Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen herstelt zich sterk en boekt aan de hand van Robben een ruime zege in Emmen

Door Redactie 19 reacties

Een 0-4 afgetekende zege in en tegen Emmen! Wie had dat gedacht gelet op de moeizame resultaten van de laatste weken? De Trots van het Noorden voetbalde als herboren aan de hand van een zeer gedreven Robben die tachtig minuten binnen de lijnen was. Van Hintum kopte Groningen binnen een half uur op een verdiende voorsprong hetgeen ook de ruststand was. Na de pauze werd het snel 0-2 door Da Cruz die binnen 10 minuten de marge uitbouwde naar 0-3, weer op aangeven van Robben. Abraham strooide nog wat extra zout in de Emmense wonden door 10 minuten voor tijd aan te tekenen voor de vierde treffer. Door deze overwinning is FC Groningen nagenoeg zeker van de Play off's.

eerste helft
Al vrij snel na het eerste fluitsignaal een aanval van de gasten met een actie van Robben die voorlangs schoot. Niet veel later een tegenstoot van Emmen en een uitstekende redding van Padt op de knal van Pena. Een uittrap van Padt kwam via Robben terecht bij El Hankouri die zijn doelpoging op de lat uiteen zag spatten. FC Groningen gaf hoog druk gepaard met de nodige dreiging. In de 13e minuut moest Verrips gestrekt op een hard schot van Van Hintum.

Beide ploegen vertoonden veel stijd en inzet. Kansen bleven uit. Met name Emmen maakte veel kleine overtredingen. Bijl kreeg geel na het onderuithalen van El Hankouri. De vrije trap van Lundqvist die volgde werd ingekopt door Van Hintum, 0-1. 

Robben bleef fanatiek en energiek op dreef. Verrips pakte diens schot dat via een Emmen speler van richting was veranderd. Niet veel later stopte de doelman een schot van El Hankouri. Robben was dichtbij een goal, Verrips wist de voorzet er bijtijds uit te halen. Op slag van rust leek Robben vrijgespeeld maar had iets teveel tijd nodig. Een voorzet vloog uiteindelijk voorlangs het doel van Verrips. 

tweede helft
Gladon had Azdic afgelost. Het spelbeeld verplaatste zich wat meer op en neer. Een gevaarlijke voorzet werd weggekopt door Dankerlui. In de 53e minuut de 0-2. Robben mocht aanleggen voor een vrije trap. In de korte hoek werd de Emmense doelman verrast door Da Cruz. Kort daarna bijna de 0-3. Op aangeven van Robben stuitte Da Cruz op Verrrips, de rebound voor El Messaoudi spatte via de onderkant van de lat terug in het veld. Da Cruz leek na een mooie individuele aktie een spierblessure te hebben opgelopen maar kon verder. 

Na een uur was het weer Da Cruz, en weer op aangeven van Robben, 0-3! FC Groningen op een zetel! Bijl die kort daarna een stevige overtreding maakte, ontsnapte aan een tweede gele kaart. Da Cruz werd gewisseld voor Abraham. De gasten behielden het betere van het spel en kwamen niet in de problemen. 

Emmen ging kortstondig wat meer naar voren in de hoop iets aan de achterstand te doen. Een vrije trap eindigde op de vuisten van Padt. Robben liet zich wisselen. In de 81e minuut de 0-4 van Abraham na een op maat gegeven dieptebal van Itakura. Strand Larsen die in de slotfase inviel, kreeg nog een dot van een kans uit een aktie van Dankerlui maar tikte de bal naast.

Aankomende donderdag speelt FC Groningen thuis tegen AZ. Drie dagen later eindigt de competitie. FC Groningen speelt dan uit tegen PEC Zwolle.

Opstelling FC Emmen: Verrips, Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan, Frei, Vlak, Pena, Bernadou, Adzic, De Leeuw                                                        

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui,Te Wierik, Itakura, van Hintum, Robben, Matusiwa, Lundqvist, El Messaoudi, El Hankouri, Da Cruz       

Reacties:
Metworst09-05-2021 om 14:50

Heerlijke pot voetbal gezien, iedereen goed vandaag. Het is allemaal wat anders neergezet en zie hoe het het loopt, ook een Robben erbij scheelt een slok op een borrel.

Robben dus de grote animator, daardoor kunnen anderen ook schitteren. Da Cruz prima goals en dynamisch gespeeld. En zie, Abraham weer op de goede plek met een goal. En ook Padt weer belangrijk met paar prima reddingen, waardoor je niet op achterstand komt.

Marco09-05-2021 om 15:02

Play offs gehaald!

