Terug

Deel deze pagina:

Pover FC Groningen weet niet te winnen van PEC Zwolle

Door Redactie 44 reacties

FC Groningen heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Dat Groningen een punt heeft bijgeschreven mag daarover nog het meest gelukkig mee zijn. Na een kwartier schoot de Wit de bezoekers op voorsprong waarbij Leeuwenburgh niet vrijuit ging. FC zat voor de pauze totaal niet in de wedstrijd. Na de hervatting kwam er wat meer drang naar voren maar de Zwollenaren bleven eenvoudig op de been. Een hoekschop werd een kwartier voor tijd door Van den Belt in het eigen doel gekopt. 

eerste helft
Al snel werd duidelijk dat PEC niet gekomen was de bus te parkeren. Er werd meteen hoog druk gezet met daarbij de eerste doelpoging op naam van Kastaneer. Na een mislukte Zwolse corner dat voorlangs ging lanceerde Irandust de diepstaande Ngonge die alleen op Lamprou wist op te stomen en scoorde. Jammer genoeg in buitenspelpositie. In de veertiende minuut nam de Wit van grote afstand het doel van Leeuwenburgh onder vuur en verschalkte de doelman (die net als een week eerder in de wedstrijd tegen Fortuna) totaal verrast werd, 0-1.

Strand Larsen kwam in bijna scoringspositie maar had daarbij onvoldoende controle. FC probeerde bij vlagen de weg naar voren te vinden maar was slordig met het balbezit waardoor de bezoekers makkelijk op de been bleven en het betere van het spel behielden. Na een klein half uur was Strand Larsen (op aangeven van Van Hintum) opnieuw dichtbij een doelpunt, Lamprou voorkwam de gelijkmaker.

Een vrije trap van Suslov verdween ruim over het doel van Lamprou. Aan de andere zijde van het veld vloog een voorzet via Huiberts voorlangs het doel van Leeuwenburgh. Niet veel later kon Huiberts hard op doel uithalen waarbij Leeuwenburgh in tweede instantie de bal klem had. Ook Kastaneer kreeg nog een vrije kopkans waarbij Leeuwenburg adequaat en stijlvol een grotere achterstand voorkwam. Met het rustsignaal en de aftocht naar de kleedkamer, mocht FC zich gelukkig prijzen dat de achterstand niet groter was. 

tweede helft
Namens de gasten ging de omhaal van Advic hoog over het doel van Leeuwenburgh. Ook Strand Larsen werd in stelling gebracht waarbij Voet de Noor van het scoren afhield. FC Groningen kwam wat meer in de wedstrijd maar overtuigend was het allemaal niet. Een kwartier voor tijd viel dan toch de gelijkmaker waarbij van den Belt een hoekschop in het eigen doel kopte. 

In de slotfase kopte Sverko een corner naast. Kort daarna schoot Suslov hard over. In de extra tijd was Zwolle nog dichtbij de 1-2. Een voorzet werd door Voet op de lat gekopt.

Op zondag 12 december is de volgende thuiswedstrijd tegen Feijenoord.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko, van Hintum, El Hankouri, Suslov, Ngonge, Duarte, Irandust, Larsen   

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Kersten, Nakayama, Voet, Reijnders, Strieder, Huiberts, van de Belt, de Wit, Kastaneer, Adzic 

Reacties:
Marco03-12-2021 om 22:39

Belachelijk slecht. Totaal geen aanvalsplan. Ook is er geen enkele speler in het veld die de boel neerzet en er wat lijn in brengt. 

Duarte, Irandust en Suslov moeten voetbal brengen. Als een stel bejaarden sjokken ze wat over het veld, krijgen ze een bal gaan ze in wandeltempo een duel opzoeken, gaan liggen om vervolgens verongelijkt boos te zijn op de scheidsrechter dat ze geen vrije trap krijgen. Op die plekken moeten ze in beweging zijn, 3 hoekjes en 1x keer raken. Totale lamlendigheid. 

Larsen moet bal vanaf de flank krijgen. Dit is al ruim 1 jaar bekend. Speel met 2 buitenspelers die de ballen voorzetten, tegen de nummer laatst in een thuiswedstrijd, dan komen kansen en doelpunten. Zowel 1ste als 2de helft dramatisch. Waarom wordt Larssen gewisseld, je mist dan een spits die kopsterk is en kan scoren, komt er een counterspits in die alleen voor zichzelf speelt. Postuma moet leren om een bal terug te spelen op een middenvelder en weer slim positie kiezen voor het doel. Als een blind paard wil hij steeds vanaf 30 meter de bal over de doellijn rennen. Kansloos. Waarom ga je 10 minuten voor tijd op de counter spelen tegen een zwak Zwolle. 

Ook hoekschoppen en vrije trap waardeloos. Zelfs Van Hintum kan geen voorzet meer geven. 

Dramatisch zwak. 

Nachtwacht03-12-2021 om 22:40

Wat een draak van een wedstrijd.

Mo el Hankouri gaf na de wedstrijd aan dat de spelers het systeem steeds beter begrijpen. Ik heb toch een andere wedstrijd gezien. Zorgelijk...

Wat ik Buys vooral kwalijk neem is dat de sterkhouders Suslov en Kasanwirjo nu ook door het ijs gaan zakken. Spelers spelen ongeinspireerd en zonder vertrouwen. Een van de redenen is het eindeloze schuiven (waarom Kasanwirjo rechtsachter?)

Fan op afstand03-12-2021 om 22:49

Het elftal gewijzigd op maar 1 plek en wat een verschil met vorige week. Wat een uienwedstrijd. En nog hulp nodig van de tegenstander om te scoren. En dan kun je langs de lijn doen wat je wilt maar zonder wil om te winnen is het vechten tegen de bierkaai.  En die Leeuwenburg haag wat mij betreft een tijdje een plekje warm houden op de reservebank. En eens goed nadenken of hij eens uit moet gaan kijken naar een andere club. Gast gaat ons punten kosten, vrees ik.

03-12-2021 om 22:52

straks krijgen we ook de positivo's... hun namen zijn bekend hier...en de eerste regel zal wel zijn:  Groningen stijgt punt op ranglijst/ verschillen tussen clubs zijn klein/ de azijnzeikers.....  enz enz..."

het is een goed georganiseerde puinhoop bij de TS van FC Groningen...  

