Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ontdoet zich in de verlenging van Excelsior en bekert verder

Door Redactie 17 reacties

Met veel vijven en zessen heeft FC zich ontdaan van Excelsior door met 4-2 te winnen op Woudestein. Na twee keer op achterstand te zijn gezet werd het in diep in de tweede helft uiteindelijk 2-2 door een benutte strafschop van El Hankouri Een verlenging moest er aan te pas komen. In de tweede verlenging sloeg Strand Larsen twee keer toe waardoor het uiteindelijk 4-2 werd. Ondanks het gegeven dat FC Groningen het meeste balbezit en spelaandeel had, speelde het aanvallend een zeer matige wedstrijd waarin het met name over de eerste 90 minuten nauwelijks tot kansen kwam.

eerste helft
FC Groningen kende het meeste balbezit tijdens de openingsfase. Na een minuut of tien gaf El Hankouri een voorzet op Ngonge die de bal ruim over het doel kopte. Voor de rest gebeurde er vrij weinig.

Ondanks de voorwaartse intenties lukte het de Groningers niet om tot fatsoenlijk aanvalsspel te komen, waardoor de Kralingers vrij eenvoudig op de been bleven. Halverwege het eerste bedrijf soleerde El Yaakoubi door de groen-witte linies, gaf een voorzet op het hoofd van Niemeijer die raak knikte, 1-0... 

De Rotterdammers kregen wat meer spelaandeel en zochten vaker de weg richting Hoekstra. Kansen bleven uit. Bij Groningen dat ondanks alle goede bedoelingen zeker vooruit wou blijven voetballen, bleef het eindspel ver onder de maat. Ngonge ging groggy na een schot van dichtbij tegen het hoofd. Na blessurebehandeling kon de aanvaller verder. Op slag van rust speelde Kasanwirjo de bal door op El Hankouri die de bal in de zestien inspeelde op Ngonge en uit de draai de 1-1 maakte. Kort daarna kopte Dammers een corner naast. 

tweede helft
Een snelle aanval werd niet goed uitgespeeld door de Groningers. Daarentegen was Dallinga namens Excelsior dichtbij de 2-1 maar Kasanwirjo reageerde attent ten koste van een hoekschop. Joosten, Meijer en Strand Larsen werden ingebracht voor Abraham, Sverko en Postema. 

In de 70e minuut viel onverwacht de 2-1. Een voorzet over de rechterkant werd niet goed beoordeeld waardoor Baas de bal langs Hoekstra kon schuiven. Kort daarna waren de Kralingers dichtbij de 3-1. El Hankouri haalde de inzet van Niemeijer (uit een corner) voor de lijn weg. 

De Leeuw en te Wierik mochten het laatste kwartier volspelen voor Dammers en van Hintum. Effectief groen-wit aanvalsspel bleef ondanks de vijf mutaties ver onder de maat. Een minuut of 7 voor tijd werd de Leeuw (in duel) licht aangetikt in de zestien meter en liet zich vallen. El Hankouri mocht aanleggen vanaf de elf meter en schoof de gelijkmaker binnen, 2-2. In de extra tijd schoot Suslov hoog over en op de valreep keerde van Gassel de doelpoging van Strand Larsen.

eerste verlenging
FC begon sterker, invaller Van Kaam produceerde een afzwaaier. De Kralingers knokten zich opnieuw in de wedstrijd waardoor het spelbeeld op en neer bleef gaan zonder tot uitgespeelde kansen te komen.

tweede verlenging
De Leeuw was dichtbij de 2-3 maar Van Gastel voorkwam het doelpunt. Kort daarna was het wel 2-3. Suslov deed het voorbereidende werk. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggelegd op Strand Larsen die Van Gastel passeerde. Een paar minuten later was het weer de Noor die op aangeven van de Leeuw en door geknoei van de Excelsior doelman kon aantekenen voor zijn tweede goal van de avond, 2-4. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Opstelling Excelsior: van Gassel, Aberkane, Vlasenko, El Yaakoubi, Horemans, Baas, Chacón, Wieffer, Eijgenraam, Dallinga, Niemeijer

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Kasanwirjo, Dammers, Sverko, Van Hintum, Suslov, Duarte, El Hankouri, Ngonge, Postema, Abraham

Reacties:
Nachtwacht15-12-2021 om 23:04

Ik gooi hem er maar weer even in: "wat een draak van een wedstrijd".

 

Marco15-12-2021 om 23:26

Door zulke wedstrijden te winnen wordt het elftal volwassen.

Verdedigend is het nog kwetsbaarder en aanvallend impulsief.

 

A Matter of Honor15-12-2021 om 23:39

Het is met elkaar HELEMAAL  niks. Het wordt tijd dat de bezem door de hele organisatie gaat. Hebben ze in de winterstop mooi de tijd voor. En alsjeblieft Gudde/Fledderus, schop die trainer op straat want het is een grote aanfluiting dat die gast nog voor de groep staat.

