Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint van Fortuna Sittard, Abraham matchwinnaar

Door Redactie 29 reacties

De Trots van het Noorden heeft dit weekend uitstekende zaken gedaan door met 1-0 te winnen van Fortuna Sittard. Het doelpunt werd kort na de pauze gemaakt door invaller Abraham. Met deze overwinning neemt FC Groningen meer afstand op de achtervolgers FC Twente en FC Utrecht. 

eerste helft
Al vrij snel een uitgespeelde kans voor Fortuna, dat door Semedo tegendraads werd naastgeschoten. Bij een corner voor de gasten moest van Hintum bij de tweede paal een nieuwe hoekschop toestaan en er volgde een derde. Aan de overzijde van het veld stompte Veldhuizen de bal half weg op een vrije trap van FC, Strand Larsen scoorde maar deed dat in buitenspelpositie. FC Groningen kreeg wat meer de overhand maar moest oppassen bij balverlies. De omschakelmomenten van de gasten waren dreigend.

Piet Veldhuizen die al een aantal jaren geen wedstrijdritme meer heeft, was geblesseerd. Op de speelhelft van Grunn werd het opnieuw dreigend voor het doel van FC met Cox die na een vloeiende aanval kon uithalen. De bal werd weggewerkt. Koselev verving Veldhuizen. El Hankouri zag geel na het onreglementair onderbreken van een aanval. De vrije trap die volgde was ongevaarlijk. 

Na ruim een half uur de tweede en derde gele kaart voor FC. Schreck die voor de bal ging gleed te wild in. Buijs die het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter, vanwege commentaar. FC Groningen probeerde zeker met intentie naar voren te spelen maar kon aanvallend weinig potten breken. Daarentegen toonden de gasten meer dreiging waarbij men moeilijk vat kreeg op Semedo. Op slag van rust een blessure van Strand Larsen in duel met Janssen. De Noor had veel pijn aan zijn rechterenkel maar speelde de laatste minuten uit.

tweede helft
Abraham had Strand Larsen afgelost. Seuntjes krulde (na balverlies van Schreck) de bal over de lat. Een corner werd verlengd en weggetikt door Padt. In de vijftigste minuut een doelpunt van Abraham (zijn eerste) op aangeven van Suslov. Een onterecht gegeven inworp vormde de inleiding maar daar zal menigeen hier op de site weinig over malen, gelet op de vaak vreemde beslissingen van leidsman v.d. Laan.  

De gasten bleven aandringen maar uitgespeelde kansen bleven uit. Een minuut of twintig voor tijd werden Dammers en Lundqvist ingebracht voor Schreck en Suslov. 

Itakura onderscheidde zich met een knappe verdedigende aktie door een voorzet eruit te halen voor de inkomende Polter. In de 80e minuut opnieuw een doelpunt van Abraham... De VAR oordeelde dat Da Cruz buitenspel stond waardoor het feest niet doorging. 

Het bleef nog lang spannend met vijf minuten extra tijd. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Ajax.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Schreck, Suslov, D.van Kaam, Da Cruz, Larsen, El Hankouri                                         

Opstelling Fortuna Sittard: Velthuizen, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Flemming, Rienstra, Semedo, Polter, Seuntjens 

Reacties:
Marco28-02-2021 om 16:51

Zeer belangrijke overwinning richting play offs.

Abraham heeft zijn visitekaartje afgegeven met zijn doelpunten.

Eerste helft was zwak. Vleugelspelers hebben 0 voorzetten vanaf de flank op Larsen gegeven. Larsen is afhankelijk van aanvoer maar flankspeler lopen teveel te prutsen. Wanneer Velthuizen in de zon kijkt en geblesseerd is moet je van afstand op doel schieten. 

Overwinning goed over de streep getrokken, waarbij Dammers en Lundqvist veel belangrijke duels in de lucht wonnen waardoor het achterin rustig bleef. 

Nachtwacht28-02-2021 om 17:03

Draak van een wedstrijd, maar qua resultaten een fantastisch weekend.