Robben liet zijn kwaliteit zien. Goede strategie met La Cruz en Dankerslui. Mooie voetbalmiddag. 

Johan09-05-2021 om 15:02

Prima pot gezien. Elftal stond goed en creëerde een hoop. Snap best dat we dit niet elke week hoeven te wachten maar neem al genoegen met 50% van het vermaak van deze wedstrijd. 

Fan op afstand09-05-2021 om 15:38

Duidelijk wat de FC nodig heeft. Een echte leider die in het veld sturing kan geven en zelf ook veel voetbalgogme en kwaliteit heeft. 

Stadjer8109-05-2021 om 16:30

Blijkt maar dat je nooit op Eredivisie duels moet gokken. Gezien de vorm van Emmen en wij had ik dit nooit zien aankomen. Robben zal wel in het team van de week komen.

Roelofsky09-05-2021 om 16:46

Gezien de opstelling was ik niet zo optimistisch maar goed dit heeft toch verschrikkelijk goed uitgepakt... met een zeer sterk optreden van Robben. Ook de doelpunten van Cruz en Abraham waren schiterend. Kortom een zeer goede team pretatie.

Alberto109-05-2021 om 18:05

Naast het belangrijke optreden van Robben was het ook een goede zet om Dankerlui weer op te stellen op rechts en El Messaouidi achter de spitsen ipv ergens achterin. El Hankouri viel me nu eeens niet tegen, zelfs al speelde hij vanaf links. Robben deed binnen de lijnen dat wat  Buijs normaal gesproken , en gelukkig ook vandaag weer, ee bovenop te zitten. Deze ploeg kan dat vanuit zichzelf blijkbaar niet. Nu wonnen ze veel duels maar ook tweede ballen. Het wrange was wel een beetje dat nu veel ballen van de zijkanten kwamen en steekpassjes terwijl dit bijna niet gebeurde in de tijd dat SL in de spits stond. Hoe zou hij vandaag gespeeld hebben? Als nu Gudmundsson er ook nog bij is (ws niet) hebben we een sterk team. 

Rob197009-05-2021 om 18:43

Zo zie je maar, wat individuele klasse kan doen. De twee assists van Robben zijn geniaal. Eigenlijk is het jammer dat het geniaal is, omdat wij dit normaal gesproken niet zien. Echter dit maakt wel het verschil. Met Robben is er natuurlijk ook meer dreiging door zijn klasse, maar wat ook goed uitpakt, is dat de spelers om hem heen veel beter renderen. Dankerlui, speelt om hem heen, komt op en maakt daardoor de aanval  veel gevaarlijker. Emmen heeft daarop totaal geen grip, en moest keuzes maken.

Individuele klasse blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is. Een taak voor Buijs om de juiste spelers te kiezen, die het verschil kunnen maken. Lundqvist is dan ook een perfecte speler in dit plaatje, maar dat kunnen ook andere spelers zijn, die met Robben in de combinatie kunnen spelen.

Gelukkig heeft het afgelopen maandag lekker gestormt bij de Fc, waardoor er een switch is gemaakt, die nu goed heeft uitgepakt. De juiste mensen op de juiste positie helpt daarbij. Dankerlui als back gebruiken, is de beste optie. En mocht hij niet goed genoeg zijn, dan volgend jaar een ander, maar niet proberen om er andere spelers neer te zetten, die er onnatuurlijk moeten spelen, en niet beter is. Wat je ziet als hij opkomt met Robben,

 

09-05-2021 om 21:21

ik denk idd, @Rob1970, dat de losgekomen kritiek na het slechte spel tegen Sparta, een partij die als zo vaak daarvoor bol stond van de aanpassingen en wijzigingen, Buys geen keus nu heeft gelaten:   Met Robben zelf erbij, en deze stelde meteen na die vorige wedstrijd  dat "het zo niet verder kan/ anders MOET", en Lukkien die vlak voor de wedstrijd van vanmiddag nog roept: "ik verwacht niet dat Robben vanaf het begin speelt, hebben ze toch maar het psychologische spel sterk spel gespeeld:  elke FC Groningenspeler in het veld was zich méér dan bewust van het feit dat er vandaag een prestattie neergezet moest worden tegen Emmen. En dat Strand Larsen zo slungelig in de benen erbij liep bij zijn late  invalbeurt:  geeft niks.We hebben ervoor gestreden, en dan blijkt opeens dat ze wèl kunnen voetballen! 

