Terug

Deel deze pagina:

Wormuth vanaf komend seizoen nieuwe trainer FC Groningen; Contract voor 3 jaar

Door Sven Heikens 25 reacties

Frank Wormuth wordt de opvolger van Danny Buijs en vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen, bevestigd FC Groningen tegenover VI. De huidige trainer van Heracles Almelo zal een 3-jarig contract tekenen bij FC Groningen. Wormuth is zoals gezegd geen onbekende voor Technisch Directeur Fledderus, wie hem eerder al naar Heracles Almelo haalde.

 

Reacties:
FC NL05026-01-2022 om 16:36

Welkom Frank bij deze mooie club !!!  

Holwierde26-01-2022 om 16:52

Welkom,en nu bouwen aan een goed voetballend elftal.

Euroborg26-01-2022 om 16:58

Fijn dat Frank Wormuth volgend seizoen de hoofdtrainer wordt van FC Groningen! Nu nog even doorpakken de komende dagen en Joost van Aken en Philippe Sandler vastleggen!

RooieRed26-01-2022 om 17:07

Prachtig goed nieuws! Hopenlijk krijgen straks de aanstormende FC- jeugd ook de kans zich echt te bewijzen. Geef de Van Kaam's e.d. een echte kans, dat verdienen ze!

Ook niets ten nadele overigens van Buys, die FC op koers heeft gehouden met sterk veranderde spelersamenstellingen. Daarbij hadden zeker ook wel andere en vooral betere keuzes gepast. Ik hoop voor DB dat hij dit voorjaar ook weer nieuw perspectief krijgt.

A Matter of Honor26-01-2022 om 18:01

Misschien Kozakkenboys, mooie club

Herman Badkuip26-01-2022 om 18:38

Frank Wormuth is een prima hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen, hoop dat hij samen met zijn nog te benoemen assistent[en] het uitstekende werk van de huidige trainers Danny Buijs en Adrie Poldervaart gaat voortzetten. Vooral het inpassen van alle jeugdige talenten, die nu al bij de eerste selectie zitten, maar ook de toppers uit Groningen O21 én de uitgeleende spelers Kian Slor en Joël van Kaam, wordt een belangrijk speerpunt voor de sympathieke Duitse trainer! Hoop voor Adrie Poldervaart en Danny Buijs, dat ook zij komend seizoen voor een fijne eredivisieclub of in het buitenland aan de slag kunnen gaan. Dat verdienen beide trainers na vier succesvolle seizoenen bij de FCG! Voor dit lopende seizoen blijft nog één doelstelling over: met z'n allen in de laatste 14 Eredivisie competitieduels keihard knokken om de playoffs voor Europees voetbal te halen, want niets is onmogelijk! Hoop dat alle criticasters hun zin hebben gekregen, zodat óók zij zich tot het einde van dit seizoen zich eens positief zullen opstellen om dit ultieme doel voor FCG te bereiken! 

kees26-01-2022 om 19:08

@ Herman Badkuip

Je laatste zin is gewoon een teken dat jij de weg kwijt bent:  Hoe kan je vwb "de criticasters" wensen dat zij hun zin hebben gekregen?... wat voor bedoelingen heb JIJ ZELF met jouw posten over wat anderen hier neerschrijven..??. Alsof Danny Buys is weggestuurd door de FC Groningen supporters... nee: hij heeft 4 jaar bij onze club gewerkt, en zijn contract is per deze zomer  door het bestuur beëindigd.  Dat er een teleurstellende reeks van competitieduels is geweest, in  dit seizoen, is vast één van de redenen voor het niet-verlengen. Over precies "het waarom",  daar heeft Fledderus zich niet over uitgelaten.  Op zich kan hier niemand van FCG blij van worden van hoe het gaat. behalve winnende tegenstanders in de wedstrijd. Ik denk ZELF dat wij toe zijn aan een nieuw gezicht voor de groep, en misschien helpt zo'n trainerswissel  wel wat om met het huidige spelersmateriaal  WEL een mooi VOLGEND seizoen 2022-23 te draaien... in ieder geval komt er weer (wat) publiek . 

Ik voorspel dat DB op het laatst nog best een serie-tje van competitieduels  kan neerzetten waar wij best redelijk kunnen presteren. Maar dat is wel uit pure hoop geredeneerd  van mij, iets anders niet.  

