Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Fortuna Sittard

Door Sven Heikens 14 reacties

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Bij het kijken naar het fotoverslag van de vorige FC Groningen - Fortuna kwam de schrijver van deze voorbeschouwing onderstaande foto tegen, van de huldiging voor het landskampioenschap van de onder-17 van dat seizoen. Inmiddels hebben liefst vier spelers hiervan al hun competitiedebuut gemaakt voor Groningen 1! Bovendien scoorde Suslov afgelopen week nog in de wedstrijd tegen Heerenveen. Het benadrukt nogmaals de kracht en van de Groningse jeugdopleiding! 

FC Groningen

Voor FC Groningen wordt Fortuna-thuis de afsluiter van een 'Europese/Engelse' week, met daarin een gelijkspel tegen zowel sc Heerenveen als Feyenoord. Terugblikkend op afgelopen woensdag was duidelijk zichtbaar dat de pijp bij veel (zo niet alle) spelers behoorlijk leeg was. Waarbij ook nog een aantal spelers geblesseerd of met pijntjes het veld moesten verlaten in de personen van resp. Gudmundsson en Strand Larsen. Voor trainer Danny Buijs wordt het een lastminute puzzel wie en niet inzetbaar zijn voor de wedstrijd van komende zondag. De langer geblesseerden Matusiwa, El Messaoudi en Robben zullen komende zondag sowieso afwezig zijn.

Vandaag werd ook voor het eerst duidelijk wanneer we deze spelers terug kunnen verwachten. Waar bij Robben heel voorzichtig wordt gedaan met een datum, traint hij wel weer mee op het veld. Voor Matusiwa en El Messaoudi wordt medio maart genoemd, rond de wedstrijd van FC Emmen-thuis. Verder rekent Buijs voor zondag ook 'gewoon' op Sergio Padt, die nadrukkelijk in verband werd gebracht met een directe overgang naar Ludogorets. Overigens een redelijk saillant detail dat juist Padt zelf dit liet weten aan de media afgelopen woensdag, zonder dat de trainer op de hoogte was van het nieuws.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is met een uitstekende reeks bezig, waarbij de Limburgers op de negende plek op de ranglijst beland. Keurig in het linkerrijtje. In het begin van het seizoen liep het erg stroef in Sittard, ook de heenwedstrijd tegen Groningen viel in deze slechte periode. Nadat trainer Hofland op non-actief werd gesteld en Sjors Ultee het overnam, begon het aardig te lopen bij Fortuna. De Limburgers zijn inmiddels vier uitwedstrijden ongeslagen en kunnen deze reeks historisch uitbreiden met een vijfde uitoverwinning bij Groningen. 

Buijs roemt de Fortunezen om hun stugheid en als counterploeg bij uitstek. 'Volgens mij is er in de Eredivisie op dit moment geen enkele ploeg die zo veel goals maakt uit counters als Fortuna', aldus Buijs tegenover VI. Met Polter, Semedo, Seuntjens en Flemming voorop heeft Fortuna vier uitstekend aanvallende spelers in de gelederen die het de Groningse defensie aardig lastig kunnen gaan maken. Overigens moet Fortuna nog de markt van transfervrije spelers op om een keeper voor komende zondag te halen. Door een blessure van eerste keeper Van Osch en een transfer van Koselev zal het doel komende zondag verdedigd worden door Piet Velthuizen.

Historie

Fortuna-thuis is een potje wat Groningen goed ligt. De laatst vijf edities werden gewonnen met als meest recente de 3-0 overwinning van twee seizoenen terug waarin Doan een wereldgoal scoorde vanaf ruim 20 meter! 

(Bron FCG Stats)

Kortom; Fortuna-thuis is een wedstrijd die Groningen zou moeten winnen, maar het kan wel eens knap lastig worden, gezien de staat van de Groningse selectie, de kwaliteit van Fortuna en de vorm waarin de Limburgers verkeren. Bij winst kan Groningen hele goede zaken op de ranglijst doen en een goed gat houden op de play-off plekken. Come on FC! 

