Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen eenvoudig langs Helmond Sport en bekert verder

Door Redactie 13 reacties

De bekerwedstrijd is geëindigd in een 4-0 zege op Helmond Sport. Postema (2 doelpunten) en Irandust zorgden voor een 3-0 tussenstand. Strand Larsen die na de pauze binnen de lijnen kwam scoorde met het hoofd de 4-0 hetgeen ook de eindstand was. 

eerste helft
FC Groningen begon een korte fase veel druk naar voren tijdens de openingsminuten. Het was echter Dolet die namens Helmond Sport in schietpositie kwam en ruim over het doel van Leeuwenburgh schoot. De fase daarna verliep het duel in evenwicht. In de twaalfde minuut kreeg Dankerlui een kans om doeltreffend uit te halen maar kegelde de bal naast het doel van Havekotte. Niet veel later verdween een lage bal van El Hankouri via een Helmonds been naast het doel. De druk werd opgevoerd.

In de 19e minuut de 1-0 van Postema die in de zestien werd aangespeeld door de handig wegdraaiende Irandust. Direct daarna de 2-0 op naam van Irandust die een fout van de Helmond verdediging afstrafte en kon uithalen. Daarna gaf FC wat minder druk waardoor de gasten overeind bleven maar hield daarbij wel de overhand.

Na een ruim half uur was het opnieuw Postema die aantekende voor de 3-0 waarbij de Brabantse verdediging de bal opnieuw niet lekker weg kreeg. Op slag van rust werd Irandust ingespeeld uit een vrije trap die hard in zijnet schoot. 

tweede helft
Joosten, Strand Larsen en Meijer werden ingebracht voor El Hankouri, Ngonge en van Hintum. Het was Strand Larsen die uit een prima voorzet van Dankerlui de 4-0 achter Havekotte knikte. Op de speelhelft van FC wist Dolet bijna te profiteren na een slippertje van Dankerlui. Wel kwam er nog een vrije trap voor de Brabanders die werd ingekopt en door Leeuwenburgh werd gered.

Voor de rest behield FC Groningen de controle en bleef veelvuldig de weg naar voren zoeken.

Een kwartier voor tijd kreeg Mortensen speeltijd als vervanger voor Postema die met heel veel trots zal terugkijken op zijn eerste twee officiële doelpunten in de hoofdmacht. Irandust was dichtbij zijn tweede van de avond maar Havekotte voorkwam erger. In de slotfase kon Havekotte nog één keer gestrekt op de schoten van Mortensen en Suslov. 

Zaterdagavond is er een nieuwe loting. We zijn zeer benieuwd welke tegenstander FC Groningen gaat loten.

Opstelling FC Groningen : Leeuwenburgh, Dankerlui, Sverko, Kansanwirjo, van Hintum, El Hankouri, van Kaam, Suslov, Irandust, Postema, Ngonge

Opstelling Helmond Sport: Havekotte, Reith, De Bie, Van der Meer, Van der Sluijs, Vereijken, Lion, Bosiers, Van Landschoot, Goselink, Dolet

Reacties:
Marco28-10-2021 om 00:00

Mooi avondje uit voor de helden van de zorg. Is hun gegund!

Alf28-10-2021 om 01:19

Het was eigenlijk een tamelijke saaie wedstrijd. De FC was zoveel sterker. Ik had het idee naar een veredelde oefenwedstrijd te kijken Maar het gaf wel een aantal mensen die niet zoveel spelen de kans zich te laten zien. Mooi voor Postema!

Herman Badkuip28-10-2021 om 10:23

De bekerwedstrijd van FC Groningen tegen KKD-club Helmond Sport was een wedstrijd zonder grote zorgen...Mooie 4-0 overwinning met fraaie goals van spelers, die een zetje in de rug wel konden gebruiken. Romano Postema gaat vanaf nu elke wedstrijd voor FCG vlammen, zijn zelfvertrouwen heeft een geweldige boost gekregen! Ook van Delaho Irandust gaan we de komende wedstrijden genieten en JSL is op de weg terug! Kasanwirjo en Sverko wordt het centrale duo van de toekomst en zijn de opvolgers van te Wierik en Dammers. Nog wel even afwachten wat Radinio Balker ons na de winterstop gaat laten zien....Denk dat Joosten en van Kaam FCG in de winterstop gaan verlaten, hebben helaas beiden niet echt laten zien wat ze kunnen. Geef mij dan maar Björn Meijer, een linksachter met een enorme drive en tomeloze inzet, moet nog wel werken aan een goede, zuivere voorzet! Damiel Dankerlui laat eindelijk zien waar hij echt goed in is, balafpakker met snelheid en strakke voorzet voor de spitsen! Maak mij absoluut geen zorgen over de toekomst van ons FCG, we gaan nog veel moois beleven met de Trots van het Noorden in en buiten de Euroborg!

BROMBEER28-10-2021 om 12:09

Idd herman centale duo heeft mij zeer kunnen bekoren, komen er allebei wel

marcelfcg28-10-2021 om 14:49

Ik lees jouw opbeurende verslagen graag Herman.