FC NL05026-01-2022 om 18:12

Nu Fledderus met het aantrekken van Womuth het trainersdossier heeft afgesloten hoop ik dat hij en scouting hun aandacht z.s.m. verleggen naar het aantrekken van een rechtsback, want dat is in mijn ogen prioriteit nummer 1 aangezien Dankerlui simpelweg tegenvalt en El Hankouri (zéér waarschijnlijk) zal vertrekken in de zomer 

Reactie verwijderd door redactie

Herman Badkuip26-01-2022 om 18:41

Ach Brombeer, maak je niet té druk. Gewoon niét op reageren, sommigen leren 't nooit!

The Cottage26-01-2022 om 18:48

Herzlichen Wilkommen, herr Wormuth.

2e Buitenlandse trainer na Dwight Lodeweges in de historie van de FC.

 

Metworst26-01-2022 om 18:57

Welkom Frank. Veel succes, er staat een mooie talentvolle selectie voor je klaar.

Danny bedankt, ik hoop dat je met een mooie reeks overwinningen een verdiende afsluiting krijgt.

A Matter of Honor26-01-2022 om 20:38

Pikant detail: 24 april a.s moeten we nog tegen Heracles. Ben benieuwd wat dat gaat worden.

Fan op afstand26-01-2022 om 18:59

Frank welkom. En hoop dat je hier een geweldige tijd zult hebben.

off topic. Sky News: Fulham onderhandelt met de Fc over verhuur van Kongolo.

BROMBEER26-01-2022 om 19:23

Zou heel welkom zijn , alleen weer huur en gezien zijn transfersom lijkt een optie tot koop uitgesloten 

BROMBEER26-01-2022 om 19:14

Goed bezig redactie????

Metworst26-01-2022 om 20:20

keurige reactie brombeer. (je bent toch ook wel een klein beetje eens dat die opmering van vanavond over de grens was toch?)

Oeleoptak26-01-2022 om 20:18

Kongolo? Nog een CV erbij? Dan zijn er wel andere prioriteiten zou ik zeggen...

Metworst26-01-2022 om 20:23

Dacht ik ook aan.  Kan ook linksback, maar daar doet Meijer het momenteel goed.

Euroborg26-01-2022 om 20:50

Linksbenige Terence Kongolo als centrale verdediger naast Mike te Wierik óf Neraysho Kasanwirjo, als nieuwkomer Manu Matuta straks als controleur op het middenveld gaat spelen. Hoop dat 't doorgaat en misschien wel een optie tot koop óf langere huurperiode? Ben benieuwd of 't gaat lukken....

BROMBEER26-01-2022 om 20:50

Klopt metworst maar steeds dat ongefundeerde afzeiken van onze trainer schoot me ff in het verkeerde keelgat. Snap overigens de keuze voor een cv  wel hoor , want zowel van hintum als te wierik komen op eredivisieniveau centraal gewoon tekort, en helemaal als ze naast elkaar worden geposteerd.  En daar komt bij dat kasanwirjo een openbaring is als centrale middenvelder ondanks zijn 19 jaar. Wie zouden de assistenten gaan worden? 

Metworst26-01-2022 om 21:08

Euroborg26-01-2022 om 20:57

Met de mogelijke komst van de ervaren voetballer Kongolo heeft trainer Danny Buijs meerdere opties voor de achterhoede én het middenveld.....Alleen maar goed met nog een aantal loodzware wedstrijden voor de boeg! Gaan wij dan toch nog meedoen aan de playoffs Europees voetbal?

brummie26-01-2022 om 21:11

Fijn dat het rond is gekomen met Wormuth, en dat er duidelijkheid is. Geeft rust binnen de club, en zo kan Buijs en TS het seizoen positief afsluiten. 

Wat Kongolo aangaat, lijkt me een prima ervaren CV. Zolang het talenten niet in de weg staat prima. Balker is nog steeds geblesseerd neem ik aan, en Sverko is nog niet helemaal duidelijk wat zijn potentieel is. Te Wierik begint wel beter te spelen laatste wedstrijden vind ik. Van Hintem doet het gezien zijn leeftijd prima, maar gaat naar einde carrière. 

Kasanjawiro doet het heel goed bij FC dit seizoen. Zeker gezien zijn leeftijd. Mag hem graag zien spelen. Het liefst zie ik hem op CV. Daar voelt hij zich het meest op zijn gemak lijkt het. 

 

kees27-01-2022 om 05:37

@ Brummie

 Goed verhaal, vooruit kijken nu, en ook veel andere posters  kunnen in deze situatie zich vast wel vinden in de keuze voor deze nieuwe trainer.  Wie er verder in de TS komt, hulptrainer (s) bijvoorbeeld, dat moeten we nog afwachten.  Een 3 jarig contract is mogelijk geworden omdat onze TD deze trainer al heeft meegemaakt. 

