Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! Uit tegen Vitesse

Door Tom Kuiper 50 reacties

Matchday. De derde keer in zeven dagen tijd… De winterstop leek al weer weken geleden want FC Groningen kende een teleurstellende week. Na een troosteloze wedstrijd tegen PSV werd er afgelopen woensdag met 1-2 verloren van NEC. Vanavond staat dus de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Het beloofd wederom een moeilijke avond te worden. Zijn er dan toch lichtpuntjes?

Één van die lichtpuntjes is Bjorn Meijer. De 18 jarige back speelt staat sinds PSV-thuis in de basis en maakt een goede indruk, zo ook op trainer Danny Buijs. ‘Als je ziet hoeveel potentie en karakter die jongen heeft op zo'n jonge leeftijd...' zei Buijs na afloop van de wedstrijd tegen over de camera van RTV Noord. Meijer gaf in de 65e minuut aan dat hij kramp had en werd in de 82e minuut gewisseld.
Een ander lichtpuntje is het aantal kansen dat (met name in de eerste helft) gecreëerd was. Het was hoogstwaarschijnlijk de beste helft uit het seizoen. Het zou mooi zijn als (eindelijk) werd vast gehouden aan de formatie. Die intentie sprak hij vandaag uit, mits er geen blessure gevallen zijn.

Vanavond staat dan de wedstrijd tegen Vitesse op het programma. De ploeg uit Arnhem is al tien wedstrijden ongeslagen. Opvallend is dat Vitesse vooral buitenshuis in vorm lijkt. Thuis hebben ze “maar” 14 punten weten te behalen uit negen wedstrijden.

De wedstrijd staat onder leiding van Dennis Higler, aftrap 18:45 uur.

COME ON FC!

Reacties:
Marco22-01-2022 om 00:54

Vitesse sleepte zich aan het begin van het seizoen met de hakken over de sloot door de Europese voorrondes. Nadien zijn de puzzelstukjes op hun plek gevallen en hebben ze een sterk elftal dat constant goed presteerd.

Vitesse zal ook een keer een slechte dag hebben, hopelijk is dit tegen Groningen.

De wedstrijden tegen PSV en NEC bieden aanknopingspunten. Goede ballen vanaf de flank naar Larsen en De Leeuw. Ook kansen door de hoekschoppen. Belangrijkste is geen gepruts in de opbouw.

Met lef en scherpte is een resultaat mogelijk.

Hopelijk schreeuwt Buijs het elftal naar de overwinning. 

 

 

Euroborg22-01-2022 om 09:18

Eindelijk kunnen we 't weer hebben over een voetbalwedstrijd....Vitesse uit is altijd een lastig duel voor FC Groningen, maar misschien zit 't ons vanavond een beetje mee. In de thuiswedstrijd tegen het team van Letsch speelde de VAR een hoofdrol, toch hielden wij heel lang vol, dankzij een tomeloze inzet van de negen overgebleven spelers! Hoop dat trainer Buijs vanavond weer kiest voor bijna dezelfde basisformatie als in de bekerwedstrijd tegen NEC, zou alleen zélf kiezen voor een ander centraal duo achterin. Denk dat Mike te Wierik en Bart van Hintum als centrale verdedigers het moeten afleggen tegen de snelle, beweeglijke spits Loïs Openda....Verwacht een wedstrijd, waarin Vitesse het spel gaat maken én snel een eerste goal zal willen maken. Zie kansjes voor FCG als het doel[punt voor Vitesse lang uitblijft, wellicht dat wij met ons reactievoetbal de Arnhemmers thuis kunnen verrassen....Ben verder benieuwd naar het spel van onze nieuwste aanwinsten Melaroy Bogarde én Manu Matuta, hoop dat beide spelers weer wedstrijdminuten krijgen van Danny Buijs....

Nachtwacht22-01-2022 om 10:39

Volgens mij las ik dat Matuta maandag pas aansluit

Roelofsky22-01-2022 om 09:34

Hoop natuurlijk op goed opbouwend voetbal, hoog druk zetten, goed positie spel met verrassend aanvallend voetbal....Geen lange uittrappen maar opbouwen met veel diepte in het spel en positie wisselingen. Kortom ga lekker voetballen jongens en trek je niet te veel aan van de trainer.... succes

brummie22-01-2022 om 10:22

Vitesse heeft sinds half november geen wedstrijden meer verloren. Daarnaast is onze trackrecord Vitesse uit ook niet hoopgevend. Gelukkig is de bal rond en  zoals we tegen NEC zagen kun je de onderliggende partij zijn en door 2 schoten op doel overwinning pakken.