Reacties:
Herman Badkuip26-02-2021 om 20:30

Komende zondag weer een aantrekkelijk duel in de Euroborg tussen FC Groningen en het verrassend sterk spelende Fortuna Sittard. De Limburgers zitten duidelijk in een goede flow, de laatste 4 uitwedstrijden niet verloren met hun goed uitgevoerde countervoetbal. Thuis verloren de mannen van Sjors Ultee verdiend van een goed op de counter spelend FC Groningen, met een opvallend sterke linksback Bart van Hintum. Hij had een mooie voorzet vanaf de linkerkant voor Strand Larsen en scoorde zelf uit een vrije trap. Zondag speelt FCG zeker nog zonder Matusiwa en Messaoudi en waarschijnlijk ook zonder Gudmundsson....wellicht een basisplek voor Paulos Abraham op de vleugel? Verwacht Dankerlui als rechtsback, te Wierik en Itakura als centrale verdedigers en van Hintum als linksachter. Op het middenveld El Hankouri, Suslov en Daniël van Kaam en in de voorhoede Abraham, Strand Larsen en da Cruz. Hoop dat de zware wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Feijenoord niet te veel meer in de benen van onze spelers zit. In de tweede helft zijn er nog volop wisselspelers [Joosten-Dallinga-Lundqvist-Slor-Joël van Kaam], die er dan wel op tijd door Danny Buijs ingezet moeten worden. Ga voor een mooie 3-1 overwinning voor FC Groningen met goals van Strand Larsen, Suslov en Joosten. Blijf lekker positief over de mannen van Danny Buijs, omdat ik veel vertrouwen heb in de complete selectie, die elke wedstrijd met een prima instelling én veel strijdlust ingaat! Je hoort voor óf na de wedstrijden géén speler zeuren over de spelers, die er niet bij kunnen zijn, ze gaan d'r gewoon voor en zo hoort 't ook!

TomOkker27-02-2021 om 12:28

Zoals reeds hier eerder gememoreerd, doordeweekse wedstrijden zou geen probleem moeten zijn. Als je 100% fit bent, is het m.i. kletspraat en/of slechte excuses.

26-02-2021 om 21:40

Met dit lange verhaal van Herman Badkuip  (alias Herman Chuiphof?- die wist precies hoe  hij de naam van Feyenoorder Chindvall of Kindvall moest uitspreken )...   

denk ik dat alle scenarios vooraf in de prullenbak kunnen...want ik verwacht een totaal onverwachte wedstrijd qua tactiek, persoonlijke fouten, en incidenten met gele  kaarten en een mogelijke scheidsrechtersdwaling...en qua uitslag !

geen voorspelling daarom van mij over deze uitslag

 

appie happie27-02-2021 om 09:12

Kees 3 punten..dan staan we echt een straatlengte voor op onze Friese vrienden.

Dan volgende week een stuntje , 1 punt bij Ajax...en Emmen komt snel voorbij.(altijd lastig).

Hoe dan ook qua punten doen we het voorlopig uitstekend.amusements waarde daarintegen matig.

Mooiste van afgelopen wedstrijd vond ik de strakke voorzet van Suslov waaruit Larsen eigenlijk had moeten scoren.

 

Fan op afstand26-02-2021 om 21:49

Hoe en met wie op welke plek boeit mij niet echt. Hoop op een actractieve wedstrijd en eindelijk weer eens een overwinning van onze FC. En zou zelfs tevreden zijn met een mindere wedstrijd, als er maar gewonnen wordt door de FC.

Marco27-02-2021 om 09:05

Succes van Larssen begon in Sittard met zijn doelpunten. Tegen Hveen en Feyenoord viel op dat er maar weinig voorzetten kwamen. De keren dat er wel een voorzet vanaf de flank naar Larssen ging, leverde dit gelijk een mogelijkheid op. De beste kans op doelpunten en winst zijn voorzetten vanaf de flanken. 

