Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles

Door Sven Heikens 10 reacties

Na een interlandbreak gaat de Eredivisie weer verder. Zondag komen de Go Ahead Eagles op bezoek in Groningen. Voor Groningen een periode waarin het goede zaken kan doen; want er staan 4 wedstrijden (waarvan 3 thuiswedstrijden) tegen lager geklasseerde tegenstanders op het programma, te beginnen tegen de Eagles uit Deventer

FC Groningen

Na de teleurstellende bekeruitschakeling tegen NEC waarin Groningen in de eerste helft goed spel liet zien, werd al gauw sportieve revanche genomen. Op bezoek bij Vitesse wist Groningen een knappe 1-3 overwinning te pakken in Gelredome. Helaas voor Groningen kon het deze positief ingezette lijn niet doorzetten door een interlandbreak, waarin tevens de transfermarkt werd afgesloten. Enkel Wessel Dammers vertrok nog (naar Willem ll). Een nieuwe rechtsback kwam er niet.

De interlandbreak heeft Groningen qua personele bezetting erg goed gedaan. Iedereen die nog last van pijntjes/blessures had, is terug op het veld en (deels wedstrijdfit), zo ook Laros Duarte die de wedstrijd van Vitesse nog aan zich voorbij moest laten gaan. Hij zal vermoedelijk terugkeren in de basiself ten kostte van Bogarde. Irandust zal nog niet bij de selectie zitten, voor de rest heeft Buijs iedereen tot zijn beschikking.

De vermoedelijke opstelling: Leeuwenburgh; Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer; Kasanwirjo, Duarte; Suslov, De Leeuw, Abraham; Strand Larsen

Go Ahead Eagles

De gasten uit Deventer kennen een prima seizoen tot dusver, want als promovendus wisten ze al 22 punten te verzamelen (evenveel als Groningen) en daarmee staan de Eagles op de 13e plek. Onder leiding van trainer Kees van Wonderen heeft Go Ahead Eagles een sterk collectief, waarbij de organisatie voorop staat, waarom genoemde trainer erg geroemd wordt en ook even in verband werd gebracht bij FC Groningen.

Ook voor de gasten uit Deventer heeft de interlandbreak goed gedaan, want Nauber, Berden, Cardona en Botos keren terug van blessureleed. Voor nieuwbakken aanwinst Linthorst komt de wedstrijd van zondag nog te vroeg. Noppert zal de plaats onder lat waarnemen, waarnaar Hahn en Go Ahead 'in goed overleg' afscheid namen van elkaar.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: Noppert; Deijl, Idzes, Kramer, Kuipers; Lucassen, Rommens, Brouwers; Cordoba, Lidberg, Oratmangoen

Historie

FC Groningen kent een goede historie thuis tegen Go Ahead Eagles. Van de 19 wedstrijden won FC Groningen er liefst 12 en sinds 1995 is Groningen al ongslagen in eigen huis tegen de gasten uit Deventer.

1/3e publiek

Er is inmiddels genoeg over gezegd en geschreven, maar sinds RKC-thuis is er eindelijk weer publiek welkom in de Euroborg. Trainer Buijs gaf aan dat hij hoopte dat alle aanwezige fans volle bak achter de ploeg gaan staan om de ploeg te steunen richting de overwinning. Come on FC!

 

Reacties:
04-02-2022 om 20:02

goed zo,  @ redactie..  eindelijk van die 100+ reacties af op dat item van Dammers... niet weerom kijken !, toch?

de enige wedstrijd die belangrijk is, is GAE nu, en ( wat Gudde er ook -relativerend - over heeft gezegd...quatsch natuurlijk ) de spanning wordt natuurlijk zowel voor Danny Buys als voor de selectie groter en groter:  Wordt er meteen een inhaalrace neergezet, of is het steeds sprokkelen om ieder puntje?   

Publiek erbij, in èn om het stadion...  ik zeg 2-0 of 2-1... maar het zal ( denk ik) een lelijke vechtwedstrijd worden met een spannend verloop..

Veel plezier allemaal !

Herman Badkuip04-02-2022 om 20:16

Verwacht eerlijk gezegd een spannende wedstrijd tussen FC Groningen en Go Ahead in een voor een klein deel gevulde Euroborg....misschien dat er op het plein voor het stadion wel meer luidruchtige supporters staan! Hoop dat FCG mét de steun van de trouwe aanhang de drie punten gaat pakken...Maak mij niet uit op welke manier de mannen van Buijs het doen, als ze maar winnen! Ga mee met Kees, een kleine overwinning met 2-1 óf 2-0 zou erg mooi zijn....Maar laten we het team van Kees van Wonderen niet onderschatten, uit zijn ze ontzettend sterk met hun vijfmansverdediging. Buijs zal wel met het team van Vitesse uit starten, never change a winning team, alleen een plaatsje op het middenveld inruimen voor Laros Duarte. Melayro Bogarde zal er vast en zeker na de rust inkomen als het niet zo goed draait op het middenveld. Ben ontzettend benieuwd naar het spel van FCG mét thuispubliek, laten we februari goed beginnen!

