en weet wat voor profiel je daar voor nodig hebt. 

Ik hoop op een grote schoonmaak en een frisse wind. Het kon wel eens positief gaan uitpakken, het voetbal hier is al een jaar of 7 niet meer om aan te gluren. De spelers die gehaald worden zijn vaak ook niet je van het, ik mis een beetje pit. De club is in slaap gesukkeld. Het zal weer creatief moeten gaan worden en weer feeling met de achterban moeten gaan krijgen. Tuurlijk, de voorwaarde is wel dat je snel promoveert. Maar wij hebben wel de middelen en achterban om daarna meteen weer een Eredivisie waardig team neer te zetten zoals Twente lukte.

 

Marco04-04-2023 om 16:41

Niks positiefs aan degradatie.

In handelshuis Groningen hebben we ieder seizoen of half seizoen al 11 andere spelers. Hiervoor hoeven we niet te degraderen. 

Het neerzetten van een elftal na promotie is nog moeilijker, omdat je dan in 1 keer bijna alle basisspelers moet vervangen. 

Promoveer eerst maar eens. Willem2 lijkt het niet te lukken. Menig oudere supporter heeft nog nachtmerries van de gemiste strafschop in de play offs degradatie promovatie tegen Sparta, waardoor we nog een extra jaar in de eerste divisie bleven.

Beter nu de trainer er uit en nog punten proberen te pakken in de komende wedstrijd. Zo bijzonder zijn de tegenstanders ook niet. 

appie happie04-04-2023 om 19:40

Precies trainer op pauze.

Wellicht kunnen we nog na comp halen...of Fortuna maakt het te bond en wordt teruggezet.of Vitesse gaat falliet..zeg het maar..alles is nog mogelijk.

Maar eerst vd Ree een schop onderde kont. Zielig voor hem,maar clubbelang gaat voor.

 

TirolBeuk04-04-2023 om 21:07

Appie, helemaal mee eens , maar de beleidsbepalers liggen nog steeds te slapen , 

Oeleoptak04-04-2023 om 23:30

Ben het ermee eens. Doorgaan met Ree is degraderen. Man straalt hetzelfde uit als een deurkruk. Helaas luistert Gudde voor de zoveelste keer niet naar clubwatchers, andere betrokkenen zoals ex spelers, enz. Hij ziet dat niet als laatste middel. Toegegeven, de kans op succes is klein. Maar doe je niks dan heb je toch dat laatste middel niet geprobeerd. Blijft knagen. 

Herman Badkuip05-04-2023 om 09:42

Het wordt écht een goede Vrijdag, een volle Euroborg staat er achter én we doen 't met de spelers/trainers die wij hebben! We gaan FC Utrecht inpakken met 3-1, FORZA FC GRUNN drie punten!

MFEgrunn05-04-2023 om 19:21

Laat me niet lachen, wordt 0-3 zolang V/d Ree er blijft zitten. Gaat die weer moeilijk kijken, team door elkaar halen, en onze topper Oeratmangoen weer centraal plekje geven. 

Herman Badkuip05-04-2023 om 21:04

Wie 't laatst lacht, lacht 't best.....Weiger mij bij degradatie neer te leggen! Nog 7 finales te gaan én iedereen weet, boeren geven nooit op! 

Michael Verrips is twee wedstrijden achter elkaar in de fout gegaan, dús Peter Leeuwenburgh staat vrijdag tegen FC Utrecht op het doel, achterhoede met Liam van Gelderen op rechts, Radinio Balker en Mads Sörensen centraal en Jetro Willems op links, middenveld met Johan Hove, Laros Duarte en Isak Määttä, Delaho Irandust op rechts, Ricardo Pepi in de spits en Oliver Antman op links! 

Bayern 05-04-2023 om 17:42

Leuk die praatjes over schoon schip maken en opnieuw beginnen. Maar ik denk dat veel mensen niet beseffen wat voor enorme financiële impact een degradatie heeft. 

Ten eerste denk ik niet eens dat ze zomaar even weer promoveren. Met de spelers die we hebben. Want we hebben veel te veel net niet kneusjes. Als Suslov al je troef moet zijn dat is het echt ernstig gesteld. Misschien wel de meest overschatte speler ooit bij Groningen. En als gevolg daarvan kan het ook snel meer dan 1 seizoen KKD worden, dan doe je financieel een enorme stap terug. En vraag ik me af of je überhaupt de dure stadionhuur kunt betalen. KKD is zo langzamerhand een moeras waar veel ambitieuze, redelijk grote clubs steeds maar weer in wegzakken (Roda JC, Willem II, ADO etc.). 

Ten tweede, wie wil er nog bij Groningen spelen als je in de KKD terecht komt? De vijver waaruit je vist wordt echt een soort van Dode Zee. En spelers die er al zijn hebben er maling aan. Die krijgen toch hun loon wel. Suslovje met zijn tomeloze inzet gaat het heel erg vinden als we de degraderen hoor. Laat me niet lachen man, mede door deze rendementsloze veldvulling gaan we degraderen. En zo zijn er nog een paar die schijt hebben aan de club (pelupessy o.a.). Zonder fatsoenlijke kwaliteitsinjectie ga je dus echt niet zomaar terugkomen naar de eredivisie.

Ten derde. Ook al promoveer je meteen weer. Heeft de degradatie de komende jaren enorme impact op de tv-gelden en 1 seizoen werkt nog 10jaar door qua ranking, elk volgend jaar iets minder, maar toch. En ook sponsoren zullen echt niet meteen terugrennen naar de club. Ik denk dat je blij mag zijn als je nog 70% van de begroting weet te halen tov nu als je gelijk weer terugkeert. Wat ook inhoud dat je waarschijnlijk een tijdlang onderin de middenmoot zal bivakkeren.

Alles bij elkaar opgeteld kan de degradatie wel eens de doodsteek voor de ambities van Groningen zijn iig voor de komende 10jaar.

Ik zie het niet gebeuren dat we vrolijk even schoonschip maken en weer lekker meedoen om de knikkers. Dit gaat enorme impact hebben.  

MFEgrunn05-04-2023 om 19:24

Volkomen eens!!! KKD is een moeras, NAC Breda dacht ook even snel weer te promoveren. Wordt gigantische impact, vechtvoetbal elke week, nou, dat kunnen we niet met onze ballerina's. En als je idd 5 jaar of meer in die KKD speelt, kan het zomaar afgrond van onze hele FC betekenen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!