 

 

grunn196703-12-2021 om 22:55

Gestolen punt, 1 halve kans in de hele wedstrijd gecreëerd tegen het 2de elftal van pec, 7 basis spelers niet beschikbaar.

Wanvertoning. 

Rare doelman (scherpen 2,0 nog slechter). eruit en hoekstra erin, hoe haal je in hoofd om een doelman uit de zuid Afrikaanse competitie te halen. Jongen heeft nooit op niveau gespeeld, leuk voor ACV of PKC.

Cantona03-12-2021 om 22:56

Wanneer ik hoor dat Buijs zich op verzoek van de spelers niet meer zo manifesteert langs de lijn dan zakt mij de broek af.

Een stelletje pussies op het veld die zich kapot moeten schamen omdat ze bijna op elk front slechter waren dan een veredeld reserve team welke onderaan staat.

Dat heeft niets te maken met de trainer , da's gewoon een gebrek aan inzet en kwaliteit.

En helemaal tenenkrommend is  dan het commentaar van El Hankouri en Leeuwenburgh na de wedstrijd, ongelooflijk.

Ik denk onderhand dat Buijs er ook wel klaar mee is, slechtste selectie ooit en daar dan op afgerekend worden.

Ik hoef In elk geval het hele weekend geen voetbal meer te zien......bedankt daarvoor mannen

 

TomOkker04-12-2021 om 06:49

Na gisteren is elke mening in principe een juiste maar de trainer is en blijft verantwoordelijk. Dit spelbeeld is niet van de laatste weken maar al een paar seizoenen aan de hand. Matisiwa en Itakura konden het 'systeem'  met hun overzicht en inzet nog een beetje verbloemen, maar voetballend was het niet om aan te gluren. Overigens mis ik ze niet want we hebben domweg meer voetbal in huis gehaald wat ook hoog nodig was. De technische dienst weet de poppetjes blijkbaar niet op de juiste plaats te zetten en erger te motiveren. Dan kun je een jongen al Ngonge wel in de hoek gaan zetten en na een overwinning stoer gaan roepen; "ik blijf kritisch"  dan lijkt mij dat er eerder sprake is van demotivatie, om het woord paniek maar niet te noemen. Buijs zijn aanpak en uitspraken kwam je 10 jaar geleden nog mee weg omdat het gros niet beter wist, maar de trainer of manager van deze tijd heeft toch wat meer bagage nodig. Dat het misschien in de periode Flederus, begrijp nog steeds niet waarom hij destijds weg moest,  en Buijs er iets ander aan toe ging prima maar die hadden dan ook meer ervaring met kwaliteit om zich heen. Buijs staat voor een jonge en in potentie een zeer kwalitatieve goede, of andersom groep, die waarschijnlijk een ander aanpak nodig heeft. In ieder geval niet die van die Buijs.,

04-12-2021 om 07:22

@ Tom Okker

 Ik had deze post van jou eerst  over het hoofd gezien... en verder/later ( 4-12, 06.50 uur) mij in allerlei bochten gewrongen om dit sneue spel tegen PEC van commentaar te voorzien...  Misschien is jouw bijdrage hierboven echt beter dan dat van mij... oplossingen lijken nog niet voorhanden...terugkijken of vooruitkijken ??? zeg het maar!

Herman Badkuip03-12-2021 om 23:01

Geen speler van FC Groningen haalde vanavond het niveau, dat wij normaal gesproken mogen verwachten....Iedereen speelde vanavond lusteloos en zonder een greintje vertrouwen. We hebben geen goedlopende aanval gezien, zelfs de  sterkhouders uit andere wedstrijden (Suslov, van Hintum, Kasanwirjo, Duarte) waren in deze thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle hopeloos uit vorm! Voor de trainers en spelers van FCG veel werk aan de winkel, want volgende week thuis tegen Feijenoord zullen wij uit een ander vaatje moeten tappen! Vanavond met veel geluk een puntje gehaald en deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten!

appie happie03-12-2021 om 23:05

Tijdens de wedstrijd niks gezegd..even een rondje gelopen,afkoelen!!

Buijs jonge,meld je ziek!zo kom je er genadig vanaf,want hoe jij,je loopt aan te stellen gaat iedere gekte te boven.

Ik stel voor om nu al duidelijk te maken dat en voor Buijs en el Hankouri volgend seizoen GEEN plaats meer is.

We gaan op zoek naar een andere trainer!

Iemand mag heus wel eens langs de lijn de boel ophitsen,maar niet 70 van de 90 min constant de speler beschreeuwen de Dorpsgek" Buijs doet dat nl wel..

Verder op papier een goed elftal op het veld een kladblok wat door de regen is aangetast..Dit zou ook zomaar door de schreeuwer kunnen komen.

De spelers durven niks meer te doen,want Danny staat er dan alweer te trompetteren...de sjomp.

Nou de beste moar weer,tot Feyenood,hopelijk hebben die een beroerde donderdag en zijn ze moe op zondag..daar put ik dan nog hoop uit.

03-12-2021 om 23:10

als Buys iun de voorbeschouwing/persconferentie in Euroborg n.b.!, zegt: ook die verhalen gehoord te hebben over contact van de club met Van Wonderen...dan hoeft hij maar een of twee deuren verder binnen te lopen om te weten hoe zeker zijn positie bij de FC is...

Cantona03-12-2021 om 23:37

Als de spelers niets durven te doen omdat ze anders op de kloten krijgen van de trainer dan zijn ze wat mij betreft ook niets waard.

De uitspraken van El Hankouri en Leeuwenburgh na de wedstrijd geven al wel aan met wat voor spelers hij te maken heeft.

El Hankouri die in zijn droomwereldje een hele andere wedstrijd heeft gespeeld dan ieder andere en een keeper die slappe smoezen staat te verzinnen voor een bal welke door een professionele keeper gewoon gepakt moet worden.

Ik denk dat vandaag geen enkele speler met trots kan zeggen dat hij een professionele voetballer is.

Het was wederom een schandalige ,FC Groningen onwaardige Vertoning.

 

05-12-2021 om 14:52

jij bent niet haatdragend, maar wel (vaak) uitgesproken in jouw mening.... Dat mag hoor!

