Terug

Deel deze pagina:

Update maandag 23 augustus - FC Groningen meldt zich opnieuw voor Duarte

Door Redactie 66 reacties

Midddenvelder Laros Duarte (24) van Sparta Rotterdam staat in concrete belangstelling van FC Groningen twittert journalist Dennis van Bergen die onder meer schrijft voor het AD en VI. Technisch directeur Henk van Stee (Sparta Rotterdam) bevestigt de belangstelling van FC Groningen. Volgens het AD heeft FC Groningen een bod uitgebracht. Duarte die een groot deel van zijn opleiding genoten heeft bij PSV, wordt gezien als talentvol. Het contract met Sparta loopt door tot medio 2022. 

Update maandag 23 augustus - Rotterdamse bronnen melden aan VI dat FC Groningen de jacht op Laros Duarte heeft hervat. Ondanks het gegeven dat technisch manager Mark-Jan Fledderus recentelijk aangaf, door te schakelen naar een andere optie. Duarte wil nog steeds een stap hogerop en voelt wel wat voor een transfer naar FC Groningen. Een eerder aanbod op de middenvelder is afgewezen.

Update maandag 16 augustus - Journalist Reon Boeringa (VI) meldt op Twitter dat FC Groningen geen interesse meer heeft in Laros Duarte en dat Mark-Jan Fledderus gaat doorschakelen. Het verschil tussen vraagprijs en aanbod is te groot.

Speculatie
Wat op dit moment de status is van een mogelijk ophanden zijnde transfer van El Messaoudi of Matusiwa, is ongewis. Diverse bronnen rondom FC zien een verband met het willen aantrekken van Duarte om daarmee tijdig te kunnen anticiperen op een mogelijk vertrek van El Messaoudi of Matusiwa. FC Groningen is m.b.t. een verhuur van Lundqvist, nagenoeg rond met het Griekse Panathinaiikos.

Reacties:
Johan15-08-2021 om 20:32

Dit begrijp ik niet zo goed. Is een reserve van Sparta. Verdedigende middenvelder. Zou dus als opvolger van Matusiwa gezien moeten worden. Is ook reeds 24 jaar. Valt voor mij in de categorie Dankerlui

15-08-2021 om 20:54

misschien komt ie samen met Harroui

Johan15-08-2021 om 21:22

Als zn chauffeur zeker haha. Maar ach wie weet gaat ie het uitstekend doen

Marco15-08-2021 om 22:14

Zie liever dat ze Lundqvist of Van Kaam gaan doorschuiven. Beide zijn nog jong en hebben kwaliteit. 

Herman Badkuip15-08-2021 om 22:56

Denk dat wij de gewilde komst van Laros Duarte naar FC Groningen moeten zien als uitbreiding van de selectie...Verwacht niet dat er binnenkort nog spelers van FCG gaan vertrekken naar het buitenland. Tenzij de clubs met een echt serieus bod ( meer dan 5 miljoen ) komen voor bv. Matusiwa of Gudmundsson. Misschien dat Messaoudi in de komende periode nog vertrekt naar een buitenlandse club en dan is de komst van Duarte een prima aanwinst. Als dat zo is, dan heeft onze technische staf nog te weinig vertrouwen in Lundqvist en/of Daniël van Kaam....

Metworst16-08-2021 om 08:20

 Zal dan de vervanger van Messaoudi worden vermoed ik, als vervanger van Matusiwa is hij te licht naar mijn mening. Als Lundqvist een wat vrijere rol zou krijgen zou hij wel eens een oplossing achter de spitsen kunnen zijn. Maar de gehanteerde tactiek met veel verdedigende opdrachten/taken komt de creativiteit er ook bij hem onvoldoende uit. 

BROMBEER16-08-2021 om 08:33

Misschien wordt het gewoon tijd voor een andere trainer, eentje die jonge gasten wel aantoonbaar beter maakt  en vertrouwen geeft. ipv volledig afbrandt en minder defensief denkt. En als duarte alles is waar onze scouting meekomt ,dan kan je dat ook welop marktplaats zetten. want elke leek ziet waar je aan ontbreekt in ons huidige team, een diepgaande en creatieve middenvelder, het is veel te statisch zo.

nulvijftig16-08-2021 om 12:29

Ko Itakura, Gabriel Gudmundsson, Azor Matusiwa, Mo El Hankouri. Allemaal beter geworden. Je kan veel over Danny Buys zeggen, maar hij maakt wel spelers beter.

TomOkker17-08-2021 om 06:09

Nulmeting op basis van onderbuik gevoelens? Omdat Ko een zeer sterke verdediger is met beperkte voetbalkwaliteiten of omdat Matusiwa het ontbreekt aan aanvallend inzicht of omdat je met Hankouri de oorlog niet wint. Ik denk dat brombeer weleens gelijk kan hebben. Andries roept het al wat langer en misschien moeten we inderdaad zo langzamerhand maar eens om ons heen gaan kijken, want wat die Poldervaart gisteren op het veld deed is mij een compleet raadsel. Over dat geschreeuw van Buijs heb ik al genoeg gezegd maar waar elke trainer de gewisselde speler even een tikkie bedankt voor de inzet geeft moest Buijs zonodig de compleet leeg gespeelde Gudmundson nog even een verhaaltje voorlezen. Maar ik vrees dat we nog lang niet af zijn van Tarzan & Jane.

Nog even over El Hankouri, ondanks dat een aantal schrijvers mij hier bij vlagen dwongen om iets negatiefs over hem te zeggen, heb ik aan deze negatieve discussie nimmer meegedaan. Overigens zijn dat dezelfde mensen die hier met droge ogen beweren dat het spel van FCG er beter op is geworden. Wat een 'gestolen' overwnning allemaal niet kan doen. Niets is zo veranderlijk als de mens zullen we maar zeggen, maar we gaan het zien na 2 of 3 nederlagen, wat ik overigens niet hoop.

brummie16-08-2021 om 09:40

Volgens mij is Buijs juist een trainer die veel jeugd inpast en wel aantoonbaar beter maakt. Je moet het maar durfen om Kasanjawiro zonder ervaring in de eredivisie op 19 jarige direct in de basis te zetten in de defensie. De reactie van Stand Larsen over zijn verhouding met Buijs na de wedstrijd gister tegen Cambuur zegt ook genoeg. 

Leeuwenburgh  gaf ook aan dat de ploeg op dit moment een zeer hecht team is, en een goede sfeer heerst.  En neem van mij aan dat de trainer en staf daar ook een flink aandeel in hebben. 

Brombeer maar een eind verder zou ik zeggen

FC NL05016-08-2021 om 10:11

Fledderus laat aan onze VI clubwatcher weten geen interesse meer te hebben in Duarte, want verschil tussen vraag een aanbod is te groot gebleken. Hij geeft aan al doorgeschakeld te hebben naar andere optie(s).

 

Welke (creatieve) middenvelder zouden de leden hier persoonlijk graag naar FC komen in laatste 2 weken van de TransferWindow ?

Hoekie16-08-2021 om 10:22

Ik denk dat Brombeer wel een lijstje kan produceren.

Hoekie16-08-2021 om 10:16

Ik ben het met je eens Brummie dat Buijs spelers aantoonbaar beter maakt. Ik zal even een rijtje maken van spelers die beduidend beter zijn geworden: El Hankouri door bijna het gehele forum verguisd en weggehoond. Hij is nu al maanden een van de betere spelers. Messaoudi was in zijn beginperiode een onopvallende speler met weinig inzet. Nu is hij een zeer nuttige speler die ook nog eens zijn doelpunten meepikt. Gudmonsson is onder Buijs een zeer belangrijke speler geworden. De jonge Kasanwirjo is razendsnel ingepast en speelde een prima wedstrijd. Zo zijn er wel meer spelers die stappen hebben gemaakt. 

Brombeer heeft denk ik de wedstrijd niet gezien want er zit duidelijk meer voetbal in het spel. Ik heb meer opbouw gezien en minder lange halen naar voren. Ook Leeuwenburgh draagt door een goede opbouw daar aan bij. Dat was goed om te zien. 

Over de scouting: De scouting heeft al jaren bewezen dat zij goede spelers kunnen aandragen. Brombeer vergeet gemakshalve dat de scouts niet bepalen welke spelers er komen maar dat de inhoud van de portemonnee dat doet. 

