Terug

Deel deze pagina:

Groningen haalt Kasanwirjo op bij Ajax; verdediger tekent 3-jarig contract

Door Sven Heikens 13 reacties

FC Groningen heeft zich versterkt met Neraysho Kasanwirjo van Ajax. De 19-jarige verdediger speelde dit seizoen zijn wedstrijden voornamelijk in Jong Ajax en kwam daar tot 33 wedstrijden waarin hij éénmaal trefzeker was. De talentvolle verdediger kan zowel rechts als linkscentraal achterin uit de voeten. Kasanwirjo komt transfervrij over vanuit Amsterdam en tekent een driejarig contract plus een extra optiejaar

Reacties:
10-05-2021 om 17:13

was al een week sprake van in het Ajax geruchtencircuit... lijkt mij voor een poosje "opwerken" maar verwacht dat hij goed kan voetballen van achteruit ! natuurlijk kijk ik steeds of Itakura nog weer een jaartje bij FCG  kan blijven.  voorbeeldvoetballer die nooit verzaakt in mentaliteit.

Herman Badkuip10-05-2021 om 17:25

Volgens mij is Neraysho Kasanwirjo niet specifiek als centrale verdediger gehaald. Kan ook op het middenveld uit de voeten, misschien wel de opvolger van Azor Matusiwa? Hoop ook dat Ko Itakura komend seizoen bij FC Groningen speelt...goede eredivisievoetballer, maar komt nog te kort voor de Europese subtop. Kan zich nog goed ontwikkelen bij FC Groningen, vooral als Arjen Robben er nog een jaartje aan vastplakt. Dat zou trouwens goed zijn voor de ontwikkeling van alle jonge spelers bij FCG!

Pietjepal10-05-2021 om 17:34

Poe Matusiwa grote schoenen om te vullen. In filmpjes zie ik vooral dat hij makkelijk voetbalt. Maar verdedigend stevig staan met hoge betrouwbaarheid is direct gewenst dan, talent kan je in de verdediging eigenlijk niet zijn. Hopelijk kan hij het al, 1 filmpje is natuurlijk niet veel en de td kennende is hij te uit en te na geanalyseerd. Maar ik denk dat het stabieler is als alle verdedigers blijven, is voor zijn ontwikkeling beter denk ik.

Alf10-05-2021 om 18:23

Hij lijkt me een veelzijdige speler. Dat geeft je veel tactische opties. Welkom Nana! :)

appie happie10-05-2021 om 18:34

Sorry.

Maar ik moet even terug komen op gisteren..

Ik woon nl in een andere provincie dan Groningen,ik ben in de plaats waar ik woon een  redelijk bekende figuur..nou is deze provincie nou niet echt een " vriendelijke" tov Groningen..( wat eigenlijk de Groningers zelf denken,de werkelijkheid is echt anders)ik werd vandaag door meerdere mensen aan gespoken over Arjen Robben.( en co)..geloof me mensen hebben dit soort leuke dingen nodig in het leven,vooral nu.!!ze werden gewoon een beetje  blij zo is mij verteld ..als dit nu al in mijn woonplaats buiten Groningen zo is,hoe zal dat dan in Groningen zelf geweest zijn.?

Wellicht zijn er mensen die hier iets van gemerkt hebben..

Nou deze dag nog hosanna wat dat betreft vanaf morgen het strijdplan AZ  aub...

 

Nou ja in ieder geval was het voor ons de FC supporters een fijne dag.

Kees,hopelijk heb je de wedstrijd toch live gekeken..

Herman Badkuip10-05-2021 om 20:43

Zeg Appie, ook hier in Noord-Holland is het optreden van Arjen Robben en co ingeslagen als een bom! De Robbenmania neemt ongekende vormen aan...de spelers en supporters van AZ Alkmaar doen ‘t nu al in de broek! Trouwens uit betrouwbare bron vernomen, dat AZ zwaar gehavend naar Grunn komt komende donderdag. Letschert geblesseerd, Leeuwin geschorst, Koopmeiners, de Wit en Boadu doen waarschijnlijk niet mee tegen FC Groningen...de spits van Jong AZ (Jelle Duin) maakt zijn basisdebuut! 

appie happie10-05-2021 om 20:49

Ik zal jou identiteit uiteraard niet bekend maken

Herman...maar ik weet bijna zeker dat wij elkaar kennen..we kwamen elkaar vroeger tegen in de " kroeg" waarvan de eigenaar dezelfde voornaam heeft als jij.( en dat is niet Herman????)