Mooi om te zien hoe Abraham hem twee keer fraai binnenschiet. Itakura heerste en neurtraliseerde die Polter volledig... hij wat mij betreft motm. Padt ook belangrijk

Johan28-02-2021 om 17:08

Prima resultaat met vreselijk matig spel. Hoop op versterking op de rechtsback positie volgend jaar. Vindt Dankerlui echt vreselijk matig. Kijk maar naar de rechtsback van Fortuna zou ik zeggen voor degene die me negatief vinden. vEwijk zou een zeer goede aanwinst zijn. Voor de rest missen we gewoon teveel kwaliteit op het moment. Tegen Ajax maar alle verdedigers opstellen die we hebben en hopen op wat spelers terug over 2 weken

appie happie28-02-2021 om 17:10

Scheids krijgt op vi ook een 5  nog aan de hoge kant vind ik.

 

Stel volgende week( ik droom hardop) gelijk in Amsterdam,Ajax is moe van Heerenveen uit en is al met het hoofd bij Young boys..

Maar kan ook zomaar 5-6 -0 worden.

Thomas Portugal28-02-2021 om 17:11

Zoals wel vaker, eerste helft slap zonder tempo, om vervolgens in de tweede helft toe te slaan. Ko heerste achterin en Mo weer keihard gewerkt. Volgende week lekker naar de Arena.

RooieRed28-02-2021 om 17:12

Ik zie 050 echt nog wel weer een keertje winnen van 020. De teamspirit is gewoon best!

RooieRed28-02-2021 om 17:11

FCG doet het dit seizoen, kijkend naar het budget en de mogelijkheden, gewoon beregoed. Ook veel younsters die instromen.

26 punten tot de kerst 2020 in 14 potjes en in de 10 wedstrijden na de jaarwisseling ook al weer 16 punten. Da's ver boven de verwachting. Hoop maar dat een groot deel van dit team ook volgend jaar door kan, dan gaan we er nog meer plezier aan beleven.

Met nog drie duels tegen de bovenste drie, 5 wedstrijden tegen clubs uit de onderste regionen en nog twee tegen middenmoters kunnen er nog wel 12 tot 16 punten bij. Dan komen we op een mooi totaal van 55 punten of meer. Dat is ons vanaf 2012 in geen  enkel seizoen gelukt. Jammer dat we dit niet meer 'live' mochten aanschouwen. 

We hebben gewoon een fantastisch team met een goede staf. Ondanks twee afgekeurde treffers, weer drie punten erbij. Tevreden!

brummie28-02-2021 om 17:18

Ondanks de vele geblesseerden, en Fortuna een ploeg die voor het laatst in november j.l. een uitwedstrijd verloor, een mooie prestatie! 

Ondanks blessure Larsen, genoten van Abraham zijn rust en techniek bij beide doelpunten. 

Wat draaien we toch een geweldig seizoen, en dat met zo'n jong elftal. Credits voor Buijs en TS.

Pietjepal28-02-2021 om 17:22

Godverdorie t vertekend ook nog hè? Feyenoord is sterk, Fortuna is sterk, en het halve team is geblesseerd. Manman die Abraham.

Herman Badkuip28-02-2021 om 17:24

Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor FC Groningen, maar ook de complimenten voor het spel van Fortuna Sittard....Semedo had in de beginfase eigenlijk de eerste goal moeten scoren, daarna kregen de mannen van Sjors Ultee nog meer kansen, maar keeper Sergio Padt hield veel ballen tegen. In de eerste helft kon je goed zien, dat wij onze twee sterkhouders Matusiwa en Messaoudi enorm missen op het middenveld. De jonge spelers, die er nu stonden hadden 't erg zwaar tegen de routiniers van Fortuna, maar het pleit voor onze spelers, dat zij bleven strijden voor een goed resultaat! Tsjonge wat een ruwe diamant hebben wij in de winterstop in huis gehaald, Paulos Abraham scoorde twee geweldige goals, door goed positie te kiezen en te profiteren van zijn snelheid. Daar gaan we dit seizoen nog veel meer van genieten, misschien volgende week tegen Ajax in de basis? Ook Itakura was weer een rots in de branding, spits Polter van Fortuna kreeg weinig kansen tegen onze Japanse uitblinker. Hoop dat tegen Ajax weer een aantal geblesseerde spelers terug zijn, dan zijn we echt niet kansloos in de Johan Cruijff Arena. 

