Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt verrassende overwinning op Vitesse

Door Redactie 11 reacties

Tegen (bijna) alle verwachting in heeft de Trots van het Noorden met 3-1 gewonnen van Vitesse. Trainer Danny Buijs die voorafgaand aan de wedstrijd Duarte zag uitvallen begon met Bogarde. FC Groningen dat nauwelijk kansen weggaf en goed in de wedstrijd zat kwam na een ruim een half uur in overtal te staan na de rode kaart van Openda. Kort voor de pauze kopte Strand Larsen de Groningers op voorsprong. Halverwege het tweede bedrijf werd het 0-2. Wij dachten dat het De Leeuw was die scoorde maar het (eigen) doelpunt werd toegekend aan Dasa. Van Kaam die net was ingevallen schoot van afstand de 0-3 achter Houwen. Een kwartier voor tijd verslikte Leeuwenburgh zich in een terugspeelbal waardoor Oroz kon profiteren met als eindstand 1-3. 

eerste helft
FC Groningen kende wat slordigheden tijdens de openingsfase. Leeuwenburgh kwam attent uit zijn doel bij een aanval van Vitesse en ruimde bijtijds op. In de tiende minuut werd Strand Larsen met een verre uittrap aangespeeld door Leeuwenburgh, die vanuit de draai het doel van Houwen onder vuur nam die nog net de bal kon keren. Namens de thuisploeg kwam Wittek in bijna scoringspositie. Te Wierik maakte de doelpoging onschadelijk.

Positief om te zien was dat FC nadrukkelijker probeerde om verder naar voren te voetballen. Tot vloeiende aanvallen kwam het niet waardoor kansen uitbleven.

Mike te Wierik en Openda hadden het regelmatig met elkaar aan de stok. Bij een beweging met de elleboog naar achteren ging te Wierik naar de grond. Op de beelden was te zien dat Te Wierik een elleboog in zijn ribbenkast had gehad. Scheidsrechter Higler had niets gezien maar de VAR wel. De leidsman werd naar de monitor gedirigeerd en trok daarna rood voor Openda. FC werd sterker. In de 39e minuut mocht Suslov aanleggen voor een vrije trap die in de verre hoek werd ingekopt door Strand Larsen, 0-1. Toch zouden de Arnhemmers nog aandringen. Zo werd het nog even dreigend bij een vrije trap omdat Leeuwenburgh hands had gemaakt net buiten de zestien. De vrije trap werd verwerkt tot hoekschop. Deze kwam gevaarlijk voor en werd tussen de palen gechoten op de Groninger sluitpost die in de baan van het schot stond. 

tweede helft
Bij Vitesse werd een driedubbele wissel uitgevoerd. Men probeerde de druk op te voeren. Daarentegen kreeg Meijer een beste kans maar mikte langs de tweede paal. Het spelbeeld verplaatste zich op en neer waarbij Vitesse dreigend kon worden na een merkwaardige terugspeelbal van Dankerlui. Doelman Leeuwenburgh voorkwam averij.

Na ongeveer een uur wist Suslov goed door te komen over de rechterkant maar in plaats van een voorzet werd het een schot op doel dat tot hoekschop werd verwerkt. Ook de Leeuw kreeg een kans na goed voorbereidend werk van Abraham. Kort daarna brak Suslov uit die Strand Larsen aanspeelde. De Noor schoot op doel, Houwen keerde de bal en Larsen kon alsnog de bal voorkrijgen waarna De Leeuw (eigen doelpunt Dasa) de bal over de doellijn werkte, 0-2. Meteen daarna maakten El Hankouri en Van Kaam hun opwachting voor Dankerlui en De Leeuw. Na balverlies van Dasa schoot Van Kaam van een meter of twintig de 0-3 tegen de touwen. Namens Vitesse kreeg Buitink een kans maar schoot wild over de kruising. 

Toch zou het 1-3 worden. Leeuwenburgh die teveel tijd nodig had een terugspeelbal aan te nemen werd verrast door Oroz. Een pijnlijke blunder. Vitesse drong nog kortstondig aan, maar de Groningers kwamen niet meer in de problemen en boekten een belangrijke driepunter.

