Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Emmen tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 26 reacties

Aanstaande zondag speelt FC Groningen tijdens de lunch in en tegen Emmen. Na de verschrikkelijke wedstrijd tegen Sparta van vorige week, zal FC Groningen zich moeten herpakken om überhaupt wat te kunnen betekenen in de play-offs. FC Emmen moet winnen om zich te handhaven in de Eredivisie. 

FC Emmen

De club uit Drenthe is bezig met een indrukwekkende tweede seizoenshelft. Degradatie leek een feit maar sinds de nederlaag tegen directe concurrent RKC Waalwijk in februari herpakte Emmen zich en verloor het vorige week voor het eerst van de huidige landskampioen. 

Eerder dit seizoen werd het 1-1. Na een ontzettend slechte eerste helft, waarin FC Groningen niet één kans wist te creëeren kwam Groningen goed weg met een 0-1 achterstand. Pas bij de tweede doelpoging van de wedstrijd in de 60e minuut wist Da Cruz gelijk te maken. Met wat mogelijkheden en vooral irritaties over en weer eindigde de wedstrijd met die stand. 

FC Groningen

Groningen kan komende zondag haar plek in de play offs om Europees voetballen veilig stellen. Het zal iets beters op de mat moeten leggen dan afgelopen zondag. Het hele kalenderjaar ligt het aanvalsspel van de FC op zijn gat en dat werd afgelopen zondag opnieuw duidelijk. De arme topscoorder Strand Larsen liep er verloren bij en moest het doen met een enkele lange bal, waar dan weer balverlies uit geleden werd. De spits werd dan ook gewisseld maar dat leidde niet tot een ommekeer. Sparta bleef de betere ploeg. Ondanks het slechte veldspel wist FC Groningen het nog spannend te maken en zelfs bijna op gelijke hoogte te komen. Er zal aan de tactiek gewerkt moeten worden om een goal te gaan maken.

Sam Schreck, Gudmundsson en waarschijnlijk Dammers zijn er niet bij. Laatst genoemde raakte vandaag geblesseerd op de training en moest noodgedwongen naar binnen. Stefan Bleeker, RTV Noord, meldt op Twitter dat de verdediger momenteel met klachten aan de knie kampt. 

Restant Eredivisie

FC Groningen begint nu aan haar laatste drie wedstrijden. Vandaag werd bekend gemaakt dat in het resterend slot geen publiek aanwezig is bij de Eredivisie wedstrijden. Aanstaande donderdag, op Hemelvaartsdag, speelt Groningen thuis tegen AZ en sluit volgende week zondag het reguliere seizoen af met een uitwedstrijd in Zwolle.
Dit seizoen worden de play-offs over één wedstrijd beslist. De nummer 5 neemt het op tegen de nummer 8 en de nummer 6 neemt het op tegen de nummer 7. Dat zou op dit moment betekenen dat FC Groningen een uitwedstrijd speelt tegen FC Utrecht. 

Kortom: KOP D'R VEUR!

Reacties:
Herman Badkuip07-05-2021 om 19:19

Nog drie belangrijke wedstrijden voor FC Groningen in dit coronaseizoen. Zondagmiddag om 12.15 uur op de Oude Meerdijk een lastige uitwedstrijd tegen FC Emmen, daarna op Hemelvaartsdag de laatste thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar én op zondag 16-5 een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De troosteloze wedstrijd tegen Sparta Rotterdam is door de spelersgroep afgelopen maandag goed geanalyseerd als ik de verhalen mag geloven. Wij staan nog steeds op een mooie 7e plek na 31 wedstrijden en nog altijd op een zekere koers richting de playoffs Europees voetbal. Als wij Danny Buijs mogen geloven, komen er voor a.s. zondag een aantal wijzigingen in de basisopstelling. Sergio Padt op het doel lijkt zeker, de viermansachterhoede met Damiel Dankerlui, Mike te Wierik, Ko Itakura en Bart van Hintum staat ook wel vast, een middenveld met Azor Matusiwa, Achmed Messaoudi en Daniël van Kaam lijkt logisch én voorin lijken Mo el Hankouri, Jorgen Strand Larsen en Paulos Abraham te gaan starten. Gudmundsson, Robben en Dammers zullen niet op het nepgras van Emmen verschijnen....Patrick Joosten, Tomas Suslov, Ramon Lundqvist en Alessio da Cruz kunnen wellicht in de tweede helft op het veld verschijnen. Wij willen komende zondag een strijdbaar én een naar voren spelend FC Groningen zien, liefst zo min mogelijk tikkies breed en tikkies naar Padt! Lekker goed gegroepeerd naar voren voetballen met veel steun én voorzetten voor onze spits Strand Larsen. Laat FC Emmen het spel maar proberen te maken, wij gaan voorin al vroeg storen en de opbouw van Emmen ontregelen.....