28-02-2021 om 17:31

wedstrijd met weinig kansen van beide kant...maar wel een goal op een mooi moment van onze duur betaalde youngster Abraham.

Over Ajax-uit  volgende week, zeg ik: een resultaat in Amsterdam voor Groningen voorspellen is gewoon puur wensdenken...maar deze drie punten zijn nu binnen.

Waar ik mij zorgen om maak is de tol die het wekelijks afjagen en mee-verdedigen bij FC G eist: nl.  zoveel geblesseerde basisspelers, nu ook Strand Larssen, en nog niet constante speelbeurten van Schreck, Da Cruz, Dankerlui en El Hankouri.  Dit keer tegen die ijshockiërs van Fortuna Sittard pakte het goed uit, maar we missen El Messaoudi en Matusiwa zeer..en zeg maar een goede voorzet van Gudmundsson....al speelde Van Kaam een goede wedstrijd. 

 

marcelfcg02-03-2021 om 16:07

Ik zie het verband tussen het afjagen en meeverdedigen en de blessurelijst niet. Strand Larsen, om er maar een te benoemen, kreeg een flinke schop op zijn enkel en had niets met afjagen cq meeverdedigen te maken.

Bikkel 28-02-2021 om 17:34

Gauw vergeten! 3 heel belangrijke punten maar wat een slechte pot incl de scheidsrechter! Abraham prima goals maar verder zie ik het er nog niet aan af.... dat mega talent! Maar dat komt dan nog wel...Da Cruz bakt er ook helemaal niks van! Ongeïnteresseerd loopt ie er bij. Itakura is echt de topper van dit team! Die gaat een mooie stap maken!!

Andries28-02-2021 om 18:02

Iedereen doet zijn best.

Dat is geen punt.

Je best doen is de basis voor succes.

Fortuna erg sterk aanvallend.

De bal gaat naar de vrije man op de rechter vleugel.

Dit veroorzaakte veel gevaar.

Groningen probeert op te bouwen.

Dit is gemakkelijk  te verdedigen.

Schreck doet zijn best en is  af en toe de schrik van Groningen.

In negatieve zin speelt hij ongelukkig.

Suslow half om half.

Soms brilliant met bv. doordachte steekpasses.

Dan een verward schot op doel.

De bal was anders gemakkelijk het doel in gegaan.

Vandaar half om half.

Strand Larsen heeft stramme benen en is aan vakantie toe.

Werd ongelukkig geblesseerd.

Buijs heeft sinds kort mosterd op de menukaart staan.

Mosterd schijnt de ploeg te stimmuleren.

De kracht van mosterd.

Mooie aanval van de FC.

Bekeken steekpass van Suslow op Abraham.

Abraham schiet de bal gecontrolleerd langs de (on) Fortuna doelman in het doel.

Later schiet hij weer beheerst op de goal en de bal gaat er weer in.

2-0.

Helaas heeft da Cruz een hinderlijke overtreding gemaakt.

De VAR kijkt en de scheidsrechter kijkt.

Doelpunt afgekeurd.

1-0.

De FC blij.

De supporters blij.

3 punten.

Dat schiet op.

Nu naar de Amsterdamse Arena.

Dat is andere koek.

Koek happen in de Arena.

 

 

 

   

appie happie28-02-2021 om 18:53

Ga jij ff schaatsen zeg..friemelaar ,rijmen en dichten zonder je...