Maar als je over 2 persoons lakens begint om een signaal af te geven: die komen het stadion niet in...en als je over Feyenoord praat als mogelijke winstpartij van de FC G, dan kan je natuurlijk nog verwijzen naar de laatste 3 comp. wedstrijden van het kalenderjaar:  Exceslsior-uit, Heracles-uit,AZ-uit;

de eerste wedstrijden in nieuwe jaar:  PSV en Vitesse...

Mijn conclusieis : ziet er slecht uit voor de trainer...

Johan03-12-2021 om 23:27

Vreselijk slechte wedstrijd gezien. Kasanwirjo onmiddellijk van rechtsback halen. Te Wierik voor Dammers? Waarom? El Hankouri ziet verbetering? Keeper? Wat heeft van Kaam eigenlijk misdaan? De verkeerde spelers krijgen in mijn ogen veel te veel krediet. Kortom megaveel werk aan de winkel want trek dit niet nog een keer 90min

Hoekie03-12-2021 om 23:46

Net als iedereen heb ik een dramatische pot voetbal gezien. Zelden heb ik spelers van de FC zo weinig de bal naar het zelfde shirtje zien spelen. We hebben het over ballen van A naar B binnen de 10 meter. Zelfs met Jürgen Klopp waren we in de problemen gekomen. De keeper is zoals ik al eerder heb aangegeven niet van het nivo FC. Twee houdbare afstandschoten, ballen niet klemvast, linke inspeelballen naar verdedigers die maar net goed aflopen maakt een elftal onzeker. We missen onmiskenbaar een verdedigende middenvelder die de lamlendigheid van de ploeg in woord en gebaar niet accepteert en optreedt tegen de gelatenheid die in het team zit. Ik denk aan een type Paul Mathijs of Kieftenbeld. 


Cantona03-12-2021 om 23:49

Nooit verwacht dit ooit te zeggen maar" Kieftenbelt ,dat waren nog eens tijden."

 

m o i04-12-2021 om 22:48

Kieftenbeld viel ook alleen maar op omdat hij speelde met spelers als Kees tikkie terug Kwakman en Johan pas op voorzichtig Kappelhof. Toen was het ook al niet om aan te gluren. 

Alf04-12-2021 om 01:42

Het was denk ik wel de verdienste van PEC dat Groningen weinig aan echt voetballen toekwam zeker in de 1e helft. De sleutel zit hem denk ik op het middenveld. De zwabbergoal tegen kan je de keeper maar ten dele aanrekenen. Het was echt een loeihard schot met effect.

Als bijna iedereen slecht speelt dan moet het hem toch aan de tactiek liggen. Irandust kwam door de tactiek van PEC niet aan voetballen toe. Dan had je toch liever Dammers willen hebben als defensieve middenvelder. Het was een echte vechtpot met lange ballen en dan gaan voor de 2e bal. Dan heb je aan hem meer denk ik.

Maar laten we niet vergeten dat dit PEC zeker geen degradatie voetbal speelde. Dus ook credits aan hen.

Ik wil wel gezegd hebben dat ik mij erg stoor aan allerlei geruchten over een opvolger van Buijs die door een journalist (nota bene) van NvhN ook nog eens werden versterkt. Dit geeft alleen maar onrust en negatieve energie. Als je je journalist wilt noemen verifieer dan je bronnen!

04-12-2021 om 06:50

De veranderingen in het profvoetbal gaan vlak voor onze ogen maar dóór:  hadden we opeens bij meerdere ED clubs een leger aan huurlingen ( NEC bijvoorbeeld: die prompt erop degradeerde, en Twente die toen Jans er begon helemaal geen selectrie had ),  ook het aantal commentatoren en voetbalzendtijd bij TV programma's zoals ESPN is een veelvoud van daarvoor  geworden;  Dat DvhN  met W. Pomp met de ititel "FCG clubwatcher" nu ook met een podcast 2x week en in de krant, onder abonnement trouwens, wel denkt te weten hoe de hazen lopen....daarin lift hij gewoon mee op de sentimenten van supporters...en geeft nooit direct commentaar- altijd schoorvoetend en belangenafwegend: waardeloos!  heel sneu natuurlijk om zo'n meelifter als journalist te hebben, maar dat is dus ook trend...J.  Mennega ( oud speler ) werd ook niet altijd gepruimd om zijn critische commentaren maar die is tenminste critisch over de scouting en FC G beleid van de aangetrokken spelers: géén mooipraterij.  

Maar de TS en directie mag het zichzelf ook aanrekenen dat zij vaak "met de mode mee"  erg hoog van de toren blazen over de FC en een ander of een andere situatie ( zoals coronabeleid van de overheid ) als schuldige aanmerken voor het reilen en zeilen bij de club... Ik denk dat FC Groningen best nog kan groeien dit seizoen, maar we zijn al 3 1/2 seizoenen aan het reactievoetbal van Buys gecommitteerd en  wat je om je heen telkens ziet gebeuren dat zal zich blijven herhalen:  Natuurlijk heeft Buys een belangrijk aandeel in het spel in de wedstrijd - precies zo waar hij een eerste helft gewoon niks doet en laf voetbal voorschrijft met vooral tegenhouden, de tweede seizoenhelften van zijn periode bij Groningen goed gepresteerd met een imponerende inhaalrace; DAN kan het dus wel (?)  en natuurlijk is het vertrek van 5 spelers in één keer een lastige klus voor hem/TS om op te vangen, maar dat mag nooit een excuus zijn om een team te zien spelen met zo weinig finesse, samenhang en vertrouwen:  de spelers worden nu als pupillen gecorrigeerd alsof het een training betreft en ik mag hopen dat er snel een echte aanvoerder erbij komt.  En natuurlijk dat Fledderus en Buys en Poldervaart eens goed naar zichzelf kijken.."120 uur" in de week werken (zegt  Buys ), en dromen van de FC  op Sinterklaasavond helpt je niet om Feyenoord met een stunt te verslaan.  Het is vooral die bluf en gecalculeer om de punten en excuses vinden voor het vertoonde spel wat mij erg stoort. Alsof een gelijkspel als norm al een mooi resultaat is.   

Ik denk dat een aantal nieuwe spelers "halen" in de wintertransfer periode  het team niks gaat helpen:  want ook daarbij wordt weer gesaneerd met vertrek van spelers;  Het is hetzelfde als 5 wissels in de laatste 20 minuten van de wedstrijd  inbrengen en wat blijkt:  er komt loopvermogen van fitte spelers bij,  maar het samenspel wordt slechter! 

