Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - De goede lijn doortrekken tegen NEC

Door Tom Kuiper 14 reacties

FC Groningen staat aankomende zondag voor haar derde en laatste wedstrijd van de week. We zijn dan te gast in Nijmegen. Zoals elke week opnieuw een belangrijke wedstrijd. NEC is de competitie goed begonnen maar de FC zal deze positieve week af willen sluiten. De spelers zullen het moeten doen zonder een groen wit uitvak. Door dat de tribune bij het uitvak vorige week in is gestort speelt NEC haar thuis wedstrijden zonder publiek. 

NEC Nijmegen

NEC, dat vorig jaar promotie afdwong naar de Eredivisie, is het seizoen uitstekend gestart. Vooral in uitwedstrijden maakt de ploeg van Rogier Meijer een uitstekende indruk. Afgelopen week won het nog uit bij FC Twente. Thuis wist het net zoals de FC ook maar één keer te winnen. (PEC 2-0) Met een ervaren middenveld en behendige spelers voorin is het een lastig te bespelen ploeg. NEC zou FC Groningen graag het spel laten maken, iets wat de FC niet ligt. Ook NEC heeft een bekerwedstrijd in de benen. Het won afgelopen week met 0-3 bij V.V. Capelle. Erg lastig maakten de amateurs het NEC niet.

FC Groningen

Bij FC Groningen zijn de zelfde spelers fit als tegen AZ en Helmond Sport. De voorhoede van de FC heeft aan vertrouwen gewonnen wat de komende weken nog meer interessant maakt. Volgende week wacht RKC Waalwijk en met een overwinning in Nijmegen kan de FC een mooie stap naar het middenveld van de Eredivisie maken. Het zijn hoopvolle weken, maar het is belangrijk dat de ploeg van Danny Buijs deze lijn voortzet. 

De vermoedelijke opstelling: N.N.B. 

Historie via fcgstats.nl

FC Groningen won in totaal 9 keer van NEC. Het speelde 12 keer gelijk en verloor 13 wedstrijden. FC Groningen heeft de laatste drie wedstrijden in het Goffertstadion niet verloren.

De laatste wedstrijd in Nijmegen speelde FC Groningen is bijna exact vijf jaar geleden. Op 5 november 2016 werd er in Nijmegen gelijkgespeeld. Doelpunten maker Tom van Weert vierde de goal zoals we het graag zien. Bij een groen wit uitvak!

Reacties:
A Matter of Honor29-10-2021 om 21:00

NEC- FC-Groningen zonder publiek is niet helemaal waar. Er zijn sponsorrelaties en seizoenkaarthouders op de tribunes aanwezig. Alleen in het uitvak mag geen publiek om de welbekende reden.

brummie29-10-2021 om 22:06

De tribunes blijven dicht. Alleen op balkon ereterras en de rolstoelplaatsten zijn bezet. Nec hoopt dat rondom het stadion 3000 seizoenkaarthouders de wedstrijd via schermen gaan volgen. 

A Matter of Honor30-10-2021 om 14:15

Ik weet wel Brummie, je mag graag alles beter weten, maar deze keer heb je het toch zeker mis. De gemeente Nijmegen heeft op 29 oktober te 14.52 (!!!!) De voetbalclub NEC, toestemming gegeven om onder de Goffert en Hazekamptribune seizoenkaarthouders toegang teverlenen omde wedstrijd NEC-FC-Groningen te volgen. Alleen seizoenkaarthouders met een geldig Coronatoegangsbewijs zijn welkom.

m o i31-10-2021 om 14:50

Ik zit nu te kijken, maar Brummie had toch gelijk. Geen publiek, alleen buiten de hekken van het stadion. 

29-10-2021 om 22:54

in de redactionele tekst van Tom Kuiper staat een zinnetje wat te denken geeft: "NEC zou FC Groningen graag het spel laten maken, iets wat de FC niet ligt" ...

Met de huidige spelers wordt het de uitdaging om (ook) dit aspect van het voetbal te laten zien!  de verbindingsspelers zijn er en de aanval moet voor een te behalen overwinning zodanig slagvaardig worden dat er niet alleen uit de snelle omschakeling gevaar kan komen.  Dat dit nog niet perfect loopt is iets van ingespeeld raken, maar altijd een mannetje achter de hand houden geeft te denken: Wordt het weer een afwachtende pot van beide kanten, waar de eerste helft goeddeels betekenisloos wordt, en hangt het van fouten van een van de beide partijen af of er een doelpunt valt? En wisselen met vermoeide spelers kan je ook net de individuele kwaliteit kosten die je nodig hebt .

Vooral niet (!) teveel  je tactiek op de directe tegenspeler afstemmen met afjagen op de bal en de verdediging van NEC onder druk zetten voor een mislukte opbouw of  lange bal; Dit heeft soms effect om achterin bij FCG niet in de problemen te komen, maar het maakt spelers afwachtend en vaak te laat,  met het gezicht naar de eigen goal gericht  in plaats van een overwicht in de FC-aanval te benutten.

Ik hoop dat Buys mee-leest, ...ach,  misschien heeft Poldervaart nog een goede opstelling voorhanden!

Marco29-10-2021 om 22:57

Als de wingbacks en buitenspelers voorzetten gaan geven komen de spitsen en aanvallende middenvelders in hun kracht. Dit zagen we al tegen AZ en ook tegen H sport. Trap de ballen maar hoog de 16 in, hoe vaker je dit doet hoe groter de kans op een overwinning. 