Met zijn opmerking dat een leek kan zien dat er een creatieve aanvallende middenvelder ontbreekt, slaat hij de plank behoorlijk mis. Iedereen weet dat de FC veel pogingen heeft gedaan om dat type speler aan te trekken. Harroui, Irandust zijn tot nu niet haalbaar gebleken. 

FCG_far away_118-08-2021 om 21:52

Uhm, een ex ajax speler die goed ingepast wordt, is niet een speler beter maken. Dat heeft waarschijnlijk met de speler zelf te maken.

 

In tegenstelling tot wellicht brombeer, heb ik de wedstrijd wel gezien en ik moet eerlijk zeggen dat ik het zeker niet beter vond dan de wedstrijden van vorig seizoen. Dat kan natuurlijk ook niet zo snel, maar als jij de vergelijking met vorig seizoen maakt, doe ik dat ook.

Mijn mening is dat Buijs best goede dingen doet, maar ook een hoop minder goede. Sommige spelers worden beter, andere juist niet. Een Dammers was goed bij Fortuna, maar speelde vorig seizoen verre van gemakkelijk. Ook dat komt uit de koker van Buijs. Van Kaam was een leuke vooruit voetballende speler op het middenveld. Van dat vooruit voetballen is niets over en nu staat hij er zelfs naast.

Nee niet alles van Buijs is slecht, maar ook niet alles van Buijs is goed. Als supporter zie ik te weinig lef en voetbal en teveel achterin hangen en bij voorsprong ALTIJD hinken op 2 gedachten.

Andries16-08-2021 om 11:11

De FC nu wel aanvallend.

Heeft Buijs in de spiegel gekeken, ofwel Boerenmacht forum gelezen?

De  FC ging er bij Cambuur aanvallend tegen aan.

Buijs ondanks woede uitbarstingen heeft een goede band met spelers.

De sfeer onderling is goed.

Jongens krentenbrood.

Wat vaak ontbreekt is hoe val je aan.

Tegen Cambuur werd de lange bal gehanteerd.

Ook een Buijs idee.

Lange ballen gauw thuis.

Engels voetbal.

Aantrekkelijk om te zien.

Slim aanval voetbal en vast aan de bal ontbreekt de FC.

Deze aspecten dient een trainer te verbeteren.

Dat heeft Buijs niet laten zien.

Verbeterpunt: haal een trainer in huis die de laatst genoemde aspecten in zijn broekzak heeft zitten.

Bij de FC is voorin weinig scherpte en een slordige balbehandeling.

Knallen op doel tegen de keeper aan.

Voetbal is geen bowlen.

Buijs is een ruwe Engelse trainer die good met de boys omgaat.

Iedere dag krentenbrood.

Iedere dag gember.

Spinazie ook, zie Popeye.

 

 

BROMBEER16-08-2021 om 11:51

Nou Hoekie  het was gisteren weer niet om aan te gluren met heel veel foute passing en dom balverlies, zeker de tweede maar ook grote delen van de eerste helft, maar misschien dat de overwiningroes en de schitterde goal van strand larsen dat verbloemen.

El hankouri heeft idd stappen gemaakt , maar blonk ook gisteren weer uit met ballen onder de voet door laten lopen en acties te ver doorvoeren, maar heeft onuitputtelijk veel krediet bij onze coach. Dit in tegenstelling tot naar mijn inziens onze 2 grootste talenten

thomas suslov en jorgen strand larsen. Want als je de reactie van danny buijs  bij de goal  van jsl hebt gezien  en na de wedstrijd is mijn gevoel dat de rol van jsl onder danny buijs grotendeels is uitgespeeld nu al. Want als je bij het vervangen van een spits eerst postema en daarna joosten voor laat gaan, zegt dat een hele hoop in mijn ogen.

Suslov, daniel van kaam, strand larsen, abraham, postema, dallinga , struck, schreck, hrustic, lundquist, tom van der looi , dankerlui om er maar een paar te noemen die  tot op heden niet echt beter zijn geworden  en het kenmerkende eraan is, dat de meeste allemaal aanvallend ingestelde voetballers zijn, Misschien ligt daar een hele mooi kans voor arjan robben  om daarmee aan de slag te gaan. Kijk dat danny buis zijn team goed kan neerzetten en motiveren staat buiten kijf, maar het voetbal is al een hele tijd bijzonder slecht.

Dat FCG Spelers zoals joey veerman , zian flemming , sam beukema  uit de KKD heeft gescout ligt al een mooi tijdje achter ons, nu valt het oog vaak op kneusje met een behoorlijke schram zoals joosten, dankerlui, asoro, balker, da cruz enz. En wat te zeggen van wat mike te wierik  laat zien naar zijn terugkomst, in mijn ogen niet best. Ik mis het doorselecteren binnen de club, nu weer bijv met een laros.

En ja leewenburgh maakt op een zeer goede en stabiele indruk evenals kassanwirjo al had de laaste nog een paar slordigheden in zijn spel, maar dat mag uiteraard nog op deze leeftijd.

Als het goed is zeg ik het  ook maar sorry kijk er op het moment tot anders tegen aan.

16-08-2021 om 12:21

Ook deze prompte reactie, waar jij mee komt, is iets wat dit seizoen nog moet blijken!/ of bevestigd moet worden, zo je wilt.

Ik kan je uit ervaring melden dat diegenen die hierboven op jouw post hebben gereageerd, eigenlijk vaker op dit forum meeliften op het resultaat ( punten ) en niet zo meegaand zijn met de door de FCG Leiding zélf benoemde ambities:  jubileumjaar, samen naar de grote markt, winst-streven cq grotere club worden.  De afgelopen jaren is de vertoonde speelwijze in positieve zin in de pers gekomen, juist als verdienste van de zittende trainer.  Maar als op de langere termijn ( bijvoorbeeld halverwege het seizoen ) mocht blijken dat het toch met deze selectie niet optimaal verloopt in het spel dan wordt dat door groen-witten meestal niet makkelijk (h)erkent.  The show must go on .  En natuurlijk ben ik als eeuwige FCG supporter vanwege o.a. de beperkt beschikbare  financiënbij de club,  zo blij als een klein kind als er twee keer  gewonnen wordt van Ajax...en ook dat ze (durf) dik betaald hebben voor het halen talent Abraham,  maar er geldt bij uitstek een cultuur bij de club van copiëren van beleid van grotere broers, en een mentaliteit van "je weet nooit hoe een koe een haas vangt". Ik ben blij met het ingezette beleid en ambities, maar - nogmaals - het moet blijken of Buys niet weer zijn stem verliest en of Fledderus scherp blijft op het halen van  inhoud en kwaliteit, en op de grootte van de selectie: voor de beker en de POffs en mogelijk selectie voor Europees voetbal en  bij blessures gedurende het seizoen  heb je zeker wat nog wat extra's nodig zo blijkt uit ervaring van de laatste jaren !

 

ps: opvallend:  wij hebben JS Larssen vorige seizoen meerdere malen met rug naar het doel en de bal afschermend een halve omhaal zien proberen ter maken ...die mislukten toen , nu was er die mooie goal .  Voor de lange duur is voor Buys Strand Larssen niet de nummer 1 spits van FC Groningen, naar mijn idee...  Verder kwam Postema ( en de Leeuw ) niet erg in het spel voor: ook dat is iets wat dit seizoennog wel in orde moet komen, anders gaat Buys in een defensieve reflex weer vaker met 1 spits spelen, hoe je ook het systeem op papier uittekent. 

brummie16-08-2021 om 12:38

Strunck en Schreck, Dallinga en van der Looi waren simpelweg niet goed genoeg op dat moment. Hrustic heeft een mooie transfer afgedwongen. 

Suslov en ook JSL hebben zich echt wel ontwikkelt. Postema is vori jaar uitgeleend om minuten te maken, en JSL was topscorer. Dankerlui is zeker ook een prima speler voor de FC en staat zeker niet stil in zijn ontwikkeling.

Buijs heeft Gudmundson van aanvaller omgeturnd naar wingback, bijv. Itakura ingeslepen in het elftal. Matusiwa, Messoudi en Hankouri zijn zeker beter geworden. Suslov maakt ook duidelijke stappen en verwacht hier dit seizoen ook veel van. Het stroperige kunstgras was gister niet in zijn voordeel. Abraham is nog erg jong moet zich nog aanpassen. Net als Itakura in zijn eerste jaar. Is nu ook geblesseerd waardoor hij nu achter de feiten aanloopt. Mag je Buijs niet aanrekenen.