Een kritischer beleid over waar de ondergrens ligt in de acceptatie van het matige spel bij deze selectie: Dat moet (!) en  kan misschien het seizoen nog ten goede doen keren... en ja: als het moet met een andere trainer.

 

 

TomOkker04-12-2021 om 08:49

Hahaha ik zie jouw reactie nu pas Kees.  Zijn we na al die jaren het een keer met elkaar eens.

Rob197004-12-2021 om 23:23

Ik denk dat de TD en directie dagelijks met de overheid en het UWV bellen, om te weten te komen, hoe slecht een trainer mag presteren, voordat hij de laan mag worden uitgestuurd, zonder dat ze de reeds ontvangen overheidsteun te moeten terug betalen.

BROMBEER04-12-2021 om 06:12

In een woord SCHANDALIG!! Een eredivisie onwaardige vertooning  waarbij de aanvoerder ( zette als een slappe dweil druk op de bal bij de goal) keeper en trainer met zijn onnavolgbare selectie en wisselbeleid weer er negatief bovenuit staken.

m o i04-12-2021 om 22:50

Hoho, de aanvoerder gaf na de wedstrijd wel aan dat steeds meer spelers het systeem gingen begrijpen. Belangrijke conclusie hoor, dus deze man niet zo afzagen

Dijk06-12-2021 om 12:08

Hankouri gaat het nooit begrijpen 

Metworst04-12-2021 om 08:12

Ik heb het  een nachtje laten bezinken, maar heb nu nog steeds hetzelfde rotgevoel over deze wedstrijd.

Wat een hopeloos elftal was dit, en nog wel thuis tegen de slechtst presterende elftal van deze competitie. Dat een Ngonge , Irandust en een Duarte na een iets betere wedstrijd van afgelopen week nu zo slecht spelen ligt o.a. aan de wisseling achtererin (Dammers eruit).

Hankouri is echt hopeloos, (als voetballer en als aanvoerder)  hij ziet zelf in de nabeschouwing vooruitgang van het team, ik zie het niet. Ik mis in zijn nabeschouwing de woede over eigen prestatie en van het taem. 

En waarom Buijs niet eerder ingrijpt en zolang wacht met wisselen snap ik al helemaal niet. En Van Kaam nog 3 minuutjes laten invallen, die zal zo snel  mogelijk naar een andere club willen en ik begrijp het. Doodzonde. En ipv er een extra spits bij te zetten haalt hij JSL eruit, wie snapt het nog? 

En die keeper !!!!!!!! Ik wil het netjes houden maar moest bij het tegendoelpunt wel hier aan denken https://www.youtube.com/watch?v=yr0Vc_7_XOM 

Ik krijg een beetje dit gevoel bij het hele elftal https://www.youtube.com/watch?v=xI-jW1TqCRI 

Op naar de volgende zeperds, ook de in beker tegen excelsior zie ik nog ze nog niet winnen.

Bas3804-12-2021 om 08:51

Buijs en hankouri donder op alsjebliefd 

Dijk04-12-2021 om 09:06

Inderdaad voor beide heren geen verlenging brengen niks en zal nooit wat worden. Buys die al maanden lang het zelfde schreeuwd en Hankouri net 1 fatsoenlijke bal getrapt. Vorig jaar Willem 2 uit. Vriendje van Buys dikke doei.

Jantje04-12-2021 om 09:39

Ik hoop dat Buijs gewoon blijft. het gewoon een ding dat Groningen elk jaar maar weer als het gaat tegen de onderste ploegen het laat afweten thuis. het is dan meer druk op de ploeg en daar weten ze niet mee om tegaan. verder vind ik dat er in de winterstop een sterke middenvelder erbij moeten komen . en een extra rechter aanvallende vleugel speler en een andere doelman. 

Nachtwacht04-12-2021 om 10:35

 Hankouri is een echte rechtsbuiten. Als ze verlengen, dan voor die plek en niet als linksbuiten, verdediger of middenvelder.

Op rechtsbuiten is het een bruikbare voetballer in de eredivisie, voor plaats 6 tm 18

 

Zeeman04-12-2021 om 09:44

Met onmiddellijke ingang de aanvoerders band overgeven aan Te Wierik of van Hintum, die kunnen het tenminste in het veld nog verbaal wat rechtzetten. Hankouri is totaal ongeloofwaardig in het veld en buiten het veld. 

Dammers er weer inzetten , speelt die een keer goed de laatste tijd, wordt hij er weer naast gezet, begrijp hier niks van, maar Buys waarschijnlijk zelf ook niet.

Dat gelul van Hankouri over contract verlenging slaat ook nergens op, kan beter een ander clubje zoeken. Van Kaam is stukken beter.

BROMBEER04-12-2021 om 10:57

Te wierik of van hintum aanvoerder. ???? There is only one true captain..... THOMAS SUSLOV

 

Dijk04-12-2021 om 11:01

Suslov gisteren ook een groot drama 

Rob197004-12-2021 om 12:05

Duarte en Dammers in het midden en Suslov op de positie van Hankouri. Suslov werd altijd verweten dat hij niet verdedigd, of mee verdedigd, maar deze tijden zijn verleden tijd. Hij werkt zich een slag in de ronde, mits hij iets beter in de wedstrijd zit als gisteren.

De tegenstanders van gisteren, hebben zich doodgelachen hoe ongevaarlijk de spelers van Groningen waren. Er was geen enkele speler die ook maar iets te vrezen had van zijn tegenstander.

 

Kevin04-12-2021 om 11:34

Gisteren met mazzel een puntje binnengehaald, we hadden een nederlaag verdiend. Alle respect naar Zwolle, die wél met een goede instelling vanaf minuut 1 het veld opkwamen en wilden voetballen. Een overwinning was zeker niet onterecht geweest.

Verder is de wedstrijd van gisteren typerend voor het huidige niveau. Het spel en de doelpunten ontstaan niet door een goede spelopvatting, maar door een (on)gezonde dosis geluk. Net als tegen Fortuna moest een eigen goal Groningen over het dode punt helpen, want zelf hadden ze gisteren niet gescoord. Valt ook wel te zien aan de xGoals van de FC (0.35). Zwolle was niet uitstekend, maar had alsnog 0.7 xGoals.

