Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest met 2-1 van effectief NEC en is uitgebekerd

Door Redactie 35 reacties

Het is FC vanavond niet gelukt om de kwartfinales van het KNVB bekertournooi te bereiken. De Groningers kwamen in de eerste helft al snel op achterstand door een doelpunt van Verdonk en kwamen op slag van rust op gelijke hoogte door De Leeuw. Na de pauze scoorde Duelund 2-1 waardoor de ploeg van Buijs opnieuw in de achtervolging moest. FC Groningen was niet bij machte om op gelijke hoogte te komen.

eerste helft
De wedstrijd kwam langzaam op gang met FC dat veelvuldig probeerde rond te spelen en bij balverlies moest uitkijken voor de omschakeling van de gasten. FC Groningen leek wat meer controle te krijgen maar in de tiende minuut kwam er een aanval van NEC waarbij Vet kon voorgeven en Verdonk met een volley Hoekstra kansloos liet, 0-1. Aan de andere kant van het veld een aanval van de Groningers. Een voorzet van Dankerlui op de Leeuw was net te hoog waardoor de spits de bal naastkopte. Kort daarna kreeg Abraham uit een hoekschop een vrije kopkans maar mikte naast. Groningen drong aan.

Bij een indraaiende corner kopte Verdonk de bal voor de lijn weg. Uit een andere hoekschop keerde Vukovic een kopbal van Meijer. Een schot van Dankerlui werd gekeerd door Vukovic. FC behield het overwicht, het wachten was op de gelijkmaker.

Tot aan de pauze stokte lange tijd het groen-witte aanvalsspel. De Nijmegenaren bleven eenvoudig overeind maar in de slotfase sloeg de Leeuw toe op aangeven van Abraham, 1-1.  

tweede helft
Al vrij snel had de Leeuw de 2-1 kunnen en moeten maken (na prima voorbereidend werk van Abraham) maar produceerde een afzwaaier. Uit de tegenaanval werd Duelund (die een één- tweetje kon opzetten) niet aangepakt en schoof nauwelijks gehinderd de 1-2 tussen de benen door van Te Wierik achter Hoekstra. FC Groningen moest opnieuw in de achtervolging. Meijer was dichtbij de gelijkmaker, Vukovic werkte de bal tot corner.

Na ruim een uur mocht Groningen aanleggen voor een hoekschop. Uit de rebound haalde Suslov volley uit op doel maar Vukovic stond in de baan van het schot. Nieuwkomer Bogarde viel de laatste 20 minuten in voor Van Hintum. 

Ook Duarte en Strand Larsen werden naar de kant gehaald voor Ngonge en Postema. Doelman Hoekstra was attent bij een counter van NEC door op tijd uit te komen. In een situatie daarna ontsnapte Grunn bij een kans voor Van Bronkhorst. Om nog iets te forceren werden Dammers en El Hankouri nog ingebracht voor Dankerlui en Meijer maar het zou niets meer aan het resultaat veranderen.

Voor FC Groningen resteert de competitie. Aankomende zaterdag gaat het op bezoek bij Vitesse.

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Dankerlui, Te Wierik, Kansanwirdjo, Van Hintum, Meijer, Abraham, Duarte, Suslov, de Leeuw, Strand Larsen 

Reacties:
A Matter of Honor19-01-2022 om 21:22

En krijgen op bezoek bij fietstas een ongenadig pak slaag. Kan die wedstrijd misschien  schriftelijk afgedaan worden, scheelt weer reiskosten.

Lucian19-01-2022 om 21:22

Kasanwirdjo zei na afloop dat het afhankelijk van NEC was of hij als verdediger of als middenvelder ging spelen. Volgens mij moet FC van eigen kracht uitgaan en zou NEC zich aan moeten passen aan FC in eigen stadion. Dus bij opstelling gaat het al fout bij Buijs. Daarnaast onbegrijpelijke wissels. Oa beste man van FC kant deze wedstrijd eruit te halen (Duarte). Compleet faalbeleid Buijs. Nu echt tijd om Buijs weg te sturen. 

grunn196719-01-2022 om 21:26

Flederus komt overal mee weg, deze klojo heeft ons opgezadeld met deze hopeloze selectie.

Weg met die prutser.

Aantal thuis overwinningen in een jaar tijd is op een paar vingers te tellen, wat een wanbeleid. 

kees19-01-2022 om 21:30

ach... de laatste drie seizoenen onder Buys werd de 2e ronde niet overleefd, nu de achtste finale eruit van een ploeg die OOK veel jonge spelers heeft - net als de FC G  maar veel minder nerveus voetbalt!

A Matter of Honor19-01-2022 om 21:42

Samen naar de Grote Markt, weet je nog?

brummie19-01-2022 om 21:40

Fc speelde een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen. NEC dodelijk effectief. Fc heeft genoeg kansen gehad om te scoren. Of finesse ontbrak of sluitpost stond in de weg. 