TomOkker28-10-2021 om 19:57

Nu de meeste langdurige geblesseerde spelers steeds meer kilometers maken, vallen de puzzelstukjes beetje voor beetje op hun plaats. Duarte past m.i. dan ook perfect in het plaatje. Naast bovengenoemde mutaties, kon dit ook weleens ten koste gaan van Te Wierik. Zoals gezegd eindelijk muziek (voetbal) in het team. Btw Kasanwirjo wordt een kaskraker en speelt hier niet lang meer.

ChiChi28-10-2021 om 10:48

Volledig met Herman Badkuip eens, precies zoals ik het ook zag.

Viel mij erg op dat D..v.Kaam zo lusteloos,zonder inzet speelde. Snel verhuren!

Joosten was wederom de slechtste. Snel weg doen.

brummie28-10-2021 om 11:09

Inderdaad een zorgeloze avond gister in de Euroborg. Het is niet vanzelfsprekend dat je zo'n wedstrijd makkelijk wint. Kijk maar bijvoorbeeld. hoe lastig, Heerenveen en Twente het hadden tegen amateurs. 

BROMBEER28-10-2021 om 12:08

Joosten en van kaam bevestiging van wat we al wisten, komen gewoon tekort. Wat mij verder opvile de oeverloze bewijsdrang van el hankouri, continu nutteloze acties ,acties veel de lang doorvoeren en voortdurend zijn mannetje laten lopen. Wordt tijd dat vriendje danny heb corrigeert en op zijn nummer zet, gewoon een simpele voetballer die hard moet werken en dan van waarde is voor de ploeg, maar begint steeds meer naast zijn schoenen te lopen.

Herman Badkuip28-10-2021 om 12:20

We zitten op één lijn Brombeer.....als Björn Meijer zich zo doorontwikkelt als in de laatste wedstrijden, vrees ik voor aanvoerder Mo el Hankouri, dat ie z'n plaats in het elftal kwijt raakt! Paulos Abraham op linksvoor gaat zich straks laten gelden én Michael de Leeuw, Romano Postema en Jörgen Strand Larsen gaan om de spitspositie[s] knokken met de onbetwiste Cyril Ngonge op rechtsvoor. Delaho Irandust achter de spitsen met zijn geniale steekpasses en de openbaring Tomas Suslov, de nieuwe aanvoerder, als breker op het middenveld....

brummie28-10-2021 om 13:24

Volgens mij kwam Meijer te spelen op plek van Hintem,  en ging fc met 4 verdedigers spelen ipv 5 of 3. 

Vind Hankouri als wingback woon goed voetballen dit seizoen  Ondanks dat zijn acties niet altijd lukken, blijft hij het proberen. Dat is ook zijn kracht. NGonge speelde gister wat vlak vond ik. 

Alf28-10-2021 om 13:29

De eerste helft telde ik maar 4 verdedigers. El Hankouri speelde toch meer linksvoor. Maar hij verdedigde wel mee. Dat is ook zijn kracht, dat hij daarin niet verzaakt.

m o i28-10-2021 om 14:46

Mooi resultaat in de beker, tegenstander was op papier zwakker, maar dat zegt niks, alweer verassingen genoeg. Zelfs één van de beste ploegen ter wereld verliest geheel onverwacht met 5 tegengoals. Een prima voortzetting van de FC na het voor mij best wel verassende resultaat tegen AZ. Wat een verschil met de wedstrijd tegen Sparta. 

Tot slot wil ik graag kwijt dat het mooi is dat we het hier weer gewoon over voetbal hebben. De afgelopen twee week lees ik met veel plezier de bijdragen, discussies, het gemopper en het eeuwige optimisme. De redactionele stukken zijn als vanouds, dik in orde. Dank reageerders, dank redactie, het plezier op deze site rond de wedstrijden is voor mij weer helemaal terug. 

Herman Badkuip28-10-2021 om 15:53

Je hebt volkomen gelijk hoor m o i, het leesplezier neemt zeker weer toe! We kunnen van inzicht verschillen, maar moeten met respect op elkaar kunnen reageren. We willen allemaal het beste voor ons FC Groningen en blijven altijd onze spelers, trainers en bestuur steunen in goede én in slechte tijden! Ben ook erg blij met de redactionele bijdragen van de mannen van Boerenmacht! Samen zijn we sterk én samen zijn wij FCG!

TomOkker28-10-2021 om 19:47

Op 7 november eerbetoon aan Robben, zeer terecht maar rijkelijk laat als je het mij vraagt. Daarbij lijkt het een beetje afgekeken op de retirement van Jason Dourisseau van vorige week. 

appie happie29-10-2021 om 07:29

Van mij hoeft dat met Robben niet hoor.

Een beetje uitmelken..onzin !!! 

Gaat mij wat te ver...

28-10-2021 om 21:24

Tja, de verwachtingen worden weer bijgesteld na de zege op AZ...één wedstrijd maar, en nu is het FC Groningen bekeravontuur (goed) begonnen... ook dat is geen garantie voor het vervolg, maar je kunt beter winnen als verliezen.