appie happie07-05-2021 om 19:22

Ik wachtte op jou,gun jou als eerste de eer om te reageren.Herr Badkuip

 

Ik stel voor dat jij de ( voorlopig) laatste voorbeschouwing schrijft,de wedstrijd tegen Pec.

Redactie als Herman dat ziet zitten! Lijkt jullie dat dan ook een uitdaging?

Heldere voorbeschouwing.Emmen zou moeten winnen volgens de salaris boom! Nou ik denk dat de Fc,mits een frisse wind,de Fc gaat winnen.

campesino07-05-2021 om 21:37

Met deze opstelling kan ik leven. Desalnietemin lijkt een gelijkspel het hoogst haalbare. Maar meer nog dan het resultaste hoop ik een voetballend betere wedstrijd

Herman Badkuip07-05-2021 om 19:36

Danke schön Herr Appie Happie .....geld zegt niet alles, dat weet iedereen, vind 't ontzettend jammer vóóral voor onze nieuwe spits Michael de Leeuw én toekomstige trainer Dick Lukkien, die ik graag één puntje gun in hun strijd tegen de degradatie, maar ze gaan 't echt wel redden in de laatste twee wedstrijden! 

appie happie07-05-2021 om 19:38

Maar hoe denk je over dat voorstel?is dat een uitdaging voor jou?

 

Toekomstige trainer?wat weet jij,wat wij niet weten!

Herman Badkuip07-05-2021 om 19:54

Nee Appie, hoe eervol ook, ik ga niet in op jouw voorstel, want ik vind dat Sven én Tom elke wedstrijd met een goede, realistische voorbeschouwing komen. Ben best bereid om altijd mijn positief, gekleurde bescheiden mening te geven hoor. En Dick Lukkien wordt eens de trainer/coach van zijn FC Groningen, denk dat Danny Buijs óók komend seizoen nog voor de groep zal staan óf hij moet een aanbieding uit het boet'nland niet kunnen weerstaan....Maar ik weet zeker dat Dick Lukkien een grote kans maakt om zijn opvolger te worden!

appie happie07-05-2021 om 19:57

Prima,ik bedoelde ook niet dat de huidige mensen het niet goed deden oid!!maar t leek me leuk om eens iets anders te doen..

07-05-2021 om 20:16

Beste mannen!, @Herrmanus en AppeldeHap...

Het is eigenlijk gewoon  sh*t dat resterende programma van ons...  3 wedstriujden waarbij je voor beide clubs, Gron en Emmen, een overwinning zou wensen, en dan toch de realiteit dat we tegen AZ niks kunnen halen en PEC..? zal wel een gelijkspel worden...

Terug  naar zondag: alles is gezegd, mooie opstelling staat hierbovenaan  door Herman Badkuip geschreven en de immer loyale Robben heeft zelfs kritiek geuit op het spel en opstelling tegen Sparta.  Ik had zelf last van bijna-niet-in-te houden woedebuien:  Buys die vrijdag zei op Twitter dat hij "natuurlijk" een paar dagen uit zijn humeur was vanwege die verliespartij tegen Sparta...Nou :: FC G heeft amper aanspraak kunnen maken op een goed resultaat...daarom mijn frustraties:  worden wij, supporters de grote verliezers??    of gaan we een eclatante  4-1 overwinning zien zondag?/// In dat geval moeten we nog wel even die POffs spelen...FC Utrecht blijkt altijd een vervelende tegenstander (om van te winnen !)

Nou,  het bèèèste maar,  de bal is rond,  zo'n hete  bittterbal zondag op het terras ook

Bas3807-05-2021 om 20:28

Mooi gesproken kees ga lekker in hwt park kijken biertje erbij en als het weer niks  word of om aan te glurenen is lekker terasje pakken en genieten van het weer play offs hebben we niks te zoeken lijkt mij als ik laatzte weken bekijk

Andries07-05-2021 om 20:31

Verzilveren.

Een laatste uitspraak van Buijs.

Een gouden randje.

Dat moet het zondag worden.

