Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen wacht spannende pot tegen AZ

Door Tom Kuiper 8 reacties

FC Groningen wacht komende zondag (avond) opnieuw een belangrijke pot. Na de teleurstellende wedstrijd in Rotterdam zal de druk op de selectie alleen maar toe nemen. Hierna volgt een reeks van wedstrijden tegen NEC, RKC, Go Ahead Eagles, Fortuna en PEC Zwolle. Het zou lekker zijn om deze reeks in te gaan met een goed resultaat.

AZ Alkmaar

De gasten van zondag begonnen de competitie zoals wij dat deden. Ook AZ verloor haar beste spelers afgelopen transferperiode en haalde daar relatief weinig voor terug. Het gevolg van zo'n transfer window leek zich te vertalen naar het veld. Afgelopen periode werd bekend dat de selectie van trainer Jansen een teambespreking gedaan heeft zonder technische staf. Hierna is de weg omhoog ingeslagen en heeft AZ nog hoop op een top 3 klassering. AZ maakte in haar laatste drie Eredivisie duels maar liefst 13(!) doelpunten. Afgelopen weekeinde kreeg FC Utrecht er van langs met 5-1. Jesper Karlson lijkt de gevaarlijkste man op het veld, al heeft AZ op bijna elke positie misschien wel een betere speler dan onze FC.

FC Groningen

Na een rumoerig weekje waarin er veel werd gepraat over de uitspraken van trainer Danny Buijs na afloop van de wedstrijd tegen Sparta, is de FC begonnen aan de voorbereiding voor komende wedstrijd. Wanneer de opstelling bekend word zullen wij deze in de voorbeschouwing plaatsen.

Fanplein AZ

FC Groningen opent zondagavond om 18:00 uur een fan plein voor afgaand aan de wedstrijd. Hier zullen een aantal foodtrucks staan en er zal muziek worden gedraaid. Voor meer info kan er op de website van FC Groningen gekeken worden via deze link.

Reacties:
Herman Badkuip22-10-2021 om 20:17

Over zo'n 48 uur weer een thuiswedstrijd voor FC Groningen tegen AZ Alkmaar. Misschien is 't een voordeel voor de Trots van het Noorden dat AZ gisteravond nog een wedstrijd in Roemenië tegen Cluj moest spelen. Ben ook benieuwd of trainer Danny Buijs veel wisselingen gaat doorvoeren na de nederlaag tegen Sparta Rotterdam....Alleen Mike te Wierik en Radinio Balker kunnen niet meespelen, reken maar dat de spelers, die in de Euroborg op het veld verschijnen, goed gemotiveerd zullen zijn! 

appie happie22-10-2021 om 20:38

20.00 uur een kuttijd op zondag.

Buijs heeft de neuzen de goede kant op staan,dus niet gek opkijken wanneer we van AZ winnen.Het kan maar zo..

Ik stel voor dat we de var uitschakelen deze wedstrijd..

Var= elende.

Gisteravond mooie varloze wedstrijden gezien..doelpunt is doelpunt   geen geneuzel achteraf.

TomOkker22-10-2021 om 20:49

Laat ik zo zeggen appie, mensen onthouden vaak alleen maar de slechte dingen. Ik ben blij met de VAR, volgende stap is het buitenspel gedoe afschaffen. Ik zeg 0 - 2.

appie happie22-10-2021 om 23:02

Tom@ de var met buitenspel is oke..maar rode kaarten en doelpunten om niks of weinig afkeuren is vervelend..en vaak onnodig..

Maar iedereen zijn/ haar mening.

Hopelijk zondag een " varloze" wedstrijd..we wachten af.

Marco23-10-2021 om 10:46

Laat de flankspelers de bal zoveel mogelijk de q6 in trappen. 2 voorzetten van el Hankouri tegen Sparta zorgden voor een doelpunt en knappe redding keeper. De rechtsbuiten en wingbacks moeten ook voorzetten gaan geven. 

Nachtwacht23-10-2021 om 16:02

AZ is niet meer zo goed als afgelopen seizoenen. Tegen Utrecht werd heel zwak verdedigen effectief afgestraft.

Hopen dat de reis naar Roemenie bij de Alkmaarders voor pap in de benen zorgt en dat zondag een mooie reeks begint, met initiatief, kansen, doelpunten en punten..... 

 

Kop d'r veur

Bombarda779123-10-2021 om 18:39

In de voorbeschouwing bij ESPN zegt coach Jansen van AZ dat Groningen een goede ploeg is. Hij herinnert aan de uitwedstrijd tegen PSV eerder dit seizoen. 

Zou die man echt niet weten dat Gudmonsson en Matusiwa er niet meer bij zijn tegenwoordig?? 

Herman Badkuip23-10-2021 om 20:05

Echt weer zo'n standaardpraatje van een trainer, je moet voor de wedstrijd altijd even de tegenstander paaien.....zijn eigenlijk allemaal papegaaien! 

Jantje23-10-2021 om 21:17

Verwacht dat AZ dit simpel gaat winnen. op elke positie betere speler dan de FC in veld.  voorspel een 0-4 nederlaag.

 

Zeeman23-10-2021 om 21:55

Nou nou wat een negatief gedoe allemaal weer, stelletje zwartkijkers, hebben jullie niks positiefs te melden?

A Matter of Honor23-10-2021 om 22:16

Nou,als je op de 17e plek op de ranglijst bivakkeert, heb je natuurlijk weinig positiefs te melden. AZ is een paar maatjes te groot voor ons,dus het wordt een 1-3 nederlaag. 't-Is nait aans.

 

Herman Badkuip23-10-2021 om 22:19

Blijf altijd positief hoor Zeeman...in het vorige item had ik al aangegeven dat wij met 3-1 AZ Alkmaar gaan verslaan! Heb nog altijd het volste vertrouwen in de mannen van Buijs! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!