Daarnaast zie ik al jaren geen driehoekjes meer op het middenveld, geen duidelijke looplijnen en wat me erg opvalt is dat er nauwelijks druk wordt gezet op tegenstanders die vanuit het middenveld naar de 16 dribbelen. Net als tegen Fortuna is dat wederom dodelijk, waardoor Groningen opnieuw in de reparatie kon.

Roelofsky04-12-2021 om 11:56

Heb alleen de samenvatting op studio sport gezien maar die was al tenenkromend.... Het was weer op goed geluk voetbal zonder een enkele lijn en systeem... zouden ze ook op deze manier trainen vraag mijzelf wel eens af??? Want dan wordt het nooit wat. We zitten inmiddels 3 1/2 jaar met dit kutvoetbal opgescheept, aan wie zou dat nou liggen??? Waarom kan er niet op vaste spelpatronen getraind worden of doen ze maar wat. O ja maak iemand anders aanvoerder Buijs maar ik begrijp dat je waarschijnlijk te eigenwijs bent om dat te doen. Verder zou ik Hoekstra en van Kaam ook een keer een kans geven beetje flexibel zijn Buijs... Waarom volhouden in die starre op goed geluk patronen.

Pietjepal04-12-2021 om 14:10

Leuke beschouwingen. Zou weleens wat doorgevoerd willen zien van de suggesties op boernmacht. Bizar dat er al openlijk gesproken wordt over de opvolger van Buijs. Zo slecht issie niet. Wie weet toch nog sterke seizoensfinish. Maar ja, ik wil ook ander voetbal en denk dat het beter kan met dit team. Alleen dan wel opvolger die van wanten weet, het beste uit t beschikbare team weet te halen. Fijn dat Hoekstra ook door anderen hier op dit Forum een kans wordt gegund. Tis echt wel een goed stel

FCG_far away_104-12-2021 om 16:31

Ik lees hier met verbazing dat er wordt aangegeven dat PEC te goed voetbalde voor een degradatiekandidaat. Hierdoor hadden wij het moeilijk!?!

Elke andere wedstrijd van PEC dit seizoen was wel zeker degradatievoetbal, behalve tegen ons. Aan wie zal dit dan liggen, PEC of onze FCG,

Ik vind het onbegrijpelijk dat ons elftal na 3,5 jaar onder dezelfde trainer zo speelt. Zeker de spelers die al zo lang onder deze trainer spelen, zouden precies moeten weten wat de trainer van ze verwacht.

Het feit dat dat niet zo is, zegt mij genoeg.

Ik heb DB lang het voordeel van de twijfel gegeven, ook gezien de stap van de amateurs naar profs, maar er komt geen verbetering. Leuk geprobeerd van onze FC, maar het wordt nu wel tijd om dit te beoordelen en beslissingen te maken.

appie happie05-12-2021 om 00:28

Nou fcg hoeft zich geen zorgen te maken want in het slechtste elftal van de week komen toch echt veel cambuur spelers..zit dat ff mee..

Dijk05-12-2021 om 07:30

We kijken niet naar Cambuur met alle respect. Het gaat hier over de FC en hun vertoonde spel dat niet goed is.

Alf05-12-2021 om 01:03

Als je naar de stand kijkt is er niet zoveel aan de hand. 3 punten achter op nummer 8. Er worden op zondag nog wel wat wedstrijden gespeeld. Geen reden tot paniekvoetval of witte zakdoekjes ;)

Herman Badkuip05-12-2021 om 10:46

Hey Alf, absoluut geen reden tot paniek hoor, komt allemaal wel weer goed! Soms zit 't even tegen en soms zit 't mee! Vandaag in de malaise én volgende week weer polonaise?

appie happie05-12-2021 om 09:06

Witte zakdoekjes is een teken richting de trainer.

 

Ik ben niet haatdragend maar denk dat sommige wel met een 2 persoons wit laken willen zwaaien..

En idd voorzover weinig aan de hand als je van Feyenoord wint is iedereen weer blij..ja toch..

Ach tis maar voetbal..

 

Kwakkelvoetbal..

Herman Badkuip05-12-2021 om 10:48

Hey Appie, zou die tweepersoons lakens gebruiken om er een mooi spandoek voor de FCG van te maken! Kop d'r veur en volgende week pakken wij Feijenoord! 

appie happie05-12-2021 om 11:50

Badkuip  ik zei niet dat ik dat laken zou gebruiken.

Net ff contact gehad met Sergio Padt,gevraagd of er een mogelijkheid was om terug te komen bv in de winterstop..Hij gaf aan dat er geen mogelijkheid was..

Zoals ik zei Herman   ik denk dat de FC zomaar weer net zo'n wedstrijd neer kan zetten als tegen AZ..( zondag Feyenoord)

Nachtwacht05-12-2021 om 10:43

Qua keepers worden we nog niet verwend, maar als ik de wedstrijden zo afgelopen week bekijk zijn er meer clubs die daar mee worstelen. Paes en Stevens waren bijv niet stabiel... Eigenlijk wel jammer dat Ajax zo'n Gorter op jonge leeftijd koopt.

BROMBEER05-12-2021 om 12:38

Zoals hierboven al aan werd gegeven ontbreekt het groningen op dit moment aan echte leiders op het veld, die het tempo van het spel bepalen. De 2 ( te wierik ,el hankouri)die het nu doen zijn pseudo leiders die hiervoor niet de kwaliteiten, overzicht en inzicht hebben om dit te doen. En de drie(suslov, kasanwirjo en jsl) die wel over het bovenstaande beschikken in mijn ogen , zijn nog te jong om dit elke week te kunnen brengen. 

Nevinsrow05-12-2021 om 12:39

We zijn bezig aan een goede serie resultaten. Het voetbal is niet best, maar we staan er niet beroerd voor. De playoffs zijn zeker haalbaar en reëel. Jan alleen maar beter worden qua spel, toch?

ChiChi05-12-2021 om 12:56

Buys z.s.m. functie elders!!!! En Hankouri meenemen!!!!

Lukkien trainer!!!!!!

In de winterstop een nieuwe keeper halen en een goede nr.6, type Matusewa!

Dan komt het wel weer goed.

 

Jantje05-12-2021 om 15:24

Buys is een van de beste trainers. zonder hem stonden we nu laatste . alleen worden er teveel spelers te makkelijk weg gedaan ,en komt er een speler voor terug wat op korte termijn minder is. daar kun je geen trainer de schuld van geven. daar is iemand anders verandwoordlijk voor. ik zie liever Fledderus zijn werk beter doet. wat hij hierheen gebracht aan spelers is maar middelmatig. dus als er iemand weg moet dan weet ik het wel.