28-02-2021 om 19:25

appie...je zou toch dóórscrollen als je dit voor je ziet?   sop is de kool niet waard

campesino28-02-2021 om 20:03

Geen beste wedstrijd, misschien zelfs wat gelukkig gewonnen, net als het Punt vorige week tegen feyenoord. Maar als je zoveel geluk hebt, is dat natuurlijk geen geluk meer, maar kunde. Het is namelijk moeilijk scoren tegen groningen. Alleen AJAX heeft 2 tegendoelpunten minder dan Groningen. En ja het sprankelende van voor de kerst is de een beetje van af. Logisch met zoveel geblesseerden. Januari met zijn midweekse wedstrijden en een smalle selectie, heeft zijn tol geeist. Toch staat er iedere week een vechtmachine. Chapeau aan Buijs daarvoor. Dammers trouwens een verdedigende supersub. Bracht zowel tegen feyenoord als vandaag wat"body" op het middenveld.

Op 3 punten van plasta 4. Dat is wel heel lang geleden. 

Metworst28-02-2021 om 21:54

Ja Dammers viel ook deze week weer goed in. Kan volgende week wat mij betreft starten als verdedigende middenvelder. Ook lundqvist prima in gevallen. 

Ko motm, Padt op 2. Suslov weer mooie asist, hij is fysiek ook dik in orde.  En wat een lekkere invalbeurt voor Abraham. Hij moet nog wat meer body krijgen, maar technisch dik in orde.. 

01-03-2021 om 05:58

wat mij opvalt bij Buys:  een helft die zo verschilt van de andere, maar waar de inzet van het team de doorslag geeft: kijk je naar Feyenoord dit weekend en vorige week... dan waren die superieur aan de tegenstander maar vielen sterk terug in het tweede bedrijf...denk dat de cohesie onder Advocaat niet zo groot meer is in Rotterdam... Hoe het nu moet, die wedstrijd met de FC tegen Ajax? die "lieverdjes" zijn langzamerhand een vervelende en amokmnakende bende van sprinters  o.l.v. Tadic ! 

Ik heb nog geen idee wat we van onze FC kunnen verwachten...maar ik hoop dat El Messaoudi weer meedoet..en met een helft van Abraham

Pietjepal28-02-2021 om 22:42

Snap er weer geen fluit van. Die Paulos scoorde in Zweden toch zelden? Ik heb echt het idee dat hij ze er aan de lopende band in gaat leggen. Hoe kan dat toch. Andere positie? Speelstijl wat beter past? Zweedse competitie is toch niet zwaarder. Groot respect en euforie over het vechtkarakter dat hele seizoen al goed is en ook nu boven komt drijven. Wat een weelde.

marcelfcg02-03-2021 om 16:18

Die Wes Beuving kan gewoon toveren vanachter zijn laptop. Deed ons verbazen met Strand Larsen en nu wederom met Abraham.

TomOkker01-03-2021 om 08:12

Nou Piet reken er maar niet op dat Paulos aan de lopende band gaat scoren, wellicht past hij beter in het spel als de voorzetten zoals gisteren niet goed vallen. Fotuna zette FCG goed en simpel ogend onder druk, daarbij posities waren beter bezet waardoor het bij FCG niet soepel loopt en dat hebben we al veel vaker gezien. Ik denk dat we die Ultee maar eens een keer moeten uitnodigen veurn koppie Kovvie in de wind.

01-03-2021 om 08:43

We hebben al meer dan eens, na de wedstrijd,  gehoord van Buys:  "het spel was slecht"... 

langzamerhand ga ik geloven dat hij het erom doet 

Hoekie01-03-2021 om 09:20

Ultee was gisteren trouwens de weg kwijt. Wordt erg opgehemeld, deels terecht maar heeft ook een aantal goede spelers. Maar hoe haal je het in je hoofd keeper Velthuizen die 3 jaar niet in competitieverband had gespeeld op doel te zetten. De man heeft een aardig bierbuikje en sloeg per vergissing de bal zowat in eigen doel. Dat is vragen om moeilijkheden die hij dan ook kreeg. 

campesino01-03-2021 om 09:26

Kees,het kan zijn dat ik me vergis, maar ik denk dat wij supporters, in vergelijking met Buijs, een ander idee hebben van wat slecht spel is. Voor ons is slecht spel: het is niet om aan te gluren, geen fatsoelijke aanval gezien, geen mooie gevaarlijke akties van de spitsen, bal komt niet bij de Andere kleur terecht. En nogmaals ik kan me vergissen, maar voor buijs is slecht spel: iemand laat zijn mannetje kopen, iemand voert zijn verdedigende taak niet uit, speler komt afsprask in veld niet na, verdedigende middenvelder loopt te lang met de Bal ......