Lundqvist kan beter geen hoekschoppen en vrije trappen meer nemen. Rendement is laag. Met zijn scorend vermogen is hij voor het doel veel gevaarlijker (kopkracht en gevoel voor ruimte). 

Nachtwacht27-02-2021 om 10:10

Met Herman eens, over de instelling van dit team hebben we dit seizoen zeker geen klagen. Dat mag idd ook wel eens benoemd worden.

Fortuna is een vervelende ploeg om tegen te voetballen. Zakken ver terug en zijn heel effectief in de counter, met een paar "vervelende mannetjes". Ik hoop dat we dat kunnen afstraffen

Winnen is wel een must om Utrecht en ook Fortuna op afstand te houden op de ranglijst. 

appie happie27-02-2021 om 12:17

Padt blijft tot einde seizoen.

Zeeman27-02-2021 om 12:48

Goede beslissing van Fledderus om Padt  niet nu te laten gaan, nu volle bak de rest van het seizoen goed afsluiten.

Te beginnen morgen tegen Fortuna, heb het gevoel dat dit de wedstrijd van Strand Larsen wordt.

27-02-2021 om 12:52

als we maar niet eerst weer twee om de oren krijgen...dan loop je achter de feiten aan.  Overwinning nu zou zeer welkom zijn ! 

 

UPDATE:   SERGIO PADT BLIJFT TOT EINDE SEIZOEN !

( aanzienlijk verbeterd bod van Lodogorets werd nu door FC Groningen naast zich neergelegd , bron V.I.)

appie happie27-02-2021 om 13:13

Komt dadelijk een 3de en final bod..3 marsen en 1 miljoen spoetniks

27-02-2021 om 14:56

en hij lijkt beter afgetraind, maar inderdaad soms wel wat "sleepy in de goal"

spoetniks  =  spoed-NIKS

Andries27-02-2021 om 13:18

Padt mag niet weg.

Afkoopsom te laag.

Wat is Padt waard?

Zondag staat hij in het doel.

Pijnzend over Ludov.....

Hoeveel laat Padt langs zich heen gaan het doel in?

Zijn gedachten zijn bij L......

Moeilijk om je op de wedstrijden te concentreren.

Padt heeft afgelopen nachten niet geslapen.

Staat dagen lang te gapen.

Nu Fortuna.

Een club met een gelukkige naam.

Fortuna was de eerste Nederlandse profclub.

Met Faas Wilkes, Jan Notermans.

Deze spelers zijn er nu niet meer bij.

Faas Wilkes speelde met Fortuna in het Oosterpark stadion.

Wat waren wij bang.

Gelukkig had Faas zijn dag niet.

Fortuna is een gevaarlijke outsider.

De FC watjes krijgen het moeilijk.

Zij moeten nu wat laten zien.

Tegen Feijenoord was het knudde.

FC Knudde, boerenkool voetbal......

Waar gaat het naar toe.

Een schop onder ......van Buijs voorafgaand de wedstrijd.

Zou dat helpen.

Ik weet niets beters.

Wie wel.

Zeg het maar.

 

Herman Badkuip27-02-2021 om 13:28

Tsjonge jonge wat een negatief gebrabbel van onze Andries....de hoogste tijd voor een spoetnik volgens mij, misschien knapt hij daar van op! 

Bikkel 27-02-2021 om 14:30

Gewoon negeren, heb je er ook geen last van 

Metworst27-02-2021 om 16:49

Lees het niet eens meer, heb dan alleen dan nog ergernis met lang scrollen naar de volgende post ????

Maar er zijn hier  nog wel wat liefhebbers, voor ieder wat wils hier. 