Herman Badkuip15-12-2021 om 23:41

Heb vanavond helaas geen heerlijke bekerthriller gezien...Grootste deel van deze saaie wedstrijd werd er achterin eindeloos balletje breed gespeeld. De laatste 10 minuten van de wedstrijd  en in de verlenging werd er eindelijk aanvallend gewisseld door trainer Danny Buijs....Met 5 man achterin tegen een matige tegenstander is zinloos en dan vraag je om moeilijkheden. Als er weinig ballen naar voren worden gespeeld, komt je eigen verdediging alleen maar in de problemen! FCG moet veel meer naar voren spelen in een 4-4-2 of 4-3-3 systeem...Daniël van Kaam en Björn Meijer vielen sterk in, beide spelers met drang naar voren en lef om de aanvallers in te spelen! Ook de rol van de geslepen Michael de Leeuw blijft belangrijk voor dit team. Tomas Suslov en Laros Duarte vielen in deze wedstrijd door de mand, zijn niet dominant genoeg op het middenveld. Met een verdedigende middenvelder in hun rug (Wessel Dammers) komen Tomas en Laros beter tot goed voetbal! Hoop in de derde bekerronde op een sterke tegenstander, thuis tegen PSV of Ajax in een uitverkochte Euroborg lijkt mij wel interessant....

Oeleoptak16-12-2021 om 07:34

Je kunt Buijs wel de schuld geven, maar sommige posities zijn slecht bezet. Dat is Fleddie zijn pakje an. Zowel voor 442 als 433 heb je backs en goede flankspelers nodig. Hintum vind ik niet goed genoeg meer, aanvallend erg zwak. Meyer dus neerzetten. RB hebben we alleen Dankerlui, ook erg mager, hoewel het de laatste wedstrijden wat beter leek. Op links hebben we op half of linksvoor geen goede speler. Joosten en Abraham presteren niet. Ben wb de laatste ook sceptisch over de ontwikkeling. Op rechts hebben we alleen Hankourie. Daar schelden we wel een hoop op maar hij moet bijna in zijn eentje de voortzetting regelen, met Suslov dan wel. Voor de rest ontstaan de doelpunten uit een zeldzame goede trap vanuit achteruit. 
in die zin heb ik medelijden met Buijs, want hoe dan ook  kun je met dit elftal niet goed aanvallen omdat goede schakels ontbreken, cq zwaar onderbezet zijn

campesino16-12-2021 om 12:48

Je hebt gelijk, buijs mist een paar puzzle stukjes en dat zijn inderdaad een rechtsback, een linksbuiten en eigenlijk ook een verdedigende middenvelder. Daardoor komt hij met experimenten als hankouri of kasanwirho als rechtsback en daar wordt niemand vrolijk van. Op rechts is el hankouri hier altijd het mikpunt maar er zijn wekelijk spelers die het veel slechter doen dan hem. Bovendien werkt hij altijd hard en gisteren een assist en een doelpunt. Kan minder.

Toch heb ik geen medelijden met buijs want desalnietemin loopt er voldoende kwaliteit rond om aanvallend meer alternatieven te hebben dan de door jouw aangehaalde lange trap van achteruit. Maar dat is buijs zijn sterkste Punt niet.

Groen hart16-12-2021 om 07:49

Wie heeft die Abraham binnen gehaald. Vanaf dag 1 al gezegd die kan niets 

Dijk16-12-2021 om 08:35

Abraham geeft de uitstraling hij heeft niet naar zijn zin in Groningen. Logisch met een schreeuwlelijk langs de kant. De meeste spelers begrijpen deze idioot niet meer. Deze trainer moet maar eens een keer met respect omgaan met de spelers. In de eredivisie is geen trainer die constant zit te schreeuwen tegen zijn spelers. Laat MJF maar eens gaan praten. Hij heeft met veel moeite Abraham naar Groningen gehaald 2 miljoen voor betaald en hij zou toch een pareltje moeten zijn. Nou daar is niks meer van over. Nee Buys heeft in dit elftal vriendjes spelen die nooit worden gewisseld als ze slecht spelen al weken lang o.a. Hankouri, ter Wierik Suslov Joosten, Postma, Duarte.En geen vriendjes Leeuwenburg, v Kaam,  Ngonge, Dammers. Daarom zal dit elftal nooit een eenheid worden. Strijden voor elkaar naar bv de de grote markt. MJF actie want jou horen we al weken lang niet meer. Nee alleen als je op een dag 7/8 nieuwe spelers haalt en die spelen nog niet eens omdat ze niet goed genoeg zijn. Of ligt het aan Buys met zijn geschreeuw. 

brummie16-12-2021 om 08:42

Er waren veel clubs voor Abraham in de markt, zoals Feyenoord. Maar ook behoorlijk grote buitenlandse clubs.  

