Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen

Door Sven Heikens 8 reacties

Na een interlandperiode staat het laatste Eredivisieblok voor de winterstop voor de deur. Een periode waarin FC Groningen moet laten zien dat het beter is dan de plek waarop ze nu staan of waarin duidelijk wordt of de FC daadwerkelijk tegen degradatie zal moeten voetballen dit seizoen. Er staat een programma voor de deur, waarin zeker mogelijkheden tot punten liggen. Te beginnen zondag tegen promovendus Go Ahead Eagles.

FC Groningen

De ploeg van Danny Buijs ging met een slecht gevoel de interlandbreak in. In de matige thuiswedstrijd tegen RKC werd ternauwernood een punt gehaald door de late treffer van Jorgen Strand Larsen. In de interlandperiode zijn een aantal FC-ers op pad geweest met hun nationele elftal. Zo ging Suslov mee met Slowakije en leverde hij drie assists af in de wedstrijd tegen Malta. Daniel van Kaam ging met Jong Oranje op pad, Jorgen Strand Larsen met Jong Noorwegen, waar hij ook trefzeker voor was.

Qua selectie moet Groningen zondag naast de langer geblesseerde Balker ook Romano Postema missen, die met een blessure tegen RKC uitviel. Daarentegen staat de terugkeer in de wedstrijdselectie van Mike Te Wierik. Cyril N'Gonge en Damil Dankerlui zijn nog twijfelgevallen voor de wedstrijd van zondag in Deventer. Over een vermoedelijke basisopstelling is op dit moment nog weinig bekend. Wel gaf Buijs aan dat hij wilde doorbouwen in een 4-2-3-1 formatie.

Go Ahead Eagles

De Eagles uit Deventer kennen als promovendus een prima seizoen tot dusver. Waar de ploeg van Van Wonderen vorig jaar in de KKD nauwelijks doelpunten te verwerken kreeg, staat de ploeg dit jaar juist garant voor spektakel, met name in de eigen Adelaarshorst gesteund door het fanatieke publiek. Deze twaalfde man zullen de Eagles zondag wel moeten missen.

Trainer Kees van Wonderen heeft van zijn team een hecht collectief gemaakt, met (zo noemde Buijs) een gezonde dosis agressie in de ploeg. Daarnaast beschikt de ploeg voorin ook in veel individuele kwaliteiten met Cardona, Cordoba, Oratmangoen en clubtopscorer Brouwers. Voor komende zondag moet de ploeg uit Deventer het wel doen zonder aanvoerder Kuipers en ook spelmaker Cardona is er niet bij. De vermoedelijke opstelling van Go Ahead Eagles is: Hahn; Lucassen, Nauber, Kramer, Deijl; Brouwers, Rommens; Cordoba, Oratmangoen, Botos; Lidberg.

Historie

FC Groningen heeft het vaak lastig in Deventer. Van de in totaal 19 ontmoetingen gingen er slechts 4 gewonnen, waaronder de laatste twee edities. Al verliepen beide edities met de nodige pijn en moeite. De laatste editie wist Mahi Groningen de 3 punten in de slotfase te bezorgen. In de editie ervoor wist Antonia in de stortregen Groningen de drie punten te bezorgen. 

(FCG Stats)

FC Groningen zal komende zondag met een speciale aanvoerdersband aantreden voor de aardbevingsslachtoffers. Zowel de captain op het veld als ook alle staf- en directieleden zullen zondagmiddag in Deventer tijdens de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles de speciale aanvoerdersband dragen, als statement. 

Aftrap komende zondag aan de Vetkampstraat is 12:15. Tijd om de weg omhoog in te zetten. Come on FC!!