01-03-2021 om 09:59

ja, dat kan zeer wel de oorzaak zijn van misverstanden:  in dat beeld past ook zijn recente uitspraak in een interview dat hij zo tabak van heeft als amateurs-"deskundigen" iets durven te zeggen over "zijn verdedigende speltactiek"...

Maar als er geen enkel  schot op doel komt gedurende  een ganse eerrste helft en het zou bijvoorbeeld (?) alleen zijn om de tegenstander zodanig af te matten om, in het laatste kwart wedstrijd  nog een kans op een doelpunt/overwinning  te krijgen.... dan zeg ik na een nederlaag "wat heb je aan aanvallers die op eigen helft moeten afjagen en verdedigen???  "

maar ik ben natuurlijk geen proftrainer... 

Hoekie01-03-2021 om 09:36

Ondanks het gemis van flink wat basisspelers heeft de FC de overwinning naar zich toe getrokken. Erg knap. Het zou mooi zijn als de ziekenboeg weer wat leegstroomt, want de energievretende speelstijl moet worden opgebracht door een kleine selectie. Dat gaat zich een keer wreken. Matusiwa is nu bijna 3 maanden geblesseerd en Schreck leed gistermiddag veel balverlies en liet ook een paar keer zijn man lopen. Ik vraag mij af wat er met Joosten aan de hand is. Cruz krijgt nog steeds de voorkeur maar dat kan niet lang meer duren als hij zo blijft spelen.

Alf01-03-2021 om 12:10

Schreck komt fysiek en qua agressie te kort om als balafpakker te fungeren. Tegen Ajax is Dammers in zijn plaats een optie. Joosten komt terug van een blessure. Da Cruz is al stand-in centrumspits geschikter, maar het zou wel helpen als hij zich wat meer verdiept in de buitenspelregel...

Tegen Ajax zie ik bij afwezigheid van Strand-Larssen ons eerder zonder buitenspelers spelen, maar met twee halve spitsen. Da Cruz met Hankoeri/Abraham. 5-3-2 of zo. Alles voor het resultaat! :)

02-03-2021 om 08:32

@Alf

In DvhN heeft W.Pomp een uitgebreid en lovend artikel geschreven, hoe knap Buys van "een nood een deugd heeft gemaakt"

dwz: jonge spelers noodzakelijkerwijze en versneld laten  instromen waarmee gelijkspel tegen Feyenoord  en die overwinning op Fortuna een feit werd.  Voor iedere nieuwe blessure en bij afwezigheid van veel basisspelers staat weer een andere speler  op, die doet wat er gevraagd wordt.

Geluk dwing je af in de sport, dat blijkt maar weer eens.Dat houdt natuurlijk wel een keer op...aanstaande zondag tegen Ajax zijn wij echt de underdog, al heeft FC Groningen het laatste 1 1/2 seizoen goed gepresteerd tegen de as. landskampioen.

Maar we betalen wel een prijs:  nu ook Strand Larsen overbelast is moet er opeens een 2 mans voorhoede , kort combinerend over de grond, een gaatje zien te prikken met 2 hangende wingers die teruggetrokken en vooral binnendoor aanvoer moeten geven..dat kost heel veel kracht..

Nu Padt nog blijft ( die paar ton afkoopsom werd door de club terecht afgewezen ! ) is achterin de communicatie van keeper met spelers tenminste goed, en kan de ingespeelde achterhoede optimaal zijn werk doen. 