FC had 1e helft geen kind aan Cambuur. Dat dit in de 2e helft anders was, kan ook gebeuren. Zeker met het meer opportune spel met fanatieke achterban bij Cambuur.  Dat het niet om aan te gluren was, is een persoonlijk perceptie. Weet niet of je ook andere wedstrijden hebt gezien van t weekend? Heerenveen, Willem II of Twente? Dat was pas armoedig. 

Ik denk dat onze FC er juist heel goed voor staat in vergelijking met clubs als Heerenveen en Twente. 

Het spel kan altijd beter, maar 3 punten zijn het belangrijkst. En dit was ook nog maar de eerste wedstrijd en op kunstgras. Ik ben ieder geval dik tevreden met 3 punten, en zeker ook met het spel in de 1e helft tegen Cambuur. Schot van Suslov gepareerd door de keeper van Stevens had een beter lot verdiend. 

Zeeman16-08-2021 om 15:29

Weer lekker negatief zeg, vandaar de naam Brombeer.

FCG_far away_118-08-2021 om 22:02

Waarom kijk je altijd naar andere clubs Brummie?

Als Heerenveen slecht voetbalt, moeten wij blij zijn dat onze FC iets minder slecht voetbalt?

Je vergelijkt onze FC met andere (ongeveer gelijke) clubs. Maar dat doet er toch niet toe? Ja hooguit als dat jouw norm is, dan doe je het altijd goed als je ook maar iets beter bent.

Het streven moet niet de vergelijking met andere clubs zijn, maar wat je zelf als norm of niveau nastreeft.

Mijns inziens is het niveau al lange tijd niet wat het kan zijn. Bij vlagen soms wel, maar veel te vaak totaal niet.

Herman Badkuip16-08-2021 om 12:13

Blijf lekker optimistisch over FC Groningen en de trainersstaf....de kop is er af, de eerste, lastige horde (SC Cambuur) is genomen na een enerverende wedstrijd met kansen over en weer. Thuispubliek en alle echte supporters van FCG hebben genoten van de inzet en strijd van beide teams! Nieuwe spelers zijn op dit moment niet echt noodzakelijk, zeker niet als de andere clubs te veel geld vragen...Wij hebben een ijzersterke selectie met veel spelers met grote kwaliteiten. Wellicht raken wij voor 1 september nog een aantal basisspelers kwijt, zeker als ze zo goed blijven spelen...Weet zeker dat Mark-Jan Fledderus al een lijstje met spelers klaar heeft liggen, mocht er vervanging nodig zijn. Danny Buijs en zijn trainersstaf hebben al veel jonge spelers klaargestoomd voor het eerste team. Soms moeten jeugdige talenten (Strand Larsen, de broertjes van Kaam en Meijer) even aan de kant, omdat zij bepaalde taken nog niet goed uitvoeren....Afgelopen zondag hebben we kunnen zien, dat deze spelers zich wel willen bewijzen door gretig in te vallen! Ben niet zo somber als een aantal voetbalkenners op dit podium, blijf vertrouwen houden in het team van FCG. Je hebt kunnen zien dat het met de beleving en sfeer binnen het team en staf wel goed zit. Volgende wedstrijden moet FCG er weer staan tegen sterke tegenstanders als Utrecht, PSV en Heerenveen. 

BROMBEER16-08-2021 om 12:20

Ga lekker bij danny onder het bureau zitten met je mondje herman badkuip en heerenveen een sterke tegenstander , misschien gelijkwaardig maar daar is alles meegezegd!

Hoekie16-08-2021 om 13:43

Als je met argumenten de discussie met Herman Badkuip niet durft aan te gaan Brombeer, dan kan je altijd nog domme teksten ventileren. Volgens mij ben je blijven hangen in de tijd dat de FC spelers als Suarez, Tadic, Kostic, Matavz, Berg kon aantrekken. Lekker aan de zijlijn staan en roepen dat jij het licht hebt gezien en er een creatieve aanvallende middenvelder ontbreekt. Goh dat wij dat niet hebben gezien. ...

A Matter of Honor16-08-2021 om 14:17

@ Hoekie,

Één zwaluw maakt nog geen zomer, eerst maar eens afwachten hoe het aanstaande zaterdag gaat tegen FC-Utrecht en hoe we er voorstaan als er een wedstrijd of zeven/acht zijn gespeeld. Of de "goegemeente"er dan ook nog zo positief over dit team denkt, zal mij verwonderen, want zo goed was die wedstrijd van gisteren natuurlijk niet. Als SC-Cambuur een beetje nauwkeuriger was geweest dan was fC-Groningen met de staart tussen de benen afgedropen richting Groningen én met NUL punten in de knip. En het teamgevoel waar Herman het over heeft heb ik gisteren ook even aan mogen horen want Danny stond weer als ouds te tieren en te vloeken langs de lijn, iets wat een goede trainer , die z'n zaakjes goed heeft voorbereid en voor elkaar heeft, nooit zal doen. Conclusie is dus dat Danny heus niet zo'n goede trainer is als dat hier op dit forum wordt beweerd. In grote lijnen heeft Brombeer dus gelijk. Een matige trainer bij een matige voetbalploeg!!!!

Hoekie16-08-2021 om 16:31

Matter : Het was zeker niet allemaal goed gistermiddag. De eerste helft was heel behoorlijk maar een groot deel van de tweede helft was onder de maat. We gaan een paar zware wedstrijden tegemoet en we moeten niet vreemd opkijken als we 2 keer met lege handen staan. Ik ben benieuwd naar je voorspelling. Tegen Cambuur zat je er met 3-0 flink naast. Als je de lijn van je voorspelling doortrekt gaat de FC tegen Utrecht met 0-5 af.  Over trainers gesproken;  de 4 trainers hiervoor Faber, Maaskant, Huistra v.d. Looi werden hier als brandhout, tactische onbenullen, nono's en noem maar op weggezet. Wereldtrainers komen echt niet naar Groningen.

A Matter of Honor16-08-2021 om 17:04

Ik was hartstikke blij dat ik er met 3-0 behoorlijk naast zat, iets wat ik eigenlijk ook wel had verwacht. FC-Utrecht is van een ander kaliber dan SC-Cambuur, dus zal FC-GRONINGEN  uit een ander vaatje moeten tappen. Waar Buijs in Leeuwaden nog even aanvallend durfde te spelen, zal hij tegen FC-UTRECHT weer in z'n oude stramien vervallen en met een sterk verdedigingende opstelling komen,verwacht ik. Je hebt gelijk,wereldtrainers komen niet hierheen ofschoon als je Tom Okker gaat geloven met zijn gelul over "kein geloel, fussball spieln" je gauw gaat denken aan Ernst Happel, maar ja, die is helaas niet meer beschikbaar..Voor wat betreft jouw rijtje gewezen trainers, daar noem je ook een paar op,zeg.........verschrikkelijk.

 

 

Bayern 19-08-2021 om 09:58

@Hoekie, dat er geen toptrainers naar hier komen ligt ook grotendeels aan Groningen zelf. Ze willen wat trainers betreft altijd voor een duppie op de eerste rang zitten lijkt het. Het zijn hier altijd totaal onervaren trainers (Hoekstra, v/d Looi, Buijs, Faber ok die was assistent bij PSV maar ook nog nooit hoofdtrainer) of soms een trainer die al enigzins uitgerangeerd is (Maaskant). 1 keer hebben we een schot in de roos gehad met een onervaren trainer (Jans) maar verder was het niet veel. Waarom kunnen gelijkwaardige of mindere clubs wel Advocaat, Verbeek, McLaren ed. halen? Ik zou zeggen besteed ook eens een keer iets meer aan een bewezen ervaren trainer die in het verleden goede resultaten  heeft neergezet. En ik snap ook dat Groningen de Pep's en de Hansi Flick's van deze wereld niet kan halen. Maar er ligt nog een wereld tussen onze trainers en deze trainers, waar Groningen niet eens naar kijkt. 

ChiChi16-08-2021 om 12:18

Ik begrijp dat negatieve van Brombeer niet zo!

Het is nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen en dan al zo negatief!

Eerste helft van de wedstrijd werd er zeer acceptabel gespeeld, had alleen 1 of 2 doelpunten extra gescoord moeten  worden!!

Het is logisch dat  Cambuur in de tweede helft begon te drukken met maar een 1-0 stand en werd het wat moeilijker.

Kwartier voor het einde namen we de druk weer over.

Een terechte overwinning!!!!!!

 

 

Zeeman16-08-2021 om 15:43

Volkomen met je eens ChiChi, Brombeer kan er wat van.