Marco04-02-2022 om 20:17

Liever Kasanwirjo als laatste man en Van Kaam op het middenveld. Kasanwirjo schuift als laatste man vaak door naar het middenveld  waardoor er op het middenveld een extra man komt, wat goed is voor de opbouw en snelheid van het spel. 

Van Kaam deed het tegen PSV en NEC goed naast Duarte. 

Alberto104-02-2022 om 22:21

Mee eens, het centrale duo v Hintum en te Wierik is niet sterk. 

Herman Badkuip04-02-2022 om 23:39

Vond onze routiniers Mike te Wierik en Bart van Hintum goed spelen in de laatste wedstrijd tegen Vitesse....Neraysho Kasanwirjo speelt opvallend sterk als controleur op het middenveld, waarin hij zijn verdediging goed ondersteunt en in balbezit mee naar voren speelt! Goede vervanger van Azor Matusiwa, hoop dat hij deze vorm tot het einde van het seizoen vasthoudt...

Euroborg04-02-2022 om 20:23

Volgens mij gaan de spelers van trainer Danny Buijs flitsend van start na de korte break, denk dat het thuispubliek dát extra zetje in de rug zal zijn! Als er vroeg gescoord wordt door onze spelers, verwacht ik een open wedstrijd met veel doelpunten....Als de eerste goal lang uitblijft, kan het een lastig duel worden, maar daar ga ik niet van uit! Lekker fel er op zitten, de tegenstander niet laten voetballen én druk blijven zetten op het doel van de Eagles! Ook als 't eventjes tegenzit, altijd blijven strijden voor een resultaat. Voorspel een dikverdiende 4-2 overwinning voor de spelers van Buijs en Poldervaart!

De Rookmagiër05-02-2022 om 12:11

Off-topic, maar wellicht voer voor discussie: Johan Kappelhof is transfervrij na zijn vertrek uit de MLS. Hij zou zowel rechtsback als centrale verdediger uit de voeten kunnen. Is dit een realistische optie? Al is het maar voor de breedte...

manus05-02-2022 om 14:11

vond ik destijds een onderschatte speler.

Euroborg05-02-2022 om 15:27

Altijd ophalen hoor, Johan Kappelhof prima centrale verdediger én rechtsback, kwam samen met Burnet van Ajax.....Ook Joost van Aken, een linker centrale verdediger zoekt nog een club....

Alberto105-02-2022 om 20:02

Niet doen, middelmatige en laffe voetballer, kampioen tikkie breed. Weet nog hoe hij terecht uitgefloten werd nadat hij de bal minutenlang steeds maar naar de keeper of zijn compagnon centrale verdediger speelde. Hij werd toen pissig maar het hielp wel want daarna speelde hij de ballen vaker naar voren. 

Euroborg05-02-2022 om 15:31

Morgenmiddag nog géén Delaho Irandust én Radinio Balker bij de wedstrijdselectie, maar ze komen er aan hoor, ze doen al mee met de veldtraining....Aanvoerder Mo el Hankouri komt ook nog spelritme té kort voor de wedstrijd tegen Go Ahead.

Metworst05-02-2022 om 16:02

Het aansluiten van irandust en ook Balker is goed nieuws. Nog een beetje geduld met deze mannen, maar beide hebben potentie genoeg om zich in de basis te spelen. Als het maar met beleid gebeurt. 

 

 

Metworst05-02-2022 om 16:07

Morgen moet je winnen, maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Maar met het versterkte middenveld zie je dat de aanvallers ook beter renderen. En Naast Kasanwirjo kun je ook Bogarde daar nog neerzetten. Duarte en Suslov moeten voor de aanvoor zorgen. 

brummie05-02-2022 om 17:59

Johan kappelhof is tijdens zijn tijd bij FC op dit forum regelmatig vakkundig afgekraakt en was vaak de gebeten hond. 

Is een prima verdediger, maar we hebben voldoende alternatieven in huis. 

appie happie05-02-2022 om 19:03

Klop twat je zegt,Kappelhof was een trage en slome gast..

A Matter of Honor05-02-2022 om 19:14

Het terug halen van een speler die hier eerer heeft gespeeld is eigenlijk nooit succesvol geweest. Kijk naar Ter Wierik, is geen schim van de speler die hier eerder heeft gespeeld. Denk dat Kappelhof niet nodig is op dit moment.