Rob197009-05-2021 om 23:06

Daarom is kwaliteit zo belangrijk Kees, een vechtmachine als voor de winterstop, is ook een manier, maar vroeg of laat gaat dit fout. Er was ook mazzel bij de overwinningen, met middelmaat kun je ver komen. Maar deze wedstrijd bewijst dat je toch wel iets meer creativiteit nodig hebt. Die twee steekballen zijn wel beslissend. Mocht Robben wel stoppen, dan weet Fledderus dat hij of Peña, of Harroui moet halen. 

10-05-2021 om 01:06

moet het eerst nog zien, die 2 wedstrijden winnen en ook nog de PO's twee wedstrijden...Maar het effect en de euforie na het spelen van Robben is wel weer een bevestiging dat het team ook in een niet verdedigende tactiek kan winnen van andere ED ploegen.

En Gudde weet ook dat hij zijn geloofwaardigheid op het spel zet als Groningen bij de verwachtingen achterblijft...Het moet allemaal nu gebeuren, de TV extra gelden van plaats 7, het versterken van het middenveld,  het nóg een seizoen verlengen van Robben en alles om volgend seizoen in  een afgeladen vol Groningenstadiion, weer iets sterkere vanvangers aan trekken in deze zomertransfer..echte versterkingen bedoel ik dan.  Dan kan er een basis voor FC G als een toekomstige hoge subtopclub worden gelegd. Het draaiboek van AZ ligt er...de sponsors willen wel ( meer?) maar zonder hoge klassering en superieur voetbal komen ze anders niet op FC Groningen af om de portemonnee te trekken

Het begint met ambitie, maar er moet nu  tegelijkertijd ook naar "gehandeld" worden: spelers begroting nu meteen 20 % omhoog lijkt mij goede stap.

Herman Badkuip09-05-2021 om 20:12

Ontzettend genoten van het spel van Arjen Robben en zijn teamgenoten, die maar liefst vier schitterende doelpunten scoorden in de Oude Meerdijk. Drie belangrijke punten mee terug naar Grunn, na een wedstrijd tegen FC Emmen, waarin FC Groningen zeer dominant was én sterk op de aanval speelde, met naast een ijzersterke Robben ook glansrollen voor Damiel Dankerlui, Alessio da Cruz, Achmed el Messaoudi en Mo el Hankouri. Verder speelde het hele team van Danny Buijs een sterke partij, vanaf minuut één lieten zij duidelijk zien, dat er maar één team zou gaan winnen vanmiddag! Prima teamprestatie, ontzettend welkom zo vlak voor de playoff-wedstrijden voor Europees voetbal. FCG staat met nog twee potjes te gaan twee punten achter op FC Utrecht en kan nog altijd 6e in de eindrangschikking worden. Groningen in deze vorm is een gevaar voor alle tegenstanders in de play-offs, of ze nu thuis of uit spelen.....Onder aanvoering van Arjen Robben kan er nog iets heel moois ontstaan, eerst komende donderdag thuis tegen het zwalkende AZ Alkmaar, die wij in Alkmaar al een keer verslagen hebben. Dan volgende week zondag tegen PEC Zwolle, die vandaag al veel moeite had met het onderaan staande ADO Den Haag. FC Utrecht moet nog uit tegen Sparta Rotterdam en thuis tegen PSV, twee tegenstanders, die ook nog ergens voor spelen! Misschien dat Gudmundsson ook nog speelminuten krijgt in de komende wedstrijden en laat Markjan Fledderus met Arjen Robben onze spits van vandaag Alessio da Cruz maar overtuigen, dat hij komend seizoen gewoon in Groningen moet blijven!

Marco09-05-2021 om 20:15

Dankerslui is prima. Groningen moet die jongen de basis van het verdedigen gaan bijbrengen. In de 3de minuut kreeg Emmen een grote kans waarbij Dankerslui er voor kiest om de buitenkant te dekken ipv de binnenkant. Nu lost hij het voldoende op, daaraan zie je dat hij niet denkt als verdediger. Ook het jongere broertje Van Kaam kan een zeer goede moderne back worden. Tegen Vitesse thuis deed hij het heel goed. Hij heeft wat meer power en duelkracht. Ga je mee naar voren geef dan ook een voorzet. 

Andries09-05-2021 om 21:05

Vanmiddag op het Emmer veld Robben en de Robbentjes.

Één en al Robben.

Iedereen speelde als of hij zelf de grote Robben was.

Buijs was ook even een klein Robbentje.

De grote Robben.

Ja, wat kan hij allemaal.

Jongleren met de bal.

Sparren met de ballenjongen.

Een huilbui.

Dat zijn de puur sang voetballers.

Huilen van geluk.