Opstelling klopte, hiermee op voort borduren. 

A Matter of Honor19-01-2022 om 21:43

Ja, borduren kunnen ze wel, nu nog leren voetballen dan zijn we al een eind op weg.

campesino19-01-2022 om 21:55

Zet je groenwitte bril eens AF. We hadden nog uren kunnen doorvoetballen en dan was er nog geen goal gevallen.

Goede opstelling met 5 verdedigers ( of 4 met kasanwirho op middenveld, het is maar hoe je het wilt zien, maar het is een pot nat). En als je dan nog de nul houdt, maar het is een gatenkaas en aanvallend fantasieloos. De Titanic zonk langzamer dan dit team gaat zinken, als buijs aanblijft.

Aub houd een keer op onzin te verkopen.

Hoekie19-01-2022 om 22:05

Mee eens Brummie. Typisch scorebordpraat. De media die wat meer objectief kunnen oordelen geven je gelijk. 

campesino19-01-2022 om 22:14

O dus nu moet je journalist zijn, om te kunnen oordelen en objectief te zijn.

Eres zelf eens objectief. Scorebordpraat is de zevende plek van vorig jaar als goed af te doen. Ja cijfermatig gezien wel, maar als je alle wedstrijden hebt gezien weet je wel beter. En ja dan is het verloop van dit seizoen niet verrassend. Maar goed gooi jij met brummie en Herman jezelf maar zand in de ogen.

Man Man Man, hoe krijg je het op papier.

Hoekie19-01-2022 om 22:25

Je gaat me toch niet vertellen dat NEC de bovenliggende partij was? Het aantal kansen, corners en voorzetten was een veelvoud van dat van NEC. Van Gaal zou zeggen hoeveel kansen hebben jullie nou gehad?  Blijkbaar verwachten ze hier dat Buijs en Fledderus die ballen er in schoppen.

Dijk19-01-2022 om 21:44

Fledderus al paniek aankopen aan het doen ? 

campesino19-01-2022 om 21:47

Fledderus Neem je verantwoordelijkheid.

Bye Bye Buijs.

Nu Kun je het tij nog keren,als over 1-2 maanden het degradatiespook opduikt is het te laat. Buijsis iedere wedstrijd wanhopiger. En maar schuiven en maar wisselen. Wat er het laatste kwartier op het veld stond was CHAOS.

We hebben geen superselectie, maar mijn inziens voldoende voor plaats 7-10 met vooral beter voetbal. Maar hier zit geen lijn in , spelers weten niet wat ze moeten, zijn Bang en missen alle zelfvertrouwen. Dat is niet de schuld van fledderus. hoewel die ook Grove inschattingsfouten heeft gemaakt. Maar laat hem aub niet nog een fout maken, door buijs nog langer te laten aanmodderen. 

BROMBEER20-01-2022 om 09:35

Hoezo bye bye buijs, weg met fledderus zal je bedoelen

Marco19-01-2022 om 21:49

Eigen talent genoeg. Heeft tijd nodig. Vandaag potentie van jeugdige spelers gezien, zoals de nieuwe linkerkant.

Jamer dat het niet beloond is. Deze inzet en intenties is wel de weg omhoog. 

campesino19-01-2022 om 22:01

Talent en potentieel is er zeker wel. Maar die talenten hebben vastigheden nodig. En jouw laatste zin daar kan je in septiembre mee aankomen. Maar eind februari, zijn intenties alleen niet voldoende, lijkt mij zo

Hoekie19-01-2022 om 22:30

 Gelukkig nog iemand die door een resultaat heen kan kijken. 

b.raatjes196619-01-2022 om 21:52

Inderdaad trainer moet weg hij schreeuwt langs de lijn spelers worden daar zenuwachtig van en gaat dan paniek voetbal spelen dus trainer buiys pakt nu je koffers maar 

Hoekie19-01-2022 om 21:56

Na een stroef begin speelde de FC een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen. Met name Björn Meijer speelde een prima pot. Maar zoals vaker dit seizoen gaf Groningen op kinderlijk eenvoudige wijze een doelpunt weg. Daarna was FC oppermachtig maar een tiental corners, vele voorzetten bleven zonder resultaat. Abraham kreeg een niet te missen kopkans. De Leeuw werd nog een keer prima door Abraham in stelling gebracht maar had het vizier niet op scherp. De 1-1 van de Leeuw op aangeven van Abraham was dan ook meer dan verdiend.