We deden wel eens sam-sam..

 

Maaar ik kan het natuurlijk mis hebben

 

10-05-2021 om 21:51

Ja...@ Appie... moederdag  was het en ook volop zon achter het huis, had een opname geprogrammeerd vanaf 12.15 u, maar ik heb TXT gekeken en opeens stond het 0 - 2, toen ben ik maar snel  binnen gaan kijken en heb de vrouwen alleen gelaten...

(die twee goals van Da Cruz op assist van Robben...zag je die versnelling in zijn spel ! meesterlijk.  En trouwens Da Cruz kwam zo ook veel beter uit de verf in de afronding... hoop en verwacht dat ie nog een seizoen blijft. 

Ik was vrij kritisch over trainer Buys en zijn eindeloos doorgevoerde wedstrijdtactieken, omdat hijzelf altijd zo emotioneel regeerde op zijn spelers langs de lijn, en ik heel goed kan invoelen dat dit spelers heel onzeker kan maken...zo van: "wat wil je nou" ? is ja net dat verschil tussen top presteren en beperkte positonele en defensieve taken uitvoeren...

Alles moet meer op intuïtie en snelheid,.denk ik, ..maar, en ik heb dat duidelijk opgeschreven op BM , daarin  is nog veel te verbeteren... het voorbeeld is gegeven: het kan ( met of zonder Robben ) dus wèl !

Flabbergast11-05-2021 om 12:49

Zuid-Holland hier. Ook hier veel positieve reacties. En dan niet alleen voor Arjen zelf, maar ik merk ook veel sympathie voor FC Groningen als club.

 

Andries10-05-2021 om 18:40

Kasanwirjo.

Twee benig.

Dat is niet bijzonder.

Iedereen heeft 2 benen.

Twee benig als voetbal term is voetballend zowel met het linker als het rechterbeen.

Degenen die met 1 been voetballen kunnen het ongebruikte been dus thuis laten.

Is dit serieus?

Natuurlijk niet.

Een verdediger op meerdere posities inzetbaar.

De deur voor Matusiwa staat op een kier voor vertrek.

Dat geldt ook voor Itakura.

Eindelijk weer eens kassa.

De FC heeft het vizier op nog een Ajacied gericht.

Wie dat is, is onbekend.

Jeugdspelers vliegen transfer vrij de deur uit.

Zou niet mogen.

Dat zegt Balk zelf.

Nu dat geef ik hem in de mond.

Ajax heeft daar veel last van.

Kan alle opgeleide spelers niet in het eerste opnemen.

Daarom gaan de meesten door de achterdeur de deur uit.

Worden met open armen bij hun nieuwe club ontvangen.

De rode loper ligt uit.

Komen vorstelijk binnen.

Contracten worden getekend voor veel geld en de speler in kwestie gaat na zoveel jaar transfer de deur uit. 

Dat is wat nu veelal gebeurd.

Kasanwirjo welkom.

Laat wat van je zien.

Lijkt een beetje op Matusiwa.

Geen familie.

Dat was het weer.

Een nieuwe binnenkomer.

Kom binnen en trek je voetbalschoenen aan.

En doe de Robben dans.

Robben en het Nederlands elftal.

De Mos zegt.

Robben moet je niet meenemen.

Blessure gevoelig.

Hij las ergens dat Arjen as. donderdag de wedstrijd FC vs. AZ laat lopen.

Pijntjes?

Nu welke speler van Oranje is momenteel beter dan Robben.

Ik zou het niet weten.

Oranje heeft geen speler van het caliber Robben.

Allemaal zijn ze ergens gekneust.

Robben wil graag.

Ribery wil nog steeds graag.

En nog meer oudjes willen.

Er is een spreekwoord dat zegt dat de oudjes nog steeds best zijn.

Dat geldt zeker voor de 37 jarige Robben.

Sjaak Swart 80 jaar voetbalt nog steeds.

Zou dus ook nog kunnen.

Nu draai ik door.

Kasanwirjo welkom.   

Marco10-05-2021 om 22:39

Voor Kasanwirjo een mooie kans en bewuste keuze. Tussen onze ervaren verdedigers kan hij zich goed ontwikkelen en stappen zetten.