Het is afwachten hoe de ploeg er fysiek en mentaal op staat na de wedstrijd tegen NEC. Daar heeft FC vol gas gegeven. Tegen Vitesse hoog druk zetten etcetera. zou prachtig zijn, maar wat is er mis met loeren op omschakeling/counter? Reëel gezien denk ik dat we allen de verwachtingen niet te hoog moeten inzetten op deze wedstrijd. De cyclus na deze wedstrijd biedt meer kansen. 

Nachtwacht22-01-2022 om 10:42

Bij Vitesse zie je het teambelang. Sinds hun beste voetballer en onruststoker Tanane buitenspel staat zijn ze beter gaan voetballen. Eigenlijk zie je dat bij Cambuur en GAE ook. Gaat niet altijd om het halen van sterspelers, maar ook om passen ze in de groep en zijn ze bereid voor het groen-witte shirt de ballen uit de broek te spelen

In de eredivisie heb je elke wedstrijd kans op punten. Ik verwacht vanavond weer een centrum met drie verdedigers. Zie de meerwaarde niet van een centrum met en van Hintum en Te Wierik. Zitten beiden niet in hun beste fase en laten beiden nog wel eens een steekje vallen. Ik zou dat aanpassen als trainer.

 

grunn196722-01-2022 om 13:02

Normaal gesproken volstrekt kansloos, verwacht niet dat vitesse met dikke cijfers gaat winnen maar another day at the office,2-0.

Ben benieuwd of groningen tot 2 doelpogingen komt, tegen Psv was het er 1. Het was zeer pover wat de FC liet zien.Tegen Nec een prima 1e helft en meer verdiend, 2e helft was van andere orde. Nec paar omzettingen en de FC is niet meer gevaarlijk geweest en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit.

Wij moeten ons meten in februari met ploegen als Pec, Rkc, F.Sit, dat is het niveau waar we op zitten en dat is allemaal de schuld van onze TD, heeft in de zomer totaal niet geanticipeerd op de vertrekkende spelers en heeft spelers gehaald die het niveau niet aankunnen of structureel geblesseerd zijn. MJ heeft hopeloos gefaald en wat doet die hij in de winterstop haalt (wat opzich prima is, maar op dit moment !!) 2 jonge spelers met bijna 0 ervaring.

De FC schreeuwt om ervaring en creativiteit. Ik hoop dat we niet in de problemen komen dit seizoen maar ik heb er een hard hoofd in. Spel is over het algemeen zeer matig en creëren van kansen voor de FC is hogere wiskunde.

Ben benieuwd of Buijs er na dit weekend nog zit ? Ik denk van niet. Ik hoop dat de FC niet met de trainer van Heracles komt, die heeft het voor mij al volledig afgedaan door Vloet in te laten vallen. Hoe vreselijk dom kun je zijn om een hard rijdende alcoholist die een kind van 4 heeft dood gereden te laten invallen. Zit je als tainer in een tunnelvisie en ook dat hele bestuur/directie. (schaam je)

Alf22-01-2022 om 13:07

Wordt een lastige pot. Maar de selectie heeft het wel verdiend dat het nu eens meezit. Laten we het hopen! Er zullen wel wat wisselingen zijn omdat deze pot zo snel volgt op de bekerwedstrijd. En ook omdat we naar verwachting wat meer op de counter zullen moeten spelen.

Herman Badkuip22-01-2022 om 13:50

FC Groningen moet Vitesse niet laten voetballen, vroeg, lekker aggressief storen op het middenveld en dán met snel reactievoetbal proberen een goaltje te maken....Ben vanavond al blij met een resultaatje, vanáf volgende maand moeten wij de punten gaan pakken, vóóral in een volle Euroborg met het thuispubliek er achter! Zou niet té veel gaan sleutelen aan het team, dat de laatste wedstrijd tegen NEC heeft gespeeld. Geef dát team het vertrouwen en wissel alleen als 't noodzakelijk is.....Een elftal dat goed ingespeeld is én speelt met vaste patronen, heeft méér kans op succes dan een team dat elke week verandert..De mannen van Buijs komen alleen tot een resultaat, als zij zich gesteund voelen door hun teamgenoten, trainers én supporters! En met een positief resultaat kweek je zelfvertrouwen én behaal je nóg betere resultaten! Wij gaan d'r met z'n allen weer achter staan, dan komt 't vast voor elkaar! 

