Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen sleept een punt uit het vuur tegen Feyenoord

Door Redactie 13 reacties

De inhaalwedstrijd tegen Feyenoord is geëindigd in 0-0. Voor de pauze creëerde FC drie kansen. Na de rust werd FC Groningen niet meer gevaarlijk en waren het de Kuipbewoners die de meeste aanspraak maakten op een doelpunt. 

eerste helft
FC Groningen ontsnapte al vrij snel aan een achterstand na een misser van Van Hintum. Op aangeven van Linssen kwam Berghuis in schietpositie en schoot nipt voorlangs. Niet veel later een aktie van Toornstra door het centrum. Linssen werd aangespeeld maar schoot te zacht in. Direct daarna een tegenstoot van FC waarbij Suslov op aangeven van Strand Larsen één op één kon opduiken voor Marsman die met het been redding verrichtte. Kort daarna een combinatie tussen Gudmundsson en Da Cruz die Marsman in de korte hoek probeerde te verschalken.

De Rotterdammers voerden kortstondig de druk op. Padt keerde een afstandspegel van Kökcü, in de rebound kopte Fer over. In de daaropvolgende situatie raakte Sinisterra van dichtbij de paal.  

Feyenoord behield de controle en voetbalde gemakkelijker. Daarentegen hield FC Groningen de rijen goed gesloten en probeerde daar waar het kon de weg naar voren te vinden. In de 38e minuut een spaarzame kans voor FC. Suslov gaf een afgemeten voorzet op Strand Larsen diens kopbal door Marsman werd gekeerd.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Het spelbeeld golfde op en neer. Gudmundsson stoomde op naar voren maar schoot ruim naast. De Zweed raakte bij zijn aktie geblesseerd en werd gewisseld voor Leal. De gasten kregen een corner die uiteindelijk kon worden ingekopt door Sinisterra, Da Cruz werkte de bal voor de doellijn weg. Niet veel later een grote kans voor Linssen die daarbij de bovenkant van de lat raakte. Ook Kökcü leek niet veel later te gaan scoren maar Van Hintum stond in de baan van het schot. 

Na een ruim uur, een dubbele wissel bij FC. Strand Larsen en Suslov werden naar de kant gehaald voor Dankerlui en Abraham. Feyenoord behield het meeste balbezit en bleef aandringen. Op de rand van de zestien haalde Sinisterra uit waarbij de bal via de binnenkant van de paal, achter de rug van de wegspringende Padt het veld in caramboleerde. FC zwijnde...

Padt reageerde attent op een situatie met Sinisterra en de inkomende Berghuis. De Rotterdamse druk hield aan.  

Er kwamen vier minuten bij maar er werd niet gescoord. Met deze puntendeling mag FC Groningen het meest gelukkig zijn. Aankomende zondagmiddag wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, El Hankouri, D.van Kaam, Suslov, Lundqvist, Da Cruz, Larsen                   

Opstelling Feyenoord: Marsman, Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Fer, Kökcü, Berghuis, Linssen, Sinisterra 

Reacties:
campesino24-02-2021 om 20:58

Bonuspunt. Prima ????

Groen hart24-02-2021 om 21:00

Is mee te leven . 6de plek niet vast te houden vrees ik .

Pietjepal24-02-2021 om 21:03

Radiointerviewtjes op RTVNoord komt toch beeld naar voren dat de jongens op waren. Eerste helft nog wel vol te houden maar tweede was het slechte spel door diep gaan. Gewoon grote klasse. Leuke interviews waarop de jongens hun eigen mening geven.

appie happie24-02-2021 om 21:04

Ik wil Abraham zondag wel een hele wedstrijd zien.

Gudmonsson zal er wel niet hij zijn.

V Hintum links,te Wierik centrum met Ko en Dankerlui rechts..

Punt is mooi meegenomen.

 

 

Johan24-02-2021 om 21:07

Denk dat iedereen nu wel heeft kunnen zien hoe belangrijk Gudmundsson is. Zou ook nu al zijn contract gaan verlengen. Voor de rest een gewonnen punt. Moet wel zeggen dag ik spelers als Dankerlui en Leal vreselijk matig vindt. Denk volgend jaar een goeie rechtsback halen want Te Wierik is het ook niet daar. Da Cruz speelde met name de 1e helft goed. 