De neutrale toeschouwer zag ook de tweede helft een sterk aanvallend FC en een scherp counterend NEC. De 1-2 is kenmerkend voor dit seizoen. Al met al een zeer teleurstellende afloop en dan moet er natuurlijk iemand de schuld krijgen. Aan het druk zetten, de tegenstander afjagen, aanvallend spelen kan het niet gelegen hebben. Veel reacties vanavond begrijp ik. Ze komen voort uit de frustratie van een in mijn ogen onterechte nederlaag. Normaal gesproken is Vitesse een maatje te groot maar ik zie voldoende aanknopingspunten dat de weg omhoog daarna kan worden ingeslagen.  

campesino19-01-2022 om 22:05

Daar komt ook hoekie, net als brummie en Herman weer met zijn bla bla bla.

brummie19-01-2022 om 22:20

Helemaal mee eens Hoekie. NEC gaf zelf aan dat ze alleen effectief waren geweest. Verder niet. Speelt FC een keer behoorlijk tot goed, is het voor velen  hier weer hetzelfde frustratie liedje afspelen. 

Wat we al eerder besproken hebben Hoekie, al jaren schrijven hier dezelfde lui alleen maar negatief. Ook al zouden we kampioen worden of de beker winnen. Het is voor deze lui  nooit goed genoeg. Er wordt  altijd maar nadruk gelegd op wat niet goed ging. Of een speler is pispaal.

Gelukkig heb ik vanavond behoudens het resultaat ook veel positieve dingen gezien. Maar dat is op deze site blijkbaar vloeken in de kerk. 

Misschien dat redactie een virtuele klaagmuur kan inbouwen op de website voor de diehard negatievelingen. 

Dijk19-01-2022 om 21:58

Buys zou emotioneel zijn geweest. 

Rob197019-01-2022 om 22:02

Kasanwirjo in het centrum met van Hintum, Te Wierik is echt te niet meer te hanteren, komt handen en voeten te kort om de tegenstander in bedwang te houden, (kan niet). Duarte op het middenveld met Bogarde of van Kaam. Duarte wordt steeds beter, en begint zijn draai te vinden, en heeft echt wel veel talent, wat hem ook toegedacht werd in Eindhoven en Rotterdam. Tevens heeft hij een goede trap. 

De selectie is misschien niet in evenwicht, maar er is na mijn mening veel meer aan de hand, als ik zie hoe blij en ondersteunend de Leeuw naar Abraham toe was, door zijn perfecte pass, lijkt het mij dat deze jongen het heel zwaar heeft in Groningen. De teamgeest zoals het in het verleden wel eens is geweest, die is er op dit moment bij lange na niet. Het geheel swingt niet en lopen als los zand over het veld. 

Het wisselen vandaag was daar toch wel een voorbeeld van, in plaats van, wij proberen er nog iets van te maken, loopt een ieder maar wat rond, jaagt als ze denken dat ze moeten jagen, maar deden helemaal niets als team samen.

Dammers in de spits posteren, en je echte spits eraf halen is toch wel een beetje van, ik weet het ook niet meer. Suslov die een draak van een wedstrijd speelt, is rijp voor een wissel, en niet Duarte, Strand Larsen (je staat achter) en dan ook nog achterin  veel te lang met teveel verdedigers spelen.

Kasanwirjo moet je Itakura zijn postitie geven, en je hebt binnen no time een nieuwe ster, maar stuur deze jongen niet naar voren om het middenveld te regelen, want daar is hij nog lang niet toe in staat. Daar heb je Bogarde, Duarte, van Kaam en Messaudi voor. O, nee, die hadden ze niet nodig, en is er niet meer, een ongelofelijk fout van Buijs. Als je de invalbeurt ziet van Hankouri, Postema en Dammers, dat had iedereen kunnen doen. Totaal geen toegevoegde waarde. En zo is de redelijke eerste helft zonder vervolg gebleven en is het bekeravontuur ook ten einde, en zo gaat dit seizoen nog hachelijke momenten krijgen, waar het een ieder dun door de broek gaat lopen. Fledderus zal nog moeten proberen een ervaren middenvelder te lenen, die de leiding in het veld kan overnemen, type Schone, en het elftal aan zijn hand neemt. De oude garde kan het in ieder geval niet.

Alf19-01-2022 om 22:13

Ik heb een vermakelijke wedstrijd gezien. De eerste helft was erg goed. Jammer dat het zo lastig bleek om te scoren. De tegenstander had daar minder last van en kreeg heel wat minder kansen. Als je wilt weten wie er domineerde is het vaak goed te kijken naar het aantal corners. Groningen had er een stuk of 15. NEC een stuk of 2? Echt een enorm verschil.

Bjorn Meijer, Duarte en Abraham speelden erg goed. Abraham krijgt steeds meer duelleerracht. Mooie ontwikkeling.

De tactiek werkte prima tegen NEC, maar nadat Duarte was gewisseld kwam er eigenlijk geen fatsoenlijke aanval meer tot stand. NEC had een extra dag rust gehad. Speelde ook mee.

Maar 2 daagjes rust en dan al weer Vitesse. Hopelijk is iedereen dan weer fris. In december zorgde de mideweekse uitwedstrijd tegen Excelsior ook veel vermoeidheid. Hopelijk lukt het nu beter.