ChiChi05-12-2021 om 12:56

Buys z.s.m. functie elders!!!! En Hankouri meenemen!!!!

Lukkien trainer!!!!!!

In de winterstop een nieuwe keeper halen en een goede nr.6, type Matusewa!

Dan komt het wel weer goed.

 

Fido05-12-2021 om 13:47

Lukken komt niet zolang deze directie er zit(uit betrouwbare bron).rutte zie uik wel zitten

Herman Badkuip05-12-2021 om 17:12

Ondanks het mindere spel tegen PEC Zwolle staat FC Groningen na 15 wedstrijden op een 12e plaats in de eredivisie, 8 punten van de gevarenzone degradatie én 3 punten van het linkerrijtje....Als Danny Buijs tegen het sterke Feijenoord zijn team goed neerzet, heeft FCG zeker kansen op punten. Voorwaarde is dan wel, dat zijn  spelers goed gemotiveerd moeten zijn om de strijd tegen de Rotterdammers aan te gaan. Misschien iets minder flegmatieke voetballers in het elftal én meer vechters....Buijs zal ook wel gezien hebben, dat het middenveld zónder Wessel Dammers niet echt stabiel was. Duarte, Suslov en Irandust zijn prima voetballers met een verdedigende middenvelder in hun rug. Zou verder de trage Mike te Wierik niet meer in centrum zetten, volgens mij is een centraal blok met Kasanwirjo én Sverko veel beter...Nereysho Kasanwirjo is niet zichzelf op rechts en speelde in de andere wedstrijden zeer verdienstelijk als centrale verdediger. Wellicht dat keeper Jan Hoekstra tegen Feijenoord een echte kans krijgt, want Peter Leeuwenburgh heeft genoeg kansen gehad om zich te laten zien....

A Matter of Honor05-12-2021 om 17:35

Als je deze post nu even doorstuurt naar Danny Buijs, Herman, dan weet hij ook wat een aantal posters op dit forum al weken roepen.

Oeleoptak06-12-2021 om 02:08

Die Sverko is enorm slecht

06-12-2021 om 06:42

@ Herman B.

Volkomen belachelijk om de drie punten tegen PECZwolle in de waagschaal te leggen met deze ongeïnspireerde en voetbaltechnische wanprestatie, terwijl volgens Bartjens de "driepunten" tegen PECZwolle toch veel waarschijnlijker zijn dan de drie punten tegen Feyenoord.

Drie punten is drie punten...en dus zal Buys "wel eens eventjes" binnenhalen... tegen nr 2,  Feyenoord? , en DAN WEL met de spelers hiervoor  strijden? Mijn  klomp breekt als dit niet gewoon voor de bühne/ sponsors en de directie is, deze vertoning van zowel de spelers als de trainer-  Straks krijgen we de winterstop: 3 weken rust van de competitie... ik houd mijn hart vast wat Fledderus weer gaat doen! Suslov verpatsen?  Toen Doan hoofdpijn had in de bus bij die belangrijke uitwedstrijd en opeens niet opgesteld werd, verwees trainer Buys voor de camera naar het adres van MJFledderus.  Gaan we weer "Zwarte-Pieten" over de schuldvraag waar precies de oorzaak ligt ...of heeft trainer Buys niet genoeg overwicht ?

Spelers sparen of voorkeuren geven vanwege tegenstander , dat hoort natuurlijk bij de taak van de TS ( voor de volgende wedstrijd/ of periode ), maar met een verkeerde aanvoerder, telkens een halve ! wedstrijd wéggegooid door het spel alleen te willen controleren op de eigen helft en zo MISCALCULEREND op een nipte overwinning ... en het resultaat hiervan, zoals zo vaak is gebeurd in de eerste competitiehelft,  is een klap in het gezicht van de FCG supporters ! 

( Evenzo hoop ik ook op een stunt tegen Feyenoord, natuurlijk ! )

Herman Badkuip05-12-2021 om 17:41

Niet nodig om de post door te sturen, Danny Buijs heeft vrijdagavond genoeg gezien lijkt mij......

A Matter of Honor05-12-2021 om 19:06

Je weet maar nooit, Danny moet nog heel veel leren en misschien kunnen wij hem ermee helpen en voor jou is het weinig moeite om dit even te doen.

Dijk06-12-2021 om 12:05

Buys roept al weken lang hetzelfde hij begrijpt het niet en hij wil het niet zien. Zelfs de zwakste schakel Hankouri mag blijven staan. Elke supporter ziet het behalve Buys. Nee is vriendje van Buys. Hankouri ga ik niet wisselen. Zelfs nog over na moet denken en moet overleggen met familie of hij gaat verlengen a.u.b gratis de deur deze winterstop weg ermee. En ja Feyenoord aanstaande zondag mag Groningen echt hopen op een punt. 

 

 

 

 

Nachtwacht06-12-2021 om 13:53

Voor wat betreft de forumleden die er op wijzen dat het aantal punten nog niet zo slecht is, die hebben gelijk. Wat mij stoort en mijn weekend regelmatig vergalt is de spelopvatting en daarmee het gebrek aan kansen. Ik zie Buijs daarin niet meer veranderen. Buijs heeft voor zijn spel een ander type speler nodig. Een mismatch daarmee

Ben benieuwd of ze El Hankouri nog proberen te verkopen in de winterstop....

GroenWit02006-12-2021 om 14:22

Ik denk dat ze hem daarom aanvoerder gemaakt hebben. Stijgt z'n waarde (iets).