Ik denk dat Abraham in de basis staat, en hoop op Lundqvist en misschien Gudmundsson, maar enkelblessures zijn vervelend. Joosten zou naast van Kaam kunnen staan... maar is ook kwetsbaar. Fysiek en op snelheid is Ajax veruit de betere ploeg.

Als er maar wel door FC G "gevoetbald wordt" met wat-er-wel beschikbaar is, tegenhouden is niet genoeg!...want wat heb je aan een 2 of 3-0 nederlaag...en hierbij  nóg meer nieuwe blessures?

Ik ga het met belangstelling volgen, die wedstrijd. En bloemen stuur ik na een overwinning .

  

Pietjepal02-03-2021 om 09:35

Komend jaar kan het weer alle kanten op. Al naar gelang welke selectie op de mat komt.

Wie gaat even op een rijtje zetten welke spelers hoe lang nog een contract hebben?

brummie02-03-2021 om 12:41

@ Kees, strand Larsen kreeg een tik op zijn enkel, volgens mij niets met overbelasting te maken. Ook Matisuwa en Gudmondsen zijn wegens een tik op de enkels uitgeschakeld. 

 

02-03-2021 om 14:47

nou, van mijn part een tik op de enkel: Matusiwa ligt er al 3 maanden  ( met een enkele wedstrijd op proef ) eruit... Het valt mij sowiezo op dat het aantal aanslagen op de enkels toeneemt de laatste tijd...net als dat zetje in de rug wat op alle velden gemeengoed is... we weten allemaal van vroeger zelf sporten, dat onbalans en daarna struikelen in volle vaart op zich ook al een  blessure kan geven. 

ik blijf er bij dat de spelers van FC Groningen in de wedstrijd zeer veel fysieke arbeid en inzet (moeten) leveren...De inspanningsfysioloog en trainers weten precies wat spelers leveren ; als dat zonder problemen kan, dan is het natuurlijk prima.   

marcelfcg02-03-2021 om 16:24

Inderdaad en aangezien alle belasting gemeten wordt zal dat best meevallen.

03-03-2021 om 23:45

dat is een heel andere conclusie van jou:  Strand Larsen had na 3 wedstrijden al een serieuze overbelasting/herstelproblemen  bleek uit de data, en Matusiwa hebben we met eigen ogen kunnen zien dat hij de tegenstander opeen s niet meer kon bijbenen... het verschil mnet normaal was veelzeggend.  Maar laat ik positief eindikgen: Gudmundsson is bijna een heel seizoen geplaagd door blessures, en blijkt nu echt goed te kunnen voetballen zonder beperkingen...

Feit blijft natuurlijk dat je niet zomaar van Ajax wint...onthutsend gemakkelijk wers SCHeerenveen voor de halve finale  van het veld afgetikt door Ajax! 

ChiChi02-03-2021 om 13:31

Pietjepal : volgens de presentatiegids:

Dankerlui  2024,  Dammers 2023,  Matusiwa 2023, Lundquist 2023, Schreck 2023,

Gudmundson 2022, El Messaoudi 2022, D.v.Kaam 2023,

JSL 2024,  Joosten 2024.

Verder volgens mij Abraham 2026 en te Wierik 2024, Suslov 2024.

De rest heeft een aflopend kontrakt.

val02-03-2021 om 13:36

Het voordeel van ESPN dit seizoen is dat alle 1e divisie duels (KKD) live te zien zijn. Interessant is dan ook deze wedstrijden te vergelijken met de wedstrijden in de eredivisie en ook om spelers te bekijken. Van de door FCG verhuurde spelers aan KKD clubs spelen Romano Postema en Thomas Poll naar tevredenheid maar laat Jan Hoekstra zien nog niet toe te zijn aan een stap hogerop. Voormalig speler Absalem heeft nog altijd moeite om verdedigend overeind te blijven. Enkele spelers die niet zouden misstaan in de eredivisie zijn; de keepers Stevens en Gorter en de verdedigers Beukema en van de Ven. Als (creatieve) aanvaller maakt Tavsan een goede indruk. Opvallend is verder dat de door FCG , voor volgend seizoen, aangetrokken verdediger Balker blijft sukkelen met blessures. Van de 25 gespeelde wedstrijden dit seizoen zat hij liefst 15 wedstrijden niet bij de selectie en heeft in 8 wedstrijden maar gedeeltelijk mee gedaan. Cijfers die toch zorgen baren; een scenario als met Can en Joosten dient zich aan. Met een smalle (basis-) selectie kan FCG zich eigenlijk geen blessuregevoelige spelers permitteren.