Hoekie19-01-2022 om 22:34

Dat enorme verschil heb ik ook gezien. Kan je beter niet te vaak roepen hier want dan kijk je door een groenwitte bril en dat mag hier niet.

appie happie19-01-2022 om 22:54

Wij missen een soort Lasse Schöne!! Hij speelt super slim was ook zijn handigheid waaruit de tweede goal van Nec kwam.Super balvast enzz..

Bovendien wanneer je Duarte en Meijer er uit haalt en te Wierik bv laat staan dan snap je er echt niks van..Tevens was de inbreng van Bogarde veel te laat..als je toch wat wil dan haal je de Leeuw eruit en laat je Duarte staan..ik vind daarom ook dat Buijs per direct op non- actief zou moeten.Dit is niet meer geloofwaardig..

Er zijn bij Groningen echt wel leuke spelers alleen ze zitten vast..De spelers moeten bevrijd worden van hun huidige trainer  ,dat hangt zwaar op ze..

Tijd voor iemand anders,de spelers zullen dan anders spelen..let maar op,lees schokeffect!!!

Dit alles niet ik omdat ik een hekel heb aan Buijs,maar de koek is op..

Op deze manier door worstelen gaat niet,want het wordt op deze manier nog knokken tegen degradatie,vrees ik.

Verder hebben we een rechtsback nodig met een voorzet.Dankerlui is niet goed genoeg..te Wierik valt ook door de mand..2xin 2 wedstrijden door de benen gespeeld met ook 2 x een doelpunt tot gevolg.

Ik stop er ff mee,kan eigenlijk nog wel een paar pagina's schrijven..

Nee er moet NU iets gebeuren...

Have a nice week????

kees20-01-2022 om 00:06

@ Appie Happie

Buys en het elfal hebben zich helemaal ingesteld op deze bekerwedstrijd, door in een soort voorbereiding een hotel in Groningen te bezoeken:  het heeft niet geresulteerd in een overwinning, jammergenoeg want winnen heb je nodig voor vertrouwen in jezelf enz.

Het wordt wel tijd dat er weer vooruit wordt gekeken en niet alleen gecalculeerd wordt op presteren/punten:  Het programma na Vitesse is ondanks ook enkele rechterrijtje  tegenstanders beslist zwaar voor het huidige FC Groningen-team.  en wat er ontbreekt is ook vastigheid in de opstelling.  

Mijn teleurstelling zit 'm domweg in het gebrek aan eigendunk. Het is niet de kritiek, hier of in andere media, wat de oorzaak is van het matige seizoensresultaat of het vertoonde  spel, het is die (bijna perverse) opportunistische uitleg van trainer versus club over de preciese oorzaken hiervan; dit vraagt om ingrijpen  voordat we ( net als binnen de TS zèlf) we allemaal met elkaar in de knoei komen, en vooral om telkens nog weer veel geduld te eisen waar het geloof er niet is...iets anders is:   Als Wormuth dan al in beeld is, kom er dan snel mee naar buiten, want eerlijk gezegd denk ik dat het Buys "te erg" kan worden, bij mogelijke verliespartijen en in scenario van een roemloos einde-seizoen, om zijn rust en gezag te houden.    

 

frankism20-01-2022 om 06:17

Ben ik het mee eens. Het geklaag van buys over zijn selectie lijkt wekelijks erger te worden. 

ik weet onderhand wel dat we een jonge selectie hebben. Maar ga es aan de slag man. 

mi moeten die jonkies ook een kans krijgen:  te wierik eruit. Kasanwirjo centraal achterin samen met Sverko of Dammers.  En geef bogarde maar es een paar wedstrijden de kans op 6. Het continue schuiven en verplaatsen van spelers en ze daarna ook beetje wegzetten als te weinig kwaliteit etc helpt niet. Dat is toch geen rocket science????

brummie20-01-2022 om 07:31

Fc speelde een van de betere wedstrijden dit seizoen, meeste balbezit, 15+ corners, 20 x op doel geschoten, druk gezet, agressief in duels. Tevens speelt Buijs al tijdje met een aardig vast elftal. Alleen Kasanjawiro was terug van schorsing, en Ngonge werd vervangen door Abraham. Wat goed uitpakte. 

NEC 2x op doel geschoten en 2 corners. 

En wat is de conclusie van sommige posters hier?? Buijs eruit. 

Dus het goede spel is opeens niet belangrijk meer, maar blijkbaar punten of winst? Diegene die het hardst schreeuwden om meer vermaak kregen gisteren een prima wedstrijd voorgeschoteld. 

Nog even over Suslov, die hier ook kritiek krijgt. Die jongen is 18! Jaar. Was een van de beste spelers eerste seizoenshelft. Mag hij ook gezien zijn leeftijd nog een keer iets minder spelen of fouten maken? 