BROMBEER06-12-2021 om 15:30

@Nactwacht  ...      VERKOPEN???????????? Gratis wegbrengen die nietsnut, enige wat ie ons brengt is onrust met zijn haantjesgedrag

Dijk06-12-2021 om 18:53

Top 

Bas3806-12-2021 om 16:55

Snel opdonderen voegt niks toe voegt alleen wat toe aan tegenstanders vind het een waardeloze speller kost grunn alleen maar punten dus graag weg wezen en buijs ook alsjeblieft we kunnen wel 18punten hebben maar het spel is niet om aan te gluren 

Bas3806-12-2021 om 16:56

Plus kijken naar een andere keeper deze vliegen vanger gaat je nog veel punten kosten 

A Matter of Honor06-12-2021 om 17:18

(ex) voetballers zijn een apart ras. Bijna elke speler denkt dat hij/zij de beste is en hier steekt een aantal FC-Groningen spelers nog weer bovenuit. Dachten, onder aanvoering van ene D.Buijs het varkentje, genaamd PEC, wel even op ongeveer 40% inspanning te wassen. Een miscalculatie die, naar ik hoop, voor de aanvoerder behoorlijk grote consequenties zal gaan hebben. Nog vier wedstrijden tot de winterstop en dan moet het toch gedaan zijn met enkele van deze "hanen" (haantjes volgens Brombeer). Mark Jan Fledderus staat op de Martinitoren met een roeptoeter richting Emmen en schreeuwt luid en duidelijk dat Dick Lukkien deze richting moet uitkomen, en deze "hanen" behoorlijk gaat op peppen d.m.v een stukje gember in hun achterste te stoppen zodat ze met elkaar wat harder gaan lopen, beginnende op de 16e januari 2022 met de thuiswedstrijd tegen PSV.

 

 ps.     Mark Jan zou het ook via de telefoon kunnen proberen, (maar dt ter zijde.)

Herman Badkuip06-12-2021 om 21:12

Wat heerlijk toch al die mijmeringen tussen de wedstrijden van FCG door....met verschillende visies terugblikken op de wedstrijd tegen PEC Zwolle én vooruitblikken op de wedstrijd komende zondag tegen Feijenoord. Trainer Danny Buijs heeft nog één week om zijn team goed voor te bereiden op het lastige duel tegen de verrassend sterke Rotterdammers. Trainer Arne Slot heeft 't prima voor elkaar met zijn team, de Rotterdammers zijn de grote favoriet in het duel met de Trots van het Noorden. Vooral nu het nog steeds een uitwedstrijd is zónder publiek in een troosteloze ambiance...FC Groningen thuis zonder zijn 12e man, de fanatieke aanhang van de Noordtribune, is geen schim van het team, dat thuis in een bruisende Euroborg speelt. Maar ja, dat is niet anders, Feijenoord kan daar goed mee omgaan, zij presteren wél in een lege Kuip! Maar de Rotterdammers spelen eerst nog Europees komende donderdagavond tegen Maccabi Haifa. Waarschijnlijk zal trainer Arne Slot een aantal sterkhouders sparen voor deze onbelangrijke wedstrijd, om komende zondag tegen FCG goed voor de dag te komen. Ben benieuwd of het team van FC Groningen met het juiste spelconcept zal komen, Feijenoord zal uiteraard veel druk zetten, waardoor FCG op de counter zal kunnen gaan spelen. Iets dat de spelers van FCG beter ligt dan zélf het spel maken.....Daarnaast zal de wedstrijdinstelling van alle spelers ook veel beter moeten zijn dan in de teleurstellende wedstrijd tegen PEC Zwolle. Denk dat de vermoeidheid van de vele wedstrijden in kort tijdsbestek de Rotterdammers de komende wedstrijden parten gaat spelen. Een verrassende uitslag hangt zeker in de lucht, als de mannen van Buijs en Poldervaart bereid zijn om zich helemaal leeg te knokken. Een goede inzet én goed samenspel naar voren zal belangrijk zijn voor een positief resultaat! Daarna midweeks voor de KNVB-beker uit in Rotterdam tegen Excelsior met een Thijs Dallinga in vorm. Moet toch te doen zijn, groot nadeel is alleen dat waardeloze nepgras.....Dan voor de winterstop nog twee interessante én belangrijke uitwedstrijden tegen Heracles Almelo én AZ Alkmaar, twee tegenstanders, waar FCG in goede doen, niet van hoeft te schrikken! 

TomOkker07-12-2021 om 08:19

Hahaha spelers sparen voor de wedstrijd tegen FCG? Het wordt met de week gekker met jou. Knokken doen ze wel maar je ziet de moed in de schoenen zakken. Ik heb je al eens eerder gevraagd om eens aan te geven waarom we zo positief moeten zijn als jij. Je noemt hierboven 4 wedstrijden waar we volgens jou kans maken en daar heb je natuurlijk helemaal gelijkin maar is dat niet tegen beter weten in.

appie happie06-12-2021 om 22:16

Nou Badkuip jonge..ik " vertrouw" jou niet!????

Jij bent mij steeds té positief en je weet alle namen van speler mij ook té goed!! Naam en toenaam..

Ik denk dat jij een "mol" bent,die hier steeds maar  uiterst positief over alles en iedereen bij de FC.!!jij bent ingehuurd om ons de supporters maar rustig te houden en natuurlijk om te spioneren..alles wat wij zeggen door te geven een de geheime dienst van de FC.

Ik denk ook dat jij voor de FC werkt daar gewoon medewerker bent...

Soms krijg ik dat gevoel zoals hierboven geschreven..

 

Zeg me dat het niet zo is...tijd om je te ontmaskeren dacht ik zo..

Want er klopt hier iets niet helemaal volgens mijn gevoel.

Herman Badkuip06-12-2021 om 22:37

Appie mien jong, hoe kom je daar nu bij? Heb in eerdere posts al eerder vermeld, dat ik een aantal jaren samen met mijn broer jeugdscout voor FC Groningen ben geweest in rayon Noord-Holland....Heb in die tijd veel contact gehad met meneer Martin Koeman, mijn oom Luitje Zwaneveld en Peter Jeltema. Met deze activiteiten ben ik zo'n jaar of 5 geleden gestopt en vanaf die tijd ben ik, net als alle andere posters op deze geweldige Boerenmachtsite, supporter van FC Groningen. Probeer in mijn reacties op deze site realistisch positief te zijn in mijn posts over onze fijne club! Voor mij is 't glas altijd halfvol i.p.v. halfleeg, maar zie uiteraard ook wel, net als alle andere supporters, dat ons FCG dit seizoen ontzettend wisselvallig is. Probeer altijd heel respectvol te reageren, zonder anderen [bestuur-directie-trainers-medesupporters en posters] op een lelijke manier te beledigen! Ga er vanuit, dat iedereen ontzettend z'n best doet om uit te stralen dat wij met z'n allen échte supporters van FCG zijn! Hoop dat ik jou nu écht overtuigd heb, dat ik beslist géén mol of spion ben......Ben gewoon een FC Groningen-supporter, die zijn eigen mening verkondigd! 

appie happie06-12-2021 om 22:44

Herman Badkuip06-12-2021 om 23:01

Beste Appie, ik hoop dat jij mij nu weer vertrouwd....en om jou even gerust te stellen, ben geen fan van het tv-programma Wie is de mol? 