Robben staat weer op zijn voetbalbenen.

De FC mag niet mopperen dat zij een wereldvoetballer in haar gelederen heeft.

Vroeger had je Piet Franssen.

Daar voor ging je naar het Oosterpark.

Nu is het weer genieten en uit kijken naar de volgende wedstrijd met Robben.

Alleen al voor Robben ga je kijken.

Robben de messias.

Barcelona had Cruijff de messias.

De redder in nood.

Wij zijn gered.

Buijs is gered.

Hopelijk was dit geen 1 dags vlieg.

Da Cruz Robben combinatie.

Toverformule.

Is er nog plaats voor Strand Larsen.

Ja zeker.

Een 4 mans voorhoede Abraham, Strand Larsen, da Cruz, Robben.

Dat zit in het vat voor het volgend jaar.

Wat in het vat zit verzuurd niet.

Gouden tijden breken aan.

Zeker weten.

Wat op de bank zit mag er ook zijn.

Dus geen gezeur meer voor en achter de deur.

Goede voetballers in overvloed.

Te kust en te keur.

Wie doet je wat.

Buijs kan in de aanwezigheid van Arjen ook niets fout doen.

Robben heeft gezegd jij doet wat ik wil.

Daar was Buijs mee accoord.

Denkend aan zijn hachie.

Arjen Robben heeft een Leeuw Ascendant, waarover de zon heerst.

Mensen met een Leeuw Ascendant zijn organiserend en in het middelpunt.

Donald J. Trump heeft ook Leeuw op zijn Ascendant.

Maar die is een andere kant opgegaan.

 

 

 

 

appie happie09-05-2021 om 21:56

Het is te hopen dat we de laatste 4 wedstrijden deze drive ook kunnen brengen.

Robben denkt na,ik zeg stoppen op dit hoogtepunt.

 

Ps   neeeeee nog een jaartje aub..

Bas3809-05-2021 om 22:27

Lekker groningen 3 punten vandaag had dit zekker niet verwacht gunn robben alle geluk hij heb play of wasr je niks te zoeken heb veilig gesteld  maar iedereen doet gelijk of ie jezeus is kom op zeg waar was ie 30 wedstrijden 

Reactie verwijderd door redactie

Bas3809-05-2021 om 22:29

Dit heb grunn berijkt zonder robben er zijn nog 30 wed geweest zonder  robben

Bayern 10-05-2021 om 08:56

Totaal onverwacht een goede wedstrijd gezien. Ik ben blij dat ik hem opgenomen had (kon niet live kijken deze keer). Ik had ook niet verwacht dat Robben minuten zou maken op kunstgras, laat staan bijna een hele wedstrijd spelen.

Ongelooflijk hoe 1man het verschil kan maken. Met Robben als absolute uitblinker en aan jager eindelijk weer eens aanvallend voetbal gezien. Door slim jagen (iets wat Robben natuurlijk jarenlang gedaan heeft bij Bayern) en zijn medespelers coachend werd er vrijwel continu druk gezet op Emmen. Hierdoor moesten ze  vaak de lange bal hanteren die bijna altijd voor Groningen was. Zo zie je maar hoe aanvallend voetbal ook de druk van onze verdediging af haalt. 

Deze overwinning is mijns inziens volledig op het conto van Robben te schrijven. 

brummie10-05-2021 om 10:12

Uitestekende teamprestatie met een excellerende Robben. Niemand had kunnen bedenken voorafgaand de wedstrijd dat Arjen zou spelen op kunstgras, in de basis zou beginnen, en tot de 80ste minuut vol zou houden. 

Onztettend trots hoe Arjen zich heeft terug geknokt en genoten van zijn kwaliteiten en enthousiasme!

Maar de ploeg al geheel mag je complimenten geven, en ook de TS.

 

Zoals Buijs al eerder aangaf, zijn er een aantal jonge jongens in de selectie die in hun 1e jaar op dit niveau, mentaal & fysiek de pijp leeg is geraakt. Hoort bij het proces, en verklaart ook deels de mindere wedstrijden afgelopen weken. Zoals vorige week aangegeven zonder opkomende backs was het laatste tijd lastiger voetballen. Goed dat Te wierik nu centraal stond opgesteld.

LAs nogal wat kritiek op speelwijze afgelopen 3 jaar, maar men vergeet blijkbaar snel dat FC met zeker wel goede wedstrijden heeft gespeeld met opkomende backs  en pressing waar het kon. Denk dat Buijs het optimale uit dit elftal perst, en we draaien dit seizoen, meer dan uitstekend! 