Duarte en Meijer werden gewisseld omdat ze vermoeid waren en nog weinig complete wedstrijden in de benen hebben en bij beide de koek op was. 

Opstelling was logisch gister en de wissels ook.NEC wisselde met inbreng extra verdedigers, FC wisselde aanvallend met zelfs Dammers als extra  stormram (goede kopper).

NEC speelde op de counter, en scoorde 2x. Had het graag andersom gezien. Maar dan hadden de klagers het weer over het vertoonde spel kunnen hebben. Kortom, voor een aantal hier op het forum moet het steunen van hun club al jaren een regelrechte hel zijn. Ik heb met ze te doen. 

Dijk20-01-2022 om 08:28

Ik weet niet waar jij naar gekeken maar dit was dramatisch. Gelijk naar de rust NEC op voorsprong. Biys speelt met vast elftal jeetje de zoveelste niet vaste elftal. Hoe weet jij dat Duarte en Meijer moe waren hebben ze dat tegen jou gezegd ? Suslov wil toch de grote meneer zijn en dat een van de beste spelers zou zijn eerste seizoen helft. Welke wedstrijd heeft hij zijn stempel kunnen drukken? Alleen maar provoceren gele kaarten pakken en theatraal op de grond gaan liggen. Dat hij internationaal is van Slowakije en dat hij Europees voetbal heeft gespeeld wil niet zeggen dat hij de absolute topper is in dit elftal.  En sinds wanneer is Dammers een stormram Strand Larsen is de spits en die had Buys moeten laten staan ipv de inbreng van een niets beduidende Postema maakte helemaal niks klaar. Jij bent een regel rechte hel die niet ziet met je groene bril op dat het helemaal dan ook helemaal niks klopt bij de fc. Was de fc maar de hel van het Noorden maar daar is niks meer van over brummi want daar is waar jij naar kijkt. Bm zou je ban moeten geven om je uitspraken hier in dit forum.

 

Herman Badkuip20-01-2022 om 09:51

Jij hebt helemaal gelijk hoor Brummie, jammer van het resultaat vanavond, dit noemen ze nu een gestolen overwinning van NEC. Zelfs de uitstekende trainer van hen, Rogier Meijer moest het na de wedstrijd toegeven. Nec was in deze bekerwedstrijd twee keer dodelijk effectief en scoorde na fouten van FCG-spelers. Blijf óók na dit resultaat hoopvol over de jeugdspelers [Meijer, Duarte, Suslov, Kasanwirjo, Abraham én Bogarde] van FC Groningen. Ben minder tevreden over Te Wierik en van Hintum....zij kunnen 't allemaal niet meer belopen en hebben volgens mij hun langste tijd gehad. Verwacht dat trainer Danny Buijs dat ook goed gezien heeft en straks in de competitie-wedstrijden nog meer voor de jeugdspelers gaat kiezen....

A Matter of Honor20-01-2022 om 10:37

Het was weer eens 3-2 voor Herman, Gefeliciteerd joh.

Rob197020-01-2022 om 10:42

Suslov, wordt in juni 20 jaar oud. 

Hoekie20-01-2022 om 09:06

Je hebt helemaal gelijk Dijk. Voetbalverslaggevers, voetbalanalisten hebben het helemaal verkeerd gezien. Hoe durft Brummie over een betere wedstrijd te schrijven. Met de statistieken is waarschijnlijk ook geknoeid. Dat de FC de meeste corners en kansen heeft gehad is ook een grote leugen. Allemaal fakenieuws van Brummie.

Dijk20-01-2022 om 09:14

Luister en lees jij maar het commentaar van mister fcgroningen Jan van Dijk.  Oh Hoekie zit in dezelfde klas als brummie. En die zogenaamde voetbal analist clubwatcher Bleeker die heeft al helemaal geen verstand van voetbal en eigen mening ja hij moet toch wat schrijven. 

campesino20-01-2022 om 09:36

Hoekie/ brummie, eentje om over na te denken

Nec- groningen. 3-0. Nec- was de bovenliggende partij en maakte gehakt van groningen. 

Groningen- Nec. 0-1. groningen de bovenliggende partij? En Nec maakte gehakt van groningen.

Daar laat ik het bij.

Hopelijk doet Fledderus wat hij moet doen. Hoe dan ook, voorlopig haak ik hier af.

Rob197020-01-2022 om 10:20

@campesino, dat afhaken is al vaker gebeurd hier, maar dit keer ga ik met je mee. En heb ik het dit jaar toch 20 dagen volgehouden om mijn mening hier neer te leggen, maar telkens weer kinderlijk wordt afgebrand omdat je negatief tegen de situatie aankijkt.

Code zwart is er in Nederland niet gekomen, helaas alleen in Groningen, maar dat zien wij verkeerd. 

Ik vind het allemaal best en laat een ieder genieten van dit laatste half jaar, die nog alle kanten nog op kan gaan. 