Zeeman22-01-2022 om 14:35

Zoals het er nu uitziet, mogen we vanaf de volgende week weer het stadion in, dus net op tijd voor de 2 eerstvolgende thuis wedstrijden van de fc tegen Go Ahead en Fortuna.

Dat zou mooi zijn , kunnen we de fc extra steun geven in deze belangrijke wedstrijden.

A Matter of Honor22-01-2022 om 14:55

Volgens de laatste berichten heeft deze trainer het nu goed voor elkaar door de verdediging neer te zetten met Meijer,Sverko,Dammers en Dankerlui. Bogarde vanaf minuut één als verdedigende middenvelder, Abraham op linksvoor en de Leeuw en Larsen in de aanval. Met deze opstelling gaat FC-Groningen de Vitessenaren even een poepie laten ruiken...............Forza FC-Stad................2-3..

Herman Badkuip22-01-2022 om 16:30

Dat meen je toch niet A Matter of Honor ....alweer  2-3 ? 

appie happie22-01-2022 om 18:01

Jammer genoeg klopt het niet wat jij zegt,nl t Wierik staat net als vHintum in de basis..niks Bogarde ...die Buijs is ook zo stront eigenwijs..ik zou Dammers voor t Wierik een Bogarde voor de Leeuw doen..

Herman Badkuip22-01-2022 om 18:42

Je weet 't maar nooit Appie, misschien krijgt Buijs wel gelijk.....maar ik zou ze niet centraal laten spelen.

A Matter of Honor22-01-2022 om 19:18

Klopt Appie, Bogarde staat in de basis.

Bas3822-01-2022 om 16:32

Ik ga niet positief doen groningen is bagger tegen iedereen dus ik zeg 5-0 voor vitesse waarom zou groningen nu ineens wel goed spellen word gewoon weer een kut avond 

appie happie22-01-2022 om 17:02

Punt is mooi toch?!!

brummie22-01-2022 om 18:09

Zelfde opstelling als tegen NEC. Ben benieuwd hoe het tactisch gaat lopen tussen beide ploegen.  Vitesse speelt  het hele seizoen met 5 verdedigers en 2 controleurs op middenveld. Interessant. 

Groen hart22-01-2022 om 18:31

Ik vrees weer een trieste avond .

Bayco22-01-2022 om 19:22

Terecht rood.. te wierik is goed aan sarren

Groen hart22-01-2022 om 19:24

Klopt goed uitgelokt 

appie happie22-01-2022 om 19:37

Revance perfect gedaann..t Wierik..

Bayco22-01-2022 om 19:26

Keurige goal

Fido22-01-2022 om 19:26

Yesss

DanMan197122-01-2022 om 19:27

Altijd al gezegd; geweldig ploegje!

Bayco22-01-2022 om 19:35

Het scheelt enorm dat openda er niet meer bij is

Herman Badkuip22-01-2022 om 19:44

Niet té vroeg juichen hoor....maar FCG speelt erg sterk in de eerste helft! Hun gevaarlijkste man Openda slim uitgelokt door Mike te Wierik. Prima goal van Jörgen Strand Larsen....Nu volhouden en gedisciplineerd blijven voetballen!

Heiky22-01-2022 om 19:45

Precies. En nu alsjeblieft niet het halve elftal gaan wisselen in de tweede helft.

Nachtwacht22-01-2022 om 19:47

Te Wierik thuis in de 36e minuut rood, zwaar gestraft

Openda nu in de 35e minuut rood, zwaar gestraft.

Kunnen we dat mooi tegen elkaar wegstrepen.

Vitesse tot nu toe ook nog niet echt gevaarlijk geweest.