Er is een  Sparta na bespreking geweest.

Iedereen moest zijn watjes uit de oren halen.

En allen zeiden het moet anders.

De beuk erin.

De deuk erin.

Wat wordt het.

De deuk of de beuk.

Buijs is als altijd optimistisch.

Het is vallen en opstaan.

Altijd maar weer.

Drie jaar houdt hij zich bezig met de negatieve spiraal.

Gisteren riep hij eureka.

Buijs had het gevonden.

Luky Luke wordt geen FC trainer.

Hij heeft geen uithangbord op zijn hoofd.

Een provinciaal.

Uit de klei gestampt.

Lukkien was bijna ongelukkien.

Emmen in zwaar weer.

Zij zijn er weer boven op.

Nu nog een sprintje.

Zondag is de beslissende dag.

Er op of er onder.

De FC heeft zijn ingezakte pudding opgepompt en is vol goede moed.

3 jaar trouwens.

Als je 3 jaar niet weet wat voetballen is dan wordt het zondag ook niets.

Waar hoop is, is een weg.

Cambuur doet het goed.

Maakt veel goals.

Fris voetbal.

Hoe heet de trainer daar?

Maakt ook niets uit.

Heeft ook geen uithangbord op zijn hoofd.

Is een ander type dan Lukkien.

Een type Buijs.

Emotioneel.

Maar niet zo doorgedraaid.

De Emmen spelers gaan vooraf naar de dierentuin.

Zoals altijd.

Aapjes kijken.

Dat inspireert.

De FC moet ook maar eens naar de dierentuin.......

Pech.

De horoscoop van Robben ziet er zaterdag en zondag bar slecht uit.

Zaterdag mars 45 graden Ascendant transit.

Hij doet zondag niet mee.

Zondag Pluto 45 graden Uranus  transit.

Robben door het dolle heen.

Zag een ingezakte pudding op het Emmer veld.

Emmen ook door het dolle heen.

Heeft Emmen gewonnen?

Gelukkig moet de wedstrijd nog gespeeld worden.

Come on boys.

Laat ons weer eens juichen.

Ja juichen.

Hoe doe je dat al weer.

Dat is lang geleden dus.

Voor Buijs zijn tijd.

  

Marco07-05-2021 om 21:24

Joosten, Abraham en De Cruz voorin. Alle ballen blind naar voren achter de Emmen verdediging. Op het plasticveld stuitert vanzelf de bal een keer gunstig en kunnen ze alleen af op de keeper.

Lelijk winnen kan ook mooi zijn. 

 

07-05-2021 om 21:35

ja, maar mooi winnen is...nooit lelijk

Andries07-05-2021 om 21:45

Sparta vs. Vitesse 83 ste minuut 3-0!

Komen op 3 punten van de FC.

De concurrenten komen er aan.

Geen angst.

De FC wint met een neuslengte.

Wanneer?

Dat staat in de sterren.

Het gekke is dat Robben fantastische astrologische aspecten heeft op de nacompetitie finale dag 22 mei 2021.

Waar maken wij ons druk over.

Het gaat vanzelf.

Vanzelf.

Herman Badkuip07-05-2021 om 22:23

De spanning om de play-offplekken Europees voetbal stijgt.....Sparta staat nu op plek 8 met 43 punten, slechts 3 punten van FC Groningen! Morgenavond kan Heracles Almelo plek 8 heroveren bij winst in de uitwedstrijd tegen FC Twente....dat wordt nagelbijten zondagmiddag!

Herman Badkuip07-05-2021 om 22:31

Maar we hebben alles nog in eigen hand....

07-05-2021 om 22:40

Prachtige zege van Sparta tegen Vitesse...aanval is toch de beste verdediging. 

Laat Buys iets onverwachts doen:  gewoon het middenveld goed bezetten en vertrouwen op de voorwaartsen.  Achterin zijn 4 man genoeg en Matusiwa controleur ervoor.. Niks geen achterin hangen.  Daarvoor weet Lukkien teveel van tactiek:  strijdend VOETBALLEN moeten ze , die Groningen spelers, alsof hun leven ervan afhangt, en ook zelf 3 goals maken, net als Sparta tegen Vitesse.