Een ieder bedankt en Matter, maak je niet te druk. 

A Matter of Honor20-01-2022 om 10:41

Wees niet bevreesd Rob, ik denk wel om mijn hart. Druk maken is voor een tachtigjarige niet zo heel goed, dus.......

Rob197020-01-2022 om 11:27

Als je het zelf weet is het helemaal goed, zou ik ook eens vaker moeten doen. Dan kan ik in de toekomst ook de 80 nog aantikken. 

Rob197020-01-2022 om 09:58

Voordat wij elkaar helemaal afmaken hier op dit forum, ieder zijn mening, maar telkens terugvallen op personen omdat ze niet meegaan in je eigen mening is wel een beetje jammer. #Brummie jij bent altijd positief en ziet overal lichtpuntjes, maar dat is jouw eigen interpretatie, dat een ander ziet, dat het dramatisch is, dat kan komen door de hang naar het verleden waarin er wel leuk werd gevoetbalt en er iets te genieten viel. Maar het kan ook zijn hoe er op dit moment gevoetbalt wordt. Hier zijn de meningen erg over verdeeld, maar dat het systeem niet meer klopt zijn de meningen in het hele land het inmiddels over eens. Dit zijn niet de groene bril kijkers, maar dat zijn de journalisten, kenners, analisten, maar ook de trainers van de tegenstanders. Ook deze hebben de varianten van Buijs inmiddels flink geanalyseerd en weten waar de winst te halen valt. Wat erg gevaarlijk is voor een val naar onderen.

Dat er iets te genieten viel in het verleden is inmiddels lang geleden, en dan kunnen wij wel erg tevreden zijn over het laatste half uur van de eerste helft, maar meer verbeteringen heb ik de laatste weken niet gezien. En 30 minuten tegen een inzakkende tegenstander is natuurlijk niet veel.

Buijs had het zich misschien allemaal iets anders voorgesteld, maar het is gewoon erg karig op dit moment, en daarbij heeft hij het grote probleem, dat er geen enkele speler in vorm is. Ik kan mij niet voorstellen dat de slechte vorm een voortvloeisel is van dat de spelers en de trainer deze site teveel bezoeken en daardoor de moed in de schoenen is gaan zakken.

Het is een jaartje te lang met Buijs en dat uit zich nu in alles. Buijs gaat wat rommelen en afgeven op de beleidsbepalers, laat soms zijn spelers vallen, en weet zelf ook geen stempel te drukken door een duidelijk werkende tactiek op het veld tot uitvoer te brengen.

Buijs ziet zijn mooie carriere er nu ook niet beter op worden en geeft hiervan nu anderen de schuld, wat ten onrechte is. Je kunt wel schreeuwen om spelers, maar als je die niet krijgt omdat ze er domweg niet zijn, of onbetaalbaar blijken te zijn, dan heb je daar mee te dealen. Gefrustreerd raken omdat de manier van bekendmaken niet past in je straatje is jammer, maar voor Fledderus is dit de juiste weg. Fledderus wil voort, en heeft nu in alle vrijheid de tijd om een nieuwe staf neer te zetten. Wachten tot maart en dan naar buiten laten komen dat de wegen gaan scheiden is alleen voor Buijs voordelig, maar als club heb je hier niets aan. En de resultaten helpen voor Buijs nu bepaald niet, maar om hiervan de schuld bij de spelers, de selectie samenstelling, of andere drogredenen. Ook Fledderus heeft een visie over voetbal, en het kan net als op dit forum een heel andere kijk zijn. Het steekt Buijs dat niet hij maar Fledderus zijn vertrek heeft bepaald.

Groningen moet verder, en dat is op dit moment niet rooskleurig, maar laten wij het beste er van hopen. 

 

 

Dijk20-01-2022 om 10:13

Helemaal mee eens Rob1970. 

Roelofsky20-01-2022 om 10:24

100% mee eens Rob 1970 het enige lichtpuntje om in de termen van Brommer en Hoeksteen te blijven vondt ik de combinatie Abraham - Meijer. Laat die aub staan een paar wedstrijden en geef die jongens vertrouwen. Maar verder maakte Buijs er weer een wissel kermis van.... Met deze trainer wordt het nooit meer wat ... Sander van Gessel maar voor de groep presteerd ook goed met onder de 21...

A Matter of Honor20-01-2022 om 10:48

Jij pikt het idee van Johann Hermann op VP,   Roelof.