Herman Badkuip02-03-2021 om 16:29

Altijd maar weer afwachten welke spelers beschikbaar zijn voor de lunchwedstrijd komende zondag 7-3 tegen Ajax. Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze trotse koploper in de eredivisie. Zij spelen eerst morgenavond nog een loodzware bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen, als het een beetje tegenzit met een verlenging....Hoe komen de spelers van Ajax uit deze strijd? Blessures, schorsingen....je weet 't maar nooit. Onze eigen selectie is ook flink gehavend, aantal spelers [Matusiwa, Messaoudi, Strand Larsen en Gudmundsson] met vervelende enkelblessures zijn ook voor zondag twijfelgevallen. Misschien dat Joosten en Abraham in de basis kunnen starten en wellicht Dammers als verdedigende middenvelder? We zullen 't nog even moeten afwachten, maar speculeren blijft natuurlijk leuk. Padt op doel is een zekerheidje, achterhoede met Dankerlui, te Wierik, Itakura en van Hintum lijkt mij ook wel stabiel. Middenveld met Suslov, Dammers en van Kaam moet kunnen en dan voorin El Hankouri, Da Cruz en Abraham. Wisselspelers Lundqvist, Joosten, Schreck en Slor kunnen in de tweede helft misschien nog invallen. Laten we met z'n allen maar duimen, dat de geblesseerde spelers er snel weer bij zijn!

hertopwil02-03-2021 om 18:58

Weet iemand hoe het met de geblesseerde spelers gaat, en is er kans dat ze er zondag bij zijn in 020.

Zou lekker zijn als de FC GRUNN  weer een beetje op oorlog sterkte is.

Al moet ik zeggen ze houden allemaal lekker stand. MaR hoor /lees het graag

hertopwil02-03-2021 om 18:58

Weet iemand hoe het met de geblesseerde spelers gaat, en is er kans dat ze er zondag bij zijn in 020.

Zou lekker zijn als de FC GRUNN  weer een beetje op oorlog sterkte is.

Al moet ik zeggen ze houden allemaal lekker stand. MaR hoor /lees het graag

Johan02-03-2021 om 19:52

Unnerstall naar Twente. Jmmr. Erg goede keeper en transfervrij 

Metworst02-03-2021 om 21:21

Die had ik hier ook graag gezien,. 

FC NL05003-03-2021 om 10:37

Ik verwacht dat als Bratveit in de zomer weer zal vertrekken dat naast Unnerstall ook Verrips (Emmen) en Blaswich (Heracles Almelo) ook op lijstje zullen staan, want zijn beiden vanaf deze zomer net zoals Unnerstall transfervrij 

A Matter of Honor03-03-2021 om 13:30

Waarom verwacht je dat. We hebben deze keeper nog niet één keer gezien en misschien is hij wel beter dan de door jou genoemde keepers. Verrips mag gerust bij Emmen blijven hoor, die hebben we hier niet nodig en Blaswich is nou ook niet een keeper die de sterren van de hemel speelt. Bradveit is inderdaad niet transfervrij dus die kost een paar "kopeken" maar is wel Noors international, dus ik verwacht behoorlijk veel van hem. En ach, ik kan er nog wel een paar uit de duim zuigen, Onana bijvoorbeeld maar dan moeten we nog een jaartje wachten, maar is wel een goeie.............dat wel naturlijk!