Waar wij nu staan met de selectie en voor de nabije toekomst is en blijft nog gissen... een belangrijk verschil met een jaar geleden is dat er toen sprake was van een te kleine selectie van fitte en creatieve sspelers  en er zelfs pleisterverbanden werden  gelegd met modale winteraankopen en ook dat het hele profvoetbal worstelde met corona en spelen zonder publiek en met dalende inkomsten.  Een nieuwe hoofdsponsor of nieuwe, betaalbare spelers vinden blijkt steeds moeilijker voor kleinere clubs.  Fledderus en Gudde hebben sneller geschakeld  en naar de langere termijn gehandeld en met ambiteuze gedachten voor jonge spelers gekozen en wel met alle denkbare scouting en moderne technische analyses die er voorhanden zijn. Intussen werden te Wierik en de Leeuw aangetrokken voor gemis van routine en werd er doorgeselecteerd op keepers...en zal dit doorselecteren op kwaliteit in toenemende mate zeker doorgaan.  Een te grote selectie kan de club niet dragen.  

Dat trainer Buys en assistenten het kunstje weten te herhalen van de vorige seizoenen door een gaandeweg opgaande prestastie-curve te laten zien moet nog blijken.  De verschillen in de middenmoot zijn niet zo groot tussen clubs, net als bij FC Groningen is het zaak dat er niet ondergepresteerd wordt.

Stilstand is achteruitgang, en de club heeft alle support van de aanhang en sponsoring nodig. 

Ik hoop dat er niet teveel geroepen wordt dat het lek nu al boven is:  na een paar overwiinningen komen de media al gauw met dikke koppen en grote uitspraken, en wordt er opportunistisch "ja" geknikt op  de situatie... Dus is het zaak om met beide benen op de grond te blijven, en de club wel steeds te voorzien van meer financiële draagkracht en dan kan men werken aan voorzichtige groei.  zowel vwb. begrijfsresultaat als aan het voetbal zelf, waar veel meer dan nu nog lukt, een profklimaat met hard werken komt wat "schijnbaar (vanzelf ?) " tot een beter sportief resultaat" gaat leiden.  Met schaven en bijsturen van de TS tot aan het realiseren van ambitieuze beleidsplannen van de clubleiding. 

Ik bedoel maar: er hangt veel vanaf dat er met de gekozen nieuwe aanpak successen worden behaald !  

Is op dit moment nog zgn. toekomst-muziek, maar wel (nu nog meer dan voorheen )van groot belang, is mijn mening. 

Fan op afstand29-10-2021 om 09:09

Mooi resultaat en het ziet ernaar uit dat de weg naar beter voetbal gevonden is. Prima team prestatie. Toch enkele kanttekeningen. Als eerste was Joosten geen versterking na zijn invalbeurt. Zou bijna zeggen het tegendeel. Suslov moet proberen scherper te blijven. Verspeeld nog wel eens de bal en dan moet hij er weer achteraan om de bal terug te veroveren. Onnodige verspilling energie. Van Kaam leek het tempo niet aan te kunnen. Was vaak (te lang) aan het zoeken naar een afspeelpunt terwijl deze best aanwezig was. Misschien ook wel gepositioneerd op de verkeerde plek want heb hem bij jong oranje stukken beter zien voetballen. Voor de rest heb ik een goed elftal en leuke wedstrijd gezien, zeker de 1e helft.

brummie29-10-2021 om 09:15

Denk dat vanaf start seizoen en ondanks vertrek van 2 sterkhouders en aantrekken nieuwelingen, FC heeft aangetoond zich te kunnen meten met Utrecht, Twente & Heerenveen. Nu het elftal steeds meer ingespeeld raakt verwacht ik dat het kwartje vaker onze kant op gaat vallen. We hebben een jonge en dus wat grillige ploeg, maar voldoende kwaliteit. 

Vorig seizoen ondanks wat gebrek.aan creativiteit & goals uitstekend 7e. Dit seizoen wordt er in mijn ogen al meer spektakel geboden door het aantrekken van meer creatieve en aanvallende ingestelde spelers. 

Herman Badkuip29-10-2021 om 09:49

Volgens mij zijn er meer sterkhouders vertrokken hoor....Sergio Padt, Azor Matuziwa, Gabriël Gudmundsson en Achmed el Messaoudi en inderdaad nieuwe talentvolle spelers erbij. We hebben al eerder gezegd, dat wij geduld moeten hebben met de resultaten van onze nieuwe selectie. Verwacht zélf dat wij pas ná de winterstop op ons sterkst zullen zijn, als alle selectiespelers écht op elkaar ingespeeld zijn én fysiek een volledige wedstrijd aankunnen. Zegt misschien al veel dat wij tegenstanders als AZ, Twente, Heerenveen, Utrecht en Vitesse goed partij kunnen geven, maar we zijn er nog niet.....Ook tegen de clubs waar we de komende periode tegen spelen, moet we laten zien, dat wij ze de baas kunnen zijn. Ben benieuwd naar de ontwikkeling tot de winterstop, zitten we al in de winning mood óf gaat 't met vallen en opstaan? In elk geval meer spektakel in en buiten de Euroborg én attractiever voetbal voor de supporters én altijd strijden voor de punten! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!