Euroborg20-01-2022 om 10:41

Sterk verhaal hoor Rob1970, maar je hebt gelijk we moeten door en je weet dat boeren nóóit opgeven! Zou zeggen voor de rest van dit seizoen alle ballen op de jeugdspelers, laat hén maar bewijzen dat ze de toekomst hebben! Dús minder speeltijd voor Mike te Wierik, Bart van Hintum, Mo el Hankouri en Michael de Leeuw....en kiezen voor een vást jeugdteam voor de komende weken! Geef onze jeugd de tijd om met elkaar samen te spelen in een duidelijk én vast systeem, dan kweek je vanzelf het zelfvertrouwen bij deze spelers! Zou gaan voor het volgende team met de huidige selectie :   op doel Hoekstra, achterin Dankerlui, Kasanwirjo, Sverko en Meijer, middenveld Suslov, Duarte en van Kaam, voorin Ngonge, Strand Larsen en Abraham.

A Matter of Honor20-01-2022 om 10:51

En wat moeten Dammers en Bogarde dan? WC'S schoonmaken? Ik zou zeggen Sverko en Suslov een poosje op de bank en Dammers en Bogarde op hun plaats. Dan heb je een sterke verdediging en een goed bezet middenveld. Inderdaad hebben Ter Wierik en van Hintum hun beste tijd gehad, dus die kunnen we na het seizoen bedanken voor hun bewezen diensten. De Leeuw nog een jaartje houden als "pinch hitter" en als "stand-in" voor Jorgen Strand Larsen. Sander van Gessel als " interim" trainer?..............geen gek idee.

Rob197020-01-2022 om 11:26

Van Hintum in het centrum moet nog kunnen, was vorig jaar ook een succes, Sverko komt ook vaak een teen tekort en heeft dezefde snelheid als van Hintum, als je Kasanwirjo niet steeds laat inschuiven, kan hij met zijn snelheid eventuele uitbraken compenseren. Verder zou ik ook Duarte op het middenveld posteren, en hem dan niet een corner laten nemen en daarna verwachten dat hij de tegenaanval er even uithaalt. Onmogelijke opdrachten. De Leeuw is wel een aanjager en fanatiekeling, maar heeft toch wel wat ingeboed aan snelheid en handigheid, maar dit heeft ook te maken met zijn opdrachten.

Maar dat geldt voor bijna alle spelers. Als er als back van je verwacht wordt dat je hoog staat, de voorzet geeft, bij de tegenaanval de bal eruit haalt en verder alle defensieve taken volbrengt die er bij komen kijken, dan moet je van goede huize komen. En dat geldt ook voor de aanvallers, die van 16 tot 16 moeten voetballen, Zo heb je een heel elftal die moet aanvallen, verdedigen en tevens de hele wedstrijd druk zetten, onmogelijk. 

Hoekie20-01-2022 om 11:14

Rob1970  Het staat je te prijzen dat je beargumenteert wat er allemaal niet goed bij onze FC. Voor een groot deel heb je gewoon gelijk. Ik ben geen Buijs fan maar ik vind de manier waarop een aanzienlijk deel van deze posters na een onterechte nederlaag en in mijn ogen een goed aanvallend wedstrijdplan met een record aan hoekschoppen en voorzetten met een uitstekend spelende Björn Meijer en Duarte de tegenstander de wil op legt, als eerste de schuld bij Buijs wordt gelegd. Het is een beetje gemakkelijk om altijd de schuld bij een vaste kop van jut te leggen. 
Deze wedstrijd was gewoon een van de betere van onze FC. Dat de wedstrijd verloren ging had m.i. niets te maken met de opstelling maar met kinderlijk eenvoudig verdedigen en dat is meer een kwestie gebrek aan kwaliteit. Ik neem aan dat iedereen wel weet op welke plekken de FC moet doorselecteren. 

Als je de wedstrijd zou terugkijken dan kan je zien dat de spelers de hele eerste helft de tegenstander hebben afgejaagd. Een groot verschil met de uitwedstrijd toen we helemaal werden weggespeeld. Als je op deze manier speelt dan weet je dat de tweede helft de krachten wegebben. In het laatste deel van de wedstrijd was duidelijk te zien dat het druk zetten over was en NEC weer in de wedstrijd kwam. Voordeel van het inbrengen van verse krachten is de oude batterijen vervangen door volle batterijen. Nadeel is dat de organisatie zoek is door de vele wissels. De ene keer pakt dat goed uit en deze keer niet. 

Rob197020-01-2022 om 11:36

Dat is juist het probleem van dit systeem, jagen en jagen, maar zelf nergens aan toe komen. En dat heeft met de veldbezetting te maken. Als je Schone ziet voetballen, die jongen hoeft niet steeds te doen wat ze bij Groningen wel moeten, druk zetten en afjagen.

Schone zet zijn medespelers zo neer dat je ook druk kunt zetten zonder af te moeten jagen, een wereld van verschil. En daar gaat het wekelijks fout. Dat reken ik Buijs aan, want die doet iedere keer maar weer hetzelfde. Dat heeft te maken met zijn manier van denken, en zijn ervaring als voetballer. 