Een heel seizoen , met toch een vrij jonge selectie (zelfvertrouwen), zonder pieken en dalen is gewoon logisch. Vrijwel elke ploeg heeft haar betere en mindere periodes. FC is hierop natuurlijk geen uitzondering. Wie had verwacht dat bijv. Sparta 6 van de laaste 8 wedstrijden zou winnen? 

Kijk uit naar de komende wedstrijden, en of we nu wel of geen europees voetbal halen, is voor mij het seizoen al geslaagd.

10-05-2021 om 11:18

een zwaluw maakt nog geen zomer Brummie:  Ook ik heb verschillende keren aangegeven dat die "praat" van Buys of Gudde heel redelijk lijkt,  de wedstrijden waren vaak ( en dan bedoel ik dat er soms een halve wedstrijd met de rem erop werd gespeeld en spelers overladen werden met opdrachten of op een positie speelden  waar hun kracht niet lag ) FC groningen onwaardig:  de behaalde punten zijn dan wel (bijna) binnengehaald voor de PO, maar bijna iedere tegenstander uit het rechterrijtje werd door FC Groningen trainer  in  de voorbeschouwing als gevaarlijke ploeg bestempeld .   Dit kat en muis spel leverde steeds in de wedstrijd die volgde  meestal weinig kijkplezier en ook weinig doelpunten op.  Nu was dit tegen FC Emmen anders:  niks aanpassen en geen fouten maken, maar uitgaan van eigen kracht en spelers  in een rol waar ze goed in zijn ... en dat zagen we terug... ook in het spel van Te Wierik, Matusiwa, Abraham... maar ook anderen hebben zeker hun bijdrage geleverd...niet alleen door de aanwezigheid en  het spel van Robben, maar allemaal presteerden ze goed...en dat je dan met 4 doelpunten als winnaar naar huis gaat zegt ook iets over de aanvallende mogelijkheden op het veld wat veel te weinig werd benut. En ik ben de laatste om te ontkennen dat de bomen niet tot in de hemel groeien ( financieel )..maar als Gudde met een vervoegd nieuw plan komt  ( samen naar de GM ) dan dient de spelersbegroting omhoog te gaan: hier werd jarenlang de hand op de knip gehouden... terwijl je bij clubs met een grotere sponsorkracht juist vernieuwingen ziet ingevoerd worden.  Teveel naar andere clubs kijken maakt je als FC Groningen niet sterker.  en dan is er niog de factor toeschouwers/supporters.  Die zijn niet verwend omdat ze niet in het stadion konden en hebben vaak hun loyaliteit ( door geld van seizoenkaarten niet terug te vorderen ) ruim laten zien.  Juist voor deze groep is sportief succes van de club  en een sterke, tot de verbeelding sprekende selectie nu zo gewenst.  Ik heb goede hoop dat de balans van presteren en versterken nu wel kan doorslaan naar een op constanter en hoger niveau spelend team, waar jonge spelers ondanks beperkte speelminuten in geloven en graag hun kansen grijpen door bij FC Groningen te willen voetballen. 

 

FC NL05010-05-2021 om 12:08

De jongens van Kon veel minder de podcast brachten zaterdag het nieuws dat FCG dichtbij een akkoord zou zijn met Neraysho Kasanwirjo van Jong Ajax om hierheen te komen en nu hebben ze gisterenavond via Twitter bekendgemaakt dat de deal helemaal rond zou zijn met een bewijs middels een post van het management van hem in de Euroborg.

Bron :

Kon Veel Minder de Podcast op Twitter: "Done deal: Neraysho Kasanwirjo speelt volgend seizoen in het groen-wit. Binnenkort presentatie." / Twitter

 

Daarnaast zou FCG concreet zijn voor nog 1 speler van (jong) Ajax, maar de naam van deze speler wordt vooralsnog niet gedeeld door de melder van dat nieuws.

Bron :

Nick op Twitter: "Als we dan toch nieuwtjes gaan droppen... Is niet de enige Ajacied waar Groningen concreet voor is. #fcgroningen" / Twitter

 

nulvijftig10-05-2021 om 12:47

 Lijkt me dat dat Daan Reiziger uit Glimmen is. Komt uit de jeugd van Groningen, werd weggeplukt door Ajax, maar daar wordt na dit seizoen zijn contract niet verlengd. Is een talentvolle keeper, jeugdinternational en heeft ook al wat wedstrijdjes voor Jong Ajax in de KKD gespeeld. Maakte op mij een redelijke indruk, eerste wedstrijden wat onzeker, maar begint steeds meer ballen te pakken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!