Herman Badkuip05-02-2022 om 20:13

Nou AMOH, onze Zweedse stervoetballer Rasmus Lindgren heeft twee periodes [2005-2008 én 2013-2016] met véél succes bij FC Groningen gespeeld hoor....Tussendoor speelde hij weer bij Ajax Amsterdam en Salzburg...

A Matter of Honor05-02-2022 om 20:31

Goed lezen Herman, ik zeg ook EIGENLIJK d.w.z dat er ook uitzonderingen mogelijk zijn. Als je dan toch de puntjes op de i wilt zetten, bij deze.

Herman Badkuip05-02-2022 om 20:59

Wilde met Lindgren alleen maar aangeven, dat 't eigenlijk ook best wel goed kan gaan als je spelers terughaalt....

Metworst06-02-2022 om 08:15

Maar Lindgren is ook van een heel andere categorie dan Kappelhof. Niet aan beginnen, er lopen genoeg verdedigers rond. Eventueel een jeugdspeler doorschuiven en bij gunstige stand in laten vallen om aan dit niveau te ruiken en aan de druk te wennen. Maar ik ben bang dat Buijs dat niet doet.

Ik zou graag zien dat als we veilig staan de "toekomstspelers"  veel te laten spelen om hardheid en ervaring op te doen. In de play offs heb je toch niets te zoeken en een plaatsje hoger of lager maakt ook niet veel meer uit. Investeren in de toekomst

Herman Badkuip05-02-2022 om 21:02

Heb genoten van de levendige wedstrijd tussen FC Utrecht en Cambuur.....voor dat soort wedstrijden komt 't publiek naar de stadions! Hoop dat FCG morgenmiddag dezelfde instelling heeft als Utrecht en Cambuur, dan gaan ze zeker Go Ahead verslaan!

TomOkker06-02-2022 om 08:12

Nou noem je ook een ploeg Herman. Cambuur doet het dit seizoen goed. Ik heb wel meer leuke wedstrijden van Cambuur gezien. 

TomOkker06-02-2022 om 09:08

Toen bekend werd dat Matusiwa zou vertrekken, heb ik hier geschreven dat we zijn opvolger al in huis hadden maar had niet verwacht dat Kasanwirjo zo'n talent was. Het is zonde om hem met zijn kwaliteiten in de verdedging neer te zetten, dus een linie vooruit is logisch.

Ik bemoei mij zelden met opstellingen of keuzes, maar deze opstelling had ik min of meer al langere tijd in mijn hoofd maar dan met Ngonge op rechts en met Balker en/of Sverko. Met een Irandust erbij zou het alleen maar lastiger worden wie je naast Kasanwirjo posteerd of ervoor, want Laros bevalt mij tot nu toe erg goed. en met de nog 2 jonge nieuwelingen erbij hebben we, op papier, aardig wat achter de hand.

Als iedereen fit is zou de Leeuw mijn 1e keus zijn met daarachter Irandust. Tja en wat je dan met Suslov moet weet ik zo even niet. In ieder geval zo'n luxe op het middenveld heb ik hier jaren, en Kees kan dat bevestigen, voor gepleit. Maar zie hier, had niet verwacht dat dit ten koste zou gaan van de verdediging. Ter Wierik vond ik al niet zo bijzonder en het is nu nog minder. V Hintum prima kun je er goed bij hebben om te pompen voordat het schip zinkt maar niet de jongste meer. Blij met Meijer maar is nog niet goed in het pompen. Het is nog even afwachten met Balker en verder.... Ik hoop dat Frank een goede rechtsback en centrale verdediger meeneemt. Kan Mark misschien Kallon halen. Voor dit seizoen wens ik Buijs nog veel succes en hoop dat hij een mooie club mag vinden en voor de rest veel wijsheid en kijkplezier.

 

06-02-2022 om 23:27

ik bevestig het met alle plezier...maar ik verander ook wel eens van mening...Die onvrede van veel posters komt voort uit , vaak, teleurstelling over het vertoonde spel,  en ik ben dan soms echt van streek als er een potje van de werkelijkheid wordt gemaakt, en hele "volksstammen" alleen maar nodig zijn voor het noodzakelijke geld, steeds weer, en met lelijk of slecht voetbal wordt de goedwillende supporter niet goed bediend.

Het is allemaal mensenwerk,  en altijd moet er geld bij ! , straks die tranfers van Suslov of JS Larssen... wat ziet de FC G voor de spelersbegroting terug hiervan?  voetbalgeld dat altijd weg vliegt zonder verhuisbericht 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!