Als de fc de 2e goal had gemaakt , was het een stuk eenvoudiger gegaan en Cambuur geen kans meer gehad.

 

campesino16-08-2021 om 12:46

Het voetbal dat brombeer en tom okker willen zien speelt zelfs Barcelona niet. Misschien teveel FIFA computer spelletjes gespeelt.  Ik denk dat we na gisteren geen reden tot klagen hebben. Het was niet allemaal goed, zeker de tweede helft niet, maar goed ik heb wel een vermakelijke, spannende wedstrijd gezien met 3 goals en als slagroom op de taart die schitterende omhaal. En 3 punten mee naar groningen, iets wat niet gebtuikelijk is un uitwedstrijden en al helemaal niet in wedstrijden tegen cambuur, veendam en Emmen. Mooi man

 

 

16-08-2021 om 17:32

klopt ook als een zwerende vinger, maar het blijft een vreemde vertoning met Buys schreeuwend langs de lijn...

TomOkker16-08-2021 om 21:00

Wil je mij niet bij deze discussie betrekken. Maar ik zal het je nog eén keer uitleggen en je zult zien dat de lat niet zo hoog ligt als jij hier telkens doet veronderstellen. Als ik naar het afgelopen seizoen kijk en de wedstrijden van afgelopen weekend dan zou een mix van het spel van Emmen, Cambuur, Sparta en Heracles welkom zijn. Alleen al de kalmte en de rust die deze trainers uitstralen is al winst.

Oeleoptak16-08-2021 om 13:14

Het resultaat ws natuurlijk prima bij die Friezen. Maar het had evengoed anders kunnen zijn. Terwijl in de eerste helft verder afstand had kunnen worden genomen. Dat had te maken met ongelukkige afwerking maar ook met wat brombeer zegt. Veel onnauwkeurigheid in de passing en weinig drive naar voren na de 0-1. Als het gaat om het beeld van de wedstrijd ben ik het dus wel met brombeer eens. Aanvallend hangt er teveel van de wingbacks af, en eentonigheid in een spelpatroon valt gemakkelijk te verdedigen. Op het aanvallende deel moet dus meer creativiteit bedacht worden. Maar sowieso de aanval sneller gezocht. En te Wierik is een ergernis wat dit betreft.

Alf16-08-2021 om 13:16

Afgelopen seizoen 7e geworden. Dus Buijs doet in ieder geval iets goed ;) Een speler als Chery zou me wel bekoren, maar lijkt me onbetaalbaar. Lundqvist is een redelijk alternatief. Hij is een prima aangever.

Weer on topic: Ik kan snappen dat de FC op zoek is naar een vervanger als Matusiwa weggaat. Voor El Massaoudi lijkt het minder noodzakelijk. Ik ben ook benieuwd naar wat er in de jeugd rondloopt. Ik dacht het beleid was elk seizoen 1 a 2 jeugdspelers in te passen in het eerste elftal.

De directie bij Sparta stelde zich trouwens ook bij El Harraoui nogal onredelijk op. Mag natuurlijk. Maar voor een bankzitter met nog 1 jaar contract kan je niet veel eisen.

A Matter of Honor16-08-2021 om 14:33

Even over Sparta. Voor een bankzitter de bijna nooit invalt en met nog een jaarcontract € 600.000 vragen is al een farce, en een FC Groningen die deze speler graag wil hebben die dit niet wil betalen, vreemde zaak. Mark Jan Fledderus is met de zaak Harroui, vorig jaar, niks wijzer geworden, want hij klopt weer vrolijk bij Sparta op de deur voor een speler. Mark Jan..........met Sparta valt niet te onderhandelen, zijn niet voor rede vatbaar en houden steevast de poot stijf wat betreft vraagprijs, dat heb je vorig jaar toch al gezien. Laat ze in hun sop gaar koken en schakel door naar een andere, misschien nog beter speler, wie dat ook moge zijn, maar ga niet weer naar die Rotterdammers, daar krijg je geheid weer de deksel op de neus.

alexvl16-08-2021 om 14:40

Antonucci?

 

FC NL05016-08-2021 om 14:52

Enorme Ontwikkelingen rond Gudmundsson :

Er is vanochtend op Eelde een vliegtuig(privé jet) gearriveerd vanuit omgeving Lyon en laat Lyon nou net 1 van de clubs zijn met (concrete) interesse en dus is de algemene verwachting dat men hier is voor onderhandelingen met FC over Gabriel.

Bron : Alfred op Twitter: "Oh jee. Een vliegtuigje uit Lyon komt even buurten op Eelde. Speler FCG richting uitgang?" / Twitter

 

Volgens onze VI clubwatcher Reon meldt dat zijn (welingelichte) bronnen dat men nu verwacht dat een transfer in stroomversnelling (kan) raken.

Bron : Reon Boeringa op Twitter: "Gisteren gaf Fledderus desgevraagd nog aan dat de biedingen op Gudmundsson nog ontoereikend waren. Volgens welingelichte bronnen kunnen de zaken nu echter spoedig in een stroomversnelling raken met Frankrijk (ook Lille en Strasbourg zijn concreet) als waarschijnlijke bestemming." / Twitter

Bayern 19-08-2021 om 10:11

Gudmondsson is een leuke speler voor Groningen alleen zit hij helaas om de haverklap in de lappenmand. Als je hier zeg een 4 of 5 miljoen voor kan krijgen. Gelijk doen! Want voor hetzelfde geld is hij over een paar weken weer maandenlang uitgeschakeld. En voor dat geld kan je echt wel een leuke vervanger halen. Ik vrees alleen dat het eerder om bedragen tussen de 1 en 2 miljoen gaat. Dan zou ik het niet doen en het risico nemen, hopen dat hij heel blijft, en wellicht in de winterstop voor vele miljoenen verkopen.

Marco16-08-2021 om 17:00

Vind het al vreemd dat ze een vervanger voor of el Messaoudi of voor Matusiwa willen halen. Beiden zijn compleet andere type voetballers. Zie liever een specialist, of een goede spelverdeler of een goede balafpakker. Zou pas wat gaan halen als ze zijn verkocht. In de winterstop kan er ook wel een nieuwe speler bij komen. Afgelopen weken waren er veel voorrondes voor Europees voetbal, daar speelden bij uitgeschakelde clubs toch zat spelers die een aanwinst voor Groningen zouden zijn. 

Misschien kunnen ze Spierings uit Frankrijk halen. Een sierlijke voetballer die een man uitspelen en kan scoren. 

 

Fan op afstand16-08-2021 om 17:03

Ben best tevreden over het resultaat en ook de 1e helft. Na de rust ging Cambuur op een andere manier spelen en daar had de FC de nodige moeite mee. Toch nog een kers op de taart met de 2-1. Kun je over debatteren of de uitslag terecht was maar aan het eind van heit seizoen maalt niemand daar meer om. Alleen de 2-1 van Lars wordt herinnerd. Wat de KNVB wel moet verbieden is het voetballen op plastic, zeker in de eredivisie. Wat een aanfluiting.

Rob197016-08-2021 om 17:45

Wat ik niet van de wedstrijd van gisteren begrijp, is dat er getwijfeld wordt of Groningen wel terecht gewonnen heeft. De eerste helft was Groningen veel sterker, en kwam Cambuur er niet aan te pas. De tweede helft was het hotse, knotse voetbal van Cambuur, en dat was organisatorisch zo slecht te benaderen, dat je een rare wedstrijd kreeg, waarbij ik nu niet onder de indruk was van Cambuur, en ik ook niet het gevoel had, dat zij deze wedstrijd konden winnen.

De volley van Suslov, de gemiste kans van Postema waren toch echte wapenfeiten, waarmee je normaal gesproken een 0-3 stand op het scorebord brengt. 

Het veld was zwaar in het voordeel van Cambuur, maar om nu te spreken over gestolen punten. 8 corners voor Groningen en 2 voor Cambuur geeft toch ook wel iets aan. Groningen stond onder druk, maar kwam nagenoeg nooit in de problemen. 

 

Rob197016-08-2021 om 17:51

Fledderus heeft gelijk om door te schakelen, van Stee zijn verkooptactiek is dusdanig, dat Fledderys daarop niet kan wachten. Sparta is gek op hoge transfersommen en tijdrekken. Snel doorschakelen en een andere speler van de lijst benaderen. 

appie happie16-08-2021 om 18:43

Sparta mooi laten stikken met hun ,hoog in de boom' gedoe..