Bas3816-12-2021 om 08:39

Ronde verder de rest snel vergeten abrham postema groningen onwaardig voor de rest saaie wedstrijd hankouri hebt weer een andere wedstrijd gezien met ze groningen heb veel kansen gehad flapdrol hoop dat ie snel opdondert samen met buijs want met buijs gaat dit het zelfde blijven ergenis ergenis ergenis en waardeloos voetbal

Euroborg16-12-2021 om 12:51

Bassie toch! Jij leert 't ook nooit zeg....respectloos zoals jij over de spelers en trainer spreekt! Net als Andries "Heintje Davids" die ook weer lekker tekeer gaat op dit forum....

brummie16-12-2021 om 08:39

Het belangrijkste is dat we door zijn. Excelsior speelde op de counter en FC moest het spel gaan maken. Dat is zeker in huidige vorm lastig. Maar sowieso spel maken is voor de meeste clubs moeilijk. 

Aan beide kanten hadden de doelmannen niet veel te doen, zeker in de eerste helft. Hankouri speelde een prima pot en Duarte speelt steeds beter. Joosten was wederom een dissonant.  Er was in iedergeval veel inzet en strijd. En dat is als je niet in vorm bent het minste wat we mogen verwachten. 

In de tweede helft veel aanvallers bij FC op het veld en bij Excelsior nog meer verdedigers. Dallinga zat verder goed in de tang en kon geen potten breken. 

 Het was een wat saaie pot, maar goal van Ngonge en assist van Hankouri kon ik wel van genieten. Penalty moment zat wat mee, maar we hebben dit seizoen ook al veel (VAR) tegen gehad. 

Bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich, en je ziet het aan de uitslagen, het kan alle kanten op. Twente won ook wat onverdiend van Feyenoord. Maar denk dat de gemiddelde supporter bij FC Twente daar maling aan heeft. Emmen dramatisch en Utrecht ook eruit. 

Het kan allemaal veel beter hoor, maar zie deze wedstrijd wel een beetje in perspectief. En termen als waardeloos voetbal, idioot en  schreeuwlelijk langs de kant kan ik niet zoveel mee.... zeker nu er geen publiek in stadion zit, hoor je Buijs nog beter. Dit is zijn manier van coachen. Nu het allemaal wat minder voetballend is, wordt manier van coachen aangehaald. Hebben we volgend seizoen een trainer die als een dooie pier op de bank zit, kunnen we dat gaan aanhalen. Al met al kan ik vaststellen dat eigenlijk op Jans na ( behalve laatste periode)  geen enkele trainer bij FC het goed heeft gedaan onder supporters hier op het forum. 

Gezien het feit dat ik Theo Vonk, & Pim Verbeek nog mee heb gemaakt. En heel, heel veel slechte wedstrijden in het Oosterpark heb mogen aanschouwen. Dan kan ik met terugwerkende kracht constateren dat er bij sommigen hier enig  realiteitszin en verwachtingspatroon soms ver te zoeken zijn. 

Daarnaast mis ik hier van sommigen  gewoon respect naar onze trainer of sommige spelers. Vind het gewoon stuitend in welke termen er over Buijs geschreven wordt. 

Okay, het was wellicht niet allemaal super gister. Maar je kan als supporter toch ook gewoon blij zijn dat we ronde verder zijn? Kunnen Emmen, Utrecht en Feyenoord niet zeggen in iedergeval. 

Alf16-12-2021 om 09:55

Eens!

ChiChi16-12-2021 om 09:17

VOLLEDIG met brummie eens!!!!!!

Herman Badkuip16-12-2021 om 10:35

Zeg Brummie, jij slaat de spijker op zijn kop! Hoop voor zaterdagavond tegen Heracles, dat Björn Meijer en Daniël van Kaam een basisplaats krijgen van trainer Danny Buijs. En 't liefst géén 5 man achterin, dat is helemaal niet nodig, want je komt voorin een mannetje te kort... Mijn opstelling voor de laatste twee wedstrijden : Leeuwenburgh óf Hoekstra - te Wierik/Kasanwirjo/Sverko/Meijer - Hankouri/Dammers/van Kaam - Ngonge/Strand Larsen/Suslov 

Reactie verwijderd door redactie

corinti16-12-2021 om 14:04

Hoekstra: toekomst leeuwenburg: twijfel

Hankouri: passe / Dankerlui: twijfel

Ter wierik passe / Dammers: twijfel

Kansanwirjo: Toekomst/ Sverko : twijfel

Van Hintum: passe / Meijer : Toekomst

Van Kaam : Toekomst / Duarte: twijfel

Suslov : Toekomst / Abraham: niet goed genoeg

Joosten: niet goed genoeg/ Postema: niet goed genoeg

Ngonge: Toekomst / Strand Larsen: Toekomst

 

conclusie: 4 - 4 -2

 