Hoekie20-01-2022 om 12:33

In het Engels voetbal doen ze niet anders dan afjagen en druk zetten. Alleen als je gaat afjagen dan moet je het met zijn allen doen en dat deden ze gisteren uitstekend. Alle voorgaande wedstrijden zag je Strand Larsen en de Leeuw dat ook doen maar deed de rest niet voldoende mee en dan heeft dat weinig zin. 
NEC kreeg daardoor geen vat op het spel maar speelde uitstekend countervoetbal. 

kees20-01-2022 om 13:42

Ik kan het niet uitstaan dat NEC  ( net als andere tegenstanders vam de FC G in dit seizoen ) zo snel en precies de middenlinie voetballend eruitkomen en dan ook een scherpe eindpass geven aan die paar aanvallers... die staan dan soms wel buitenspel maar soms ligt er een gapend gat tussen de verdedigende spelers...Omgekeerd is het nog steeds droevig gesteld met de uittrappen van de keeper  ,in dit geval Hoekstra, ( net als bij Leeuwenburgh )...altijd komt de bal bij de tegenstander terecht... koppen mislukt vaak en de 2e bal wordt evenzo snel verspeeld...  

2-1 voor NEC is een schamele voorsprong vroeg in de 2e helft, maar geen moment was er uitzicht  om langszij te komen.  

Het lijkt het lot van onze FC om  te merken hoe moeilijk het nog steeds is om te scoren..

b.raatjes196620-01-2022 om 13:39

We moeten ook niet alles af kraken ze speelde gisteren beter dan tegen psv dat mag ook gezegd worden ik vind alleen dat er nu gegrepen ik vindt dat de trainer  weg moet hij is te wisselvallig dan die opstelling dan weer die dat is een groot probleem er is geen teamwerk kijk naar ajax of psv of feyenoord die spelen meestal in de zelfde opstelling en waarom borgarde gelijk starten en hij geeft ook geen duidelijke afspraken maken in de groep dat is jullie taak en daar voldoen jullie als speler aan en de bal gaat steeds weer naar de keeper op de middenveld daar ontbreekt het ëen en ander aan en voorin moet het dreigende worden fc Groningen mist een aanvallende middenvelder duarte doet het uitstekend SUSLOV is te wisselvallig het is een prima voetballer maar hij krijgt te opdrachten van buiys de probleem is de trainer hij bulkt en schreeuwt en dat maakt de spelers zenuwachtig dat zie je aan heelveel spelers steeds maar denken doe ik het wel goed en nu moet ik ineens daar weer spelen en hij wisselt ook aan de laate kant..een kwartier of tien minuten voor tijd ik vindt als sommige spelers er door heen zitten waarom niet eerder de uit halen er is te weinig rendement dus stuur deze trainer de laan uit en zet poldervaart en van Gessel maar voor de groep ik heb geen vertrouwen meer in buiys

 

manus20-01-2022 om 14:18

Van mij mag Buijs ook met vervroegd FCG- pensioen. Of anders een stadionverbod tijdens wedstrijden zodat we van zijn geschreeuw af zijn en zijn onlogische wissels. Als je er alleen maar aanvallers in zet is er geen opbouw meer. En waren de beste spelers echt te vermoeid om verder te spelen?

b.raatjes196620-01-2022 om 14:34

Inderdaad buiys maakt de spelers zenuwachtig ABRAHAM moet je voorin zetten borgarde op het middenveld samen met duarte daar heb ik vertrouwen in betere voor zetten zodat je larsen de leeuw beter bedient worden en ook aan de verdediging moet beter buiys geeft geen duidelijkheid hij schreeuwt en bulkt erop los dan moet ze daar staan en dan weer daar hij geeft geen duidelijke afspraken en uitleg aan de spelers geven 

b.raatjes196620-01-2022 om 14:38

Fc Groningen heeft de selectie er wel voor gisteren zagen we het wel ze speelde best goed maar ze worden bang van buiys ze doen het nooit goed in zijn ogen en natuurlijk moeten de spelers het stukken beter doen ze hebben gisteren onterecht verloren..doe die trainer weg en zet poldervaart maar voor de groep 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

brummie20-01-2022 om 14:53

Chemie tussen spelers en Buijs is prima. Ploeg werkt zich snot voor de ogen voor TS.

Buijs zijn stijl van coachen is al drie jaar enigzins hetzelfde. En nu het wat egenzit wordt hij een schreeuwlelijk genoemd. Waarom werd dit niet opgepikt in zijn eerste jaar, of vorig jaar?

Tussentijds ontslag van Buijs zou ik zeer onterecht en kortzichtig vinden. Een andere voor de groep is geen garantie voor succes. Integendeel. 

Als je als supporter gister geen enkel positief lichtpunt zag in het spel van FC, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere club om te supporten. Als je al een een jaar of 10 de boel hier afbrand, lijkt me niet dat dit nog ooit gaat veranderen. Welk team er op het veld staat, of welke trainer ook voor de groep staat. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!