Smoor dr moar in..

corinti16-08-2021 om 18:01

De berichten doen geloven dat Lyon in Groningen is om de reserve,s vandaag te bekijken waarin Daniel van kaam 90 minuten de aanvoerder was.Aansluitend willen ze direct zaken doen.Peter Bosz schijnt de middenvelder al langer op het vizier te hebben

Metworst16-08-2021 om 18:41

Ik zou denken dat ze voor Gudmundson kwamen, hun back schijnt naar Engeland te kunnen. Er zou nog meer Franse interesse voor hem zijn, ik ben bang dat we hem kwijt raken. zou jammer zijn maar zal flink bedrag opleveren. 

Van Kaam zou ik wel verassend vinden, dan ziet Peter Bosz op dit moment meer in hem dan Buijs? Wel mooie transfer voor Daniel overigens, mocht dat het geval zijn. Heeft nog een contract tot 23, dus zou ook wel goed bedrag moeten opleveren. Dan is de interesse in middenvelders zoals oa Duarte wel weer begrijpelijk. Geruchten circuit draait weer op volle toeren. (Maulun van Cambuur) 

FC NL05016-08-2021 om 18:52

Lyon is hier niet voor Van Kaam, maar voor Gudmundsson !!! Van Kaam wordt genoemd ivm gerucht dat hij hem ook al naar Leverkusen wou halen alleen kun je daarover niks te vinden 

TomOkker17-08-2021 om 05:11

Zolang v Kaam op het vizier zit dan maak ik mij geen zorgen om zijn vertrek.

Pietjepal16-08-2021 om 19:00

Alleen voor Van Kaam lijkt me stug. Afgelopen seizoen speelde niet opvallend dus überhaupt twijfelachtig verhaal. Een vliegtuigje, erg summiere basis voor zelfs een gerucht, en dat nog wel door Boeringa die wel duidelijk is over zijn bronnen (samenraapsel van losse info). Vertrek Gudmundsson niet raar, meest veelbelovende wingback van Europa? Maar waarheen, da's de vraag en deze window, ook onbekend. Lyons wingback naar UK dan interesse in GG, klinkt logisch, dat komt ook van Boeringa. Maar of Lyon in Groningen was, daarvan is nul bron bekend. Onplausibel verhaal.

appie happie16-08-2021 om 23:03

Storm in dat bekende glas   dus..

A Matter of Honor17-08-2021 om 12:00

Beetje vreemde constatering, telkens als er een privé vliegtuig op Eelde landt, dat daar wel eens iemand in kan zitten die belangstelling  heeft voor een speler van FC-GRONINGEN.

 

 

ps.Olympique Lyon wil de linksback van Chelsea , Emerson Palmeiri aantrekken,dus Gudmonsson kan gerust zijn en mooi bij de club blijven. 

18-08-2021 om 01:55

iedere keer als er een jet landt op Eeelde denk ik... gelukkig maar dat er nog iets landt!...want zó florissant stond de situatie er niet voor vwb. vliegveld Eelde ...toch

Andries17-08-2021 om 14:55

Komkommertijd.

Geen witte of zwarte rook.

Nog vliegtuigen op Eelde geland?

Wat was dat vliegtuig uit Lyon?

Ik heb de samenvatting Cambuur vs. FC Groningen nadien meermaals bekeken.

En iedere keer dat ik er naar keek gingen mijn ogen verder open.

Mijn eindconclusie: De FC speelt binnen het kader van een samenvatting best aardig voetbal.

Alleen hebben zij de gewoonte de bal richting de keeper te knallen.

Dit is een verbeterpunt.

Suslow had een wereldgoal kunnen maken.

Wat een streep.

Dat de keeper deze bal uit het doel wist te houden is ook een prestatie.

De eerstkomende wedstrijd tegen Utrecht thuis is een aanklopingspunt voor hoe goed of hoe slecht de FC is.

Weer afwachten maar.

Robba18-08-2021 om 13:53

Zijn er nog transferjosti spotters op Boumaboulevard? Lijkt me komkommertijd op het moment

Bikkel 18-08-2021 om 16:31

Ko naar Schalke.... daar snap ik weinig van! Op papier een grote club maar in werkelijkheid.......

Herman Badkuip18-08-2021 om 17:06

Heel jammer, dat onze Ko Itakura heeft gekozen voor Schalke 04, een grote Duitse club uit de 2e Bundesliga...verhuur met een optie tot koop voor 4 miljoen. Maar goed, wij hebben een nieuw goudmijntje als linkercentrale verdediger...onze Nana Kasanwirjo is een prima investering voor het huidige seizoen en voor de toekomst!

DanMan197118-08-2021 om 21:17

Hoe is't eigenlijk met vriend Sverko?

19-08-2021 om 09:50

"vrienden" maak je in de profvoetbalwereld met geld.  Zolang er geen uitgaande transfer te bejubelen is  gaat er ook dan geen (dure) speler komen...Voor de breedte van de selectie is dit trouwens wel gewenst.

ollie19-08-2021 om 11:29

Sverko is al bij de fc.

een beetje supporter weet dat.

19-08-2021 om 11:44

dat was mij ook bekend... ik refereerde aan de kop van dit item, maar één  brombeer is wel genoeg hoor. 

Groen hart19-08-2021 om 11:25

De eerste de beste die weer terug speelt op de keeper kreeg van mij een wissel. 

brummie19-08-2021 om 11:37

Nou Groen hart, wat zijn de alternatieven? De bal dan maar over de zijlijn schieten, of een lange peer naar voren met balverlies als resultaat. Cambuur speelde ook vaak terug op de keeper, en bij de meest clubs gebeurt dit. FC heeft hier echt geen patent op. 

19-08-2021 om 11:48

de komende wedstrijd tegen FC Utrecht in Euroborg zal nog wat te vroeg in het seizoen komen qua ingespeeldheid, maar je weet het nooit...

Robba19-08-2021 om 14:55

Felix Magath gat in zijn tijd bij Stuttgart spelers een boete als hij vond dat een terugspeelbal naar de keeper overbodig was..

Nog 12 dagen.. hopelijk heeft Fleddie genoeg stroom op de laptop. 

alexvl19-08-2021 om 16:11

Zeefuik huren / kopen?
Brengt goede mentaliteit. Speelt dan altijd. Is publiekslieveling en kan zich opnieuw in de kijker spelen.
Ik denk dat hij niks minder is dan Dumfries.

marcelfcg19-08-2021 om 17:58

Hebben we goudstaven gevonden in Euroborg?

Andries19-08-2021 om 17:57

PSV liet tegen Benfica goed spel zien.

De nieuwe aankopen doen het daar goed.

Door de wol geverfd en gelouterd.

De FC kan daar een voorbeeld aan nemen.

DWZ. aan de speelwijze.

Proberen te spelen als PSV.

Je moet het maar kunnen.

De FC moet zijn naam veranderen in: FC Groningen vooruit of FC Groningen altijd vooruit, of FC Groningen niet achterom kijken.

De naam Groningen is een beetje futloos.

Dat slaat over op de spelers.

Tegen Cambuur was het Groningen vooruit.

En je ziet het alom gehoopte resultaat.

Vlam in de pan.

En nu nog voetballen als PSV..... 

Zo kom je vooruit.

 

Pietjepal19-08-2021 om 19:06

Ik ben ook voor Zeefuik huren. Alleen kan dat natuurlijk pas als alle andere clubs hem niet willen, want een Bundesliga huurbedrag zit er natuurlijk niet in. En een constructie met optie koop en helft opbrengst doorverkoop wordt wel heel exotisch dus koop zit er denk ik helaas niet in.

BROMBEER20-08-2021 om 14:39

Ik mis gewoon transfers met de wow " hoe hebben ze die kunnen halen" factor, zoals in de tijd van veldmate, zoals kostic, tadic,etc..

Ik blijf er nog altijd  dat het vertrek van veldmate naar 020 de grootste aderlating is geweest van de afgelopen 25 jaar.

TomOkker20-08-2021 om 15:05

Hier heb je een goed punt.

Metworst23-08-2021 om 16:32

 Ja Veldmate was voor ons buitencategorie en daarom ook door Ajax gehaald. Idd jammer voor ons. Ik denk dat ze met Abraham wel een pareltje hebben binnengehaald.

Maar tegenwoordig wordt door de kapitaalkrachtige clubs, spelers al zeer vroeg gescout en compleet met families aangekocht. Voor clubs als de FC niet te doen, vandaar dat ze nu scouten op digitale data en krasjes. 

appie happie23-08-2021 om 16:31

Dan gaat Lindqvist van niet alleen weg..