Op zondag 6 februari speelt FC Groningen thuis tegen Go Ahead Eagles. De verwachting is dat supporters weer aanwezig mogen zijn.

Opstelling Vitesse: Houwen, Dasa, Doekhi, Cornelisse, Rasmussen, Wittek, Domgjoni, Buitink, Vroegh, Openda, Grbic               

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, van Hintum, Meijer, Suslov, Kasanwirjo, De Leeuw, Bogarde, Abraham, Larsen                            

Reacties:
Marco22-01-2022 om 21:15

Jammer dat de KNVB scheidsrechter voor een kleinigheid een wedstrijd kapot fluit. Helaas is dit de NL competitie.

Mooi doelpunt van Larsen. Verder stond het elftal aardig. Jammer dat er veel verdedigend ingestelde spelers bleven staan. Van Kaam deed het goed. 

Metworst22-01-2022 om 21:19

Niet met je eens, dit was een terechte rode kaart. Ook als Mike er niet zo'n zwanezang van had gemaakt. Meestal is zo'n kaart voor ons, ook wel eens lekker dat het een keer mee zit. 

TomOkker22-01-2022 om 21:21

3 punten en verder nait soez'n

Herman Badkuip22-01-2022 om 21:23

Vanavond een dikverdiende overwinning voor FC Groningen, na een sterke eerste helft en een matig optreden na de rust....Geen sterke invalsbeurten van Mo el Hankouri en Romano Postema, hebben bijna geen bal naar een medespeler gespeeld! Ook keeper Peter Leeuwenburgh ging zo'n kwartier voor het eind nog lelijk in de fout.....Tweede helft heeft FCG heel gedisciplineerd deze wedstrijd uitgespeeld. Jammer dat wij vanavond Laros Duarte niet in actie hebben gezien, viel uit in de warming-up. Laat de spelers, die in de basisopstelling zijn begonnen nog maar even een paar wedstrijden staan! Alleen maar goed voor het zelfvertrouwen als deze voetballers met elkaar spelen....Levert in de maand februari met de steun van het publiek nog meer punten op! Fijne start van het voetbalweekend door deze verrassende uitoverwinning! 

A Matter of Honor22-01-2022 om 21:37

Ja en de trainer mag nog veertien dagen langer bij de club blijven........en daarna......??    per i Julie Frank Wormuth 

Alf22-01-2022 om 21:44

@Matter of Honor: Kan je nog wat anders dan kankeren op Buijs? Het begint allemaal wel wat kinderachtig van je te worden.

Wees positief: de FC heeft een knap resultaat gehaald! Mede dankzij Buijs die net als het team blijft knokken.

A Matter of Honor22-01-2022 om 22:02

Nee!!!!!

Herman Badkuip23-01-2022 om 12:51

Volgens mij heeft AMOH een Buijs-allergie en moet hij snel hulp zoeken.....

Nachtwacht22-01-2022 om 21:46

Opvallend hoeveel waardeloze terugspeelballen onze keeper kreeg. Ze waren of op het verkeerde been en bijna allemaal met een stuit. Vooral het eerste kwartier. Ik vind daarmee de kritiek op de keeper niet in alle gevallen terecht

Euroborg22-01-2022 om 22:08

Heerlijke avond voor een ieder, die FC Groningen het allerbeste gunt! Vanaf de eerste minuut van deze wedstrijd kwam tegenstander Vitesse niet in hun eigen spel door het vroege storen van de FCG middenvelders! Sterk optreden van Neraysho Kasanwirjo als centrale verdediger op het middenveld. Moet ook eerlijk toegeven, dat Mike te Wierik en Bart van Hintum beter speelden dan ik verwacht had! Ook spits Jörgen Strand Larsen speelde erg agressief in zijn duels en won de meeste kopballen van zijn tegenstander. Melayro Bogarde speelde onopvallend sterk op het middenveld....hield 't de hele wedstrijd goed vol. Zelfs keeper Peter Leeuwenburgh speelde, op een klein missertje na, een zekere wedstrijd. Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de komende weken, vóóral als er weer publiek bij mag zijn! Fijn voor Daniël van Kaam dat hij een goaltje meepikte, invallers Hankouri en Postema speelden niet sterk.....Begrijp ook niet waarom Cyril Ngonge er niet in kwam in de tweede helft. 