Drie punten zou een mooi begin van het voetbalweekend zijn

Fido22-01-2022 om 19:48

Analist is toch redelijk positief over dat de fc zover van de goal speelt

Bayco22-01-2022 om 19:52

Bero ook treiteren...is ook licht ontvlambare speler

Bayco22-01-2022 om 19:55

Man man man echt aub geen getrut achterin. Maar van de eigen goal weg spelen. Beetje ballen tonen nu

Fido22-01-2022 om 20:00

Als de eindpas nou eens goed gaat staat de fc binnen no time op 2-0

Bayco22-01-2022 om 20:15

Slecht uitgespeeld maar hey..dat is 2

Bayco22-01-2022 om 20:17

En 3 .

Fijn voor van kaam

Fido22-01-2022 om 20:18

Ooo wat gun ik die van Kaam een goal lekkerrr

Herman Badkuip22-01-2022 om 20:20

Wat gebeurt er allemaal in de GelreDome? Niet te geloven toch? Rustig en gedisciplineerd voetbal van FCG!

Reactie verwijderd door redactie

Bayco22-01-2022 om 20:23

Wat weer een fout keeper... team speelt met vertrouwen loop je weer te kloten echt waarom

Heiky22-01-2022 om 20:23

Leeuwenburgh maar efkes wisselen jonguh

Fido22-01-2022 om 20:24

Dat krijg je toch als je zo vaak terug speelt

Oeleoptak22-01-2022 om 20:25

Wat een lul de behanger die keep. Heb m verdikke in m'n elftal coach van het jaar

Fido22-01-2022 om 20:25

Lekker belangrijk

Bayco22-01-2022 om 20:29

Hahahah doe je ook geen 2de keer

Fido22-01-2022 om 20:29

wie heeft er nou een speler meer de fc of vitesse

Bayco22-01-2022 om 20:30

Beetje teveel wisselingen in het elftal..miss nodig .. we hebben geen data.. maar team is meteen uit balans

Dijk22-01-2022 om 20:38

Sinds die slome Hankouri Postema ongelofelijk waardeloos. Nooit meer opstellen Buys. 

DanMan197122-01-2022 om 20:38

Maar goed dat keepertje transfervrij is binnengehaald. Vermoed dat Hoekstra binnenkort onder de lat staat.

Bayco22-01-2022 om 20:44

Niet verwacht maar o zo welkom die 3 punten.. man van de wedstrijd miss wel te wierik. Met zijn ervaring voor rood openda gezorgd. En niet al teveel fouten.. 

Hopelijk kunnen we voortborduren op vaste basis zodat er meer vastigheden in komen.

Want het is nog verre van perfect. Maar hoopgevend

brummie22-01-2022 om 20:46

Verdiende overwinning FC. Knap dat de club na uitschakeling beker de ploeg lijn weet door te zetten. 

Lekker genieten van deze mooie overwinning!

Bikkel 22-01-2022 om 20:51

Eerlijk is eerlijk... goede overwinning! Ook met 11 tegen 11 vond ik Fc al goed spelen! Rode kaart terecht en slim uitgelokt...maar vind de rb positie erg wankel... Dankerlui fout op fout en z'n vervanger Hankouri nog veel slechter! Onze keeper is ook niet best! Erg onzeker... maar ondanks dat, mss wel de beste wedstrijd tot nu toe???

 

Bayco22-01-2022 om 21:07

Idd de rechtsback positie is zwakste positie in het elftal.

En ben geen fan van keeperswissel want als hoekstra 2 fouten maakt heb je zomaar 2 beschadigde keepers.. maar zou het nu wel overwegen 

Dijk22-01-2022 om 20:51

Mooie revanche na Groningen- vitesse rollen mooi andersom, ook voor van Kaam. Maar wissel beleid  van Buys waardeloos Postema en Hankouri geen enkele toegevoegde waarde.  

kees22-01-2022 om 20:53

ik waag mij niet aan een analyse dit keer...overwinning, OK dat is goed.  maar oimdat ik maar  een halve wedstrijd gezien heb , en vond het allemaal zo slaapverwekkend/getemporiseerd spel...

maar het was nodig een overwinning , en dan moeten anderen het maar zeggen of het ook verdiend was, en op welke posities FC G spelers  beter speelden dan bijv. woensdag tegen NEC

FCGrunnfan22-01-2022 om 20:56

Heb wel een gedisciplineerd grunn gezien...hoog druk en vechten voor de bal, vond de oudjes te wierik en van hintum goed gefocust spelen...en wie zegt dat we een te jong elftal hebben...de jonkies deden het meer dan prima..een dik verdiende overwinning en geen gezeur meer over jonkies etc....want ja die kunnen mits ze vertrouwen krijgen ook meer dan prima ballen..heb genoten vandaag van deze ploeg ????

