Terug

Deel deze pagina:

Fris spelend FC Groningen wint verdiend op bezoek bij VfL Osnabrück

Door Sven Heikens 10 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag na 120 minuten voetballen met 1-2 gewonnen van VfL Osnabrück. Onder toeziend oog van ruim 500 meegereisde FC-supporters liet Groningen bij tijd en wijle fris en verzorgd voetbal zien en ging het als meer dan terechte winnaar van het veld af.

Trainer Frank Wormuth stuurde wederom twee verschillende teams het veld op in wisselende combinaties om te kijken welke spelers het beste met mekaar samen speelde om zo het beste team te vormen richting de wedstrijden in de Eredivisie. Zo speelde Kasanwirjo wederom rechtsback, vormden Dammers en Sverko dit keer het centrale duo en mocht Kalley het laten zien op de linksbackpositie.

Het begin oogde van beide kanten wat wennen, maar na even aftasten van beide kanten, kreeg Groningen meer grip op de wedstrijd. Schietkansen van Suslov (hoog over) en Strand Larsen (stuitte op de keeper) leverden alleen geen treffer op. Verdedigend stond het goed. Kasanwirjo, Dammers, Sverko en Kalley stonden allen verdedigend hun mannetje tegen de fysiek sterke Duitsers. Osnabrück kreeg een enkele mogelijkheid door onzorgvuldige passing van Sverko. 

Na het eerste rustmoment (na minuut 45) kwam Groningen er een aantal keer voetballend via de linkerkant goed door. Het koppeltje Abraham en de opkomende Kalley werkte erg goed en waar een eerdere voorzet van Kalley nog net gemist werden door zowel Strand Larsen als Suslov was het in minuut 59 wel raak. Kalley zette voor, Strand Larsen wist de voorzet te verlengen en Lundqvist schoot binnen. Lundqvist die sowieso een goede wedstrijd speelde, net als Wessel Dammers. Beiden werden vorig (half)jaar nog verhuurd, maar zijn dit seizoen aan een prima voorbereiding bezig.

In het tweede rustmoment (na minuut 60) kwam er een compleet nieuwe ploeg in het elftal, maar de lijn van het fris en verzorgd voetbal deed daar niets aan onder. Via Matuta, Van Kaam, Irandust en Oratmangoen en Joosten speelde Groningen regelmatig door de druk en het middenveld van Osnabrück heen. Toch kwam Osnabrück, vrijwel uit het niets, op gelijke hoogte door een treffer van Wulff.

Groningen leek zich daarmee veel te kort te doen, maar na een overtreding op Irandust mocht Ngonge vlak voor het eind van de wedstrijd aanleggen vanaf elf meter. Ngonge faalde niet en zette daarmee de eindstand van 1-2 op het scorebord.

Kortom, een positieve en leerzame middag is Osnabrück. Spelers die vorig jaar verhuurd waren en nu een zeer goede indruk maakten (Joosten, Dammers, Lundqvist), Balker speelde een zeer sterke wedstrijd, Kalley was verdedigend goed en aanvallend dreigend en Groningen liet, met name op het middenveld, bij tijd en wijle erg goed spel zien.

Opstelling FC Groningen minuut 1-60: Verrips; Kasanwirjo, Dammers, Sverko, Kalley; Pelupessy, Lundqvist, Duarte; Suslov, Strand Larsen, Abraham.

Opstelling FC Groningen minuut 60-120: Leeuwenburgh; Van Gelderen, Te Wierik, Balker, Dankerlui; Matuta, Oratmangoen, Van Kaam; Irandust, De Leeuw, Joosten (90' Ngonge)

Derde keeper De Boer en Postema waren de enige spelers die vanmiddag niet in actie kwamen.

Morgenmiddag speelt FC Groningen tegen FC Emmen. Aftrap in Rolde 14.00 uur. 

Reacties:
Herman Badkuip16-07-2022 om 21:36

Denk dat onze nieuwe trainer Frank Wormuth de zaakjes prima voor elkaar heeft, daarnaast zijn er verrassende ontwikkelingen in de voorbereiding op het komende seizoen. Spelers als Dammers, Lundqvist, Daniël van Kaam, Kalley, Abraham en Balker leken kansloos voor een basisplaats, maar laten zien dat ze best wel kunnen voetballen! De nieuwelingen Pelupessy, Matuta, Oratmangoen en van Gelderen doen 't niet verkeerd en eigenlijk zijn er bijna geen spelers, die niet aan voetballen toekomen. Tis wel duidelijk, dat Schreck, Slor, Dankerlui, Joël van Kaam, Joosten en Postema het zwaar gaan krijgen om bij de definitieve selectie te komen.....Ook Valente en Blokzijl komen waarschijnlijk nog iets te kort! Musampa is helaas geblesseerd, maar zal als hij weer hersteld is, kandidaat zijn voor de linksbackpositie of linkercentrale verdediger....Denk dat te Wierik het kind van de rekening gaat worden, komt [handelings]snelheid te kort! De keepers Verrips en Leeuwenburgh gaan strijden om de positie onder de lat, zij ontlopen elkaar niet zo veel.....Verrips heeft de hele voorbereiding meegemaakt en zal in eerste instantie dé eerste keeper van FCG worden! Kasanwirjo, Strand Larsen, Suslov en Duarte zijn zeker van een basisplek, als ze niet op het laatste moment verkocht worden....Michael de Leeuw blijft de ideale pinchhitter van FCG, Ngonge moet zich laten zien de komende wedstrijden, als penaltykiller een zekerheidje! Morgenmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Emmen, leuk om Maikel Kieftenbeld weer eens te zien voetballen.....Ben benieuwd naar de opstellingen van Wormuth....