Reacties:
Herman Badkuip20-11-2021 om 09:37

Eindelijk we gaan weer voetballen....jammergenoeg de eerste weken in lege, sfeerloze stadions. Maar ja, dat is niet anders.....Tot de winterstop nog 6 belangrijke eredivisie-duels te gaan tegen teams, die niet veel sterker zijn dan FCG. Zeker 4 wedstrijden [Go Ahead, Fortuna Sittard, PEC Zwolle en Heracles], waarin wij toch punten moeten kunnen pakken.....Feijenoord én AZ zijn bonuspunten, als ons team een superdag heeft! Ben benieuwd of Danny Buijs zijn spelers nu in de weken tót de winterstop in een vaste opstelling laat spelen, waardoor er vastigheden in het elftal zullen komen. En als de spelers goed op elkaar ingespeeld zijn, krijgen ze zelfvertrouwen in eigen kunnen én volgen vanzelf de punten! Liefst géén wingbacks voorlopig, een versterkt middenveld met Kasanwirjo als breker en Suslov met van Kaam óf Duarte, die voor de aanvallende impulsen moeten zorgen. Voorin onze Noorse vriend JSL in de spits met Irandust en Ngonge er omheen....Een achterhoede met El Hankouri als rechtsback, Dammers en Sverko in het centrum én van Hintum óf Meijer op links. Go Ahead zal vast en zeker de steun van een uitverkocht Adelaarshorst gaan missen en verliest deze belangrijke wedstrijd met een klein verschil!

Alberto120-11-2021 om 14:07

Ik ben er niet zo gerust op. In deze fase zal er geknokt moeten worden. Heb je dan met El Hankouri, Irandust, Ngonge en Duarte wel de juiste spelers? Ik betwijfel dat.  Ik weet dat er niet zoveel keuze is, vooral nu Postema er ook niet bij is, maar zie in elk geval dan toch nog liever Meijer en van Kaam er nog in. Van Kaam ( ook geen bikkel helaas) kan voetbal brengen, van Duarte heb ik nog niks gezien. 

Bas3820-11-2021 om 14:55

Buis is er nog steeds dus ik zeg 4-1 voor go ahead

Marco20-11-2021 om 15:09

Vind dat de wingbacks moeten doen waarvoor ze staan opgesteld: 2x per helft een voorzet in de 16 geven. Dan komt er al 8 keer per wedstrijd een bal voor het doel. Wanneer de flank aanvallers hetzelfde doen heb je 16 keer een voorzet. De Leeuw en Larsen zijn handig genoeg om hieruit een keer te scoren. De kwaliteit van de keepers en verdedigers in de eredivisie  is ook erg matig, door een fout van hun kun je ook scoren. 

Op basis van kwaliteit verwacht ik een overwinning.  

appie happie20-11-2021 om 15:11

Op basis van de laatste weken ben ik blij met een punt.

Euroborg20-11-2021 om 16:30

Misschien gaat FC Groningen uit tegen Go Ahead Eagles wel stunten

en komen ze morgenmiddag thuis met drie dikverdiende punten!

Een leeg stadion voor Go Ahead thuis

is wellicht een voordeel voor de mannen van Buijs.

Of ze gooien al hun charmes in de strijd met veel venijn

en versieren de debuterende Franca Overtoom langs de lijn!

Appie is al blij met slechts één punt

en gelooft niet in een Groningse stunt.

Bas38 ziet 't voetballen met Danny Buijs niet zitten

en zal vast en zeker de hele wedstrijd op hem vitten.

Herman Badkuip ziet FCG altijd weer scoren

ook al hebben zijn Groningse idolen al te vaak verloren.

Alberto1 is er nog lang niet gerust op

en vind FCG nog helemaal niet top.

Marco wil graag wingbacks langs de lijn

en hoopt dat er veel goede voorzetten zullen zijn.

Als FC Groningen in de komende wedstrijden nog weinig blijft scoren

halen we gewoon Thijs Dallinga in de winterstop terug naar het noorden!

 

 

 

appie happie20-11-2021 om 18:16

Andries Euroborg is back!!!haha ..

De huis dichter..

Appie had eerst 0-1 staan geloofde wel in een stunt,maar moet reëel zijn.

Bas3820-11-2021 om 16:54

Haha mooi gesproken 

Bas3820-11-2021 om 21:13

Denk nu dat het 3-2 voor go ahead word

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!