Over de spelers ( wisselingen ) : vooral de oudere spelers kunnen nog van waarde zijn dit seizoen.  Te Wierik, Van Hintum en de Leeuw zullen het voetbal niet verleerd zijn, en ook ik heb gezien dat ondanks hun beperkingen vanwege leeftijd er nog best wat pit in deze spelers zit.. en hoop dat deze  er nog een serie goede wedstrijden eruit kunnen persen. 

Steve Goble26-01-2022 om 22:37

Heel blij met de keuze voor deze trainer. Al vind ik deze afsluiting voor Buijs en Poldervaart waardeloos. Ik hoop dat ze samen bij een goede club terecht komen en daar veel succes mogen hebben. Voor wat betreft nieuwe spelers, een nieuwe rechtsback moet de prioriteit hebben, wat we daar hebben is waardeloos. El Hankouri, Dankerlui of soms te Wierik, daar moet een ander voor komen! Volgens mij is Kongolo nu juist geen rechtsback. Op linksback Meijer is prima, van Hintum kan en dan nog het Zweedse talent. Centraal volgens mij ook voldoende keuze. Hoe is het met onze Koning ' Irandust' ? 

The Cottage26-01-2022 om 22:39

Frank Wormuth als trainer/-coach

Didactisch: ✅ 

Empathisch: ✅ 

Sympathiek: ✅

Aanvallende strijdwijze: ✅

Gentleman:✅

 

 

De beste man zal best mindere eigenschappen bezitten ofschoon op dit moment niet relevant is.

 

Roelofsky27-01-2022 om 10:39

Welkom Frank Wormuth bij deze mooie club... zou het wat zijn om Robben assistent te maken ???

FC NL05027-01-2022 om 11:19

Mocht Fledderus er in slagen om Kongolo voor langer dan een halfjaar aan FC te verbinden zou ik dat een knappe prestatie vinden van hem, want zullen vast grotere clubs interesse hebeben in Terence ondanks dat hij afgelopen jaren weinig heeft gespeeld 

val27-01-2022 om 11:48

Henk Veerman van Heerenveen naar Utrecht. Een best opvallende transfer. In de zomer van 2020 is Fledderus ook nog bezig geweest hem naar FCG te halen. Toen wilde hij terug van Sankt Pauli naar Nederland en zocht hier een passende club. Fledderus schrok van het transferbedrag en de salaris-eisen van Veerman en trok zich begrijpelijk snel terug. Voor Heerenveen was dit geen reden om hem niet opnieuw aan te trekken. Zijn terugkeer verliep voor Heerenveen teleurstellend. Sportief bracht Veerman niet wat van hem verwacht mocht worden. Hij had zelfs op het laatst ook geen basisplek meer. Financieel is het een drama geworden voor de club. Met een afschrijving op de transfersom en een vorstelijk salaris bedroeg de last ongeveer 2 miljoen voor zijn 1,5 jarig verblijf. Omgerekend 100/k per gemaakt doelpunt. Fledderus stak wel zijn nek uit om te Wierik terug te halen naar FCG. Met waarschijnlijk een beperkt transferbedrag, een pittig tekengeld en een topsalaris is hij nu een van de best betaalde spelers bij FCG. Zijn last zal gedurende het 3,5 jarig contract mogelijk boven 500/k per jaar liggen. Voor een modale voetballer eigenlijk niet verantwoord. Na zijn terugkeer presteert te Wierik ook teleurstellend, zodanig dat hij wellicht op korte termijn ook geen basisplaats meer heeft. De vergelijking met Veerman ligt voor de hand. De vraag is of hij het nog 2,5 jarig contract zal uitdienen. Mogelijk dat FCG in de zomer haar verlies neemt en hem een terugkeer naar Heracles gunt.

Veel supporters zijn lyrisch over Frank Wormuth. Is het niet zo dat een coach normaliter zo goed is als zijn spelersgroep. Benieuwd of hij met het huidige spelersbudget FCG naar de Grote Markt kan brengen.