Herman Badkuip27-02-2021 om 13:36

Misschien is 't wel handig om Per Kristian Bratveit wedstrijdminuten te laten maken. Stel je voor, dat Sergio Padt tijdens de wedstrijd met een blessure uitvalt....Als FC Groningen morgen bij de rust een ruime voorsprong heeft, zou ik in de tweede helft Padt wisselen om onze Noorse keeper wedstrijdritme op te laten doen.

nulvijftig27-02-2021 om 13:40

Maar hoe groot is de kans dat Groningen na 60 min met 3-0 voorstaat... nihil haha. Voor de rest moeten we niet te veel gaan rouleren, kijk naar H'veen gister, die wilden wat spelers rust geven vanwege hun bekerwedtrijd tegen Ajax komende week en ze kregen er nog 2 om de oren tegen Zwolle.

27-02-2021 om 14:49

ben ervan overtuigd dat Breitvit "ooit" wel eens minuten maakt, maar zeker niet als de punten zo erg nodig zijn:  nu eerst Fortuna, Dan Ajax en dan Emmen... geen speelminuten dus... over een week ,of vijf/zes , bij een duidelijke voorsprong, dan maar zien...  

appie happie27-02-2021 om 13:48

Razgrad,ik ben er geweest,5 uur rijden vsn Sofia.

Is net of je in een of andere sovjet film uit 1950 oid komt..absoluut niet vergelijkbaar met west- europa..soort Turkije  wonen ook veel Turken..

Heb Boekarest  Sofia  gereden..wegen ook vooroorlogs ( dit was wel 10jr geleden)

Wat Padt daar zoekt!! Geld zal het zijn.Of vrouwen,die zijn er wel heel mooi..

Nouja hij bekijkt het maar..

nulvijftig27-02-2021 om 14:08

Het avontuur misschien dan, de ervaring om in een totaal andere omgeving te wonen? En sportief natuurlijk spelen om het kampioenschap,Europees spelen.. Salaris zal waarschijnlijk ook niet tegenvallen.

27-02-2021 om 14:52

wie weet of hij alleen gaat, komende zomer, of zijn vrouw en kinderen nog even "spaart"...de scholen zijn weer open en op de terassen smaakt een BaCo in het zonnetje hier véél beter  

Bikkel 27-02-2021 om 14:32

Lastig potje!! Fortuna is aardig in vorm... maar de fc is moeilijk te kloppen dit seizoen dus ik verwacht een kleine overwinning!

skjipke27-02-2021 om 18:04

Verwacht ook moeilijke pot. Fortuna heeft 16 punten uit laatste 6 uitwedstrijden gehaald. Moet nu maar een einde aan komen.

Herman Badkuip27-02-2021 om 18:30

Gunstig voor FC Groningen, Emmen wint met 1-0 van FC Utrecht! Zo zie je maar weer, het blijft een onvoorspelbare competitie! Gaat 't Veendammer Dick Lukkien toch nog lukken om in de eredivisie te blijven? ADO Den Haag en Willem II zijn nog niet uit zicht....laat 't ook een waarschuwing zijn voor morgen. Elk lager geplaatste team kan ook in uitwedstrijden de thuisploeg verslaan! Maar ik vertrouw op onze spelers van FCG, zij laten zich écht niet verrassen.  

TomOkker27-02-2021 om 19:21

Ik hoop het in ieder geval en gun het naast Lukkien ook Emmen.

27-02-2021 om 22:46

ze hebben bij Emmen meer geduld met Lukkien dan menig andere ED clubs ...dat is wel positief.  Voor de rest is het natuurlijk ( vanwege slechte resultaten maar ook door corona ) een club met een probleem...

27-02-2021 om 23:02

Ps: gezien de uitslag in zaterdagwedstrijden ( Twente 1 punt, Utrecht 0 punten, ( zondag: AZ- Feyenoord...0 punten? ) is het juist DEZE COMPETITIE RONDE dat FC Groningen zich ZELF met een overwinning  hóger in de subtop kan plaatsen !

dus:  BUYS... ALLES UIT DE KAST  

TomOkker28-02-2021 om 07:06

Als matig spelersbeleid beoordeeld wordt door mensen die er ver vanaf staan dan valt het met meestel wel mee. Een puut mit geld wil ook wel eens helpen in het nemen van beslissingen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!