 

 

Dijk08-05-2021 om 07:51

Laat Hankouri en Suslov lekker buiten elftal komende 3 wedstrijden Emmen, AZ en Zwolle dan zul je zien dat er geen balverlies is op de rechterkant dat Strand Larsen  zal scoren dank zij Abraham en Cruz. Het middenveld er staat van Kaam Matusiwa en Messaoudi/ Lunqvist. Padt er staat als een huis omdat er geen onrust voor hem. Dus Danny Buys laat a.u.b vriendje Hankouri geen toegevoegde waarde en giga talentje Suslov lekker op de bank of stuur ze op vakantie. En je zult zien dat we de playoffs gaan halen. Deze te winnen zal niet gaan gebeuren.Dus Danny schreeuw ze naar de overwinning. 

 

Herman Badkuip08-05-2021 om 11:44

Laten Buijs en Lukkien er nou eens een lekkere spannende wedstrijd van maken met aan beide kanten aanvallend voetbal, veel druk naar voren, persoonlijke foutjes en strijdlust voor de drie punten....De frisse opstelling van Buijs belooft in elk geval veel met van Kaam op linksback en Dankerlui op rechts, drang naar voren en Messaoudi ouderwets op de 10 positie vlak achter Strand Larsen! Abraham gaat 90 minuten lekker vlammen en doet alle fans verstomd staan met geweldige acties over links....Strakke voorzetten op Strand Larsen gaan doelpunten opleveren....uiteindelijk een 3-3 uitslag, beide teams zijn tevreden, want FCG blijft in de race voor de play-offs en Emmen blijft in de eredivisie!

Bayern 08-05-2021 om 12:44

Ik verwacht eerlijk gezegd een kopie van vorige week. Groningen die 621x tikkie terug, tikkie breed doet. Emmen die maximaal profiteert van foutjes van Groningen en een einduitslag van 4-1 ofzo. Maw kansloze missie. 

Metworst08-05-2021 om 13:05

Dat denk ik niet hoor. 

Buijs zal hiervan geleerd hebben. Als dat niet het geval is en de resultaten blijven komende 3 wedstrijden ook uit, ben ik voor een exit van Buijs. 

Dat zal ook directie en TD wel duidelijk gemaakt hebben. Anders heeft het geen zin in aanvallende versterkingen te investeren. Dan gaan ze wel op zoek naar nog wat verdedigers en spelen in een 622 of 82 formatie ????

Bayern 08-05-2021 om 13:17

Ik help het je hopen, maar Buijs laat al 3 jaar zien er geen enkele lijn in te krijgen. Dus ik zou niet weten waarom Buijs het nu wel om weet te draaien.

Metworst08-05-2021 om 14:31

Dat ben ik dan ook wel met je eens hoor,  maar hoop doet gekken in vreugde leven.

Vandaar mijn voorzichtige conclusie dat Buijs dan wel naar een exit moet.

Ik zie deze week een beetje als de week van de waarheid.

Andries08-05-2021 om 13:37

Nog 1 dag en dan weten wij het.

Goede nachtrust.

08-05-2021 om 14:13

als je maar op tijd weer wakker bent Andries... die wedstrijd begint nl op 12.15 uur

grunn196708-05-2021 om 14:13

Hele makkelijke overwinning voor Emmen, (4-1)

Emmen op dit moment een klasse beter dan de FC. 

Heel 2021 nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld, gaat ook niet meer gebeuren.

Voetballend lukt het niet meer, lange ballen hebben we het elftal niet voor. 

Verspelen op de laatste speeldag de po ticket, is maar goed ook, met dit gepruts niets te zoeken.

Was tot 2021 positief over de FC, maar dat is  in 2021 volledig weggespoeld.

 

Bayern 08-05-2021 om 14:44

De resultaten hebben een hoop verbloemd tot 2021 want ook de eerste seizoenshelft was het niet om aan te zien (eigenlijk is het voetbal nog nooit om aan te zien geweest onder Buijs). Het aantal helften wat ze redelijk gespeeld hebben is letterlijk op 1 hand te tellen. Het verschil met de eerste seizoenshelft is gewoon dat je ongelooflijk veel geluk gehad hebt en alles de goede kant opviel. Na de winterstop komen de resultaten wel overeen met het vertoonde spel. En dat is op niveau degradatie plekken. Ik denk dat er behalve ADO en VVV op dit moment geen andere ploegen zijn die slechter voetballen dan Groningen. 

Groen hart08-05-2021 om 15:59

We verliezen!! En waarom?

Emmen heeft de Leeuw . 
2-0 

Fido08-05-2021 om 16:15

Als de spelers van de fc dit zouden lezen zullen ze toch e ht wel gemotiveerd zijn?