Bij geen versterkingen:

 

Dankerlui- Dammers - Sverko - Meijer

        Kansanwirjo - Duarte

   Suslov                      Van Kaam

            Ngonge - Larsen

 

2 verdedigende middenvelder/ 2 aanvallende middenvelders, vrije rollen voor suslov en van Kaam.Kansanwirjo kan je nog omdraaien met dammers. Twee controleurs voor slot op deur(slippertjes van Kaam/Suslov)

Snelheid en scorend vermogen voorin.

 

corinti16-12-2021 om 14:06

Maar gezien de verhouding tussen Buijs en Van Kaam? Komt er pas als 6e(!) wissel in.Is in een vrije rol onze beste dribbelaar en verbindings speler. 

manus16-12-2021 om 14:56

Ik ben ook voor Van Kaam. Die kun je op het middenveld aanspelen in de dekking en heeft dan vaak een voortzetting naar voren. Tenminste, als hij dat nog durft onder de huidige trainer.

Duarte zou dat ook moeten kunnen, maar komt nog te weinig in het spel voor.

Alf16-12-2021 om 15:20

Ik verwacht dat Van Kaam komende wedstrijd tegen Heracles meer minuten zal maken. Helemaal nu de andere middenvelders ook de verlenging hebben moeten spelen.

alexvl16-12-2021 om 16:33

https://www.telegraaf.nl/sport/1984652806/rijkste-voetballer-ter-wereld-zit-ineens-zonder-club 
Iets voor de FC?
Meteen vragen om club over te nemen

campesino16-12-2021 om 17:17

Iedereen Wil hier de spelers zien spelen die op de bank zitten. Maandenlang zeuren dat Abraham meer moest spelen. Want dat was het. Nu is het helemaal niks. Van kaam werd hier helemaal afgebrand toen hij speelde en nu is hij ineens de oplossing? Zelfs geld voor postema en dallinga. Het probleem is dat met de speelwijze van groningen zowel postema als dallinga en ook de leeuw en strand larsen niet renderen.  

Met een Andere speelwijze zullen al deze spelers beter renderen en met Abraham moeten se simpelweg geduld hebben.

Nachtwacht16-12-2021 om 20:33

Zo zie ik het ook...

16-12-2021 om 18:03

Als ik alle reacties van NA de bekerwedstrijd , die hierboven staan,  nog eens op mij in laat werken,  blijft er toch een prangende vraag over:

 De spelers die nu bij de selectie zitten, komen zeker niet geheel "uit de verf"

Buys heeft meermalen als reden hiervoor, genoemd dat dit nog de nodige tijd vraagt, om "ingespeeld te raken", of omdat het zgn "jonkies " zijn, of omdat de selectie nu op een hoger niveau getraind moet worden en nog met te weinig ervaring, de competitie in de ED beter voor de dag moet zien te komen om zo meer wedstrijden in een overwinning om te ombuigen...en (weer) op een subtop plaats te geraken. ploeteren op het veld en ploeteren met woorden die op zich geen goed doen  ( ! ) .  

Ik ben wel zo eigenwijs om hier te stellen, en dat staat haaks op het beleid van de TS/MJF en de tactische speelwijze in de wedstrijden van de trainer Buys, dat we bij FC Groningen best wel ervaring hebben gekregen in het proces dat tot een zekere teleurstelling leidt:  de subtopclub FCG is toch in zekere zin - en door allerlei oorzaken uit het verleden - maar moeizaam in staat om zich op te richten tot een winnende selectie.  Financieel zullen er onlangs zeker goede stappen zijn gezet - zoals saneren van de uitgaven-   maar de uitdaging om betere spelers binnen te halen wat tot hogere transfersommen vraagt, hogere salarissen met zich meebrengt en de beperkingen op het beleid/begroting  die bijvoorbeeld in de toekomst  telkens zijn weerslag zal hebben op de korte termijn met verkoop van spelers,  waarmee doorlopend  succes in de competitie nauwelijks nog lukt:  als er geen betere kwaliteit op het veld komt dan staan we steeds met lege handen..

We hebben veel te lang in de waan geleefd van successen uit het verleden, Nijland bleef dit maar herhalen; en ja: ook clubs als Sparta en FC Emmen maken mindere periodes door... Maar ik vind dat je ook zonder de investeringen van groot geld zoals bij suikeroom van Seumeren in geval van FC  Utrecht, toch bij Groningen vooral naar jezelf-als-club moet kijken, en hier de beste mensen en bestuurders op moet zien te zetten.... 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!