Bloed serieus dus,Sparta laat Duarte niet zomaar gaan,wordt oorlog met v Stee...MJ kan goed oorlog voeren

 

We wachten af..

brummie23-08-2021 om 17:13

Kostic 'wow' factor bij aantrekken? Speelde na zijn komst vrijwel eerst 1 seizoen bij O21 mee. 

Uiteraard is en was veldmaye een goede scout. Maar hij geeft zelf ook aan, ongeveer 50% van alle transfers slaagt bij een club. 

Het voetballandschap is veranderd,  vijver waarin FC vistte, zijn nu veel koopkrachtige clubs actief, in attractievere competities. 

Daarom is opleiden o zo belangrijk voor FC. En wat betreft aantrekken spelers doet MJF het meer dan uitstekend in mijn ogen. 

hermank196923-08-2021 om 18:17

Vergeet niet waar de Fc vandaan moest komen. Bij Feyenoord zijn ze na jaren nog niet waar ze willen zijn en met creatief zijn moet je kijken hoe ze het nu doen.

Dit geld ook voor de Fc, na jaren goeie spelers te goedkoop verkopen leverde minder op waar wij op hoopten omdat bij 1 miljoen de ogen al glinsterden van Nijland. Wil je meedoen dan vraag je de hoofdprijs en na onderhandelen kom je ergens op uit.

Dit gezegd kom ik op het punt dat ik wil zeggen dat de Fc doet wat het kan doen en in hun macht ligt. Duarte zal geen Tadiç zijn maar misschien wel een versterking zijn in het team wat er nu staat.

hermank196923-08-2021 om 18:17

Vergeet niet waar de Fc vandaan moest komen. Bij Feyenoord zijn ze na jaren nog niet waar ze willen zijn en met creatief zijn moet je kijken hoe ze het nu doen.

Dit geld ook voor de Fc, na jaren goeie spelers te goedkoop verkopen leverde minder op waar wij op hoopten omdat bij 1 miljoen de ogen al glinsterden van Nijland. Wil je meedoen dan vraag je de hoofdprijs en na onderhandelen kom je ergens op uit.

Dit gezegd kom ik op het punt dat ik wil zeggen dat de Fc doet wat het kan doen en in hun macht ligt. Duarte zal geen Tadiç zijn maar misschien wel een versterking zijn in het team wat er nu staat.

Herman Badkuip23-08-2021 om 18:22

Een goede jeugdopleiding is voor onze club ontzettend belangrijk. De laatste jaren mogen we niet klagen over talentvolle spelers, die al doorgebroken zijn of nog even moeten rijpen. Spelers als Postema, broertjes van Kaam, Poll, Meijer, Betzema, Slor, Valente en anderen moeten we zuinig op zijn. Komen vroeg of laat in de eerste selectie terecht. Volgens mij hebben Suslov en Kasanwirjo ook de WoW-factor....zij hebben een uitzonderlijk talent en gaan ons later veel geld opbrengen! 

hermank196923-08-2021 om 19:38

Mee eens maar dan moet het niet net zo gaan als onze Balk.

Andries23-08-2021 om 18:45

Ook kleine clupjes als de FC willen vooruit op de ladder.

De toren van Babel.

Klein budget.

Geen suikeroom.

Creatief handelen.

Slim zijn.

Ruim denken.

Geloof in eigen kunnen.

Hoop op een betere toekomst.

Dit zit allemaal in het pakket van kleine clubs.

Dromen dat het beter wordt.

Koopt de FC ook staatsloten?

Je kunt het nooit weten.

Welke jonge FC spelers halen een hoog niveau?

Welke zijn al doorgedrongen tot het eerste elftal?

Zolang Fleddi de markt op gaat heeft eigen jeugd geen kans.

Ik denk ook niet dat Groningen een Robben categorie uit eigen jeugd haalt.

Robben was een lot in de loterij.

Duarte halen.

Wij weten dat Sparta de hoofdprijs wil.

Schietgebedje doen, duimen draaïen.

In Sinterklaas en zwarte Piet geloven, de kerstman....

Hij komt, hij komt niet, hij.....

Niet zeuren, gewoon afwachten.

appie happie23-08-2021 om 20:51

Zeurpiet

TomOkker23-08-2021 om 20:37

Dat gezeik van dat spelers voor te weinig worden verkocht is gezeur en gezeik en dikke onzin maar bovenal van een hoog papegaai gehalte. Ik heb mij in die tijd eerder afgevraagd waarom er 4 miljoen voor die Ajilore en 3 miljoen voor een Jesper Drost is betaaald. Of een Nicklas Pedersen en om maar te zwijgen van miskleun Ruznak. Als het allemaal internationals waren met minimaal 20 wedstrijden dan was het een heel ander verhaal geweest. En als FCG elk jaar in jaar uit in de top 5 speelt wil ook weleens helpen. Want dat geluk had FCG in de arbitagezaak met Suarez dat het destijds geen spotieve verbetering was.  Daarom denk ik dat die 5 miljoen voor Gudmundsson m.i. dan ook niet gaat gebeuren. Misschien met premies en/of doorkoop percentage hooguit 3,5miljoen alles meer is welkom natuurlijk en ik hoop dat ik geen gelijk krijg.

A Matter of Honor23-08-2021 om 20:57

Maar diezelfde Ruznak heeft ons wel mooi de KNVB beker bezorgt, of ben je dat vergeten? Voor de rest wat je schrijft is onzin en papegaai je maar wat voor je neus weg.

TomOkker24-08-2021 om 13:39

Wat is onzin volgens jouw? Spelers noemen die alleen maar geld gekost hebben? Of deed het zeer v.w.b. de opmerking over Rugzak. Maar dat hij met veel bombari binnengehaald werd en via de achterdeur weer vertrok is toch geen onzin?

 

appie happie23-08-2021 om 21:33

Jullie liggen elkaar niet geloof ik... 

A Matter of Honor23-08-2021 om 21:51

Daar kon je wel eens gelijk in hebben Apppie. Sommige lui kwekken maar om maar in beeld te blijven , wat dat aangaat is het net als dat programma Rondo, die lui die lullen er ook maar op los zonder dat er iets nuttigs wordt gezegd.

 

23-08-2021 om 23:35

HOEVER wil je teruggaan in de tijd om ieders eigen gelijk te bewijzen ?  iedere transfer is anders... en om nou Suarez als voorbeeld te nemen?  pfff. Groningen stond in z'n recht en Suarez ging toch ( voor een best winstbedrag trouwens ) naar Ajax samen met die twee andere Groningen spelers... (En Nijland had nog wel zo van te voren gezegd: "er gaat niemand weg" ....haha) Het voetbal is nooit zuiver in z'n argumentatie want dat is doorspekt met opportuniteit... Nee zeggen en ja doen/ en andersom.  Voor de rest ligt het allemaal niet zo eenvoudig vanwege toegnomen macht van spelermakelaars en spelers.  Nog voor één bal is geraakt wordt het transferbedrag van de vragende partij eventjes snel opgeschroefd ( soms verdubbeld ) tot onrealistische hoogtes... en hebben we het niet gezien bij Chery?...8 ton mocht ie niet kosten, zo riep Nijland in de pers  de hele transferwiundow lang ..maar hij kwam er toch voor iets meer geld .  En die werd echt belangrijk voorin bij FC G ...later was hij zelf maandenlang bezig met rondroepen om maar  (goedbetaald) in het buitenland te komen... en eerlijk gezegd vind ook ik het opvallend dat clubs als Heerenveen toch in de lange afgelopen jaren, transferuitschieters hadden waar FC Groningen bleek bij afstak.  Maar ook dat Riemer-gedoe moet je niet willen...Papegaaien heb ik trouwens sowiezo een hekel aan...zenuwslopende  geverfde rotvogels zijn het...kunnen wel 50 jaar worden: veel te grote bek dus   Nee: als de club maar blijft bouwen en dan bedoel ik geen roofbouw, om vooruit te komen...10 miljoen geërfde schuld is wel een groot bedrag om even af te lossen/ te vereffenen.  En, Tom, ...als die 5-6 miljoen voor Gabriël nou wèl gaat lukken...positief blijven dus...maar met eigen jeugd alleen redden we het ook niet, toch?

Eerst maar zien wat er gebeurt in een week tijd, dan moeten geloven in die Duarte...maar als ze Matusiwa nu gaan verkopen...  zou voor dit elftal een groot gemis zijn,  wil ik maar zeggen, dus die blijft gewoon

Gegroet! 

