Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen

Door Sven Heikens 12 reacties

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd naar het Koning Willem II Stadion op het programma voor FC Groningen. Een wedstrijd tussen de huidige nummers 5 en 10 van de ranglijst. Een traditioneel lastige uitwedstrijd, want een ieder zal zich de beruchte sneeuwwedstrijd in Tilburg nog wel kunnen herinneren, waarin Groningen binnen een halfuurtje sneeuwvoetbal al 3-0 achter stond. Liever gaan onze gedachten terug naar vorig seizoen, waarin Groningen in de allerlaatste seconden de overwinning wist te behalen in een knotsgekke wedstrijd door een goal van onze huidige captain Mo El Hankouri

Willem II

De Tilburgers kennen een prima start van het Eredivisieseizoen en staan met zeven punten op een 5e plek. Na een moeizame voorbereiding waarin de ploeg geteisterd werd door veel coronagevallen, begon Willem II met een nederlaag tegen Feyenoord, maar nadien volgden overwinningen op Vitesse, PEC Zwolle en een gelijkspel bij NEC. Saillant detail bij de Tilburgers is dat de ploeg in vier wedstrijden al evenveel keepers moest gebruiken. Na 1 wedstrijd werd Ruiter te licht bevonden, opvolger Wellenreuther keepte wedstrijd 2 en 3, maar raakte geblesseerd. Brondeel keepte wedstrijd 4, maar kreeg vorige week de rode kaart, waardoor de jonge Van den Berg vorige week moest invallen, en deed dit overigens niet onverdienstelijk. Trainer Grim liet vandaag weten tegenover het Willem II clubkanaal dat Wellenreuther vermoedelijk zaterdag weer onder de lat kan staan.

Het spelprincipe van Willem II is duidelijk; Een 4-3-3 formatie met twee controleurs, opkomende backs en snelle vleugelaanvallers die voor de nodige dreiging moeten zorgen. Met deze vleugelaanvallers (Nunnely en Köhlert) had Groningen de laatste twee edities van Willem II - FC Groningen erg veel moeite, dus zaak voor Buijs om deze dreiging in de kiem te smoren.

FC Groningen

FC Groningen kende, na een bewogen einde van de transferperiode, afgelopen week een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft wist Groningen niets klaar te spelen, maar in de tweede helft speelde Groningen nagenoeg 45 minuten op de helft van de tegenstander. Zaak om de lijn uit de tweede helft van afgelopen week voort te zetten in Tilburg. 

Dit moet Danny Buijs wel doen zonder Mike Te Wierik, die vorige week de rode kaart zag. Sowieso heeft Groningen achterin wat personele problemen, want naast de langer geblesseerde Balker trainden vandaag zowel Dammers (deels) als Meijer apart van de groep. Op basis van de training van vandaag meldde Stefan Bleeker dat Yahya Kalley komende zaterdag zijn debuut wel eens kan maken. Ook aanwinst Irandust lijkt volgens de FC-watcher van RTV Noord op een basisplek af te stevenen, evenals Strand Larsen.

Vermoedelijke opstelling (in 4-2-3-1 formatie): Leeuwenburgh; El Hankouri, Kasanwirjo, Van Hintum, Kalley; Suslov, Duarte; N'Gonge, Irandust, Joosten; Strand Larsen

Historie

Hoewel FC Groningen er vorig jaar een overwinning wist te behalen, is Willem II-uit altijd een lastig potje voor FC Groningen. Van de 42 eerder gespeelde edities gingen de drie punten slechts 9 keer mee naar Groningen, Willem II won 24 maal en 9 keer werd het een gelijkspel.

Komende zaterdag wordt Groningen door circa 350 man gesteund in het uitvak! Tot vandaag (lees donderdag) 23:59 zijn nog kaarten te krijgen.

Op naar een Groen-Wit feest in Tilburg! Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip16-09-2021 om 20:25

Hoop dat de wedstrijd tegen Willem II van a.s. zaterdagavond net zo enerverend wordt als vorig seizoen. Aanvoerder Mo el Hankouri beslistte toen ver in de blessuretijd met een fraai afstandsschot het duel tussen de Tilburgers en FC Groningen. Waarschijnlijk gaat Danny Buijs weer een op de aanval ingesteld team het veld opsturen....Met nieuwkomers Yahya Kalley, Laros Duarte én Delaho Irandust in de basis. En voor 't eerst dit seizoen start Jörgen Strand Larsen in de spits geflankeerd door Cyril Ngonge en Patrick Joosten. Willem II lijkt sterker dan het vorige, matige seizoen, maar is te verslaan in eigen huis. Als onze verdedigers de aanvallers van Willem II goed in de gaten houden, moet 't met een aanvallende instelling én veel strijd gaan lukken! Ga voor een 2-3 overwinning met goals van Strand Larsen, Ngonge en Abraham in de tweede helft.

TomOkker16-09-2021 om 20:59

Heb alle vertrouwen in Grim. Ik zeg 2 - 1.

Herman Badkuip16-09-2021 om 21:48

Geloof niet in de sprookjes van Grim....maar heb respect voor jouw mening hoor TomOkker.... 

Andries16-09-2021 om 22:30

Het is een uit wedstrijd.

De bal is rond.

De scheidsrechter en grensrechters zijn rond.

Het voetbalveld is rond.

De aarde is rond.

De planeten zijn rond.

Waarom is alles rond.

Nu serieus.

Een voorspelling doen is mooi.

Ik zeg 0-10.

Joosten maakt alle treffers.

Ja zo zou het kunnen.

Voorspellen is dromen.

Zaterdag is iedereen weer wakker.