b.raatjes196616-07-2022 om 21:37

Wormouth heeft het veel beter voor elkaar dan Danny buijs en waarom Wormouth is rustige en gaat goed met de spelers om en Danny buijs die was constant aan bulken en schreeuwen daar moest je zenuwachtig van worden 

Herman Badkuip16-07-2022 om 22:12

Ben 't niet met jou eens hoor, inderdaad Wormuth oogt rustiger dan Danny Buijs, maar of hij beter met zijn spelers omgaat, moet nog blijken....Vorig seizoen was de voorbereiding en de start van het seizoen onrustiger, omdat er aan veel sterkhouders werd getrokken! Wormuth heeft dit seizoen een sterkere selectie dan Buijs vorig jaar....Frank Wormuth heeft volop keuze voor alle posities in het team en kan in alle rust toewerken naar de start van de nieuwe competitie! 

b.raatjes196616-07-2022 om 22:18

Dat weet ik wel waarom moest wessel dammers weg en waarom werdt de laaste 7 wedstrijden verloren omdat Danny buijs de spelers toe schreeuwde tot dat ze zenuwachtig werden en wormouth doet het wat rustiger en nu zien we echt voetbal dat we als SUPORTUS van fc Groningen graag zien 

b.raatjes196616-07-2022 om 22:19

En waarom liet Danny buijs zijn blundere keeper altijd staan terwijl de supporters keihard schreeuwde haal die leeuwenburgh eruit 

no guts no glory16-07-2022 om 23:24

Had Buijs ook gedaan maar Hoekstra was helaas geblesseerd. 

no guts no glory16-07-2022 om 23:36

Had Buijs ook gedaan maar Hoekstra was helaas geblesseerd. 

b.raatjes196617-07-2022 om 08:09

Als Danny buijs misschien niet zo geschreeuwd had  ik dacht altijd nou hij moet wel geen stembanden meer over hebben en wat Rustiger was geweest dan had de ploeg wel beter voor gestaan wormouth is Rustiger langs de zijkant en zal van te voren zijn spelers er op aanspreken of in de rust dat hoort ook zo dat zie je bij elke club zo je hoort de trainers niet schreeuwen ja heel soms maar Danny buijs nou die hoorde je de elke min van de wedstrijden er boven uit dat is op zich niet erg maar ik dacht daar moet je wel zenuwachtig van worden stel je bent op werk en de baas zat elke min van de dag zo tegen te schreeuwen dan werd je als werknemer toch stapel gek

frankism17-07-2022 om 08:27

Wat een concurrentie op bijna alle posities!

Ben heel benieuwd wie de basiself worden. Heb het idee dat er veel spelers die echt wel eredivisie waardig zijn, straks op de bank mogen zitten. Fijn voor het team natuurlijk, maar dat wordt ook lastig voor Wormuth om iedereen tevreden te houden. 

 

TomOkker17-07-2022 om 16:53

Dat is niet Wormuth z"n probleem. Iedereen weet dat er 18 spelers op het wedstrijdformulier kunnen en dat weten de mannen ook. Ik las ook ergens iets over kapitaalsvernietiging als speler x niet wordt opgesteld. Een grotere onzin heb ik nog nooit eerder gehoord. Mooi voorbeeld vind ik het verhaal Dammers door iedereen afgeschreven omdat hij verhuurd was, maar Wormuth denkt daar toch anders over. 

b.raatjes196617-07-2022 om 08:58

Ik denk dat wormouth een hele goede trainer is voor fc Groningen..hij ziet nu dat deze groep inderdaad goed kunnen voetballen en ook heel sterk zijn hij moet deze groep bij elkaar houden en gewoon zeggen deze groep willen we mee werken maar ik zou ook eens sam schreck zien daar zit ook een goede speler in 

Nachtwacht17-07-2022 om 10:31

Net even samenvatting op YT zitten kijken. Wat een support....

Mooie pass van Oratmangoen en goeie loopactie van Irandust bij de penalty

Vraag me af wat Dankerlui bij de tegengoal doet, maar het kan zijn dat de bal door de spits met het hoofd verlengd wordt. 

Herman Badkuip17-07-2022 om 16:10

Topweekend voor de FCG, twee wedstrijden tegen Osnabrück én Emmen met 2-1 gewonnen! Resultaat is niet belangrijk in de voorbereiding, maar tis toch wel even lekker! Verrassende doelpuntenmakers tegen Emmen, Patrick Joosten en Mike te Wierik scoorden vanmiddag in Rolde! Wel heel jammer dat Yahya Kalley met een vervelende hoofdwond uitviel....Laten we hopen, dat onze sterke linksback snel herstelt! De meeste spelers uit de selectie hebben weer minuten gemaakt, jammer dat Luciano Valente niet meer  meespeelt...

RooieRed17-07-2022 om 17:22

Het komende seizoen gun ik FCE een mooie plek in de eredivisie. Maar om nu in een oefenpot tegen FCG er hard in te gaan, is ietwat overdreven. Veel ijver is uiteraard prima, maar blijf voetballen en sportief. 

FCG staat er nu organisatorisch beter op. Rustiger aan de bal en meer oog voor de medespeler. Dat gaat de goede kant op. Mooi om te zien ook, dat de interviewer geen vat krijgt op de nieuwe trainer. Zolang de vragen zo voorspelbaar blijven en vooral gericht op het alleen dekwalificeren van FCG is er niets aan de hand. Had ietwat gehoopt, dat hij wat zou hebben bijgeleerd.

Maar FCG is er nog niet, al is er veel vertrouwen getankt. De transferwindow zal nog wel wat roet in het eten gaan gooien.

Hoop voor FCE en FCG, beide, op een mooi sportief en succesvol seizoen.

TomOkker17-07-2022 om 19:04

Mooie bijdrage RooieRed 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!