Sinds Groningen de fitste selectie wil hebben, halen ze wel spelers met blessureleed, hopelijk gaat dat goed. 

Johan11-05-2021 om 01:00

Balker in elk geval alweer geblesseerd.

11-05-2021 om 08:46

Ongewis nog wat er met Robben as donderdag gebeurt... Kan mij voorstellen dat ze hem rust geven, of toch  25 minuten laten invallen... voor de plek 7 zal het eventueel tegenvallende resultaat voor FC G  niet veel uitmaken, de extra tv gelden zijn dan gegarandeerd, maar de flow, dwz het zelfde type voetbalspel zullen ze wel proberen te spelen. En AZ is personeel verzwakt door geblesseerden.  ik zeg 1 - 2 . 

Een grote transfer komt nog wel , zeker als Matusiwa vertrekt.  Itakura hoor je niks over, kan een goed teken zijn  ( dat ie blijft ) ! 

Marco11-05-2021 om 10:56

Groningen moet gaan nadenken of ze tegen utrecht of Feyenoord/Vitesse willen spelen.

Gezien het zware programma van utrecht kan 1 overwinning volstaan om ze te passeren op de ranglijst. Dan belangrijk thuisvoordeel. Robben zal toch iets van wedstrijdritme moeten opbouwen 20 minuten meedoen is beter. 

Herman Badkuip11-05-2021 om 11:18

Zeg Marco, je hebt groot gelijk hoor, denk dat een zesde plek er nog wel in zit. Maar ik weet niet of 't een voordeel is, dat FC Groningen thuis speelt tegen FC Utrecht, de Utrechters spelen uit vaak sterker dan thuis, als ze zelf 't spel moeten maken....Thuis spelen is alleen een groot voordeel als er thuispubliek bij mag/kan zijn! 

Fan op afstand11-05-2021 om 11:24

Je moet, als je Robben wilt laten spelen, hem vanaf het begin mee laten doen. Hij heeft een veel langere warming up nodig dan de rest. Heeft hij zichzelf aangeleerd. Als je hem in laat vallen heeft hij niet zijn eigen voorbereiding kunnen doen en is hij dus minder fit en warm gedraaid met als eventueel gevolg een blessure. Daarnaast is hij blijkbaar zo'n grote inspiratiebron voor alles en iedereen dat je direct de puntjes op de I kunt zetten als hij vanaf het begin mee doet. Dat is veel makkelijker dan wanneer je Robben halverwege de 2e helft laat invallen.

DanMan197111-05-2021 om 13:00

Eens met FOA. We zitten (nog) in de luxe positie dat er 5 maal gewisseld mag worden, gaat het niet..dan naar de kant. Ik kan mij echter als 49 jarige heel goed voorstellen dat het herstel van Robben z'n lichaam meer tijd vergt dan eerder. Het verbaasde mij dan ook dat hij het zondag zo lang vol heeft gehouden.

A Matter of Honor11-05-2021 om 13:27

 De man heeft een puike conditie en super gemotiveerd en een inspiratiebron voor zijn medespelers.. Als hij tegen AZ vanaf het begin meespeelt heeft AZ geen schijn van kans om met punten uit Groningen te vertrekken. Eerste helft meespelen met Arjen, een goede voorsrpong nemen 2 of 3-0 en dan de tweede helft rustig uitspelen met een extra middenvelder. Daarna zondag op het plastic veld van Zwolle en de 6e plek zit in de knip want FC-Uterecht verliest van PSV.

Zeeman11-05-2021 om 19:39

Pec Heeft geen plastic veld hoor.

Herman Badkuip11-05-2021 om 14:53

Zou mij verbazen als Arjen Robben donderdag meespeelt tegen AZ....denk dat ‘t iets te veel is, twee wedstrijden binnen een week. Verwacht hem zondag tegen PEC Zwolle op de mooie hybride grasmat in de basis....Hoop uiteraard wel dat hij donderdag minuten maakt tegen AZ, dan wel in de basisopstelling!

A Matter of Honor11-05-2021 om 16:35

Daarom zeg ik ook, de eerste helft zal Arjen meespelen en de tweede helft met een extra middenvelder de wedstrijd uitspelen. AZ is zwaar gehandicapt door de afwezigheid van een viertal basis spelers, Het wordt geen makkie maar ik denk wel dat er resltaat gehaald kan worden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!