De bal, de scheidsrechter, de spelers, de trainers, het publiek.

Nu we weer wakker zijn.

Wat deed Ajax het knap en dat zonder Messi, Mbappe en Neymar, de 3 voetbal musketiers van PSG.

Met 1-5 winnen.

Ajax was zo goed dat de keeper dacht ik laat maar eens een bal door.

Match fixing?

De 3 musketiers, oude jongens krentenbrood, van Paris Germain moeten zich nog inspelen.

Dat wordt gedacht.

Maar ik vind dat deze ouwetjes op hun lauweren rusten.

Het zijn geen druk zetters.

De anderen moeten 2 keer zo vaak drukzetten, de waterdragers.

Nu Ajax is Nederlands vlaggeschip.

Nu moet de FC in Tilburg laten zien hoe hun vlag er bij hangt.

Halfstok zou niet mogen.

Niet de brui geven.

Als een mini Ajax wervelend vooruit.

Vooruit en vooruit.

De 2x drie musketiers Irandust, Strand Larsen, Mgonge, Abraham, Duarte zullen wat moeten laten zien.

   

Marco17-09-2021 om 07:24

Van Hintem achterin zorgt voor meer rust en snellere opbouw, hierdoor beter voetbal en meer ruimte. Kalley viel goed in tegen HSV, benieuwd hoe hij het gaat doen.

Zie liever Postema voor Joosten. Postema zorgt voor meer diepte in het spel, in dit soort wedstrijden kan hij scoren.

Hopelijk gaan de spelers actief opzoek om Larsen in scoringspositie te krijgen. Zowel DeLeeuw als Larsen worden maar weinig gezocht en goed aangespeeld in de 16 de afgelopen wedstrijden.  

appie happie17-09-2021 om 07:27

Ik snap de evt.keuze voor Joosten ook niet zo..

A Matter of Honor17-09-2021 om 09:59

Ik had ook gehoopt dat Danny het licht had gezien en hij Postema op de linksbuiten positie had gezet in plaats van Joosten. Maar we zullen zien, een winnende coach heeft altijd gelijk, maar of dat morgen ook zo is, ik hoop het.

frankism17-09-2021 om 13:04

Ik sluit me volleding aan bij de laatste drie reacties. Liever Postuma of Abraham  dan Joosten. Heb net als Herman Badkuip vertrouwen en denk dat we met drie punten naar huis gaan. 

 De tijd van meer goals is gekomen! 

 

 

Alf17-09-2021 om 13:13

Ik ben benieuwd of de verdediging het houdt. El Hankouri is geen verdediger van nature en zal het wel lastig krijgen tegen een echte buitenspeler. Hopelijk kan hij net zoals in de 2e helft tegen Heerenveen weer veel gevaarlijke voorzetten geven. Ik ben ook erg benieuwd naar het spel van Kalley. Logisch verder dat Joosten start. Arbaham zal er wel voor hem inkomen; hij moet zijn fitheid nog verder opbouwen.

Nachtwacht17-09-2021 om 18:48

Mooie aanvallende opstelling. Alleen daarvoor al alle lof. Ik heb er zin in

Steve Goble17-09-2021 om 22:30

Wat een keuzemogelijkheden hebben Danny en Adri! Kan me niet herinneren onze club zo'n sterke bank had. En dat na de coronajaren! Enorm blij met de leiding van de FC en ons trainersduo! Graag zo snel mogelijk de contracten verlengen. Hoop dat Danny zsm tot een vaste basis komt. Ik hoop op de volgende 11;

Leeuwenburg, van Hintum, Meijer, Kasanwirjo, van Kaam(rechtsback). Dammers, Irandust, Duarte, Suslov. Abraham, Strand Larsen en Ngonge.

Dammers heeft tot dusver helaas nog weinig laten zien sinds hij is gekomen. We missen een grote sterke verdedigende middenvelder. Hij is volgens mij de enige in onze selectie die dit zou kunnen invullen.

Daniel van Kaam vind ik als middenvelder niet goed genoeg. Misschien kan Danny hem omturnen net als hij met Gudmondsson heeft gedaan! El Hankouri vind ik helemaal niets. 


Kalley nog even laten wennen en de Leeuw als supersub! Zet'm op FC. 
aub geen gezeik meer over onze trainer. Een betere kunnen we ons niet wensen. Heerlijk fanatiek en naar de media altijd zeer reeel!

 

Jay17-09-2021 om 23:14

Met 12 man gaan we het een hoop tegenstanders lastig maken..

 

Dammers is nog niet fit, dus zal ws de basis niet halen. Van Kaam vind ik verdedigend te zwak, ik zou hem dan liever op 10 zien, maar daar is voldoende concurrentie op dit moment.

Steve Goble18-09-2021 om 08:31

Scherp Jay! Vind het wel moeilijk wie er nu uit te halen. Dan ga ik voor twee aanvallers; Strand Larssen en Ngonge.

Het ligt het meest voor de hand om Dammers ( nu nog geblesseerd ) er dan uit te halen en Abraham er voorin bij te zetten op links. Je mist dan volgens mij een sterke verdedigende middenvelder. Bovendien is het ook wel fijn dat wanneer we een hoekschop krijgen we behalve Strand Larssen (overigens een matige kopper ) nog wat lengte mee naar kunnen sturen.

Te Wierik op de bank. Wanneer achterin iemand uitvalt is hij een prima alternatief!

Herman Badkuip18-09-2021 om 08:57

Je moet wel bij de les blijven hoor Steve Goble... helaas is Mike te Wierik geschorst voor deze avondwedstrijd. Heeft dus weinig zin om hem op de bank te zetten....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!