Herman Badkuip07-12-2021 om 10:33

Beste TomOkker, natuurlijk moeten wij als supporters van FCG een realistisch positieve instelling hebben....We hebben niets aan doemdenkers toch? De laatste 3 wedstrijden zijn we ongeslagen en hebben we 7 punten gescoord...Bij mij is het glas altijd halfvol, maar niemand moet van mij postief denken! Probeer niemand te beïnvloeden, dat bepaalt ieder lekker voor zichzelf, vrijheid blijheid, geef alleen mijn eigen visie op het voetbalgebeuren van FCG! En...om een beetje bij jouw sport te blijven...jij slaat ook regelmatig een balletje raak hoor!

TomOkker09-12-2021 om 20:34

We, wij? Ik vroeg het aan jou beste Herman en blijkbaar ben je gauw tevreden. Zoals oudegedienden hier kunnen bevestigen heb ik het  voorheen altijd opgenomen voor de zittende trainer en kon ik het vertoonde spel in grote lijnen altijd wel voor mezelf verklaren. Dat ik daar andere mensen mee heb lastig gevallen, mijn excuus nog daarvoor. Sterker ik baalde als een stekker dat van de Looi op eigen beweging afscheid nam. Ik ben in al die tijd kritisch geweest op het spel van sommige spelers die hier als godenzonen werden gezien. Maar ik kijk dan ook altijd door een halfvol glas naar het spelletje waaronder het (tactisch) spel van de tegenstander. Helaas moet ik constateren en dat kun je niet ontkennen, dat de stand op de ranglijst van het voorgaande seizoen niet in de buurt komt van het vertoonde spel. Buijs is de 1e trainer waarvan ik op voorhand heb gedacht dat dit niet de juiste keuze was en nu gezien het slechte spel i.m.o. ook niet is. 

Herman Badkuip09-12-2021 om 20:57

Laten we maar met z'n allen hopen, dat FC Groningen zich komende zondagmiddag flink gaat herstellen én tegen Feijenoord de juiste spirit laat zien om 3 punten te veroveren! Misschien heeft Jörgen Strand Larsen vanavond zijn landgenoot en oud FCGer Alexander Sörloth aan het werk gezien.....De 3-0 voor Real Sociedad was een geweldige goal voor de spits, die het bij FC Groningen hélaas niet gemaakt heeft...

Feijenoord geeft vanavond in de Europese wedstrijd tegen Maccabi Haifa 7 sterkhouders [Til, Kokcü, Jahanbaksh, Linssen, Malacia, Toornstra en Sinestera] rust voor de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Groningen.....

A Matter of Honor09-12-2021 om 22:47

Nou dan kan je de donder opzeggen dat de FC-GRONINGEN met minimaal 1-3 de boot in gaat. Ik denk 2x Linssen en 1x Dessers.  t'Is nait aans, maar wel aanneemluk..

10-12-2021 om 02:09

ik vind dat veel (zoniet alles ) wel gezegd is over Buys en de spelers:  het maakt voor de kansen tegen Feyenoord niks uit.  Maar ze halen mij bijna een fiets af als het spel niet snel beter wordt. En als blijkt dat geen verbetering in het spel zit, dan moet de bezem er resoluut doorheen, want een elftal gaat van zichzelf ook niet beter presteren als spelend onder een trainer zonder gezag/autoriteit. 

BROMBEER10-12-2021 om 15:22

@ herman badkuip , dat er zo weining aanvallers zich goed ontwikkelen( of stilstaan) en  echt slagen de laatste jaren komt mijn inziens  ook mede doordat er geen echte oud aanvaller in de technische staf is opgenomen, Er moet een gerenomeerde spitsentrainer of een oud aanvaller in de TS  komen, dit komt het aanvalspel te goede en helpt de jonge aanvallers als JLS, Ngonhe en postema zich ontwikkelen. 

Herman Badkuip10-12-2021 om 17:26

Geen gek idee Brombeer, volgens mij zou onze Viking Erik Nevland een prima spitsentrainer voor FCG zijn! Zou volgens mij een perfecte trainer zijn voor de ontwikkeling van onze jonge spitsen Jörgen Strand Larsen, Romano Postema, Cyril Ngonge, Alex Mortensen en Sebastian Tounekti....

 

En ná dit seizoen zou ook Michael de Leeuw heel waardevol kunnen zijn als spitsentrainer.....

appie happie10-12-2021 om 19:18

Nou Nevand is Nevland uniek.Maar geen spits zoals ik een spits zie..

Nevland is/ was voor Groningen echt perfect..

Maar spitsen trainer,nee!!

Oeleoptak10-12-2021 om 17:36

Merkwaardig dat mijn post hier verdwenen is. Buijs ben ik ook zo ongeveer klaar mee. Hij leek het zelf de afgelopen wedstrijd ook niet meer te weten. 
Maar het ligt niet alleen aan hem. De aankopen zijn ook niet allemaal top. Gonge en die CV van Ajax zijn wel prima. Maar Sverko doet niks anders dan de bal naar Mars schieten. Irandust zie ik ook weinig van en waarom je ca 1 miljoen betaalt voor een reservespeler van Sparta is me een raadsel. Om maar te zwijgen van de 2 miljoen voor iemand waar ik die waarde niet in zie. Voor dat geld moet je echt iets beters kunnen krijgen. 

en waarom is er geen RB gehaald en een VM. De RB positie is op Zeefuik na al jaren verwaarloosd. Dankerlui maakt het daar ook niet echt waar, Wierik- balletje- terug ook niet

Herman Badkuip10-12-2021 om 19:15

Zou Marin Sverko wel eens samen met Nereysho Kasanwirjo als centraal duo achterin willen zien.....wellicht dat trainer Danny Buijs 't overweegt voor komende zondag tegen Feijenoord? Geen plaats voor de trage Mike te Wierik in de verdediging, zie liever Ajan Mjaki de rechtsback van Jong FC Groningen, speelde heel goed in de wedstrijd tegen Jong Heerenveen.....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!