Herman Badkuip22-01-2022 om 21:03

Dikverdiende overwinning voor de FCG, na vooral weer een sterke eerste helft! Tweede helft tot de wissels erg gedisciplineerd gespeeld, wissels Mo el Hankouri en Romano Postema vielen erg matig in. Keeper Peter Leeuwenburgh maakte een enorme blunder, maar gelukkig niet fataal voor deze wedstrijd...Jammer dat Laros Duarte vanavond niet mee kon spelen, viel uit in de warming-up. Vond Neraysho Kasanwirjo weer erg sterk als verdedigende middenvelder. Ook Melayro Bogarde bleef de hele wedstrijd rustig voetballen, maar viel niet erg op, wel sterk in de duels! 

Metworst22-01-2022 om 21:06

Terechte overwinning, de uitgelokte rode kaart van Te wierik gaf idd de doorslag. Maar dan moet je het nog wel afmaken, en dat hebben ze keurig gedaan. Mooi dat dat gekloot voor eigen doel nu eindelijk eens wordt afgestraft, maar gelukkig niet beslissend is. Dit moeten ze echt eruit zien te krijgen en ik hoop dat ze nu dat ook zelf inzien.

Overigens was Vitesse soms nog gelijkwaardig aan de fc met 10 man, om het ook weer even in perspectief te zien, maar de 3 punten zijn des te zoeter.

Op naar een serie winstpartijen, en zoals te verwachten met publiek.

Te wierik man of the match, dat ben ik eens met bayco. Prima goals door de spitsen en een goal voor van Kaam wat ik hem errug gun.

b.raatjes196622-01-2022 om 21:07

Nou nou waarom credit geven ik had dit niet verwacht dat fc Groningen wint van vittesse denk daar eens aan van plaats van commentaar te geven aan keeper hij zat fout maar goed belangrijk is dat we gewonnen hebben drie belangrijk punten dit geeft ons weer hoop denk daar eens aan nu op naar de volgende wedstrijd dit geeft opluchting winnen van de nummer 4 dus zo door gaan fc Groningen dan hebben we nog hoop 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Rob197022-01-2022 om 21:37

Mooie overwinning, met dit keer de dingetjes die wel de goede kant opvallen. Te Wierik, slim, maar soms ook dom. Gelukkig was Vitesse niet bij machte om Groningen echt in gevaar te brengen, over het algemeen waren dat de Groningers zelf. Als het goed is heeft Fledderus dat ook gezien. Dankerlui, was wel heel vaak coulant om Vitesse weer met 11 te laten voetballen, in tegenstelling tot de onze linkerkant,die degelijk opereerde,  kwam het gevaar van Vitesse via hun linkerkant. Verder was ik afgelopen week al geschrokken van ten eerste de manier van wisselen, en ten tweede de spelers die in het veld komen. Postema en Hankouri hebben geen meerwaarde om ze in te brengen. Hankouri als invaller heeft mij nooit kunnen bekoren, maar wat hij deze week liet zien neigt naar veel teleurstelling en weinig motivatie. Zijn eerste voorzet tegen NEC, was heel dramatisch evenals zijn eerste 3 passes van vandaag, allemaal inleveren.

Postema, is zelfs als 12e man niet gevaarlijk genoeg om de tegenstander nog meer te laten wankelen. Ik zou hem deze winter nog uitlenen, want van zijn invalbeurten wordt hij niet beter en past hij ook niet in het elftal. Bogarde was onopvallend, maar misschien is dat ook wel zijn klasse, samen met Duarte moet dat een goed koppel kunnen zijn. Dan wordt het tijd dat Irandust fit wordt, zodat er voorin ook gevaarlijker gewisseld kan worden. Ngonge en Buijs is een gevecht die niet in het voordeel van Ngonge beslist gaat worden, wat ik eeuwig zonde vind. Ngonge is ook niet altijd top, maar die had je met ruimte op het veld altijd moeten brengen. Postema en Hankouri zijn vele malen minder. 

Kortom wel een mooie overwinning, iets waar toch iedereen naar snakte. Fijn weekend.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!