LilS08-05-2021 om 17:05

Stel Armenia bielefeld, lijft doen in voor 5 miljoen hoeveel krijgt Groningen dan? Is namelijk huur met optie tot koop weet niet hoe dat geregeld is

A Matter of Honor08-05-2021 om 19:25

Doan is eigendom van PSV en is verhuurd aan Arminia Bielefeld. Doan is door FC-Groningen verkocht aan PSV en er zou een doorverkoop percentage bedongen kunnen zijn, meestal 10%. Het zou kunnen dat FC-Groningen nog iets overhoud aan een transfer van Doan naar Arminia Bielefoeld omreden dat het een transfer naar het buitenland betreft.

appie happie08-05-2021 om 19:54

Nou ik denk o, o  want meestsl is het percentage de % van de winst boven de aankoopprijs..Groningen heeft  Dosn verkocht voor 7 of 8 miljoen.Psv verkoopt voor 5 mio.Maakt dus geen winst,dus niks voor de FC.

Andries08-05-2021 om 18:26

Nog even de horoscoop van Arjen Robben bekeken.

Halve finale play-offs Europees ticket 19 mei 2021.

Op die dag heeft Arjen transit Jupiter 60 graden radix Mercurius.

Dat is gunstig.

Op de finale dag 22 mei had ik al verteld dat Robben er astrologisch  zeer goed voorstaat.

Dus waar maken wij ons druk om.

Even de horoscoop inkijken en je weet gelijk hoe het er bij staat.

Een kind kan de was doen.

Heracles staat met 1-0 voor in de Grolsch veste.

Twente loopt op zijn laatste benen en wankelt.

De fut is er uit.

Jans kwaad.

Ik adviseer Jans even zijn horoscoop in te kijken.

Dan weet hij hoe het er bij staat.

Een kind kan de was doen.  

Gefeliciteerd iedereen met het behalen van de Europees voetbal ticket.

Dat kan ik nu zeggen.

Even de horoscoop inkijken.

Ja.

Doen.

Het vervelende van horoscopen is dat je het zelf niet in de hand hebt.

Alles is vooraf al geregeld.

Een kind kan de was doen.

Robben heeft 14 mei transit Uranus parallel radix MC. 

Wat als een samenstand van Uranus en zijn radix MC werkt.

Dit is na de wedstrijd FC vs. AZ op 13 mei as. 

Ook gunstig.

De FC heeft de play-offs bereikt.

Pfff, pff.

Nog een verliespartij in Emmen en dan op weg naar succes door AZ te verslaan.

Pff, pff.

Dat hebben wij gehad.

Buijs heeft het voorelkaar.

Een kind kan de was doen.

 

 

Bas3808-05-2021 om 19:20

Ik denk ook dat emmen wint of een punt pakt groningen kan weer uitlopen naar 6 punten heracles gelijk gespeeld en laatste weken is he al niet best im hoop op 1-2 maar denk 3-1

Herman Badkuip08-05-2021 om 20:56

Fijn om te lezen, dat we er allemaal weer anders over denken....kan gelukkig allemaal, als we elkaar maar blijven respecteren! Sparta en Heracles staan op 3 punten van FC Groningen, maar hebben beiden nog twee hele lastige duels voor de boeg. Denk dat FCG aan één punt genoeg heeft om deel te nemen aan de playoffs.....maar dan wel met een uitwedstrijd tegen Utrecht. Hoeft geen nadeel te zijn, want zij presteren uit beter dan thuis. Zou alleen jammer zijn als er op WO. 19-5 wél publiek bij mag zijn. Als 't een beetje meezit in de laatste 3 wedstrijden, is plek 6 nog altijd mogelijk, want ook Utrecht heeft nog twee lastige duels [Sparta uit en PSV thuis]......

Bas3808-05-2021 om 21:00

Hoppa alles in gronings voordeel vandaag dus gewoon emmen 3 punten pakken en klaar en op hopen op en wknder in play offs

Bas3808-05-2021 om 21:02

Word feyenoord -utrecht en groningen - sparta. Denk ik hoop ik

Bas3808-05-2021 om 21:02

Word feyenoord -utrecht en groningen - sparta. Denk ik hoop ik

Bas3808-05-2021 om 21:03

Hetacles moet tegen psv dus die valt af alleen sparta gevaarlijk fortuna telt ok niet meer mee

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!