Metworst24-02-2021 om 21:17

Helemaal eens. 

grunn196724-02-2021 om 21:08

Padt misschien al naar Bulgarije per direct.

Hebben een bod uitgebracht.

Metworst24-02-2021 om 21:15

Opstelling en gespeeld om niet te verliezen en dat is gelukt.  Dat zie je ook aan het wisselen van JSL, tenzij hij geblesserd is. Een punt is overigens prima tegen dit redelijk goed spelend Feyenoord. Gudmundson echt wel prima back een het worden. Jammer dat hij geblesseerd is.

Padt heeft prima gekeept, raken we hem deze week nog kwijt aan zijn nieuwe club? Ik mag hopen van niet zeg. Dat zou niet getuigen van ambitie. Maar mogelijk is de financiele positie vanwege corona dusdanig dat ze een goed bod niet kunnen weigeren.

Komende wedstrijden winnen en dan ziet het er best goed uit voor een goede positie.

Andries24-02-2021 om 21:21

De FC viel de tweede helft door de mand.

Misschien nog Heerenveen in de benen.

Feijenoord spelers zijn volwassener.

Het Feijenoord spel is van een hoger niveau.

De Grote Markt is ver weg.

Wij moeten ons geen illusies maken.

Dat moeten de FC spelers ook niet.

Buijs kan schreeuwen zo hard als hij wil.

Het zit tussen de oren.

Ik beëindig mijn Boerenmacht commentaar.

Hoe hard ik ook schreeuw.

Het gaat het ene oor in en het andere weer uit.

Vechten tegen de bierkaai.

Nog net geen pupillen voetbal.

Af en toe een opleving.

Dit is niet om aan te gluren.

Er zijn leukere dingen in deze wereld.

Daarop zeg ik dag en beterschap.  

A Matter of Honor25-02-2021 om 13:33

Dag Andries. Ik begrijp dat dit jouw laatste bijdrage is geweest aan het Boerenmacht forum. Ik vond jouw bijdrage's altijd leuk om te lezen ondanks het feit dat je van ander "zuurpruimen" veel krietiek kreeg. Het ga je goed en misschien dat je je af en toe nog eens laat horen/zien. zo niet............adieu!!!!! 

Marco24-02-2021 om 21:26

Gelukkig punt erbij. 

In momenten speelt Groningen soms best heel aardig. Ook erg veel onnodig balverlies met wilde trappen naar voren. Gudmundsonn rent het elftal uit de problemen, hopelijk valt zijn blessure mee. Rendement uit hoekschoppen is laag. Ook een vrije trap die Lundqvist vanaf 30 meter hoog in de tribune trapt, dat zijn momenten die veel beter moeten. 

Nachtwacht24-02-2021 om 21:36

Punt hoogst haalbare. Eerste helft gingen we redelijk gelijk op. 

Jammer dat er na het uitvallen van Gudmundson tactisch niets meer van klopte

Hoekie24-02-2021 om 21:49

Een zwaar bevochten gelijkspel tegen een goed spelend Feijenoord. De beste speler aan de kant van Groningen was Gudmundsonn die helaas geblesseerd van het veld moest. Itakura speelde weer fantastisch. Hij is voor de FC onhoudbaar en zal in de zomer een mooie transfer maken. Ook Hankouri en Suslov speelden verdienstelijk met af en toe een slordigheidje. Toch knap met zoveel basisspelers in de lappenmand. Da Cruz is wat flegmatiek maar herstelde zich enigszins van een paar mindere optredens. Kritische kanttekeningen zijn altijd te maken maar met zoveel geblesseerde basisspelers een kompliment aan Buijs& co en zijn spelers dat zij de storm hebben overleefd. 

Thomas Portugal24-02-2021 om 22:41

Met je eens, Hoekie. Groningen hard gewerkt en goed verdedigd. Na de blessure van Gudmundsson, was het aanvalspel van Groningen voorbij. Mo en Van Kaam vielen op met hun harde werken. Leal vond ik erg zenuwachtig spelen, en als voormalige aanvaller, verwacht je toch iets meer van Dankerlui. Al met al, blij met een punt.

alisan25-02-2021 om 00:41

Wel heel erg negatief Andries. Voor de rust prima partij geboden. In de tweede helft met veel inzet punt uit het vuur gesleept tegen een prima Feyenoord. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!