 

Ps:  volgens VI is Harroui in Engeland naar N Forest voor 3,5 miljoen.  Heeft Van Stee zijn zin toch gekregen.. 

Heel erg zal Van Stee niet willen meewerken vóór de ultieme datum van de deadline, ook al heeft Duarte een aflopend contract per zomer 2022

A Matter of Honor24-08-2021 om 13:47

 Je hebt gelijk Kees, er zijn mensen die er een sport van maken om hun gelijk te krijgen al moeten ze terug in de tijd tot aan de middeleeuwen. Beter is om je te richten op het heden. Vooral in het voetbal is van belang om "bij de tijd "te zijn want er veranderd dagelijks van alles. Vooral in de transfertijd is het spannend wat er allemaal bij de clubs gebeurt en ach, wat achter ons ligt is eigenlijk van geen belang meer. Mekaar na papegaaien, iets wat op dit forum een hoog gehalte heeft, heeft dan ook helemaal geen zin. Één uitzondering wil ik nog wel maken voor Okkertje, want die heeft zijn eigen waarheid als de echte waarheid al kon hij zich beter richten als pseudo Tom Okker op het tenissen. (hahaha.)

TomOkker24-08-2021 om 21:03

Vertel mij dan maar eens waarom het verhaal steeds weer opduikt dat FCG spelers te goedkoop van de hand doet. Dat noem ik gepapegaai en is nergens op gebaseerd. Dat Nijland steeds wat riep, had enkel en alleen te maken om de prijs op te krikken. Noem mij eens 1 speler die na van Dijk nog iets zou opleveren. Linssen wellicht maar die is m.i. marktconform verkocht. V.w.b. die 10 miljoen dat heb ik jou misschien 6 - 7 jaar geleden al een keer uitgelegd en is/was voor mij geen verrassing. Ik noemde hierboven een paar spelers die er met kop en schouders boven uitstaken, die FCG voor veel geld heeft aangetrokken maar ik kan er nog wel een handvol noemen waarvan het geld zo in het putje is beland en dan praat ik over het recente verleden. M.b.t. Gudmundsson dat verhaal had jij je kunnen besparen want volgens mij schreef ik iets van diens strekking. Over papegaaien gesproken.

 

Marco23-08-2021 om 22:44

Benieuwd hoe Buijs de rol van Van Kaam ziet. Dat hij als links back de zone niet verdedigde in de play offs werd hem zwaar aangerekend. Van kaam kan prima mee, ook tegen cambuur een goede invalbeurt. Als iedereen wordt verkocht zou hij met Suslov het middenveld moeten vormen of dan Duarte de missing link is? 

BROMBEER24-08-2021 om 09:40

Patrick Joosten zou in de belangstelling van Pec Zwolle staan volgens onze vriend "Pomp', nou ik wil die prutser er op de fiets nog wel heen brengen voor niets, hopelijk worden we daarvan verlost.

Jantje24-08-2021 om 14:49

spitsen moeten wel ballen krijgen anders kunnen ze ook niks laten zien in het veld.

in mijn ogen licht probleem meer aan dat we een speler op de tien missen met een verrassing in zijn spel .

suslov leuke speler maar vind hem nog niet goed genoeg.

 

Herman Badkuip24-08-2021 om 10:17

Kom op Brompot, als jij een échte FC Groningen-supporter bent, zou jij waarschijnlijk meer respect hebben voor onze eigen selectiespelers......Volgens mij zitten er in de huidige selectie van Danny Buijs allemaal voetballers, die van goede wil zijn en elke wedstrijd willen strijden voor de winst! En natuurlijk heeft iedereen een voorkeur voor bepaalde voetballers, maar om ze nou gelijk te kwalificeren als prutsers gaat mij een beetje té ver hoor! 

BROMBEER24-08-2021 om 11:19

Nou sorry badkuippie maar joosten hoort voor mij in de categorie " mart van duren", met zijn oeverloos gedribbel en continue te lang doorvoeren van zijn acties  en daarna niet terugknokken. En weet je wat het is de rest van het team moet hierdoor weer extra meters maken omdat hij zijn taken verzaakt en daar heb ik het meeste moeite mee, twasnix,tisnix en twordtnix

alexvl24-08-2021 om 11:32

nooitnix

FC NL05024-08-2021 om 12:40

Niet alleen PEC Zwolle zou interesse hebben in Patrick Joosten, want onze VI clubwatcher Reon dat meerdere clubs belangstelling/interesse hebben alleen zegt daarbij dat intern nog niet besloten is of men wil meewerken aan een vertrek van Patrick.

 

Bron : Reon Boeringa op Twitter: "Meerdere clubs hebben belangstelling voor Patrick Joosten, wiens kansen op speeltijd bij FC Groningen lijken geslonken door de komst van De Leeuw en vooral Ngonge. FC Groningen heeft echter nog niet bepaald of het wil meewerken aan een vertrek." / Twitter

brummie24-08-2021 om 12:43

Kun je nagaan, meerdere clubs tonen interesse in een 'prutser', met een marktwaarde van rond de 800.000.

Ik begrijp net als Herman niet, dat je zo over spelers van je eigen team schrijft. 

BROMBEER24-08-2021 om 13:06

nou brummie , hij heeft helemaal nix laten zien tot op heden en gaat dat ook niet, zit hem in de mentaliteit van joosten. Nou en ik kan je vertellen met je fictieve marktwaarde er is geen club in europa die 800.000 euro voor joosten gaan neerleggen, of ze meten al een blinde technisch diercteur hebben of zou als jou geen verstand van voetbal hebben.

BROMBEER24-08-2021 om 13:06

nou brummie , hij heeft helemaal nix laten zien tot op heden en gaat dat ook niet, zit hem in de mentaliteit van joosten. Nou en ik kan je vertellen met je fictieve marktwaarde er is geen club in europa die 800.000 euro voor joosten gaan neerleggen, of ze meten al een blinde technisch diercteur hebben of zou als jou geen verstand van voetbal hebben.

BROMBEER24-08-2021 om 13:06

nou brummie , hij heeft helemaal nix laten zien tot op heden en gaat dat ook niet, zit hem in de mentaliteit van joosten. Nou en ik kan je vertellen met je fictieve marktwaarde er is geen club in europa die 800.000 euro voor joosten gaan neerleggen, of ze meten al een blinde technisch diercteur hebben of zou als jou geen verstand van voetbal hebben.

ChiChi24-08-2021 om 13:23

Brombeer! 1x is voldoende, liefst van jouw kant nul keer!!!!

Andries24-08-2021 om 14:22

Als je een pruts trainer hebt worden spelers ook prutsers.

Pruts voetballers van het moment: Strand Larsen, Abraham, Joosten, Suslow, de Leeuw.

Waarom gemerkt als pruts?

Deze spelers komen niet tot hun recht, scoren niet, doen maar wat, wat Buijs hun tactisch volstopt.

Nu er veel belangstelling voor Joosten is, is een teken aan de wand.

Kenners zien het wel zitten in Joosten.

Zijn er al aanbiedingen voor Buijs?

Laat het ons horen.

ChiChi24-08-2021 om 15:23

Vuilnisman, kan deze zak (Andries) ook mee??????

Johan24-08-2021 om 15:13

Joosten wat mij betreft verkopen en Slor doorschuiven. Dit soort spelers houdt alleen maar je eigen jeugd tegen. Niet verhuren want daar heb je niks aan. Gewoon break even proberen te spelen

Marco24-08-2021 om 16:00

Joosten is goed voor 5 doelpunten per seizoen. Hij is vooral goed in de counter. 

Groningen heeft veel opties voorin, ook spelers die beter zijn.

Afscheid nemen is verstandig. 

Rob197024-08-2021 om 23:27

Joosten, is relatief goedkoop gehaald, met een stevig salaris, als ik dan zijn rendement zie, zou ik hem laten gaan. Maar ik zie de clubs in de eredivisie geen tonnen voor hem betalen. Alleen voor het buitenland geschikt als zowel hij als Groningen wil cashen. 

Mocht Abraham ooit fit worden dan zit hij hem ook nog in de weg. Maar een fitte Joosten is zeker een bruikbare speler, alleen heeft hij het nog niet laten zien.

A Matter of Honor24-08-2021 om 16:59

Mark Jan Fledderus raakt in de war van alle (goede?) adviezen van mensen op dit forum en wacht totdat er een echt goed advies tussen zit. "Still going strong boys...........and girl"............Jantje).

