Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen accepteert twee schikkingsvoorstellen / wedstrijd zonder (een deel van het) publiek dreigt

Door Redactie 7 reacties

Maar liefst twee boetes van 7.500 (voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar) en 10.000 euro (onvoorwaardelijk) heeft FC Groningen tegemoet kunnen zien, dit naar aanleiding van 2 schikkingsvoorstellen van de KNVB bericht de clubsite. Op zondag 13 november is er vuurwerk afgestoken rondom de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard en op zondag 8 januari gebeurde dit uit bij Excelsior. De aanklager ziet (voorlopig?) af van verdere vervolging echter bij herhaling moet FC Groningen een thuiswedstrijd van het eerste elftal spelen zonder (een deel van het) publiek. 

Laten we hopen dat bij deze "supporters' het kwartje is gevallen. Dat men zich gaat realiseren dat met dit soort akties niet alleen de club ernstig wordt gedupeerd, maar evenzo de vele medesupporters die graag iedere wedstrijd willen bijwonen, zeker nu! 

 

 

Reacties:
Herman Badkuip07-03-2023 om 20:10

Sfeerakties van de supporters vóór de voetbalwedstrijden kunnen mij nog wel bekoren, maar vuurwerk afsteken tijdens de duels moeten de supporters niet doen! Dan verziek je alles voor alle mensen, die in een stadion zitten en je eigen team gaat er ook niet beter door voetballen! Hoor liever de spreekkoren van de fanatieke aanhang bij de thuiswedstrijden in de Euroborg en de supporters uit de sfeervakken tijdens uitwedstrijden!

Japie-R07-03-2023 om 20:48

Het zijn altijd de goede die het met de kwade moet ontgelden, dat is niet alleen bij het voetballen het geval. Er zullen altijd mensen zijn die het voor anderen verstieren. Hier zijn alleen maar verliezers dus de club kan weer dokken. Jammer!!!!!

Marco07-03-2023 om 21:31

Verstandig voorstel van de Knvb, door geen wedstrijd zonder publiek op te leggen. Ook goed dat Groningen de boetes heeft aanvaard. 

Groningen kan beter voortaan zelf het vuurwerk organiseren in overleg met de supporters vereniging. Er zijn vast wel supporters die willen helpen met het afsteken. Het vuurwerk draagt bij aan een mooie sfeer beleving in het stadion.

Bayco08-03-2023 om 01:17

Miss ligt het aan mij.. maar heb idee dat er niet zoveel vuurwerk gegooid enz wordt in vergelijking met andere clubs. 

Maar toch zie ik vaker in het nieuws dat fc gestraft wordt dan bv top 5.. 

Boerentrien08-03-2023 om 11:10

De 1e thuiswedstrijd is uitgerekend tegen Heerenveen.  Ik hou mijn hart vast. We hebben de sfeermakers van de Noordtribune hard nodig in de resterende wedstrijden van het seizoen. Ik neem aan, dat vuurwerk buiten het stadion wel mag. Maar zelf ben ik geen liefhebber van vuurwerk.

Fan op afstand08-03-2023 om 16:11

Geen begeleiding van de politie meer bij uitwedstrijden van de FC en Cambuur. Dus gaan supporters van de FC geweerd worden bij uitwedstrijden is mijn verwachting. 

Marco08-03-2023 om 17:41

Dan kan wekelijks de ME gaan opdraven als het misgaat met bijbehorende vandalisme schade. Lijkt mij geen verbetering of besparing voor de samenleving. 

BROMBEER09-03-2023 om 20:11

Off topic.. Ousama  el azouzzi gewoon. Lekker  basis bij union st gilles  tegen rb leizig , weer xo'n talent wat volledig verkeerd is ingeschat en afgeschreven 

Herman Badkuip09-03-2023 om 20:53

Zo is 't maar net Brombeer, soms zit 't mee en soms zit 't tegen.....Oussama El Azzouzi en óók Thijs Dallinga misschien verkeerd ingeschat óf de kwaliteiten niet goed erkend. Er zijn ook genoeg spelers, die wel goed ingeschat zijn zoals een Bjorn Meijer die 't geweldig doet bij Brugge óf een Tijmen Blokzijl, Luciano Valente, Tomas Suslov en Thom van Bergen van de huidige selectie! Laten we blij zijn met de talentvolle jeugd, die nog bij FCG speelt én genieten van de oud-FCGers, die het goed doen bij de andere clubs! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!