03-03-2021 om 13:32

@ F C NL 50

Tja... dat kwam bij mij ook langs, die gedachte... Ik mocht van Brummie niet de woorden "NOG ONGESCHIKT" uit de mond van Buys, hier op het BM forum gebruiken ( iun plaats van "NOG NIET OP HET NIVEAU VAN PADT"... maar mijn vermoeden was gerezen, naar aanleiding van die tussentijdse huur en koopoptie in zomer 2021..en het nog niet spelen van Bratveit, . is toch een reële mogelijkheid dat ze van de TS NOG verder kijken.  

Aan de andere kant blijkt dit vanzelf na 10 wedstrijden ... Padt keept nu gewoon, zoveel is zeker.

Johan03-03-2021 om 20:53

Ken die Noorse keeper niet maar Unnerstal wel. Verrips vind ik ook een aardige keeper net als Gorter. Maar wel even wat feiten. Hij stond bij zijn club reserve en hier weer. Heerenveen wilde hem als reservekeeper achter een waardeloze 1e keeper. Hij is trouwens international geworden toen half Noorwegen op zn gat lag dus dat zegt me ook niks. Buijs zn woorden zeggen mij wel genoeg. En o ja de aankoop Balker kan me ook niet bekoren want die is gewoon nooit fit. Hoe kan die Itakura straks in hemelsnaam vervangen? Onze TD doet het meeste zeker goed maar een aantal zaken vind ik gewoon raar.  En dat mag ik dan zeggen als ik daar zin in heb. 

ChiChi03-03-2021 om 21:54

Dat mag!  Ben het wel met je eens.

TomOkker04-03-2021 om 07:03

De ene wedstrijd is de andere niet en je kunt wedtrijden niet met elkaar vergelijken. maar als Heerenveen -  Ajax een voorbode is voor a.s. zondag, dan maak je borst maar nat. Er moeten wel heel veel spelers een slechte dag hebben wil je in Amsterdam winnen. Al kwam dat sowieso niet bij mij op maar zelfs een verrassing sluit ik uit.

A Matter of Honor04-03-2021 om 12:58

Ik zie het ook nog niet zitten dat we in Amsterdam resultaat mee naar huis nemen maar ik vond SC-Heerenveen gisteren bedroevend slecht spelen. Eigenlijk kwam SC-Heerenveen helemaal niet in het stuk voor. Het spelconcept van FC-Groningen zou kunnen zijn een 5-3-2 opstelling maar daar speelt Ajax, met spelers als Tadic of Neres en Antony ook zo doorheen. Bij deze (verdedigende) opstelling zou FC-Groningen moeten gokken op de lange bal of op de counter want de verdediging van Ajax is niet hun sterkste punt. Eén voordeeltje misschien is dat hun middenveldmotor(Klaassen) geblesserrd is uitgevallen en waarschijnlijk een enkel blessure heeft opgelopen. Maar, net als jij Tom, maak ik mij geen enkele illusie om daar met resultaat weg te komen

TomOkker04-03-2021 om 19:00

Dat Heerenveen slap of slecht speelt heeft ook met de tegenstander te maken. Het systeem zit er zo ingeslepen, dat ik niet verwacht dat het zonder Klaassen veel minder is. Ik ben eerder geneigd om 541 te gaan spelen, lopen ze toch iemand voor de voeten zou je denken. 

Verzoek aan Appie om niet meteen het bos in te vluchten. Lekker ontspannen onderuit gezakt en genieten van voetbal. Wel even je groen witte bril even afzetten en vooral denken dat de scheidsrechter altijd gelijk heeft. Scheelt een hoop frustratie.

A Matter of Honor04-03-2021 om 19:27

Ste l je voor, Appie gaat zondag in Bakkeveen het bos in, laat z'n Iphone thuis en loopt ontspannen z'n rondje totdat hij om ongeveer half drie  weer  thuis, de TV aanzet, teletekst 818 indrukt en ziet dat onze club met 2-3 gewonnen heeft, zou hij dan door het plafond gaan of......................?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!