Reactie verwijderd door redactie

hermank196922-01-2022 om 22:28

Wat hbben ze bagger ingekocht he???? vanavond klopte het aardig.

corinti23-01-2022 om 00:13

Tot de 3-1 een behoorlijk saaie wedstrijd.Tegen 10 man behoor je meer te kunnen/moeten laten zien.Maar combinatie spel liep niet verder dan 2 keer.vitesse trouwens ook zeer zwak voor de nr 4 van de eredivisie.al met al een verdiende maar iets wat gelukkige overwinning.Bogarde niet gezien,maar dat is het spel van Groningen,vanaf kasinwirjo alles nr de zijkant,gaat bijna niks door het midden.Totdat van Kaam kwam met wel loopactie dor het midden,goede goal,goede invalbeurt.postema niks toegevoegd,el hankouri was niks beter dan dankerlui

TomOkker23-01-2022 om 07:35

Nou corinti alle clichés zijn ongeveer wel benoemd me dunkt. Zeiken om te zeiken noemen ze dit toch? Moeten we nu alle ballen door het midden spelen? We hebben misschien wel de meest dodelijke spits in de 16 maar buiten de 16 heb je niks aan die vent. Verliest na genoeg alle kopduels en een kaats of balletje breed is zeldzaam en meestal te veel gevraagd. Daarbij kreeg van Kaam die bal doordat er druk gezet werd op de back. Tegen NEC bijvoorbeeld had ik Larsen in de rust gewissel en met de weinig opties die Buijs had, had ik Duarte achter de Leeuw gezet met de trail en error methode. Tegen 10 man spelen is misschien wel lastiger dan tegen 11 en zelfs tegen 10 man had ik niet verwacht dat de FC dit zou winnen en gezien het vertoonde spel van de laatste tijd, helemaal niet zo'n rare gedachte. Vitesse zeer zwak lees ik, dat zou kunnen maar dit hoor ik elke keer als FCG of welke ploeg dan ook wint. Is het niet hier dan zijn het wel die nietszeggende verslaggevers. Zwak betekent voor mij dat de tegenstanders iets goed doet maar dat is hoe ik er tegenaan kijk. Je hebt Bogarde niet gezien, dat verbaasd mij dan ook weer niet, het gross kijkt zeer oppervlakkig naar het spelletje, waar de bal is de camera en andersom, zeg maar met een kluitjesvoetbal blik.  Ik heb hier lang geleden iemand al eens de tip gegeven om eens wat langer te kijken naar speler(s) zonder bal. Leer je misschien iets van spelsystemen en tactiek. Kortom verdiende maar zeer onverwachtse overwinning, mede door een terecht gegeven rode kaart.

Roelofsky23-01-2022 om 10:02

Prima overwinning van de FC met af en toe goed combinatie voetbal... Maar waarom steeds die verschrikkelijke terug speel ballen op de keeper... Dit komt zo onzeker over is er dan niemand met een goede diepte pass. Na een terug speel bal krijg je meestal een lange uithaal van de keeper en dit noemen we een soort casino voetbal op goed geluk. Niet meer doen jongens want dit is zeer vervelend om naar te kijken en zeer voorspelbaar....

brummie23-01-2022 om 12:27

Gewoon even een constatering. We winnen verdiend van Vitesse en maar 10 reacties. 

Herman Badkuip23-01-2022 om 13:01

Zo zie je maar weer wat een goed resultaat doet met de supporters....Hoop dat wij over twee weken ook Duarte, Irandust, Matuta en heel misschien Balker weer op het voetbalveld zien...Kijk nu al uit naar de wedstrijden in februari in een uitverkochte Euroborg!

no guts no glory23-01-2022 om 21:28

Ja bizar hè. Het lijkt wel of mensen op dit forum het jammer vinden dat Grunn heeft gewonnen. Kunnen ze niet kankeren op Buijs want die heeft het prima neergezet gisteravond. 

Nachtwacht24-01-2022 om 22:25

Och dit item wordt ook overschaduwd door het nieuwere item over de aankomende trainer...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!