29-10-2021 om 23:16

@Marco

er is al veel geschreven en gepraat over de juiste positie/opstelling van Groningen spelers:  altijd wordt de verdedediging genoemd, en die verdediging beslaat ook het middenveld...Irandust is echt een versterking en Dankerlui komt beter in zijn spel...Een opstelling van Groningen met de Leeuw en misschien zonder Duarte?  of krijgt Postema weer de voorkeur...?     

Steve Goble30-10-2021 om 08:27

@Kees

zeker Duarte niet opstellen. Op dit moment de zwakste schakel. Verdedigend steeds te laat en voegt aanvallend niets toe. In zijn plaats ook zeker van Kaam niet opstellen. Eigenlijk om exact dezelfde reden. Waarbij je van Duarte nog kunt stellen dat hij misschien nog wat moet wennen.... Wellicht had Sparta het toch goed gezien door hem vaak op de bank te zetten. Hoop dat hij in de toekomst laat zien toch de € 1m waard te zijn. Van Kaam daareentegen heeft al zoveel kansen gehad te laten zien dat hij wat toevoegt maar stelt 9,5 van de 10x zwaar teleurgesteld. 
Sverko was 1 van de besten tegen Helmond, wat mij betreft naast Kasanwirjo in de basis. Dammers ipv Duarte als verdedigende middenvelder. De Leeuw weer in de spits. Het zou mooi zijn als Irandust ook weer wat speeltijd krijgt. Langzaam naar een basisplaats toe!

Kom op FC, neem de punten mee!

Herman Badkuip30-10-2021 om 12:14

Zou voor morgenmiddag tegen NEC de verdediging van afgelopen woensdag laten staan, Dankerlui-Kasanwirjo-Sverko-van Hintum, vooral de wisselwerking tussen het centrale duo en het spel van Dankerlui bevielen mij goed. En als Wessel Dammers weer mee kan spelen, 't liefst als verdedigende middenvelder samen met Suslov en Hankouri op het middenveld. Voorin naast Cyril Ngonge, als spits Michael de Leeuw en linksvoor Paulos Abraham opstellen.....later kun je altijd Postema, Irandust, Duarte en Strand Larsen nog in laten vallen als 't even niet loopt. Hoop dat Björn Meijer ook weer speelminuten gaat maken, heeft veel enthousiasme én drang naar voren in zijn spel! Moet alleen nog werken aan zijn voorzetten voor de spitsen....

A Matter of Honor30-10-2021 om 13:49

Herman,heb jij aandelen in Bjorn Meijer? Mij best, maar in bijna elke post noem je zijn naam. Opvallend.

Herman Badkuip30-10-2021 om 15:15

Ben zijn zaakwaarnemer  ....hou van dit soort jonge voetballers, net als Romano Postema heeft Björn Meijer een geweldige drive en beiden zullen nooit verzaken. Maken uiteraard nog wel de nodige foutjes, maar ja, dat hoort bij de jeugd. 

A Matter of Honor30-10-2021 om 16:00

Ben het met jou eens, Herman, deze knapen hebben nog veel te leren maar hebben veel potentie om goede Eredivisie spelers te worden en misschien op termijn naar het buitenland, wie zal het zeggen.

Steve Goble30-10-2021 om 16:05

@Herman

goed stuk, 100% eens. Irandust indien mogelijk ook  30 min speeltijd. De man waarvoor we in de toekomst naar de Euroborg gaan!

Steve Goble30-10-2021 om 16:23

Weet iemand eigenlijk of Tounekti al eens heeft gevoetbald voor de FC?

Herman Badkuip30-10-2021 om 16:51

Volgens mij speelt Sebastian Tounekti in FC Groningen O21 als links- of rechtsvoor samen met Alex Mortensen en Yahya Kalley en andere Groningse talenten.....Zal vast dit lopende seizoen nog wel kansen krijgen bij Danny Buijs.

A Matter of Honor30-10-2021 om 16:52

Onder 21 en Kalley ook.

Steve Goble30-10-2021 om 17:41

Bedankt voor de info mannen!

Alberto130-10-2021 om 18:04

We hebben jarenlang vrij hopeloze spitsen gehad en nu hebben we er drie die goed zijn. Ik vind dat hij er twee moet opstellen. De Leeuw met Postema of met Strand Larsen. Abraham wissel en inbrengen voor Ngonge die vaak een terugval heeft naarmate de wedstrijd vordert. Postema kan prima vanaf links komen is is een stuk agressiever en doelgerichter dan Abraham. Ik ben ook nog niet overtuigd van Duarte en zie Wessel Dammers ook graag op de positie van verdedigende middenvelder. In tegenstelling tot de meesten hier heb ik nog steeds genoeg vertrouwen in van Kaam. Heeft bijna alles ( techniek, wegdraaien bij de tgenstander, overzicht, goede pass) maar moet meer zelfvertrouwen krijgen en pittiger worden in de duels. Dat valt te leren. Dat is Buijs ook gelukt bij Gudmundsson. 

ChiChi30-10-2021 om 18:10

Onder 21 speelde vanmiddag uit bij NAC .0-2

De beslissende goal was van Tounekti.

Olssen en Kalley en Mortensen deden ook mee..

Zie Twitter van FCG opleiding.

 

 

 

TomOkker31-10-2021 om 07:28

Zoals Buijs het terecht zegt het 'goede' gevoel, want een lijn is nog niet te ontdekken en zo goed is het allemaal nog niet.

Groen hart31-10-2021 om 15:06

Alweer niet om aan te zien 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!