Euroborg27-01-2022 om 12:00

Heb begrepen dat voor Henk Veerman andere motieven een belangrijke rol spelen om te kiezen voor FC Utrecht.....Verwacht ook niet dat Mike te Wierik volgend seizoen voor FCG speelt, want met de komst van Frank Wormuth heeft onze eigen jeugd de toekomst. Vind trouwens wel, dat Mike te Wierik én Bart van Hintum een prima wedstrijdinstelling laten zien en hun oude vorm weer terugvinden in de laatste wedstrijden....Ben blij dat de nieuwe trainer Frank Wormuth positief ontvangen wordt, zal vast te maken hebben met zijn prestaties bij Heracles Almelo. Klein smetje op zijn blazoen blijft voor mij het opstellen van Ray Vloet, maar daar is hij niet alléén verantwoordelijk voor. 

kees27-01-2022 om 23:15

Ik heb nooit begrepen dat Tew Wierik, in GB op een zijspoor geraakt, bij FC Groningen nog zo'n royaal en langdurig contract kreeg na Heracles;

ps @ val:

Lees mijn opmerkingen over de moeilijke samenwerking van Buys met de TD, en mijn gedachten over wat Wormnuth straks misschien WEL bij MJF voor elkaar gaat krijgen? : .  (post 27-01;  23:02 u) 

Fan op afstand27-01-2022 om 12:19

Ene Stefan Bleeker van  RTVNoord beweerd dat Dammers in de belangstelling staat van Willem II. Vermelding op fcgforum en de side van RTVNoord.

FC NL05027-01-2022 om 12:26

Telegraaf meldt dat Willem II onze Wessel zal gaan huren met een optie tot koop. Het gerucht rond Kongolo en FC zou wel in verband staan met (mogelijke) transfer Dammers.

 

Bron : Wessel Dammers verruilt FC Groningen voor Willem II | Voetbal | Telegraaf.nl

Dijk27-01-2022 om 13:01

Dammers speelt met de fc o21 tegen psv o21 momenteel. Dus zal dan nog niet officieel zijn. 

FC NL05027-01-2022 om 13:21

@Dijk : Kan ook zijn dat er een akkoord is en dat afspraak is dat Dammers na de wedstrijd direct doorrijd naar Tilburg voor medische keuring morgen

Dijk27-01-2022 om 13:59

Zou toch vervelend zijn mocht hij blesseerd raken. 

kees27-01-2022 om 23:02

Het kan soms raar en onrechtvaardig gaan in het profvoetbal...voorbeelden genoeg overal om ons heen en ook bij FCG natuurlijk...

Stel je eens voor:  die onmin over het TD beleid van de kant van Danny Buys is niet vandaag of gisteren, toch is Buys ( naar buiten toe , dat wel ) loyaal geweest aan het beleid. bij de verkoop van Doan tot vertrek van Ko Itakura en Matusiwa en Gudmundsson...  Nu zou  het zomaar kunnen gebeuren, dat opeens wat eerst onbespreekbaar was bij de wensen van Buys ( minder grote selectie maar meer ervaring en kwaliteit ) dan opeens wèl mogelijk is nu trainer Wormuth wordt aangesteld: Kongolo halen is natuurlijk zoiets : hoewel deze speler een serie van zware blessures met zich meedraagt ( vanaf 2019"knie , voet, enkel, achillispees, operatie knie )en zijn marktwaarde net zo snel slonk van 15 M ( Fullham ) als het destijds steeg bij Feyenoord, naar een 3 miljoen nu, valt deze speler wèl in de categorie die Buys bedoelde;  De achterhoede was altijd het paradepaardje van Buys en eerlijk gezegd zijn de vervangers die onder MJF zijn aangetrokken van een iets lichtere kwaliteit, en vaak niet inzetbaar vanwege slepende blessures of trainingsachterstand.

Als Wormuth aankomende zomer nog weer om andere spelers vraagt, dan heb  je best kans dat Fledderus deze wensen inwilligt...

En in dat geval  zou Buys ( terecht ) achteraf kunnen stellen dat hij bij FC Groningen niet het maximale eruit heeft kunnen halen....

Nachtwacht28-01-2022 om 13:21

Wormuth is vooral verstandige keuze, die qua aard in het Noorden goed zal vallen (ook onder de talenten en de Scandinavische spelers).

Tekenend is dat de Heracles-fans hem in hun hart hebben gesloten als trainer en hem het beste wensen, al zijn ze bang dat hij De la Torre meeneemt.

Vind het zelf goed dat er na jaren weer eens voor een echte trainer is gekozen, die heeft aangetoond spelers beter te kunnen maken.

Ik heb wel het gevoel dat er bij eerdere trainers vooral ook is gekeken naar de kosten. In dat opzicht moedig dat Buijs het heeft aangedurft. 

TomOkker29-01-2022 om 09:05

Hopelijk zijn we nu eindelijk af van dat wingback gelul.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!