Fan op afstand24-08-2021 om 18:51

Fledderus volgt zijn eigen weg en heeft een lijstje waar vaak spelers op staan waar wij als supporters vaak niet aan denken. Dus het afvuren van namen is onderdeel van dit forum maar Fledderus zijn weg is heel vaak ondoorgrondelijk.

Herman Badkuip24-08-2021 om 19:09

Francesco Antonucci, een technisch begaafde, aanvallende middenvelder past niet in het huidige systeem van Feijenoord en mag van Arne Slot verhuurd worden! Lijkt mij de missing link voor FC Groningen, dé voetballer met de juiste steekpass voor onze spitsen....hoop dat MarkJan Fledderus er op tijd bij is....

Metworst24-08-2021 om 19:06

Edit, foutje. Oud bericht

grunn196724-08-2021 om 20:32

Probeer Doan te huren, zit bij PSV op dood spoor.

Kan op verschillende posities oa als aanvallende middenvelder.

Zal salaris technisch lastig zijn.

Fan op afstand25-08-2021 om 09:46

Is er nu al een definitieve klap gegeven op de transfer van Lundqvist?

25-08-2021 om 10:43

ik begrijp uit allerlei bronnen van voetbalmedia, dat de Lundqvist transfer wel doorgaat; anders is het natuurlijk waarvan  we niks  horen...anders dat er biedingen gedaan zijn op spelers, maar dat zegt niet zoveel... Ook niet weinig want dat proces van onderhandelen gaat nu een keer zo; Fledderus werkt achter de schermen.  Komt Laros Duarte van Sparta dan duidt dit op een of meer aanstaande uitgaande transfers...en we kunnen er op wachten, want de tijd is nog kort.

FC NL05025-08-2021 om 14:49

Lundqvist is gisterenavond geland in Athene dus hij zal op dit moment wel zijn keuring ondergaan of misschien heeft die die al afgerond en denk dat daarna tekenmoment volgt en dat dan vandaag of morgen zijn transfer naar buiten wordt gecommuniceerd via de offiële kanalen van FCG

campesino25-08-2021 om 16:13

Ja Kees, het lijkt erop dat we erop kunnen wachten. Als supporter hoop ik dat de boel bij elkaar blijft. Al begrijp ik dat groningen als voetbalbedrijf eigenlijk ieder jaar een speler voor een mooi bedrag moet verkopen. De move van lundqvist begrijp ik groningen betreffende niet zo goed. Je krijgt er wasrschijnlijk geen cent voor en dan koop je voor 6-7 ton een Duarte waar ik ook niet meteen een harde plasser van krijg. Als er een mooi bod voor matisuwa komt, Kun je die na vorig jaar natuurlijk niet tegenhouden, maar MAG dan hopen dat Duarte niet zijn vervanger is. Van joosten hoop ik dat hij blijft, dat zou ik nog wel een jaartje willen anzien. Potente heeft hij wel.  Lees net dat zivkovich in belangstelling van heerenveen staat. Persoonlijk zou ik het heel slecht trekken, als hij bij de dorpelingen de een na de Ander erin schiet. Misschien zivkovich ipv strand larsen?

Rob197025-08-2021 om 20:39

Ik kan mij toch niet voorstellen dat Groningen 650.000 euro voor Duarte gaat betalen, hij is geen basisspeler en heeft een aflopend contract. Laat hij het zelf met Sparta uitzoeken, desnoods zoals er bij spelers van Groningen ook altijd gebeurd, dreigen met een arbitragezaak, positieverbetering, financiële voordelen enz enz. 

Afgezien daarvan twijfel ik over deze aankoop. Geen uitzonderlijke speler, dan heb ik meer met spelers zoals Kasanwirjo, die kwaliteit hebben vanuit een goede leerschool en daarbij willen slagen. Als ik de reactie’s lees van de Sparta aanhang, is het geen echte karakterjongen. Dan weet ik niet of de match met Buijs wel zo goed zijn.

brummie25-08-2021 om 20:54

Niemand had verwacht dat Kasanwirjo direct basisspeler zou worden bij FC. Had zelfs geen enkele eredivisie ervaring! 

Wat Duarte betreft is het gewoon speculeren. Hij is nu basisspeler, en wie weet komt hij nog beter tot zijn recht in een beter elftal.

Zijn statistieken zijn positief m.b.t. schieten vanaf afstand, crosspasses en het nemen van vrije trappen en corners. 

Johan25-08-2021 om 21:19

Als je ondanks de genoemde statistieken 650000 voor Duarte gaat betalen ben je niet goed bij je knikker. Maar goed dat vond ik ook al van Dankerlui. Deze speler gaat je dus niks meer opbrengen en gaat strx ook weer transfervrij weg.

brummie25-08-2021 om 22:34

Dankerlui is gehaald voor nog geen 400 000. Zijn marktwaarde ligt nu rond de miljoen. 

650 000 voor Duarte lijkt veel geld,  maar ik denk dat er op transfervrije spelers na, niet veel prijsgunstiger spelers rondlopen. Ik weet zelf ook niet wat ik precies moet verwachten van het eventueel aantrekken van deze speler. Heeft het bij PSV niet gered, maar zagen wel potentieel in hem. 

Johan25-08-2021 om 23:45

400000 is voor Dankerlui veel te veel geld. En over 650000 voor Duarte maar te zwijgen. Zou dan van Kaam liever de kans geven. Denk zelf dat Felida veel meer potentie heeft. Ook vind ik Haye beter. Groningen wil graag de eigen jeugd de kans geven. Dan zou ik alleen echte versterkingen halen en geen wissels van Willem 2 of Sparta die je eigen jeugd blokkeren en niet beter gaan worden dan ze nu zijn. Vindt dat Fledderus een hoop goed doet maar dit slaat nergens op. Maar goed wil best wedden dat zowel Dankerlui als Duarte en ook Joosten trouwens hier straks transfervrij weggaan. 

Andries25-08-2021 om 23:11

Dankerlui 400 000 euro is 1 mooi vrijstaand woonhuis.

Mhappe 200 miljoen euro zijn 500 mooie vrijstaande huizen.

Waar zijn wij mee bezig?

Over dubbeltjes en kwartjes wordt niet meer gesproken.

De uitdrukking: je bent geen stuiver waard, dat is lang geleden.

Een voetballer die een stuiver waard is, waar vind je hem.

Geld is voor de 1 een euro voor een ander 1 miljoen en voor ......1 miljard.

Geld een raar ding.

Je hebt het, je hebt het niet.

De sportwereld staat op zijn kop.

Het draait om geld en nog eens geld.

Big business.

Dat de voetbal wereld zo rijk is aan euro's is de schuld van de miljoenen voetballiefhebbers, die shirtjes bij de vleet kopen en clubs en spelers rijk maken.

Wie wil een shirtje Messi.

Met handtekening.

De kasten vol met shirtjes.

Er wordt voortdurend van rugnummers veranderd, zodat er nieuwe shirtjes verkocht kunnen worden.

Wie heeft er  nog geen petje van Max Verstappen!

Het kopen van allerlei prullaria moet stoppen de clubs en spelers rijk te maken.

Terug naar Jan Modaal.

Het kijken op tv naar sportwedstrijden levert de clubs ook geld op.

Sportwedstrijden doorspekt met commerciële spotjes op tv en de stadions.

Geld, geld.

Fundraising: ik kan ook nog wel wat gebruiken.

Ik zelf ga daar eens flink over nadenken.

 

 

  

 

 

27-08-2021 om 13:49

update Laros Duarte ( vrij 12.00, Voetbalprimeur )

 

Geld van El Harroui voor transfer van Sparta naar N. Forest ( deal is 3,5 milj.) komt niet binnen bij Sparta, want Harroui wil zijn handtekening (nog) niet zetten.  Er zouden via contacten van zaakwaarnemer en hemzelf, nog andere clunbs geïnteresseerd zijn....

Er zou ook concrete buitenlandse belangstelling bestaan voor de Spartanen Brian Smeets en Lennart Thy en doelman Maduka Okoye. Zonder geld kan Sparta in de paar resterende dagen niet versterken.   De handelswijze van FC Groningen inzake willen overnemen van L. Duarte, wordt daar scherp bekritiseerd:  Sparta wil 650.000 euro voor hem ontvangen...en ( volgens Sparta ) biedt FC Groningen maar "een schijntje van de vraagprijs".    

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!